Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Bleach, naruto or one piece
Posted 26 September 2010 - 19:34
Posted 26 September 2010 - 22:38
+59999, το πιο σωστο που ακουσαμε ως τωραone piece ως το καλύτερο...μπορείτε όμως να έχετε ως αγαπημένα τα άλλα δύο..στην κρίση σας δεν θα επέμβει κανένας..

@iristella συμφωνα με τους νομους του one piece πειρατης δεν ειναι οποιος ληστευει σφαζει κλπ (εχουμε δει και ληστες στο op), πειρατης ειναι αυτος που χρησιμοποιει τη σημαια με τα οστα (σε αντιθεση με την πραγματικοτητα, που οι σημερινοι ονομαζομενοι πειρατες μονο σημαια δεν χρησιμοποιουν)
η σημαια συμβολιζει την ελευθερια (τσοπερ στορυ) και γι αυτο αντιτιθετε με τους κανονες των marines (οι οποιοι μονο καλοι δεν ειναι που (ρομπιν στορυ σποιλερ):
οπως ελεγε και στο ανιμε, ο λουφι καταζητητιοταν στην αρχη οχι γιατι εσπασε στο ξυλο μαρινς αλλα γιατι νικησε κακους πειρατες (! λολ αντι να του δωσουν και αμοιβη)
αν μη τι αλλο στο one piece ειναι λιγο πολυ φανερο πoιοι ειναι οι καλοι και ποιοι οι κακοι πειρατες..
Posted 27 September 2010 - 12:35
Όσο αυτό για τους πειρατές ο καθένας από τους προηγούμενους που έγραψαν, έτσι όπως το υποστηρίζει έχει δίκιο.
Posted 27 September 2010 - 17:06
O Luffy δεν έχει τη λογική του Kenshiro απέναντι στους αντιπάλους του. Το OP κάνει σαφή διάκριση ανάμεσα στους καλούς και στους κακούς πειρατές.
Me:Το OP όσο και αν το κριτικάρουν για το σχέδιο του και εκεί υπερτερεί. Μπορεί ο Kubo αν υιοθετούσε το στυλ του Οda να σχεδίαζε καλύτερα τους χαρακτήρες του One Piece, αλλά το Bleach δεν έχει σχέδιο που να το ξεχωρίζει από το σωρό των 1000+ shonen. Το One Piece όπως και να το κάνουμε αντικειμενικά είναι πιο επικό, πιο περιπετειώδες και έχει καλύτερα σχεδιασμένο κόσμο από το Bleach. Φυσικά και υπάρχουν στοιχεία που δεν εξηγούνται πλήρως, αλλά δεν είναι πράγματα τα οποία παίζουν σημαντικό ρόλο στην ιστορία. Το έχω αποδεχτεί και απλά απολαμβάνω την τρέλα του One Piece. Νομίζω ότι τα περισσότερα anime που δεν είναι 100% βασισμένα στην καθημερινή ζωή έχουν κάποια τρέλα, πέρα από τα τελείως τρελά FLCL κλπ.
Είδα πριν από λίγο την 6η ταινία One Piece και πραγματικά πέρα από τον κακό που είναι ψιλομούφας όσον αφορά τη δύναμή του, είναι ο ορισμός του fun ride με αρκετά σουρρεαλιστικά σκηνικά και γαμάτη σκηνοθεσία. Η σκηνή με τα βέλη μου θύμισε φοβερά τη σκηνή με τα σπαθιά από το τέλος του Utena. Απλά το όλο στήσιμο του κόσμου του One Piece με τα έντονα χρώματα και την τεράστια ποικιλία στο σχεδιασμό όσον αφορά τον τόπο όπου διαδραματίζεται το κάθε arc είναι κάτι το οποίο το Bleach απλά δεν διαθέτει. Δεν έχει την πρωτοτυπία και απλά δεν παίρνει τα ρίσκα που παίρνει το One Piece. Τα ρίσκα δεν του βγαίνουν πάντα imo (Thriller Bark), αλλά η Arabasta, η Skypia και το Water 7-Ennies Lobby είναι εξαιρετικά. Τα δύο τελευταία manga arcs ήταν κυρίως βασισμένα στο ξύλο και όχι στην περιπέτεια, αλλά και πάλι ο Oda έδειξε ότι και εκεί τα καταφέρνει, δημιουργώντας επικές σκηνές.
Αυτό πέρα από τα κλασσικά σκηνοθεσία, χαρακτήρες, δράση, όμορφα μηνύματα.
Fanbase:Να τονίσω ότι το OP δεν είναι ούτε ότι το καλύτερο έχει βγάλει η τέχνη ανά τους αιώνες, αλλά το ότι κάποιοι πορώνονται με αυτό δε σημαίνει ότι είναι βλάκες ή αμόρφωτοι ή ημιμαθείς. Όπως το Star Wars, ο Άρχοντας, το Star Trek δεν είναι, αλλά έχουν πολλούς φανατικούς οπαδούς. Οκ, μπορεί να είναι άκυρη η σύγκριση ως ένα (μικρό ή μεγάλο βαθμό), αλλά you get my point.
Bleach Fans:Ελπίζω κάποιος Bleach fan να εξηγήσει τί του αρέσει στο Bleach, πέρα από το να αναλώνονται στο τί δεν τους αρέσει στο One Piece...
Ακόμη θυμάμαι ότι το καλοκαίρι πριν ξεκινήσω να βλέπω το Bleach, ένας φίλος μου διάβαζε κάθε εβδομάδα νέο chapter του Bleach. Mόλις τότε είχε ξεκινήσει το arc του Bleach που ολοκληρώθηκε στο chapter της προηογούμενης εβδομάδας... Ήταν δύο χρόνια πριν.
Posted 27 September 2010 - 20:18
Me:Το OP όσο και αν το κριτικάρουν για το σχέδιο του και εκεί υπερτερεί. Μπορεί ο Kubo αν υιοθετούσε το στυλ του Οda να σχεδίαζε καλύτερα τους χαρακτήρες του One Piece, αλλά το Bleach δεν έχει σχέδιο που να το ξεχωρίζει από το σωρό των 1000+ shonen. Το One Piece όπως και να το κάνουμε αντικειμενικά είναι πιο επικό, πιο περιπετειώδες και έχει καλύτερα σχεδιασμένο κόσμο από το Bleach.
Πρώτον, το character design του One Piece δεν είναι ούτε το δυνατό του σημείο, ούτε είναι επικό, ούτε ρεαλιστικό. Είναι είναι άθλιο. Και δεν είναι τιμή του που ξεχωρίζει γι'αυτό τον λόγο. Δεν πάει να έχει και τα καλύτερα τοπία του κόσμο, τα ποιο εντυπωσιακά settings από όλα τα manga, αν το character design είναι άθλιο τότε δεν μπορείς να το πάρεις στα σοβαρά. Πραγματικά, εγω εδω και μερικές μέρες έχω ξεκινήσει να το ξαναδιαβάσω (αφού το είχα dropαρει) και οι χαρακτήρες φαίνονται τόσο ψεύτικοι που κάνουν το manga να μοιάζει 100% παιδικό. Πιο κάτω θα συναντήσω και κάτι "ανθρώπους" με τεράστια κεφάλια, η υπέρχοντρους, επομένως ετοιμάζομαι απο τώρα.
Μέχρι στιγμής απο αυτά που έχω διαβάσει σε όλες τις μάχες του Luffy που έχω δει επικρατεί ένα χάος στα πάνελ. Μερικές φορές ο mangaka αποφασίζει μάλιστα στις διάφορες κινήσεις να "κόβει" panels με αποτέλεσμα να μην πιάνω τι γίνονται. Και όχι δεν φταίει το IQ μου, mind you. Μου την σπάει επίσης αυτό το συνεχόμενο "χαβαλετζίδικο" κλίμα που βγαίνει μέχρι στιγμής. Ακόμα και στο μεγαλύτερο κίνδυνο ο καθε χαρακτήρας συνεχίζει να λέει το μακρύ του και το κοντό του, κάνοντας την όλη κατάσταση καθόλου ρεαλιστική αλλα εκνευριστική. Καλα δεν λέμε για τον Luffy του οποίου η πέρα απο κάθε φύσης βλακεία του κάνει τον Naruto να φαίνεται επιστήμονας. Επίσης ο Oda το παρακάνει με τις διάφορες εμφανίσεις των χαρακτήρων του. Γιατί πρέπει τόσοι χαρακτήρες να είναι τόσο φρικαλέα σχεδιασμένοι ή ντυμένοι ? Why the hell, πρέπει να έχει ένας καπετάνιος μια μονάδας Marine, καπέλο με αυτιά απο αρκουδάκι στο κεφάλι του ? Γιατί ένας γέρος, ο οποίος ζει στην κοιλιά μιας φάλαινας όπου το εσωτερικό της έχει φόντο τον γαλάζιο ουρανό, να έχει λουλούδια στο κεφάλι του ? Δεν είναι αστείο, είναι εκνευριστικό. Δεν μπορώ να το πάρω καθόλου στα σοβαρά έτσι, μα καθόλου.
Μέχρι στιγμής όχι μόνο Bleach > One Piece αλλα το troll που έχει πέσει στο δεύτερο δεν το έχουν μαζί Bleach και Naruto. Αυτά μέχρι στιγμής, περισσότερα όταν θα καταφέρω να το τελειώσω. Ελπίζω μπαίνοντας στα "καλά" arc να αλλάξει η άποψη μου αν και αμφιβάλλω.
Bleach Fans:Ελπίζω κάποιος Bleach fan να εξηγήσει τί του αρέσει στο Bleach, πέρα από το να αναλώνονται στο τί δεν τους αρέσει στο One Piece...
Θα σου πω εγώ την δικιά μου άποψη και μπορεί να την κρίνεις όπως θες ή και να κοροϊδέψεις δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Το Bleach μπορώ να το κρίνω καλύτερα απο το One Piece μιας και το έχω up to dated. Πρώτα απο όλα να αναφέρω πως παρα το γεγονός πως δεν είναι και το καλύτερο manga που έχω διαβάσει, είναι όμως το αγαπημένο μου.
Πέρα απο το προφανές, δηλαδή πως μου αρέσει το όλο concept της διαμάχης Hollow - Shinigami σε σχέση με αυτό των πειρατών ή και των ninja, αυτό που με τραβάει πολύ στο Bleach είναι οι χαρακτήρες του. Πρώτον είναι το ομολογουμένως πολύ ωραίο character design το οποίο αντίθετα απο μια άλλη σειρά, σου επιτρέπει να νιώσεις καλύτερα τα συναισθήματα του κάθε χαρακτήρα και να δεθείς μαζί του ακόμα και αν δεν ξέρεις καν το background του. Και ξέρω πως τουλάχιστον τις μισές φορές την "πληρώνει" το background αλλά χαλάλι. Χίλιες φορές αληθοφανείς χαρακτήρες με τα μισά background λευκά (μιας και τα υπόλοιπα μισά μου επιτρέπουν να θυμάμαι+φαντάζομαι που βρίσκονται αφού η μνήμη μου μου δίνει την δυνατότητα να θυμάμαι πράγματα πολύ πάνω από το ένα δευτερόλεπτο που διαρκεί η αλλαγή από πάνελ σε πάνελ) παρά το σχεδιάζει άθλια τους χαρακτήρες και να έχει κάθε panel background. Οχι, λάθος...όχι χίλιες φορές, εκατομμύρια φορές.
Επίσης ο Kubo έχει καταφέρει να φτιάξει πολλούς χαρακτήρες από τους οποίους ο καθένας τους έχει έναν λόγο να σε κάνει να σου αρέσει. Και δεν μιλάω για το main cast. Ακόμα και χαρακτήρες όπως ο Hisagi, o Kira, ο Komamura, , η Νeliel μπορούν να σε τραβήξουν. Και αυτό ισχύει και για τους λεγόμενους "κακούς" χαρακτήρες όπως ο Ulquiorra ή o Tousen. Εμένα για παράδειγμα ο Κοmamura είναι απο τους αγαπημένους μου μόνο και μόνο εξαιτίας μιας και μόνο ομιλίας που είχε (στο επόμενο episode btw).
Άλλο σημείο στο οποίο μου αρέσει το Bleach : οι μάχες. Πραγματικά οι μάχες είναι καταπληκτικές γιατί πέρα απο το όλο concept με τα Zanpakutou το οποίο ηταν πολύ ωραία ιδέα, σχεδόν κάθε μάχη στο Bleach είναι τελείως απρόβλεπτη αλλά και ρεαλιστική.
Bleach Manga Spoiler
Επίσης οι μάχες φαίνονται να έχουν κάποια υποτυπώδης συνοχή, αντίθετα με αυτές του ΟP (μέχρι εκεί που έχω διαβάσει) οι οποίες μου φαίνονται τελείως οτι να'ναι και χαώδης.
Δεύτερον, μου αρέσει το pace. Ναι, μου αρέσει το pace και εξηγώ. Το Bleach έχει πολύ ωραίο pace όταν διαβάζεις πολλά chapters μαζί. Δηλαδή όταν το διαβάζεις όπως θα έπρεπε να διαβαστεί. Γιατι δεν έχει νόημα το pace να είναι γρήγορο κάθε εβδομάδα ώστε να έχουμε πολλά πράγματα να συζητήσουμε και να αντιμετωπίσουμε την ανυπομονησία μας αλλά θα πρέπει όταν διαβάσεις την σειρά ολοκληρωμένη ή άντε ένα σύνολο chapters μαζί το pace να είναι ομαλό. Γιατί μπορεί κάποιοι να έχουν το ανόητο επιχείρημα "αυτές τις 4 σελίδες του Kubo ο Οda της χωρά σε μία (μικραίνοντας τα πάνελ φυσικά)" αλλά έλα μου πως άλλη εντύπωση σου κάνει το ένα και αλλη εντύπωση το άλλο. Για παράδειγμα μια μεγάλη έκρηξη σου κάνει μεγαλύτερη εντύπωση και νιώθει καλύτερα το impact της αν της αφιερώσεις 3 σελίδες παρά μία. Γιατί δεν μετρά μόνο το πόσο υλικό σου προσφέρει η σελίδα, αλλά και τι εντύπωση ή τι συναισθήματα σου προκαλεί.
Χαρακτηριστικό είναι ένα παράδειγμα που ανέφερε πιο πάνω μια
Μπορεί λοιπόν να μας την σπάει όταν ο Kubo γεμίζει τις σελίδες του "φτηνά" επειδή αυτό μας στοιχίζει σε καινούριο υλικό όμως πρέπει να κρατάμε στο νου μας πως σε μερικούς μήνες που θα έχουμε και άλλα chapters μετά, αυτό δεν θα μας πειράζει. Το pace μιας σειράς κρίνεται σωστά όταν αυτή είναι ολοκληρωμένη και όχι όταν είναι ongoing. Επομένως οι δικαιολογίες τύπου "πάει αργά" δεν έχουν νόημα εκτός αν κάποιος σκοπεύει άμεσα να αυτοκτονήσει και θέλει να δει το τέλος. Αντίθετα One Piece το οποίο μπορεί το κάθε chapter να μας δίνει τόνους υλικό για να συζητήσουμε, φαίνεται να είναι πολύ "βαρύ" όταν διαβάζεις πολλά chapter μαζί, αποτέλεσμα των πολλών panels σε κάθε σελίδα. Και αυτό είναι σοβαρό μειονέκτημα.
Τέλος, το Bleach παρόλο που το κοροϊδεύουν (επειδή όταν κοροϊδεύεις κάτι από μόδα είσαι "hell-yeah-cool") έχει το δικό του "βάθος" σαν σειρά. Αν σου αρέσει που το διαβάζεις μερικές φορές o mangaka σε κάνει πραγματικά να σκεφτείς κάποια πράγματα. Πέρα απο την γενική εικόνα του τίποτα δεν είναι μαύρο-άσπρο, μιας και η καλή πλευρά "Soul Society" διοικούταν απο ένα corrupted συμβούλιο και έχει τύπους στις τάξεις της όπως τον Kenpachi και τον Mayuri ενώ οι "κακοί" (Hollows) είχαν άτομα όπως ο Stark, η Harribel, ο Ulquiorra που περισσότερο λογίζονται ως θύματα του πολέμου. Ακόμα και με τις τελευταίες εξελίξεις...
Bleach Manga latest chapter Spoiler
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο χαρακτήρας που έχω στο avatar μου. Οι περισσότεροι όσοι τον βλέπουν να μιλά αντιδρούν " Oh, no. Aizen god-speeches again..." αλλά πόσοι ακούνε πραγματικά το τι λέει ? Μέσω του Aizen ο Kubo έχει καταφέρει να σε κάνει να σκεφτείς κάποια πράγματα, όπως για παράδειγμα η ομιλία περί realities που οι κοινοί θνητοί τις ονομάζουν με λέξεις όπως ψέματα και αλήθεια ανάλογα με το πως τους βολέβει, ή για το πως κυριολεκτικά γεννιούνται οι βασιλιάδες και οι θεοί, ή το πως τα όρια του κάθε ανθρώπου καθορίζονται από τις επιθυμίες της καρδιάς του. Αλλά όχι κανείς δεν μπαίνει στον κόπο να σκεφτεί λίγο παραπάνω τι λέει, οι περισσότεροι εστιάζουν στο γεγονός του ότι μιλάει και φυσιολογικά βαριούνται...
Υπάρχουν πολλές άλλες σκηνές "βαθιές" σε νόημα όπως αυτές του Dome arc, κάποιες στην SS, κάποια flashback και ομιλίες στην μάχη της Karakura Town etc. Παρόλα αυτά φαίνεται αδιανόητο μόνο και μόνο επειδή έχει περάσει ως "γεγονός" ότι ο Kubo trollarei. Σε λίγο θα πρέπει να ντρεπόμαστε που μας αρέσει το Bleach με τον κίνδυνο να μας πουν και mindless fanboys/girls. Κανείς δεν είπε οτι το Bleach είναι τέλειο, δεν είναι κάν ούτε πολύ καλό manga. Αλλά απέχει πάρα πολύ από το να είναι τελείως άθλιο όπως υποστηρίζουν μερικοί.
Για το One Piece θα επανέλθω όταν το τελειώσω. Ελπίζω να "σοβαρέψει" λίγο στα επόμενα arcs.
Posted 27 September 2010 - 20:22

Posted 27 September 2010 - 21:26
Όχιειμαι ο μονος που λατρευει το σχεδιο του one piece και το βρισκει πολυ ξεχωριστο τελικα?

Όσο γι'αυτά που λέει ο Black Kaiser η κάθε γνώμη είναι σεβαστή. Αλλά όχι το one piece παιδικό

Επίσης αυτό με το pace έχεις δίκιο ως προς το manga. Στο anime δεν ισχύει.
Τέλος αυτό με τα νοήματα και το one piece βγάζει πολλά και το πιο τρανό αφορά τη φιλία.
Posted 27 September 2010 - 22:02
Και θεωρώ πως ο Oda είναι ο μοναδικός mangaka που σε εβδομαδιαία βάση κρατά την ιστορία του σε τόσο υψηλό επίπεδο

inb4 shounen only
Posted 27 September 2010 - 22:20
Πρώτον, το character design του One Piece δεν είναι ούτε το δυνατό του σημείο, ούτε είναι επικό, ούτε ρεαλιστικό. Είναι είναι άθλιο. Και δεν είναι τιμή του που ξεχωρίζει γι'αυτό τον λόγο. Δεν πάει να έχει και τα καλύτερα τοπία του κόσμο, τα ποιο εντυπωσιακά settings από όλα τα manga, αν το character design είναι άθλιο τότε δεν μπορείς να το πάρεις στα σοβαρά. Πραγματικά, εγω εδω και μερικές μέρες έχω ξεκινήσει να το ξαναδιαβάσω (αφού το είχα dropαρει) και οι χαρακτήρες φαίνονται τόσο ψεύτικοι που κάνουν το manga να μοιάζει 100% παιδικό. Πιο κάτω θα συναντήσω και κάτι "ανθρώπους" με τεράστια κεφάλια, η υπέρχοντρους, επομένως ετοιμάζομαι απο τώρα.
Ενω το σχεδιο του bleach ειναι καλυτερο? Ολοι οι χαρακτηρες φορανε ασπρα/μαυρα σαν να βρισκονται σε κηδεια.
Μέχρι στιγμής απο αυτά που έχω διαβάσει σε όλες τις μάχες του Luffy που έχω δει επικρατεί ένα χάος στα πάνελ. Μερικές φορές ο mangaka αποφασίζει μάλιστα στις διάφορες κινήσεις να "κόβει" panels με αποτέλεσμα να μην πιάνω τι γίνονται. Και όχι δεν φταίει το IQ μου, mind you. Μου την σπάει επίσης αυτό το συνεχόμενο "χαβαλετζίδικο" κλίμα που βγαίνει μέχρι στιγμής. Ακόμα και στο μεγαλύτερο κίνδυνο ο καθε χαρακτήρας συνεχίζει να λέει το μακρύ του και το κοντό του, κάνοντας την όλη κατάσταση καθόλου ρεαλιστική αλλα εκνευριστική. Καλα δεν λέμε για τον Luffy του οποίου η πέρα απο κάθε φύσης βλακεία του κάνει τον Naruto να φαίνεται επιστήμονας.
Το οne piece σε κανει να γελασεις σε αντιθεση με το Bleach. Φενεται η ρηχοτητα του χαρακτηρα σου αν θεωρεις οτι το χαβαλετζιδικο κλιμα δεν ειναι αστειο(στην συγκεκριμενη περιπτωση του one piece)
Επίσης ο Oda το παρακάνει με τις διάφορες εμφανίσεις των χαρακτήρων του. Γιατί πρέπει τόσοι χαρακτήρες να είναι τόσο φρικαλέα σχεδιασμένοι ή ντυμένοι ? Why the hell, πρέπει να έχει ένας καπετάνιος μια μονάδας Marine, καπέλο με αυτιά απο αρκουδάκι στο κεφάλι του ? Γιατί ένας γέρος, ο οποίος ζει στην κοιλιά μιας φάλαινας όπου το εσωτερικό της έχει φόντο τον γαλάζιο ουρανό, να έχει λουλούδια στο κεφάλι του ? Δεν είναι αστείο, είναι εκνευριστικό. Δεν μπορώ να το πάρω καθόλου στα σοβαρά έτσι, μα καθόλου.
Γιατι ο oda σχεδιαζει κ ασχημους/ωραιους χαρακτηρες, δεν ειναι μυωπας σαν τον Kubo.
Και εμενα μ αρεσει το Bleach αλλα δεν βγαζει νοημα οπως ειπαν κ οι απο πανω, σχετικα με τα power ups κ αλλα πολλα.
Posted 27 September 2010 - 22:27
παρα no story..
οσο για το σχεδιο του bleach το θεωρω μυθο, οποιος εχει ασχοληθει εστω λιγο με το σχεδιο το βλεπει προφανετατα, απλοι χαρακτηρες, χωρις πολυπλοκα προσωπα και σχεδια, μαλλι κλασικες γραμμες των μανγκα, ρουχα μαυρες και ασπρες ρομπες (και αν γινει κανα θαυμα φοραν τιποτα πιο αξιοπρεπες στο εξωφυλο), καθολου background και χιλιαδες εφε και γραμμες με το φοτοσοπ, οκει.. και μετα βλεπεις το ακιρα που σχεδιαστικε πριν 30 χρονια και δες ξερεις τι να πεις, προοδος σου λεν μετα..
Posted 27 September 2010 - 22:28
Φενεται η ρηχοτητα του χαρακτηρα σου αν θεωρεις οτι το χαβαλετζιδικο κλιμα δεν ειναι αστειο(στην συγκεκριμενη περιπτωση του one piece)
Γουάου, I have been revealed...

Posted 27 September 2010 - 22:29
Αυτό ήταν αστείο,έτσι??Ενω το σχεδιο του bleach ειναι καλυτερο? Ολοι οι χαρακτηρες φορανε ασπρα/μαυρα σαν να βρισκονται σε κηδεια.
Αν θες να πεις κάτι για το σχέδιο του Kubo πες για την έλειψη background...αλλά το είπε απο μόνος του ο Kaiser άρα έπρεπε να πεις κάτι άλλο.Μην ψάχνεσαι για να μειώσεις το bleach.Έχει τα θετικά του και έχει και τ'αρνητικά του.Το σχέδιο είναι πολύ καλό και οι στολές είναι μια χαρά.
Does this darkness have a name?
Posted 27 September 2010 - 22:54
Δε λέω ότι δε μου αρέσει το character design του One Piece. Aπλά λέω ότι είναι πιο ιδιαίτερο από αυτό του Bleach, όπως ιδιαίτερο είναι το character design του Go Nagai. Και επειδή ακριβώς είναι ιδιαίτερο μου αρέσει. Μ' αρέσει αυτός ο χαβαλές του Oda ακόμα και με τα τουμπάνια του. (Whitebeard ενώ έχει μόνο μουστάκι, Mihawk μοιάζει με γεράκι, Doflamigo ντύνεται σα φλαμίνγκο, Crocodile ο pimp κλπ.) Είναι ο τόνος του anime και του manga και νομίζω ότι ο Oda έχει δημιουργήσει μία ιστορία που έχει μία πολύ καλή ισορροπία κωμωδίας και πιο σοβαρών καταστάσεων. Έχω γελάσει και έχω κλάψει(2 φορές)/συγκινηθεί αρκετές φορές με το OP.Πρώτον, το character design του One Piece δεν είναι ούτε το δυνατό του σημείο, ούτε είναι επικό, ούτε ρεαλιστικό. Είναι είναι άθλιο. Και δεν είναι τιμή του που ξεχωρίζει γι'αυτό τον λόγο.
Αυτά που εσύ τα βλέπεις αρνητικά εγώ τα βλέπω ως θετικά.Επίσης ο Oda το παρακάνει με τις διάφορες εμφανίσεις των χαρακτήρων του. Γιατί πρέπει τόσοι χαρακτήρες να είναι τόσο φρικαλέα σχεδιασμένοι ή ντυμένοι ? Why the hell, πρέπει να έχει ένας καπετάνιος μια μονάδας Marine, καπέλο με αυτιά απο αρκουδάκι στο κεφάλι του ? Γιατί ένας γέρος, ο οποίος ζει στην κοιλιά μιας φάλαινας όπου το εσωτερικό της έχει φόντο τον γαλάζιο ουρανό, να έχει λουλούδια στο κεφάλι του ? Δεν είναι αστείο, είναι εκνευριστικό. Δεν μπορώ να το πάρω καθόλου στα σοβαρά έτσι, μα καθόλου.
Απλά διαφωνώ, γιατί και το character design του One Piece το επιτρέπει αυτό. Ακόμα και χαρακτήρες οι οποίοι είναι ηλίθιοι εμφανισιακά σε κάνουν να τους συμπαθήσεις στην κρίσιμη σκηνή.Πρώτον είναι το ομολογουμένως πολύ ωραίο character design το οποίο αντίθετα απο μια άλλη σειρά, σου επιτρέπει να νιώσεις καλύτερα τα συναισθήματα του κάθε χαρακτήρα και να δεθείς μαζί του ακόμα και αν δεν ξέρεις καν το background του. Και ξέρω πως τουλάχιστον τις μισές φορές την "πληρώνει" το background αλλά χαλάλι.
Αυτό είναι το βασικό στοιχείο για το οποίο έχω ξενερώσει με το Bleach. Όλο το υπόλοιπο cast είναι καλύτερο και πιο γ@μ@το από τον Ichigo.Επίσης ο Kubo έχει καταφέρει να φτιάξει πολλούς χαρακτήρες από τους οποίους ο καθένας τους έχει έναν λόγο να σε κάνει να σου αρέσει. Και δεν μιλάω για το main cast. Ακόμα και χαρακτήρες όπως ο Hisagi, o Kira, ο Komamura, , η Νeliel μπορούν να σε τραβήξουν. Και αυτό ισχύει και για τους λεγόμενους "κακούς" χαρακτήρες όπως ο Ulquiorra ή o Tousen. Εμένα για παράδειγμα ο Κοmamura είναι απο τους αγαπημένους μου μόνο και μόνο εξαιτίας μιας και μόνο ομιλίας που είχε (στο επόμενο episode btw).
Υποκειμενικό θα μου πεις, αλλά όταν ένα τυπάκι στην εφηβεία ownάρει τουμπάνια (που έχουν ηλικία αιώνων) ή νικάει χαρακτήρες που δυσκόλεψαν τα τουμπάνια, ε είναι πολύ δύσκολο να τον συμπαθήσεις. Όταν μάλιστα το σύνολο των δυνάμεων του το οφείλει στην τύχη ή στο ότι είναι ο εκλεκτός κλπ.
Όσον αφορά το pace νομίζω ότι όσο έβλεπα τα anime και τα δύο είχαν σχετικά καλό pace. Όταν έπιασα τα manga, φάνηκε η διαφορά.Αντίθετα One Piece το οποίο μπορεί το κάθε chapter να μας δίνει τόνους υλικό για να συζητήσουμε, φαίνεται να είναι πολύ "βαρύ" όταν διαβάζεις πολλά chapter μαζί, αποτέλεσμα των πολλών panels σε κάθε σελίδα. Και αυτό είναι σοβαρό μειονέκτημα.
Κοίτα για εμένα σίγουρα είναι αρνητικό μιας και μπροστά από το pc έχω σοβαρά προβλήματα συγκέντρωσης και κυρίως αντοχής, όσον αφορά την ανάγνωση manga. Για όσους το διαβάζουν ongoing δε νομίζω μιας και κάθε chapter είναι γεμάτο και σε "κρατάει" μέχρι την επόμενη εβδομάδα.
Νομίζω ότι βασικό χαρακτηριστικό των manga είναι ότι εκδίδονται σε συνέχειες. Όταν το διαβάζεις κάθε εβδομάδα φυσικά και θα κρίνεις το manga με βάση το τί παίρνεις από την ανάγνωση. Τώρα για το αν στα 5-6 λεπτά που μου πέρνει στο περίπου να διαβάσω το chapter του OP, παίρνω λιγότερα ή περισσότερα πράγματα από ότι στο 1 λεπτό που κάνω για το Bleach, η απάντηση είναι ναι και όχι μόνο λόγω περισσότερου περιεχομένου.
Αυτό το δέχομαι 100%.Υπάρχουν πολλές άλλες σκηνές "βαθιές" σε νόημα όπως αυτές του Dome arc, κάποιες στην SS, κάποια flashback και ομιλίες στην μάχη της Karakura Town etc. Παρόλα αυτά φαίνεται αδιανόητο μόνο και μόνο επειδή έχει περάσει ως "γεγονός" ότι ο Kubo trollarei. Σε λίγο θα πρέπει να ντρεπόμαστε που μας αρέσει το Bleach με τον κίνδυνο να μας πουν και mindless fanboys/girls. Κανείς δεν είπε οτι το Bleach είναι τέλειο, δεν είναι κάν ούτε πολύ καλό manga. Αλλά απέχει πάρα πολύ από το να είναι τελείως άθλιο όπως υποστηρίζουν μερικοί.
O Aizen είναι ιδιαίτερη περίπτωση. Είναι ανάλογου τύπου χαρακτήρας με τον Lelouche και τον Char. Ο ένας main και ο άλλος main villain/rival. Μέχρι μερικά chapter πριν μου άρεσε..
Tα μυστήρια του Bleach είναι πολύ λιγότερα από αυτά του One Piece.
Σεβαστή γιατί δίνεις επιχειρήματα. Το προηγούμενο ποστ μου σε αυτό το thread έγινε στα πλαίσια post και συμπεριφορών τύπου 4chan. Κανείς δεν απολογείται σε κανέναν. Κανείς δεν έχει το παπικό αλάθητο (μόνο ο Tragic Prince), κανείς δεν έχει το απόλυτο γούστο.Θα σου πω εγώ την δικιά μου άποψη και μπορεί να την κρίνεις όπως θες ή και να κοροϊδέψεις δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.
Προσωπικά σαν concept και ιστορία το OP είναι πιο κοντά στα γούστα μου από ότι το Bleach. Aκόμη και αν βελτιώνονταν τα στοιχεία που δε μου αρέσουν στο Bleach πάλι το One Piece θα ψήφιζα.
Posted 27 September 2010 - 23:04

Posted 27 September 2010 - 23:09
Ψηφιζω Bleach....ειμαι φαν.
Ωστοσο και τα αλλα 2 ειναι τρελλα...αλλα η αδυναμιες δεν κρυβονται.....