Επίσης τo One Piece σε κάνει και εξαίρετο κριτή χαρακτήρωνΤο οne piece σε κανει να γελασεις σε αντιθεση με το Bleach. Φενεται η ρηχοτητα του χαρακτηρα σου αν θεωρεις οτι το χαβαλετζιδικο κλιμα δεν ειναι αστειο(στην συγκεκριμενη περιπτωση του one piece)
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Bleach, naruto or one piece
Posted 27 September 2010 - 23:46
Posted 27 September 2010 - 23:50
Επίσης τo One Piece σε κάνει και εξαίρετο κριτή χαρακτήρων
Χαχχαχαχα, αυτα ειναι! You made my day , dude!

Ιδού η Black Hole, ιδού και το πήδημα.

Posted 28 September 2010 - 00:19
Bleach δεν έχω δει, σκοπεύω να δω όμως και τότε και μόνο τότε θα το κρίνω σε σχέση με τα άλλα δύο. Αυτό πάει και σε όσους έχουν δει partially τις 3 σειρές και κρίνουν κάποια βάσει αυτών των (πιθανώς λίγων) επεισοδίων που έχουν δει. Ειδικά στο OP που imo τα πρώτα 100 επεισόδια δεν έχουν σχεδόν καμία σχέση με αυτά που έπονται μετά.
Να σημειώσω και ότι αυτά προέρχονται από άτομο που γκρινιάζει περισσότερο από τον μέσο fan για τα ελαττώματα του OP: κι εμένα δεν με τρελαίνει το σχέδιο (αν και την ίδια στιγμή δεν το θεωρώ ούτε άσχημο, ούτε και τόσο απαίσιο ώστε να μην μπορεί κάποιος να αρχίσει την σειρά εξαιτίας του, όπως έχω ακούσει αρκετές φορές... επίσης συμφωνώ με aboumonkey για την ιδιαιτερότητά του, που μου αρέσει ενώ), κι εμένα με τσατίζει που σε πάμπολλες φάσεις αντί να βάλει λίγη σκοτεινότητα/σοβαρότητα/θανάτους (ειδικά σε μάχες) βάζει, παιδικά συχνά, αστεία και θεωρώ πως μειώνουν την σειρά, κι εμένα με τσατίζουν οι χοντροί/γελοίοι χαρακτήρες που βάζει ο Oda εδώ κι εκεί (αρκετοί τους τουλ) κλπ.
Ωστόσο τα θεωρώ μέρος των ελαττωμάτων που όλες οι σειρές έχουν και αν το δούμε στην συνολική εικόνα (ιστορία, κόσμος της σειράς, ανθεκτικότητα στον χρόνο, αστεία κλπ) και ειδικά στο πως είναι οι κεντρικοί χαρακτήρες (από τα πιο σημαντικά στοιχεία, μιας και τους τρως στην μάπα συνεχώς) το OP είναι αρκετά ανώτερο από το Naruto (του οποίου οι πρωταγωνιστές είναι χάλια imo και εντελώς όλα περιστρέφονται γύρο τους, ενώ στο OP είναι πιο συμπαθείς και με πιο ωραία ιδανικά). Αυτό δεν είναι απόλυτο βέβαια, το Naruto υπερτερεί σε άλλους αρκετούς τομείς, όπως μάχες (strategy ftw), κακούς (akatsuki ftw) κλπ. Παραδέχτηκα άλλωστε ότι Naruto is a very close second και επίσης να παραδεχτώ ότι για μένα ειδικά τα τελευταία chapters του Naruto ήταν καλύτερα από τα τελευταία του OP (αν και σε μερικές μέρες ξαναρχίζει το OP και εκεί θα έχουμε rematch

Τώρα για όσους παραπονιούνται για το ότι το OP δεν έχει, έστω μερικώς, αληθινούς πειρατές απλά λολ. Καταρχάς να θυμίσω ότι για shonen μιλάμε και όχι για κάποια ιστορική αφήγηση και επομένως δεν βλέπω που είναι το κακό αν ο κάθε mangaka προσάρμοσε τον όρο στην δική του φαντασία.
Συγκεκριμένα τι έχει δηλώσει ο Oda (από wiki):
Οπότε αφού εξαρχής μας είπε ότι στην ιστορία του υπάρχουν 2 τάξεις πειρατών και οι πρωταγωνιστές ανήκουν στους Peace Maines νομίζω μπορεί να λήξει εκεί το θέμα.
Για τους δύσπιστους πάλι, να συμφωνήσω κι εγώ με τα posts του Hanzo ότι και στο Naruto δεν μιλάμε και για τόσο αληθινούς ninja. Δηλαδή ποιοι είναι πιο αληθοφανείς, οι ninjas που αναζητούν την ειρήνη ή την καταστροφή του κόσμου; Επίσης, από πότε οι ninjas, που έχουν ως σήμα κατατεθέν το stealth, κυκλοφορούν με "ταυτότητες" στο κεφάλι τους που λένε από ποιο χωριό είναι; (κάτι που ένα καλό μερίδιο αντιπάλων μπορούν να αναγνωρίσουν σε μια μάχη)... και πάει λέγοντας.
Για Bleach δεν μπορώ να πω σίγουρα, μιας και δεν το έχω αρχίσει και δεν έχω ψαχτεί στο θέμα, αλλά πέρα από την όλη ιδέα των shinigamis θέλω να πιστεύω πως ο κόσμος της σειράς δεν έχει βασιστεί πουθενά και είναι τέρμα φανταστικός.
Τα από πάνω δεν πάνε σε κανέναν αντίστοιχο fan της κάθε σειράς για να την μειώσουν, άλλωστε ξαναλέω ότι κι εγώ Naruto fan είμαι επίσης και δέχομαι κάποια μικροflaws/προσαρμόσεις, αλλά σε όσους παραπονιούνται για το ότι "οι πειρατές του OP δεν είναι αληθινοί πειρατές".
Όσο ninja είναι οι χαρακτήρες στο Naruto, άλλο τόσο τόσο είναι πειρατές στο OP. Αν κάτι του βγάζω το καπέλο στο Naruto βέβαια είναι ότι έχει περισσότερα cultural references για τον κόσμο της σειράς (ninjas), αλλά την ίδια στιγμή το OP, πέρα από το ότι έχει αρκετές αναφορές σε ονόματα αληθινών πειρατών, έχει άπειρα references σε άλλα πολιτισμικά στοιχεία διαφορετικών χωρών/καταστάσεων (Αίγυπτο, Βενετία κλπ), οπότε δεν βλέπω γιατί το Naruto υπερτερεί εκεί (as to say, they are both good).
Αυτά τα ολίγα από μένα.
ΥΓ: Black Kaiser, όπως είπα και πιο πάνω, συνέχισε το OP, δες ένα ικανοποιητικό μερίδιο επεισοδίων/chapters, αν όχι όλα, και μετά έλα πίσω να το θάψεις (ή και, γιατί όχι, παινέψεις

Και ξαναλέω ότι τα λέει άτομο που δεν πάει ένα καλό μερίδιο των παράξενων χαρακτήρων που έχει η σειρά και δεν του αρέσει το ότι οι πρωταγωνιστές έχουν τον αψόφιστο (ειδικά το δεύτερο ετοιμάσου να το φας μέχρι αηδίας

Ελπίζω αυτό να εξηγεί αρκετά και σε καμία περίπτωση δεν εννοώ ότι το ίδιο πρέπει να γίνει με όλους όσους δουν τη συνολική σειρά (ούτε και ότι κάποιος δεν μπορεί να μην του αρέσει), απλώς ότι το 1/4 ή το 1/8 της δεν αρκεί για να την κρίνεις, η σειρά αλλάζει όσο προχωράει. Όπως και να το κάνουμε πρόκειται για endless shonen, δεν το αμφισβητώ αν κάποιος δεν έχει την υπομονή να το δει όλο, αλλά την ίδια στιγμή ας μην κρίνει ένα βιβλίο από το εξώφυλλό του, αλλά από το συνολικό του περιεχόμενο (ή αν μη τι άλλο το μεγαλύτερο μέρος του).
Κανένα (μεγάλο) shonen δεν είναι flawless άλλωστε, ζεις με τα αρνητικά του προκειμένου να εκτιμήσεις τα θετικά.

Edited by Zoro, 28 September 2010 - 01:17.
Posted 28 September 2010 - 00:43
Το σχέδιο κατ' εμέ είναι παιδικό στο one piece (όχι άθλιο, δε βρίσκω το λόγο να χαρακτηρίζεται έτσι αφού ως προς το στόχο που θέλει να πετύχει είναι αξιοπρεπές αλλα τεσπαν) αλλα ακριβώς αυτό γουστάρω αφού με ξεκουράζει. Οι μονολογοι του άιζεν, όπως αυτός που ανέφερα, (και κάποια αντίστοιχα στο ναρούτο) οντως ειχαν κατα καιρους επικες στιγμές, αντίθετα στο ΟΡ αντε κανας ΒΒ ή DonFlamingo και πολυ σπάνια.
Στο μόνο που θα διαφωνήσω είναι στα σχέδια των μαχών που κατα καιρούς όντως χάνεις τα μπάλα αλλά αυτό ισχύει και για τα τρία εξίσου. Μεγάλο μείον τους, απλώς υποθέτω οτι καποιος που εχει λιώσει το συγκεκριμένο μανγκα καταφέρνει και βγάζει άκρη πιο εύκολα λόγω συνήθειας.
Επίσης λοιπόν αυτό που μου αρέσει στο ΟΡ είναι η έλλειψη μονολόγων και "ανυπέρβλητων ατακών". Από αυτέ είχα χορτάσει διαβάζοντας το Spawn (ειλικρινά θα περάσουν πολλά χρόνια μέχρι να πλησιάσει κάποιος τον Todd Mcfarlane σε αυτόν τον τομέα) αλλά και Allan Moore και Frank Miller. Οπότε από εκεί είμαι ήδη καλυμμένος. Εκεί ήταν και που το ΟΡ με πήγε ακόμα παραπέρα. Όλα τα "μαθηματα" γίνονται με πράξεις και όχι με λόγια στο ΟΡ. Αυτή είναι η μαγκιά. Ο λουφυ είναι ένας τύπος που:
Εχει την στόφα του ηγέτη = ΔΕΝ αμφιβάλλει ποτέ, πάντα ξέρει τι ειναι σημαντικο και τι όχι.
Βγάζει σε όλους παρατσούκλια. Δεν αναγνωρίζει τον πιο δυνατό ταδε την πιο όμορφη δείνα. Ειναι "αυτός με το φτερο, εκείνη με την ουρά, ο παππούλης, η γιαγιάκα, ο ανεμομυλος, ο βαρέλης κτλ.
Παίρνει τα κόμπλεξ τους φόβους τις παραξενιές και τις ασχήμιες των άλλων και τους τα πετάει στα μούτρα (μηδέν τακτ λέμε όμως!), ξεροντας οτι αρχικά θα τσαντιστούν αλλά μετά θα γελάν και οι ίδιοι με τις βλακείες που ασχολούνται, και έτσι κάπως τα ξεπερνάνε.
Ζει την κάθε μέρα σαν τελευταία. Φαι γελιο, ύπνος και περιπέτεια.
Δεν φοβάται το άγνωστο αλλά γουστάρει κιόλας.
Δεν νοιάζεται ποιος θα τον παρεξεγήσει για το τι λέει πως φερεται, πως τρωει, αν ειναι γυμνος κτλ.
Διαβάζει τη σκέψη των άλλων, ξέρει πότε λένε αληθεια ή όχι, πότε λένε κάτι γιατι το θέλουν και το πιστεύουν και πότε το κάνουν για τους άλλους. ξερει ποτε να τους αφήσει ελεύθερους και πότε να τους πιέσει. Ξέρει ποτε, τι, και πως να ακούει. (E.Q. 200+)
Δε μιλάει πολύ, και ποτέ για το τι εχει κάνει.
Ότι ειναι για τους άλλους ηλίθιο, τρομακτικό, άσχημο, άχρηστο για αυτόν είναι "κουλ". Μια κατσίκα, μια φουρτούνα, ένας γίγαντας ένα ζόμπι, ένα ζωο που μιλάει κ.α.
Δεν βλέπει ανώτερους και κατώτερους.
Δεν τον νοιάζει ούτε το παρελθόν του ουτε κανενος άλλου. Το σήμερα μετράει μόνο.
Διάλεξε όλους τους απόβλητους που δεν είχαν τίποτα να χασουν, και τους έμαθε να ανήκουν σε ομάδα και να αγαπάν τον εαυτό τους. Τους έδωσε κάτι να πιστέψουν και να αγαπήσουν και να θέσουθν ως κίνητρο.
Τους έμαθε να διασκεδάζουν ασχέτως με το τι θλιβερό είχαν ζήσει, και να ζουν την καθε μερα σαν τελευταία.
Ακόμα κι αν ο ίδιος κάνει κατι καλύτερα από τον άλλο θα παει να του πει μπράβο και θα χαρεί μαζί του.
Εχει απίστευτη ικανοτητα αναλυσης δεδομένων και τη χρησιμοποιεί κυρίως σε αυτό που ξέρει καλύτερα (στη μάχη). Βρισκει παντα τροπους να εκμεταλλευτει το φρουτο του στο επακρο και χρειαζεται μονο μια φορα για να βρει την αδυναμια του άλλου (Δείτε με Enel/Lucci).
Τον ενδιαφέρει ο δρόμος και όχι η κατάληξη. Θέλει το καλύτερο και όχι το συντομότερο.
Οσοι δεν τον ξέρουν τον υποτιμάνε. Οσοι τον ξέρουν τον θεωρούν τον μεγαλύτερο άνθρωπο που έχουν γνωρίσει.
Δεν υπάρχουν ταμπέλες (καλοι, κακοι, WG, Pirates, bandits, bounty hunters etc.)Υπαρχει μονο Ζορρο, Κομπυ,Μπαγκυ κτλ.
"Η μεγαλύτερη του δυναμη είν αι η ικανότητα να κάνει συμμάχους όπου πάει"
Και η σκηνή που αφησε πίσω κατ'εμέ όλα τα άλλα του είδους
Ο τύπος είναι γαμάτος, και πλαισιώνεται αψογα και απο πλήρωμα που τον συμπληρώνει, και θεωρείται από παντού χαζούλης.
Αυτό είναι το ωραίο με τον όντα. Έφτιαξε κάποιον που ζει λίγο πολύ όπως θά 'πρεπε ίσως να ζούμε όλοι μας, και για τους περισσότερους (όχι μονο haters αλλά και φαν του ΟΡ) είναι ένας χαζούλης σε ένα παιδικό. Αλλά για αυτό μου αρέσει επειδή ακριβώς έχει ουσιαστικό ρεαλισμο, και στα ασήμαντα καθόλου. Δεν έχει μασημένη τροφή, τρελούς μονολόγους, σκηνές που εστιάζουν στο "ουσιώδες" κτλ., αλλά πολλές φορές τα σημαντικότερα είναι σε λεπτομέρειες που μπορούν και να περάσουν απαρατήρητες. Ολα ομως εξηγούνται ακομα κι αν χρειαστεί να τα ξαναδεις.
Με λίγα λόγια έχει δυο τρόπους να το δεις. Ο ένας είναι για όλους αυτούς που το έχουν κανει τοπ, και ο άλλος για πιο "Out of the box" καταστάσεις.
Posted 28 September 2010 - 01:00
Κανείς δεν έχει το παπικό αλάθητο (μόνο ο Tragic Prince), κανείς δεν έχει το απόλυτο γούστο.
Αν και δεν δίνω σημασια σε awards...
IS ANYONE SEEING ONE PIECE?
.
.
.
NO!
Οποτε εγω και οσοι εδωσαν τα βραβεια στα συγκεκριμένα manga μπορουμε να σου δωσουμε αφεση
Posted 28 September 2010 - 01:07
(Παρατηρήστε ποιο είχε πάρει Kodansha το 2007) fix'd
Spoiler: Kodansha Manga Award
couldn't resist

This is the sig I have prepared for myself and if you don't like it don't be rude about it.
Posted 28 September 2010 - 01:07
Posted 28 September 2010 - 01:20
Αν και εγώ δε κρίνω κάτι από τα βραβεία μάθε αυτά:Αν και δεν δίνω σημασια σε awards...
Spoiler: Shogakukan Manga Award(Παρατηρήστε ποιο είχε πάρει Shogakukan το 2004)
Spoiler: Kodansha Manga Award
Spoiler: Tezuka Osamu Cultural Prize
IS ANYONE SEEING ONE PIECE?
.
.
.
NO!
Οποτε εγω και οσοι εδωσαν τα βραβεια στα συγκεκριμένα manga μπορουμε να σου δωσουμε αφεση
Ίσως να μην είναι και σπουδαία αυτά αλλά πιστεύω το τελευταίο τα λέει όλα.
Edit: Kαι αυτό είναι επίσης σημαντικό(λαθος το σημαντικότερο):
Edited by zoro77, 28 September 2010 - 01:37.
Posted 28 September 2010 - 01:31
Logic not found 404.
Posted 28 September 2010 - 01:33
Posted 28 September 2010 - 02:35
Αν και εγώ δε κρίνω κάτι από τα βραβεία
Ούτε εγω. Αλλα για να εχουν παρει κατι πρεπει να σημαίνει.
Kαι αυτό είναι επίσης σημαντικό(λαθος το σημαντικότερο):
One Piece is the highest-selling manga in the history of Weekly Shōnen Jump in Japan[81] and the first manga to increase the magazine's sales in eleven years
Επειδη οπως εχουμε ξαναπει, οι πωλησεις ειναι σημαντικο μετρο αξιας για κατι...
Οπότε και ο τιτανικος ήταν καλύτερος απο το fight club.
Logic not found 404.
I am aware of that. Thank youΑν και δεν δίνω σημασια σε awards...
Έχεις διαβάσει το 20th Century Boys, σου άρεσε, κέρδισε και σημαντικά βραβεία. Kαι;
Ε ναι γιατι οπως και να το κανουμε το 20th ειναι και ασημαντο
Edited by The Tragic Prince, 28 September 2010 - 02:52.
Posted 28 September 2010 - 02:36
Spoiler: το'βαλα σε σποιλερ λογο μεγεθους.

Πραγματικα απειρα respect στο κομματι που αναλυεις τον Luffy. με εκανες να νιωσω ενα παραξενο συναισθημα.
Posted 28 September 2010 - 02:53

Νομίζω είναι αναλυτικότατη

Posted 28 September 2010 - 03:10
Νομίζω είναι αναλυτικότατη
Συμφωνώ. Αλλη μια αποδειξη οτι το σχεδιο ειναι ενα τερατουργημα
Posted 28 September 2010 - 03:19
Όλοι εδω μέσα τοσο υπερβολικοι ειστε πάντα;Συμφωνώ. Αλλη μια αποδειξη οτι το σχεδιο ειναι ενα τερατουργημα
Σκέψου εσενα σ' αρεσει το Bleach και δεν αλλάζεις γνώμη αναλόγως κι ενας φαν του one piece, τι σόι κουβέντα θα κάνετε αν αντι να επιχειρηματολογειτε λέτε πόσο χάλια ειναι το ενα και ποσο χαλια ειναι το αλλο.
Δε ξέρετε να ευχαριστιέστε τα ανιμε μου φαίνεται ορισμένοι απο δω... το κάνετε μονο για να την λέτε στους αλλους.