Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

Akiba Meido Sensou

comedy maids culture

  • Please log in to reply
2 replies to this topic

#1 phm

phm

    Anime Ghost

  • Members
  • 1,807 posts
  • LocationOn the boundary of life and death

Posted 25 October 2022 - 00:15

Akiba Meido Sensou
 
RBbE5uO.jpg
 
Akiba Maid War
 
anidb - MAL - ANN
 


Akihabara is the center of the universe for the coolest hobbies and quirkiest amusements. In the spring of 1999, bright-eyed Wahira Nagomi moves there with dreams of joining a maid café. She quickly dons an apron at café Ton Tokoton, AKA the Pig Hut. But adjusting to life in bustling Akihabara isn't as easy as serving tea and delighting customers. Paired with the dour Ranko who never seems to smile, Nagomi must do her best to elevate the Pig Hut over all other maid cafés vying for top ranking. Along the way she'll slice out a place for herself amid the frills and thrills of life at the Pig Hut. Just when Nagomi's dreams are within her grasp, she discovers not everything is as it seems amid the maid cafés of Akihabara.

 
Όταν βλέπουμε μια σειρά το κάνουμε για διάφορους λόγους, αλλά συνήθως είναι απλά για να περάσουμε την ώρα μας ευχάριστα. Για την πλάκα μας δηλαδή. Υπάρχουν όμως μερικές φορές, όπου υπάρχει κάτι άλλο, κάτι ιερό, που μας θυμίζει ότι η ζωή δεν είναι μόνο κατανάλωση.
 
Αυτή λοιπόν η σειρά, είναι μια από αυτές. Δεν έχει καλό σενάριο. Τα γραφικά δεν είναι και τα καλύτερα. Η κωμωδία του είναι σαχλή και τα αστεία προβλέψιμα. Οι διάλογοι συχνά cheesy μέχρι αηδίας. Ακόμα και η βία που προβάλλεται στην σειρά, είναι χωρίς κανένα ουσιαστικό νόημα, και μάταια θα μπορούσε κανείς να πει ότι προσπαθεί να σοκάρει, στον ωκεανό των σειρών με σκηνές βίας. Γενικά δεν είναι και τόσο διασκεδαστική. Δεν χρειάζεται να το συνεχίσω μάλλον.
 
Σε πρώτο επίπεδο η σειρά νομίζω είναι η καφρίλα της χρονιάς. Όμως σε ένα βαθύτερο επίπεδο, στην ουσία της σειράς, κρύβεται η ίδια κουλτούρα που υπάρχει μέσα μας. Οι αρχές μας που ίσως έχουμε ξεχάσει. Η σειρά δεν καταφέρνει πολύ καλά να γίνει αυτό που θέλει. Αλλά το ότι το προσπαθεί, είναι που μετράει. Δείτε την λοιπόν τιμής ένεκεν!


Edited by phm, 25 October 2022 - 00:17.

phmava.php

#2 Angel.tze

Angel.tze

    Το perverted υποσυνειδητο μου εχει παντα δικιο

  • Members
  • 362 posts

Posted 25 October 2022 - 01:43

Το πρώτο επεισόδιο το διασκέδασα αρκετά, είχε ακριβώς την καφρίλα που περιγράφεις και μερικές σκηνές που ήταν αρκετά αστείες κατ'εμέ.

 

Το δεύτερο και το τρίτο επεισόδιο δυστυχώς ήταν αρκετά αδιάφορα. Είχαν και αυτά μεν τις καλές στιγμές, το τρίτο επεισόδιο μάλιστα ήταν και κάπως αστείο, αλλά είναι σαν να βάρεσαν την μπουνιά με το πρώτο επεισόδιο και μετά απλά το κόνσεπτ ξεφούσκωσε. Η βία πράγματι φαίνεται κάπως στητή, ίσα ίσα για να φαίνεται αλτέρνατιβ και τολμηρό. Εγώ θα το τελειώσω σίγουρα, αλλά δεν αναμένω να είναι τίποτα πάνω από τάξεως 6/10.

 

Πάντως, πρέπει πραγματικά να κάνω ειδική μνεία στο opening, το οποίο είναι μία από τις πιο παράξενες, σχεδόν disturbing εμπειρίες που έχω βιώσει βλέποντας ένα intro. Από τους στίχους, τις παράξενες φωνές, τα απότομα cuts, τις εικόνες, τις πλήρως δυσλειτουργικές μελωδίες, τα πάντα στο opening με κάνουν να νιώθω πολύ παράξενα και αυτό του το δίνω φουλ, είμαι σίγουρος ότι αυτός ήταν ο σκοπός.

 

tldr: δεν κακό, απλά δεν τρελαίνει σίγουρα.


8J90AKf.jpg

that's a dude!


#3 Black Rock

Black Rock

    TO THE ICECAR!

  • GFX Staff
  • 724 posts
  • Locationalways searching for nii-chan

Posted 30 October 2022 - 18:35

Δεν περίμενα να το δω και να περιμένω το έπος του αιώνα. Για την ακρίβεια δεν είχα σκοπό να το δω καθόλου αν δεν μου το πρότειναν.
Ναι, δεν έχει σενάριο, wow animation ή ουσία αλλά η ώρα περνάει ευχάριστα και δεν με πειράζει.



Also tagged with one or more of these keywords: comedy, maids, culture