κοιτα για να τελειωνουμε ειναι αυτο αυτο που θεω να πω...
Ειναι αλλο πραγμα "προτιμω τα ελληνικα" κ αλλο πραγμα "επιβαλλω μονο τα ελληνικα"
Και εγω προτιμω τα ελληνικα αλλα δεν με ενοχλει ακποιος που γραφει greeklish
Οταν λοιπον θεωρεις τα ελληνικα αυτονοητα κ παραλογη την τυχον απαγορευση του απο ενα ελληνικο φορουμ γιατι να αμφισβητεις απο την αρχη (απο την στιγμη που το Poll σου λεει καθαρα ΝΑΙ η ΟΧΙ στην καταργηση τους) τα greeklish που στο κατω κατω ειναι η γλωσσα του Internet...
Πολυ αμφιβαλλω αν καποιον τον ενοχλουν τα Greeklish ανεξαρτητα με τι προτιμαει
Ο μονος ουσιαστικος λογος που μπορει να ενοχλουν καποιον ειναι οτι μπορει αν ειναι δυσαναγνωστα αλλα θελω να πιστευω οτι το 95% του φορουμ κ ολων σχεδον Ελληνων που χρησιμοποιουν τακτικα το net μπορουν να διαβασουν τα Greeklish τοσο καλα κ ευκολα διαβαζουν κ τα ελληνικα... οποτε το προβλημα καταργησης ειναι κολλημα του φορουμ κ τπτ παραπανω αλλιως δεν θα ειχε τεθει καν σε συζητηση το ολο ζητημα
ToXas εγώ είχα βάλει το poll πριν κανένα χρόνο, μετά από παραίνεση/συζήτηση επ αυτού από μερικά μέλη του forum. Το θέμα προς συζήτηση και ψηφοφορία τότε ήταν περί καθιέρωσης της Ελληνικής γραφής αποκλειστικά στο forum μας. Είτε έτσι το γράψεις, είτε περί απαγόρευσης gr33klish το γράψεις είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα νομίζω.
Σε περίπτωση που η πλειοψηφία επέλεγε να συνεχιστεί η προαιρετική (ή κατά βούλησιν) χρήση των λατινικών χαρακτήρων για την απόδοση της Ελληνικής, αυτό θα κάναμε, σεβόμενοι την πλειοψηφία. Η πλειοψηφία αποφάσισε, εμείς εφαρμόσαμε, και έγινε κανόνας του forum η καθιέρωση της Ελληνικής γραφής.
Δεν νομίζω πως "έστρεψα" το δημοψήφισμα προς την μία ή την άλλη πλευρά μέσω της διατύπωσης του. Τα μέλη μας αυτό ακριβώς ζητούσανε να τεθεί στο τραπέζι, και πάνω σε αυτό ψηφίσαμε, δλδ στην αλλαγή του τρόπου γραφής από τα μέλη μας. Πουθενά δεν μπήκε στο τραπέζι το αν "προτιμάμε" τα gr33klish ή τα Ελληνικά, γιατί απλούστατα, αυτό ήταν εκτός θέματος.
Επιπρόσθετα, θα δεις πως στο voting thread δεν εκφέρω προσωπικά γνώμη επί του θέματος (ούτε καν ψήφισα για την ακρίβεια) ακριβώς για να μην επηρεάσω τα μέλη στην απόφασή τους.
Για το θέμα gr33klish έχουν ειπωθεί πολλά και σίγουρα υπάρχουν δόκιμα επιχειρήματα και αντεπιχειρήματα και από τις δύο πλευρές. Οι απόψεις "όποιος προτιμά να γράφει gr33klish είναι λοβοτομημένο και φυγόπονο 12χρονο" και " όποιος δεν γουστάρει να διαβάζει gr33klsih είναι δυσκοίλιος και υποχόνδριος θαμώνας της αμπελοφιλοσοφικής συντεχνίας του σωβινισμού" κρίνονται εξίσου άκυρες με την προσπάθεια μου να τις αποδώσω χιουμοριστικά. Σε παρακαλώ λοιπόν, μην μας ψέγεις για bias σε αυτό το ζήτημα.
Τα greeklish απαγορεύτηκαν επειδή ενοχλούσαν αυτούς που τα διάβαζαν. Τα ελληνικά ποιον ενοχλούν ?
Γιώργο σαφώς ενοχλούν αυτούς που δυσκολεύονται να τα πληκτρολογήσουν. Οι ενοχλήσεις ασχέτως προαιρέσεως, είναι το ίδιο υπαρκτές.
Πάντως όπως αναφέραμε, πλέον ως κανόνας του forum έχει καθιερωθεί η χρήση της Ελληνικής γραφής. Ευχαριστώ και πάλι τα μέλη που αν και διαφωνούν/δυσανασχετούν με το παραπάνω, σεβόνται αρκετά τον κανόνα για να εκφράσουν την διαφωνία τους με Ελληνική γραφή...