Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
- - - - -

Πως Σερφάρετε και γενική συζήτηση για web browsers technology

• Please log in to reply
152 replies to this topic

Poll: Ποιον Browser χρησιμοποιείτε; (158 member(s) have cast votes)

Ποιον Browser χρησιμοποιείτε;

1. Internet Explorer 5/6 (3 votes [1.90%])

Percentage of vote: 1.90%

2. Internet Explorer 7 (2 votes [1.27%])

Percentage of vote: 1.27%

3. Firefox (99 votes [62.66%])

Percentage of vote: 62.66%

4. Mozilla (13 votes [8.23%])

Percentage of vote: 8.23%

5. Opera (9 votes [5.70%])

Percentage of vote: 5.70%

6. Netscape (1 votes [0.63%])

Percentage of vote: 0.63%

7. Safari (6 votes [3.80%])

Percentage of vote: 3.80%

8. Chrome (25 votes [15.82%])

Percentage of vote: 15.82%

Vote Guests cannot vote

#76 Botsun

Botsun

Boss Tsundere

• Members
  • 1,240 posts

Posted 08 November 2010 - 23:47

Chrome και τα μυαλά στα κάγκελα !!!! :P

Posted Image

#77 Phantom Duck

Phantom Duck

Platyrhynchos Kineticus

• Retired Staff
  • 5,461 posts

Posted 09 November 2010 - 01:19

Έχει εντοπίσει κανένας ελληνο - αγγλικό λεξικό για Opera ; Γενικά ο Opera υποστηρίζει add - ons ?Με ένα ψάξιμο δεν βρήκα τίποτα, και στη επίσημη σελίδα δεν βρήκα κάτι που να με βοηθάει.

E5VV38U.jpg

#78 ma_foteini

ma_foteini

definately busy

• Members
  • 240 posts
  • Location2.09km off the City Walls

Posted 09 November 2010 - 01:57

αν εννοείς ορθογράφο έχει by default από την έκδοση 10 και μετά. αν εννοείς λεξικό/μεταφράσεις μεμονωμένων λέξεων υπάρχουν widgets που χρησιμοποιούν το google translate ή babelfish. υπάρχει και η δυνατότητα να προσθέσεις "κουμπάκι μετάφρασης" σε toolbar και να σου βγάζει παραθυράκι με from/to γλώσσες και να σου μεταφράζει ολόκληρη τη σελίδα.

Ο Όπερα χρησιμοποιεί widgets, όχι add-ons. Μπορεί όμως να "τρέξει" και scripts του Firefox αλλά δεν έχω ασχοληθεί με Firefox οπότε δεν ξέρω πώς γίνεται!

#79 Phantom Duck

Phantom Duck

Platyrhynchos Kineticus

• Retired Staff
  • 5,461 posts

Posted 09 November 2010 - 02:11

Εννοώ αγγλοελληνικό / ελληνοαγγλικό λεξικό, 2 σε 1 ένα πράμα. Να μην χρειάζεται δηλαδή να επιλέγω κάθε φορά διαφορετικό λεξικό, να μου αναγνωρίζει αυτόματα όλες τις σωστές λέξεις, ελληνικές και αγγλικές. Στο firefox υπάρχει, όμως για Opera δεν έχω βρει κάτι αντίστοιχο. Τώρα ότι μπορεί να συνεργαστεί με Mozilla add ons πρώτη φορά το ακούω, θα το ψάξω.

Edited by Phantom Duck, 09 November 2010 - 02:17.

E5VV38U.jpg

#80 ma_foteini

ma_foteini

definately busy

• Members
  • 240 posts
  • Location2.09km off the City Walls

Posted 09 November 2010 - 02:24

δυο λινκ έτσι για πρώτη ανάγνωση
http://userscripts.org/about/installing
http://www.kabatology.com/09/21/adapting-greasemonkey-userscripts-for-opera-10-browser/

Edit: και κάτι από το επίσημο σάιτ http://www.opera.com/docs/userjs/

Edited by ma_foteini, 09 November 2010 - 02:35.

#81 Erebos

Erebos

Farewell remorse; all good to me is lost. Evil, be thou my good.

• Members
  • 1,855 posts

Posted 09 November 2010 - 03:29

Έχει εντοπίσει κανένας ελληνο - αγγλικό λεξικό για Opera ; Γενικά ο Opera υποστηρίζει add - ons ?Με ένα ψάξιμο δεν βρήκα τίποτα, και στη επίσημη σελίδα δεν βρήκα κάτι που να με βοηθάει.

Ελληνο-αγγλικό λεξικό.
τοποθετείς το αρχείο el-eng.zip όπως είναι, στο φάκελο dictionaries που βρίσκεται στο Opera directory σου (βλέπεις στο opera:about τη διαδρομή του Opera directory ή στο opera:config#Opera%20Directory )
και μετά κάνεις restart τον Opera..

μετά (για όποιον δεν ξέρει) όταν βρίσκεσαι σε ένα πεδίο κειμένου στον Opera, κάνεις δεξί κλικ και τσεκάρεις το "Check spelling" και μετά δεξί κλικ > Dictionaries > και επιλέγεις το "Ελληνικά+Αγγλικά !!"

σημειώσεις:
..επειδή έχουν προστεθεί μόνο οι αγγλικές λέξεις και όχι οι συμπεριφορές, το αγγλικό κομμάτι του λεξικού δεν είναι τόσο "έξυπνο" αλλά παρόλα αυτά λειτουργεί ικανοποιητικά..
..σε περίπτωση που δεν υπάρχει κάποια λέξη, πατάτε δεξί κλικ και "Add word" για να προστεθεί στο λεξικό(με αυτόν τον τρόπο δημιουργείται ένα αρχείο (.oow) στο φάκελο dictionaries με τις έξτρα λέξεις)

Extensions δεν έχει ακόμα ο (stable) Opera. Θα μπουν στην έκδοση 11.
Υπάρχουν όμως widgets (ψιλο-άχρηστα), user javascripts (με greasemonkey support), custom context menus (για μεταφράσεις κλπ), custom search engines, custom buttons, Opera Unite apps (για να μετατρέψεις το pc σου σε server με web UI), και άλλα πολλά.
Posted Image
Posted Image

#82 °•πίΟu-πίΟu•°™

°•πίΟu-πίΟu•°™

I'm just one hell of a butler :)

• Members
  • 1,306 posts

Posted 09 November 2010 - 03:54

Εχμ...Στο Poll λεει mozilla και firefox. Ποια ειναι η διαφορα βρε παιδια?

yoJC2iXiB8biWL8b9S.gif

Spoiler:

#83 didimakia

didimakia

Mockingbird

• Members
  • 2,473 posts
  • LocationBus 142

Posted 09 November 2010 - 04:05

Εχουν κανει fusion πλεον xD
Posted Image

2bbd14fc.jpg

#84 Tenshi

Tenshi

Murciélago

• Members
  • 1,256 posts
  • LocationEl Salonica

Posted 09 November 2010 - 10:59

Πιστεύω αυτό τα λέει όλα!!!

Posted Image

Όσο για μένα Chrome και τα μυαλά στα κάγκελα!! ;)

Μακράν ο καλύτερος browser !!!!

Tiger-stock-blog-header.jpg

#85 Erebos

Erebos

Farewell remorse; all good to me is lost. Evil, be thou my good.

• Members
  • 1,855 posts

Posted 09 November 2010 - 11:18

I'm sure you've seen these:

[media]http://www.youtube.com/watch?v=nCgQDjiotG0[/media]

Now, how about this:

[media]http://www.youtube.com/watch?v=zaT7thTxyq8[/media]

Potato < Chrome < < < Opera
:kakaka:
Posted Image
Posted Image

#86 d.neko-angel

d.neko-angel

:: Dream ON ::

• Members
  • 1,045 posts
  • Locationathens, greece

Posted 03 December 2010 - 15:03

λοιπόν δεν ξέρω που αλλού να το γράψω οπότε το γράφω εδώ και ελπίζω κάποιος να το πάρει μάτι και να με βοηθήσει αν ξέρει. Χρησιμοποιώ mozila εδώ και πέντε χρόνια τουλάχιστον από χθες το βράδυ λοιπόν μου έχει βγάλει ένα ψυχοβγαλτικό προβληματάκι κολλάει με το adobe flash player. Όποτε μπαίνω σε σελίδα με το flash player μέσα κολλάει η αλεπού και θέλει επανεκκίνηση. Βρε τι τα απεγκατέστησα και τα δυο , έκανα επανεκκίνηση τα κατέβασα και τα εγκατέστησα από την αρχή εκεί πάλι τα ίδια ο firefox. Μήπως ξέρει κάποιος να μου πει τι μπορώ να κάνω για να το φτιάξω το θεματάκι???
Πάντως για την ώρα για να κάνω την δουλειά μου έχω βάλει το chrome και αυτό ναι όταν μπαίνω κάπου και έχει το adobe flash player μια χαρά δουλεύει. Ο firefox όμως τι έπαθε και κολλάει είναι η απορία μου

rrmr.png

#87 Lord Leon

Lord Leon

Immortal Esper

• Members
  • 740 posts

Posted 03 December 2010 - 15:42

Απο την ταχύτητα του σαφαρι ειμαι εντυπωσιαζμένος, αν και εχει ακομα πολλές ασυμβατοτητες. Τα αγαπημένα μου γενικά ειναι Οπερα και φαιαρφοξ. Το chrome καλό και γρηγορο αλλά δε με βολεύει.

Γενικότερα το τι θα βολέψει τον καθένα, εξαρτάτει πρωτιστως απο το ειδος χρησης του ιντερνετ. Αν δεν βάζεις Οοολα τα add-ons, μπας και καποτε τα χρειαστεις παρά μονο αυτά που όντως σε βολεύουν, και ψιλορυθμισεις κουμπια, cookies κτλ. μπορεις να παρεις σχεδον οποιονδηποτε browser και να τον κανεις να σπερνει. Εγώ π.χ. επειδή με βολεύει πολύ το interface του Mozilla, ετσι οπως το χω κανει, για "γενική χρήση" κινουμαι πιο γρήγορα από οτιδήποτε άλλο, κι ας ειναι πλέον από τους πιο αργους (οπερα, chrome και σαφαρι του ρίχνουν στα αυτιά)

stasou%2520mygdala.jpg

#88 Petran79

Petran79

YOU GET TO BURNING!

• Review Team
  • 3,279 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 03 December 2010 - 22:58

λοιπόν δεν ξέρω που αλλού να το γράψω οπότε το γράφω εδώ και ελπίζω κάποιος να το πάρει μάτι και να με βοηθήσει αν ξέρει. Χρησιμοποιώ mozila εδώ και πέντε χρόνια τουλάχιστον από χθες το βράδυ λοιπόν μου έχει βγάλει ένα ψυχοβγαλτικό προβληματάκι κολλάει με το adobe flash player. Όποτε μπαίνω σε σελίδα με το flash player μέσα κολλάει η αλεπού και θέλει επανεκκίνηση. Βρε τι τα απεγκατέστησα και τα δυο , έκανα επανεκκίνηση τα κατέβασα και τα εγκατέστησα από την αρχή εκεί πάλι τα ίδια ο firefox. Μήπως ξέρει κάποιος να μου πει τι μπορώ να κάνω για να το φτιάξω το θεματάκι???
Πάντως για την ώρα για να κάνω την δουλειά μου έχω βάλει το chrome και αυτό ναι όταν μπαίνω κάπου και έχει το adobe flash player μια χαρά δουλεύει. Ο firefox όμως τι έπαθε και κολλάει είναι η απορία μου

ποια εκδοση χρησιμοποιεις; 64 ή 32; stable , beta; 4.0 ή 3.6; δοκιμασε την 32 σταθερη εκδοση και μια παλιοτερη εκδοση του adobe flash player me hardware acceleration off

#89 d.neko-angel

d.neko-angel

:: Dream ON ::

• Members
  • 1,045 posts
  • Locationathens, greece

Posted 05 December 2010 - 14:10

ποια εκδοση χρησιμοποιεις; 64 ή 32; stable , beta; 4.0 ή 3.6; δοκιμασε την 32 σταθερη εκδοση και μια παλιοτερη εκδοση του adobe flash player me hardware acceleration off

το δοκίμασα και αυτό αλλά εκεί συνεχίζει να κολλάει ο firefox. ευχαριστώ πάντως για την συμβουλή ^^
τώρα κοιτάω και την κάρτα γραφικών μου μήπως θέλει και καμία αναβάθμιση.
Τέσπα τις τελευταίες μέρες χρησιμοποιώ τον Opera και τον έχω βολευτεί αφάνταστα
συν ότι μου φαίνεται πιο ελαφρής και πιο γρήγορος :awww:

rrmr.png

#90 Botsun

Botsun

Boss Tsundere

• Members
  • 1,240 posts

Posted 05 December 2010 - 14:17

Βάλe Chrome,είναι πολύ καλύτερος από τον Opera και πιο user-friendly ;)

Posted Image