Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
* * * * * 1 votes

Τι με ενοχλεί σε αυτό το Forum;

• Please log in to reply
2194 replies to this topic

#916 Sponis

Sponis

Despair-Ridden Heart...

• Retired Staff
  • 2,291 posts

Posted 27 May 2008 - 13:11

συγνώμη δλδ.

αν πιάσουμε μια συζήτηση για τα σκατα... και υπάρχουν άνθρωποι που μιλάνε και συζητάνε. Αν βρεθούν 5 να μας πουν αυτό το θέμα ενοχλεί, εμείς θα τους γράψουμε και θα συνεχίζουμε να συζητάμε?

#917 pershs

pershs

ΚΑΡΙΟΛΗΣ

• Members
  • 206 posts

Posted 27 May 2008 - 13:17

Σε ευχαριστώ πολυ η απαντησή σου με κάληψε απόλυτα (δεν το λέω ειρωνικά). Μια ακόμα ερώτηση άμα κρίνω από αυτό που διάβασα θα γίνει καθαρισμός θέματος και επαναφορά του ή απλά μας τέλειωσε?

Σπονι man μπορούν πολύ απλά και εύκολα να μην μπαίνουν στο θέμα που γίνεται η συζητησ για τα σκατά ....... και θεωρώ ότι το πραδειγμά σου ήταν λίγο άστοχο
"[FONT="]Αφού η μ@λακια πάει σύννεφο ας μοιραστούμε ομπρέλες" [/FONT]
[FONT=Arial Black]ΚΑΡΙ0ΛΗΣ[/FONT]
Posted Image

#918 Erisadesu

Erisadesu

Hellasian Star

• Members
  • 4,640 posts

Posted 27 May 2008 - 13:18

1on μη μιλάτε για σκατά όταν τρώω.
2on οποιος θέλει να μάθει τι είναι κάτι να πάει στην wikipedia

συζήτηση περί ανωμαλίας και αρρώστιας δεν μπορεί να είναι πολιτσμένη. ποσο αντικειμενικός μπορεί να είσαι δηλαδή με την κοπρολαγνεία? πάντα θα θες να ξεράσεις.

#919 pershs

pershs

ΚΑΡΙΟΛΗΣ

• Members
  • 206 posts

Posted 27 May 2008 - 13:27

Μπορεί ανάλογα με αυτούς που την κάνουν ...
"[FONT="]Αφού η μ@λακια πάει σύννεφο ας μοιραστούμε ομπρέλες" [/FONT]
[FONT=Arial Black]ΚΑΡΙ0ΛΗΣ[/FONT]
Posted Image

#920 phm

phm

Anime Ghost

• Members
  • 1,807 posts
  • LocationOn the boundary of life and death

Posted 27 May 2008 - 13:28

συγνώμη δλδ.

αν πιάσουμε μια συζήτηση για τα σκατα... και υπάρχουν άνθρωποι που μιλάνε και συζητάνε. Αν βρεθούν 5 να μας πουν αυτό το θέμα ενοχλεί, εμείς θα τους γράψουμε και θα συνεχίζουμε να συζητάμε?

Καταρχήν το θέμα για τα σκατά θα κλειδώνονταν συνήθως γιατί θεωρείται ανούσιο ενώ το θέμα που κλειδώθηκε είναι σοβαρό. Όμως, εκτός αυτού το θέμα είναι με τι κριτήτιο αποφασίζεται αν κάτι είναι προσβλητικό η όχι. Η αλήθεια είναι πως υπάρχουν κάποιοι άγραφοι κανόνες πχ οι βρισιές, οι προσωπικές επιθέσεις κυρίως με χρίση χαρακτηρισμών κλπ, εικόνες με πολύ βίαο και sexουαλικό περιεχόμενο κλπ. Το συγκεκριμένο θέμα όντως εξελίχθηκε κάπως περίεργα, οπότε ένα κλείδωμα είναι δικαιολογημένο. Απλά με τον τρόπου που έγινε δόθηκε η εντύπωση πως το θέμα σβήστηκε επειδή γίνονταν συζήτηση με πολιτισμένους όρους αλλά το θέμα και οι απόψεις που λέγονταν θεωρήθηκαν προσβλητικές.

1on μη μιλάτε για σκατά όταν τρώω.
2on οποιος θέλει να μάθει τι είναι κάτι να πάει στην wikipedia

συζήτηση περί ανωμαλίας και αρρώστιας δεν μπορεί να είναι πολιτσμένη. ποσο αντικειμενικός μπορεί να είσαι δηλαδή με την κοπρολαγνεία? πάντα θα θες να ξεράσεις.

Το τι θεωρείς εσύ ανωμαλία και εξ ορισμού κακό δεν λέει και πάρα πολλά. Θα μπορούσα εγώ με την ίδια λογική να μπω και να πω ότι πολλά anime εδω μέσα είναι σατανιστικά και πρέπει να ΜΗΝ τα συζητάμε γιατί προωθούν τον σατανά. Επίσης θα μπορούσα να φωνάζω όποιον δεν συμφωνεί μαζί μου και να λέω πως είναι ιερόσυλος και σκυλί του διαβόλου. Όμως δεν νομίζω αυτό να είναι και τόσο δημοκρατικό, έτσι;
phmava.php

#921 Phantom Duck

Phantom Duck

Platyrhynchos Kineticus

• Retired Staff
  • 5,461 posts

Posted 27 May 2008 - 13:36

Erisabetsu, μου φαίνεται πως δεν διάβασες την απάντησή μου στο thread. Ας το ξαναναφέρω και εδώ

:arrow: Απαγορεύεται η αποστολή μηνυμάτων που περιέχουν προσβλητικό περιεχόμενο (ειδικότερα για ευαίσθητα προσωπικά ζητήματα όπως η θρησκεία, η σεξουαλικότητα και η πολιτική), θίγοντας και προκαλώντας τους υπόλοιπους χρήστες. Κάθε γνώμη - όσο ακραία και αν είναι - έχει δικαίωμα να ακουστεί, μπορεί όμως να εκφραστεί με πολλούς αποδεκτούς τρόπους[...]

Αν εσύ τώρα θεωρείς το συγκεκριμένο θέμα ανωμαλία, το καλύτερο που έχεις να κάνεις, είναι να προσπαθήσεις να πείσεις τους "πολέμιους" με επιχειρήματα. Με το να προσβάλλεις όποιον έχει αντίθετη γνώμη από εσένα, θα καταφέρεις 100% το αντίθετο αποτέλεσμα.
Δεν έχει σημασία αν έχεις δίκιο (και εγώ σιχαίνομαι τα lolis). Σημασία έχει να κρατάς ένα επίπεδο και να προσπαθήσεις να δείξεις στον άλλο τον λόγο για τον οποίο έχεις δίκιο.

Το παράδειγμά σου με την κοπρολαγνεία είναι άκυρο. Τα lolis όσο και να μην σου αρέσουν (και εμένα δεν μου αρέσουν) αποτελούν ένα τεράστιο μέρος των σημερινών anime, επομένως δεν βλέπω τον λόγο για τον οποίο δεν πρέπει να γίνει μία τέτοια συζήτηση.

Εκτός αυτού, όλη η συζήτηση που έγινε ήταν Off-topic. Το θέμα ξεκίνησε σαν μία απορία και προτροπή για συζήτηση για τον όρο "lolicon", και μόνο για αυτό δεν μιλήσατε. Απαντήσεις του στυλ "να πάει στην wikipedia να μάθει", αν μη τι άλλο, δεν δείχνουν ωριμότητα.

Pershs, κατά καιρούς παρουσιάζονται ευαίσθητα θέματα στο forum, στα οποία η ιστορία μας έχει δείξει πως δεν μπορεί να γίνει πολιτισμένη συζήτηση. Θέματα όπως emo, πολιτικά, θρησκεία (το τελευταίο ευτυχώς όχι και τόσο). Άλλοι χρήστες είναι περισσότερο υπεύθυνοι για την πορεία που παίρνουν αυτές οι συζητήσεις, άλλοι λιγότερο, άλλοι καθόλου. Το θέμα είναι πως προσπαθούμε να τα έχουμε πάντα σε επίβλεψη, και αν ύστερα από προειδοποιήσεις δούμε πως ξεφεύγουν, τα κλειδώνουμε για να αποφύγουμε τα χειρότερα.

Συγκεκριμένα για τα lolis, το thread δεν θα ξανανοίξει. Απλά αν στο μέλλον δημιουργηθεί παρόμοιο thread, θα είμαστε εξ' αρχής πιο επιφυλακτικοί απέναντί του.

Ελπίζω να σας κάλυψα

E5VV38U.jpg

#922 Erisadesu

Erisadesu

Hellasian Star

• Members
  • 4,640 posts

Posted 27 May 2008 - 13:39

επειδή είμαι κάθετα αντίθετη με κάθε τι παιδεραστικό δεν με κάνει αυτόματα το τέρας υποκειμενικότητας νίκο.

και το να γουστάρεις παιδάκια είναι εξ ορισμό κακό.

άλλο το να τα βρίσκεις χαριτωμένα και άλλο να θες να τα παίξεις ανάμεσα στα πόδια σου.

phantom ... να εξηγήσω.. με επιχειρήματα δηλαδή γιατί είναι κακό να έλκεσαι σεξουαλικά από βρέφη?
γιατί είναι κακό να μαμάς 5χρονά?
και 12χρονά?

#923 the_second_child

the_second_child

way cooler than you.

• Members
  • 325 posts

Posted 27 May 2008 - 13:54

Η ελευθερία λόγου επιτρέπει θεωρητικά κάθε είδους post το θέμα είναι η προσεγγισή του και αν αυτό καταλήξει να γίνει shit ολέ.

Το θέμα είναι πως οι περισσότεροι δε διαβάζουν καν τα rules για αυτό και γίνονται όλα αυτά. :/

Posted Image

#924 Phantom Duck

Phantom Duck

Platyrhynchos Kineticus

• Retired Staff
  • 5,461 posts

Posted 27 May 2008 - 13:55

phantom ... να εξηγήσω.. με επιχειρήματα δηλαδή γιατί είναι κακό να έλκεσαι σεξουαλικά από βρέφη?
και 12χρονά?

Επειδή (πάμε άλλη μία) το thread ΔΕΝ άνοιξε για να συζητήσουμε τις σεξουαλικές προτιμήσεις του καθενός, ούτε να συζητήσουμε για την παιδεραστία. Το ερώτημα που δόθηκε ήταν το παρακάτω

πιστευω πως ειναι αλλη μια καταπιεσμενη-κρυφη επιθυμια των ιαπωνων που περνανε (μεσα σε ολα τα αλλα) απο τα anime.εσεις τι πιστευετε?

Πιστεύεις πως τα lolis δημιουργήθηκαν από τους Ιάπωνες επειδή είναι κομπλεξικοί ? Πιστεύεις πως τα lolis είναι κρυφή επιθυμία των Ιαπώνων επειδή δεν ικανοποιούνται σεξουαλικά ? Κάτσε και πες τα. Μην κάθεσαι και κατακρίνεις όποιον ασχολείται με αυτά, που στο κάτω κάτω μπορεί να του αρέσουν για άλλους λόγους και όχι λόγω σεξουαλικής έλξης.

E5VV38U.jpg

#925 phm

phm

Anime Ghost

• Members
  • 1,807 posts
  • LocationOn the boundary of life and death

Posted 27 May 2008 - 13:56

επειδή είμαι κάθετα αντίθετη με κάθε τι παιδεραστικό δεν με κάνει αυτόματα το τέρας υποκειμενικότητας νίκο.

και το να γουστάρεις παιδάκια είναι εξ ορισμό κακό.

άλλο το να τα βρίσκεις χαριτωμένα και άλλο να θες να τα παίξεις ανάμεσα στα πόδια σου.

και 12χρονά?

Καταλαβαίνω πως το θέμα είναι ακραίο. Και πως για πολλούς το θέμα δεν σηκώνει κουβέντα. Όμως αυτό που προσπαθώ (ίσως μάταια) να πω, είναι πως δεν συμφωνώ με την λογική να θεωρείς κάτι εξ ορισμού κακό. Πολλοί θα με πουν υπερβολικό αλλά το θέμα είναι πως με τον παραπάνω τρόπο σκέψεις δεν οδηγούμαστε στην αλήθεια νομίζω. Πχ παλιότερα οι ομοφυλόφιλοι (τι παλίοτερα ακόμη και τώρα) θεωρούνταν ανώμαλοι εξ ορισμού κλπ. Τώρα δεν θεωρούνται από πολλούς όμως. Δεν θέλω να υπονοήσω πως το ότι η παιδεραστία είναι κακό είναι απλά προσκόλληση στα taboo και κατά βάθος είναι καλό. Κι εγώ συμφωνώ ότι είναι κακή όμως θα προσπαθήσω να εξηγήσω γιατί είναι κακή. Βέβαια δεν πιστεύω πως θα σε πίσω με 2 λόγια που θα πω, οπότε δεν έχει νόημα να το προχωρήσουμε άλλο το θέμα.
phmava.php

#926 SirJim

SirJim

lurking

• Members
  • 587 posts

Posted 27 May 2008 - 14:08

Με ενοχλεί ότι κανείς δεν κάνει search πριν ανοίξει νέο thread.
On loli topic: Ρε σεις ηρεμείστε. Το thread λοκαρίστηκε.Η συζήτηση τελείωσε. Αν θέλετε να την συνεχίσεται κάντε την αλλού. Εδώ λέμε τα προβλήματα μας με το forum και όχι τις σεξουαλικής προτιμήσεις του καθενός. Αν θέλετε να συνεχίσετε πηγαίντε off topic και ανοίξτε ένα poll σε στυλ, παιδεραστές υπέρ ή κατα? Έλεος
Ερι, όλοι το ξέρουν ότι τα loli η όπως λέγονται είναι λάθος, αλλά σε κάποιους αρέσει. Δεν μπορείς ούτε εσύ, ούτε εγώ, ούτε κανείς να τους κάνει να το σιχαθούν. Κάποια στιγμή θα γίνει και αυτό(πιστεύω)

user4670_pic4840_1219234016_zpsbe79b943.

#927 Mr Ayu-Mania

Mr Ayu-Mania

Wotalicious!

• Members
  • 959 posts

Posted 27 May 2008 - 14:30

γιατί είναι κακό να έλκεσαι σεξουαλικά από βρέφη?
και 12χρονά?

Λιζα σε εκεινο το thread δεν νομιζω οτι εξεφρασε καποιος τετοιες αποψεις η επιθυμιες...

Και ακομα το οτι σε ενα σημειο η συζητηση ασχοληθηκε με το πως ντυνονται/βαφονται/φερονται οι σημερινες νεαρες και αν το age of consent πρεπει να αντικατοπτριζει αυτες τις κοινωνικες τασεις, παλι ειναι κατι που απεχει πολυ απο τις παιδεραστικες ανωμαλιες που ανεφερες...

κατανοω οτι καποιο ατομο που εχει υποστει σεξουαλικη παρενοχληση σε παιδικη ηλικια θα αρπαζεται πιο ευκολα σε ενα τετοιο θεμα συζητησης, αλλα αυτο δεν σημαινει οτι πρεπει να κοψουμε με το μαχαιρι αυτη τη συζητηση... Καθε αλλο μαλιστα ειναι μια πρωτης ταξης ευκαιριας για να συζητηθουν ολες οι πτυχες του lolicon και οι επικυνδινες παρενεργειες που μπορει να υπαρξουν σε καποιες ακραιες περιπτωσεις...

Εσεις δεν κανατε ομως αυτο... Μπηκατε με φορα και πηγατε να βγαλετε τους μισους χρηστες που εγραψαν στο thread ανωμαλους και εγκλήματιες... Λογικο ειναι να ενοχληθουν τα παιδια. Ακομα και αυτοι που χαρην πλακας εγραψαν καπως ακομψα καποιες λαικες αποψεις, ειμαι σιγουρος θα επαιρναν το θεμα πιο σοβαρα αμα γινοταν η κουβεντα πιο σωστα και χωρις ορεξη για flame εξ αρχης..
Posted Image

#928 Adventurer

Adventurer

Αιώνιος φοιτητής

• Members
  • 2,983 posts

Posted 27 May 2008 - 14:34

Λιζα σε εκεινο το thread δεν νομιζω οτι εξεφρασε καποιος τετοιες αποψεις η επιθυμιες...

Και ακομα το οτι σε ενα σημειο η συζητηση ασχοληθηκε με το πως ντυνονται/βαφονται/φερονται οι σημερινες νεαρες και αν το age of consent πρεπει να αντικατοπτριζει αυτες τις κοινωνικες τασεις, παλι ειναι κατι που απεχει πολυ απο τις παιδεραστικες ανωμαλιες που ανεφερες...

κατανοω οτι καποιο ατομο που εχει υποστει σεξουαλικη παρενοχληση σε παιδικη ηλικια θα αρπαζεται πιο ευκολα σε ενα τετοιο θεμα συζητησης, αλλα αυτο δεν σημαινει οτι πρεπει να κοψουμε με το μαχαιρι αυτη τη συζητηση... Καθε αλλο μαλιστα ειναι μια πρωτης ταξης ευκαιριας για να συζητηθουν ολες οι πτυχες του lolicon και οι επικυνδινες παρενεργειες που μπορει να υπαρξουν σε καποιες ακραιες περιπτωσεις...

Εσεις δεν κανατε ομως αυτο... Μπηκατε με φορα και πηγατε να βγαλετε τους μισους χρηστες που εγραψαν στο thread ανωμαλους και εγκλήματιες... Λογικο ειναι να ενοχληθουν τα παιδια. Ακομα και αυτοι που χαρην πλακας εγραψαν καπως ακομψα καποιες λαικες αποψεις, ειμαι σιγουρος θα επαιρναν το θεμα πιο σοβαρα αμα γινοταν η κουβεντα πιο σωστα και χωρις ορεξη για flame εξ αρχης..

Πιο καλη αναλυση δεν μπορουσε να γινει.

Νομιζω αυτο ειναι ενα καλο σημειο να κλεισει επιτελους το θεμα του κλειδωματος του εν λογω thread και να συνεχιστει η ζωη μας.
Posted Image

#929 Sponis

Sponis

Despair-Ridden Heart...

• Retired Staff
  • 2,291 posts

Posted 27 May 2008 - 14:46

εγώ που δεν είπα κανέναν ανώμαλο
και που διάβαζα σαν "απ'έξω"

μπορείτε να μου εξηγήσετε που αυτό

Και ακομα το οτι σε ενα σημειο η συζητηση ασχοληθηκε με το πως ντυνονται/βαφονται/φερονται οι σημερινες νεαρες και αν το age of consent πρεπει να αντικατοπτριζει αυτες τις κοινωνικες τασεις, παλι ειναι κατι που απεχει πολυ απο τις παιδεραστικες ανωμαλιες που ανεφερες..

κολλάει με τα anime lolis?

και κάτι ατάκες του στυλ

"φταίει το 15χρονο που ντύνεται έτσι κτλ"

το thread έπρεπε να είχε κλειδωθεί προ πολλού όχι λόγω θεματολογίας αλλά επειδή κάποια ζώα μπερδέυουν τη λούτσα με τη ...
Spoiler:

και ναι προτιμώ κλειδωμένα και εξαφανισμένα threads παρά να διαβάζω ότι διάβαζα αυτές τις μέρες από κάποιους κάποιους...

#930 Erisadesu

Erisadesu

Hellasian Star

• Members
  • 4,640 posts

Posted 27 May 2008 - 14:49

Δεν έβγαλα κανένα ανώμαλο.
αλλα πολύ εύκολα μιλάνε όσοι είναι έξω από τον χορό.
απλά το βρίσκω άρρωστο να διαφημίζουμε και να προωθούμε ένα είδος "ανιμε" που ενδεχομένως μερικοί δεν το ξέρουν.. αλλα τι σημασία έχει τώρα το ξέρουν.

και δυστυχώς εδώ μέσα πολλά πράγματα τα λέτε χωρίς να καταλάβετε τι λέτε και εκφράζοντας ιδέες που κάνουν τον προπάππου από τα βουνά του πόντου μου να μοιάζει εκσυχρονιστής.

ans Spown x 3 for what you said