Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

Zipang

fall 2004 anime review action military sci-fi historical drama

 • Please log in to reply
14 replies to this topic

Poll: Rating: (16 member(s) have cast votes)

Rating:

 1. Excellent (7 votes [43.75%] - View)

  Percentage of vote: 43.75%

 2. Very Good (7 votes [43.75%] - View)

  Percentage of vote: 43.75%

 3. Good (2 votes [12.50%] - View)

  Percentage of vote: 12.50%

 4. Bad (0 votes [0.00%])

  Percentage of vote: 0.00%

 5. Very bad (0 votes [0.00%])

  Percentage of vote: 0.00%

Vote Guests cannot vote

#1 System

System

  System

 • Global Mods
 • 1 posts

Posted 24 December 2006 - 05:36

Zipang_volume_43_cover.png

 

 

Ζipang
2004
26 επεισόδια
Ιστορικό / ΣτρατιωτικόΠερίληψη
Το υπερσύνχρονο ιαπωνικό αντιτορπιλικό Mirai(μέλλων) μόλις έχει ολοκληρώσει μια σειρά ασκήσεων στον ειρηνικό όταν μετά από μία περίεργη μαγνητική καταιγίδα ταξιδεύει στο χρόνο και βρίσκετai εν μέσω ενός σχηματισμού του Ιαπωνικού αυτοκρατορικού στόλου εν πλω προς τη ναυμαχία του Midway (1942). Το Mirai εκτός από τη τρομακτική δύναμη των όπλων του 21ού αιώνα κουβαλάει και την ακόμη πιο πολύτιμη γνώση της ιστορίας του πολέμου αλλά και της μεταπολεμικής Ιαπωνίας. Πώς θα αντιμετωπίσει η αυτοκρατορική Ιαπωνία αυτόν τον απρόσκλητο επισκέπτη και πώς θα αντιδράσει το πλήρώμα του Mirai μπροστά στις τεράστιες ευθύνες που εμφανίζονται μπροστά τους?


===============================================
(+)Θετικά
*Ιστορικά ορθό
*Παρουσιάζει πληθώρα απόψεων παραμένοντας αμερόληπτο
*Η πλοκή κρατάει συνεχώς το ενδιαφέρων
(-)Αρνητικά
*Οι αμερικανοί στρατιώτες και ναύτες μιλούν ιαπωνικά
*Ανολοκλήρωτο
===============================================

Το Zipang ανήκει στη σπάνια εκείνη κατηγορία των ιστορικών anime που προσπαθούν να μεταδώσουν στο όσο το δυνατον πιο ακέραια το κλίμα της εποχής. Και μάλιστα το συγκεκριμένο δέν έχει και Samurai! Aντίθετα διαδραματίζεται στη βιομηχανική Ιαπωνία του 1942 που μπλεγμένη σε ένα πόλεμο-αδιέξοδο βαδίζει με μαθηματική ακρίβεια μόνο προς τη καταστροφή. Σε αυτή τη πολυτάραχη εποχή λοιπόν εμφανίζεται το αντιτορπιλικό Mirai, παραφορτωμένο με τα καταστροφικά ναυτικά όπλα του 21ου αιώνα και με τη γνώση για να αλλάξει μία και καλή την ροή αυτού του πολέμου.

Πληθώρα από εξέχουσες προσωπικότητες της εποχής παρελαύνουν μέσα στο Zipang (με εξέχοντα τον διάσημο εμπνευστή της επίθεσης στο Pearl Harbor ναύαρχο Yamamoto). Όλοι έχουν την δική τους οπτική για τη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Ιαπωνία και τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να χειρισθεί αυτό το αναπάντεχο δώρο τη τύχης. Όλες οι απόψεις ακούγονται από τις πλέον ανθρωπιστικές μέχρι τις πιο ωμές και θανατηφόρες προσεγγίσεις του θέματος. Όμως το ίδιο το anime μένει στυγνά αμερόληπτο και αφήνει στον θεατή να κρίνει τα επιχειρήματα της κάθε άποψης και να αποφασίσει το ορθό και το λάθος.

divide-02.png

Από την άλλη πλευρά έχουμε το αμερικάνικο ναυτικό, που αναγνωρίζοντας τον κίνδυνο που κρύβει το Mirai προσπαθεί να εξουδετερώσει την απειλη.
Το πλήρωμα του Μirai θα πάρει το βάπτισμα του πυρός σε ένα πεδίο μάχης του παρελθόντος.
Οι άντρες του πρέπει να ανταπεξέλθουν τοσο στις ανάγκες ενός πραγματικού πόλεμου όσο και στη τεράστια ευθύνη που φέρουν ως πλήρωμα σε αυτό το “υπερόπλο”. Μακριά από τη γνώριμη Ιαπωνία του 2000 οι στρατιώτες αυτοι είναι περισσότερο ξένοι και οι αποφάσεις τους μπορεί να αλλάξουν την ιστορία με τρόπο απρόβλεπτο.

Συνδιάζοντας την ιστορικό-πολιτική προσέγγιση με την αγωνία του πληρώματος του mirai αλλά και τις μάχες που αναγκάζεται να δώσει το πλοίο, το Zipang στήνει ένα σκηνικό που διατηρεί το ενδιαφέρον και για τα 24 επεισόδια του.
 

Zipang+characters.jpg


Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει και στο γεγονός ότι στη παραγωγή του Zipang συμμετείχαν και οι Ιαπωνικές ένοπλες δυνάμεις (Japan self defense forces-JSDF) γεγονός που ανεβάζει τον ρεαλισμό του τίτλου σε επίπεδα ασύγκριτα με τα υπόλοιπα anime. Φυσικά αυτό αυτόματα σημαίνει πως το anime αποτελεί και προπαγάνδα για το ανθρωπιστικό προφίλ της JSDF, κάτι που όμως δεν είναι απαραίτητα κακό αν λάβει κάποιος υπόψη του τον καθαρά αμυντικό ρόλο της JSDF.

Και επειδή σε ένα στρατιωτικό anime τα οπλικά συστήματα έχουν πρώτο λόγο, μια από τις ανησυχίες μου όταν ξεκίνησα να βλέπω Zipang ήταν μήπως ο τρόμος και το αίσχος των CG από το Area88(TV) ξαναχτυπήσει. Το Zipang όμως στάθηκε στο ύψος του! Τα αεροπλάνα και τα πλοία αν και όχι κάτι το ιδιαίτερα εντυπωσιακό βλέπονται πάρα πολύ ευχάριστα και σε συνδυασμό με τη μουσική κάνουν όλες τις αερομαχίες και αεροναυμαχίες συναρπαστικές.

Όπως προανέφερα χάρις στη JSDF αλλά και τις έρευνες του mangaka του Zipang Kaiji kawaguchi ο τίτλος αυτός αγγίζει υψηλά επίπεδα ιστορικού και στρατιωτικού ρεαλισμού. Τα οποία όμως δυστυχώς καταστρέφονται εν μέρη από την επιλογή της παραγωγής να μεταφέρει τους διαλόγους των αμερικάνων στρατιωτών (Που είναι και μπόλικοι) στην ιαπωνική γλώσσα. Για ένα άλλο anime αυτό δεν θα είχε τόσο σημασία, αλλά για το zipang που αναζητά το ρεαλισμό είναι ένα σημαντικό μείον. Επίσης δεν αποφεύχθηκαν λάθη σε μικρολεπτομέρειες, όπως για παράδειγμα ένα Μαλαισιανό παιδάκι που πετάει την ατάκα “Thank you” ή δύο ιάπωνες του 40’ που χαιρετιούνται με χειραψία.

 

g_p-zipang-01x264c9252aab_jun-21-2014-9-

 

Το μεγαλύτερο πρόβλημα του Zipang όμως είναι το τέλος του. Η μάλλον η παντελής απουσία αυτού. To τελευταίο επεισόδιο δεν προσφέρει κανένα είδος ολοκλήρωσης. Απλώς σταματά… Το Ζipang είναι μία τμηματική μεταφορά του ομώνυμου manga το οποιό είναι ακόμη ongoing. Οπότε όσοι αποφασίσετε να το δείτε να είστε προετοιμασμένοι για καταστάσεις Berserk και ακόμη χειρότερα.

divide-02.png

Ιστορική ανάλυση συναρπαστικές μάχες και η πολύ καλή πλοκή κάνουν αυτό το anime μια πολύ αξιόλογη εμπειρία.
Αν φυσικά είστε διατεθειμένοι να δείτε κάτι που δεν έχει τέλος…

Βαθμολογία
8/10 πολύ καλό-----------------------------------------------------------------------------------


-----------------------------------------------------------------------------------
Ενώ έψαχνα πλυροφορίες για το Zipang έπεσα πανω σε αυη τη θεαματική φωτογραφία του θωρηκτού Iowa σε ασκήσεις βολής.
Check it out:thumbup:

Spoiler:
Τα χρονικά του Zipang (a sidestory) :)
Από τότε που έμαθα την ύπαρξη αυτού του anime σα καλός sucker για στρατιωτική ιστορία το έβαλα στο μάτι αμέσως.
Όταν επιτέλους έβαλα την πολυπόθητη adsl (καταραμένε OTE Ιωαννίνων :mad2:) ήταν από τα πρώτα στη λίστα για downloading.
To κατέβασα, εθίστηκα, ξενέρωσα με το τέλος και ιδού το αποτέλεσμα. :)
Το encodement των digital panic (το μοναδικό fansub release του Zipang) δεν είναι κακό αν και μάλλον θα μείνω με την απορία για το τι στο διάβολο γράφει στο τέλος του τελευταίου επεισοδίου και σε διάφορες άλλες επιγραφές… :angry:

:clap:Τρία ζήτω για τη wikipedia που χάρις στο πλούσιο υλικό της απόλαυσα το Ζipang 2 φορές περισσότερο και έκανα αυτό το review 2 φορές καλύτερο.
___________________________________
relogo3lh6.jpg#2 gohan-the mystic power

gohan-the mystic power

  .:LOST addict:.

 • Members
 • 1,006 posts
 • Locationhttp://www.quotes-sayings.net/ Find the best Quotes and Sayings and share them with Facebook and Twitter

Posted 24 December 2006 - 17:45

Ώρα να κάνω τα σχόλια μου για το review σου.

:arrow: To anime φένεται πολύ καλό.Έξυπνο story και όπως ανέφερες πολύ καλή μεταφορά,ειδικά εγώ δεν πιστεύω να έχω κανα παράπονο γιατί δεν συγκεντώνομαι στις λεπτομέρειες(χειραψία :hehe: )


:arrow: Το anime έχει αρκετή δράση(σκηνές μάχη,καταστροφές κτλ) ή απλώς 1-2 ναυμαχιές έτσι για τα μάτια του κόσμου?

:arrow: Και κάτι τελευταίο.Το animation πως θα το βαθμολογούσες?Για παραγωγή 2004 είναι ικανοποιητικό?

Αυτά.Ελπίζω όσοι το έχετε αυτό το anime να το δείτε μιας και το προτείνει ο kienzan που εμπιστευόμαι το γούστο του. :smart: Πολύ καλό review
http://www.quotes-sayings.net/ Find the best Quotes and Sayings and share them with Facebook and Twitter

#3 Hazuki

Hazuki

  Anime Elite

 • Administrators
 • 2,520 posts

Posted 25 December 2006 - 14:49

Zipang=must see απλά

Λίγο σε κόβει απότομα, αλλά είναι απλά καταπληκτικό και άκρως εθιστικό:king:
rsrGbGx.gif

#4 Creteus

Creteus

  Jörmungandr

 • Members
 • 652 posts

Posted 25 December 2006 - 21:41

Θα το δω με χίλια. Εκτός από την ναυμαχία Midway έχει καμιά άλλη "μεγάλη" μάχη?

#5 kienzan

kienzan

  Anime Elite

 • Members
 • 1,251 posts

Posted 26 December 2006 - 13:35

Παιδιά όπως είπα το Zipang δεν είναι πολεμικός action τίτλος!

Οπότε σε καμία περίπτοση μη περιμένετε κατι σα το banner of the stars!!
Ουτε ως πρώς τη ποσότητα αλλα και ούτε ως πρως το είδος της δράσης
Εχεί αρκετή μάχη για να σε ξεσικώσει

Οσό για τα γραφικά όλα είναι υπό τη σκιά του ρεαλισμου.
Τόσο το char design όπως αι τα όπλα για τα οποία ήδη έγραψα.
Σε γενικές γραμές σαφώς πανω του μετρίου στον οπτικό τομέα:smart:*Oσοι ενδιαφέρεστε μπορεί ρίξτε και μία ματιά και σε αυτό το εναλακτικό review
Posted Image


#6 kenji

kenji

  Arbeit macht frei

 • Members
 • 82 posts

Posted 26 December 2006 - 13:57

Ακόμα το συζητάτε και δε το κατεβάσατε να το δείτε? Είναι πολύ καλή η σειρά και κακώς δεν είναι τόσο γνωστή. To τέλος είναι απότομο γιατί πολύ καλώς για εμένα, μάλλον(γιατί δεν έχω διαβάσει το Manga), κράτησαν την πλοκή από το manga και δε πέταξαν κανένα τέλος της πλάκας να μας ξενερώσουν τελείως. Τουλάχιστον έτσι έχουμε την ελπίδα ότι η σειρά θα ολοκληρωθεί. Εύχομαι ο anime βασίλης να φέρει δεύτερη και τρίτη seazon (ανάλογα με το πώς θα καλύψουν το manga).

Μη το σκέφτεστε πολύ. To δυνατό χαρτί της σειράς είναι το story του. btw αν βρεθεί τίποτα από το manga στο net, ρίξτε καμιά φωνή.
1million4disability: Υπογράψτε για την άρση των διακρίσεων εις βάρος των αναπήρων στην ΕΕ
Παράδειγμα προς μίμηση http://www.als-net.gr/
my blog: blog.e-healthgr
Posted Image

#7 Dante80

Dante80

  (╯°□°)╯︵ ┻━┻

 • Retired Staff
 • 5,505 posts
 • Location今、そこにいる僕

Posted 06 January 2008 - 14:28

Bump for great justice μιας και το ξαναείδα σήμερα...^^

Όπως έχει ειπωθεί, ένας αρκετά underrated τίτλος που καταφέρνει να συναρπάσει με ουσία και όχι φρου φρου και αρώματα (sic!). Το γεγονός πως έχω και μια τρέλα σαν history buff κόπανος που είμαι δεν μπορούσε παρά να με κάνει να ευχαριστηθώ ακόμα περισσότερο την σειρά.

Θεματολογικά, το anime μου θύμισε μοιραία μια παλιά καλή αμερικάνικη ταινία με την ονομασία The final Countdown, μόνο που αυτή την φορά τόσο η ιδέα του time leap όσο και ο τρόπος με τον οποίο ο
Kaiji Kawaguchi χρησιμοποιεί την αυτή ιδέα είναι και πιο σοβαρός, και πιο ντόμπρος.

Μοναδικό letdown το τέλος της season, καθώς η ιστορία μένει στην μέση...άντε, περιμένουμε το S2 πως και πως.

Highly recommended, good watch...:wooi2:

Jh0Lmx3.png
.aNiMe//GR IRC Channel ~ Better than sex, batteries included.


#8 Mr Ayu-Mania

Mr Ayu-Mania

  Wotalicious!

 • Members
 • 959 posts

Posted 06 January 2008 - 15:37

να σαι καλα Dante που μου το θυμισες... ηθελα να το δω και το ειχα ξεχασει...

αν και η ιστορια του μοιαζει με εκεινη την (κακη) αμερικανικη ταινια απο τη δεκαετια του 80, το ανιμε φαινεται να εχει ενδιαφερον. και επειδη εχω και εγω παθος με military history και militaria γενικα, πιστευω οτι θα το ευχαριστηθω.

ελπιζω μονο να εχει γινει σωστη μεταφορα των οπλικων συστηματων και πλοιων... ειμαι λιγο οτακου σε αυτα...

:congrats:
Posted Image

#9 Dante80

Dante80

  (╯°□°)╯︵ ┻━┻

 • Retired Staff
 • 5,505 posts
 • Location今、そこにいる僕

Posted 06 January 2008 - 16:15

Εκτός από ένα VTOL αεροσκάφος, όλα τα υπόλοιπα είναι accurate to the max...:wooi2:

Jh0Lmx3.png
.aNiMe//GR IRC Channel ~ Better than sex, batteries included.


#10 Phantom Duck

Phantom Duck

  Platyrhynchos Kineticus

 • Retired Staff
 • 5,447 posts

Posted 06 January 2008 - 16:50

Εξαρτάται από το release. Όταν γράφτηκε το review οι μόνοι που είχαν ολοκληρώσει την σειρά ήταν οι digital panic, όμως από τότε, η σειρά έχει βγει από τους Exiled Destiny και τους Gray Phantom.
Και οι Gray Phantom όπως έχω ξαναπεί, είναι ειδήμονες σε αυτό που κάνουν:wooi2:

E5VV38U.jpg


#11 Hazuki

Hazuki

  Anime Elite

 • Administrators
 • 2,520 posts

Posted 07 January 2008 - 17:44

In da name of holy godz δείτε το οπωσδήποτε και εννοείτε θέλουμε και δεύτερη σεζόν.
rsrGbGx.gif

#12 Mr Ayu-Mania

Mr Ayu-Mania

  Wotalicious!

 • Members
 • 959 posts

Posted 11 January 2008 - 18:45

Ειμαι 2 επεισοδια απο το τελος, και ηδη εχω αρχισει να τσαντιζομαι που δεν εχει δευτερη σεζον. Κα επειδη ειναι πιθανο να μην αποκτησει ποτε, ξερει κανεις ανα υπαρχει το manga καπου μεταφρασμενο?

Πολυ καλο ανιμε που σηκωνει πολυ conversation για τα θεματα που θιγει.. :wis:

Παντως βλεποντας το, θυμηθηκα τη φετινη ταινια του Clint Eastwood "Letters from Iwo Jima". Δεν θα ηταν κακη ιδεα μια live action μινι σειρα σε αμερικανο-ιαπωνικη παραγωγη με δυνατα ονοματα πισω και μπρος απο την καμερα. Νοιμιζω οτι ειναι καλο υλικο.
Posted Image

#13 desolatorXT

desolatorXT

  Starting...

 • Members
 • 1 posts

Posted 10 July 2009 - 21:15

Ειληκρινά πολύ καλό, με πολύ ενδιαφέρον σενάριο... Αυτή την στιγμή ψάχνω να κατεβάσω το manga για να δω τι έγινε στην συνέχεια... Ξενέρωσα όταν είδα το επεισόδειο 26 και κατάλαβα πως δεν τελειώνει εκεί η "ιστορία"... :P

#14 kakashi sensei

kakashi sensei

  pitsilistis

 • Members
 • 746 posts
 • Locationplateia eleytherias

Posted 18 September 2009 - 17:56

οπως ανεφερε και καποιος πιο πανω το zipang δεν εχει πολλα effects, μπαμ-μπουμ, εκρηξεις και λαμψεις.
οι ιδεες και τα μυνηματα που περναει και κυριως η ορθη και αμεροληπτη σταση στην ιστορια ειναι το δυνατο χαρτι της σειρας.
τουλαχιστον προσφερει κατι το διαφορετικο απο τα περισσοτερα anime.
επειδη η ιστορια συνεχιζεται ως και σημερα στο manga ελπιζω καποια στιγμη να βγει καινουργια season.

#15 Anakin Skywalker

Anakin Skywalker

  Dark Lord of the Sith

 • Members
 • 318 posts
 • LocationKamatero, Athens

Posted 12 February 2010 - 18:58

Αρκετά καλή σειρά και μάλιστα την είδα πριν κάποιες βδομάδες. Κρίμα που δεν έχει και συνέχεια και σε αφήνει με την αγωνία του τι θα γίνει. Αρκετά καλά γραφικά και ήχος, η ιστοριά λόγω του ότι δεν τελειώνει σε απογοητεύει λίγο κι επίσης το να είσαι αμερόληπτος στον πόλεμο που η πατρίδα σου έχασε και σου έριξαν και 2 ατομικές βόμβες μετά δεν μου κάθετε και πολύ καλά.... Το πιο πιθανό είναι να είχα βυθίσει το μισό στόλο των Αμερικάνων αν ήμουν Ιάπωνας!!! Οι χαρακτήρες πολύ ρεαλιστικά δοσμένοι και με ανησυχίες για την ροή της ιστορίας αλλά και των πράξεών τους. Εξελίσονται πολύ καλά μες στα λιγοστά αυτά επεισόδια. Την ευχαριστήθηκα αρκετά μέχρι που κατάλαβα ότι δεν θα δω αν δημιουργήθηκε ή όχι η Zipang και με πήρε λίγο "από κάτω"..... Ελπίζω σε sequel κάποτε.
Posted Image

Posted ImageAlso tagged with one or more of these keywords: fall 2004, anime review, action, military, sci-fi, historical, drama