Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Ιαπωνικά
Καταχωρήθηκε 18 Απρίλιος 2010 - 17:18
Καταχωρήθηκε 18 Απρίλιος 2010 - 20:34
Νομιζω συνολο 300 καντζι για τα δυο πρωτα διπλωματα ετσι δεν είναι; Εχω παραγγειλει τις αντιστοιχες καρτες αποστηθισης. Τα καντζι είναι αδυναμία μου λόγω της ενασχολησης μου με κινεζικη γραφη και καλλιγραφια παλιοτερα. Εχω ακουσει οτι στην κινα τα παιδια που ξεκιναγανε σχολειο γεμιζαν ενα 80σελιδο τετραδιο με ενα ιδεογραμμα. Η το παρακανουν εκει ή υπερεβαλε αυτος που μου το πε. Ελπίζω για τα ιαπωνικα να μη χρειαζεται κατι τετοιο....
Dude, μην αγχώνεσαι με τα Kanji. Ειδικά όσον αφορά στην γραφή και το νοημά τους. Υπάρχει πολύ πιο εύκολος τρόπος από ένα 80 σέλιδο τετράδιο και στεγνή αποστήθιση για 1 kwlokanjee. Αν είναι δυνατόν δλδ. Εγώ θα βαριόμουν, στην ηλικία που ειμαι (και τότε θα βαριόμουν, αλλά τώρα ακόμα περισσότερο

Εγώ, πχ, κάθησα και έμαθα νοήματα και γραφή των Kanjiων ("γενικής" χρήσης) σε 3 μήνες συστηματικά με το Remembering The Kanji του Heisig (και τα kana σε 2 μέρες, αναγνώριση και γραφή) και ένα μαγικό προγραμματάκι εν ονώματι Mnemosyne (flash cards babeh, υπάρχουν και άλλα προγράμματα του είδους). Η προφορές θα σου κολλάνε όσο περισσότερες λέξεις μαθαίνεις και αν τις μαθαίνεις in context, πχ αν τις δεις σε κάποιο μάνγκα, βιβλίο κλπ κλπ, κατά κύριο λόγο.
Ελπίζω να μην παρεξηγείς, δεν παινεύομαι ότι μαμάω και δέρνω. Η αλήθεια είναι απλά ότι αν το πιάσεις συστηματικά το πράγμα, ο φόρτος εργασίας μειώνεται τραγικά.
Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Aiorral: 18 Απρίλιος 2010 - 20:40
Καταχωρήθηκε 18 Απρίλιος 2010 - 21:27

Καμμια συμβουλη για αυτοδιδακτους που σκοπευουν για τα πρωτα δυο διπλωματα υπαρχει;
Καταχωρήθηκε 18 Απρίλιος 2010 - 21:53
Δε σε παρεξηγώ καθόλου
Σιγουρα υπαρχουν πολυ ευκολοτεροι τρόποι απο τον προδρομο της τενοντίτιδας για να μαθεις ενα καντζι, και με τους σκοπευω να τα μαθω! Φανταζεσαι καποιον να παει να δωσει το τελευταιο διπλωμα, να ειναι με 2000 τετραδιο στο σπίτι του.. (περα του οτι θα του χουν φυτρωσει και παραπανω δαχτυλα
)
Καμμια συμβουλη για αυτοδιδακτους που σκοπευουν για τα πρωτα δυο διπλωματα υπαρχει;
M8, no worries, και εγώ δεν έχω καιρό που ξεκίνησα.
Λοιπόν. 1η και καλύτερη συμβουλή: όταν ασχολείσαι με τα ιαπωνικά (ισχυεί και για άλλες γλώσσες βέβαια) φρόντισε να το διασκεδάζεις. Είτε αυτό είναι μουσική, manga, οτιδήποτε γουστάρεις να κάνεις στα ελληνικα/αγγλικα/γουατεβερ κάντο και στα ιαπωνικά. Αν θες να μαθεις οσο πιο γρηγορα γίνεται, καντα όλα αυτά μόνο στα ιαπωνικάγια συνηθίσεις στον ήχο και τη ροή της γλώσσας. 2η συμβουλή: μάθε εξ'αρχής έννοιες και τρόπο γραφής kanji. Θα σου λύσει τα χέρια, πραγματικά.
Επειτα, ότι και να σου πω είναι αντιγραφή της ιδέας από το εξής site: http://www.alljapaneseallthetime.com/blog/all-japanese-all-the-time-ajatt-how-to-learn-japanese-on-your-own-having-fun-and-to-fluency . Με βοήθησε πολύ στην αρχή, ακόμη και τώρα (6 μήνες μετά) για να προχωρήσω χωρίς καθόλου μαθήματα (ούτε θα κάνω ποτέ, αρνούμαι να περάσω το μαρτύριο που πέρασα με τα αγγλικά στα φροντιστήρια, 8 χρόνια, δλδ έλεος. Και δεν ήταν καθόλου ευχάριστο. Τσάμπα τα προφίσενσια). Ο τύπος στο μπλογκ το πάει βέβαια στο πολύ εξτριμ, αλλά αν έχεις χρόνο και θεληση, μπορείς να μπεις σε έναν καλό ρυθμό.
Στην αρχή μπορεί να σου φαίνονται όλα άγνωστα βέβαια, αλλά μετά θα αρχίσουν να μπαίνουν μερικά πράγματα σε σειρά. Ειδικά τα καντζι, που είναι σαν ένα τεράστιο παζλ.
Κατά τα άλλα τσέκαρε το σάιτ. Καλή αρχή και με πυγμή μπρο

Εντιτ: Btw, τσέκαρα τις λίστες λέξεων των παλιών JLPT 4級 και 3級 και μπορώ να σου πω ότι, αν πράγματι αυτές είναι οι απαιτούμενες λέξεις, τις ήξερα σχεδόν όλες με εξαίρεση καμια 30αριά, το πολύ, οι οποίες όμως ήταν κατανοητές διότι ήξερα ήδη περί τίνος επρόκειτο το κάθε kanji στις λέξεις αυτές (για να δεις τι σημασία έχει να ξέρεις το νόημα και την γραφή των κάντζι πρώτα και κύρια). Κάτι ακόμα ξέχασα να αναφέρω, περί γραμματικής. Ισχύει ό,τι ισχύει και για τις προφορές των κάντζι (τουλ. για μένα). Όση περισσότερη επαφή έχεις με τη γλώσσα, τόσο καλύτερα αντιλαμβάνεσαι την γραμματική στα πλαίσια της ίδιας της γλώσσας.
Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Aiorral: 18 Απρίλιος 2010 - 22:07
Καταχωρήθηκε 18 Απρίλιος 2010 - 23:02
Eπειδή αναφέρθηκες σε γράψιμο kanji και διπλώματα, να σου πω αν δεν το ξέρεις ήδη ότι στο JLPT δεν υπάρχουν γραπτά (ούτε προφορικά). Όλα είναι πολλαπλών επιλογών.Δε σε παρεξηγώ καθόλου
Σιγουρα υπαρχουν πολυ ευκολοτεροι τρόποι απο τον προδρομο της τενοντίτιδας για να μαθεις ενα καντζι, και με τους σκοπευω να τα μαθω! Φανταζεσαι καποιον να παει να δωσει το τελευταιο διπλωμα, να ειναι με 2000 τετραδιο στο σπίτι του.. (περα του οτι θα του χουν φυτρωσει και παραπανω δαχτυλα
)
Από κει και πέρα, εγώ προσπαθώ να τα γράφω (γιατί είμαι μαζοχίστρια μάλλον

Για το γενικότερο σου ερώτημα, τον καθένα όπως τον βολεύει. Πολύ ξεκινάνε μόνοι τους, γιατί όχι. Είναι στον άνθρωπο το κατα πόσο μπορεί μόνος ή όχι.

Καταχωρήθηκε 18 Απρίλιος 2010 - 23:19
do the tests in the http://www.manythings.org/japanese/jlpt/
έχει όλη την ύλη τον τεστ και εμένα με βοήθησε αρκετά για το 3
στο kanji site επίσης έχει όλη την ύλη ανα επίπεδο σε Kanji.
και φυσικά κάνε και μερικά past exams αν βρεις.
Καταχωρήθηκε 18 Απρίλιος 2010 - 23:24
Και γω πιστευω το να τα γραφεις καλο κανει, εξοικειωνεσαι με τη γραφη και μπαινεις στη νοοτροπία της. Με το listening τι ισχυει;
Γενικότερα υπάρχει καποιο συγκεκριμενο βιβλίο που προτιμαται απο τα φροντιστηρια;
Εdit: thanx Erisadesu
Καταχωρήθηκε 18 Απρίλιος 2010 - 23:32

http://incompetech.com/graphpaper/genkoyoushi/
Είναι στον άνθρωπο το κατα πόσο μπορεί μόνος ή όχι.
Αυτό εξαρτάται από το τί άλλες υποχρεώσεις έχει. Αν έχει κανείς χρόνο, δεν βλέπω γιατί να μην μπορεί να το κάνει.
Καταχωρήθηκε 18 Απρίλιος 2010 - 23:49
Εκτός από υποχρεώσεις είναι και στον άνθρωπο. Όλοι οι άνθρωποι δεν μπορούν χωρίς δάσκαλο. Κάποιοι (οι περισσότεροι πιστεύω) θέλουν κάποιον να τους καθοδηγεί, να τους βάζει σε πρόγραμμα.Αυτό εξαρτάται από το τί άλλες υποχρεώσεις έχει. Αν έχει κανείς χρόνο, δεν βλέπω γιατί να μην μπορεί να το κάνει.
Καταχωρήθηκε 19 Απρίλιος 2010 - 00:05
Εκτός από υποχρεώσεις είναι και στον άνθρωπο. Όλοι οι άνθρωποι δεν μπορούν χωρίς δάσκαλο. Κάποιοι (οι περισσότεροι πιστεύω) θέλουν κάποιον να τους καθοδηγεί, να τους βάζει σε πρόγραμμα.
Μην με παρεξηγήσεις. Απλά αρνούμαι να πιστέψω κάτι τέτοιο. Ή μάλλον, θα ερμηνεύσω αλλιώς αυτό που είπες. Λες "να τους βάλει σε ένα πρόγρμμα". Άρα το μοναδικό που έχει να κάνει κανείς είναι να βάλει μόνος του πρόγραμμα. Αρκεί πάντα να θέλει. Αν δεν θέλει (κίγουορντ: όχι δεν μπορεί,δεν θέλει), δεν βάζει πρόγραμμα. Και αφήνει σε κάποιον άλλο να κάνει τη δουλειά.
Btw, βλέπει κανείς ιαπωνο-μαθήτευόμενος άνιμε χωρίς υπότιτλους; Εγώ από τη στιγμή που ξεκίνησα βλέπω χωρίς και έχω προσέξει ότι η κατανόηση έχει αυξηθεί σχεδόν εκθετικά (λέμε τώρα

Καταχωρήθηκε 19 Απρίλιος 2010 - 00:17
Δεν σε παρεξηγώ. Αποψή σου κι αποψή μου. Εγώ αυτό έχω δει να συμβαίνει αυτό λέω. Αν δεν ήταν έτσι και όλοι βάζαμε και ακολουθούσαμε πρόγραμμα από μόνοι μας, τότε δεν θα χρειάζονταν δάσκαλοι. Κι επίσης όποιος άνοιγε δική του επιχείρηση θα ήταν επιτυχημένος επιχειρηματίας. Το ότι θέλει κάποιον να τον ελέγχει/καθοδηγεί δεν σημαίνει απαραίτητα ότι δεν θέλει να κάνει κάτι, αλλά ότι δυσκολεύεται να βάλει πρόγραμμα στην ζωή του.Μην με παρεξηγήσεις. Απλά αρνούμαι να πιστέψω κάτι τέτοιο. Ή μάλλον, θα ερμηνεύσω αλλιώς αυτό που είπες. Λες "να τους βάλει σε ένα πρόγρμμα". Άρα το μοναδικό που έχει να κάνει κανείς είναι να βάλει μόνος του πρόγραμμα. Αρκεί πάντα να θέλει. Αν δεν θέλει (κίγουορντ: όχι δεν μπορεί,δεν θέλει), δεν βάζει πρόγραμμα. Και αφήνει σε κάποιον άλλο να κάνει τη δουλειά.
Το θέμα μας όμως δεν είναι αυτό και ξεφεύγουμε.
Καταχωρήθηκε 19 Απρίλιος 2010 - 00:23
Καταχωρήθηκε 19 Απρίλιος 2010 - 00:30
Το θέμα μας όμως δεν είναι αυτό και ξεφεύγουμε.
Εγώ όσα έλεγα τα έλεγα έχοντας στο μυαλό τα Ιαπωνικά (ασχέτως αν πιστεύω ότι αυτο ισχύει και σε άλλους τομείς τις ζωής). Όσο ότι λέω ισχύει και για τα Ιαπωνικά, δεν νομίζω ότι ξεφεύγω. Και για να μάθεις Ιαπωνικά θες προγράμμα στην τελική. Και πάνω από ΟΛΑ να γουσταρεις.
Επιπλέον, δεν λέω ότι οι άνθρωποι δεν δυσκολεύονται. Φυσικά και δυσκολεύονται. Λέω ότι μπορούν να βάλουν πρόγραμμα, αλλά δεν θέλουν αρκετά (αυτό φαίνεται πιο πολύ στην πορεία, παρά στην αρχή της διαδικασίας), αυτό είναι όλο.
Τελός, πιστεύω ότι το καθαρό και απείραχτο ιαπωνικό υλικο είναι ότι καλύτερο, χώρις βιβλιά προσαρμοσμένα στα μέτρα μας. Έτσι και αλλιώς μιλάμε για μια τελείως διαφορετική γλώσσα (σίγουρα όχι όμως και τόσο δύσκολη για να τραβάμε τα μαλλιά μας).
Καταχωρήθηκε 19 Απρίλιος 2010 - 01:00
επειδή ποτέ δεν διαβάζω και ότι μαθαίνω τα μαθαίνω
την ώρα του μαθήματος
γι αυτό άλλοστε έχω και τόσο μεγάλο πρόβλημα με τα kanji.
άσε που αν δεν γράψω κάτι δεν μπορώ να το μάθω.
φυσικά δεν βοηθάει και η ηλικία μου και το κουρκουτιασμένο γεμάτο προβλήματα
μυαλό μου.
Καταχωρήθηκε 19 Απρίλιος 2010 - 01:05
Δες εδώ.Για να μη φευγω απο το θεμα, Νighteyes εσυ ποιο βιβλιο κανεις;
Aiorral, από την στιγμή που λέμε εδώ και πόσα ποστ για το αν κάποιοι άνθρωποι βάζουν πρόγραμμα και το τηρούν με βοήθεια ή όχι, είμαστε και οι δύο εκτός θέματος. Δεν το είπα μόνο για σένα. Ο σκοπός του thread δεν είναι να λύσει την προσωπική διαφωνία μας για το αν αυτοί που θέλουν να μάθουν Ιαπωνικά ή οτιδήποτε άλλο τελοσπάντων πρέπει να είναι έτσι ή αλλιώς. Εγώ είπα ότι όλοι δεν μπορούν χωρίς δάσκαλο, με την έννοια να συνεχίσουν να μαθαίνουν κι όχι το "διάβασα ένα τρίμηνο μόνος και μετά τα παράτησα". Εσύ επιμένεις στο απόλυτο του "αν θες μαθαίνεις". Ευχαριστώ πολύ. Στην πραγματικότητα δεν ισχύει όμως αυτό. Οι περισσότεροι άνθρωποι δυσκολεύονται μόνοι και ως συνέπεια τα παρατάνε αργά ή γρήγορα. Αν για να μάθει κάποιος Ιαπωνικά (ή οτιδήποτε άλλο) πρέπει να ακολουθεί το σκεπτικό σου, τότε το πτυχίο θα πρέπει να το παίρνει το 10% (μη σου πω πιο λίγο) αυτών που το παίρνουν τώρα.
Μου θυμίζεις κάτι ιστορίες που λένε κατα καιρούς στις ειδήσεις για παιδιά που χωρίς φροντιστήριο είχαν πρωτιές στις πανελλαδικές (που φυσικά αναγνωρίζω τον κόπο τους και θαυμάζω, αν και btw είχαν και πάλι δάσκαλο στο σχολείο). Θα πρέπει να έχω την απαίτηση να κάνουν το ίδιο το υπόλοιπο 90% των παιδιών της Γ' Λυκείου; Κι επειδή αυτό το 90% ήθελε προγραμματισμό και φροντιστήριο για να περάσει στο πανεπιστήμιο θα πρέπει να τους βάλω σ' ένα καζάνι όλους και να πω ότι δεν θέλουν πραγματικά να περάσουν;
Αν έχεις να μου πεις τίποτα πάλι σ' αυτό το θέμα, στείλε μου vm/pm. Σταματάω να γράφω εδώ. Φτάνει τόσο που κουράσαμε τον κόσμο νομίζω. Ότι είχα να πω το είπα.