Νομίζω toxas ότι αντιθέτως εσύ λες άκυρα πράγματα, και όλοι όσοι θέλετε greeklish σε ελληνικό forum. Αν δεν σου αρέσει να γράφεις ελληνικά τότε μην παίρνεις μέρος στις συζητήσεις.
Προσωπικά ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΤΑ GREEKLISH. Και δεν μου αρέσουν διότι είναι δυσανάγνωστα ιδίως σε μεγάλα κείμενα. Μία-δύο γραμμές δεν είναι μεγάλο πρόβλημα, αλλά κάτσε διάβασε ένα ολοόκληρο Τhread 15+ σελίδων σε Greeklish. Εγώ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ, με κουράζει δεν καταλαβαίνω τι θέλει να πεί κάποιος μετά τις πρώτες 2-3 γραμμές. Δεν μπορώ εύκολα να τα διαβάσω.
Στο MSN γράφω ελληνικά συνήθως. Καμμιά φορά επειδή στο MSN ξεχνάω να πατήσω Alt+Shift γράφω και greeklish. Ποτέ σε forum όμως. Προσπαθώ να γράφω σωστά και με τόνους. Δεν είμαι τέλεια ορθογράφος αλλά προσπαθώ. Προσπαθώ να αποδίδω την μητρική μου γλώσσα όσο καλύτερα μπορώ και να μην της κάνω ζημιά. και εαν διαβάσεις μερικά post ανθρώπων που έχουν δυστυχώς συνηθίσει τα greeklish θα προσέξεις ότι δεν χρησιμοποιούν ξ αλλά κσ, δεν χρησιμοποιούν ψ αλλά πσ... Αν αυτό δεν είναι ζημιά για την ελληνική γλώσσα δεν ξέρω τι είναι. Και αυτά τα Post μερικές φορές καταντάνε δυσανάγνωστα. Και εαν ξαναγινότανε ψηφοφορία εγώ ΕΛΛΗΝΙΚΑ θα επέλεγα.
Δεν έχω δεί κανένα σωστό επιχείρημα υπέρ των greeklish, απλά μερικούς που είτε βαριούνται να πατήσουν 2 κουμπιά παραπάνω είτε κάποιους που ντρέπονται για την ορθογραφία και γραμματική που ΔΕΝ γνωρίζουν στα ελληνικά.
Και ένα τελευταίο: θα διάβαζες ποτέ βιβλίο τυπωμένο σε greeklish; Θα μπορούσες να διαβάσεις φυσική, χημεία ή ιστορία σε greeklish; Και μην μου πείς ότι δεν είναι το ίδιο πράγμα διότι το ίδιο ακριβώς είναι για μένα τουλάχιστον. Είτε διαβάζω στο internet ένα forum είτε ένα βιβλίο, μου αρέσει να τα βλέπω σωστά γραμμένα.
Διαφωνισα ποτε σε αυτα?
Αυτα ομως αποτελουν προσωπικες προτιμησεις, κ μενα μου αρεσει να διαβαζω τα ποστ γραμμενα αναποδα πρεπει ολοι να το κανετε?
Συζητηση κανουμε δεν σε αναγκασα για τιποτα, το θεμα μου ειναι οτι δεν χρειαζετε να απαγορευτουν οχι οτι τα Greeklish ειναι καλυτερα απο τα ελληνικα!
Φυσικα κ καθενας εχει τις προτιμησεις του απλως αυτο που λεω ειναι να ικανοποιηθουν οσων τον δυνατον περισσοτερες...