Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Σύνδεση 

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Φωτογραφία
- - - - -

Code Geass

• Please log in to reply
1367 replies to this topic

#1171 Maya-chan

Maya-chan

Anime Master

• Moderators
  • 1.667 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 29 Δεκέμβριος 2008 - 21:05

κάνεις λάθος...

Spoiler:

Είσαι απόλυτα σίγουρος? Για δώσε κάνα screenshot γιατί θυμάμαι πολύ καλά ότι το πλάνο σε εκείνη τη σκηνή ήταν τόσο μακρινό που δε φαινόντουσαν καθόλου τα μάτια του Μπούκλα.

15fkk04.jpg

#1172 roriconfan

roriconfan

*Don't be like me*

• Banned
  • 1.786 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 29 Ιανουάριος 2009 - 13:58

Να και το ρίβιου μου για την σειρά

Spoiler:

#1173 laraska

laraska

Self imposed ban

• Members
  • 1.875 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 30 Ιανουάριος 2009 - 00:01

καλο ηταν το ρεβιου και τα λεει οπως ηταν .
απλα το γενικο ρειτινγκ ειναι χαμηλο γιατι παρα τα ασχημα , το ανιμε αυτο ειναι διασκεδαστικο και σε κρατα σε ενγρηγορση // δλδ ολα τα αλλα τα ξεχνας και στρεφεσαι στα εντυπωσιακα κολπα της πλοκης .

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Kenny: 23 Φεβρουάριος 2009 - 16:51

Δημοσιευμένη  εικόνα
Spoiler:
Spoiler:
Spoiler:
[IMG]http://www.anime.gr/forums/%5Burl=http://dragcave.net/view/yrOI%5D%5Bimg%5Dhttp://dragcave.net/image/yrOI.gif%5B/img%5D%5B/url%5D[/IMG]

#1174 Nighteyes

Nighteyes

Thinking backwards.

• Retired Staff
  • 1.667 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 30 Ιανουάριος 2009 - 00:12

Τελείωσα χθες το Code geass, και αφού περίμενα να περάσει μία μέρα για να συνέλθω, είπα να πω κι εδώ πως μου φάνηκε. Καταρχάς να πω ότι θα μπορούσε να είναι πολύ καλύτερο. Και ξεκινάω.

Τα πρώτα επεισόδια της κάθε σεζόν είχαν πολλά στοιχεία που δεν ταίριαζαν με το θέμα της σειράς. Η μίξη 10 διαφορετικών ειδών anime όχι, δεν πρέπει να γίνει. Καταλαβαίνω ότι χρειάζονται και κάποιες relief moments, αλλά εδώ μιλάμε για seinen. Θα έπρεπε να είναι σοβαρό σε κάποια πράγματα. Συγκεκριμένα αυτά που βρήκα εντελώς άσχετα είναι η αρκετά μεγάλη ενασχόληση με το school club και τα μέλη της(πάρτυ κτλ), τα harem στοιχεία της 2ης σεζόν και το fanservice που ειδικά την καημένη την Kallen, (είναι που είναι το σχέδιο της Clamp ψιλόλιγνο) την έκανε να μοιάζει σαν να την ανέλαβε χειρούργος του total makeover με προβλήματα όρασης.

Κάτι που με έκανε (επίσης στην αρχή) να βάλω τα γέλια ήταν όταν ανακάλυψα το παρελθόν του Lelouch. Εκεί πάνω μου ήρθαν φλασιές από σαπουνόπερες και ιδιαίτερα την Δυναστεία. Ξέρω, δεν γινόταν διαφορετικά, αλλά δεν μπόρεσα να αποφύγω τον συνειρμό.

Παραβλέποντας τα παραπάνω, η σειρά κυλάει πολύ γρήγορα με γρήγορες εναλλαγές σκηνών, αλλά σε σημείο που να μην προλαβαίνεις να σκεφτείς αυτό που μόλις διάβασες. Το αποτέλεσμα είναι φυσικά να είναι πολύ εθιστική και να είσαι διαρκώς σε εγρήγορση. Μου άρεσε που οι μάχες δεν ήταν μονοκόμματες, αλλά έδειχναν παράλληλα κι άλλα πράγματα. Το σχέδιο των Clamp γενικά δεν μου πολυαρέσει αλλά δεν με επηρέασε σε όσα γράφω.

Για μένα το δυνατό σημείο της σειράς είναι η ιστορία, που σταδιακά έφτασε σε σημείο να θίξει διάφορα φιλοσοφικά και ιδεολογικά ζητήματα. Εξίσου δυνατό χαρτί ήταν ο χαρακτήρας του Lelouch που τον βρήκα αρκετά ανεπτυγμένο.
Ειδικά στο τέλος
Spoiler:
Συμπάθησα αρκετά και την C.C. και την Kallen αν και η δεύτερη ήταν λίγο αντιφατική ώρες ώρες. Αν και δεν ήταν η μόνη. Πολύ έντονο παράδειγμα
Spoiler:
Επίσης όλες αυτές οι εναλλαγές
Spoiler:
μου έδιναν την εντύπωση κάποιες φορές ότι γίνονταν μόνο και μόνο για να κρατήσουν ζωντανό το ενδιαφέρον των θεατών.

Ο πιο μισητός χαρακτήρας της σειράς για μένα ήταν
Spoiler:

Εν κατακλείδι, το Code geass μου άρεσε αρκετά, περισσότερο για τον Lelouch και το story όμως. Το θεωρώ όμως αρκετά overrated(Είδα κάπου να του δίνουν 9αρια και 10αρια). Για όσους σκέφτονται να το δουν, θα ήθελα να τους πω ότι αν το ξεκινήσουν πρέπει οπωσδήποτε να το δουν μέχρι το τέλος. Μόνο τότε θα μπορέσουν να σχηματίσουν ολοκληρωμένη άποψη για την σειρά.

Ένα τελευταίο πριν τελειώσω την έκθεση.:congrats:
ALL hail Lelouch!:nod2:

Δημοσιευμένη  εικόνα

Δημοσιευμένη  εικόνα

#1175 X-LpBleach

X-LpBleach

a.k.a. Bleach155

• Members
  • 203 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 30 Ιανουάριος 2009 - 12:41

Ένα πλύ ωραιό anime με έχει σκλαβώσει με κορίδεψε μέχρι τέλους μιλάμε είχε τέτοιο σασπενς σε μια φάση πήγα να κόψω τις φλέβες μου δεν άντεχα άλλο αλλά είχε το τέλειο τέλος.

#1176 TNT

TNT

Crazy Scientist!

• Members
  • 735 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 22 Φεβρουάριος 2009 - 20:46

Εν τέλει το 'δα κι εγώ!!
Όταν είχε ξεκινήσει η πρώτη σεζόν παρακολούθησα τα 2-3 πρώτα επεισόδια και βάλε λίγο το σχέδιο που το θεωρούσα εντελώς "άκυρο" για τέτοιου περιεχομένου σειρά, λίγο το ότι κάποια πράγματα που ήταν είτε αυτονόητα είτε χαζά παρουσιάζονταν ως μεγαλοφυή και λίγο το ότι και πάλι καλούνταν στο προσκήνιο ένας έφηβος για να σώσει τον κόσμο από την τυρανία το παράτησα!!
Κι ειλικρινά μέχρι κάποιο σημείο δεν είχα καμιά διάθεση να ξανασχοληθώ μαζί του. Αλλά, με όλο αυτόν τον ντόρο γύρω από τη σειρά και πολλούς να την θέλουν ως αριστούργημα, της έδωσα μια δεύτερη ευκαιρία. Το αποτέλεσμα ήταν να την δω με έναν σχετικά γρήγορο ρυθμό και στο τέλος τέλος να την απόλαυσω. Αλλά μέχρι εκεί! Θα συμφωνήσω με τον roriconfan και το review του. Παρά το περιτύλιγμα της πολιτικής ίντριγκας και της αμπελοφιλοφοφίας, παρά τον αρκετά ενδιαφέροντα πρωταγωνιστή, παρά την σοβαρότητα των καταστάσεων, πολλές ήταν οι φορές που μου φαινόταν παιδαριώδες. Δεν λέω το φινάλε κτά γενική ομολογία ήταν καλό και ολίγον τι αναπάντεχο αλλά...
Spoiler:
Αυτά από μένα.
Α! και άσχετο, αλλά....
@roriconfan: δεν είναι ανάγκη να σαι μέλος της review staff για να ανεβάσεις review ούτε υπάρχει κανόνας που να σε υποχρεώνει να βάλεις και εικόνες μέσα στο κείμενο σου. Το μόνο που θα πρέπει να κάνεις είναι να μεταφράσεις το κείμενο!

Δημοσιευμένη  εικόνα

#1177 roriconfan

roriconfan

*Don't be like me*

• Banned
  • 1.786 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 22 Φεβρουάριος 2009 - 21:39

@Lyra Science
Θέλει και εικόνες που να πάρει η ευχή. Είναι άγραφος νόμος. Έχουνε καλομάθει εδώ στο φόρουμ και τα σεντόνια χωρίς εικόνες δεν τραβάνε. Και βαριέμαι να βάζω εικόνες. Αν το έκανε άλλος για εμένα οκ, αλλά να μπαίνω στην φασαρία να ψάχνω για εικόνες, νο γουέι.

#1178 TotalOblivion

TotalOblivion

Anime Amateur

• Members
  • 106 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 07 Μάρτιος 2009 - 23:43

Hello! Πρόσφατα ένας φίλος μου ξεκίνησε το Code Geass και μου λέει πως είναι απλά ΜΑΜΑΤΟ. Και ότι φέρνει λίγο σε Death Note. Μου έδειξε το Intro αλλά ομολογώ πως δεν ενθουσιάστηκα...
Μόλις είδα κιόλας mecha είπα: καλά άστο! Δεν πρόκειται να το δω.. Και επειμένει πανάθεμά τον! Μπορεί κάποιος να με διαθωτίσει για τον αν πρέπει ή όχι να το αρχίσω;

Thnx :)
[URL="http://sig.anidb.net/redirect/18901/DuLLw/"]Δημοσιευμένη  εικόνα[/URL]
There's no Success like Failure and Failure is no Sucess at all...

#1179 Melkor

Melkor

逸楽生活

• Members
  • 2.051 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 07 Μάρτιος 2009 - 23:48

nope δεν χρειαζετια να το δεις.
θα ελεγα , μακριαααααααααααα

1345977285497_zps066ae44a.jpg

#1180 mysticismlover

mysticismlover

Anime Freak

• Members
  • 306 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 07 Μάρτιος 2009 - 23:51

Hello! Πρόσφατα ένας φίλος μου ξεκίνησε το Code Geass και μου λέει πως είναι απλά ΜΑΜΑΤΟ. Και ότι φέρνει λίγο σε Death Note. Μου έδειξε το Intro αλλά ομολογώ πως δεν ενθουσιάστηκα...
Μόλις είδα κιόλας mecha είπα: καλά άστο! Δεν πρόκειται να το δω.. Και επειμένει πανάθεμά τον! Μπορεί κάποιος να με διαθωτίσει για τον αν πρέπει ή όχι να το αρχίσω;

Thnx :)

κοίτα κ εμένα τα mecha δν μ ενθουσιάζουν ,αλλά το ότι ένα anime έχει mecha δ σημαίνει ότι δν έχει κ ενδιαφέρον.
το code geass [ειδικά πρώτη σεζόν] είναι απίστευτο.
πανέξυπνη υπόθεση,με πλ εναλλακτικούς χαρακτήρες.
αξίζει να το δεις πίστεψε με!!!
ειδικά αν σ'αρέσουν anime με στρατηγική που σε κάνουν να τα σκέφτεσαι για ώρες αφού τα δεις

:tensai:

#1181 papadevil

papadevil

Anime Freak

• Members
  • 374 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 08 Μάρτιος 2009 - 00:05

αν και δεν ειμαι fan του ειδους mecha αυτο το anime με εχει καθηλωσει ειμαι στο επ.13 και συνεχιζω !!!
Δημοσιευμένη  εικόνα

#1182 TotalOblivion

TotalOblivion

Anime Amateur

• Members
  • 106 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 08 Μάρτιος 2009 - 00:30

ειδικά αν σ'αρέσουν anime με στρατηγική που σε κάνουν να τα σκέφτεσαι για ώρες αφού τα δεις

Ειδικά αυτό το είδος ψάχνω. Θα το δοκιμάσω και θα ενημερώσω για τα αποτελέσματα:P
Ευχαριστώ για τις info:)
Α και Melkor ελπίζω να αποδειχθείς ψεύτης ^^
[URL="http://sig.anidb.net/redirect/18901/DuLLw/"]Δημοσιευμένη  εικόνα[/URL]
There's no Success like Failure and Failure is no Sucess at all...

#1183 Nighteyes

Nighteyes

Thinking backwards.

• Retired Staff
  • 1.667 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 08 Μάρτιος 2009 - 02:08

Ειδικά αυτό το είδος ψάχνω. Θα το δοκιμάσω και θα ενημερώσω για τα αποτελέσματα:P
Ευχαριστώ για τις info:)
Α και Melkor ελπίζω να αποδειχθείς ψεύτης ^^

Η αλήθεια είναι κάπου στη μέση.
Το Code geass θα μπορούσε να είναι πολύ καλύτερο αν δεν ανακάτευε ένα σωρό είδη και fanservice για να ικανοποιήσει πολύ μεγάλο εύρος κοινού. Όπως λέω παραπάνω εμένα μου άρεσε, έχοντας γνώση όμως ότι αυτό που βλέπω μπάζει από παντού και προσπαθώντας να μην χαλαστώ πολύ από το fanservice. Έχει πολύ suspense και κινείται πιο γρήγορα κι από τα πρώτα επεισόδια του death note.
Είναι τρομερά overrated. Αν κάτσει κάποιος και σκεφτεί αντικειμενικά την πορεία όλης της σειράς ή κάτσει και την ξαναδεί με προσοχή, πιστεύω πως θα το δει ότι έχει πολλές τρύπες το σενάριο.
Πάντως καλύτερα να το διαπιστώσεις μόνος σου. Δες το όμως μέχρι το τέλος πριν βγάλεις συμπεράσματα.

Δημοσιευμένη  εικόνα

Δημοσιευμένη  εικόνα

#1184 roriconfan

roriconfan

*Don't be like me*

• Banned
  • 1.786 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 08 Μάρτιος 2009 - 02:13

Καλές ιδέες με γελοία παρουσίαση. Αυτό είναι το Code Geass.

#1185 mysticismlover

mysticismlover

Anime Freak

• Members
  • 306 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 08 Μάρτιος 2009 - 02:25

πιστεύω πως ξεκίνησε πολύ καλά ,αλλά η 2nd season το γ@...σε το θέμα =/
για αυτό κ ενώ την 1η την είδα με μεγάλο ενδιαφέρον στ 2η πολλά epsτ είδα σ fast forward [ κ ντρέπομαι γ αυτό :( ]