Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
- - - - -

Linux

• Please log in to reply
223 replies to this topic

#61 ichigo13

ichigo13

trelos CSDas

• Members
  • 995 posts

Posted 14 April 2011 - 17:30

Εγώ αυτη την στιγμή έχω βάλει Debian Gnome και είμαι πολυ ευχαριστημένος, όλα δουλεύουν ρολόι.
Το καλό με τα Debian πιστεύω είναι ότι προσέχουν πάρα πολύ τα πακέτα που ανεβάζουν.
Βέβαια θα μου πείτε ότι έχουν παλιές εκδόσεις.
Ε...ναι όμως για κάποιον που απλά θέλει να κάνει τα βασικά σ'ένα pc/laptop τότε καλύτερα να έχει stable πακέτα και να έχει το κεφάλι του ήσυχο.
Posted Image

#62 meidei

meidei

大友組の一人

• Members
  • 1,002 posts

Posted 14 April 2011 - 17:54

Υπάρχει ακόμα το sidux; ήταν καλή διανομή.

#63 Guest-13157

Guest-13157

Anime Fan

• Members
  • 186 posts

Posted 14 April 2011 - 18:12

Ρε meidei, ρε meidei... Τέλοσπάντων, συνεχίστηκε ως aptosid αν και δεν το είχα και δεν το έχω σε καμία εκτίμηση.

#64 meidei

meidei

大友組の一人

• Members
  • 1,002 posts

Posted 14 April 2011 - 18:33

Κοίτα, προ αμνημονεύτων, το Debian unstable από μόνο του δεν μου έκατσε, ενώ το sidux ήταν λειτουργικό μέχρι που το βαρέθηκα. Σε μια φάση όμως χάθηκε. Γιατί άλλαξαν όνομα τελικά;

#65 ichigo13

ichigo13

trelos CSDas

• Members
  • 995 posts

Posted 14 April 2011 - 18:44

Ναι όπως αναφέρθηκε υπάρχει το sid όμως περιέχει τις unstable εκδόσεις των πακέτων μέσα,οπότε θέλει προσοχή
λιγάκι.Αν κάποιος δεν ξέρει τι βάζει μπορεί 'να την πάθει'.
Η διαδικασία που ακολουθείται για τα πακέτα στα Debian είναι η εξής:
1)Πρώτα είναι η experimental έκδοση των πακέτων όπου είναι σε alpha phase ακόμα και συνεχώς τεστάρονται και διορθώνονται από τους developers.
2)Μετά είναι η unstable(sid) έκδοση όπου έχει φτάσει σε μια κατάσταση καλύτερη από πριν το πακέτο αλλά ακόμα είναι αρκετά ασταθές
και χρειάζεται testing, ώστε να διορθωθούν τα περισσότερα bugs να εκδοθεί.
3)Μετά είναι η testing έκδοσή όπου μετά από αρκετό καιρό που έχουν τεσταριστεί τα πακέτα και δεν έχουν διαπιστωθεί σημαντικά bugs, περνάνε σε αυτή την φάση, όμως γίνονται ακόμα κάποιοι έλεγχοι για να διορθωνούν κάποια σπάνια ίσως bugs και έτσι να περάσει το πακέτο στην τελευταία έκδοση, που είναι
4) η stable έκδοση που ελεύθερα και χωρίς φόβο(κατά 99%) μπορείς ν α βάλεις το πακέτο.
Posted Image

#66 meidei

meidei

大友組の一人

• Members
  • 1,002 posts

Posted 14 April 2011 - 18:56

Debian Stable is boooooooring.

Εμπασιπεριπτόσι, αυτή την περίοδο ψάχνω για live usb OS. Τα δημόσια PC με κάνουν να νιώθω άβολα και πολλές φορές έχουν ένα σωρό ελλείψεις (πληκτρολόγια, codecs, κλειδωμένες ρυθμίσεις δικτύου κλπ) που τα κάνουν άχρηστα. Σκέφτηκα λοιπόν να κάνω ένα partition στο μεγάλο μου το φλασάκι και να ρίξω εκεί ένα λίνουξ. Κάτι γύρω στα 100MB μαζί με τις έξτρα εφαρμογές. Σκέφτηκα DamnSmallLinux και Puppy, επειδή είναι και μικρά, και usb-oriented, αλλά ίσως να ξέρετε κάτι καλύτερο που αξίζει να δοκιμάσω. Και custom ακόμα. Απλά πρέπει να έχει αρκετή υποστήριξη υλικού.

Edited by meidei, 14 April 2011 - 19:06.

#67 Guest-13157

Guest-13157

Anime Fan

• Members
  • 186 posts

Posted 14 April 2011 - 19:42

Ναι όπως αναφέρθηκε υπάρχει το sid όμως περιέχει τις unstable εκδόσεις των πακέτων μέσα,οπότε θέλει προσοχή
λιγάκι.Αν κάποιος δεν ξέρει τι βάζει μπορεί 'να την πάθει'.
Η διαδικασία που ακολουθείται για τα πακέτα στα Debian είναι η εξής:
1)Πρώτα είναι η experimental έκδοση των πακέτων όπου είναι σε alpha phase ακόμα και συνεχώς τεστάρονται και διορθώνονται από τους developers.
2)Μετά είναι η unstable(sid) έκδοση όπου έχει φτάσει σε μια κατάσταση καλύτερη από πριν το πακέτο αλλά ακόμα είναι αρκετά ασταθές
και χρειάζεται testing, ώστε να διορθωθούν τα περισσότερα bugs να εκδοθεί.
3)Μετά είναι η testing έκδοσή όπου μετά από αρκετό καιρό που έχουν τεσταριστεί τα πακέτα και δεν έχουν διαπιστωθεί σημαντικά bugs, περνάνε σε αυτή την φάση, όμως γίνονται ακόμα κάποιοι έλεγχοι για να διορθωνούν κάποια σπάνια ίσως bugs και έτσι να περάσει το πακέτο στην τελευταία έκδοση, που είναι
4) η stable έκδοση που ελεύθερα και χωρίς φόβο(κατά 99%) μπορείς ν α βάλεις το πακέτο.

Καταρχάς να δηλώσω εξαρχής ότι μιλάω ως ένας φανατικός του 'bleeding edge' και εξηγούμε, η λογική ότι ένα παλιό πακέτο δεν έχει εμφανίσει bugs τόσο καιρό είναι ορθή, ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΛΑΘΟΣ. Ενας developer δεν βγάζει καινούργιες εκδόσεις για να βάλει features πάρα (συνηθέστερα δηλαδή) για να ΦΤΙΑΞΕΙ bugs. H λογική λοιπόν του unstable είναι σωστή μόνο για σερβερ γιατι ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ τι μπορεί να συμβεί και όχι ότι πραγματικά είναι τέλειο αυτό το πακέτο. Είναι πολλά τα παραδείγματα, είναι πολλοί οι debian snobs που δεν θέλουν να το παραδεχτούν.

Και πάλι δηλαδή η λογική του OpenBSD σε θέματα ασφάλειας, που αφορούν πιο πολύ το ίδιο το λειτουργικό παρά τα πακέτα είναι πιο συγκροτημένη και αποδεδειγμένα καλύτερη. Οποιοσδήποτε βάζει stable στο σπίτι είναι βαθιά γελασμένος και του έχουν παίξει τρομερά παιχνίδια αν πιστευει ότι το πακέτο του μπορεί να το βάλει ' ελευθερα και χωρίς φόβο'. Στο Debian το unstable αντε και το testing είναι μονόδρομος για τον home user.

#68 ichigo13

ichigo13

trelos CSDas

• Members
  • 995 posts

Posted 15 April 2011 - 13:54

Eγω μόνο από το stable έχω βάλει πακέτα με εξαίρεση το unrar-nonfree γτ το free που βρίσκεται στην stable υποστηρίζει μόνο μέχρι RAR 2.0 αρχεία.Ε...και κάτι drivers της ALSA γτ είχα μια bugia με τα ακουστικά.
Χωρίς ουσιαστικά δλδ να χρησιμοποιώ το unstable είμαι πλήρης.
Έχω ακούσει την άποψη που λες κι από φίλους μου αλλά από προσωπική εμπειρία καθαρά, πιστεύω πως μια χαρά
την παλεύεις με stable.
Posted Image

#69 Goggeta SSJ6

Goggeta SSJ6

Anime Professional

• Members
  • 742 posts

Posted 17 April 2011 - 04:13

@Kenobi το καλυτερο που εχεις να κανεις εαν θελεις 7 ειναι ή να πας τον hdd σε καποιο pc και απο την διαχειριση να τον κανεις φορματ (διαμωρφοση) σε ntfs η να βαλεις ubuntu και να τον κανεις format παλι ntfs με το gparted ή τελος με ενα boot προγραμμα format παντα σε ntfs απο κει και περα εαν δεν γηνει τπτ (που στο δισκολο αλλιως ξεχνα τον HDD σου) δεν ξερω να σου πω εαν βεβαια των πας σε pc με 7 απο dos μπορεις να τον κανεις format με το diskpart! Εαν και παλι δεν γηνει τπτ για εμενα ειναι για φουντο...(βεβαια δεν ειμαι και τεχνικος ετσι)
Posted Image
Στα 20 μου εγηνα και αδερφος.... ο παλιογερος.... τι επαθα ο αμοιρος με τους γεροντοερωτες!!!

#70 ma_foteini

ma_foteini

definately busy

• Members
  • 240 posts
  • Location2.09km off the City Walls

Posted 04 May 2011 - 12:09

μια noob ερώτηση: έβαλα χτες Ubuntu10.04 σε dual boot με Windows XP. Όλα μια χαρά με τα αρχεία μου και το ίντερνετ αλλά, χρειάζομαι codecs για τα βίντεο (κυρίως άνιμε). Έψαξα λίγο μήπως έβρισκα κάτι τύπου k-lite αλλά δε βρήκα κάτι. Βοηθήστε με! να σημειωθεί ότι δεν έχω ιδέα από κώδικες οπότε μη μου πείτε τίποτα μυστήρια πράγματα!

Edited by ma_foteini, 04 May 2011 - 15:48.

#71 1451

1451

.

• Members
  • 2,585 posts

Posted 04 May 2011 - 12:11

Είχα το ίδιο πρόβλημα όμως εγκατέστησα το vlc και ήμουν μια χαρά. Μπορείς να το βρεις στο software center ή στο synaptics package manager.

#72 Guest-13157

Guest-13157

Anime Fan

• Members
  • 186 posts

Posted 04 May 2011 - 13:23

Δεν θα πρότεινα το vlc. Εγκατέστησε αυτό και μετά τον (s/g)mplayer.

#73 ma_foteini

ma_foteini

definately busy

• Members
  • 240 posts
  • Location2.09km off the City Walls

Posted 04 May 2011 - 15:48

ευχαριστώ για τη βοήθεια! δοκίμασα το vlc αλλά δεν μου άρεσε οπότε δοκίμασα τη λύση με τον smplayer και είναι μια χαρά!

#74 acid black cherry

acid black cherry

Mahjong Master

• Members
  • 939 posts

Posted 06 May 2011 - 22:57

εδω και κατι ωρες παλευω με τις διανομες,
πρωτα εβαλα ενα live cd fedora αλλα οταν ανοιγει βλεπω μονο το background
μετα θελησα να κανω εγκατασταση το opensuse σε ενα partition το οποιο στεφτηκε
με πληρη αποτυχια και αφου εχασα ξαφνικα το grub και δεν μπορουσα να κανω reboot
μετα απο πολυ ψαξιμο τα καταφερα και το επανεφερα.
και τελος δοκιμασα το knippix live dvd που ειναι πληρες λειτουργικο εκτος
...οτι δεν μπορεσα να βρω αν γινεται να εχω και αλλες γλωσσες περα απο τα αγγλικα
στο πληκτρολογιο και επισης οτι δεν εχει flash player οποτε ουτε ενα βιντεο στο γιουτιουμπιον
δεν ειδα!
linux distro attempts ...failed!

i aku the shape-shifting master of darkness...
xhH5lXP.jpg

#75 Kenobi-sensei

Kenobi-sensei

Άρχοντας

• Members
  • 1,451 posts

Posted 06 May 2011 - 23:15

δοκίμασε mint και δες τα ..έχω ακούσει ότι είναι τα linux με τα περισσότερα drivers