Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

Chainsaw Man

πριόνια chain saw man

  • Please log in to reply
35 replies to this topic

#31 Angel.tze

Angel.tze

    Το perverted υποσυνειδητο μου εχει παντα δικιο

  • Members
  • 362 posts

Posted 03 December 2022 - 02:51

Η αληθεια ειναι οτι ζηλευω λιγο αχαχαχ. Τουλαχιστον τωρα με το part 2 το διαβαζω ευλαβικα καθε εβδομαδα και δεν χορταινω. Παντως, οταν τελειωσα το part 1, χρειαστηκα οντως λιγο χρονο να χωνεψω τα οσα ειχαν συμβει και μετεπειτα εφτασα και στην συνειδητοποιηση οτι το εργο γαμαει. Μετα τη δευτερη αναγνωση, αρκετους μηνες μετα, εγινα τρομερα invested στην ιστορια και ειδικα στους χαρακτηρες και μπορω να πω με ασφαλεια οτι με επηρεαζει πολυ συναισθηματικα ο κοσμος του chainsaw man και οι χαρακτηρες. Που και που με πιανω να σκεφτομαι τον Aki, την Reze κλπ κλπ και οντως σφιγγομαι λιγο γιατι οι ιστοριες τους ειναι τρομερες, ακομα κι αν ειπωθηκαν σε τοσο λιγο χρονο (~100 κεφαλαια μανγκα με ρυθμους πολυβολο ειναι πολυ λιγος χρονος κατ'εμε), εχουν τρομερο αντικτυπο με την απλοτητα στο storytelling, αλλα και με το τρομερο βαθος και nuance απο πισω τους. Αν διαβαζα το μανγκα απο τοτε εβδομαδαιως, ισως να ημουν και συντετριμμενος με τα οσα επρεπε να περασουν οι χαρακτηρες. Τωρα, με το ανιμε, οι anime onlies εχουν την δυνατοτητα να κανουν αυτο το διαλειμμα καθε εβδομαδα για να γουσταρουν και αυτο ειναι θησαυρος θα ελεγα.

 

Κατα τ'αλλα, το CGI μού φανηκε καπως παραξενο στο προχτεσινο επεισοδιο, ειδικα στη σκηνη με το curse devil. Παρολ'αυτα σαν storyboard και direction, χρωματα, μουσικη, ηταν φανταστικο. Η σκηνη στο τραινο ηταν αψογη επισης. Γενικα φαινεται οτι εχουν ριξει ο,τι περισσοτερο μπορουσαν σε αυτο το adaptation και το εκτιμω ιδιαιτερα.


8J90AKf.jpg

that's a dude!


#32 Angel.tze

Angel.tze

    Το perverted υποσυνειδητο μου εχει παντα δικιο

  • Members
  • 362 posts

Posted 28 December 2022 - 02:48

ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΙΜΕ!!

 

Το τελευταιο επεισοδιο με ενθουσιασε παρα πολυ παιδια. Δεν ξερω για σας, αλλα εγω γουσταρα φουλ με το adaptation. ΚΑΙ το πιο σημαντικο, ΔΕΙΞΑΝΕ BEST GIRL ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ!

 

Η δευτερη σεζον θα καλυψει καποια ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ αρκς, οποτε ελπιζω να σας αρεσει οταν ερθει η ωρα  :riiight:


8J90AKf.jpg

that's a dude!


#33 Hazuki

Hazuki

    Anime Elite

  • Administrators
  • 2,741 posts

Posted 01 June 2023 - 19:03

Δεν το περίμενα να είναι τόσο χάρεμ!  :hehehe: Μα όλες λυσσάρες, πέσαν πάνω στο παιδί να τον φάνε!

Eνι γουει, δεν ξέρω που τα είδαν τα θέματα με το animation, εμένα μου άρεσε σε όλα τα επεισόδια. Το intro αν προσέξεις τις λεπτομέρειες που έχουν οι κινήσεις των χαρακτήρων είναι απίστευτο.

Τόσο που φαίνεται ότι είχαν δύο budget, ένα για το intro και ένα για την σειρά. Επίσης μου άρεσε πολύ που το κάθε επεισόδιο είχε δικό του outro, κρατάει μία φρεσκάδα.

Τώρα στο περιεχόμενο, οκ καλό το lore αλλά εμένανε σαν γέρο μπαμπαλή με φάνηκε ότι παίζει πολύ με ας πούμε την σεξουαλικότητα των χαρακτήρων για να ιντριγκάρει το teenage κοινό που στοχεύει.

ΟΚΕΙ ΑΙ ΓΚΕΤ ΙΤ, θα μου πεις και συ 40 χρονών μουλάρι τι τα βλέπς ΑΛΛΑ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΦΟΥ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΝΙΜΕ ΤΗΣ ΣΕΖΟΝ.

Τεσπα πολύ καλό, αν ήμουν είκοσι χρόνια μικρότερος θα είχα ξετρελαθεί, δυστυχώς υπερβολικά μικρό, ήθελε άλλα τόσα επεισόδια για να πούμε ότι κάτι γίνεται.

 

ΣΠΟΙΛΕΡ

Spoiler:


rsrGbGx.gif

#34 Angel.tze

Angel.tze

    Το perverted υποσυνειδητο μου εχει παντα δικιο

  • Members
  • 362 posts

Posted 01 June 2023 - 19:45

Eνι γουει, δεν ξέρω που τα είδαν τα θέματα με το animation, εμένα μου άρεσε σε όλα τα επεισόδια.

 

Σε διάφορα σημεία είναι αρκετά clunky, με την πιο χαρακτηριστική απ' όλες να είναι η εμφάνιση του Curse Devil, που απλά φαινόταν απαίσιο. Συνολικά όμως έπεσε απίστευτα πολύ αδικαιολόγητο κλάμα, το άνιμε φαίνεται καλύτερο οπτικά από τον μέσο όρο, απλά τα expectations είχαν φτάσει ταβάνι.

 

Intro φανταστικό, outros φανταστικότερα, το αγαπημένο μου κιόλας:

 

Youtube Video

 

 

Όσον αφορά σε αυτό που λες για την σεξουαλικότητα των χαρακτήρων, είναι αλήθεια ότι ο Denji ως χαρακτήρας το έχει ως έναν από τους βασικούς θεματικούς άξονες. Όμως μπορείς ήδη να δεις από τώρα ότι η ιστορία το παίζει με έξυπνο τρόπο. Πχ όταν πιάνει τα βυζιά της Power, είναι τρομερά underwhelming και αντιλαμβάνεται ότι δεν είναι και τίποτα το τρομερό. Και μετέπειτα μαθαίνει έμπρακτα από την Makima ότι όλα εξαρτώνται από το intimacy που έχεις με το άλλο άτομο. Ο Denji σιγά σιγά αρχίζει να μαθαίνει ότι αυτό που θέλει δεν είναι απλά σεξουαλική απόλαυση, αλλά αληθινό human connection, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται και η σεξουαλική ζωή. Ο τρόπος που χειρίζεται το CSM το σεξ είναι εξαιρετικός και του δίνει μια πιο πραγματική διάσταση, πέρα από το fanservice, για το οποίο έκραξαν και πολλοί, δήθεν ότι είναι άρρωστο fanservice χωρίς σκοπό, χάνοντας τελείως τον στόχο. Λες και ένας έφηβος που δεν είχε ποτέ νορμάλ ζωή δεν θα έχει σεξουαλικές επιθυμίες. Έχει κουράσει όλη αυτή η δαιμονοποίηση του σεξ, σαν να είναι κάτι κακό, ειδικά όταν το CSM ήδη μας δείχνει ότι η σκηνή με την Power δεν μοιάζει ΚΑΝ με fanservice, σχεδόν απογοητευτική!

 

Το σεξουαλικό κομμάτι είναι μεγάλος άξονας του έργου, αλλά είναι πολύ πιο nuanced απ' ό,τι του φαίνεται. Άλλος τεράστιος άξονας του έργου είναι το πως οι άνθρωποι νιώθουν μόνοι στον κόσμο και το τι μπορεί να νοηματοδοτεί τη ζωή κάποιου. Πολλοί λένε ότι το βασικό στοιχείο που κάνει το CSM τόσο αγαπητό είναι οι μάχες και η βία, αλλά αυτό ξεκάθαρα δεν ισχύει. Ο λόγος που οι manga readers λατρεύουν το Chainsaw Man είναι οι "ήσυχες" στιγμές, που ορίζουν την εξέλιξη των χαρακτήρων, χωρίς πολλές εξηγήσεις, και ο απίστευτα δυνατός συναισθηματικός πυρήνας του έργου, που γίνεται ακόμη πιο προφανής στα επόμενα κεφάλαια.

 

Το Chainsaw Man είναι το αγαπημένο μου manga ever και χαίρομαι που σου άρεσε το άνιμε. Δυστυχώς είναι αλήθεια ότι ήταν πολύ μικρό. Και μάλιστα σταμάτησε ΑΚΡΙΒΩΣ πριν από τα κεφάλαια που αρχίζει πραγματικά να γίνεται peak fiction απ' όλες τις απόψεις. Να αναμένεις τα καλύτερα από εδώ και πέρα! Ήδη έχει sneak peek της κοπέλας που εμφανίζεται στο επόμενο arc, η οποία είναι και ο αγαπημένος μου χαρακτήρας.


Edited by Angel.tze, 02 June 2023 - 01:40.

8J90AKf.jpg

that's a dude!


#35 Hazuki

Hazuki

    Anime Elite

  • Administrators
  • 2,741 posts

Posted 01 June 2023 - 21:28

Θα συμφωνήσω για την σκηνή που αναφέρεις, κι εμένα το ίδιο vibe μου έβγαζε ότι ας πούμε θέλει να δείξει ότι το ζουμί σε μια σχέση δεν είναι το σαρκικό που σπρώχνει η σύγχρονη κουλτούρα αλλά η συναισθηματική σύνδεση. Παρόλα αυτά κριντζαρα λίγο γιατί ένιωθα ότι ήταν κάπως μονόπατη η σκηνή, η Power φαίνεται να είναι εκεί απλά σαν prop για να χρησιμοποιηθεί σαν σοκ θεραπι επειδή ο Denji είναι συναισθηματικά ανάπηρος. Παρόλα αυτά, ο χαρακτήρας του Denji είναι πολύ ενδιαφέρον. Στην ουσία βασίζεται στο πως συμπεριφέρεται ένας σκύλος σε πολλαπλά επίπεδα. Είτε αυτό λέγεται υπακοή στο αφεντικό (Μακιμα) είτε λέγεται καθημερινότητα (σκέφτεται μόνο μαμ κακά και νάνι, ότι και ένας σκύλος, το ξέρω από τον δικό μας). Ε και η υπόθεση μου ταιριάζει με το γεγονός ότι ο pochita ήταν σκύλος. Με μια δεύτερη ανάγνωση γίνεται δουλίτσα. Τώρα πες είναι αλήθεια η πρόβλεψη μου που έχω στο σποιλερ;
rsrGbGx.gif

#36 Angel.tze

Angel.tze

    Το perverted υποσυνειδητο μου εχει παντα δικιο

  • Members
  • 362 posts

Posted 02 June 2023 - 00:03

Πολύ καλή παρατήρηση αυτή, είναι αλήθεια ότι στο part 1 (όχι σεζόν 1 του anime, μιλάω για το manga) του Chainsaw Man, υπάρχουν πολλοί παραλληλισμοί ανάμεσα στον Denji και τα σκυλιά. Στο part 2 που τρέχει τώρα στο shounen jump+ υπάρχουν αντίστοιχοι παραλληλισμοί ενός νέου χαρακτήρα με γάτες. Παίζει αρκετά με τέτοια ο Fujimoto, καλό catch.

 

Καταλαβαίνω αυτό που λες για την Power, αλλά δεν νομίζω ότι συμφωνώ ιδιαίτερα. Η Power είναι αρκετά πιο πολυδιάστατη από αυτό, είχαμε ένα πολύ καλό backstory και μια πολύ καλή στιγμή στο arc με το Bat Devil που βλέπουμε μια πιο ανθρώπινη σκέψη της, ακόμα κι αν επρόκειτο για μια γάτα. Καλά, και στη συνέχεια αναπτύσσονται τρομερά οι χαρακτήρες, αλλά και τώρα, με τα όσα έχουμε δει στο anime, βλέπουμε ότι η Power δεν είναι ρηχός χαρακτήρας. Εκείνη η σκηνή, ναι, είναι γραμμένη για τον Denji και όχι για την Power, αλλά αυτό δεν νιώθω ότι την μειώνει με κάποιον τρόπο. Εκτός κι αν δεν κατάλαβα ακριβώς τι εννοείς. Σε κάθε περίπτωση, ανυπομονώ να βγει η συνέχεια για να δεις τον τρόπο με τον οποίον εξελίσσονται, μιας και λες ότι σου φαίνεται πολύ ενδιαφέρων χαρακτήρας ο Denji. Πιστεύω ότι θα το εκτιμήσεις ιδιαίτερα.

 

Όσον αφορά στο σπόιλερ σου,

 

Spoiler:

 

Στο μεταξύ, κάπως άσχετο, αν θες να πάρεις μια δόση της τέχνης του Fujimoto, διάβασε το Look Back και το Goodbye Eri, και τα δύο είναι one-shots που έφτιαξε μετά το πρώτο part του CSM. Είναι εξαιρετικές δουλειές :riiight:


8J90AKf.jpg

that's a dude!




Also tagged with one or more of these keywords: πριόνια, chain, saw, man