Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
* * * * * 1 votes

Τι με ενοχλεί σε αυτό το Forum;

• Please log in to reply
2194 replies to this topic

#1576 phm

phm

Anime Ghost

• Members
  • 1,807 posts
  • LocationOn the boundary of life and death

Posted 16 February 2009 - 20:02

Βασικά ντάξει δεν μπορούμε να βάλουμε σαν κανόνα ο άλλος να μην κάνει ορθογραφικά λάθη. Δηλαδή που να είμασταν και forum φιλολογικού... περιεχομένου. Από την άλλη δεν νομίζω να υπάρχει άτομο που να μην ξέρει να γράφει ελληνικά, (άντε να πεις ότι δεν το χει συνηθίσει στο computer, αλλά πραγματικά δεν είναι δύσκολο).

Πάντως έλεος το έχουμε κάνει ανατολικό ζήτημα το θέμα γραφής, δηλαδή έλεος... Στο κάτω κάτω αν θέλετε τόσο πολύ να γράφετε σε greeklish περάστε από το irc :hahaha:
phmava.php

#1577 Matsu

Matsu

Certified Dorama Queen

• Members
  • 754 posts

Posted 17 February 2009 - 14:34

σε καμία περίπτωση δεν μίλησα για δυσλεξία και ούτε καν φαντάστηκα οτι κάποιος μπορούσε να προσβληθεί γιατί πολύ απλά όταν έγραφα το ποστ ούτε κατα διάνοια δεν πέρασε απο το μυαλό μου οτι κάποιος μπορεί να σκεφτεί αυτό.Γνωρίζω πολύ καλά αυτή την ασθένεια και το ξεκαθαρίζω οτι σε καμία περίπτωση δεν αναφερόμουν σε αυτό.
Πέρα απο αυτό παρόλο που είσαι άτομο με δυσλεξία σε κανένα ποστ σου δεν θυμάμαι να έχω δει ορθογραφικό λάθος(δεν ξέρω βέβαια αν χρησιμοποιείς κάποιο λέξικο).Εσύ περισσότερο απο όλους δικαιολογείσαι αλλά οι άλλοι?Και μπορεί να λες οτι στο ποστ μου είναι άσχημο και προσβλητικό αλλά δεν είναι ακόμη πιο προσβλητικό να βλέπεις τον άλλο να "καταστρέφει " τη γλώσσα σου?

Θελω να ενημερωσω οτι η δυσλεξια δεν ειναι ασθενεια, αλλα μαθησιακη δυσκολια η οποια οφειλεται στην ισοτιμη λειτουργια των δυο ημισφαιριων του εγκεφαλου. Οι μη δυσλεκτικοι εχουν το ενα ημισφαιριο να λειτουργει παραπανω απο το αλλο, ενω οι δυσλεκτικοι εχουν και τα δυο να λειτουργουν ταυτοχρονα και το ιδιο εντονα, στελνοντας και τα δυο εντολες στο ατομο με αποτελεσμα οταν οι εντολες φτανουν στα χερια πια, για να γραψει, το ατομο να μπερδευεται.Το καλο της ολης φασης ειναι οτι συγκριτικα με τους μη δυσλεκτικους, οι δεσλεκτικοι ειναι πιο ευφυεις και ευστροφοι.
Οι τυποι δυσλεξιας ποικιλουν απο το ατομο που δεν μπορει να γραψει σωστα ορθογραφια, μεχρι το ατομο σαν και του λογου μου που συντακτικα οι προτασεις του δεν βγαζουν νοημα σε γραπτο λογο και ειναι τεραστιες σε μηκος μπερδευοντας τον αναγνωστη, αλλα μεχρι και το ατομο που ανακαλυψε την γραμμικη Δ.
Σε καμια περιπτωση ομως δεν συγκαταλεγεται η δυσλεξια στην κατηγορια των ασθενειων.Παρ''ολα αυτα, δεν ειναι δικαιολογια ανορθογραφου κειμενου την σημερον ημερα που οπως ειπε και η Λιζα, υπαρχουν ενα σωρο utilities για να αποφυγεις τετοια λαθη. Πιστευω οτι απλα κολλησε στο οτι αποκλειστηκε κατευθειαν η κατηγορια μας και λεχθηκε οτι αν εισαι ανορθογραφος, εισαι αναλφαβητος.
Posted Image

Dorama Queen-Bitch Mode On Atm

#1578 Nerethil

Nerethil

Lvl 1 Inhuman

• Members
  • 139 posts

Posted 18 February 2009 - 03:31

Εποισεις καπου αιδό να αναφερθι πος το 50% τυς σοιμαιρηνής ελινικις ναιωλαίας ήνε δυσλεκτική

#1579 Sponis

Sponis

Despair-Ridden Heart...

• Retired Staff
  • 2,291 posts

Posted 18 February 2009 - 10:30

το λέει ποιος;

επίσης θέλει πολύ προσπάθεια για να πετύχεις μόνο 4 λέξεις σωστές σε όλη την πρότασή σου [και μάλιστα οι δύο να είναι το "να" και το "το"]

#1580 Matsu

Matsu

Certified Dorama Queen

• Members
  • 754 posts

Posted 18 February 2009 - 14:01

Εποισεις καπου αιδό να αναφερθι πος το 50% τυς σοιμαιρηνής ελινικις ναιωλαίας ήνε δυσλεκτική

Αυτο που αναφερεις εδω ειναι αναληθες, σιγουρα ομως το 50% της ελληνικης νεολαιας ειναι οσοι βαριουνται να διαβαζουν και πανε με τους γονεις τους σε ιδιωτικο ψυχολογο για να τους βγαλει το χαρτι για τη δυσλεξια και να περνανε τις ταξεις πιο ευκολα. Μεσα σε αυτο το ποσοστο τα παιδια που πραγματικα εχουν δυσλεξια πρεπει να ειναι γυρω στο 5-10%.Αλλα σιγουρα δεν ειναι αυτο το θεμα του τοπικ, οποτε το κοβω εδω.
Posted Image

Dorama Queen-Bitch Mode On Atm

#1581 Fingolfin

Fingolfin

High King of the Noldor

• Retired Staff
  • 1,433 posts

Posted 19 February 2009 - 02:07

Κοίτα να δεις που από το θέμα των greeklish που έχει αναπτυχθεί, έχει εξαντληθεί και έχει ξεφτυλιστεί στις 80 από τις 106 σελίδες του παρόντος topic θα περάσουμε στο θέμα της σωστής ορθογραφίας!
Γιατί να πιάνουμε πάντα τα δύο άκρα; Δεν μας έφτανε που (τελικά; ) ξεπεράσαμε το ''βουνό'' των greeklish με τους πολλούς υπέρμαχούς του και πήγαμε αμέσως στην παρατήρηση του ότι δεν γράφουμε σωστά ελληνικά; Για στάκαμαν λίγο...πως περιμένεις τόσοι και τόσοι που γράφανε σε greeklish να μάθουν αμέσως να γράφουν σωστά ελληνικά;!
Posted Image
''Πλημμυρισμένος από οργή και απελπισία,καβάλησε το Ροχάλλορ,το μεγάλο του άλογο. Διέσχισε το Ντορ-νου-Φάουγκλιθ σαν άνεμος μέσα στη σκόνη και όσοι είδαν την επίθεσή του το έβαλαν στα πόδια.Κι έφτασε στις πύλες της Άνγκμπαντ και σάλπισε το βούκινό του,χτύπησε τις μπρούτζινες πόρτες και προκάλεσε τον Μόργκοθ να βγει να πολεμήσουν.'' Το Σιλμαρίλλιον
My AMV in animemusicvideos.org Posted Image .aNiMe//GR IRC channel Posted Image

#1582 mono

mono

Ελιτίστρια

• Global Mods
  • 4,147 posts

Posted 19 February 2009 - 02:17

Για στάκαμαν λίγο...πως περιμένεις τόσοι και τόσοι που γράφανε σε greeklish να μάθουν αμέσως να γράφουν σωστά ελληνικά;!

:hahaha::hahaha::hahaha:

Νασαι καλα ρε Fingolfin...Μεκανες και ελιωσα στα γελια...Για να καταλαβω στα ελληνικα σχολεια τα παιδια μαθαινουν να γραφουν σε greeklish? δεν το λεω ειρωνικα btw πραγματικα πεθανα στα γελια...

xbJ3b2w.jpeg

#1583 Fingolfin

Fingolfin

High King of the Noldor

• Retired Staff
  • 1,433 posts

Posted 19 February 2009 - 02:41

Σαφώς και δεν γράφουν greeklish στα σχολεία...όποιος κατάλαβε...κατάλαβε πως το είπα.
Posted Image
''Πλημμυρισμένος από οργή και απελπισία,καβάλησε το Ροχάλλορ,το μεγάλο του άλογο. Διέσχισε το Ντορ-νου-Φάουγκλιθ σαν άνεμος μέσα στη σκόνη και όσοι είδαν την επίθεσή του το έβαλαν στα πόδια.Κι έφτασε στις πύλες της Άνγκμπαντ και σάλπισε το βούκινό του,χτύπησε τις μπρούτζινες πόρτες και προκάλεσε τον Μόργκοθ να βγει να πολεμήσουν.'' Το Σιλμαρίλλιον
My AMV in animemusicvideos.org Posted Image .aNiMe//GR IRC channel Posted Image

#1584 Darthnicolas

Darthnicolas

Raidou Kuzunoha the 1st

• Members
  • 972 posts

Posted 19 February 2009 - 22:12

Fingolfin αυτό που λες είναι απολύτως λάθος.

Τα greeklish είναι απλά μία επέκταση της ελληνικής γλώσσας,για να έχουμε κάποιες διευκολύνσεις στο net.

Το να ξέρει κάποιος greeklish δεν είναι κάτι ιδιαίτερο,εγώ τα έμαθα παίζοντας ένα χρόνο mmorpg,και μετά το συνέχισα σε άλλα forum κλπ για αρκετό καιρό,έχοντας αποκτήσει την άνεση,μέχρι που ήρθα εδώ και άρχισα να γράφω ελληνικά(χωρίς κάποια δυσκολία or smthn,και μερικά ορθογραφικά λογικό είναι να τα κάνω και τώρα και για πάντα).

Δικαιολογίες τύπου "είχα συνηθίσει greeklish και δυσκολεύομαι με τα ελληνικά" φανερώνουν απλή αδυναμία του ατόμου να προσαρμοστεί,και δεν πιστεύω πως πρέπει να λαμβάνονται υπ'όψη.Πείτε "δεν με βολεύουν σε ταχύτητα κλπ" να πω πάει στο διάλο,άλλωστε και γω ακόμα χρησιμοποιώ greeklish αλλού γι'αυτό το λόγο.

Αν δεν μπορεί να γράψει όμως ελληνικά με καλή ορθογραφία,δεν είναι κάτι περίεργο,άλλωστε δεν είναι όλοι ορθογράφοι σε αυτόν τον κόσμο,οπότε σαφώς και δεν πρέπει να κατακρίνουμε κάποιον για κακή χρήση της γλώσσας(και μη μιλάτε για θέμα μητρικής,γιατί έχω πετύχει στο net κάτι κουφέτα,από τα οποία ξέρω καλύτερα αγγλικά και ας μην είμαι από Αγγλία...)

#1585 Azathoth

Azathoth

*Don't be like me*

• Banned
  • 1,136 posts

Posted 19 February 2009 - 22:20

ρε παιδιά σας παρακαλώ τώρα. δεν θέλω να είμαι πολεμικός ούτε τίποτα αλλα σοβαρά ασχολείστε με το αν γραφει σωστά ελληνικά κάποιος η όχι? καταλαβαίνω να μην θέλετε greeklish αν και αυτό φέρνει άτομα σαν εμενα σε πιο δύσκολη θέση αλλα τώρα να κάθεστε να ασχολείστε με το κάθε ορθογραφικό λάθος πιστεύω παραπάει. after all, τόσο ενοχλητικό είναι αν κάποιος κάνει μερικά ορθογραφικά? εγώ χρησιμοποιώ online dictionary αλλα μου ξεφεύγουν πολλές φορες λαθάκια. τόσο κακό είναι? :S

Jeg drikker fra glemselens elv,
ror tørrskodd over hatets hav;
seiler med vinden i ryggen,
til maktenes ende, begynnelse og mening.

#1586 Sponis

Sponis

Despair-Ridden Heart...

• Retired Staff
  • 2,291 posts

Posted 20 February 2009 - 13:12

ξαναματαλέμε

δεν υπάρχει πρόβλημα με κάποια ορθογραφικά λάθη

υπάρχει με αυτούς που γράφουν όπως γράφουν σε greeklish και απλά έχουν το alt-shift στα ελληνικά... και υπάρχει το πρόβλημα γιατί χρησιμοποιούν ένα γραπτό μέσο επικοινωνίας και απλά βαριούνται να γράψουν...
δλδ. είναι σαν να θέλουμε να μιλήσουμε στο τηλέφωνο και να μιλάω με μισές λέξεις... και να περιμένω και να με καταλάβεις και να μου απαντήσεις σωστά και να με πάρεις υπόψιν σου και να μου ξαναμιλήσεις...

ε δεν πάει ακριβώς έτσι...

#1587 sunday

sunday

Anime Elite

• Members
  • 1,087 posts

Posted 11 March 2009 - 02:47

Ας ακολουθήσω τη μόδα της ενόχλησης...

Με ενοχλεί ότι δεν μπορώ να μπώ στα νήματα των σειρών που παίζονται αυτή την περίοδο αν δεν έχω δει το τελευταίο επεισόδιο, γιατί κινδυνεύω να φάω spoiler. Ναι, δε μου αρέσει να ξέρω το παραμικρό από ό,τι θα δω στη συνέχεια.

Posted Image

#1588 Dante80

Dante80

(╯°□°)╯︵ ┻━┻

• Retired Staff
  • 5,518 posts
  • Location今、そこにいる僕

Posted 11 March 2009 - 08:41

Ναι το πρόβλημα των spoilers ελλοχεύει πάντα σε ongoing series threads, και επιπρόσθετα, η συζήτηση που γίνεται συνήθως έχει θεματολογία χρονικά ανάλογη με το που έχει φτάσει η σειρά μέχρι τώρα...αυτός είναι ένας πρόσθετος λόγος για τον οποίο αν είσαι πίσω σε μια σειρά είναι καλό να πάρεις τα posts με μια σειρά, και να σταματήσεις στο σημείο της συζήτησης που αφορά το τελευταίο eps που βλέπεις. Αφενός υπάρχει η περίπτωση να διαβάσεις spoiler αν πας/κοιτάξεις παρακάτω, αφετέρου η συζήτηση που γίνεται λογικά δεν πρέπει να σε ενδιαφέρει μιας και αναφέρεται σε eps που δεν έχεις δει ακόμα...^^

Στην περίπτωσή σου, αν δεν θέλεις να ξέρεις το παραμικρό για μια σειρά που παρακολουθείς, δεν πας ΚΑΝ στην αντίστοιχη με αυτή θεματική συζήτησή, η οποία εξάλλου που βρίσκεται σε προχωρημένο επίπεδο/eps έτσι και αλλιώς. Ότι και να διαβάσεις σχεδόν μπορεί υπό προϋποθέσεις να σου φανεί σαν spoiler (τουλ. έτσι συμβαίνει με εμένα όταν βλέπω ongoing)...:thatsit:

Ότι spoiler πέφτει φυσικά στην αντίληψη των υπεύθυνων mods αλλάζει τάχιστα, και σε καθε περίπτωση υπάρχει ενημέρωση κατ ιδίαν του μέλους για την παράβαση (σε περιπτώσεις δε που έχουμε το ίδιο σφάλμα κατ εξακολούθησιν, έχουμε και κυρώσεις). Αλλά είναι αδύνατον ο κάθε moderator να μπορεί να αναγνωρίζει όλα τα spoiler στον τομέα ευθύνης του, τόσο για αντικειμενικούς λόγους (δεν έχει δει την σειρά που αποτελεί το θέμα συζήτησης σε ένα thread) όσο και υποκειμενικούς (το τι θεωρείται spoiler από κάποιον εξαρτάται και από προσωπικούς παράγοντες. Υπάρχουν χρήστες που θεωρούν ακόμα και μικρολεπτομέρειες πως τους χαλούν την ευχαρίστηση αν τις γνωρίζουν από πρίν, και άλλοι που ταυτίζουν την λέξη spoiler με την δημοσιοποίηση κεντρικών μόνο αξόνων του plot μιας σειράς).

Γι αυτούς τους λόγους, όπως συμβαίνει και σε όλα τα forums του κόσμου εξάλλου, βασιζόμαστε και στην συμμετοχή των μελών μέσω του reporting για να προλαμβάνουμε και να ισιώνουμε τέτοια φαινόμενα. :gotit:

Edited by Dante80, 11 March 2009 - 08:51.

Jh0Lmx3.png
.aNiMe//GR IRC Channel ~ Better than sex, batteries included.

#1589 aboumonkey

aboumonkey

I love monkeys

• Members
  • 1,385 posts

Posted 31 March 2009 - 16:42

Τα spoilers σε υπογραφές και avatars.

#1590 ghostdog

ghostdog

Καμένος στη μετάφραση...

• Members
  • 157 posts

Posted 06 April 2009 - 23:20

Τελευταία κάποιες φορές δε μπορώ να μπω στο site. Moυ βγάζει είτε internal error ( η κάτι παρόμοιο) είτε απλά δε φορτώνει τίποτα. Έχει φάει μανίκι ο server σας ή άλλο είναι το πρόβλημα?