Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
- - - - -

Πως Σερφάρετε και γενική συζήτηση για web browsers technology

• Please log in to reply
152 replies to this topic

Poll: Ποιον Browser χρησιμοποιείτε; (158 member(s) have cast votes)

Ποιον Browser χρησιμοποιείτε;

1. Internet Explorer 5/6 (3 votes [1.90%])

Percentage of vote: 1.90%

2. Internet Explorer 7 (2 votes [1.27%])

Percentage of vote: 1.27%

3. Firefox (99 votes [62.66%])

Percentage of vote: 62.66%

4. Mozilla (13 votes [8.23%])

Percentage of vote: 8.23%

5. Opera (9 votes [5.70%])

Percentage of vote: 5.70%

6. Netscape (1 votes [0.63%])

Percentage of vote: 0.63%

7. Safari (6 votes [3.80%])

Percentage of vote: 3.80%

8. Chrome (25 votes [15.82%])

Percentage of vote: 15.82%

Vote Guests cannot vote

#106 RiDeLub

RiDeLub

- ΡίΝΤεΛουμπ -

• Members
  • 1,010 posts

Posted 06 January 2011 - 16:56

Πιστεύω πως το πρόβλημα της απόδοσης στο browsing θα καλυτερεύσει με την καθιέρωση του HW rendering από την κάρτα. Οι περισσότερες κάρτες γραφικών τις τελευταίας 3ετίας σχεδόν (ακόμα και οι πολύ φθηνές) βοηθούν αφάνταστα.

Προσωπικά δεν είναι πρόβλημα με τον FF3 σε XP με μονοπύρηνο και 1Gb ram. Γιατί να υπάρχει πρόβλημα στον 2πύρινο με 2Gb;

Πήρα το τέρα τελικά. Το πρόβλημα μου είναι ότι ο γεμάτος τώρα 640 system που έχω εμφάνισε μια μικρή αστοχία σε ένα δευτερεύον partition του και δεν τον έχω σιγουράκι, οπότε παίρνω το TB για να κάνω back-up και να κάνω με την ευκαιρία και ένα format στο 1.5 χρόνων Winstallation μου.
Ο συγκεκριμένος έχει 2 platters των 500 οπότε από άποψη density είναι καλός.

- Επέζησα και εγώ από το φαγητό του Κ.Ε.Τ.Θ Αυλώνας -

Posted Image

#107 Erebos

Erebos

Farewell remorse; all good to me is lost. Evil, be thou my good.

• Members
  • 1,855 posts

Posted 06 January 2011 - 17:01

Opera. Και τα εχεις ολα μαζεμενα

fixed
Posted Image
Posted Image

#108 alxdjo

alxdjo

*Don't be like me*

• Banned
  • 788 posts

Posted 06 January 2011 - 17:45

fixed

No you broke it. Opera<-Shitty browser ,Shitty experience.Uninstall it and put IE 6 in his place.
Posted Image

My 1st warn :hero: My 1st ban :riiight: 3rd Poster of the year:wis:

#109 Erebos

Erebos

Farewell remorse; all good to me is lost. Evil, be thou my good.

• Members
  • 1,855 posts

Posted 06 January 2011 - 17:51

No you broke it. Opera<-Shitty browser ,Shitty experience.Uninstall it and put IE 6 in his place.

whatever dude.
enjoy your bloatware.
Posted Image
Posted Image

#110 1451

1451

.

• Members
  • 2,585 posts

Posted 06 January 2011 - 18:16

Το πρόβλημα είναι ότι σε περιβάλλον windows 7 ο chrome 8 αποκρίνεται πολύ καλύτερα από τον firefox. Δεν είναι ότι καταναλώνει λιγότερους πόρους συστήματος, πάνω κάτω τα ίδια είναι, απλά λειτουργεί χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα(μερικά crashes αλλα καμία σχέση με το firefox που κοκάλωνε κάθε μισή ώρα).
Οι χρήστες κάποιας(οποιασδήποτε) διανομής του λειτουργικού linux τί έχουν να πούν για τη λειτουργία του firefox; Είναι εξ' ίσου βαρύς ασχέτως και ανεξαρτήτως λειτουργικού;

#111 Guest-13157

Guest-13157

Anime Fan

• Members
  • 186 posts

Posted 06 January 2011 - 18:19

Δυστυχώς έχουν βγει benchmarks τα οποία αποδυκνείουν ότι ο firefox λειτουργεί σημαντικά χειρότερα απο ότι στα Windows στο θέμα της ταχύτητας (μάλλον επειδή βελτιστοποιούν τον κωδικά τους για το μεγαλύτερο userspace) με αποτέλεσμα ακόμα και ο συνδυασμός wine (emulator) + windows firefox να είναι πιο γρήγορος (σε σημαντικό βαθμό) απο τον ίδιο τον firefox στο GNU Linux. :/

#112 meidei

meidei

大友組の一人

• Members
  • 1,002 posts

Posted 06 January 2011 - 18:20

Υψηλότερο (κατά πολύ) cpu usage αλλά χαμηλότερο memory usage (σε σχέση με τον Opera σε Linux), αν και για κάθε browser είναι βαρίδι το Adobe Flash.

#113 Guest-13157

Guest-13157

Anime Fan

• Members
  • 186 posts

Posted 06 January 2011 - 18:25

Παρεπιπτόντως, η διανομή δεν παίζει ρόλο. Απο τους γνωστούς περιηγητές είναι και ο πιο βαρύς όχι όμως πάντα με μεγάλη διαφορά. Στο GNU Linux όμως υπάρχουν και πολλές επιλογές, διαφορετικές.Υπαρχουν browser που δεν ποιανουν σχεδόν τίποτα στην μνήμη (μερικά που μου έρχονται xxxterm, jumanji, uzbl(λίγο πιο βαρύς), luakit) δηλαδή κάποιος με την απαραίτητη τεχνογνωσία μπορεί να δουλέψει με κάτι πάρα πολύ ελαφρύ. Το firefox δεν είναι ποια η προσωπική μου επιλογή.

#114 RiDeLub

RiDeLub

- ΡίΝΤεΛουμπ -

• Members
  • 1,010 posts

Posted 06 January 2011 - 18:26

Τόσο χάλια;
Iceweasel/swiftfox μου φαίνονταν φυσιολογικά αν και για να πω των αλήθεια έκανα πολύ μικρή χρήση σε σχέση το καθημερινό 8ωρo σε Win7

Btw υπενθυμίζω ότι έχουμε συζήτηση για browsers

Edited by RiDeLub, 06 January 2011 - 18:27.
typos

- Επέζησα και εγώ από το φαγητό του Κ.Ε.Τ.Θ Αυλώνας -

Posted Image

#115 1451

1451

.

• Members
  • 2,585 posts

Posted 06 January 2011 - 19:02

Συνεχίζω εδώ τη συζήτηση λοιπόν. Όταν γράφεις ότι για τη χρήση xxxterm, jumanji, uzbl, luakit χρειάζεται τεχνογνωσία τί ακριβώς εννοείς; Χρειάζεται δηλαδή να περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα προκειμένου να εξοικειωθείς;

#116 Guest-13157

Guest-13157

Anime Fan

• Members
  • 186 posts

Posted 06 January 2011 - 19:13

Αν ξέρεις να χρεισιμοποιείς το πληκτρολόγιο με τον vi είναι σίγουρο ότι θα εξοικειωθείς πολύ γρήγορα. Το UNIX και το GNU Linux (όπως και το BSD) έχουν μεγάλη συνδεση με αυτόν τον τρόπο χρήσης του πληκτρολογίου και άρα παταμένει ως το de facto και θεωρείτε και το πρόσωπο του μινιμαλισμου σε κάθε τέτοιο πρόγραμμα. Όλοι αυτοί οι browsers βασίζονται σε αυτή τη νοοτροποία και θεωρούνται περιηγητές για χομπύστες.

Καλό θα ήταν να μεταφερθούν τα υπόλοιπα ποστς εδώ.

#117 1451

1451

.

• Members
  • 2,585 posts

Posted 03 May 2011 - 20:06

Εν τω μεταξύ προέκυψε ένα θεματάκι με τα add ons του firefox. Η mozilla έφτιαξε μια λίστα με τα add ons που καθυστερούν την εκκίνηση του browser. Η πλάκα είναι ότι στη πέμπτη θέση βρίσκεται το personas plus που είναι από την ίδια τη Mozilla Labs:hehe:

Σε άλλες θέσεις βλέπουμε το Download Helper που χρησιμοποιούσα τακτικά. Τώρα αναγκάζομαι να τον έχω απενεργοποιημένο και να τον ενεργοποιώ μόνο στις περιπτώσεις που χρειάζεται.

#118 Astrinos

Astrinos

/人 ◕ ‿‿ ◕人\

• Members
  • 201 posts

Posted 05 May 2011 - 00:33

Mozilla Firefox FTW!!! και με διαφορά απ' τους άλλους!!!!!!!;)

Posted Image

#119 laraska

laraska

Self imposed ban

• Members
  • 1,875 posts

Posted 05 May 2011 - 01:28

και μαλιστα το 4 που πεταει!
Posted Image
Spoiler:
Spoiler:
Spoiler:
[IMG]http://www.anime.gr/forums/%5Burl=http://dragcave.net/view/yrOI%5D%5Bimg%5Dhttp://dragcave.net/image/yrOI.gif%5B/img%5D%5B/url%5D[/IMG]

#120 Lucy Heartfilia

Lucy Heartfilia

apathy syndrome

• Members
  • 676 posts

Posted 05 May 2011 - 01:44

Μια ζωή
Posted Image

DbGr2lv.png

MAL || TUMBLR