Αν θεωρείς ότι αυτό που αποκαλέιται black metal έχει περισσότερα στοιχεία κλασσικής μουσικής απο τον Malmsteen ή απο συγκροτήματα όπως Symphony X τότε πάω πάσο. Besides δεν ασχολήθηκα ούτε μίλησα για το guitar work αν και πολλές φορές το υπερβολικό distortion είναι εκνευριστικό. Αναφέρομαι καθαρά στο φωνητικά τα οποία ως επί το πλείστον είναι κάτι μεταξύ σκυλιών που ουρλιάζουν και ενός ατόμου που κατάπιε καρφιά και τα οποία όπως και να το κάνουμε είναι μέρος του κομματιού και μάλιστα πολύ σημαντικό και δεν περιέχουν καμία μουσικότητα.
Το ότι αυτά που ακούω ειναι all time classic και όλα τους σχεδόν γνωστα συγκροτήματα δεν είναι απαραιτήτως κακό ή σημαίνει ότι δεν ακούω οτιδήποτε άλλο ή δεν ξέρω άλλα συγκροτήματα ή καθως διαμόρφωνα ακούσματα δεν πέρασα και απο μπάντες όπως Mayhem,Burzum, Thu Art Lord που είναι και Έλληνες κ.λ.π. κ.λ.π . Άλλωστε έχω αρκετές μουσικές σπουδές και μερικές πάνω σε κλασσική μουσική για να κρίνω με ένα κάποιο υπόβαθρο μικρό μεγαλό δεν θα το κρινω εγώ προφανώς.
Αnyways το πρώτο post που έκανα εδώ ούτως ή αλλως ήταν καθαρά επειδή θεωρώ τον εαυτό μου μεταλλά απλά για να δηλώσω παρών.
[YOUTUBE]http://www.youtube.com/watch?v=aS_IYe5JTZ4[/YOUTUBE]
αυτός ο κιθαρίστας είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα metal με κλασσική μουσική ... αν έχεις κάποιο κομμάτι black metal που να έχει παρόμοια στοιχεία έστω και στο στυλ των Randy Rhoads-Μιchael Romeo ευπρόσδεκτα. Βy the way θα ήθελα να δω ένα κομμάτι black/death metal ότι θες με unique guitar work και όχι παραλλαγές τετριμμένων riff με power chords και φτώχα σόλο (όσα έχουν σόλο) σε πεντατονική κλίμακα η οποία επίσης με τα χρόνια έγινε τετριμμενη. Όσο για τον Vark Vikernes αν έφτασε το 2010 για να θεωρηθεί ένα album του καλό (κάτι το οποίο αν ψάξεις θα δεις ότι στην Σκανδιναβία που εκτίμουν αυτή τη μουσική θεωρήθηκε μέτριο λόγω φωνητικών) μάλλον θα πρέπει να επαναπροσδιορίσει την καριέρα του τώρα που βγήκε και απο την στενή.
[YOUTUBE]http://www.youtube.com/watch?v=pxMkIm5JxkM[/YOUTUBE]
ποιος είπε πως η black metal έχει δύσκολη κιθάρα η κάτι τέτοιο? άλλωστε με αηδιάζουνε τα solo και όλα αυτά τα κοολατα και καλά κόλπα της κιθάρας. ο malmsteen είναι το σύμβολο του βιρτουόζου χωρίς καθόλου ταλέντο. που πήρε 2 κλασικά μαθήματα και έβγαλε 15 cd με τις ίδιες melodies με ελάχιστες παραλλαγές. το κομμάτι που σου αφιέρωσα στο προηγούμενο μου post είναι γραμμένο σε sonata form και φαίνεται πολύ εύκολα η επιρροή που έκανε η κλασική μουσική όταν το έγραψαν. μπορείς να το παίξεις με ορχήστρα στο μέγαρο μουσικής και κανένας δεν θα έχει πρόβλημα.
τουλάχιστον είδα ανέφερες τον randy rhoads

αυτός είναι ο καλύτερος μου κιθαρίστας οποτε δεν έχω να πω κάτι.
βασικά δεν υπάρχει ούτε ένα cd του varg vikernes που να μην είναι σκέτη πώρωση. ακόμη και να μην σου αρέσει το Aske που είναι κάπως σκληρό, δεν γίνετε να μην αναγνωρίσεις το ταλέντο του σε cd όπως το filosofem και το Dauði Baldrs.
(κάτι το οποίο αν ψάξεις θα δεις ότι στην Σκανδιναβία που εκτίμουν αυτή τη μουσική θεωρήθηκε μέτριο λόγω φωνητικών)
this was the funniest part of your post

μιας και οι τόκιο hotel μάλλον έχουνε πουλήσει πολύ περισσότερο από τους amon amarth και στην χωρα μας μάλλον αν δεις τα charts θα δεις πως δεν αρέσουνε και τόσο πολύ οι amon amarth οποτε οι τόκιο hotel είναι ανώτεροι από τους amon amarth?
(tokio hotel and amon amarth are 2 examples that popped into my mind when writing the post)
θα κάτσω να κρίνω αν ήτανε καλο το Belus από άτομα τα οποια τον ανάγκασαν να αλλάξει το όνομα του cd από Den Hvite Guden επειδή το θεώρησαν ρατσιστικό? οι αγράμματοι που δεν ξέρουνε τι τους γίνετε?