Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
* * * * * 1 votes

Τι με ενοχλεί σε αυτό το Forum;

• Please log in to reply
2194 replies to this topic

#1561 Dante80

Dante80

(╯°□°)╯︵ ┻━┻

• Retired Staff
  • 5,518 posts
  • Location今、そこにいる僕

Posted 07 February 2009 - 21:17

On topic ppl plz...:unlucky:

Jh0Lmx3.png
.aNiMe//GR IRC Channel ~ Better than sex, batteries included.

#1562 Namida

Namida

Nihao

• Members
  • 1,107 posts

Posted 08 February 2009 - 18:54

Ενα προβλημα πιστευω πως ειναι η απουσια spoiler tag στα vm.Και αυτο "δημοσιο μερος" του forum ειναι, πιστευω κατι πρεπει να γινει, γιατι δυστυχως πολλοι εχουμε φαει κατι αδεσποτα spoilers :(

Συγνώμη που το επαναφέρω, αλλά μου φάνηκε σωστό σαν σκέψη.

#1563 miko-chin

miko-chin

Anime Professional

• Members
  • 732 posts

Posted 15 February 2009 - 14:14

Δεν ξέρω αν έχει ξαναθιχτεί το ζήτημα αλλά κάποιοι εδώ μέσα πρέπει να διορθώσουν την ορθογραφία τους.Μπορεί να είμαι παράλογη που το λέω αυτό αλλά όσους βλέπω οτι δεν γράφουν σωστά δεν κάνω καν τον κόπο να διαβάσω το ποστ τους.Εντάξει πολλοί έγραφαν τόσο καιρό με greeklish αλλά αυτό δεν είναι δικαιολογία να μην ξέρουν να γράφουν στην μητρική τους γλώσσα.Και τώρα πια ακόμα και η λανθασμένη ορθογραφία θεωρείται δείγμα αναλφαβητισμού.
Και μου την σπάει ακόμα περισσότερο το γεγονός οτι πολλοί απο αυτούς θέλουν να μάθουν και ιαπωνικά τρομάρα τους.Μάθε πρώτα τα ελληνικά σωστά και μετά ξεκίνα και την άλλη γλώσσα.

tumblr_mv8x72aCZA1rbqh75o1_500.jpg

#1564 Erisadesu

Erisadesu

Hellasian Star

• Members
  • 4,640 posts

Posted 15 February 2009 - 22:07

προσωπικά
σαν άτομο που έχει δυσλεξία με προσβάλει αυτό που λές.
και μάλιστα πολύ.
αν δεν σου αρέσει η ορθογραφία κάποιου τότε να του προτείνεις ευγενικά να βάλει ένα λεξικό
στον browser του απο εκεί και πέρα το σχόλιο σου είναι τόσο άσχημο και προσβλητικό όσο
και η φρικιαστική ορθογραφία.

και αν έχεις πρόβλημα με τα άτομα που δεν ξέρουν ορθογραφία και μαθαίνουν ιαπωνικά
τότε να σου πω ότι είμαι ανορθόγραφη και δυσλεκτική σε 5 γλώσσες.
(ακόμη και στα Ιαπωνικά κάνω λάθη)

#1565 laraska

laraska

Self imposed ban

• Members
  • 1,875 posts

Posted 15 February 2009 - 22:26

μην γινομαστε ελιτιστες .
Posted Image
Spoiler:
Spoiler:
Spoiler:
[IMG]http://www.anime.gr/forums/%5Burl=http://dragcave.net/view/yrOI%5D%5Bimg%5Dhttp://dragcave.net/image/yrOI.gif%5B/img%5D%5B/url%5D[/IMG]

#1566 legeon

legeon

Anime Freak

• Members
  • 267 posts

Posted 15 February 2009 - 22:32

Δεν ξέρω αν έχει ξαναθιχτεί το ζήτημα αλλά κάποιοι εδώ μέσα πρέπει να διορθώσουν την ορθογραφία τους.Μπορεί να είμαι παράλογη που το λέω αυτό αλλά όσους βλέπω οτι δεν γράφουν σωστά δεν κάνω καν τον κόπο να διαβάσω το ποστ τους.Εντάξει πολλοί έγραφαν τόσο καιρό με greeklish αλλά αυτό δεν είναι δικαιολογία να μην ξέρουν να γράφουν στην μητρική τους γλώσσα.Και τώρα πια ακόμα και η λανθασμένη ορθογραφία θεωρείται δείγμα αναλφαβητισμού.
Και μου την σπάει ακόμα περισσότερο το γεγονός οτι πολλοί απο αυτούς θέλουν να μάθουν και ιαπωνικά τρομάρα τους.Μάθε πρώτα τα ελληνικά σωστά και μετά ξεκίνα και την άλλη γλώσσα.

δέν έχει τόση σημασία το πώς γράφεις αλλά το τι γράφεις.τάρα αν κάνεις και κανά λάθος που και που δεν χάλασε και ο κόσμος
τώρα για το γράψιμο στην μητρική γλώσσα,κάποιοι εδω μέσα έζησαν εκτός Ελλάδας η όπως η Eri έχει κάποιο πρόβλημα και για αυτό κάνει και λάθη
miko πρόσεχε και λίγο τι λές γιατί κάποιοι μπορούν και να θειχτούν με αυτα που γράφεις.

#1567 Kenny

Kenny

<SS0·b ∨ ~SS0·b>

• Retired Staff
  • 8,656 posts
  • Locationbetween the frets

Posted 15 February 2009 - 22:46

Posted Image

Spoiler:

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||

#1568 Sponis

Sponis

Despair-Ridden Heart...

• Retired Staff
  • 2,291 posts

Posted 16 February 2009 - 11:02

υπάρχει μια διαφορά από τον χρήστη που είναι ανορθόγραφος [ή και δυσλεκτικός αλλά με το αυτό το θέμα έχω δει άτομα να γράφουν παααααάρα πολύ σωστά και να μην τους εμποδίζει καθόλου] και από τον χρήστη που επειδή δε μπορεί να γράψει γκρίκλης συνεχίζει και γράφει έτσι απλά με το alt-shift στα Ελληνικά...

δλδ. ενα κιμενο τετιο δν ινε 8εμα ορ8γραφιας ινε 8εμα βαρεμαρας
[πλάκα πλάκα προσπαθώ να γράψω σε greeklish και δε μου βγαίνει...]

επίσης κάποιοι απλά φαίνεται ότι πατάνε τυχαία πλήκτρα... αν δεν τους νοιάζει να ξαναρίξουν μια ματιά στο ποστ πριν πατήσουν υποβολή, ε τοτε μην περιμένουν και όλους τους χρήστες να προσπαθούν να αποκρυπτογραφήσουν τι θέλει να πει ο ποιητής...

και το να μπορεί κάποιος να βάλει λεξικό και να μην το κάνει τι είναι; πείσμα;
εγώ πχ δε μπορώ εδώ στη δουλειά γιατί είναι "κομμένο"... ε θα κοιτάω διπλά τα ποστ μου πριν κάνω υποβολή και πάλι κάτι μπορεί να μου ξεφύγει

#1569 Dante80

Dante80

(╯°□°)╯︵ ┻━┻

• Retired Staff
  • 5,518 posts
  • Location今、そこにいる僕

Posted 16 February 2009 - 11:17

Θείος is right on the money, συνήθως η διαφορά φαίνεται εύκολα. Πάντως σήμερα με την χρήση των λεξικών, είναι πιο εύκολο από ποτέ να μην έχεις πρόβλημα στα post σου με το θέμα της ορθογραφίας. Αυτό το κατάλαβα τελευταία που δεν μπορούσα να χρησιμοποιήσω FF...λύνει χέρια dammit...:nanana:

To κακό της υπόθεσης είναι πως κάνεις λίγο παραπάνω για να φτιάξεις το κάθε ποστ. Δεν νομίζω όμως πως είναι τόσο μεγάλο μειονέκτημα, καλύτερα imo να είσαι σωστός, παρά γρήγορος. Ειδικά όταν το post σου θα το διαβάσουν και 100 άλλα άτομα...:emptyonexg1:

Jh0Lmx3.png
.aNiMe//GR IRC Channel ~ Better than sex, batteries included.

#1570 Loke

Loke

~Moe Mio Moe~

• Channel Operators
  • 3,927 posts

Posted 16 February 2009 - 13:04

yap η στη τελικη υπαρχει και το edit, πολλες φορες οταν ποσταρω στη συνεχεια κανω πολλαπλα edit για να διορθωσω απο ορθογραφικα, εως νοημα κτλπ.

#1571 Satou no Kumo

Satou no Kumo

hiatus :(

• Members
  • 213 posts

Posted 16 February 2009 - 17:01

Και τώρα πια ακόμα και η λανθασμένη ορθογραφία θεωρείται δείγμα αναλφαβητισμού

δεν καταλαβαινω :sigh2:
θεμα μνημης δεν ειναι;
seishun jidai wa watashi no subete desu

#1572 Kon_Okami

Kon_Okami

TYPE-MOON fanboy \(^_^)/

• Members
  • 562 posts

Posted 16 February 2009 - 17:22

δεν καταλαβαινω :sigh2:
θεμα μνημης δεν ειναι;

πολύ απλά.....ΟΧΙ!
Γλωσσολογία...wrong forum οπότε δε θα το αναπτύξω πέραν του ότι πολύ απλά όλες οι λέξεις έχουν κάποια ρίζα και κάποιους κανόνες με τους οποίους συντάσονται οπότε και να μην ξέρεις πως ακριβώς γράφεται κάποια μπορείς κάλλιστα να το βρεις. Και όχι δεν είναι καμιά τρομερή διαδικασία αλλά συνήθεια και γνώση

Για δυσλεκτικούς ή ανθρώπους που δεν είναι η μητρική τους γλώσσα(γιατί ναι ελληνικό forum δε σημαίνει ότι ΟΛΟΙ είναι και Έλληνες απλά γνωρίζουν τη γλώσσα σε ένα x,y βαθμό) it's not my place to talk. Για αυτούς που απλά έχουν συνηθίσει ή βαριούνται να γράφουν σωστά......their choice,their harm:bahhh:

Αυτά είπε ο χαμένος και αναχώρησε πάλι στο άγνωστο με βάρκαμηχανάκι την ελπίδα.....:bike:

Posted Image

#1573 Satou no Kumo

Satou no Kumo

hiatus :(

• Members
  • 213 posts

Posted 16 February 2009 - 17:32

όλες οι λέξεις έχουν κάποια ρίζα και κάποιους κανόνες με τους οποίους συντάσονται οπότε και να μην ξέρεις πως ακριβώς γράφεται κάποια μπορείς κάλλιστα να το βρεις. Και όχι δεν είναι καμιά τρομερή διαδικασία αλλά συνήθεια και γνώση

like I said :wet2:
και το "συντασσονται" ειναι με 2 σιγμα:hihi2:λολ
seishun jidai wa watashi no subete desu

#1574 miko-chin

miko-chin

Anime Professional

• Members
  • 732 posts

Posted 16 February 2009 - 18:30

προσωπικά
σαν άτομο που έχει δυσλεξία με προσβάλει αυτό που λές.
και μάλιστα πολύ.
αν δεν σου αρέσει η ορθογραφία κάποιου τότε να του προτείνεις ευγενικά να βάλει ένα λεξικό
στον browser του απο εκεί και πέρα το σχόλιο σου είναι τόσο άσχημο και προσβλητικό όσο
και η φρικιαστική ορθογραφία.

και αν έχεις πρόβλημα με τα άτομα που δεν ξέρουν ορθογραφία και μαθαίνουν ιαπωνικά
τότε να σου πω ότι είμαι ανορθόγραφη και δυσλεκτική σε 5 γλώσσες.
(ακόμη και στα Ιαπωνικά κάνω λάθη)

σε καμία περίπτωση δεν μίλησα για δυσλεξία και ούτε καν φαντάστηκα οτι κάποιος μπορούσε να προσβληθεί γιατί πολύ απλά όταν έγραφα το ποστ ούτε κατα διάνοια δεν πέρασε απο το μυαλό μου οτι κάποιος μπορεί να σκεφτεί αυτό.Γνωρίζω πολύ καλά αυτή την ασθένεια και το ξεκαθαρίζω οτι σε καμία περίπτωση δεν αναφερόμουν σε αυτό.
Πέρα απο αυτό παρόλο που είσαι άτομο με δυσλεξία σε κανένα ποστ σου δεν θυμάμαι να έχω δει ορθογραφικό λάθος(δεν ξέρω βέβαια αν χρησιμοποιείς κάποιο λέξικο).Εσύ περισσότερο απο όλους δικαιολογείσαι αλλά οι άλλοι?Και μπορεί να λες οτι στο ποστ μου είναι άσχημο και προσβλητικό αλλά δεν είναι ακόμη πιο προσβλητικό να βλέπεις τον άλλο να "καταστρέφει " τη γλώσσα σου?

tumblr_mv8x72aCZA1rbqh75o1_500.jpg

#1575 dysdaimona

dysdaimona

i don't want a title

• Members
  • 53 posts

Posted 16 February 2009 - 19:51

Με αφορμή το θέμα της ορθογραφίας και την περαιτέρω ανάπτυξη του ήθελα να πω ότι είναι λίγο άσχημο να μην έχουμε την καλή διάθεση και την υπομονή να δούμε την καλή πρόθεση αυτού που ποστάρει.Και ιδιαίτερα όπως αυτό το θέμα που θίγει προσωπικά ζητήματα.Προσωπικά πολλές φορές είδα σε ποστ άτομα να γράφουν όλα τα ρήματα με όμικρον και δε νομίζω ότι υπάρχει κάποια δικαιολογία ειδικά γι αυτό γιατί δεν υπάρχει πιο σίγουρο πράγμα από τα ρήματα που γράφονται πάντα με ωμέγα.Τελικά ξεκίνησα γιατί ήθελα να πω μπράβο στη Miko-chin που άνοιξε το θέμα και αν και το έγραψε με λιγότερο τακτ.Όλοι μας νοίζω ότι σιγά σιγά μαθαίνουμε ότι εννοέις το ίδιο λέγοντας σε κάποιον "είσαι άσχημος" ή "δεν είσαι τόσο ωραίος" μόνο που ο άλλος το δέχεται καλύτερα.Όσο για το θέμα της γλώσσας δε νομίζω ότι υπάρχει εύκολος τρόπος να δώσεις στον άλλο να καταλάβει ότι υποβαθμίζοντας τη γλώσσα σου υποβαθμίζεις τον ίδιο σου τον εαυτό μέσω ενός γραπτού κειμένου χωρίς να σε θεωρήσει ψωνάρα,κακόβουλη κτλ κτλ (για το θέμα της γλώσσας όποιος θέλει μπορεί να αναζητήσει διεθνείς έρευνες που αποδεικνύουν τη σημασία της ελληνικής γλώσσας γιατί η ανάλυση δεν είναι του παρόντος.)