Shota Aizawa (Ζura)
Το βράδυ ο Aizawa δεν είχε καταφέρει να κλείσει μάτι, κοιτούσε έξω από το παράθυρο του δωματίου του. Εκείνη η ήσυχη νύχτα στο τέλος θα αποδεικνυόταν ότι δεν ήταν και τόσο ήσυχη, με τις καμπάνες που ήχησαν δυνατά να φέρνουν ακόμη έναν θάνατο. Ο χαμός ακόμη ενός ατόμου έδειχνε ότι οι δολοφόνοι δεν θα έμεναν με σταυρωμένα τα χέρια, αλλά θα επιχειρούσαν να τους ‘σβήσουν’ έναν έναν. Τι ήταν ωστόσο αυτές οι φιγούρες που εμφανιζόντουσαν; Η περίπτωση του Amari και του πνεύματος που εμφανίστηκε για τον υπερασπιστεί τον προβλημάτιζε, καθώς δεν έβγαζε κανένα νόημα η ύπαρξή τους.
Δυστυχώς για εκείνον, η κατάσταση όλο και χειροτέρευε με την ένταση μεταξύ των παρευρισκομένων να φουντώνει όλο και περισσότερο. Αλλά έπρεπε να μιλήσει και ο ίδιος. Τυλιγμένος στο sleeping bag του για λίγη ώρα, ο Aizawa ένιωσε την ανάγκη να κλείσει τα μάτια το, ακόμη και αν άκουγε τι συνέβαινε γύρω του, μέχρι που η τσιριχτή φωνή του μικρού κοριτσιού τον τάραξε. Δεν αντέδρασε καν, δεν ήθελε να ασχοληθεί με τα καμώματα της μικρής και την άφησε να πάρει αυτό που ήθελε και να μιλήσει.
Η ενοχοποίηση του ωστόσο ήταν και εκείνο που θα τον έκανε να μιλήσει επιτέλους, μιας και δεν τον άφηναν στην ησυχία του για λίγη ώρα. “Xωρίς παρεξήγηση, Oda (Scarlet D.) , ούτε η ψήφος σου προς το πρόσωπό μου είχε τα κατάλληλα επιχειρήματα”, είπε στον νεαρό άνδρα που πλέον είχε κουρέψει τα μαλλιά του. “Σίγουρα ωστόσο ήταν μια κίνηση που ήταν δικαιολογημένη σε αντίθεση με την τρίτη ψήφο που μου έριξε ο άνθρωπος – λάστιχο (Fandom) – πώς είπαμε ότι τον λένε; Ε, βασικά δεν παίζει και κανέναν ρόλο για εμένα καθώς δεν θεωρώ την παρουσία του ιδιαίτερα χρήσιμη στη λύση του μυστηρίου έτσι και αλλιώς”, πρόσθεσε
.
Οι κατηγορίες απέναντι του ωστόσο του φαινόταν αδιάφορες όσο και το ότι η Misaka (Takayama) του έκλεψε το φαγητό. Τι εικασίες έκανε το παιδικό μυαλό του, δεν τον απασχολούσαν και ιδιαίτερα για να απαντήσει αναλυτικά με τους λόγους για τους οποίους γύρισε τη ψήφο του, στον δολοφόνο Amari (Μπουγάτσα), ότι ρεύμα και να ήθελε να ξεκινήσει ο Pariston (Osama) με τους σαν προεκλογικούς λόγους του. “Tο ότι με αθώωνε ο Amari επίσης δεν με αφορά, το τι παιχνίδι έπαιζε ο εν λόγω κύριος σε εισαγωγικά μου είναι άγνωστο. Aν ήθελα να πω κάτι εν συντομίας, είναι ότι προφανώς και θα ήθελα να σώσω τον εαυτό μου και θα επέλεγα σίγουρα αυτόν με την πιο ύποπτη συμπεριφορά, οι υπόλοιπες εικασίες δεν με ενδιαφέρουν”. Αυτό στο οποίο ωστόσο ήθελε να συμφωνήσει ήταν άλλο.
“H γνώμη μου συνάδει με τις επεξηγήσεις της νεαράς (Kamui) περί της δολοφονίας του Tsukushi. Δεν υπήρχε κάποιος παραπάνω λόγος που να εξηγεί γιατί συνέβη αυτό. Η εύκολη λύση θα ήταν να ψηφίσετε την Sawa, που μάλιστα ήταν και η πρώτη που στοχοποίησε τον Amari”, αναστέναξε και συνέχισε, “Συμφωνώ με την ψήφιση του νεαρού που μου έριξε την τρίτη ψήφο (Fandom)”. Προς το παρόν ήθελε να ακούσει και τις απόψεις των άλλων και τον προβλήματιζε η επιλογή του Kaiji (Blason) να επιλέξει να ψηφίσει τον τρελό επιστήμονα (Ghost Prince).