Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Σύνδεση 

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Φωτογραφία
* * * * - 3 Ψήφοι

Αν είχατε ένα Death Note, θα το χρησιμοποιούσατε?

• Please log in to reply
1121 replies to this topic

#151 Darthnicolas

Darthnicolas

Raidou Kuzunoha the 1st

• Members
  • 972 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 17 Φεβρουάριος 2008 - 14:21

ο Λαιτ σκότωνε, αφαιρούσε ζωές τελος.-
όλοι αυτοί που λένε ότι ο Λάιτ είχε δίκιο είναι σαν να υποστηρίζουν την θανατική ποινή

Ας πούμε ο αιμοσταγής serial killer πρέπει να έχει δικαίωμα στη ζωή?
Sorry κιόλας,αλλά αυτό είναι λίγο κουλό...
Δηλαδή και γω ας πάω να σκοτώσω 20 άτομα αφού το χειρότερο που μπορεί να γίνει είναι να φάω ισόβια,τα οποία στο τέλος δεν θα είναι καν "ισόβια"...
Η θανατική ποινή για κάποια άτομα είναι ακριβώς αυτό που πρέπει να γίνει...Αλλά...Πάλι λάθος επιλογή χώρας...

#152 Jiraiya

Jiraiya

ビッグブレストジャンキー

• Members
  • 2.574 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 17 Φεβρουάριος 2008 - 14:27

This world is rotten.Rotten people should be killed off to cleanse this world:hehehe:

Δημοσιευμένη  εικόνα

#153 Kenny

Kenny

<SS0·b ∨ ~SS0·b>

• Retired Staff
  • 8.656 Δημοσιεύσεις:
  • Locationbetween the frets

Καταχωρήθηκε 17 Φεβρουάριος 2008 - 14:27

Αν η ισόβια κάθειρξη είναι πραγματικά ισόβια, είναι χειρότερη ποινή από την θανατική. Αυτό είναι που ατοτυγχάνουν να δουν όλοι οι υποστηρικτές της θανατικής ποινής.

Ιστορικά μιλώντας, το "an eye for an eye" ποτέ δεν οδήγησε σε αποτελέσματα της προκοπής.

Και μιας κι εδώ και μερικά posts μιλάμε για ζητήματα ηθικής, και όχι για το plot του Death Note, ας μετακινηθούν στο "Αν είχατε ένα Death Note, θα το χρησιμοποιούσατε;".

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||

#154 Eze

Eze

Anime Freak

• Members
  • 495 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 17 Φεβρουάριος 2008 - 16:12

Σιγουρα ναι, εστω κι αν ηταν μονο για μια φορα .
Signature Removed

#155 rebelos

rebelos

Inhale/Exhale

• Members
  • 147 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 17 Φεβρουάριος 2008 - 16:39

Ας πούμε ο αιμοσταγής serial killer πρέπει να έχει δικαίωμα στη ζωή?
Sorry κιόλας,αλλά αυτό είναι λίγο κουλό...
Δηλαδή και γω ας πάω να σκοτώσω 20 άτομα αφού το χειρότερο που μπορεί να γίνει είναι να φάω ισόβια,τα οποία στο τέλος δεν θα είναι καν "ισόβια"...
Η θανατική ποινή για κάποια άτομα είναι ακριβώς αυτό που πρέπει να γίνει...Αλλά...Πάλι λάθος επιλογή χώρας...

ναι ρε φίλε έχει δικαίωμα στην ζωή όπως έχεις και εσύ
η Οικουμενική Διακήρηξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου το λέει

#156 denCorg

denCorg

Anime Fan

• Members
  • 211 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 17 Φεβρουάριος 2008 - 18:01

....Μιλάμε για ανθρώπους, όχι για στραγάλια.
......

Πες τα ρε Phantom.:nod:
Και οι άνθρωποι δε (θα έπρεπε να) είναι αναλώσιμα...
Go figure...
Δημοσιευμένη  εικόνα

#157 Darthnicolas

Darthnicolas

Raidou Kuzunoha the 1st

• Members
  • 972 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 17 Φεβρουάριος 2008 - 18:42

Αν η ισόβια κάθειρξη είναι πραγματικά ισόβια, είναι χειρότερη ποινή από την θανατική. Αυτό είναι που ατοτυγχάνουν να δουν όλοι οι υποστηρικτές της θανατικής ποινής.

Ιστορικά μιλώντας, το "an eye for an eye" ποτέ δεν οδήγησε σε αποτελέσματα της προκοπής.

Και μιας κι εδώ και μερικά posts μιλάμε για ζητήματα ηθικής, και όχι για το plot του Death Note, ας μετακινηθούν στο "Αν είχατε ένα Death Note, θα το χρησιμοποιούσατε;".

Χειρότερη από τη θανατική?Τη στιγμή που ο κατάδικος συνεχίζει να ζει?
Αδυνατώ να το καταλάβω αυτό...

ναι ρε φίλε έχει δικαίωμα στην ζωή όπως έχεις και εσύ
η Οικουμενική Διακήρηξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου το λέει

Όχι φίλε μου δεν έχει.
Γιατί από τη στιγμή που πήγε και αφαίρεσε τις ζωές κάποιων άλλων,για μένα είναι ο χείριστος,και μόνος του πέταξε το δικαίωμα του στη ζωή.
Τέσπα,ο καθένας με τα πιστεύω του και γω με τα δικά μου,just stating opinions here.

#158 rebelos

rebelos

Inhale/Exhale

• Members
  • 147 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 17 Φεβρουάριος 2008 - 18:48

ε αφαιρόντας και εσύ την ζωή του δεν γίνεσαι εγκληματίας?

#159 ANM

ANM

Anime Freak

• Members
  • 273 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 17 Φεβρουάριος 2008 - 18:48

Συγγνώμη δλδ για να καταλάβω κι εγώ.. Υπάρχουν πραγματικά άνθρωποι που υποστηρίζουν ότι μπορούν να αποφασίζουν ποιοι θα ζουν και ποιοι όχι; Με ποιο δικαίωμα; Αν πραγματικά ήθελε να εξαλείψει το έγκλημα θα χτύπαγε το κακό στη ρίζα του και όχι τα κλαδιά.. Ήταν πάρα πολύ έξυπνος αλλά χαραμίστηκε.. Και ειλικρινά δεν θέλω να προσβάλλω κανέναν με αυτό που θα πω αλλά όποιος χρησιμοποιούσε το DN και ειδικά με αυτόν τον τρόπο θα ήταν απάνθρωπος και χειρότερος από αυτούς που σκοτώνει(έχω αναπτύξει το σκεπτικό μου σε προηγούμενο post).. Όσο ότι σκότωνε αθώους για να γλυτώσει δεν τίποτα παρά πάνω από δικαιολογία (για να μην πω κάτι χειρότερο).. Όσο για τα λεγόμενα του Phantom ένα έχω μόνο να πω: Respect!!
BE AGAINST YOUR FATE!!!

#160 psofia

psofia

Retired troll

• Members
  • 395 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 17 Φεβρουάριος 2008 - 18:51

Βασικά και η θανατική καταδίκη και η ισόβια φυλάκιση είναι οι έσχατες ποινές και σίγουρα δεν αποσκοπούν στο σωφρονισμό...
Με τα ισόβια βλέπεις τους τέσσερις τοίχους για μια ζωή. Με την θανατική καταδίκη απλά χάνεις το πολυτιμότερο αγαθό. Δεν μπορούν να συγκριθούν οι δύο ποινές, γιατί ουσιαστικά είναι το ίδιο κακές.
Πάντως, ο Light δεν έπραττε σωστά... Κάθε ζωή έχει την αξία της. Με το σκεπτικό του Light, έπρεπε να σκοτώνονται και οι ηλικιωμένοι ή τα παιδιά του Τρίτου κόσμου, που σίγουρα έχουν και θα έχουν μια μίζερη ζωή.

#161 Darthnicolas

Darthnicolas

Raidou Kuzunoha the 1st

• Members
  • 972 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 17 Φεβρουάριος 2008 - 18:53

ε αφαιρόντας και εσύ την ζωή του δεν γίνεσαι εγκληματίας?

Σου είπα,μετά από αυτό που έχει κάνει(υπ'όψην,μίλησα για serial killers,που έχουν κάνει το φόνο επάγγελμα) δεν θα μου φανεί κάτι γιατί είναι σαν να σκοτώνεις ένα άψυχο ον.Αν μιλήσουμε για άλλες καταστάσεις,όχι δεν είμαι υπέρ της θανατικής καταδίκης(αν και η μ@λακία που ακούσα 2-3 φορές ότι μέσα στη φυλακή εξιλεώνεσαι από τα αμαρτήματα σου όποια και αν είναι αυτά μου την έδωσε άσχημα)

Τεσπα,όπως είπε και ο Kenny Βγήκαμε offtopic,οπότε τελευταίο post εδώ(don't throw any bait plix:emptyonexg1:)

Αν κάποιος διαφωνεί κάθετα και θέλει να μου αλλάξει την άποψη,έχουμε και το εμ εζ εν..

#162 Eze

Eze

Anime Freak

• Members
  • 495 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 17 Φεβρουάριος 2008 - 18:54

αν και εγω βρισκω το concept tou Kira αρρωστημενο δε συμφωνω με ολα οσα λετε.
Η θανατικη καταδικη και τα ισοβια αξιζουν σε μερικους.
Signature Removed

#163 Melkor

Melkor

逸楽生活

• Members
  • 2.051 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 17 Φεβρουάριος 2008 - 19:02

δεν ειμαι υπερ της θανατικης ποινης. ειμαι ομως υπερ της πραγματικα ισοβιας καθειρξης. γιατι τοτε υποτιθεται, υπαρχει το ενδεχομενο, ο εγκληματιας να καταλαβει το λαθος του και να μετανιωσει για το εγκλημα του. θεωρητικα παντα. στην πορεια τα πραγματα αποκλινουν.

παντως για ελαφρως εως βαρεως φιλοσοφικες συζητησεις πανω σε θεματα για τη Ζωη και τον Θανατο οριστε μια σειρα απο νουβελες. θεωρω τον εαυτο μου κερδισμενο που τα διαβασα και κυριως το εκτο βιβλιο

The Sword of Truth - Wikipedia, the free encyclopedia
Terry Goodkind - The Official Web Site

1345977285497_zps066ae44a.jpg

#164 Jiraiya

Jiraiya

ビッグブレストジャンキー

• Members
  • 2.574 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 17 Φεβρουάριος 2008 - 22:48

Τα αποτελέσματα που επέφερε η χρήση του Death Note μιλάνε από μόνα τους.Εξάλειψη των πολέμων και μείωση της εγκληματικότητας κατά 70%.Ίσως να ήταν κάπως ακραία αυτά που έκανε αλλά σε βάθος χρόνου θα ωφελούσαν την ανθρωπότητα.Λιγότεροι θάνατοι από πολέμους,πιο ασφαλής μέρη οι πόλεις για να ζήσεις κτλ.Ο σκοπός μερικές φορές αγιάζει τα μέσα.Οι δραστικοί καιροί χρειάζονται δραστικές αποφάσεις και ο Light είχε τα κότσια να πάρει το βάρος της ευθύνης πάνω του.

Δημοσιευμένη  εικόνα

#165 Dxs

Dxs

Nothingness Incarnate...

• Members
  • 513 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 17 Φεβρουάριος 2008 - 23:02

Δε θα παρω θεση στην αντιπαραθεση σας... Βαριεμαι βασικα :P

Θα πω απλως, οτι αποδεικνυετε με οσα ολα εχετε γραψει, το μεγαλο ατου και το κλειδι της επιτυχιας της σειρας.
Δεν εχει το συνηθησμενο concept "καλοι vs κακοι", αλλα εναν αμφιλεγομενο πρωταγωνιστη, που σε διχαζει και σε κανει να σκεφτεσαι ολα αυτα που γραψατε πιο πανω

Edit : δεν ειμαι οφφτοπικ, στην αρχη αυτα τα ποστς ηταν στο thread για το Death Note

Δημοσιευμένη  εικόνα