Οι δημιουργοί θέλουν να φτιάξουν ένα ωραίο σενάριο, να αναπτύξουν μια έξυπνη ιδέα, και όχι να περάσουν μηνύματα.
Ντάξει, υπάρχουν και μερικοί δημιουργοί που επιθυμούν σφόδρα να περάσουν μυνήματα στον κόμο. Αλλά είναι σε άλλα χωράφια και δω το θέμα μας είναι το deathnote...
Τα κρυφά μηνύματα δεν τα βρίσκουμε δηλαδή, τα εφευρίσκουμε, ουσιαστικά αυτό λες. Προσωπικά, δεν έχω καμία όρεξη να βρίσκω κρυφά μηνύματα από εκεί που δεν υπάρχουν.
H αντίληψη του καθενός, είναι ένα δίχτυ μοναδικής κατασκευής που ψαρεύει συγκεκριμμένα ψάρια.
Και καλά κανεις και δεν προσπαθείς να βρεις κρυφα μυνήματα εκεί που θεωρείς ότι δεν υπάρχουν. Είναι ότι χειρότερο, να σε χαρακτηρίζουν και να σου επιτίθενται καμπόσοι λεβέντες, επειδή δεν βγάζεις παρόμοιο συμπέρασμα με δαύτους!
Να διευκρινίσω (στην περίπτωση που χρειάζεται) ότι στο ζήτημα που ανοίχτηκε πρόσφατα, εγώ μόνο την προσωπική άποψη λέω! Δε με νοιάζει αν θα πείσω κανένα. Ούτε θα κάτσω να χαρακτηρίσω κόσμο "ανάπηρο αντίληψης", επειδή δεν είδε στο deathnote ότι είδα εγώ!
(αυτά που κοροϊδεύω, θα κάνω?)
Όλο αυτό το φιλοσοφικό υπόβαθρο που δίνεις στη σειρά είναι ενδιαφέρον και βγάζει νόημα, αλλά το πιο πιθανόν είναι ότι η mangaka ούτε που σκέφτηκε να το δώσει.
Έχεις το απόλυτο δίκιο! Όντως μπορεί να μην είχε την παραμικρή τετοια πρόθεση και ούτε να του/της πέρασε καν απ το μυαλό να σκιαγραφίσει έναν κόσμο όπου τα ορμώμενα από τα συναισθηματα τους άτομα θα παίξουν το ρόλο του χαμένου και πως μόνο η δύναμη πάνω από την ευαισθησία, μετράει. Αλλά θα φανταστώ, πως αν είχα την ευκαιρία να το συζητήσω με τον/την mangaka, μάλλον θα έξυνε το κεφάλι, αναφωνώντας "hontou??" (realy?)
Όντως, μπορεί να μη το χε καν σκεφτεί έτσι.
Εγώ όμως έτσι το αντιλήφθηκα. Γιατί έτσι είναι κατασκευασμένο το δικό μου δίχτυ αντίληψης....
Και το "ήταν στη μοίρα της και είχε συναισθήματα" ως αίτιο να κάνει η Rem αυτό που έκανε δεν μου φαίνεται ιδιαίτερα πειστικό, για να πω την αλήθεια.
Εν κατακλείδι, αυτό που έφαγε το κεφάλι-όχι μόνο της Remu, αλλά και άλλων δεν ήταν μόνο η συναισθηματική αδυναμία, αλλά κυριως το ότι βρέθηκε κάποιος να το εκμεταλλευτεί αυτό με τόσο σατανικό τρόπο!
Α, μη ξεχάσω. Και ο ίδιος ο Near αποδεικνύεται...εκμεταλλευτής συναισθηματικών αδυναμιών....
Κι αν δε σ' επεισα, τι πειράζει?? Τα επιχειρήματα μου πάντως τα έδωσα.
Γιατί αν δεν απατώμαι, επιχειρήματα κυριως ζητούσες....
Στη Yuna (ελπίζω όντως να είναι κορίτσι, μη φάω και καμιά λογοκρισία...) απάντησες:
Και η καραμελίτσα του "δε σου αρέσει, γι' αυτό το κατηγορείς" μπορεί να σταματήσει. Επιχειρήματα θέλω.
Καμπόσοι (δε βάζω τη yuna μεσα σ' αυτούς) σκυλοβαριούνται να παραθέσουν τα επιχειρήματα τους, ε, και για να μη τους πολύ-σκοτίζουνε τη μανέστρα, πετάνε κει χάμου ένα "το θάβεις γιατί δε σ' άρεσε".
Καλώς το κάνουνε? κακώς το κάνουνε? Ούτε που μ' ενδιαφέρει.
Ούτε και σένα θα πρεπε να σ ενδιαφέρει ιδιέταιρα....
Αμα ξέρεις κι έχεις πει γιατί so far σε ξενέρωσε, έχεις κάνει την καλύτερη δουλειά...