Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

Το έργο του Satoshi Kon


  • Please log in to reply
32 replies to this topic

#1 Mr Ayu-Mania

Mr Ayu-Mania

    Wotalicious!

  • Members
  • 959 posts

Posted 15 February 2007 - 14:20

Ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους Ιάπωνες δημιουργούς στο χώρο των anime δεν είναι άλλος από τον Satoshi Kon. Είναι ο δημιουργός που μαζί με τον Miyazaki είναι γνωστός ακόμα και στο γενικότερο δυτικό σινεφιλ κοινό που δεν ασχολείται απαραίτητα με τα anime. Θα παρουσιάσω μια σύντομη βιογραφική πορεία τού καθώς και ανάλυση του συνολικού του έργου.

Posted Image

Γεννήθηκε στις 12 Οκτωβρίου 1963 στο Kushiro του Hokkaido. Φοίτησε καλές τέχνες στο Musashino College of the Arts με αρχικό σκοπό να γίνει ζωγράφος (έχει φάτσα ζωγράφου πάντως). Όπως και ο Miyazaki, δεν ασχολήθηκε καθόλου με το πτυχίο του, και πολύ σύντομα μετά το πέρας της σχολής βρέθηκε να συνεργάζεται με τον γνωστό και μη εξαιρετέο Katsuhiro Otomo πάνω στο manga “World Apartment Horror”. Η σχέση του με τον Otomo του άνοιξε την πόρτα και στον χώρο του anime όπου πρωτοεργάστηκε ως set designer στο Roujin Z (1991). Σε ανάλογο ρόλο εργάστηκε και στο Patlabor 2: The Movie” (1993) του Mamoru Oshii. Σε ελάχιστο χρόνο άρχισε να γράφει και σενάρια και το 1997 ήρθε η ευκαιρία να γράψει και να σκηνοθετήσει την πρώτη του ταινία, το “Perfect Blue”.

PERFECT BLUE (1997)
Written & Directed by Satoshi Kon

Posted Image

Αρχικά η ταινία προοριζόταν για live action αλλά ο μεγάλος σεισμός του Kobe επέφερε μεγάλες υλικές ζημιές στο studio, και παράλληλα το budget της ταινίας μειώθηκε δραματικά. Τελικά αποφασίστηκε να γυριστεί σαν animation, κάτι που βγήκε σε καλό για τον Satoshi. Η ταινία βασίζεται σαν ιδέα στην ομότιτλη νουβέλα του Yoshikazu Takeuchi. Ο Satοshi εφάρμοσε τα θέματα της νουβέλας πάνω στην δικιά του οπτική γωνιά για τις ψυχοκοινωνιολογικές καταστάσεις που επικρατούν στον μοντέρνο κόσμο, κάτι που το κάνει σε όλα του τα έργα. Η ταινία είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ το οποίο αφηγήται την εξέλιξη ενός ποπ ειδώλου σε ηθοποιό και την επίδραση που έχει αυτή η κίνηση στην ψυχολογική της υγεία και τις ακραίες αντιδράσεις των πιο φανατισμένων θαυμαστών της. Μέσω μιας σειράς φόνων που φαίνονται να σχετίζονται με την ηρωίδα, σχηματίζονται καταστάσεις που θυμίζουν Χιτσκοκική ταινία, μπερδεύοντας τα όρια φαντασίας και πραγματικότητας. Στο τέλος τίποτα δεν είναι ότι φαίνεται.

Posted Image

Επειδή ήταν η πρώτη ταινία του Kon, το όνομα του Katsuhiro Otomo συμπεριλήφθηκε στους συντελεστές της ταινίας ως “επιτηρητής”. Η κίνηση αυτή έγινε για να πουληθεί η ταινία τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Στην διάρκεια της περιοδείας της ταινίας στα διεθνή φεστιβάλ, απέσπασε πολύ καλές κριτικές, και έτσι ξεκίνησε η καριέρα του Kon ως σκηνοθέτη. Απέσπασε βραβεία στα φεστιβάλ “Fantasia Festival” του Μόντρεαλ και “Fantasporto Film Festival” στην Πορτογαλία. Στην Αμερική είχε επίσης καλές κριτικές αν και κάποιους ενόχλησε το έντονο γυμνό σε κάποιες σκηνές της ταινίας. Παρόλα αυτά έχουν αγοραστεί τα δικαιώματα από το Hollywood και είναι θέμα χρόνου η διασκευή του.

Posted Image

Είναι ένα έξοχο ντεμπουτο για τον Kon και δεν φαίνεται ότι είναι η πρώτη του ταινία. Είναι ένα πολύ καλό ψυχολογικό θρίλερ. Μόνο άμα την συγκρίνεις με τις μετέπειτα ταινίες του φαίνεται η πρωιμότητα της. Αξίζει να αναφερθεί ότι στην ταινία του Darren Aronofsky “ Requiem for a Dream” η σκηνή της μπανιέρας έχει αντιγραφτεί καρέ καρέ από το Perfect Blue. Επίσης, η Madonna εισήγαγε σκηνές από την ταινία σε video wall κατά την διάρκεια των συναυλιών του “Drowned World Tour” (2001). Η μουσική της ταινίας είναι έξοχη, από το γενικό soundtrack μέχρι και των ποπ τραγουδιών της ηρωίδας.

Millennium Actress (2001)
Written & Directed by Satoshi Kon

Posted Image

Η επόμενη ταινία του Kon ήταν το Millennium Actress το 2001. Είναι μια παραγωγή των γνωστών Studio Madhouse. Είναι μια ταινία που αφηγείται την ζωή μιας διάσημης Γιαπωνέζας ηθοποιού, από τα παιδικά της χρόνια μέχρι την δύση της καριέρας της. Εφόσον όμως πρόκειται για ταινία του Kon, γνωρίζουμε ότι δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Η ταινία παρουσιάζει πολλές καινοτομίες, πολλές από αυτές τελείως καινούργιες στην τέχνη του κινηματογράφου. Το ρόλο του θεατή παίζει ο παραγωγός με τον κάμεραμαν του, που έχουν πάει να πάρουν συνέντευξη από την γερασμένη ηθοποιό με αφορμή ένα ντοκιμαντέρ για την καριέρα της. Εδώ ξεκινάνε οι καινοτομίες. Η ζωή της ηθοποιού εξελίσσεται μέσα από τις ταινίες της, μπερδεύοντας τα όρια της φαντασίας με το πραγματικό. Εδώ φανερώνεται ο πραγματικός σκοπός της ταινίας που δεν είναι άλλος από το να γιορτάσει την ιστορία του γιαπωνέζικου κινηματογράφου, κάτι που ο Kon το πετυχαίνει με ένα πραγματικά αριστοτεχνικό τρόπο. Η ιστορία της ηθοποιού εξελίσσεται μέσα από όλων των ειδών ταινίες από ιστορικά δράματα, κατασκοπευτικές περιπέτειες και διαστημικών ταξιδιών. Εδώ ο Satoshi Kon φανερώνει το ταλέντο του ως animator όπου οι εναλλαγές των εποχών γίνονται σχεδόν ψυχεδελικά. Η όλη ταινία είναι ένας εικαστικός οργασμός. Άλλη μια καινοτομία της ταινίας είναι ότι οι ήρωες μας ζουν την ιστορία της ηθοποιού παίρνοντας ρόλους στις ταινίες της και βιώνοντας τις εμπειρίες και περιπέτειες της.

Posted Image

Οι σκηνές της ταινίας έχουν επηρεαστεί από πολλές πτυχές της Ιαπωνικής κουλτούρας από μύθους και δοξασίες ως και τις παραδοσιακές ιαπωνικές γκραβούρες ( ukiyo-e). Φανερή είναι επίσης η επιρροή από κλασικές ταινίες του Ιαπωνικού κινηματογράφου με πιο χαρακτηριστική το “Throne Of Blood” του Akira Kurosawa. Ο χαρακτήρας της Chiyoko στην ταινία είναι βασισμένος στην διάσημη ηθοποιό Setsuko Hara από τις δεκαετίες 40-60 που παρομοίως αποσύρθηκε από την δημοσία ζωή. Ο Satoshi Kon παραθέτει ότι κατά βάσην η Chiyoko είναι ένας παγκόσμιος ανθρώπινος χαρακτήρας. Για μένα η ταινία αποτελεί το καλύτερο δημιούργημα του Kon, και είναι μια ταινία πραγματικά σπάνιας ομορφιάς. Η μουσική της επένδυση από τον Susumu Hirasawa της ταιριάζει απόλυτα, και είναι πραγματικά μαγευτική.

Posted Image

Η ταινία όμως είχε μια μεγάλη ατυχία. Βγήκε ακριβώς την ιδία εποχή με το “Spirited Away” του Miyazaki, και παρότι είχε διθυραμβικές κριτικές, βρέθηκε υπό την σκιά της ταινίας του υπέρτατου Γιαπωνέζου δημιουργού. Το 2001 ήταν πραγματικά μια πολύ καλή χρονιά για το γιαπωνέζικο animation. To “Millennium Actress’ τα πήγε και αυτό πολύ καλά στα διεθνή φεστιβάλ, κερδίζοντας βραβεία σε όλα τα φεστιβάλ στα οποία συμμετείχε. Λόγω της ταινίας του Miyazaki δεν κατάφερε να πάρει υποψηφιότητα για το οσκαρ καλύτερου animation.

Tokyo Godfathers (2003)
Written & Directed by Satoshi Kon

Posted Image

Η τρίτη ταινία του Kon είναι το “Tokyo Godfathers” και βγήκε στις αίθουσες το 2003. Θεματικά μπορεί να χαρακτηριστεί ως η πιο ανάλαφρη ταινία του Kon, όλα όμως τα χαρακτηριστικά που είναι το σήμα κατατεθέν της δουλειάς του βρίσκονται και σ’αυτήν. Είναι μια κλασσική χριστουγεννιάτικη ιστορία που αφηγήται την περιπέτεια τριών αστέγων του Τόκυο (μια έφηβη που το έχει σκάσει από το σπίτι, ένας αποτυχημένος μεσήλικας τζογαδόρος, και μια τραβεστι), που στην παραμονή των Χριστουγέννων βρίσκουν στα σκουπίδια ένα εγκαταλελειμμένο μωρό. Στο μωρό υπάρχει ένα σημείωμα που ζητά από οποίον βρει το βρέφος να το φροντίσει σαν δικό του. Τα μητρικά ένστικτα της τραβεστι ξυπνάνε και θέλει να κρατήσει το μωρό ως δικό της, ενώ οι άλλοι δυο επιμένουν να πάνε το μωρό στην αστυνομία. Τελικά αποφασίζουν να βρουν τους γονείς του παιδιού και η περιπέτεια αρχίζει.

Posted Image

Η ιστορία βασίζεται στο γούεστερν του John Ford “ Three Godfathers” ( 1948 ) όπου ένα τρίο κλεφτών αναλαμβάνουν ένα νεογέννητο μωρό, οι ομοιότητες όμως σταματάνε εδώ. Η ταινία χαρακτηρίζεται από το συναίσθημα της και την πολύ καλή ανάπτυξη των τριών χαρακτήρων κατά την διάρκεια της. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Satoshi Kon άγγιξε ένα θέμα που είναι ταμπού στην Ιαπωνική κοινωνία, που είναι το πρόβλημα των αστέγων των ιαπωνικών μεγαλουπόλεων. Τα προβλήματα τους, η μεταξύ τους σχέση, και η θέση τους στην κοινωνία αναπτύσσονται άριστα κατά την διάρκεια του φιλμ. Ένα χαρακτηριστικό των ταινιών του Kon είναι ο προβληματισμός για την σύγχρονη ιαπωνική κοινωνία και σ΄αυτή την ταινία ο προβληματισμός αυτός γίνεται πολύ φανερός. Ένα από τα αξιοσημείωτα της ταινίας είναι η απόδοση του χιονισμένου Τόκυο που γίνεται με πολύ όμορφο και αληθοφανή τρόπο.

Posted Image

Η ταινία υπήρξε και αυτή μεγάλη επιτυχία και θεωρείται μια κλασσική πια εναλλακτική χριστουγεννιάτικη ταινία.

Paranoia Agent (2004)
Written & Directed by Satoshi Kon

Posted Image

Το επόμενο έργο του Satoshi Kon δεν ήταν ταινία αλλά ένα τηλεοπτικό anime 13 επεισοδίων, και αυτό είναι το “Paranoia Agent”. Κατέληξε να είναι ένα από τα πιο πολυσυζητημένα anime του 2004. Κατά την διάρκεια των γυρισμάτων των προηγουμένων του ταινιών, ο Kon είχε γεμίσει ολόκληρο συρτάρι με ιδέες που τις θεωρούσε καλές άλλα δεν κολλούσαν στην ταινία την οποία δούλευε. Επειδή δεν ήθελε να πάνε χαμένες οι ιδέες του αποφάσισε να τις χρησιμοποιήσει σε μια τηλεοπτική σειρά η οποία θα επέτρεπε μια τέτοια εναλλαγή θεμάτων.

In the case of a film to be shown at theatres, I'm working for two years and a half, always in the same mood and with the same method. I wanted to do something that allows me to be more flexible, to realize instantly what flashes across my mind. I was also aiming at a sort of entertaining variation, so I decided to go for a TV series.



Posted Image

Το “Paranoia Agent” ασχολείται με ένα κοινωνικό φαινόμενο στο Τόκυο, που έχει προκληθεί από μια σειρά απρόκλητων επιθέσεων σε ανυποψίαστους πολίτες από έναν ανήλικο που κοπανάει τα θύματα του με ένα παραμορφωμένο ρόπαλο του baseball. Οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση με μεγάλη έκπληξη ανακαλύπτουν ότι τα θύματα μοιράζονται πολλά κοινά στοιχειά, και γέννιουνται αμφιβολίες ακόμα και για την ύπαρξη του θύτη. Όσο προχωράει η σειρά τα όρια της φαντασίας και της πραγματικότητας μπερδεύονται και μια μεταφυσική επιρροή φαντάζει όλο και πιο πιθανή, οδηγώντας σε ένα βιβλικό και απρόβλεπτο φινάλε.

Posted Image

Η σειρά ξεκινάει πολύ καλά και τα πρώτα 5 επεισόδια είναι αριστουργηματικά και προσφέρουν όλα τα στοιχειά που μας έκαναν να αγαπήσουμε τον Satoshi Kon ως σκηνοθέτη και σεναριογράφο. Προσωπικά πιστεύω ότι η σειρά κάνει μια μικρή κοιλιά στα μεσαία επεισόδια, όχι γιατί είναι κακά επεισόδια, αλλά γιατί δεν δένουν τόσο αρμονικά με το στόρι όσο θα έπρεπε. Αυτό οφείλεται στο ότι αυτές οι ιστορίες αποτελούν ξεχωριστές ιδέες του Shatoshi που δεν είχαν δημιουργηθεί με βάση την συγκεκριμένη σειρά. Σαν μεμωνομένα επεισόδια όμως κάποια από αυτά είναι ανατριχιαστικά. Τα τελευταία όμως επεισόδια δίνουν έμφαση στο κεντρικό σενάριο και επαναφέρουν την τάξη δίνοντας μας ένα ικανοποιητικό φινάλε.

Το κοινωνικό σχόλιο που χαρακτηρίζει τη δουλειά του Kon είναι κάτι παραπάνω από εμφανές στη σειρά αυτή. Τίποτα δεν αφήνει απείραχτο, από την εμμονή για αρίστους μαθητές, την πώρωση με φιγούρες και κούκλες από anime σειρές, τους RPGαδες, την έλλειψη των ανθρωπίνων σχέσεων στην μεταπολεμική Ιαπωνία. Ειδικά εντύπωση κάνει το επεισόδιο με θέμα τα “suicide pacts” που ταλαιπωρήθηκε από περικοπές στην αμερικανική έκδοση. Αυτή η θεματολογία οδήγησε σε άριστες κριτικές και πολύ θεωρούν το “Paranoia Agent” την καλύτερη σειρά του 2004.

Paprika (2007)
Written & Directed by Satoshi Kon

Posted Image

Πρόκειται για την ολοκαίνουρια ταινία του Kon και είναι βασισμένη στην ομώνυμη νουβέλα του Yasutaka Tsutsui. Το θέμα έχει να κάνει με μια psychiatrist που ερευνάει ψυχώσεις μπαίνοντας στο μυαλό των θυμάτων. Αυτό είναι δυνατό χάρη σε μια συσκευή που επιτρέπει την προβολή των ονείρων των ανθρώπων και την εισροή κάποιου σε αυτά. Είναι παραγωγή των Madhouse Studios και η ταινία εκάνε την γύρα στα διάφορα φεστιβάλ. Οι κριτικές είναι πολύ καλές. Η μουσική είναι εξαιρετική από τον Susumu Hirasawa ως συνήθως, ενώ το τραγούδι της ταινίας είχε μπει στην αρχική λίστα των προτάσεων για το οσκαρ καλυτέρου τραγουδιού.

Review της ταινιας εχω κανει εδω: http://www.anime.gr/forums/reviews/2248-paprika.html

Posted Image

Το επίσημο website της ταινίας είναι:

PAPRIKA | A FILM BY SATOSHI KON | A SONY PICTURES CLASSICS RELEASE

Trailer για τις ταινίες του Satoshi:

Perfect Blue:
http://www.youtube.com/watch?v=2wGkeHnrzkU

Millennium Actress:
YouTube - Millenium Actress - trailer

Tokyo Godfathers:
TOKYO GODFATHERS : TRAILER

Paranoia Agent:
YouTube - Paranoia Agent Trailer

Paprika:
YouTube - Paprika trailer

: :
Posted Image

#2 Sandman

Sandman

    Anime Freak

  • Members
  • 377 posts

Posted 30 March 2007 - 21:45

Πολύ ωραίο άρθρο.Να προσθέσω gia τους fans του ότι το 1992 ανέλαβε να σχεδιάσει και το παντελώς άγνωστο και σπάνιο Hashire Melos(το διακινώ στην αλυσίδα που έχω κάνει).Το αποτέλεσμα στο character design βγάζει μάτια ότι είναι σχεδόν αποκλειστική δουλειά του Κon.Watch it:).

#3 Dante80

Dante80

    (╯°□°)╯︵ ┻━┻

  • Retired Staff
  • 5,515 posts
  • Location今、そこにいる僕

Posted 31 March 2007 - 05:13

Hashire Melos ftw...:drinks:

Ωραίο άρθρο man, ο Kon το χρειαζότανε...:)

Jh0Lmx3.png
.aNiMe//GR IRC Channel ~ Better than sex, batteries included.


#4 Quajafrie

Quajafrie

    I dance modestly.

  • Members
  • 523 posts

Posted 31 March 2007 - 18:58

To Paprika ήταν καλούτσικο πάντως, αλλά όχι τίποτα το φοβερό.

#5 Mr Ayu-Mania

Mr Ayu-Mania

    Wotalicious!

  • Members
  • 959 posts

Posted 17 September 2007 - 11:45

Λοιπον, ακρως απορρητες πηγες αναφερουν οτι ο Kon αρχισε ηδη να δουλευει το επομενο project.

Οσοι ειδατε την Paprika, θυμαστε την σκηνη στο τελος που η Paprika προτρεπει τον ντετεκτιβ να παει να δει την ταινια "Dreaming Kids"? Αυτη ειναι η επομενη ταινια του Kon.

Προκειται για μια πιο προσιτη ταινια, κοντα στο υφος των ταινιων του Studio Ghibli. Αλλα αμα βαλει ο Kon το χερακι του, δεν ξερω ποσο Ghibli θα βγει...

:hehehe:
Posted Image

#6 ellesmira

ellesmira

    Anime Fan

  • Members
  • 175 posts

Posted 25 August 2010 - 11:06

Rest in peace.
Μόνο το παπρικα εχω δει (ε...λογικό) αλλά είμαι σίγουρη ότι και οι άλλες δουλειές του δεν πανε πίσω.

#7 Mr Ayu-Mania

Mr Ayu-Mania

    Wotalicious!

  • Members
  • 959 posts

Posted 25 August 2010 - 20:28

Ο θανατος του ηταν ενα τεραστιο πληγμα για την Ιαπωνια και για τον χωρο του animation γενικοτερα. Κανονικα θα επρεπε να ειχε τουλαχιστον αλλα 30 δημιουργικα χρονια μπροστα του. Πεθανε απο καρκινο στο πανκρεας. Διαγνωστηκε μολις τον Μαιο. Η επαρατη νοσος τον χτυπησε αλυπητα και αδικα.

http://www.tokyohive.com/2010/08/beloved-anime-director-satoshi-kon-passes-away/

Η Madhouse υποσχεθηκε να ολοκληρωσει την τελευταια του ταινια ως φορο τιμης.

Rest in peace Satoshi Kon.

Αν ημουν καναλαρχης, θα ειχα μαραθωνιο απο τις ταινιες του αυτο το σαβατοκυριακο.. Επειδη ομως αυτα δεν γινονται, ας προσπαθησουμε ολοι να θυμηθουμε το εργο του βλεποντας ξανα και ξανα τις ταινιες του.

Και οσοι δεν τις εχετε δει, πρεπει να το κανετε.

:rip:
Posted Image

#8 digitaltracker

digitaltracker

    i live on ABINGDON Road

  • Members
  • 1,226 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 25 August 2010 - 21:01

Μπορω να πω οτι λατρευω τα εργα του. Λιγο το Millennium Actress με ξενερωσε σε σχεση με τα υπολοιπα επικα εργα.
Posted Image

#9 eyl

eyl

    Elite Yuri Lover

  • Members
  • 312 posts

Posted 25 August 2010 - 21:43

Λοιπον, ακρως απορρητες πηγες αναφερουν οτι ο Kon αρχισε ηδη να δουλευει το επομενο project.

Οσοι ειδατε την Paprika, θυμαστε την σκηνη στο τελος που η Paprika προτρεπει τον ντετεκτιβ να παει να δει την ταινια "Dreaming Kids"? Αυτη ειναι η επομενη ταινια του Kon.

Προκειται για μια πιο προσιτη ταινια, κοντα στο υφος των ταινιων του Studio Ghibli. Αλλα αμα βαλει ο Kon το χερακι του, δεν ξερω ποσο Ghibli θα βγει...

:hehehe:


όχι ρε παιδια! μόλις το έμαθα, δλδ πως κ πως περίμενα ταινίες κλπ απο τον τρομερό δημιουργό ασύληπτης φαντασίας!

δεν έχω δει όλα τα έργα του, αλλά το είχα βάλει σκοπό. το αγαπημένο μου είναι φυσικά η paprika λόγο κ κυρίως φοβερού soundtrack.
Posted Image
girls with guns - babes with blades κ βεβαίως βεβαίως tenshi!

#10 Radagast

Radagast

    Cogito ergo sum

  • Members
  • 2,221 posts
  • LocationDark City

Posted 25 August 2010 - 21:59

Κορυφαίο άρθρο μαν, έχοντας δει όλα του τα έργα κι εγώ, δεν μπορώ να ξεχωρίσω κανένα, καθώς όλα είχαν τις καινοτομίες τους και πράγματα που λάτρεψα.

Πρόκειται για μακράν τον αγαπημένο μου σύγχρονο anime δημιουργό μαζί με τον Masaaki, και να δω αν θα πάρει ποτέ άλλος τη θέση του... Δύσκολο.. Τέτοιοι σκηνοθέτες είναι αναντικατάστατοι...

Αυτή η καταραμένη νόσος μας έχει φάει όλους τους μεγάλους δημιουργούς του αιώνα μας....

R.I.P. και respect για το έργο του. :nod:

Όσοι ακούτε για τον "Θεό των ονείρων" (έτσι τον λέω εγώ) πρώτη φορά, καλό είναι να τσεκάρετε τα έργα του με την πρώτη ευκαιρία. (τα έχει κάνει σχεδόν όλα ο niizk ή οι Thora).
Την συνολική ποιότητά τους δεν θα τη βρείτε εύκολα σε άλλα σύγχρονα anime..

PS : To Hashire Melos btw (το παλιό) βγήκε επιτέλους πρόσφατα σε καλύτερης ανάλυσης rip από ACR or something. Grab it αν το βρείτε γιατί μόνο σε χάλια VHS 320x240 έπαιζε ως τώρα...

Edited by Radagast, 26 August 2010 - 21:24.

sigpic3736_12.gif
In every age, in every place, the deeds of men remain the same...

Spoiler:

#11 twin

twin

    follow the white rabbit.

  • Members
  • 89 posts

Posted 25 August 2010 - 22:57

R.I.P.

Στενοχωρήθηκα πολύ τώρα.

συμπτωματικά έβαλα χθες βράδυ μερικούς φίλους να δουν την paprika, αλλά δεν έχουν "ωριμάσει" ακόμη.

σημείωση του φίλου: για όνομα, είμαστε 16, 17, 18 και δεν σκοπεύουμε να σπουδάσουμε ψυχολογία (ούτε παίρνουμε LSD).


πάντως θα ρθει η μέρα που θα εκτιμήσετε...
Posted Image

#12 Yo! Master

Yo! Master

    Tiefling Compatible

  • Members
  • 538 posts

Posted 25 August 2010 - 22:59

Ευχαριστώ για το άρθρο.

Και εμένα ο Satoshi Konήταν ο αγαπημένος μου anime δημιουργός (& παίζει ένας από τους πιο αγαπημένους σκηνοθέτες παντός είδους), με το Milenium Actress να είναι από τις αγαπημένες μου ταινίες (σαν υπνωτισμένος κοιτούσα όταν την παίξαμε στις προβολές).
----
I'm from Greece so i can say Tzimisce with ease.

#13 acid black cherry

acid black cherry

    Mahjong Master

  • Members
  • 937 posts

Posted 26 August 2010 - 08:52

λυπηθηκα πολυ οταν διαβασα για τον χαμο του Satoshi Kon,
ενας απο τους μεγαλυτερους animators που μου αλλαξε κατα πολυ τον τροπο
που βλεπω τα ανιμε γενικα!
βλεποντας στην αρχη το Paprika δυσκολευτηκα να τον καταλαβω αλλα με το
Paranoia Agent μπηκα στο κλιμα των ταινιων του και ετσι με το Perfect Blue αρχισα
να τον λατρευω και οταν ειδα το Millenium Actress επαθα την πλακα μου,
ειναι για εμενα η ωραιοτερη ταινια ανιμε απο ολες οσες εχω δει - τι να πρωτοπει κανεις,
για την ιστορια,την πλοκη,τις εναλλαγες μεταξυ πραγματικοτητας και ιστοριας. Σε συνδιασμο
με το χιουμορ και τη μουσικη του Susumu Hirasawa θα μπορουσε να εχει ξεπερασει τα ορια
του ανιμε κοινου!
Satoshi σε ευχαριστουμε για ολα, R.I.P.

i aku the shape-shifting master of darkness...
xhH5lXP.jpg


#14 alxdjo

alxdjo

    *Don't be like me*

  • Banned
  • 788 posts

Posted 26 August 2010 - 09:46

RIP Satoshi Kon

Προσωπικα δεν εχω δει το εργο του μιας και γενικα ειμαι φρεσκος στο χωρο των ανιμε αλλα και παλι ειναι κριμα να φυγει ενας ανθρωπος σε τοσο μικρη υλικια.Ας αναπαυεται η ψυχη του και να ειναι ελαφρυ το χωμα που τον σκεπαζει.

Και μιας οι προβολες εχουν σταματησει για το καλοκαιρι απο χειμωνα,μια προταση κανω,να γινει ενα tribute στον Satoshi Kon ,ωστε και οι νεοι(πχ εγω) που τον μαθαμαι απο τον θανατο του και οι παλιοι να τον τιμηοσουνε. με τον τροπο τους .

ΥΓ Ελπιζω να μην θεωριθει βλακεια η ιδεα
Posted Image

My 1st warn :hero: My 1st ban :riiight: 3rd Poster of the year:wis:

#15 shinigami94

shinigami94

    wat

  • Members
  • 893 posts

Posted 26 August 2010 - 12:25

Πολύ ωραία παρουσίαση.:thumbup:
Πολύ κρίμα που πέθανε και ειδικά που ήταν τόσο νέος.
Απο έργα του έχω δεί το Perfect Blue και το Paranoia Agent.
Σκόπευα να δώ και τα υπόλοιπα κάποια στιγμή αλλά τώρα,μετά απο αυτό το τραγικό συμβάν,θα φροντίσω να τα δώ σύντομα.

R.I.P. Satoshi Kon

3b2Ktcr.jpg

Spoiler: