Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Ιαπωνικά
Posted 16 June 2011 - 13:31

Posted 18 June 2011 - 23:32
Απο Σεπτεμβρη τα κεφαλια μεσα και αρχιζουμε ιαπωνικα...Υπέροχη γλώσσα.Φαίνεται δύσκολη,αλλά μέχρι να ασχοληθώ δεν μπορώ να εκφράσω γνώμη.Άντε να τελειώσουμε φέτος (πανελλήνιες) και αρχίζουμε!

Yoi sutāto
Posted 19 June 2011 - 21:02
Με ποια προσωπική αντωνυμία νιώθετε άνετα στο πρώτο πρόσωπο;
Με τα 私, 僕 και 俺 νιώθω περίεργα. Τόσο περίεργα που προτιμώ να λέω こっち.
Posted 19 June 2011 - 21:49
Να κάνω μια ερώτηση σε αυτούς που μιλάνε την γλώσσα...
吾輩 είναι το καλύτερο, ασυζητητί

Posted 19 June 2011 - 22:03

Εμένα με είχαν δασκαλέψει να λέω 僕 και τα άλλα φορμάλ αλλά προτιμώ να πεθάνω παρά να μιλήσω σε 敬語 (στα μισά του δρόμου το γυρίζω σε plain forms. いつも).
Posted 21 June 2011 - 20:27
Να κάνω μια ερώτηση σε αυτούς που μιλάνε την γλώσσα...
僕 αν μιλάω σε φίλες ή γνωστούς, 俺 αν μιλάω σε φίλους και 私 αν μιλάω σε ανωτέρους ή αγνώστους. Και το こっち δεν είναι άσχημο... όλα βέβαια ανάλογα με την περίπτωση.
Posted 12 September 2011 - 14:14
Γιατι το いちにちにさんど να σημαινει 3 φορες τη μερα?Δηλαδη πως προκυπτει?
Ξερω οτι το ど στο τελος δηλωνει τις φορες και το にち την μερα(οπως πχ. まいにち = καθε μερα).
Τα αλλα πως προκυπτουν..(ελπιζω να καταλαβατε τι εννοω!!!)
Posted 12 September 2011 - 15:01
一日に三度?παιδια μια ερωτηση (δε ξερω γιατι εχω κολλησω σε αυτο πραγματικα) ας μου απαντησει καποιος.
Γιατι το いちにちにさんど να σημαινει 3 φορες τη μερα?Δηλαδη πως προκυπτει?
Ξερω οτι το ど στο τελος δηλωνει τις φορες και το にち την μερα(οπως πχ. まいにち = καθε μερα).
Τα αλλα πως προκυπτουν..(ελπιζω να καταλαβατε τι εννοω!!!)
一(ichi)=1
三(san)=3
一日=μια μερα
三度=τρεις φορες
Posted 12 September 2011 - 23:12

Ειχα μπλοκαρει μετα απο 2 ωρες jap και τωρα που το ειδα απλα γελαω με τον εαυτο μου.
Thanks παντως για την γρηγορη και εγκυρη απαντηση

Posted 09 October 2011 - 16:21
Θετω το εξης ερωτημα..πειραζει που εχουν μεσολαβησει 2 χρονια απο τοτε που εδωσα εξετασεις κ πηρα το lvl 4 της ιαπωνικης και θελω να τα ξαναρχισω μολις ξεμπλεξω απο το στρατο(ερχομενο Μαϊο δλδ)?Σε αυτην την περιπτωση σκεφτομαι να κανω επαναληψεις ολο το καλοκαιρι ωστε να μπω δυνατα απο το φθινοπωρο στην υλη του lvl 3..Απο οσους ειναι κοντα στη γλωσσα στην παρουσα φαση εχουν να προτεινουν κατι σαν κατευθυντηρια οδηγια?Η απλα ενα καλο σαρωμα απο την αρχη ως το τελος οσων εχω κανει?
Προφανως κ συνεχιζω τα anime/manga με αμειωτο ρυθμο(ποιος ειπε οτι ο στρατος κανει να ξεχνας αγαπημενα πραγματα..?

Posted 09 November 2011 - 01:19

Φιλτατε nookie, δεν ξερω ποσο εχουν δυσκολεψει τα πραγματα στο lvl 4 (φανταζομαι εννοεις και Ν4 αν και πρεπει προσφατα να προσθεσαν το ενα πτυχιο οποτε δεν ξερω) παντως μεχρι το Ν5 ειναι αρκετα απλα τα πραγματα που οσος καιρος να περασει πιστευω μπορει ευκολα καποιος να τα θυμηθειμε ενα διαβασμα. Πιστευω οτι εισαι ενταξει, συνεχισε τα αφου σ αρεσουν και μπορεις.

Posted 10 November 2011 - 01:52
ούτως η άλλως το νέο πτυχίο μπήκε ανάμεσα στο παλιό 3 και δύο...άρα προχωράς για το Ν4
αλλά ρώτα στο φροντιστήριο σου για καλύτερα
Posted 15 November 2011 - 11:13
Για N5 άμα δεν ξέρεις γρι ΙΑπωνικά πόσο καιρό σου παίρνει?
Ελληνική κοινότητα Ubuntu | Κυπριακή κοινότητα ελευθέρου λογισμικού
Ι GNU/L I N U X
Ποιος θέλει παπάκια τις M$?
Posted 15 November 2011 - 15:11
Παιδία χοντρικα χοντρικα πόσο καιρό θ κάνεις για να μπορείς να μιλάς με σχετική άνεση τα ιαπωνικά? ΒΑσικά θέλω να μάθω ΙΑπωνικά για να κάνω στο μελλον μεταπτυχιακό σε Ιαπωνικό Παν/μιο.
Για N5 άμα δεν ξέρεις γρι ΙΑπωνικά πόσο καιρό σου παίρνει?
για Ν5 θελεις 1 χρονο
για να μιλας με σχετικη ανεση απο 3 χρονια και πανω
αναλογα τη μελετη που θα κανεις, αν θα κανεις ιδιαιτερα κλπ
i aku the shape-shifting master of darkness...
Posted 15 November 2011 - 17:32