Μπορεί εγώ να μην είμαι 10 χρόνια μέλος εδώ, ώστε να θυμάμαι το adn, αλλά είμαι 5 οπότε μπορώ να θεωρηθώ ολίγον τι παλιός για να γράψω ό,τι μου κατεβεί 
Πέρα από την πλάκα, χαίρομαι που αρκετοί από εσάς ζήσατε αυτές τις εποχές, στις οποίες πραγματικά διαμοιραζόσασταν το υλικό σας. Είναι μία όμορφη προσπάθεια να γράφεις και να αντιγράφεις υλικό, να πληρώνεις ταχυδρομείο και να εύχεσαι να είναι πραγματική η διεύθυνση που σου έδωσε ο άλλος, ώστε να απολαύσει κι εκείνος το υλικό που του έδωσες. Φαντάζομαι αυτό δεν γινόταν μόνο για τα anime, αλλά για οτιδήποτε: ταινίες, μουσική, videogames, κλπ. Εγώ αν και δεν είχα εμπειρία από τέτοιους διαμοιρασμούς, είχα εν τούτοις τα αδέρφια μου, που ήταν εγγεγραμμένα σε clubs μεταλλάδων στην εφηβεία τους (αρχές 2000 αυτά
). Σχεδόν κάθε εξάμηνο ερχόταν στο σπίτι μία μεγάλη κούτα γεμάτη CD, έτοιμα να τα βάλουν τα αδέρφια μου στην διαπάσών όταν θα έλειπε ο μπαμπάς και η μαμά
Τα κωλόπαιδα, ήταν κοντά ηλικιακά και συνεννοούνταν μεταξύ τους. Εγώ πού να κάνω τέτοια πράγματα με 4 ενήλικες/μαντράχαλους που δούλευαν (2 γονείς+2 αδέρφια) πάνω από το κεφάλι μου... (άλλη ιστορία αυτό...)
Αργότερα, τα αδέρφια μου έγραφαν "κρακαρισμένα" CD από παιχνίδια με το Nero, τα οποία έπαιρναν από τους φίλους τους/συμφοιτητές τους και κυριολεκτικά τα έλιωναν. Πλέον, αν και έχουμε πρόσβαση σε κάθε παιχνίδι, βαριόμαστε εύκολα, αν δεν είμαστε εντελώς καμένοι. Υπάρχουν τόσα πολλά walkthroughs και οδηγίες, με τα οποία ακόμη και ένα μικρό παιδάκι μπορεί να "ελευθερώσει" ένα "δύσκολο" παιχνίδι. Ακόμη, δεν θα ξεχάσω στις αποστολές, όταν δεν ήξεραν κάποια λέξη στα αγγλικά, ανέτρεχαν στο λεξικό και έψαχναν επί σελίδων για να δουν τι σημαίνει 
Ήταν ωραία χρόνια και είστε τυχεροί και τα ζήσατε. Τότε που το internet δεν ήταν τόσο επικίνδυνο. Δυστυχώς, αν και η δική μου γενιά βρίσκεται στο μεταίχμιο της ανάπτυξης του internet, πολλά από αυτά δεν τα γνωρίζει και δεν τα έζησε ποτέ. Εμείς που είχαμε (πολύ) μεγαλύτερα αδέρφια, που έζησαν αυτή την μαγεία, εκτιμούμε ότι η τεχνολογία και το διαδίκτυο είναι σύμμαχοι. Ό,τι αν τα χρησιμοποιήσουμε προς όφελός μας, δεν θα μας απογοητεύσουν. Πλέον, όμως, όλα αυτά θεωρούνται δεδομένα και το internet έχει φτάσει πλέον να ξεχωρίζει το άτομο από την κοινωνία και όχι να το βοηθά να είναι μέρος της. Ναι μεν οι επικοινωνίες και οι επαφές είναι ευκολότερες από ποτέ, όμως ακριβώς για αυτό έχουν γίνει δεδομένες. Κι αυτή η διαπίστωση είναι τουλάχιστον θλιβερή! 
Edited by Akihito, 15 November 2017 - 01:39.