Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Ιαπωνικά
Καταχωρήθηκε 11 Μάιος 2010 - 23:42
Καταχωρήθηκε 12 Μάιος 2010 - 00:42
Καταχωρήθηκε 12 Μάιος 2010 - 10:41

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Theodore :D: 12 Μάιος 2010 - 10:59
Καταχωρήθηκε 12 Μάιος 2010 - 12:24
η Ιαπωνική γλώσσα είναι πάρα πολύ ένρινη
οπότε δεν θα μπορείς να ξεχωρίσεις τους ήχους σε μερικές περιπτώσεις.
ακόμη και εγώ που συνήθως ξεχωρίζω τους ήχους
με τα ιαπωνικά μπερδεύομαι σε ότι ακούω.
Καταχωρήθηκε 12 Μάιος 2010 - 13:59
Αν δεν θέλεις να δώσεις λεφτά, ξέρω ότι στο livemocha υπάρχουν δωρεάν μαθήματα. Αν και προτείνω να ξεπεράσεις τις φοβίες σου για το e-commerce.
Καταχωρήθηκε 12 Μάιος 2010 - 19:48
Υ.Σ. Θέλω να ξεπεράσω αυτή την φοβία, όπως ανέφερες, αλλά δεν μπορώ να σταματήσω να το σκέφτομαι ως επικίνδυνο.
EDIT: το livemocha είναι καταπληκτικό! ευχαριστώ πολύ. doomo.
Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Theodore :D: 12 Μάιος 2010 - 22:41
Καταχωρήθηκε 16 Μάιος 2010 - 14:10
Καταχωρήθηκε 16 Μάιος 2010 - 21:42
Μια απορία με τα καντζι. Στην ιαπωνια τα καντζι μαθαινονται με μια συγκεκριμενη σειρα, με αναλογο βαθμο δυσκολιας. Η αντιστοιχη σειρα όμως απο το JLPT είναι καπως διαφορετικη. Δλδ στο επιπεδο 5 (στα πρωτα 80) βλέπεις καντζι τα οποια στην ιαπωνια μαθαινονται στις τελευταιες ταξεις. Πχ το watashi στο JLPT εχει αριθμο 232 ενω στην ιαπωνια είναι μετα τα πρωτα 900.. Ποιο είναι το σκεπτικό;
Κατά πάσα πιθάνοτητα (δεν το έχω ψάξει, αλλά είναι απλή λογική), είναι τόσο βασικό κάντζι που το να το μάθεις μετά τα πρώτα 900 καντζι (που μόνο απλά δεν τα λες, σε σχέση με άλλα) είναι λίγο μαμακεία.
Τώρα που είπες για το 私 (watashi), το 俺 (ore) γιατί δεν είναι ακόμα στη λίστα ήθελα να ξέρω.
Καταχωρήθηκε 16 Μάιος 2010 - 21:59
Δεν μπήκε το 俺, μαζί με το 闇 και το 鬱 στην jouyou list πρόσφατα;Κατά πάσα πιθάνοτητα (δεν το έχω ψάξει, αλλά είναι απλή λογική), είναι τόσο βασικό κάντζι που το να το μάθεις μετά τα πρώτα 900 καντζι (που μόνο απλά δεν τα λες, σε σχέση με άλλα) είναι λίγο μαμακεία.
Τώρα που είπες για το 私 (watashi), το 俺 (ore) γιατί δεν είναι ακόμα στη λίστα ήθελα να ξέρω.
Καταχωρήθηκε 16 Μάιος 2010 - 22:05
To ore είναι στη λίστα. Είναι στα 188 καινουργια Jouyou Kanji.Τώρα που είπες για το 私 (watashi), το 俺 (ore) γιατί δεν είναι ακόμα στη λίστα ήθελα να ξέρω.
Ε ετσι λεω και γω αλλα τότε γιατι στην ιαπωνια το χουν 1000στο;είναι τόσο βασικό κάντζι που το να το μάθεις μετά τα πρώτα 900 καντζι (που μόνο απλά δεν τα λες, σε σχέση με άλλα) είναι λίγο μαμακεία.
Λογικά πρεπει να εχει να κανει η σειρα με τις λεξεις που ειναι σε θεση να χρησιμοποιεί ενα 6χρονο 7χρονο 8χρονο κλπ ιαπωνεζακι; Αλλα αν ηταν ετσι το watashi δε θα το χανε πρωτο πρωτο;
Καταχωρήθηκε 16 Μάιος 2010 - 22:48
To ore είναι στη λίστα. Είναι στα 188 καινουργια Jouyou Kanji.
Ε ετσι λεω και γω αλλα τότε γιατι στην ιαπωνια το χουν 1000στο;
Λογικά πρεπει να εχει να κανει η σειρα με τις λεξεις που ειναι σε θεση να χρησιμοποιεί ενα 6χρονο 7χρονο 8χρονο κλπ ιαπωνεζακι; Αλλα αν ηταν ετσι το watashi δε θα το χανε πρωτο πρωτο;
A, ναι, ειναι στη λιστα πλεον, ε; Να διορθωθω λεγοντας, γιατι επρεπε τωρα να το βαλουν μετα απο τοσο καιρο, αλλα θα ξεφυγω.
Η δικια μου εντυπωση ειναι οτι τα παιδια το μαθαινουν ετσι και αλλιως νωριτερα, οτι και να λεει η λιστα, κατι που θεωρω πολυ φυσιολογικο, αν αρχισουν να διαβαζουν οτιδηποτε στα ιαπωνικα, σιγουρα θα το μαθουν.
Η αληθεια ειναι οτι και εμενα μου διαφευγει τελειως το γιατι ειναι ετσι δομημενη η λιστα. Μου φαινεται τελειως αστοχη. Αν καποιος γνωριζει, ας ριξει ενα λογο.
Δεν μπήκε το 俺, μαζί με το 闇 και το 鬱 στην jouyou list πρόσφατα;
Λοολ. Γιατι τωρα; Και γιατι το 鬱 και οχι το 欝 (γιατι οχι και τα δυο

Καταχωρήθηκε 16 Μάιος 2010 - 23:07
Φαντάζομαι ότι η Χάρουχι έβαλε το χέρι της για το συγκεκριμένο κάντζι.Λοολ. Γιατι τωρα; Και γιατι το 鬱 και οχι το 欝 (γιατι οχι και τα δυο
); 意味不明だ。
Εγώ πάντως δεν πρόκειται καν να προσπαθήσω να το γράψω. Καλό είναι το ゆううつ.
Καταχωρήθηκε 16 Μάιος 2010 - 23:10
Κάτι μου λέει ότι έβαλε η Haruhi το χεράκι της, με τη μελαγχολία που τη δέρνει.Λοολ. Γιατι τωρα; Και γιατι το 鬱 και οχι το 欝 (γιατι οχι και τα δυο
); 意味不明だ。

Edit: αχαχαχαχαχαχαχα
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||
Καταχωρήθηκε 18 Μάιος 2010 - 13:44
Το βρήκα σήμεραTo ore είναι στη λίστα. Είναι στα 188 καινουργια Jouyou Kanji.
Ε ετσι λεω και γω αλλα τότε γιατι στην ιαπωνια το χουν 1000στο;
http://www.tofugu.com/2010/03/25/the-5-biggest-mistakes-people-make-when-learning-kanji/When Japanese school children learn kanji, they go from simpler kanji meanings to more complicated kanji meanings. Sometimes, a simple kanji will have a simple meaning, but sometimes it won’t. Take a look at these kanji, for example. These are learned in secondary school (i.e. they are “higher level” kanji), but if you look at them, you’ll notice they’re really, really simple to write. Two or three strokes each.
乙 了 丈 勺
Even though these kanji are simple to write, the meanings aren’t as simple, which is why Japanese school children don’t learn them until later in their education. On the other hand, take a look at these kanji, which have very simple meanings associated with them, yet consist of many, many more strokes. These are learned by second graders in elementary school. We’re talking tiny little kids, with tiny little brains.
曜 線 鳴 算
The problem with a lot of Japanese learning resources is that they emulate this Japanese school children method of learning kanji. The thing they seem to have totally forgotten is that you, as someone who is learning Japanese as a second (or third, or fourth) language, probably are not a child (not to mention a Japanese child, in Japan), which means it really doesn’t matter if you learn kanji with difficult meanings earlier. You already understand the meanings behind the words, because you’ve learned them all in English. The difficult part is the actual kanji itself (and how to write / read them), not the meaning associated with that kanji. Because many resources forget this, you are introduced to more difficult kanji early on just because the meaning of the kanji is easier.
Instead, everyone should learn kanji based on the simplicity of the kanji itself. Who cares about the meaning. Start with 1-stroke kanji and work your way up. There are approximately 2,000 kanji you have to learn no matter what, so you might as well put them in an order that makes a lot more sense. By starting simply and moving your way up, you are able to build one kanji upon another. You’ll find that more complicated kanji are really just made up of less complicated kanji (or radicals). But, if you learn kanji the way Japanese school children learn them, it feels random, overwhelming, and just plain confusing. Learning kanji isn’t the same as learning vocabulary in Spanish, German, or whatever. It’s its own monster, and should be treated that way.
Καταχωρήθηκε 18 Μάιος 2010 - 14:17
Το βρήκα σήμερα
http://www.tofugu.com/2010/03/25/the-5-biggest-mistakes-people-make-when-learning-kanji/
Το διαβάσα πρόσφατα αυτό το άρθρο και μπορώ να πω ότι συμφωνώ γενικά με ό,τι λέει (είχα ξεχάσει την ολη ιστορια περι νοημάτων).
Όσο για αυτό που λέει για την εκδίδαξη των κάντζι σε φροντιστήρια, εδώ τι γίνεται; Διδάσκονται με την σειρά που διδάσκονται και στα ιαπωνικά σχολεία;
Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Aiorral: 18 Μάιος 2010 - 19:30