Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Σύνδεση 

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Φωτογραφία
* * * * * 1 Ψήφοι

Τι με ενοχλεί σε αυτό το Forum;

• Please log in to reply
2194 replies to this topic

#301 toXas

toXas

Emperor's Favourite

• Members
  • 107 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 16 Δεκέμβριος 2007 - 14:28

Νομίζω toxas ότι αντιθέτως εσύ λες άκυρα πράγματα, και όλοι όσοι θέλετε greeklish σε ελληνικό forum. Αν δεν σου αρέσει να γράφεις ελληνικά τότε μην παίρνεις μέρος στις συζητήσεις.

Προσωπικά ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΤΑ GREEKLISH. Και δεν μου αρέσουν διότι είναι δυσανάγνωστα ιδίως σε μεγάλα κείμενα. Μία-δύο γραμμές δεν είναι μεγάλο πρόβλημα, αλλά κάτσε διάβασε ένα ολοόκληρο Τhread 15+ σελίδων σε Greeklish. Εγώ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ, με κουράζει δεν καταλαβαίνω τι θέλει να πεί κάποιος μετά τις πρώτες 2-3 γραμμές. Δεν μπορώ εύκολα να τα διαβάσω.

Στο MSN γράφω ελληνικά συνήθως. Καμμιά φορά επειδή στο MSN ξεχνάω να πατήσω Alt+Shift γράφω και greeklish. Ποτέ σε forum όμως. Προσπαθώ να γράφω σωστά και με τόνους. Δεν είμαι τέλεια ορθογράφος αλλά προσπαθώ. Προσπαθώ να αποδίδω την μητρική μου γλώσσα όσο καλύτερα μπορώ και να μην της κάνω ζημιά. και εαν διαβάσεις μερικά post ανθρώπων που έχουν δυστυχώς συνηθίσει τα greeklish θα προσέξεις ότι δεν χρησιμοποιούν ξ αλλά κσ, δεν χρησιμοποιούν ψ αλλά πσ... Αν αυτό δεν είναι ζημιά για την ελληνική γλώσσα δεν ξέρω τι είναι. Και αυτά τα Post μερικές φορές καταντάνε δυσανάγνωστα. Και εαν ξαναγινότανε ψηφοφορία εγώ ΕΛΛΗΝΙΚΑ θα επέλεγα.

Δεν έχω δεί κανένα σωστό επιχείρημα υπέρ των greeklish, απλά μερικούς που είτε βαριούνται να πατήσουν 2 κουμπιά παραπάνω είτε κάποιους που ντρέπονται για την ορθογραφία και γραμματική που ΔΕΝ γνωρίζουν στα ελληνικά.

Και ένα τελευταίο: θα διάβαζες ποτέ βιβλίο τυπωμένο σε greeklish; Θα μπορούσες να διαβάσεις φυσική, χημεία ή ιστορία σε greeklish; Και μην μου πείς ότι δεν είναι το ίδιο πράγμα διότι το ίδιο ακριβώς είναι για μένα τουλάχιστον. Είτε διαβάζω στο internet ένα forum είτε ένα βιβλίο, μου αρέσει να τα βλέπω σωστά γραμμένα.

Διαφωνισα ποτε σε αυτα?
Αυτα ομως αποτελουν προσωπικες προτιμησεις, κ μενα μου αρεσει να διαβαζω τα ποστ γραμμενα αναποδα πρεπει ολοι να το κανετε?
Συζητηση κανουμε δεν σε αναγκασα για τιποτα, το θεμα μου ειναι οτι δεν χρειαζετε να απαγορευτουν οχι οτι τα Greeklish ειναι καλυτερα απο τα ελληνικα!
Φυσικα κ καθενας εχει τις προτιμησεις του απλως αυτο που λεω ειναι να ικανοποιηθουν οσων τον δυνατον περισσοτερες...
u still fail to amuse me....

<3 Μρ Αγιου-Μανια

#302 Pastor_Of_Muppets

Pastor_Of_Muppets

Παρλιακό του Σατανά.

• Members
  • 815 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 16 Δεκέμβριος 2007 - 14:36

Βασικά ναι τα greeklish σε forum δεν είναι ωραίο πράγμα. Στο msn κι εγώ χρησιμοποιώ greeklish αλλά υπάρχει και μια διαφορά. Εκεί είναι chat, πρέπει να γράφεις πιο γρήγορα και ως συνήθως γράφεις μικρές προτάσεις. Στο forum δεν σε βιάζει κανένας να απαντήσεις (αν βιάζεσαι εσύ είναι δικό σου θέμα) και ως συνήθως γράφεις αρκετά πιο μεγάλα κείμενα κατά μέσο όρο.

Δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιοι κολλάνε στο να γράφουνε σε ελληνικά. Δηλαδή πόσο δύσκολο είναι;

Στο πρωτο εχεις δικιο.
συνηθως εγω πχ αν εχω να ποσταρω κατι μεγαλο σε μεγεθος το γραφω πρωτα σε γουορντ κλπ.

οσο για το αλλο που λες,δεν ειναι ααυτο το θεμα της διαμαχης-τουλαχιστον απο οσο διαβαζω-.
ειναι οτι η αποφαση παρθηκε καιρο πριν που το φορουμ ειχε λιγοτερο κοσμο και τωρα που ο κοσμος εχει αυξηθει ισως το αποτελεσμα να ηταν διαφορετικο αφου σχεδον ολοι οι νεοι δειχνουν μια προτιμηση στα γκρηκλις.
ο λογος που εγω πχ δεν θα ηθελα γκρηκλις ειναι ο εξης.
πολλα γραμματα δεν εχουν καποιο στανταρτ τροπο γραφης.
πχ το γραμμα "θ" αλλοι το γραφουν με "8" αλλοι με "9" αλλοι παλι με "th".
To ιδιο και με το "ξ" (βλεπε "ks" / "3")
Οποτε προκαλει δυσκολια για να ειναι πιο κατανοητα.
Βεβαια το γεγονος οτι πολυς κοσμος δεν εχει καμια μα καμια ιδεα απο γραμματικη και συντακτικο οπως και ορθογραφια δεν μπορουμε να ξερουμε πιο κειμενο θα ειναι πιο ευκολαναγνωστο :ενα με σωστη γραμματικη και συντακτικο σε γκρηκλις η ενα στα ελληνικα με ελλειψη αυτων και ορθογραφιας.

Δημοσιευμένη  εικόνα

#303 phm

phm

Anime Ghost

• Members
  • 1.807 Δημοσιεύσεις:
  • LocationOn the boundary of life and death

Καταχωρήθηκε 16 Δεκέμβριος 2007 - 14:40

Διαφωνισα ποτε σε αυτα?
Αυτα ομως αποτελουν προσωπικες προτιμησεις, κ μενα μου αρεσει να διαβαζω τα ποστ γραμμενα αναποδα πρεπει ολοι να το κανετε?
Συζητηση κανουμε δεν σε αναγκασα για τιποτα, το θεμα μου ειναι οτι δεν χρειαζετε να απαγορευτουν οχι οτι τα Greeklish ειναι καλυτερα απο τα ελληνικα!
Φυσικα κ καθενας εχει τις προτιμησεις του απλως αυτο που λεω ειναι να ικανοποιηθουν οσων τον δυνατον περισσοτερες...

Καταρχήν δεν είναι μόνο θέμα προτιμήσεων, υπάρχουν πιο αντικειμενικά κριτήρια για το τι είναι σωστή γραφή και τι όχι. Εσύ όταν πήγες σχολείο, ο δάσκαλος σε ρώτησε με τι κωδικοποίηση προτιμάς να μάθεις την ελληνική γλώσσα; Δεν νομίζω. Κι εγώ άμα είναι θα μπορούσα να προτιμάω να γράφω κάπως έτσι:

Αντί πχ για "Γειά σου" να γράφω "γάμακεφαλαίο;έψιλον;γιώτα;άλφατονούμενο;κενό;σίγμα;όμικρον;ύψιλον" Θα έπρεπε οι άλλοι να μάθουν να το διαβάζουν έτσι; Εγώ πχ θα μπορούσα να χα κάνει εξάσκηση και να το διάβαζα αμέσως. Γιατί να μου το απαγορεύσουν να το χρησιμοποιώ;

Μόνος σου μόλις είπες ότι πρέπει να καλύπτονται οι προτιμήσεις των περισσοτέρων. Και η γραφή που είναι κατανοητή με άνεση από όλους εδώ μέσα είναι η ελληνική γραφή. Δηλαδή εσύ που είσαι εξοικειωμένος με τα greeklish θες να πεις πως είναι μαγκιά σου που μπορείς να τα καταλαβαίνεις και αυτοί που δεν τα μπορούνε να πάνε να πνιγούνε;

EDIT:
Προς Pastor of Muppets
Ναι το θέμα είναι ότι κάποιοι νιώθουν περιορισμένοι από τους κανόνες και δεν συμμετείχαν στην όποια απόφαση όταν είχε παρθεί. Αλλά για αυτό και το συζητάμε. Όσο για το τι θα είναι καλύτερο... Κοίτα η σύνταξη και η γραμματική δεν νομίζω να επηρεάζεται από το ποιους χαρακτήρες χρησιμοποιείς. Οπότε είναι καθαρά θέμα του αν θα πρέπει να γράφεις πιο γρήγορα χρησιμοποιώντας greeklish ή να "κουραστείς" και να γράψεις με ελληνικούς χαρακτήρες...

Και μιας και μιλάμε για ευανάγνωστο κείμενο σε forum, εσύ ας πούμε το θεωρείς μαγκιά που τελευταία γράφεις συνέχεια με άσπρους χαρακτήρες; Αναρωτιέμαι πως και δεν το ανέφερε κανένας ακόμη...
phmava.php

#304 toXas

toXas

Emperor's Favourite

• Members
  • 107 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 16 Δεκέμβριος 2007 - 14:45

Λοιπον να ξεκαθαρισω κατι

Και εγω με Ελληνικα γραφω στα forum παντα και ακομα κ greeklish να μπορουσα να γραψω παλι Ελληνικα θα εγραφα

αυτο για να γινω ξεκαθαρος! και οντως εχετε δικιο σχεδον σε ολα αυτα για τα οποια κατηγορητε τα greeklish
απλα εκτος απο μειονεκτηματα εχουν κ καποια πλεονεκτηματα (πολλα απο αυτα αναφερει ο Pom) και μην ξεχνατε οτι τα ελληνικα με τραγικα ορθογραφικα λαθη ειναι πιο δυσαναγνωστα απο τα Greeklish:bath:
Ξαναλεω για 666 φορα οτι νομιζω οτι θα ηταν καλυτερο να αφηναμε το ελευθερο αν ο αλλος θελει να γραφει greeklish η ελληνικα αλλωστε πιστευω δειχνει κατα εναν τροπο την "σοβαροτητα" του ποστ

Μόνος σου μόλις είπες ότι πρέπει να καλύπτονται οι προτιμήσεις των περισσοτέρων. Και η γραφή που είναι κατανοητή με άνεση από όλους εδώ μέσα είναι η ελληνική γραφή. Δηλαδή εσύ που είσαι εξοικειωμένος με τα greeklish θες να πεις πως είναι μαγκιά σου που μπορείς να τα καταλαβαίνεις και αυτοί που δεν τα μπορούνε να πάνε να πνιγούνε;

Δεν εχω καταλαβει τι ακριβως δεν σου απανταω στο παραπανω...

<3 Μρ Αγιου-Μανια

#305 kienzan

kienzan

Anime Elite

• Members
  • 1.251 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 16 Δεκέμβριος 2007 - 14:47

Spoiler:

Η γραματική και το συντακτικό είνια τα ίδια και σε greeklish και σε ελληνικά.
Δημοσιευμένη  εικόνα

#306 Darkchilde

Darkchilde

Jedi Master

• Members
  • 915 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 16 Δεκέμβριος 2007 - 14:48

Ξαναλεω για 666 φορα οτι νομιζω οτι θα ηταν καλυτερο να αφηναμε το ελευθερο αν ο αλλος θελει να γραφει greeklish η ελληνικα αλλωστε πιστευω δειχνει κατα εναν τροπο την "σοβαροτητα" του ποστ

Σκέψου όμως τους Moderators/admins Που διαβάζουν όλα τα μηνύματα. Δηλαδή οι άνθρωποι αυτοί πρέπει να χαλάσουνε τα μάτια τους για μερικούς που βαριούνται ή δεν θέλουν να μάθουν ελληνικά;

#307 Pastor_Of_Muppets

Pastor_Of_Muppets

Παρλιακό του Σατανά.

• Members
  • 815 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 16 Δεκέμβριος 2007 - 14:53

Spoiler:

Η γραματική και το συντακτικό είνια τα ίδια και σε greeklish και σε ελληνικά.

δεν ειπα αυτο που λες.

αυτο που ουσιαστικα ρωταω ειναι
Αν ειναι πιο οκ ενα με τελειο συντακτικο ,γραμματικη στα gr33klish

ή

ενα με χαλια συντακτικο/γραμματικη/ορθογραφια στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ.

Δημοσιευμένη  εικόνα

#308 kienzan

kienzan

Anime Elite

• Members
  • 1.251 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 16 Δεκέμβριος 2007 - 14:53

σορρυ ρε μαν αλλα αν αυτο ειχες να προσθεσεις σε οοολα αυτα που ειπαμε καλυτερα να μην το εκανες καθολου.
Αν και παλι πιστευω οτι υπαρχουν διαφορες στον τροπο γραφης του με και του δε.
Τεσπα.

Οχι καλά έκανα.
Το αν ενοχλήθηκες που διόρθωσα δικό σου κείμενο είναι άλλο θέμα.
Δημοσιευμένη  εικόνα

#309 toXas

toXas

Emperor's Favourite

• Members
  • 107 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 16 Δεκέμβριος 2007 - 14:54

Σκέψου όμως τους Moderators/admins Που διαβάζουν όλα τα μηνύματα. Δηλαδή οι άνθρωποι αυτοί πρέπει να χαλάσουνε τα μάτια τους για μερικούς που βαριούνται ή δεν θέλουν να μάθουν ελληνικά;

και εγω global mod σε αναλογο forum ημουν...
εζησα...

<3 Μρ Αγιου-Μανια

#310 Pastor_Of_Muppets

Pastor_Of_Muppets

Παρλιακό του Σατανά.

• Members
  • 815 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 16 Δεκέμβριος 2007 - 14:55

Οχι καλά έκανα.
Το αν ενοχλήθηκες που διόρθωσα δικό σου κείμενο είναι άλλο θέμα.

δες το νεο ποστ.
εσυ δεν καταλαβες καλα.
δεν μιλαω για κειμενο του ιδιου ατομου αλλα για δυο διαφορετικα ατομα που ο ενασ μεν γραφει κατανοητα σε γκρηκλις και ο αλλος σε μογγολιστικα ελληνικα.
αυτο.

Δημοσιευμένη  εικόνα

#311 Kenny

Kenny

<SS0·b ∨ ~SS0·b>

• Retired Staff
  • 8.656 Δημοσιεύσεις:
  • Locationbetween the frets

Καταχωρήθηκε 16 Δεκέμβριος 2007 - 14:59

toXas, εσύ μπορεί να μη με χωνεύεις, εγώ όμως δεν έχω τίποτα εναντίον σου. :/

Δεν θα χρησιμοποιούσες ποτέ greeklish, fair enough. Έτσι κι αλλιώς, δεν είσαι εσύ το πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι αυτοί που όντως γράφουν greeklish. Κι αυτό που κάνουμε εδώ είναι να τους απογυμνώσουμε από κάθε επιχείρημα που έχουν υπέρ της χρήσης τους. Και θα πρέπει να παραδεχτείς ότι έχουμε κάνει καλή δουλειά.
Spoiler:
Προς όλους όσους προτιμάτε να χρησιμοποιείτε greeklish (ΕΣΕΙΣ ξέρετε ποιοι είστε, ούτε εγώ ούτε κανείς άλλος):

It all boils down to this: "Θέλω greeklish γιατί ΜΕ ΒΟΛΕΥΟΥΝ ΕΜΕΝΑ, γιατί βαριέμαι να πατάω [alt]+[shift], και γιατί θέλω να γράφω γρήγορα."

Σκεφτείτε λιγότερο εγωιστικά και συνειδητοποιήστε ότι -ποια πλειοψηφία και κουραφέξαλα- ακόμα κι ΕΝΑ άτομο στο forum να είχε πρόβλημα ανάγνωσης των greeklish, θα έπρεπε να σας αρκεί για να τα εγκαταλείψετε.
Spoiler:

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||

#312 Musashi

Musashi

Anime Freak

• Members
  • 333 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 16 Δεκέμβριος 2007 - 15:06

ουτε ελληνικα, ουτε gr33klish

Spoiler:

edit:Leider gibt es in Griechenland ganz keine Rücksicht... απλα lol xD
All hail the machine
Δημοσιευμένη  εικόνα

#313 toXas

toXas

Emperor's Favourite

• Members
  • 107 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 16 Δεκέμβριος 2007 - 15:08

toXas, εσύ μπορεί να μη με χωνεύεις, εγώ όμως δεν έχω τίποτα εναντίον σου. :/

Δεν θα χρησιμοποιούσες ποτέ greeklish, fair enough. Έτσι κι αλλιώς, δεν είσαι εσύ το πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι αυτοί που όντως γράφουν greeklish. Κι αυτό που κάνουμε εδώ είναι να τους απογυμνώσουμε από κάθε επιχείρημα που έχουν υπέρ της χρήσης τους. Και θα πρέπει να παραδεχτείς ότι έχουμε κάνει καλή δουλειά.

--

Προς όλους όσους προτιμάτε να χρησιμοποιείτε greeklish (ΕΣΕΙΣ ξέρετε ποιοι είστε, ούτε εγώ ούτε κανείς άλλος):

It all boils down to this: "Θέλω greeklish γιατί ΜΕ ΒΟΛΕΥΟΥΝ ΕΜΕΝΑ, γιατί βαριέμαι να πατάω [alt]+[shift], και γιατί θέλω να γράφω γρήγορα."

Σκεφτείτε λιγότερο εγωιστικά και συνειδητοποιήστε ότι -ποια πλειοψηφία και κουραφέξαλα- ακόμα κι ΕΝΑ άτομο στο forum να είχε πρόβλημα ανάγνωσης των greeklish, θα έπρεπε να σας αρκεί για να τα εγκαταλείψετε.

Spoiler:

Δεν νομιζω οτι υπαρχει λογος να επεκταθω στο πρωτο κ ναι ως ενα σημειο αφου εχω παραδεχτει οτι κ η "αντιπαλη πλευρα" εχει αναφερει ορθα (κατα την γνωμη μου τουλαχιστον) επιχειρηματα

so
αυτο που λες ειναι δεν ειναι λογικο παντα μπορει αν υπαρχει ατομο που να τον ενοχλει οτιδηποτε! καποιον μπορουν να το ενοχλουν πχ τα ορθογραφικα και να θελει english με την ιδια λογικη και 1 να ειναι θα πρεπει ολοι οσοι δεν εχουν ακλη ορθογραφια η να ανοιγουν λεξικο η γραφουν greeklish
Δεν ειναι απαραιτητα εγωιστικο... υπαρχουν ατομα που πραγματικα δυσκολευονται στο να γραψουν ελληνικα (και δεν ειναι λιγα)
Δεν ειπα οτι αυτο ειναι λογικο να γινετε απλως μην το αναγαγετε ολα στο "εγωιστικο"

<3 Μρ Αγιου-Μανια

#314 kienzan

kienzan

Anime Elite

• Members
  • 1.251 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 16 Δεκέμβριος 2007 - 15:08

δες το νεο ποστ.
εσυ δεν καταλαβες καλα.
δεν μιλαω για κειμενο του ιδιου ατομου αλλα για δυο διαφορετικα ατομα που ο ενασ μεν γραφει κατανοητα σε γκρηκλις και ο αλλος σε μογγολιστικα ελληνικα.
αυτο.

Υπό αυτές τις συνθήκες σαφώς τα ελληνικά είναι χειρότερα.

Δυστιχώς ο τρόπος γραφής που θα επειλέξει ο συγκραφές δεν επιρεάζει τις συντακτικές και γραμματικές του εικανότιτες και έτσι αυτά δεν αποτελουν λόγο για τη προτιμησή ενώς user στα greeklish:emptyonexg1:
Δημοσιευμένη  εικόνα

#315 red pyramid

red pyramid

Revolutionary Fanboy

• Members
  • 1.655 Δημοσιεύσεις:
  • LocationThe city upon the hill

Καταχωρήθηκε 16 Δεκέμβριος 2007 - 15:12

ουτε ελληνικα, ουτε gr33klish

Spoiler:

edit:Leider gibt es in Griechenland ganz keine Rücksicht... απλα lol xD

Μπαααα,καλύτερα να γράφει κανείς στους κώδικες των Ελ,έτσι θα συνενοούμαστε καλύτερα χάρη στο κώδικα ΙΧΩΡ808 που όλοι οι έλληνες έχουμε στο Ντι-Ε-Νέι μας.

Πάντως toxas,επειδή εγώ ξεκίνησα το internet με greeklish και όταν γράφτηκα στο φόρουμ ξεκίνησα τα ελλήνικα,δεν μπορώ να καταλάβω τι ακριβώς δυσκολεύει κάποιον να γράφει ελληνικά.
Δημοσιευμένη  εικόνα