Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!
Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Πως Σερφάρετε και γενική συζήτηση για web browsers technology
Started By
Fingolfin
, Feb 25 2007 18:10
152 replies to this topic
Posted 06 January 2011 - 16:56
Πιστεύω πως το πρόβλημα της απόδοσης στο browsing θα καλυτερεύσει με την καθιέρωση του HW rendering από την κάρτα. Οι περισσότερες κάρτες γραφικών τις τελευταίας 3ετίας σχεδόν (ακόμα και οι πολύ φθηνές) βοηθούν αφάνταστα.
Προσωπικά δεν είναι πρόβλημα με τον FF3 σε XP με μονοπύρηνο και 1Gb ram. Γιατί να υπάρχει πρόβλημα στον 2πύρινο με 2Gb;
Πήρα το τέρα τελικά. Το πρόβλημα μου είναι ότι ο γεμάτος τώρα 640 system που έχω εμφάνισε μια μικρή αστοχία σε ένα δευτερεύον partition του και δεν τον έχω σιγουράκι, οπότε παίρνω το TB για να κάνω back-up και να κάνω με την ευκαιρία και ένα format στο 1.5 χρόνων Winstallation μου.
Ο συγκεκριμένος έχει 2 platters των 500 οπότε από άποψη density είναι καλός.
Προσωπικά δεν είναι πρόβλημα με τον FF3 σε XP με μονοπύρηνο και 1Gb ram. Γιατί να υπάρχει πρόβλημα στον 2πύρινο με 2Gb;
Πήρα το τέρα τελικά. Το πρόβλημα μου είναι ότι ο γεμάτος τώρα 640 system που έχω εμφάνισε μια μικρή αστοχία σε ένα δευτερεύον partition του και δεν τον έχω σιγουράκι, οπότε παίρνω το TB για να κάνω back-up και να κάνω με την ευκαιρία και ένα format στο 1.5 χρόνων Winstallation μου.
Ο συγκεκριμένος έχει 2 platters των 500 οπότε από άποψη density είναι καλός.
Posted 06 January 2011 - 17:45
No you broke it. Opera<-Shitty browser ,Shitty experience.Uninstall it and put IE 6 in his place.fixed
Posted 06 January 2011 - 18:16
Το πρόβλημα είναι ότι σε περιβάλλον windows 7 ο chrome 8 αποκρίνεται πολύ καλύτερα από τον firefox. Δεν είναι ότι καταναλώνει λιγότερους πόρους συστήματος, πάνω κάτω τα ίδια είναι, απλά λειτουργεί χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα(μερικά crashes αλλα καμία σχέση με το firefox που κοκάλωνε κάθε μισή ώρα).
Οι χρήστες κάποιας(οποιασδήποτε) διανομής του λειτουργικού linux τί έχουν να πούν για τη λειτουργία του firefox; Είναι εξ' ίσου βαρύς ασχέτως και ανεξαρτήτως λειτουργικού;
Οι χρήστες κάποιας(οποιασδήποτε) διανομής του λειτουργικού linux τί έχουν να πούν για τη λειτουργία του firefox; Είναι εξ' ίσου βαρύς ασχέτως και ανεξαρτήτως λειτουργικού;
Posted 06 January 2011 - 18:19
Δυστυχώς έχουν βγει benchmarks τα οποία αποδυκνείουν ότι ο firefox λειτουργεί σημαντικά χειρότερα απο ότι στα Windows στο θέμα της ταχύτητας (μάλλον επειδή βελτιστοποιούν τον κωδικά τους για το μεγαλύτερο userspace) με αποτέλεσμα ακόμα και ο συνδυασμός wine (emulator) + windows firefox να είναι πιο γρήγορος (σε σημαντικό βαθμό) απο τον ίδιο τον firefox στο GNU Linux. :/
Posted 06 January 2011 - 18:20
Υψηλότερο (κατά πολύ) cpu usage αλλά χαμηλότερο memory usage (σε σχέση με τον Opera σε Linux), αν και για κάθε browser είναι βαρίδι το Adobe Flash.
Posted 06 January 2011 - 18:25
Παρεπιπτόντως, η διανομή δεν παίζει ρόλο. Απο τους γνωστούς περιηγητές είναι και ο πιο βαρύς όχι όμως πάντα με μεγάλη διαφορά. Στο GNU Linux όμως υπάρχουν και πολλές επιλογές, διαφορετικές.Υπαρχουν browser που δεν ποιανουν σχεδόν τίποτα στην μνήμη (μερικά που μου έρχονται xxxterm, jumanji, uzbl(λίγο πιο βαρύς), luakit) δηλαδή κάποιος με την απαραίτητη τεχνογνωσία μπορεί να δουλέψει με κάτι πάρα πολύ ελαφρύ. Το firefox δεν είναι ποια η προσωπική μου επιλογή.
Posted 06 January 2011 - 18:26
Τόσο χάλια;
Iceweasel/swiftfox μου φαίνονταν φυσιολογικά αν και για να πω των αλήθεια έκανα πολύ μικρή χρήση σε σχέση το καθημερινό 8ωρo σε Win7
Btw υπενθυμίζω ότι έχουμε συζήτηση για browsers
Iceweasel/swiftfox μου φαίνονταν φυσιολογικά αν και για να πω των αλήθεια έκανα πολύ μικρή χρήση σε σχέση το καθημερινό 8ωρo σε Win7
Btw υπενθυμίζω ότι έχουμε συζήτηση για browsers
Edited by RiDeLub, 06 January 2011 - 18:27.
typos
Posted 06 January 2011 - 19:02
Συνεχίζω εδώ τη συζήτηση λοιπόν. Όταν γράφεις ότι για τη χρήση xxxterm, jumanji, uzbl, luakit χρειάζεται τεχνογνωσία τί ακριβώς εννοείς; Χρειάζεται δηλαδή να περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα προκειμένου να εξοικειωθείς;
Posted 06 January 2011 - 19:13
Αν ξέρεις να χρεισιμοποιείς το πληκτρολόγιο με τον vi είναι σίγουρο ότι θα εξοικειωθείς πολύ γρήγορα. Το UNIX και το GNU Linux (όπως και το BSD) έχουν μεγάλη συνδεση με αυτόν τον τρόπο χρήσης του πληκτρολογίου και άρα παταμένει ως το de facto και θεωρείτε και το πρόσωπο του μινιμαλισμου σε κάθε τέτοιο πρόγραμμα. Όλοι αυτοί οι browsers βασίζονται σε αυτή τη νοοτροποία και θεωρούνται περιηγητές για χομπύστες.
Καλό θα ήταν να μεταφερθούν τα υπόλοιπα ποστς εδώ.
Καλό θα ήταν να μεταφερθούν τα υπόλοιπα ποστς εδώ.
Posted 03 May 2011 - 20:06
Εν τω μεταξύ προέκυψε ένα θεματάκι με τα add ons του firefox. Η mozilla έφτιαξε μια λίστα με τα add ons που καθυστερούν την εκκίνηση του browser. Η πλάκα είναι ότι στη πέμπτη θέση βρίσκεται το personas plus που είναι από την ίδια τη Mozilla Labs:hehe:
Σε άλλες θέσεις βλέπουμε το Download Helper που χρησιμοποιούσα τακτικά. Τώρα αναγκάζομαι να τον έχω απενεργοποιημένο και να τον ενεργοποιώ μόνο στις περιπτώσεις που χρειάζεται.
Σε άλλες θέσεις βλέπουμε το Download Helper που χρησιμοποιούσα τακτικά. Τώρα αναγκάζομαι να τον έχω απενεργοποιημένο και να τον ενεργοποιώ μόνο στις περιπτώσεις που χρειάζεται.
Posted 05 May 2011 - 00:33
Mozilla Firefox FTW!!! και με διαφορά απ' τους άλλους!!!!!!!

Posted 05 May 2011 - 01:28
και μαλιστα το 4 που πεταει!

Spoiler:
Spoiler:
Spoiler:
[IMG]http://www.anime.gr/forums/%5Burl=http://dragcave.net/view/yrOI%5D%5Bimg%5Dhttp://dragcave.net/image/yrOI.gif%5B/img%5D%5B/url%5D[/IMG]