Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
* * * * - 3 votes

Bleach, naruto or one piece

• Please log in to reply
733 replies to this topic

Poll: 3 Shounen giants (574 member(s) have cast votes)

3 Shounen giants

1. Bleach (120 votes [20.91%])

Percentage of vote: 20.91%

2. Naruto (153 votes [26.66%])

Percentage of vote: 26.66%

3. One Piece (301 votes [52.44%])

Percentage of vote: 52.44%

Vote Guests cannot vote

#481 Vetus

Vetus

Rocked'N'Loaded!

• Banned
  • 1,116 posts

Posted 26 September 2010 - 06:13

[qoute]ποσα ατομα εχουν δει ολοκληρο το bleach και ολοκληρο το one piece (ή διαβασει) και θεωρουν το bleach καλυτερο?[/quote]
Επίσης, πόσα άτομα εχουν δει ολοκληρο το bleach και ολοκληρο το one piece (ή διαβασει) και θεωρουν το one piece καλυτερο;

Συγνώμη τώρα, επιχείρημα είναι αυτό; Πέρα τ' ότι ο καθένας έχει την άποψή του τι σημασία έχει αν το 'χει δει ολόκληρο ή όχι. Τι θέλω να πω; Προσωπικά το One Piece με τράβηξε από την πρώτη στιγμή που το πρωτοείδα τυχαία στο Alter όταν πήγαινα λύκειο και συνεχίζει να με πορώνει μέχρι και σήμερα που το παρακολουθώ κι αποτελεί ένα από τα αγαπημένα μου anime. To Βleach το ξεκίνησα με τα χίλια ζόρια κι έπειτα από απίστευτη πλύση εγκεφάλου (καλά, κυρίως επειδή με πόρωσαν τα fightings που 'χαν βγει στο DS από την Treasure) πριν 2-3 χρόνια (όταν είχα παίξει τα fightings, δηλαδή) και με τα χίλια ζόρια είδα καμία 20αρια επεισόδια και μετά το παράτησα. Κι αν μου πεις το κλασσικό επιχείρημα "μετά γίνεται πιο γαμάτο" απαντώ ότι αν ένα anime δεν με κερδίσει από το πρώτο επεισόδιο χάνει την μπάλα για μένα (πλην ορισμένων λαμπρών εξαιρέσεων).

[quote name='Nighteyes']Οπότε ρε παιδια, δεν πάτε να δείτε και τίποτα άλλο μήπως και φύγει το fanboy από μέσα σας κάποτε;:if:
--Είπα τώρα εγώ...:P--[/QUOTE]
Αστεία λέμε τώρα; :hihi2:

#482 aboumonkey

aboumonkey

I love monkeys

• Members
  • 1,385 posts

Posted 26 September 2010 - 09:41

Youtube Video

Επίσης το επιχείρημα "it's all the same shit" αρχίζει και παρακουράζει. Δεν είναι.
Spoiler:

#483 MikamiTeru

MikamiTeru

Blackholistas United

• Members
  • 467 posts

Posted 26 September 2010 - 16:02

/facepalm

αφου το θες ετσι..

Ναι, πρεπει να σταματησει το bleach, οσο παραπανω συνεχιζετε τοσο παραπανω υποτιμα τη νοημοσυνη των λιγων φαν που απεμειναν..:canthelp:

(δεν εχω προβλημα να σβησει καποιος admin αυτο το ποστ σαν σπαμ, δεν μπορεσα να κρατηθω..)

Ωραια λογικη. Οκ, end of the conversation. Ηταν ανουσιο απο την αρχη μεχρι το τελος.

Επισης ρε Aboymonkey, σιγα ρε φιλε που μας ποναει. Υποτιθεται οτι δεν τσακωνομαστε. Τι ειναι ζητημα τιμης ? Μην τα παιρνετε τοσο σοβαρα.
Posted Image

Ιδού η Black Hole, ιδού και το πήδημα.
Posted Image

#484 didimakia

didimakia

Mockingbird

• Members
  • 2,473 posts
  • LocationBus 142

Posted 26 September 2010 - 16:04

Δεν θα σταθω στην συγκρουση μιας και οι περισσοτεροι τα ειπατε ολα. το μονο που θα πω ειναι

One Piece >Naruto >>>>>>>>>>>>>>>(over 9000)bleach.

Δεν γινεται να υποστηριζεις κατι τοσο χαζο.πραγματικα χαζο.

2bbd14fc.jpg

#485 iristella

iristella

Heelchou!

• Administrators
  • 10,437 posts

Posted 26 September 2010 - 16:13

Πραγματικά ποτέ δεν σταματά να μου κάνει εντύπωση γιατί μέρος του fandom του One piece δυσκολεύεται να δεχτεί ότι για κάποιους το bleach μπορεί να είναι όντως καλύτερο. Ζητάτε να βρεθούν άτομα που να το πιστεύουν αυτό βρίσκονται, δεν μένετε ικανοποιημένοι, ζητάτε επιχειρήματα δίνονται που μπορεί να είναι σε μεγάλο βαθμό υποκειμενικά (και τι δεν είναι θα μου πείτε όταν μιλάμε για ένα show) αλλά αυτό δεν τα κάνει λιγότερο βάσιμα γι αυτόν που τα λέει, δίνονται. Και πάλι δεν είναι αρκετό...

Αν είναι πείτε ότι θέλετε να βλέπετε post που να λένε την δική σας άποψη με άλλο avatar και nickname να συννενοηθούμε και να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας.

EDIT: Γιατί ήθελα να το πώ και το ξέχασα. XD

Και όσο αφορά το θέμα της πειρατείας, οι SHs επιτίθενται στην παγκόσμια εξουσία για να διεκδικήσουν την ελευθερία τους. Έτσι λειτουργούν οι πειρατές στο Odaverse...τελοσπάντων.

Αυτό είναι το κυριότερο πραγμα που με ενοχλεί προσωπικά στο One piece. Το ότι σε πολλές περιπτώσεις παρουσιάζει την πειρατεία ως κάτι το θετικό που δίνει περισσότερο βάση στην ελευθερία παρά στην βία και το πλιάτσικο. Guess what? Αυτό δεν είναι πειρατεία. Και το έτσι λειτουργούν οι πειρατές στο Odaverse είναι ανάλογο επιχείρημα του έτσι λειτουργούν τα shotas και οι παιδεραστές στο Bokunopicoverse and its awwww right ( insert picowastotallyaskingforit.gif). Τουλάχιστον στο μεν Bleach οι shinigamis δεν είναι μια εξορισμού αρνητική ιδιότητα που προσπαθουν να την ντύσουν με τιμή και ιδεολογικό μανδύα που δεν έχει, στο δε naruto από την αρχή της σειράς ο ορισμός ninja χρωματίζεται ως κάτι το αρνητικό.

Kαι το ξέρω ότι το συγκεκριμένο για πολλούς είναι δευτερεύον και ίσως τριτεύον ζήτημα και σεβαστό αλλά προσωπικά με ενοχλεί και μου χτυπάει άσχημα κάθε φορά που προσπαθώ να προχωρήσω την σειρά.

Edited by iristella, 26 September 2010 - 16:30.

#486 MikamiTeru

MikamiTeru

Blackholistas United

• Members
  • 467 posts

Posted 26 September 2010 - 16:35

Πραγματικά ποτέ δεν σταματά να μου κάνει εντύπωση γιατί μέρος του fandom του One piece δυσκολεύεται να δεχτεί ότι για κάποιους το bleach μπορεί να είναι όντως καλύτερο. Ζητάτε να βρεθούν άτομα που να το πιστεύουν αυτό βρίσκονται, δεν μένετε ικανοποιημένοι, ζητάτε επιχειρήματα δίνονται που μπορεί να είναι σε μεγάλο βαθμό υποκειμενικά (και τι δεν είναι θα μου πείτε όταν μιλάμε για ένα show) αλλά αυτό δεν τα κάνει λιγότερο βάσιμα γι αυτόν που τα λέει, δίνονται. Και πάλι δεν είναι αρκετό...

Αν είναι πείτε ότι θέλετε να βλέπετε post που να λένε την δική σας άποψη με άλλο avatar και nickname να συννενοηθούμε και να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας.

To πιο σωστο πραγμα ειπες.

Δεν θα βγουμε και οι " κακοι της ιστοριας " .
Posted Image

Ιδού η Black Hole, ιδού και το πήδημα.
Posted Image

#487 Warchief

Warchief

• Members
  • 2,042 posts

Posted 26 September 2010 - 17:04

Δεν είναι όλα υποκειμενικά, αλλά υπάρχουν έγκυροι λόγοι για να σου αρέσει οτιδήποτε.
Εγώ προτιμώ το Bleach από το Naruto επειδή μου αρέσει η σκηνοθεσία του και είναι πολύ πιο εύπεπτο, το Naruto με κουράζει.

Αυτό είναι το κυριότερο πραγμα που με ενοχλεί προσωπικά στο One piece. Το ότι σε πολλές περιπτώσεις παρουσιάζει την πειρατεία ως κάτι το θετικό που δίνει περισσότερο βάση στην ελευθερία παρά στην βία και το πλιάτσικο. Guess what? Αυτό δεν είναι πειρατεία. Και το έτσι λειτουργούν οι πειρατές στο Odaverse είναι ανάλογο επιχείρημα του έτσι λειτουργούν τα shotas και οι παιδεραστές στο Bokunopicoverse and its awwww right ( insert picowastotallyaskingforit.gif). Τουλάχιστον στο μεν Bleach οι shinigamis δεν είναι μια εξορισμού αρνητική ιδιότητα που προσπαθουν να την ντύσουν με τιμή και ιδεολογικό μανδύα που δεν έχει, στο δε naruto από την αρχή της σειράς ο ορισμός ninja χρωματίζεται ως κάτι το αρνητικό.

Δηλαδή και εσένα σε πειράζει το όνομα; Αν δεν τους λέγαν πειρατές, θα είχες ακόμα πρόβλημα;
Ούτε όλοι οι πειρατές (ή εκείνοι που σηκώνουν σημαία με νεκροκεφαλή και βγαίνουν στη θάλασσα, σε όποιον δεν αρέσει η λέξη) είναι "κακοί", ούτε όλοι οι ναυτικοί είναι "καλοί". Moral relativism 101.

Εκτός μου διέφυγε όλο το νόημα του post, ομολογώ ότι συνεχίζω να μην καταλαβαίνω που ακριβώς βρίσκεται το πρόβλημα.

#488 iristella

iristella

Heelchou!

• Administrators
  • 10,437 posts

Posted 26 September 2010 - 17:37

Δηλαδή και εσένα σε πειράζει το όνομα; Αν δεν τους λέγαν πειρατές, θα είχες ακόμα πρόβλημα;
Ούτε όλοι οι πειρατές (ή εκείνοι που σηκώνουν σημαία με νεκροκεφαλή και βγαίνουν στη θάλασσα, σε όποιον δεν αρέσει η λέξη) είναι "κακοί", ούτε όλοι οι ναυτικοί είναι "καλοί". Moral relativism 101.

Nαι φυσικά και με πειράζει ο τίτλος "πειρατής" και πώς αποδίδεται στο κάθε έργο, όπως θα με πείραζε και αν γινόταν manga με την τρομοκρατία να περνάει ως κάτι το καλό, έντιμο και εναλλακτική μορφή της αντίστασης στο κατεστημμένο (και είχαμε τον κεντρικό χαρακτήρα Osama bin landed <τυχαίο όνομα?> στην αναζήτηση του για τον παράδεισο με τα βουνά από ρύζι και τις πενήντα παρθένες). Και το αρνητικό της όλης υπόθεσης συνοψίζεται στο ότι φτάσαμε να συζητάμε για το αν ο irl πειρατής είναι καλός άνθρωπος ή όχι και ότι η ηθική είναι σχετική. Okaaay... Ναι κάποιος ληστεύει και σκοτώνει αλλά κατά τ άλλα μπορεί να είναι καλός άνθρωπος. Τι μου λέτε?:Crying2:

#489 Warchief

Warchief

• Members
  • 2,042 posts

Posted 26 September 2010 - 18:12

Nαι φυσικά και με πειράζει ο τίτλος "πειρατής" και πώς αποδίδεται στο κάθε έργο, όπως θα με πείραζε και αν γινόταν manga με την τρομοκρατία να περνάει ως κάτι το καλό, έντιμο και εναλλακτική μορφή της αντίστασης στο κατεστημμένο (και είχαμε τον κεντρικό χαρακτήρα Osama bin landed <τυχαίο όνομα?> στην αναζήτηση του για τον παράδεισο με τα βουνά από ρύζι και τις πενήντα παρθένες). Και το αρνητικό της όλης υπόθεσης συνοψίζεται στο ότι φτάσαμε να συζητάμε για το αν ο irl πειρατής είναι καλός άνθρωπος ή όχι και ότι η ηθική είναι σχετική. Okaaay... Ναι κάποιος ληστεύει και σκοτώνει αλλά κατά τ άλλα μπορεί να είναι καλός άνθρωπος. Τι μου λέτε?:Crying2:

Δε θεωρώ ούτε τη ληστεία, ούτε τη δολοφονία εγγενώς ανήθικες πράξεις, αλλά αυτή είναι μια άλλη συζήτηση.

Κατάλαβα νομίζω τον λόγο για τον οποίο ενοχλείσαι, η δικιά μου θέση είναι η εξής:
Δε βρίσκω λόγο να ενοχληθώ μόνο και μόνο επειδή οι Strawhats ονομάζονται πειρατές στο manga. Τι πιο ευνόητο και απλό από αυτή την ονομασία; Θα μπορούσε να βρει μια δικιά του λέξη, αλλά για ποιο λόγο; Ας μη ξεχνάμε ότι οι περισσότεροι άλλοι πειρατές που έχουν συναντήσει *είναι* ανηθικοί και πολύ πιο κοντά στον "πραγματικό" ορισμό της λέξης. O Oda δεν παρουσιάζει τους πειρατές σαν τους καλούς της υπόθεσης όπως λανθασμένα υπονόησες.

Πειρατής είναι κάποιος που ληστεύει και δολοφονεί; Τότε οι Strawhats δεν είναι πειρατές. Πειρατής είναι οποιοσδήποτε βγαίνει στη θάλασσα με καράβι και σημαία; Τότε γιατί είναι απαραίτητα κακός;

Εγώ δε μίλησα για irl πειρατές πάντως, αποκλειστικά στο One Piece αναφερόταν το post μου.

#490 WillOfTheD

WillOfTheD

α ου α

• Members
  • 731 posts

Posted 26 September 2010 - 18:13

συγνωμη αλλα ποτε ληστεψαν η σκοτωσαν οι straw hat pirates(crew του λουφυ)??και δηλαδη τι να πει κανεις για το bleach που σε καθε προπονηση ο χ,ψ προπονουμενος στο τσακ δε σκοτωνεται απο αυτον που τον προπονει??και πριν καν αρχισουν του λεει "η θα μαθεις αυτα που ειναι να μαθεις η θα πεθανεις......προπονηση ειν'αυτο η αγωνας επιβιωσης??ειπαμε ρεαλισμος ρεαλισμος αλλα οχι κι αυτο το πραγμα........

#491 Lord Leon

Lord Leon

Immortal Esper

• Members
  • 740 posts

Posted 26 September 2010 - 18:25

Ενταξει και γω δεν ειμαι τοσο φαν της γκρίνιας, αλλά έχει λίγο και την πλάκα του το Ολυμπιακος- ΠΑΟ- ΑΕΚ. Ειδικά για τα αγοράκια! :P

Τελοσπάντων Σε πάρα πολλά με κάλυψαν οι Warchief και Dragon. Από εκέι και πέρα:

Αν κάποιος θέλει να δει φανταιζι μάχες, με φοβερό συνδυασμό εικόνας και ήχου οφείλω να προτείνω bleach. Ταχύτητα, εντονα φωτα, και μαματο soundtrack. Μεσο ορο μιλαμε πάντα.

Τώρα για ιστορία, καλύτερα δομημένους και πιο πολύπλοκους ψυχολογικά χαρακτηρες, και το καλύτερο χιούμορ, ασυζητητί one piece. Και για να το ψηφισα, προφανως αυτά με ενδιαφέρουν περισσοτερο. Επίσης μου αρέσει πολύ το γεγονος (ιδίως με τα παραμεσια φρουτα) που οι δυναμεις του καθενος ειναι διαφορετικές, υπαρχει μεγάλη ποικιλία και στις αδυναμιες τους καθενος και ακολούθως στη μάχη. για αυτό και ποτέ δε βαριέσαι.

Αντικειμενικά το να πρεπει να πολεμησεις με φυσαλιδες, καμηλοπαρδαλεις, μυξες βομβες, ραμεν (?!?!wtf?!?) και ενα σωρό άλλα νομίζω οτι και χιουμορ χρειάζεται και φαντασία και ειναι μεγαλύτερη προκληση. Επίσης υπάρχει και πιο πολλή ποικιλία σε background στις μαχες όπως κτιρια, ερημους, θαλασσα, λιμανι, δασος, πολη, (γιγάντια φασολιά, σύννεφο) κτλ :)

Οπότε τον παραδέχομαι τον τύπο γιατί κυρίως με διασκεδάζει περισσοτερο και κάνει κατι δύσκολοτερο κατα τη γνωμη μου από τους αλλους.

Το ναρούτο πάλι ενώ πλησιάζει περισσότερο το one piece στα παραπάνω που ειπα δεν το φτάνει. (χιουμορ, πολυπλοκη ιστορία) επίσης έχει αρχισει στα τελευταία εκατο επεισοδια να ψιλοτρολάρει, αλλά όχι σε τόσο εκνευριστικο βαθμο. Γενικά είναι αρκετά προσεγμένο.
Στα υπέρ του είναι ότι είναι πιο γήινο, τόσο στο σχέδιο όσο και στις μάχες, οι οποίες ειναι κυρίως μαχες στρατηγικής παρά οχι-εγω-θα-σε-νικήσω-γιατι-το-θελω-πιο-πολυ-και-αρα-γινομαι-δυνατοτερος - κι αυτο θελει επισης πολυ μυαλό.
Spoiler:

Στα κατά του είναι ότι το χιουμορ ειναι επαναλαμβανομενο συνηθως (ο τζιραια κοιταει βρακακια, η τσουναντε τσαντιζεται με την ηλικια της κτλ.) και οτι ασχολειται ουσιαστικά με λίγους χαρακτήρες και τους άλλους ειτε τους έχει κλασμένους ειτε ειπε δυο λογια και μετά τους ξεχασε πχ.
Spoiler:

Παρόλαυτα οσον αφορά συγκινηση συναισθημα και τέτοια νομιζω οτι εχει την καλυτερη απόδοση αν και οταν το one piεce θέλει ακολουθει επάξια. αλλα όχι και τόσο συχνα.

Και στα τρία το να ψαχνουμε αντικειμενική λογική είναι απλώς αστείο. Ακόμα και απλοι ανθρωποι τρωνε μπουνιες και μερνανε μεσα απο τοιχους (αντι να σπλατσαρουν στην ταπετσαρία) και ζουνε. Οπότε κουλ.

Το μονο που μπορει να ει κανεις ειναι στο κατα πόσο υπακουουν στη λογική του καθε κοσμου που βρίσκονται. Εκει μιλάμε μονο για τα όποια σφαλματα. Εκει σίγουρα το bleach έχει #$*%$ στο trolling, αλλά ο μέσος φαν δε νομίζψω ότι πολυ ενδιαφέρεται για αυτό.

Ως το τι αντιπροσωπεύουν ειναι λιγο πολυ στα ιδια. Οι νιντζα ειναι επι πληρωμην δολοφονοι, οι πειρατες καθαρματα, και οι deathgods... well, you get the point.
Το κοινο σημειο με τους πρωταγωνιστες ειναι οτι ακριβως διαφωνουν και πολλές φορες αδιαφορουν για τους σκληρους νομους τους, τους κωδικες συμπεριφοράς και τις ταμπέλες που φοράνε και προσπαθουν να φτιαξουν ενα καλυτερο κόσμο, λίγο πολύ. Οπότε άκυρο για μένα το "ωραιοποιουν τους τάδε". Το ακριβως αντιθετο συμβαίνει.

Εμενα μου ταίριαξε καλύτερα το "δεν ανηκω πουθενα ειμαι ελευθερος" και "χρειαζομαι την ομαδα μου" παρα το "θα τα κανω ολα μονος μου" και το έντονο θρησκευτικο στοιχειο των άλλον δυο. Αλλά αν σε όλους αρεσαν τα ιδια και ειμασταν ιδιοι χαρακτηρες, θα ηταν τρομερα βαρετο.

και λιγα νομιζω οτι εγραψα. ειδικα για το ουαν πισο :bleh:

stasou%2520mygdala.jpg

#492 croco~boy

croco~boy

Dark Banquet

• Members
  • 895 posts

Posted 26 September 2010 - 18:36

Mε την ιδια προυποθεση θα μιλησουμε γ το ναρυτο. Δηλαδη απο ποτε οι ninjas προσπαθουν να φερουν ειρηνη κ τα περαιτερω. Η εμενα μου διαφευγει η "εννοια" ninja?! Ι think not.

Tεσπα για αυτο λεγονται shounen!

Posted Image

#493 Napster

Napster

\ [T] /

• Members
  • 1,105 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 26 September 2010 - 18:41

Ε οχι και ninja ο Naruto. :Crying2: Που κολλανε οι ninja με τον Naruto?:nanteee:

Υ.Γ. Αμα ο Naruto ειναι ninja τοτε ο Rikimaru (Tenchu) σιγουρα θα πρεπει στο επομενο game να γινει samurai.:uhh:

#494 Hanzo

Hanzo

Relief Pitcher

• Members
  • 943 posts

Posted 26 September 2010 - 18:51

Υ.Γ. Αμα ο Naruto ειναι ninja τοτε ο Rikimaru (Tenchu) σιγουρα θα πρεπει στο επομενο game να γινει samurai.:uhh:

Mια που ανεφερες το Tenchu να σημειωθει οτι ο αλητης ο Kishimoto φροντισε να καβατζωσει τα designs του Rikimaru και του Onikage για τη δημιουργια του Kakashi και του Orochimaru αντιστοιχα.Οι ομοιοτητες παραεινε πολλες.

Kαι ναι το Naruto δεν εχει καμια σχεση με ninja.Βασικα σχεδον κανενα ανιμε δεν εχει παραξενως ρεαλιστικους και οπως θα πρεπε να ειναι
Posted Image

This is the sig I have prepared for myself and if you don't like it don't be rude about it.

#495 Vetus

Vetus

Rocked'N'Loaded!

• Banned
  • 1,116 posts

Posted 26 September 2010 - 18:57

Ενταξει και γω δεν ειμαι τοσο φαν της γκρίνιας, αλλά έχει λίγο και την πλάκα του το Ολυμπιακος- ΠΑΟ- ΑΕΚ. Ειδικά για τα αγοράκια! :P

So true. :hehehe:

Aπό 'κει και πέρα απορίες του στυλ "Από πότε οι πειρατές επαναστατούν ενάντια στο World Government;" δεν νομίζω να έχουν σημασία όταν βλέπεις ένα shonen action (εξάλλου, αν θέλετε ρεαλισμό δείτε κανά σοβαρό seinen) αλλίως να 'ρχισουμε ν' αναρωτιόμαστε "Από πότε οι ninja φοράτε πορτοκαλί πιτζάμες για τις μάχες τους;" κι "Από ποτέ οι shinigami είναι τόσο sexy;".