Όπως και για το ποια συναυλία θα πάω. Δουλίτσα έχω, αυτοκίνητο έχω, οι Offspring μου αρέσουν ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΩ; Επειδή ήρθαν τώρα και όχι πριν 10 χρόνια; Επειδή είναι εμπορικοί; Δεν τα καταλαβαίνω αυτά...
Για πολύ κόσμο όμως έχει αρκετή σημασία και ποια είναι η πρόθεση ενός μουσικού όταν γράφει μουσική ή όταν πάει για live, καθότι έτσι πολύς κόσμος μπορεί(?) να ξεχωρίσει κατά πόσο αυτό που ακούει είναι ''αυθεντικό'' και όχι προσπιητό, όχι ψεύτικο. Είναι γεγονός ότι οι περρισσότερες απο τις παλιές μπάντες του είδους με τόσο μεγάλη απήχηση συνήθως γράφουν μουσική/ παίζουν live καθαρά για οικονομικούς λόγους, για αυτό και κατά κύριο λόγο παίζουν μόνο γνωστά τους κομμάτια και η μουσική που γράφουν είναι απο όμοια μέχρι αντιγραφή παλιότερων κομματιών.
Οπότε με βάση αυτά πολλοί νιώθουν κορόιδα που τους ζητάνε να πληρώσουν 45 + ευρώ, που στο κάτω κάτω δεν φυτρώνουν και στα δέντρα, για να δούν κάποιους οι οποίοι ήρθαν να κάνουν καθαρά και μόνο τη δουλειά τους. Άσε που τις πιο πολλές φορές απλά βλέπεις το ίδιο ακριβώς πράγμα, π.χ. οι Maiden θα παίξουν ακριβώς τα ίδια τραγούδια με την προηγούμενη και την παραπροηγούμενη φορά, όχι κανένα Alexander the great για να πορωθεί ο μέσος οπαδός. Οπότε ακόμη και αν σου αρέσουν πολύ πιθανο να μην είσαι διατεθιμένος να δώσεις αυτά τα λεφτά αλλά να τα ποντάρεις αλλιώς.
Για mastodon / tool που λες... τώρα ότι έχουν έρθει στα καπάκια δεν είναι για τα χρήματα και πρόβατα οι Έλληνες; Μόνο για Maiden/Scorpions κτλ ισχύουν αυτά;
Όχι, δεν υσχίουν μόνο για αυτούς, όμως πιστεύω οι ίδιοι οι Maden/ Scorpions/ Deep Purle ή δεν ξέρω και 'γώ ποιος άλλος ευθύνεται που έτσι σκέφτεται το κοινό, με την στάση που κρατάνε απέναντι στη μουσική τους αλλά και το κοινό τους. Γιατί όπως και να το κάνουμε απο ένα σημείο και μετά απλά επαναλαμβανόντουσαν και αντί να το καταλάβουν και να μας κάνουν τη τιμή να αποχωρήσουν με ψηλά το κεφάλι συνεχίσανε να βγάζουν ανέμπνευστα πράγματα. Μπορούσαν απλά να παίζουν live αν είναι να κάνουν τη κάβλα τους (συνγώμη για την έκφραση) αλλά όταν δεν υπάρχει έμπνευση, όταν αυτό που κυκλοφορείς είναι όμοιο με παλιότερα σου έργα,κτλ κάπου και το κοινό σε απαξιώνει. Πως να μην απαξιώσεις τον Ozzy όταν γίνετε ρεζίλι σε κάθε σκατοσόου στο Αμέρικα, ή τους Priest που ενώθηκαν με τον παλιό τραγουδιστή τους αφού είχαν ρίξει το βρισίδι του αιώνα, μόνο και μόνο επειδή η πορεία και των 2 ήταν καθοδική, ή τους Iced Earth που φέραν τον Barlow πίσω επειδή πήρανε την κατηφόρα και αυτοί, αφότου τον είχαν θάξει για τα καλά όταν έφυγε.
βασικα το myspace τους δεν ειναι απολυτα αντιπροσωπευτικο.
πιστεψε με οι δισκοι εχουν ΑΠΕΙΡΩΣ καλυτερο υλικο μεσα.
ναι εχουν σαξοφωνο.Ο τραγουδιστης τους παιζει.
βασικα αν δεν εχεις περασει αρκετες ωρες ακουγοντας Mike Patton's mentallity and his influenced artists οπως και John Zorn λογικο να μην μπορεις να "χωνεψεις" αυτο που ακους.
John Zorn δεν έχω ακούσει αλλά έχω λιώσει άλλους και άλλους. Εγώ πάντως ψήθηκα. Ευχαριστώ πολύ για τους γιαπωνέζους, καλοί ακούγονται.
Πάντως είναι δικιά μου εντύπωση ή οι Converge τελικά κάνανε πιο μεγάλη ζημιά απο τις περρισσότερες μπάντες που κυκλοφορούν εκεί έξω και παίζουν παρόμοια? Σχεδόν κάθε μπάντα του στύλ τους είναι τίγκα στις επιρροές απο δαύτους και μου έχει κάνει μεγάλη εντύπωση.