Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
* * * * - 5 votes

Ιαπωνικά

• Please log in to reply
1812 replies to this topic

Poll: Μιλάτε ιαπωνικά; (741 member(s) have cast votes)

Μιλάτε ιαπωνικά;

1. Ναι μιλάω (119 votes [16.06%] - View)

Percentage of vote: 16.06%

2. Όχι,αλλά σκοπεύω να μάθω (520 votes [70.18%] - View)

Percentage of vote: 70.18%

3. Όχι και ούτε σκοπεύω να μάθω (102 votes [13.77%] - View)

Percentage of vote: 13.77%

Vote Guests cannot vote

#1141 panosbob

panosbob

Starting...

• Members
  • 10 posts

Posted 25 May 2009 - 16:52

Μου εβαλες και τον Cloud παναθεμα σε . Θα σε προκαλεσω σε μαχη !! :try:

Οταν λες καλες τιμες?
Empty your mind, be formless. Shapeless, like water.
If you put water into a cup, it becomes the cup.
You put water into a bottle and it becomes the bottle.
You put water into a teapot and it becomes the teapot.
Now, water can flow or it can crash. Be water my friend.

#1142 cyber_john

cyber_john

決められた運命

• Members
  • 226 posts

Posted 25 May 2009 - 17:23

Μου εβαλες και τον Cloud παναθεμα σε . Θα σε προκαλεσω σε μαχη !! :try:

Οταν λες καλες τιμες?

lol, τόση ώρα μιλάμε και τώρα παρατήρησα ότι είχες τον sephiroth σαν avatar, καλά τι ακριβώς βρήκες σε αυτόν τον άνθρωπο? (τρόπος του λέγειν άνθρωπος). Ο πιο αντιπαθητικός χαρακτηρας που έχω γνωρίσει σε όλα τα final (sry για το offtopic).

Δε βάζω το χέρι μου στη φωτιά, απ'οτι θυμάμαι ήταν περίπου 250 ευρώ για φοιτητές του Καποδιστριακού, 350 για άλλους φοιτητές και γύρω στα 500 για μη φοιτητές (για όλον τον χρόνο φυσικά). Θα ψάξω να βρω και το χαρτί εγγραφής για να στο επιβεβαιώσω.

#1143 panosbob

panosbob

Starting...

• Members
  • 10 posts

Posted 25 May 2009 - 17:29

Ειμαι ο τυπος που σε καθε ανιμε υποστηριζει τον κακο συνηθως !
Και οπως και να το κανουμε ειχε θεικο figure o Sephiroth & soundtrack

Δεν ειμαι φοιτητης στο καποδιστριακο αλλα και παλι 500 ευρα για ολο το χρονο πολυ καλα μου φενονται.

#1144 Nighteyes

Nighteyes

Thinking backwards.

• Retired Staff
  • 1,667 posts

Posted 26 May 2009 - 02:03

Προς αποφυγή παρανόησης, είχε αναφερθεί από κάποιον ότι πρέπει να μάθει κανείς να γράφει γρήγορα. Να πω ότι αυτό δεν αφορά τις εξετάσεις. Στις εξετάσεις δεν γράφεις τίποτα. Multiple choice είναι όλα. Ούτε έκθεση γράφουμε. Σίγουρα είναι καλή η εξάσκηση αλλά δεν έχει σχέση με τις εξετάσεις η ταχύτητα γραφής, αλλά η ταχύτητα ανάγνωσης. Το λέω γιατί μπορεί να μην το ξέρουν όλοι και από το συγκεκριμένο σχόλιο να βγάλουν λάθος συμπεράσματα.

Επίσης κάπου είχε αναφερθεί ότι είναι 3000 τα kanji που πρέπει να μάθει κανείς για να πάρει το 1kyou, δεν είναι όμως έτσι. Είναι 2000 συνολικά από όλα τα επίπεδα. Δεν πάει αθροιστικά.

Posted Image

Posted Image

#1145 cyber_john

cyber_john

決められた運命

• Members
  • 226 posts

Posted 26 May 2009 - 03:15

Στις εξετάσεις δεν γράφεις τίποτα. Multiple choice είναι όλα. Ούτε έκθεση γράφουμε.

Λάθος, γράφουμε έκθεση η οποία μάλιστα πιάνει & πολύ σημαντικό ποσοστό, δεν είναι όλα πολλαπλής επιλογής. Επίσης υπάρχει και listening. Μόνο προφορικά δεν υπάρχουν.

#1146 Nighteyes

Nighteyes

Thinking backwards.

• Retired Staff
  • 1,667 posts

Posted 26 May 2009 - 03:29

Έκθεση δεν γράφουμε όπως και τίποτα γραπτό. Δεν έχει νόημα να διαφωνούμε. Εγώ ρώτησα και έτσι μου είπε η δασκάλα μου.
Αν δεν πείθεσαι μ' αυτό, δες εδώ. Πουθενά δεν λέει για writing.

Εκτός αν μιλάς για κάτι άλλο.

Until 2003, the JLPT was one of the requirements for foreigners entering Japanese universities. Since 2003, the Examination for Japanese University Admission for International Students (EJU) is used by most universities for this purpose;[7] unlike the JLPT, which is solely a multiple-choice exam, the EJU contains sections which require the examinee to write in Japanese.

Απόσπασμα από την ίδια σελίδα.

Βέβαια σ' αυτήν την περίπτωση ισχύει

There are currently no test sites located in Europe, Africa, North America, or South America.

Πηγή http://en.wikipedia.org/wiki/Examination_for_Japanese_University_Admission_for_International_Students

οπότε δεν νομίζω ότι μιλάς γι αυτό.

Edited by Nighteyes, 26 May 2009 - 03:42.

Posted Image

Posted Image

#1147 panosbob

panosbob

Starting...

• Members
  • 10 posts

Posted 26 May 2009 - 07:13

Ποσο κοστιζει το JLPT?

Για το lower θυμαμαι 100 ευρα ητανε .

#1148 Erisadesu

Erisadesu

Hellasian Star

• Members
  • 4,640 posts

Posted 26 May 2009 - 10:37

τα μαθήματα ή το τεστ;
το τεστ γύρω στα 45 το 4ο

#1149 a2a

a2a

두부사랑해요!

• Members
  • 1,058 posts

Posted 26 May 2009 - 12:12

Είναι σχετικά φθηνότερο από όλα τα άλλα τεστ για οποιαδήποτε γλώσσα. Πέρυσι το Σεπτέμβρη για το 2級 έδωσα 42 αν θυμάμαι καλά. Βέβαια το κόστος αυξάνεται κάθε χρόνο (θυμάμαι είχα δώσει 32 για το 4級 4χρόνια πριν) αλλά και πάλι είναι πολύ φθηνό.
Το κακό είναι πως διεξάγεται μόνο μια φορά το χρόνο (το Δεκέμβριο) οπότε αν το χάσεις πρέπει να περιμένεις ένα χρόνο να το ξαναδώσεις.
Και να διευκρινίσω και από πλευράς μου πως ναι όλα πολλαπλής επιλογής είναι, έκθεση δεν υπάρχει. Αυτό το κάνει αυτομάτως πιο εύκολο από τα άλλα αντίστοιχα διαγωνίσματα για άλλες γλώσσες. Μειονέκτημα είναι πως το listening το ακούς μόνο μια φορά οπότε θέλει τρελή εξάσκηση να καταλαβαίνεις καθημερινή ομιλία (dramas anyone?). Ευτυχώς εμένα ήταν πάντα το δυνατότερο μου σημείο.
Και ναι 2000 είναι τα κάντζι συνολικά (150 για το 4ο, 500 για το 3ο, 1000 για το 2ο και 2000 για το 1ο). Τώρα σιγά σιγά μπαίνω και γω στου πρώτου επιπέδου, αν και έχω κάτι κενάκια στο 2ο (ξέρω όμως σίγουρα γύρω στα 850-900).

#1150 cyber_john

cyber_john

決められた運命

• Members
  • 226 posts

Posted 27 May 2009 - 19:04

Εκτός αν μιλάς για κάτι άλλο.

Όχι δε μιλούσα για κάτι άλλο, το μπέρδεψα με τις εξετάσεις που θα δώσουμε στο Διδασκαλείο όπου εκεί μας βάζουν να γράψουμε & έκθεση, my mistake. :smokingg:

Παιδιά, διάβασα αρκετές σελίδες από τα προηγούμενα post αυτού του topic και κάπου αναφέρθηκε ότι στην Κέρκυρα θα ανοίξει τμήμα ανατολικών/ασιατικών σπουδών στο οποίο θα υπάγονται και τα ιαπωνικά. Γνωρίζει κανείς τπτ περαιτέρω επ'αυτού, σε τι σημείο βρίσκεται & σε πόσο καιρό σκοπεύουν να το κάνουν?

#1151 Erisadesu

Erisadesu

Hellasian Star

• Members
  • 4,640 posts

Posted 27 May 2009 - 22:41

έπρεπε να είχε ανοίξει απο πέρσυ
και απο τον σεπτέμβριο προς το παρών δεν μάθαμε τίποτα (τουλάχιστον εγώ)

#1152 Xristos-san

Xristos-san

Εθισμένος

• Members
  • 106 posts

Posted 29 May 2009 - 14:09

Θελω και εγω να μαθω περιτερο πληροφοριες για φροντηστηριο στην Κερκυρα.Δεν ξερω αν θα μπορεσω να παω του λογο πανελληνιων αλλα ποτε δεν ξερεις.Αν καποιος ξερει κατι θα ηθελα να μου στειλει ενα μηνυμα.

#1153 Erisadesu

Erisadesu

Hellasian Star

• Members
  • 4,640 posts

Posted 29 May 2009 - 14:28

εσύ είπαμε υπομονή και θα ανοίξει των ασιατικών σπουδών στην κέρκυρα
μπορείς επίσης να πας και στο μουσείο ασιατικής τέχνης
να δεις.. και μη ξεχνάς τις κερασιές στην πόλη της κερκύρας ο ιάπωνας προθυπουργός σας τις έκανε δώρο... ζηλεύω

#1154 Petran79

Petran79

YOU GET TO BURNING!

• Review Team
  • 3,279 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 29 May 2009 - 14:54

Μηπως ομως θα το κανουν σε επιπεδο μεταπτυχιακου; Γιατι αν ειναι ετσι καλυτερα να το εκανες στο εξωτερικο. Πλουσιοτερη βιβλιογραφια θα εχουν εκει.

#1155 Xristos-san

Xristos-san

Εθισμένος

• Members
  • 106 posts

Posted 29 May 2009 - 16:28

Ok.Θα κανω υπομονη και θα περιμενω με αγωνια.Αυτο για τις κερασιες δεν το ηξερα:hehehe:.Η αληθεια ειναι οτι πρεπει να παω στο μουσειο ασιατικης τεχνης.Ano....θελω να ρωτισω κατι ασχετο.Ξερεις κανα μαγαζι που πουλαει katana και αλλα ειδη σπαθιων?