Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
* * * * * 2 votes

Death Note

• Please log in to reply
2705 replies to this topic

#766 Tomodachi2

Tomodachi2

Repairer of Reputation

• Members
  • 915 posts

Posted 31 May 2007 - 13:06

Οι δημιουργοί θέλουν να φτιάξουν ένα ωραίο σενάριο, να αναπτύξουν μια έξυπνη ιδέα, και όχι να περάσουν μηνύματα.

Ντάξει, υπάρχουν και μερικοί δημιουργοί που επιθυμούν σφόδρα να περάσουν μυνήματα στον κόμο. Αλλά είναι σε άλλα χωράφια και δω το θέμα μας είναι το deathnote...

Τα κρυφά μηνύματα δεν τα βρίσκουμε δηλαδή, τα εφευρίσκουμε, ουσιαστικά αυτό λες. Προσωπικά, δεν έχω καμία όρεξη να βρίσκω κρυφά μηνύματα από εκεί που δεν υπάρχουν.

H αντίληψη του καθενός, είναι ένα δίχτυ μοναδικής κατασκευής που ψαρεύει συγκεκριμμένα ψάρια.
Και καλά κανεις και δεν προσπαθείς να βρεις κρυφα μυνήματα εκεί που θεωρείς ότι δεν υπάρχουν. Είναι ότι χειρότερο, να σε χαρακτηρίζουν και να σου επιτίθενται καμπόσοι λεβέντες, επειδή δεν βγάζεις παρόμοιο συμπέρασμα με δαύτους!
Να διευκρινίσω (στην περίπτωση που χρειάζεται) ότι στο ζήτημα που ανοίχτηκε πρόσφατα, εγώ μόνο την προσωπική άποψη λέω! Δε με νοιάζει αν θα πείσω κανένα. Ούτε θα κάτσω να χαρακτηρίσω κόσμο "ανάπηρο αντίληψης", επειδή δεν είδε στο deathnote ότι είδα εγώ!
(αυτά που κοροϊδεύω, θα κάνω?)

Όλο αυτό το φιλοσοφικό υπόβαθρο που δίνεις στη σειρά είναι ενδιαφέρον και βγάζει νόημα, αλλά το πιο πιθανόν είναι ότι η mangaka ούτε που σκέφτηκε να το δώσει.

Έχεις το απόλυτο δίκιο! Όντως μπορεί να μην είχε την παραμικρή τετοια πρόθεση και ούτε να του/της πέρασε καν απ το μυαλό να σκιαγραφίσει έναν κόσμο όπου τα ορμώμενα από τα συναισθηματα τους άτομα θα παίξουν το ρόλο του χαμένου και πως μόνο η δύναμη πάνω από την ευαισθησία, μετράει. Αλλά θα φανταστώ, πως αν είχα την ευκαιρία να το συζητήσω με τον/την mangaka, μάλλον θα έξυνε το κεφάλι, αναφωνώντας "hontou??" (realy?)
Όντως, μπορεί να μη το χε καν σκεφτεί έτσι.
Εγώ όμως έτσι το αντιλήφθηκα. Γιατί έτσι είναι κατασκευασμένο το δικό μου δίχτυ αντίληψης....

Και το "ήταν στη μοίρα της και είχε συναισθήματα" ως αίτιο να κάνει η Rem αυτό που έκανε δεν μου φαίνεται ιδιαίτερα πειστικό, για να πω την αλήθεια.

Εν κατακλείδι, αυτό που έφαγε το κεφάλι-όχι μόνο της Remu, αλλά και άλλων δεν ήταν μόνο η συναισθηματική αδυναμία, αλλά κυριως το ότι βρέθηκε κάποιος να το εκμεταλλευτεί αυτό με τόσο σατανικό τρόπο!
Α, μη ξεχάσω. Και ο ίδιος ο Near αποδεικνύεται...εκμεταλλευτής συναισθηματικών αδυναμιών....
Κι αν δε σ' επεισα, τι πειράζει?? Τα επιχειρήματα μου πάντως τα έδωσα.
Γιατί αν δεν απατώμαι, επιχειρήματα κυριως ζητούσες....

Στη Yuna (ελπίζω όντως να είναι κορίτσι, μη φάω και καμιά λογοκρισία...) απάντησες:

Και η καραμελίτσα του "δε σου αρέσει, γι' αυτό το κατηγορείς" μπορεί να σταματήσει. Επιχειρήματα θέλω.

Καμπόσοι (δε βάζω τη yuna μεσα σ' αυτούς) σκυλοβαριούνται να παραθέσουν τα επιχειρήματα τους, ε, και για να μη τους πολύ-σκοτίζουνε τη μανέστρα, πετάνε κει χάμου ένα "το θάβεις γιατί δε σ' άρεσε".
Καλώς το κάνουνε? κακώς το κάνουνε? Ούτε που μ' ενδιαφέρει.
Ούτε και σένα θα πρεπε να σ ενδιαφέρει ιδιέταιρα....
Αμα ξέρεις κι έχεις πει γιατί so far σε ξενέρωσε, έχεις κάνει την καλύτερη δουλειά...

#767 Kenny

Kenny

<SS0·b ∨ ~SS0·b>

• Retired Staff
  • 8,656 posts
  • Locationbetween the frets

Posted 31 May 2007 - 14:41

Ρε guys, μην τσακώνεστε... Αν το ήξερα, δεν θα ξεκινούσα καν την συζήτηση γύρω από το goof.

Είναι νομίζω άσκοπη η συζήτηση περί των συγγραφικών ικανοτήτων του mangaka. Η δική μου θεωρία είναι ότι ανακάλυψε και ο ίδιος το goof μεταξύ #1 και #13 λιγάκι αργά, οπότε αναγκάστηκε να το "μπαλώσει" στο #30 (δεν άντεξα και διάβασα το spoiler του xHATEBREEDx :).

Αφαιρεί λιγάκι από την τελειότητα, αλλά big deal. Το anime ακόμα είναι υπέροχο.

(Προσωπικά, μόνο η Misa μου χαλάει τη σούπα... είναι λίγο στερεότυπο αυτό το "χαζούλα αλλά sexy, που έχει ερωτευτεί παράφορα τον πρωταγωνιστή" <<. Αλλά θα μου πείτε, shonen manga είναι, απευθύνεται σε έφηβους αναγνώστες, και οι αναγνώστες αρέσκονται στο να ταυτίζονται με τον πρωταγωνιστή, οπότε τι πιο πιασάρικο από το να βάλουμε μια χαζούλα αλλά sexy κοπέλα να ερωτεύεται τον πρωταγωνιστή; :P Αν εξαιρέσουμε αυτό, η σειρά είναι άριστη.)

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||

#768 Yuna

Yuna

Anime Freak

• Members
  • 328 posts

Posted 31 May 2007 - 16:22

Σωστά, γιατί τώρα που έκανε αυτό που έκανε, προστάτεψε μια χαρά τη Misa και δεν κινδυνεύει από τίποτα!

Παρακαλώ μη βάζεις λόγια στο στόμα μου. Αν διαβάσεις ξανά το post μου δεν είπα πουθενά ότι αυτά που αναφέρεις είναι τρύπες. Και η καραμελίτσα του "δε σου αρέσει, γι' αυτό το κατηγορείς" μπορεί να σταματήσει. Επιχειρήματα θέλω.

Βασικά δεν μου φαίνεται να κινδυνεύει απο τπτ! Τελευταία την έχουν απλά αφήσει στην τρέλα της:Blissfull:! Εκτός αν εννοείς κάτι άλλο για κίνδυνο, τότε πες μου (το ότι έχει μπλέξει με τον Light μπορεί να είναι κίνδυνος αλλά τι να κάνουμε? Αυτό έλειπε να σκότωνε και τον Light.

Οk, sorry, αλλά δεν κατάλαβα ποια εννούσες τρύπες και ποια απλά "άσχημα" σημεία στην υπόθεση, γιατί λίγο μπλεχτήκαμε. Πάντως πρέπει να προσεξεις πριν πες κάτι τρύπα, γιατί και εγώ όλα τρύπες τα έβλεπα αλλά τελικά έβγαζαν νόημα, όταν τα ξαναέβλεπα >____> ...

Δεν ακολουθώ όλη τη συζήτηση για τα μηνύματα, αλλά αν διαβάσεις συνεντευξείς βλέπεις ότι τα βασικότερα ήθελε να τα περάσει

Kenny, μην έχεις και τύψεις XD! Ίσα-ίσα που αυτά κάνουν τισ συζητήσεις ενδιαφέρουσες! Right guys ;)?

Spoiler: &#954

#769 Ryuky

Ryuky

Indictee, The

• Members
  • 56 posts

Posted 31 May 2007 - 21:07

yuna δεν κινδυνεύει o light από την μίσα αλλά το αντίθετο

#770 Erisadesu

Erisadesu

Hellasian Star

• Members
  • 4,640 posts

Posted 01 June 2007 - 21:36

το 32 ... παραλίγο δεν κοιμήθηκα. τουλάχιστον έμαθα πολλά

#771 phm

phm

Anime Ghost

• Members
  • 1,807 posts
  • LocationOn the boundary of life and death

Posted 02 June 2007 - 00:19

το 33 μου άρεσε αρκετά
Spoiler:

#772 Kuso Kenshi

Kuso Kenshi

Anime Fan

• Members
  • 218 posts

Posted 02 June 2007 - 00:46

το 33 μου άρεσε αρκετά

Spoiler:

Spoiler:

"Mind like water is a visual metaphor for a state of
being. Choice is a function of awareness, awareness comes
as a function of meditation. Observe things from a place
of non-reaction, which does not mean detachment, but means
not attached to an outcome. Knowing others is intelligent.
Knowing yourself is enlightened. Conquering others takes force.
Conquering yourself is true strength. Knowing what is enough is
wealth. Forging ahead shows inner resolve."
Posted Image

#773 Quajafrie

Quajafrie

I dance modestly.

• Members
  • 523 posts

Posted 02 June 2007 - 09:20

Ο Near αρχίζει να μ'αρέσει περισσότερο από τον L. Μ' άρεσε πολύ αυτό με τα playmobil :P

#774 Yuna

Yuna

Anime Freak

• Members
  • 328 posts

Posted 02 June 2007 - 12:09

Πράγματι δεν μας αναλύει τις σκέψεις του Near, και λογικό στο μανγκα γέμιζαν σελίδες ολόκληρες με σκέψεις που θα ήθελαν 50 επισόδεια XD

#775 Kira_DG

Kira_DG

Death Ruler

• Members
  • 49 posts

Posted 02 June 2007 - 18:04

το είδα και εγώ! μου άρεσε πολύ και τώρα δεν μπορώ να περιμένω ποτε θα βγει το καινούργιο επεισόδιο.
Posted Image
''The human whose name is written in this note shall die''

#776 kafetzis88

kafetzis88

Hoyotama

• Members
  • 259 posts

Posted 03 June 2007 - 16:21

Spoiler:

-Και,όπως είπε ο Φινλανδός φιλόσοφος και κοινωνιολόγος Σαρτουμμ καους Μπελιττ:
Opinions are like assholes!
Everyone has one, but they all stink...

#777 serjripsass

serjripsass

Diclonius

• Members
  • 2 posts

Posted 03 June 2007 - 18:24

Καλο το 33 αρχιζει και φτιαχνει η πλοκη...
Παντως συμφωνω απολυτα το βιαζονται παρα πολυ. Και εφοσον ξερουμε οτι θα βγουν μονο 4 επεισοδια ακομα θα βιαστουν πολυ και να το τελειωσουν.

Ακομα:
Spoiler:

"Today, a young man on acid realized that all matter is merely energy condensed to a slow vibration... that we are all one consciousness experiencing itself subjectively. There's no such thing as death, life is only a dream, and we're the imagination of ourselves. Here's Tom with the weather."

RIP Bill Hicks...

#778 THe_Champloo_mastahh!

THe_Champloo_mastahh!

of DisAstaaAhhhH!

• Members
  • 254 posts

Posted 03 June 2007 - 18:43

Spoiler:

Posted Image
My blog http://cultureofaboy.blogspot.com για comic/movie informal reviews :P

#779 Yuna

Yuna

Anime Freak

• Members
  • 328 posts

Posted 03 June 2007 - 19:11

Spoiler: ending spoilers about Mikami

#780 Tomodachi2

Tomodachi2

Repairer of Reputation

• Members
  • 915 posts

Posted 04 June 2007 - 11:54

O Mikami Teru...

εφτασε επιτέλους η ώρα να μιλήσουμε και γι αυτόν. Αν και δεν κρύβω την πεποίθηση μου, πως δε θα μιλήσει κανείς με καλά λόγια για τον κύριο...

Κατ' αρχήν, καρά-bishounen. :wis: Δεν παίζει να διαφωνείτε, κορίτσια? Ωωωραίο σχέδιο...!!
Από τη σοβαρή πλευρά τώρα...

Δε θα είμαι απ΄αυτούς που θα τον "στολίσουν" με διάφορα επίθετα, ανάλλογα αυτών που έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί. Θα προσπαθήσω να δω το χαρακτήρα όσο αντικειμενικά γίνεται.

Η σειρά, μόνο και μόνο επειδή παρουσίασε το προφίλ του Mikami με τον ίδιο τρόπο όπως και στο manga, κέρδισε από μένα άλλο ένα "respect'a coin" :riiight:! Αν δεν το έκανε, δε θα είχαμε, παρά έναν ξεκάρφωτο χαρακτήρα που δε θα μας έδινε την παραμικρή ιδέα για το πως η προσωπική του πορεία και το αλισβερίσι του με Kira, Takada και μυστικούς της SPK καταλήγουν την ιστορία όπως την καταλήγουν. Ο Mikami λοιπόν αξίζει την προσοχή σας. Όσο, δε, πλησιάζουμε και στην τελική ευθεία...!!

Αν είχα γνώσεις ψυχολογίας, θα έγραφα κατεβατό για τον Mikami, καθώς κουβαλάει σαφώς derangements στον ψυχισμό του. Αυτό που του χε πει η μαμά του "παιδάκι μου, δεν άλλάζει ο κόσμος γι αυτό πάψε να πληγώνεις τον εαυτό σου", είναι η μόνη πραγματικότητα που αρνούταν, σα βόδι, να δει.
Ισχυρό αισθημα δικαιοσύνης είχε, δεν αντιλέγω. Μα αμφιβάλλω αν μπορούσε να "δει" την εικόνα πιο ολοκληρωμένα. Μόνο "'ασπρο" ή "μαύρο" έβλεπε και τίποτα πέρα από αυτό. Η εικόνα στο μυαλό του για το πως πρεπει να είναι ένας πραγματικά δίκαιος κόσμος ήταν σαφής, αλλά ο Teru δεν είχε καθόλου καλή επαφή με την πραγματικότητα (η οποία, ξέρουμε, ότι συμπεριλαμβάνει χιλιάδες άλλες...αποχρώσεις). Και αυτό του το αναγνώρισε κάποτε, ως "φάουλ" και ο ίδιος ο Kira (δεν ξέρω αν θα το δέιξει στο anime).

Σίγουρα θα έδινε και το κεφάλι του, ορκιζόμενος ότι ο "θεός" τον διάλεξε γιατί είχε όραμα και πρόθεση να αγωνιστεί σκληρά. Αλλά, κατά την ταπεινή μου άποψη, μονάχα εν μέρει για το δεύτερο τον διάλεξε ο Kira. Με το empathy που διέθετε ο Kira (καταπληκτικό empathy, για τόσο κακό χαρακτήρα) κατάλαβε πως αυτό που κυρίως μπορούσε να κάνει ο Teru, ήταν να ακολουθεί εντολές σα σκυλί. Τον βλέπω, σαν τον πιο τραγικά χειραγωγημένο χαρακτήρα απ όλους (και από Misa και από Remu).
Κι όταν συνειδητοποιήσετε ΤΙ κατάληξη θα έχει...
δεν ξέρω, εγώ τον λυπήθηκα όσο κανέναν!
Γιατί υπάρχουν και πράγματα, μπροστά στα οποία, ο βιολογικός θάνατος δεν είναι τίποτα, από άποψη τραγικής συνέπειας....