Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
* * * * * 1 votes

Nana Maru San Batsu | 7O3X Fastest Finger First

Game School Life Seinen Comedy Sports Summer 2017 TMS Entertainment

  • Please log in to reply
11 replies to this topic

#1 Kai

Kai

    Fluent in sarcasm

  • Review Team
  • 2,722 posts

Posted 11 June 2017 - 19:15

nSSkLqQ.png

 

MyAnimeList // Anime News Network // aniDB

 

 

degBfIQ.png

 

 

Ξεκινώντας τη νέα μαθητική χρονιά, πλέον ως μαθητής λυκείου, ο Koshiyama Shiki, ένας βιβλιοφάγος νεαρός, προσκαλείται να γίνει μέλος της μυστηριώδους λέσχη με κύριο θέμα τα quiz, από έναν εκκεντρικό και παθιασμένο μεγαλύτερο συμμαθητή του που εκτελεί καθήκοντα προέδρου στο συγκεκριμένο Club. Παρά τον αρχικό δισταγμό, ο Shiki επισκέπτεται και τελικά γίνεται μέλος αυτής της περίεργης ομάδας, όπου ανακαλύπτει ότι όχι μόνο υπάρχουν κι άλλοι μανιώδεις παίκτες μέσα στο σχολείο του αλλά και ότι συχνά λαμβάνουν μέρος σε διαγωνισμούς με αντίστοιχες λέσχης άλλων σχολείων.

 

nDl8oac.jpg

 

 Ο ίδιος ο τίτλος της σειράς "Nana Maru San Batsu" σημαίνει ότι κάποιος κερδίζει με εφτά σωστές απαντήσεις ή αποκλείεται αν δώσει τρεις λανθασμένες, σύμφωνα με τον κοινό κανόνα ανάμεσα στους παίκτες που αγαπούν τους διαγωνισμούς quiz. Η ιστορία δεν προσφέρει μόνο μία διασκεδαστική και συμπαθητική ομάδα χαρακτήρων, προσφέρει επίσης πολλά γνώρισα στοιχεία που συναντάμε συχνά στην κατηγορία των σπορ παρότι δεν έχει σαν θεματολογία κάποιο κλασικό άθλημα αλλά μπόλικα tips για το πώς κάποιος μπορεί να απαντήσει γρηγορότερα από όλους σε ένα quiz αλλά και τη σημασία των γνώσεων σε μία ευρεία γκάμα θεμάτων.

 

degBfIQ.png

 

Το seinen manga του Sugamoto Igura, το οποίο τρέχει εδώ και 7 χρόνια στο περιοδικό Young Ace, έχει αναλάβει να μεταφέρει αυτό το καλοκαίρι στη μικρή οθόνη το studio TMS Entertainment.Η καρέκλα του σκηνοθέτη παραδόθηκε στον Masaharu Okuwaki (Aishiteruze Baby, Tenshi na Konamaiki, Lady Georgie) ο οποίος βρίσκεται χρόνια στο χώρο και κατά το παρελθόν είχε ικανοποιητικές επιδόσεις σε αυτή τη θέση ενώ στη σύνθεση της σειρά θα έχουμε τη Yuuko Kikihara κατά το παρελθόν έχει δουλέψει σε αντίστοιχη θέση και σε κείμενα σειρών όπως τη δεύτερη σεζόν του Chihayafuru, το Sakamichi no Apollon, τη πρώτη ταινία του Digimon Tri και πιο πρόσφατα το Orange.

 

BMG97rL.jpg

 

To cast των ηθοποιών που επιλέχθηκε και έχει ανακοινωθεί μέχρι αυτή τη στιγμή αποτελείται από νέα σε ηλικία άτομα του χώρου, με διαφορετική αναγνωρισιμότητα το καθένα, με τα δύο που ξεχωρίζουν να είναι αυτά του Ishikawa Kaito και του Satou Takuya.

 

Γενικότερα είναι μία σειρά που δεν απαιτεί τεράστιο προϋπολογισμό για να λειτουργήσει, μένει μόνο να δούμε αν θα βρεθεί η χρυσή τομή για να μεταφερθεί η διασκεδαστική της ατμόσφαιρα ικανοποιητικά και στις οθόνες μας. Τα δύο πρώτα επεισόδια της σειρά θα προβληθούν σε ειδική προβολή στο United Ciname Aqua City της Odaiba στις 2 Ιουλίου ενώ η σειρά θα ξεκινήσει να προβάλλεται κανονικά στην τηλεόραση στις 5 του ίδιου μήνα.

 

Youtube Video


ySss0UF.jpg


#2 Hazuki

Hazuki

    Anime Elite

  • Administrators
  • 2,741 posts

Posted 23 June 2017 - 18:28

LOL, seems interesting. Όταν είχα δει το Hikaru no Go έλεγα ότι στα anime μπορούν να κάνουν το οτιδήποτε να μοιάζει λες και βλέπεις μάχες στο dbz.

Κλασσική ιστορία με τουρνουά μυρίζει. Από το PV το animation φαίνεται ολίγον στα χαμηλά του αλλά συνήθως πάνε για το σασπενζςς, ειδικά που θα είναι υποθέτω και με αντίστροφη μέτρηση ή όποιος απαντήσει πρώτος.

Πιθανόν ΚΑΙ SEQUEL αφού κυκλοφορεί 7 χρόνια τώρα το manga. Πάρτε και το PV γιατί το link δεν δουλεύει!

 

Youtube Video


rsrGbGx.gif

#3 Kai

Kai

    Fluent in sarcasm

  • Review Team
  • 2,722 posts

Posted 24 June 2017 - 11:47

Μακάρι να πάρει και sequel. Το budget δεν θα το επηρεάσει ιδιαίτερα θαρρώ, δεν είναι σειρά που απαιτεί τρελή ποιότητα στο animation. Και ναι κυρίως παιζει ρόλο ποιος θα απαντήσει πιο γρήγορα πατώντας το κουμπί, πως θα καταλάβεις από τον τρόπο που διατυπώνεται η ερώτηση την ερώτηση πριν καν την ολοκληρώσει ο παρουσιαστής κλπ τέτοια πράγματα, επομένως λειτουργεί αρκετα με τη λογική άλλων σειρών με αθλήματα ως θεματολογία.

ySss0UF.jpg


#4 Takayama Yuichi

Takayama Yuichi

    Anime Fan

  • Members
  • 155 posts

Posted 24 June 2017 - 12:42

Μακάρι να πάρει και sequel. Το budget δεν θα το επηρεάσει ιδιαίτερα θαρρώ, δεν είναι σειρά που απαιτεί τρελή ποιότητα στο animation. Και ναι κυρίως παιζει ρόλο ποιος θα απαντήσει πιο γρήγορα πατώντας το κουμπί, πως θα καταλάβεις από τον τρόπο που διατυπώνεται η ερώτηση την ερώτηση πριν καν την ολοκληρώσει ο παρουσιαστής κλπ τέτοια πράγματα, επομένως λειτουργεί αρκετα με τη λογική άλλων σειρών με αθλήματα ως θεματολογία.


Η δυσκολία του animation δεν καθορίζει το budget μιας σειράς και το budget της δεν παίζει καθοριστικό ρόλο στη ποιότητα του animation της.

Πολλές high profile σειρές με υπέροχο animation όπως Mob Psycho, OPM και πιο πρόσφατα HeroAca, δεν είχαν απαραίτητα μεγαλύτερο budget το οποίο να τις ωθεί στο να έχουν καλύτερο animation, direction κτλ.
Οι μόνοι συντελεστές για την ποιότητα μιας σειράς είναι το staff. Πιο συγκεκριμένα οι animation directors, key animators και παρόμοιες θέσεις των όποιον το κόστος δεν είναι ανάλογο της ικανότητας. Δηλαδή God tier animators όπως ο Yutaka Nakamura δεν κοστίζουν πολύ περισσοτρο από plebs tier animators.

Εάν έχω σχηματίσει σωστή εικόνα με βάση όλα αυτά που διαβάζω σε animation boards, blogs και βίντεο, τα περισσότερα studio πληρώνονται μια φορά με ένα one time commission για την δουλειά τους και δεν ξαναβλέπουν χρήμα από αυτή την σειρά. Το μέγεθος του commission ακολουθεί κάποια industry standards και δεν είναι ανάλογο της σειράς. Ίσως είναι ανάλογο του studio αλλά δεν είμαι σίγουρος.

Ένα studio δεν έχει παραπάνω έσωδα από μια σειρά ανεξάρτητα από την επιτυχία της και τις πωλήσεις των BD και merchandise.
Η μόνη εξαίρεση είναι εάν τυχόν το studio είναι μέλος του production committee, αλλά αυτό συμβαίνει μόνο με τα μεγαλύτερα studio όπως την Sunrise.

Οπότε το αν θα πάρει κάτι δεύτερη σεζόν είναι καθαρά απόφαση του production committee βασισμένη στο εάν το committee νιώθει ότι:
1)όλα του τα μέλη έβγαλαν αρκετά λεφτά ώστε να κάνουν ξανά commission ένα studio για να δημιουργήσει δεύτερη σεζόν.
2) Η νέα σεζόν θα έχει το potential να δημιουργήσει αρκετές πωλήσεις merchandise επιφέρει για δεύτερη φορά κέρδος στην committee.

#5 Kai

Kai

    Fluent in sarcasm

  • Review Team
  • 2,722 posts

Posted 24 June 2017 - 12:49

Ωραία όλα αυτά αλλά δες και μόνο σου τους τίτλους που αναφέρεις. Μιλάμε για τίτλους-κράχτες στους οποίους προφανώς το studio θα είναι διατεθειμένο να ρίξει περισσότερη δουλειά αναλογικά με τα λεφτά που θα πάρει και θα αποτελέσει διαφήμιση γι'αυτό κάτι που δε θα κάνει απαραίτητα στο nana maru san batsu που δεν το ξέρει ούτε η μάνα του συγκριτικά με άλλα. Στα υπόλοιπα επενδύει και ως διαφήμιση η για το ιδιο. Οπότε μπορεί μεν το budget να μην μετράει πάντα αλλά δε σημαίνει ότι δεν είναι σημαντικός παράγοντας.

ySss0UF.jpg


#6 Takayama Yuichi

Takayama Yuichi

    Anime Fan

  • Members
  • 155 posts

Posted 24 June 2017 - 13:04

Συμφωνώ, απλά το μόνο που ήθελα να πω είναι το budget δεν καθορίζει την ποιότητα ένας anime. Πάντως υπάρχουν και περιπτώσεις όπου studio αναλαμβάνουν απίστευτα high profile σειρές όπως το berserk και το αποτέλεσμα είναι να μην υπάρχει καν το anime επειδή η εμπειρία είναι τόσο τραυματική που σβήνεις την ύπαρξη του από το μυαλό σου.

Οπότε δεν ξέρω.
Τι να σου πω;
Βάζουν τα δυνατά τους τα studio σε επώνυμες σειρές με standard budget για να διαφημίσουν την δουλειά τους;
ή
Τα studio πάντα κάνουν ότι μπορούν με βάση το staff που είναι διαθέσιμο εκείνη την περίοδο και δεν δουλεύει σε άλλες σειρές;

Εγώ τείνω να πιστέψω ότι ισχύει το δεύτερο περισσότερο, παρά το πρώτο.

P.S. Δεν θα έλεγα τίτλο κράχτη το Mob Psycho. Ίσως έγινε μετά το anime λόγο του άψογου animation αλλά πριν από αυτό δεν ήταν και τόσο δημοφιλές, ειδικά εάν μιλάμε για τους πιο mainstream κύκλους Ani/manga.

#7 Kai

Kai

    Fluent in sarcasm

  • Review Team
  • 2,722 posts

Posted 24 June 2017 - 13:14

Αν και off-topic, το Mob πάτησε επάνω στην επιτυχία του OPM, ήξεραν πολύ καλά τι έκαναν και πόσο θα πουλούσε το όνομα του ΟΝΕ και ο,τι σίγουρα θα υπήρχε και η σύγκριση σε animation και σκηνοθεσία. Πόνταραν και κέρδισαν και ίσως να κέρδισαν και γενικότερα γιατί σαν αποτέλεσμα είχε πολύ περισσότερο ενδιαφέρον.

Τώρα το παράδειγμα του Berserk τι να πω, νομίζω είναι σειρά που ο,τι και να ταϊσεις τους fans της θα το φάει κι ας γκρινιάζει, οπότε πιο πολύ ας άρμεγμα το λαμβάνω υπόψιν παρά σαν σοβαρή προσπάθεια.

ySss0UF.jpg


#8 TheGunsmasha

TheGunsmasha

    Μεθυσμένο τζίνι

  • Members
  • 548 posts

Posted 05 July 2017 - 18:40

Μπεεεεεεε.

 

Επεισόδιο 1.

Spoiler:

 

Με εξίταρε αρκετά. Θα το βλέπω!


Edited by TheGunsmasha, 05 July 2017 - 18:46.

a9bb424676cde0a810baad4738abdc507ea343bb


''Anime characters are like actors nowadays. Φοράνε νέες περούκες και glitter και παίρνουν ρόλους και σ'άλλες σειρές.''

-Ένας σοφός πρίγκιπας

''Πάντως βλέπω τις υπογραφές και για πρώτη φορά ο Guns φαίνεται να έχει superior taste απο θέμα εμφάνισης μόνο, για χαρακτήρες δεν ξέρω.''

-Kai, 6//11/2018


#9 Kai

Kai

    Fluent in sarcasm

  • Review Team
  • 2,722 posts

Posted 06 July 2017 - 16:34

Συμφωνώ για το exposition. Κάποια πράγματα τα περνάς λίγο πιο εύκολα όταν είναι στο χαρτί, μεταφράστηκε πολύ άσχημα στο anime και μπορούσαν να πάρουν μία παραπάνω ελευθερία να μην το πετάξουν έτσι όλο μαζί. Επίσης δεν μου άρεσε πολύ η φωνή του πρωταγωνιστή, πιθανότατα να τη συνηθίσω στη συνέχεια αλλά και δεν μου κόλλησε πολύ και ήταν κάπως εκνευριστική. Αντίθετα της Mari ενώ νομίζω ότι σηκώνει λίγη βελτίωση μου άρεσε πολύ σαν χροιά.

 

Εννοείται Gakuto best character. Ανυπομονώ να περάσουμε την εισαγωγή και να φτάσουμε στο πρώτο quiz με τα παιδιά του άλλου σχολείου. Άντε τώρα που βγήκε το anime να ξαναπιάσουν να μεταφράζουν το manga και να θυμηθούμε και μετά από τόσο καιρό τι γινόταν.


ySss0UF.jpg


#10 TheGunsmasha

TheGunsmasha

    Μεθυσμένο τζίνι

  • Members
  • 548 posts

Posted 11 July 2017 - 23:55

Δεύτερο.

Spoiler:


a9bb424676cde0a810baad4738abdc507ea343bb


''Anime characters are like actors nowadays. Φοράνε νέες περούκες και glitter και παίρνουν ρόλους και σ'άλλες σειρές.''

-Ένας σοφός πρίγκιπας

''Πάντως βλέπω τις υπογραφές και για πρώτη φορά ο Guns φαίνεται να έχει superior taste απο θέμα εμφάνισης μόνο, για χαρακτήρες δεν ξέρω.''

-Kai, 6//11/2018


#11 TheGunsmasha

TheGunsmasha

    Μεθυσμένο τζίνι

  • Members
  • 548 posts

Posted 22 July 2017 - 14:10

Τι επεισοδιάρα ήταν το τρίτο, οέο??? Δείτε την σειρά!

Spoiler:

 

Δείτε το!


a9bb424676cde0a810baad4738abdc507ea343bb


''Anime characters are like actors nowadays. Φοράνε νέες περούκες και glitter και παίρνουν ρόλους και σ'άλλες σειρές.''

-Ένας σοφός πρίγκιπας

''Πάντως βλέπω τις υπογραφές και για πρώτη φορά ο Guns φαίνεται να έχει superior taste απο θέμα εμφάνισης μόνο, για χαρακτήρες δεν ξέρω.''

-Kai, 6//11/2018


#12 Kai

Kai

    Fluent in sarcasm

  • Review Team
  • 2,722 posts

Posted 22 July 2017 - 15:07

Spoiler:

ySss0UF.jpg




Also tagged with one or more of these keywords: Game, School Life, Seinen, Comedy, Sports, Summer 2017, TMS Entertainment