Posted 02 September 2008 - 12:00
Όσο αναφορά το πρώτο, έχεις απόλυτο δίκιο.
Για το αν θα πρέπει να υπάρχουν αυτά τα θέματα σε ένα anime forum, αν και προσωπικά θα ήθελα να μην υπάρχουν, οι κανόνες του φορουμ και η ελευθερία του λόγου και της έκφρασης του καθενός δεν το απαγορεύουν.
Αν δεν θες, απλά δεν συμμετέχεις. Όμως, όπως και να' χει αυτά τα θέματα είναι και ένα εργαλείο για να δεις τι μυαλά κουβαλάει ο καθένας εδώ μέσα. Έτσι τελικά ''ξεσκεπάζεται'' από την ανωνυμία του internet και μπορείς να κρίνεις τον άλλον καλύτερα.
Όσο για το δεύτερο που αναφέρεις για το spam να σου πω ότι δεν υπάρχει καμία προκατάληψη προς τα νέα μέλη και καμία εύνοια προς τα παλαιότερα.
Spam είναι κυρίως τα off topic posts σε ένα θέμα, τα οποία χαλάνε και την συνοχή του και κουράζουν ανούσια κάποιον που το διαβάζει. Τα post σεντόνια δεν απαγορεύονται φυσικά αρκεί να μην είναι off topic.
Πιστεύω ότι σαν γενική εικόνα που δίνουμε οι mods είναι ότι αφήνουμε 1-2 off topic posts χωρίς να κάνουμε παρατήρηση γιατί το θεωρούμε πολύ αυστηρό και ανούσιο. Ίσως εκεί να έχεις δει κάτι για αυτό που λες για το ότι δεν κάνουμε παρατήρηση στα παλιότερα μέλη.
Όταν μπαίνεις στο θέμα(ή στο social group) που μιλάνε π.χ. για το one piece (πίστεψέ με, καθόλου τυχαίο παράδειγμα), θέλεις να διαβάσεις για το τι συμβαίνει στη σειρά, να μάθεις τις γνώμες των άλλων μελών, να παραθέσεις την δική σου, να αποθεώσετε κάποιον χαρακτήρα, να θάψετε κάποιον άλλο και ούτω κάθ' εξής. Αντ' αυτού μπαίνεις μέσα και διαβάζεις post του τύπου...
''νυστάζω''
''κοιμήσου''
''πεινάω''
''φάε''
''καλημέρα''
''καληνύχτα''
''μα καλά κανείς δεν είναι ξύπνιος τέτοια ώρα;''
''εγώ είμαι''
'':yawn2:'' ή οποιοδήποτε άλλο άσχετο ποστ με κάποιο άσχετο emoticon
και η λίστα με παραδείγματα δεν τελειώνει ποτέ!
Έτσι κι εμείς έχουμε φτιάξει το Black Hole για να σπαμάρουμε εκεί χωρίς φόβο και πάθος. Εκεί μπορεί ο καθένας να λέει ότι θέλει για το οποίο δεν αξίζει να δημιουργηθεί ολόκληρο θέμα για αυτό (ή ακόμη και να υπάρχει θέμα αλλά να θέλει να το πει στη μαύρη τρύπα γιατί εκεί ίσως θα βρει περισσότερη ανταπόκριση μιας και ΟΛΟΙ μπαίνουν εκεί).
π.χ. ''πήγα σήμερα στη σχολή και μου συνέβει αυτό...''
''δείτε αυτή την αστεία εικόνα''
''διαβάζω 10 ώρες το τάδε μάθημα και έχω κάψει εγκεφαλικά κύτταρα''
κτλ.
Αλλά ακόμη κι εκεί υπάρχει ένα όριο, το οποίο κι εμείς το ανακαλύψαμε στην πορεία.
Το spam μετατράπηκε σε chat, δηλαδή μπαίνανε 2-3 άτομα και μιλάγανε μεταξύ τους κάθε λεπτό και έτσι γεμίζανε 2-3-5 σελίδες με ποστ που δεν ενδιαφέρουν κανέναν άλλον μέσα σε λιγότερο από μία ώρα. Κάποια φορά πρέπει να γράψανε καμιά 10αριά σελίδες μέσα σε μία νύχτα! Για αυτό το λόγο υπάρχει και το κανάλι μας στο ιrc (υπάρχει ο σύνδεσμος στην υπογραφή μου) και τα msn, yahoo κτλ messengers.
Ελπίζω να σε κάλυψα.
''Πλημμυρισμένος από οργή και απελπισία,καβάλησε το Ροχάλλορ,το μεγάλο του άλογο. Διέσχισε το Ντορ-νου-Φάουγκλιθ σαν άνεμος μέσα στη σκόνη και όσοι είδαν την επίθεσή του το έβαλαν στα πόδια.Κι έφτασε στις πύλες της Άνγκμπαντ και σάλπισε το βούκινό του,χτύπησε τις μπρούτζινες πόρτες και προκάλεσε τον Μόργκοθ να βγει να πολεμήσουν.'' Το ΣιλμαρίλλιονMy AMV in animemusicvideos.org
.aNiMe//GR IRC channel