Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
* * * * - 5 votes

Ιαπωνικά

• Please log in to reply
1812 replies to this topic

Poll: Μιλάτε ιαπωνικά; (741 member(s) have cast votes)

Μιλάτε ιαπωνικά;

1. Ναι μιλάω (119 votes [16.06%] - View)

Percentage of vote: 16.06%

2. Όχι,αλλά σκοπεύω να μάθω (520 votes [70.18%] - View)

Percentage of vote: 70.18%

3. Όχι και ούτε σκοπεύω να μάθω (102 votes [13.77%] - View)

Percentage of vote: 13.77%

Vote Guests cannot vote

#1171 DeathGuard

DeathGuard

Πολύ 日本語 ρε παιδί μου...

• Members
  • 207 posts

Posted 06 June 2009 - 21:21

Εγω αντιθετα πιστευω οτι υπαρχουν αρκετοι (η μαλλον αρκετες) που κανουν ιδιαιτερα και ειναι και πολυ καλοι..Μιλαω παντα για Ιαπωνεζες δασκαλες και οχι Ελληνες...
Intelligence is nothing without wisdom...

#1172 katsaroulhs

katsaroulhs

Getting fired UP!!!!!!

• Members
  • 8 posts

Posted 06 June 2009 - 22:26

Συγνωμη αν βγαινω εκτος 8εματος αλλα ειμαι απελπισμενος. Θελω να μαθω ιαπωνικα. Μηπως ξερει κανεις τπτ? Μενω στο πικερμι ( κοντα στν παλληνη και στην ραφηνα). Σας παρακαλω ας βοηθησει καποιος ανθρωπος...

#1173 DeathGuard

DeathGuard

Πολύ 日本語 ρε παιδί μου...

• Members
  • 207 posts

Posted 07 June 2009 - 12:08

Μπορεις να μαθεις εδω...:www.anime.gr/forums/showthread.php?t=6831
Intelligence is nothing without wisdom...

#1174 cyber_john

cyber_john

決められた運命

• Members
  • 226 posts

Posted 15 June 2009 - 22:02

Τα kyuu πότε γίνονται 5 από 4 που είναι τώρα, το 2010? Εγώ φέτος που ήμουν στο πρώτο έτος, το Δεκέμβριο θα δώσω το 4 στην τελευταία του μορφή πριν αλλάξει. Και του χρόνου που θα έχει αλλάξει το σύστημα θα δώσω κι άλλο 4 που στην τωρινή μορφή θα θεωρείται το 3.

Αν τα περάσω, θα έχω δηλαδή 2 διαφορετικά 4 kyuu?

Δημοσιευμένη  εικόνα

#1175 Erisadesu

Erisadesu

Hellasian Star

• Members
  • 4,640 posts

Posted 15 June 2009 - 22:58

το νέο kyu Θα μπεί ανάμεσα στο 3 και στο δύο
οπότε το δεύτερο 4 Kyuu που θα έχεις θα σημαίνει ότι έχεις το 3
οπότε ναι θα έχεις δύο διαφορετικά

#1176 Nighteyes

Nighteyes

Thinking backwards.

• Retired Staff
  • 1,667 posts

Posted 15 June 2009 - 23:17

Δεν ξέρω αν θα αλλάξει κάτι αργότερα, πάντως η κυρία μας είπε ότι δεν θα αλλάξουν τα ονόματα των άλλων. Το νέο kyu θα ονομάζεται "νέο κάτι". Νέο 3 νομίζω. Οπότε σύμφωνα με τα λεγόμενα της παραμένουν τα πράγματα όπως έχει με το καινούργιο να γεφυρώνει το μεγάλο κενό ανάμεσα στο 3 και το 2 αλλά χωρίς να ακολουθεί την σειρά αρίθμησης.

Edited by Nighteyes, 15 June 2009 - 23:23.

Posted Image

Posted Image

#1177 cyber_john

cyber_john

決められた運命

• Members
  • 226 posts

Posted 15 June 2009 - 23:30

Οπότε σύμφωνα με τα λεγόμενα της παραμένουν τα πράγματα όπως έχει με το καινούργιο να γεφυρώνει το μεγάλο κενό ανάμεσα στο 3 και το 2 αλλά χωρίς να ακολουθεί την σειρά αρίθμησης.

Σε αυτή τη περίπτωση αν ονομαστεί διαφορετικά χωρίς αριθμό όπως τα άλλα (εκτός αν το ονομάσουν 2,5), τότε όντως η ονομασία στα υπόλοιπα δεν αλλάζει. Εγώ νόμιζα ότι το πρώτο που θα δίνουν τα παιδιά από το νέο έτος θα λέγεται 5.

#1178 M.T.G.

M.T.G.

Incognito

• Members
  • 29 posts

Posted 15 June 2009 - 23:44

Παιδιά τι να σας πω... ωραία γλώσσα τα ιαπωνικά, εντελώς αντίθετη με τα ελληνικά φυσικά, αλλά περίεργη και πολύ πολύπλοκη. Ιδιαίτερα η γραφή της. Ξέρω λίγα ιαπωνικά και αυτό γιατί χρειάστηκε να τα μάθω, και πάντα προφορικά. Δεν χρειάστηκε ποτέ ως τώρα να μάθω να γράφω. Μ'αρέσουν πολύ αλλά το σκέφτομαι να ξεκινήσω κανονικά μαθήματα.

Έχεις κανείς υπ'όψην του πόσο είναι το χρονικό διάστημα των σπουδών???
Posted Image

Η ζωή είναι ωραία, αλλά τα'χει μ'άλλον!!! :unlucky:

#1179 Nighteyes

Nighteyes

Thinking backwards.

• Retired Staff
  • 1,667 posts

Posted 15 June 2009 - 23:46

Σε αυτή τη περίπτωση αν ονομαστεί διαφορετικά χωρίς αριθμό όπως τα άλλα (εκτός αν το ονομάσουν 2,5), τότε όντως η ονομασία στα υπόλοιπα δεν αλλάζει. Εγώ νόμιζα ότι το πρώτο που θα δίνουν τα παιδιά από το νέο έτος θα λέγεται 5.

Κι εγώ το ίδιο νόμιζα και την ρώτησα και μου είπε αυτό που σας είπα. Δεν ξέρω όμως αν είναι σίγουρα έτσι. Μέχρι τον Δεκέμβρη μπορεί να αλλάξει κάτι. Αλλά από την άλλη είναι λογικό αυτό που λέει. Φανταστείτε να άλλαζε η αρίθμηση. Θα γινόταν μεγάλο μπέρδεμα με τα πτυχία που δόθηκαν τα προηγούμενα έτη.

"Έχω το 4."
"Το καινούργιο ή το παλιό;":dazed:

Posted Image

Posted Image

#1180 Erisadesu

Erisadesu

Hellasian Star

• Members
  • 4,640 posts

Posted 16 June 2009 - 14:26

Είναι πιο λογικό να γίνει αυτό που λέει η Nighteyes μπορεί να ονομαστεί
3b ή pro 2 Or something

MTG για το πρώτο πτυχίο είναι ενας χρόνος,
για όλα τα πτυχία θες περίπου 6 χρόνια περίπου

#1181 M.T.G.

M.T.G.

Incognito

• Members
  • 29 posts

Posted 21 June 2009 - 23:00

6 χρόνια??? Καλά οι ιάπωνες έχουν μανία με τα 6 χρόνια. Και στις πολεμικές τους τέχνες 6 χρόνια χρειάζεσαι για να φτάσεις στο επίπεδο της μαύρης.

Πάντως συγκριτικά με άλλες ξένες γλώσσες δεν είναι και πολλά 6 χρόνια για να αποκτήσεις όλα τα πτυχία. Παραπάνω πίστευα λόγω και του τρόπου γραφής τους.
Posted Image

Η ζωή είναι ωραία, αλλά τα'χει μ'άλλον!!! :unlucky:

#1182 Jiraiya

Jiraiya

ビッグブレストジャンキー

• Members
  • 2,574 posts

Posted 21 June 2009 - 23:50

Καλά τις άλλες γλώσσες αν δεν τις αρχίσεις στο δημοτικό μια χαρά τις βγάζεις σε 3-4 χρόνια.

Posted Image

#1183 Orion19

Orion19

Merciless, with love.

• Members
  • 1,095 posts

Posted 09 July 2009 - 11:40

Εγώ πάντως έσκασα 50 ευρώ και αγόρασα μέθοδο. Ultimate Japanese Beginner-Intermediate. Μια χαρά πάει 40 περίπου μαθήματα, 8 ώρες διάλογοι σε cd. Έχει τους διαλόγους που κάνε για τα μαθήματα και η άλλη "συλλογή" cd έχει άσχετους διαλόγους για να εξασκηθείς χωρίς βοήθεια. Έχει και kana και kanji. Έμαθα κιόλας σε 2-3 μέρες 20 hiragana και τα θυμάμαι. Πολύ γουστάρω να τα γράφω μιλάμε! :nbleed: Επιτέλους τα ορνηθοσκαλίσματά μου είναι έτσι γιατί πρέπει! :hahaha:

#1184 frikase

frikase

Starting...

• Members
  • 28 posts

Posted 10 July 2009 - 00:39

εγω διαμαρτυρομαι:borednn9:, το poll θα επρεπε να εχει επιλογη για αυτους που δεν ξερουν, θα ηθελαν να μαθουν αλλα δεν σκοπευουν
δεν μιλαω σοβαρα αλλα αυτο θα απαντουσα, περισσοτερο επειδη μαθαινω αλλες γλωσσες

απο τα σχετικα λιγα ανιμε που εχω δει, νομιζω οτι καθε φορα που διαβαζω ''εκνευριστικος'' στα subs οι χαρακτηρες λενε mentokse na ή καπως ετσι
αν και εχω πολλες αμφιβολιες, θα ηθελα να ξερω

#1185 yami

yami

神速

• Retired Staff
  • 3,707 posts

Posted 10 July 2009 - 01:02

απο τα σχετικα λιγα ανιμε που εχω δει, νομιζω οτι καθε φορα που διαβαζω ''εκνευριστικος'' στα subs οι χαρακτηρες λενε mentokse na ή καπως ετσι
αν και εχω πολλες αμφιβολιες, θα ηθελα να ξερω

actually is 面倒くさい - めんどうくさい -mendoukusai and yes it has all the tiresome/troublesome/bothersome meanings :P