Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Σύνδεση 

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Φωτογραφία
* * * * - 5 Ψήφοι

Ιαπωνικά

• Please log in to reply
1812 replies to this topic

Δημοσκόπηση: Μιλάτε ιαπωνικά; (741 Μέλος (η) που έχουν ψηφίσει)

Μιλάτε ιαπωνικά;

1. Ναι μιλάω (119 ψήφοι [16.06%] - Προβολή)

Ποσοστό της ψηφοφορίας: 16.06%

2. Όχι,αλλά σκοπεύω να μάθω (520 ψήφοι [70.18%] - Προβολή)

Ποσοστό της ψηφοφορίας: 70.18%

3. Όχι και ούτε σκοπεύω να μάθω (102 ψήφοι [13.77%] - Προβολή)

Ποσοστό της ψηφοφορίας: 13.77%

Ψήφισε Οι επισκέπτες δεν μπορούν να ψηφίσουν

#1291 meidei

meidei

大友組の一人

• Members
  • 1.002 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 07 Ιούνιος 2010 - 16:09

http://mainichi.jp/select/today/news/20100608k0000m040072000c.html?inb=tw
^Αυτό που κατάλαβα λέει; Ότι μπήκαν άλλα 200 κάντζι στην λίστα των κάντζι καθημερινής χρήσης; :zetsubou:

#1292 Zouhan

Zouhan

業火に鋼鉄

• Members
  • 397 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 07 Ιούνιος 2010 - 17:03

http://mainichi.jp/select/today/news/20100608k0000m040072000c.html?inb=tw
^Αυτό που κατάλαβα λέει; Ότι μπήκαν άλλα 200 κάντζι στην λίστα των κάντζι καθημερινής χρήσης; :zetsubou:

Ussu. Καιρός δεν ήταν; Ούτως ή άλλως είναι κάντζι που μπαίνουν συχνά σε χρήση. Τα κάντζι αυτά, btw, είναι:
Spoiler:

Αφού τα είδα, ήταν και μερικά που τα θεωρούσα αυτονόητα βέβαια πχ 嵐 (arashi/καταιγίδα) και 眉(mayu/φρύδι). Δλδ έλεοr. Εν τω μεταξύ, βλέπω όλο και πιο συζνά κάντζι εκτός της λίστας, που έχω πάψει να την εμπιστεύομαι. Από την άρχη η κατάσταση ήταν μυστήρια βέβαια. Φταίω και εγώ που πήγα να διαβάσω το ουμινέκο νο νάκου κορο νι στα γιαπωνέζικα (ο τύπος που το έγραψε είναι σχιζοφρενής με τα κάντζι), αλλά πέραν αυτού, τα βλέπω παντού τα "διαολεμένα". Ηθικό δίδαγμα: don't trust the list to learn your kanji :P

#1293 Kenny

Kenny

<SS0·b ∨ ~SS0·b>

• Retired Staff
  • 8.656 Δημοσιεύσεις:
  • Locationbetween the frets

Καταχωρήθηκε 07 Ιούνιος 2010 - 17:08

[...] [...]

Επιτέλους, η αξία του κώλου αναγνωρίζεται.

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||

#1294 Zouhan

Zouhan

業火に鋼鉄

• Members
  • 397 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 07 Ιούνιος 2010 - 17:17

Επιτέλους, η αξία του κώλου αναγνωρίζεται.

:hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha: ΜΕ ΕΛΙΩΣΕΣ

(η πλάκα είναι ότι έχει άλλα τέτοιου είδους κάντζι κει μέσα που δεν ήτο προηγουμένως στη λίστα:frozen:)

#1295 meidei

meidei

大友組の一人

• Members
  • 1.002 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 07 Ιούνιος 2010 - 17:23

Τελικά ξέρω 11 12 13 από τα 196!!!

[FONT=EPSON 太角ゴシック体B]媛怨唄淫咽茨彙椅萎畏宛顎曖挨韓鎌葛骸蓋崖諧潰瓦牙苛臆岡旺艶稽憬詣熊窟串惧錦僅巾嗅臼畿亀伎玩挫沙痕 頃駒傲乞喉梗股舷鍵拳桁隙呪腫嫉叱鹿餌摯恣斬拶刹柵埼塞采戚脊醒裾須腎芯拭憧蹴羞袖汰遜捉踪痩曾爽遡 膳箋詮腺煎羨鶴爪椎捗嘲貼酎緻綻旦戴堆唾鍋梨奈那丼貪頓栃瞳賭妬填溺諦阜訃肘膝眉斑阪汎氾剥罵捻 虹匂喩弥冶麺冥蜜枕昧勃頬貌蜂蔑璧餅蔽脇麓籠弄瑠瞭侶慄璃藍辣拉沃瘍妖湧柿哺楷睦釜錮賂毀 勾

[FONT=Arial]πώς το dare και το nazo δεν ήταν μέσα στη λίστα;[/FONT]
[/FONT]

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από meidei: 07 Ιούνιος 2010 - 17:31

#1296 Kenny

Kenny

<SS0·b ∨ ~SS0·b>

• Retired Staff
  • 8.656 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 07 Ιούνιος 2010 - 17:32

Έλα ρε, δεν ξέρεις την χελώνα (亀); Έτσι γράφεται το kamehame. :P

Επίσης το 妖 δεν μπορεί να μην το έχεις συναντήσει στη λέξη 妖怪 (youkai).

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||

#1297 meidei

meidei

大友組の一人

• Members
  • 1.002 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 07 Ιούνιος 2010 - 17:34

Ακόμα το μπερδεύω με το :unlucky:
--- ΠΑΡΑΔΟΧΗ ---
Τις πιο πολλές φορές απλά διαβάζω τα φουριγκάνια και αγνοώ τα κάντζια. Σαν πεντάχρονο.

#1298 Zouhan

Zouhan

業火に鋼鉄

• Members
  • 397 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 07 Ιούνιος 2010 - 17:41

Τελικά ξέρω 12 από τα 196!!![FONT=EPSON 太角ゴシック体B][/FONT]

Νόις! Ειλικρινά πάντως, αν έχει ασχοληθεί κανεις αρκετά με τα τις προηγούμενης μη ανανεωμένης λίστας, τα συγκεκριμένα δεν είναι τπτ, όσον αφορά στην γραφή και το νόημα (η προφορά είναι άλλη υπόθα).
Γενικά πάντως, συμφώνω με την προσθήκη. Όπως λέει και το άρθρο που παρέθεσε ο meidei, με το ίντερνετ και την χρήση πιο σπάνιων χαρακτήρων, που υπάρχει αυτή η ανάγκη για ανανέωση γενικα σε λίστες και λοιπές αρλούμπες (νο οφένς), το γράπτο κείμενο μου φαίνεται ελαφρώς βαρύτερο, αλλά, αν μη τι άλλο, είναι πιο όμορφο στο μάτι (μι λοβς μάι κάντζια:lovulovu:).

#1299 Kenny

Kenny

<SS0·b ∨ ~SS0·b>

• Retired Staff
  • 8.656 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 07 Ιούνιος 2010 - 17:52

Ώπα, τώρα το πρόσεξα αυτό... δεν το πήρε το μάτι μου με την πρώτη ανάγνωση.

[...] [...]

Συγγνώμη, μέχρι τώρα οι ιάπωνες δεν θεωρούσαν τη στύση σημαντική λέξη; :hahaha:

2112.gif

#1300 meidei

meidei

大友組の一人

• Members
  • 1.002 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 07 Ιούνιος 2010 - 18:07

[FONT=EPSON 太角ゴシック体B]冶⇔台
[/FONT]Αυτό, τώρα που θυμάμαι, το έκανα λάθος για αρκετό καιρό :sigh2:
Που θα μου πάει... θα τα μάθω κάποια μέρα. 必ず :hero:

#1301 firippu

firippu

The paranoid puppet

• Members
  • 21 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 05 Ιούλιος 2010 - 00:45

καλησπερα παιδια!
μολις εγινα μελος!

ο λογος που εγινα ειναι ο εξης:

εδω και καμποσο καιρο βλεπω ανιμε,στην αρχη τα εβλεπα στα αγγλικα αλλα ενας φιλος μου ελεγε να βλεπω γιαπωνεζικα!εγω σκευτομουν "καλα γιαπωνεζικα ποιος νοιαζετε μωρε..."
αλλα τελικα αρχισα στα γιαπωνεζικα και μπορω να πω οτι τα γουσταρω παρα πολυ!!!
μαλιστα και μονο στην ιδεα του να μπορω να μιλαω και γω ανατριχιαζω:kill4u:!
σε αντιθεση με τα αγγλικα που ουτε να παταγα στο φροντιστιριο δεν ηθελα ,
ξερω λοιπον ελαχιστα βασικα πραγματα και θα ηθελα να παρω ενα βιβλιο να μαθω μονος μου!αυτο θελω λοιπον αν εχετε καποιο να μου προτεινετε???δεν θελω φροντιστιρια ή ιδιαιτερα μιας και εχουμε κριση ...

επισης να πω οτι μου αρεσει το γιαπωνεζικο ροκ αν μπορεις να το πεις ετσι!oppenings απο ανιμε κλπ και μιας και ασχολουμε με την ηλεκτρικη κιθαρα εχω μαθει λιγα τραγουδακια!

καλως σας βρηκα λοιπον,και περιμενω τις απαντησεις σας(βεβαια δε ξερω καν αν υπαρχει βιβλιο για μαθηματα ,αλλα τι να πεις!)

#1302 meidei

meidei

大友組の一人

• Members
  • 1.002 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 05 Ιούλιος 2010 - 00:53

Δεν συνηθίζω να απαντώ σε μηνύματα που είναι τόσο "ενθουσιασμένα" όπως το δικό σου, αλλά τώρα τελευταία προτείνω το http://www.textfugu.com/ σε όσους θέλουν να ξεκινήσουν.
Είναι στην ουσία online βιβλίο εκμάθησης. Μετά υπάρχουν και διάφορα σάιτ που βοηθάνε, όπως το http://www.guidetojapanese.org/ (Tae Kim's guide).

Γενικά, το διαδίκτυο έχει πολλές πηγές για να αξιοποιήσεις.

#1303 Paprika!

Paprika!

Starting...

• Members
  • 13 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 11 Ιούλιος 2010 - 18:30

Ένας από τους πιο σημαντικούς στόχους που έχω θέσει για τα επόμενα χρόνια, είναι να ξεκινήσω να μαθαίνω ιαπωνικά! Ήθελα να το κάνω εδώ και καιρό, αλλά το καθημερινό πρόγραμμα και τα οικονομικά μου δεν το επέτρεπαν. Παρόλα αυτά, δε θα το αναβάλλω για πολύ ακόμα. (Πριν μερικές εβδομάδες μπήκα σε ένα site εκμάθησης ιαπωνικών και έπαθα ένα ψιλο-σοκ με τα είδη των ιαπωνικών αλφαβήτων και τα χιλιάδες γράμματα! Δοκίμασα να γράψω κιόλας, αλλά μάλλον, όσο καλά είναι τα γράμματά μου στα ελληνικά, τόσο χάλια είναι στα ιαπωνικά...χι..χι! :hihi2:). Δε θα το βάλω κάτω όμως! Θα προσπαθήσω όσο μπορώ και στο τέλος I'll make it!!! :benkyou:

#1304 meidei

meidei

大友組の一人

• Members
  • 1.002 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 11 Ιούλιος 2010 - 18:42

Αν κάποιος από το σάιτ είναι μέλος στο http://japaneseclass.jp/, ας με κάνει challenge μπας και μαζέψω πόντους να ανεβώ level 2 (...όπα, δεν το εξέφρασα σωστά....)

#1305 MikamiTeru

MikamiTeru

Blackholistas United

• Members
  • 467 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 11 Ιούλιος 2010 - 19:11

ρε παιδια , παντα αναρωτιομουν, τα Kanji, εχουνε καποιο pattern με το οποιο φτιαχνονται ???