Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Σύνδεση 

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Φωτογραφία
* * * * * 2 Ψήφοι

Death Note

• Please log in to reply
2705 replies to this topic

#736 Kenny

Kenny

<SS0·b ∨ ~SS0·b>

• Retired Staff
  • 8.656 Δημοσιεύσεις:
  • Locationbetween the frets

Καταχωρήθηκε 29 Μάιος 2007 - 19:47

Yuna & Fingolfin: Θα με κάνετε να ανεβάσω screenshot!

Click here ή βάλτε το επεισόδιο #1 στο 10:06... :bleh:

#737 Jiraiya

Jiraiya

ビッグブレストジャンキー

• Members
  • 2.574 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 29 Μάιος 2007 - 19:48

Ε, να το πάρει το ποτάμι... :)

Στο #1 βλέπουμε...

Spoiler:
Στο #13 όμως, μαθαίνουμε...
Spoiler:
Contradiction! :oops:

Ώρες-ώρες, νιώθω ότι δίνω υπερβολική σημασία στην λεπτομέρια... :rolleyes:

Λάθος,λάθος,λάθος.:redcard2:Κοίτα το επεισόδιο 30 στα 11 λεπτά 35 δευτερόλεπτα

Και κάτι άλλο
Spoiler:

Δημοσιευμένη  εικόνα

#738 Hajime_Saito

Hajime_Saito

ドS

• Moderators
  • 2.137 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 29 Μάιος 2007 - 19:53

Άμα το πέτυχε με την 1η, 2η, 3η ή 4ή φορά, ο κανόνας δέν ισχύει.
Σε αυτήν την περίπτοση στάθηκε τυχερός.

LfNX0dh.png

#739 Kenny

Kenny

<SS0·b ∨ ~SS0·b>

• Retired Staff
  • 8.656 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 29 Μάιος 2007 - 19:57

Λάθος,λάθος,λάθος.:redcard2:Κοίτα το επεισόδιο 30 στα 11 λεπτά 35 δευτερόλεπτα

Δεν μπορώ να φανταστώ με ποιο τρόπο, κάτι που μαθαίνουμε στο επεισόδειο #30, μπορεί να λύσει την ασυνέπεια μεταξύ των δύο γεγονότων που ανέφερα...

Από την άλλη, αν σου πω ότι ακόμα δεν έχω δει τα επεισόδια από το #15 και έπειτα, τι θα πεις; :despair:

Anyway, ό,τι κι αν είναι στο 11:35, μη με spoilerιάσεις, άσε να το δω μόνος μου... όταν επιτέλους καταφέρω να το δω... :(

#740 Yuna

Yuna

Anime Freak

• Members
  • 328 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 29 Μάιος 2007 - 19:58

Guys, πρέπει να έχει δίκιο. είδα το πρώτο επισόδειο στο youtube και έκανα screencap την ώρα που o Light προσπαθεί να βρεί το όνομα και απ' ότι φαίνεται δοκίμασε πάνω απο τέσσερις φορές
Spoiler:

Μπορεί να πέτυχε το όνομα σε μια απο τις τέσσερις πρώτες φορές, το γεγονό ότι λέει κάτι στο 30 για το αν γράφεις λάθος το όνομα (κάτι τέτοιο θυμάμαι) δεν διορθώνει αυτό που είπε στο 13...

#741 Kenny

Kenny

<SS0·b ∨ ~SS0·b>

• Retired Staff
  • 8.656 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 29 Μάιος 2007 - 20:13

Επίσης:
Spoiler:
(Είμαι ψείρας και το καμαρώνω. :))

#742 Yuna

Yuna

Anime Freak

• Members
  • 328 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 29 Μάιος 2007 - 20:28

Επίσης:

Spoiler:

Και καλά κάνεις!
Ναι αλλά αν ήταν σωστή η πρώτη μετράει αν οι άλλες είναι λάθος?... Αααα δεν μπορώ να σκέφτομαι όταν έχω εξετάσεις!

#743 Hajime_Saito

Hajime_Saito

ドS

• Moderators
  • 2.137 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 29 Μάιος 2007 - 20:42

Επίσης:

Spoiler:

Αχεμ...
Γράφοντας το όνομα κάποιου, πρέπει να έχεις και το πρόσωπό του στο μυαλό, οπότε, όλα αυτά τα ονόματο προορίζοντε για το ίδιο άτομο, σε αυτήν την περίπτωση άν το πέτυχε με την 1η, 2η, 3η ή 4ή θα πεθάνει, οπότε τα επόμενα ονόματα είναι προσπάθειες να σκοτώσει κάποιον που θα πεθάνει.

LfNX0dh.png

#744 xHatebreedx

xHatebreedx

Animeρος

• Retired Staff
  • 394 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 29 Μάιος 2007 - 22:59

Kenny, πολυ σωστη η αντιπαραθεση που εντοπισες, αλλα οριστε και οι κανονες που αναγραφονται στο επεισοδιο 30, οι οποιοι καπως πανε να καλυψουν την ολη ασαφεια που διεκρινες

Spoiler:

#745 sunday

sunday

Anime Elite

• Members
  • 1.087 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 29 Μάιος 2007 - 23:07

Kenny, πολυ σωστη η αντιπαραθεση που εντοπισες, αλλα οριστε και οι κανονες που βλεπεις στο επεισοδιο 30, οι οποιοι καπως πανε να καλυψουν την ολη ασαφεια που διεκρινες

Spoiler:

Spoiler:

Δημοσιευμένη  εικόνα

#746 Tomodachi2

Tomodachi2

Repairer of Reputation

• Members
  • 915 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 30 Μάιος 2007 - 00:03

Αφού πιάσαμε να ψυρίσουμε τη μαϊμού, ας πω κι εγώ τη μλκία μου-τι πειράζει?

Το θέμα μας είναι πόσο χρόνο πήρε στον Light να μαντέψει με ποιά kanji θα γράψει το όνομα κείνου του βλάκα, και αν προλάβαινε να το κάνει σωστά μέσα στο αυγκεκριμμένο χρόνο που απαιτούσε ο κανόνας, ne?

Η ως τώρα εμπειρία μου με τα ιαπωνικά, μου χει δείξει τα εξής...

Οταν ακούς ένα όνομα προφορικά, πχ. Yagami, δε σημαίνει απολύτως τίποτα. Πρέπει να το δεις γραμμένο (γι αυτό και οι ιάπωνες όταν συστήνονται, πάντα δίνουν κάρτες με το όνομα τους γραμμένο). Αλλά ας δώσουμε κι ένα παραδειγμα, για να δούμε τι διασκεδαστική υπόθεση είναι τα ιαπωνικά ονόματα...

το όνομα του Yagami Raito: Το Raito δε μας ενδιαφέρει, είναι η λέξη Light γραμμένη με katakana. To kanji όμως είναι το tsuki. Το Yagami στην περίπτωση μας , είναι γραμμένο με τα kanji που σημαίνουν: ya=νύχτα και kami=θεός (από παραφορά το kami προφέρεται gami) . Κοιτάχτε όμως με πόσους τρόπους μπορείς να γράψεις το όνομα Yagami: (kanji που προφέρονται ya: βέλος, κοιλάδα, αριθμός 8, λιώσημο) και kanji που προφέρονται kami: κορυφαίο σημείο, Θεός, χαρτί, μαλλιά).
Κάτσε μέτρα πόσους συνδιασμούς μπορείς να κάνεις! Ένας όμως είναι ο σωστός για να δουλέψει το deathnote, εφόσον έχεις στο νού σου και τη φάτσα του θύματος...

"Τι μας λες εκει, μωρή?" Θα μου πείτε. Αυτά, κι αν δεν τα ξέραμε, τα μαντεύαμε μια χαρά! Αλλού θέλω γω να καταλήξω.

α) Η γραφή και η ανάγνωση των kanji είναι μανίκι για εμάς! Όχι για τους ιάπωνες, οι οποίοι γράφουν και διαβάζουν kanji σε ασύληπτες για μας ταχύτητες!

β) Η λίστα με τους τρόπους που μπορεί να διαβαστεί ένα kanji ώστε να συνθέσουμε ένα όνομα δεν είναι και τεράστια! Κατα μέσο όρο θα έχεις το πολύ 4-5 επιλογές. Οι ιάπωνες άλλωστε δε διαλέγουν συχνά πάρα πολύ δύσκολα kanji για τα ονοματά τους, γιατί τους ενδιαφέρει να βγάινει ένα όμορφο νόημα, όχι η ποζεριά.
Τι κοστιζει σε χρόνο, λοιπόν, σε έναν ιάπωνα να ανασύρει απ τη μνήμη του αυτές τις 4-5 επιλογές? Εδώ μιλάμε για τη μητρική του γλώσσα...

Κατά τη γνώμη μου, μια χαρά χρόνο είχε ο κυρ Raito να μαντέψει και να φέρει πετυχησιά! Δεδομένων δε της ευστροφίας και των γνωσεών του...

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Πολύ (ρε νγκαμώτη μου) ασχολείται ο κόσμος με το να ξεψυρίζει, από την εποχή που τελειωσε η μανούρα με τον L! Και γω δε βρίσκω και το λόγο... :bath:

Για μένα, εξακολουθεί να είναι σειράρα...
Και επουδενί δεν ψάχνω σουσούμια στην πλοκή του Tsugumi Ohba. Μακάρι να μπορούσα να στήνω κι εγώ τετοια plots...

#747 Yuna

Yuna

Anime Freak

• Members
  • 328 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 30 Μάιος 2007 - 12:00

Συμφωνώ με τον Φίλο2, αλλά το θέμα είναι οτι ο Light έγραψε 7/8 φορές το όνομα αλλά δεν ξέρουμε σε ποια το πέτυχε. Έχω την ίδια άποψη με τον Hajime_Saito πάντως

Και πράγματι ας βρω εχώ τέτοια πλοκή και ας έχει και 50 τρύπες!

Επίσης σε σχέση με τον L
Spoiler:

#748 Tomodachi2

Tomodachi2

Repairer of Reputation

• Members
  • 915 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 30 Μάιος 2007 - 13:38

...έγραψε 7/8 φορές το όνομα αλλά δεν ξέρουμε σε ποια το πέτυχε.

Έλα μ' ντε!! Και είχαμε και μια σκασιλάρα, που μας μουλιάσανε τα δημητριακά, επειδή δε μάθαμε ποτέ πως γράφεται σωστά το όνομα κείνου του πανίβλακα...
Τόοοσο κρίσημο σημείο στην πλοκή...:wet2:

Τη βουλώσαμε αυτή την τρούπα. Πάμε στην επόμενη:

Lind L.Taylor---> Πως ο Kira του έφαγε το στάρι, αφού υποτίθεται ήταν ψεύτικο το όνομα?
Ιδίως η κοινή γνώμη (μέσα στη οποία συμπεριλαμβανόταν τότε και ο Light), όσο και ανώτατοι αξιωματικοί στα αστυνομικά κλιμάκια διεθνώς δεν είχαν ιδέα ποιο όνομα κρυβόταν πίσω απ το παρατσούκλι L.
Για να τσιμπήσει το σκουλήκι-δόλωμα ο Kira και να δουλέψει το deathnote, έπρεπε να χρησιμοποιηθεί ένα αληθινό όνομα που ν' αντιστοιχεί σ ένα πραγματικό πρόσωπο που θα εμφανιζόταν στην τι-βί. Άρα, για να δουλέψει το τεφτέρι, παει να πει πως το όνομα του θανατοποινήτη-δόλωμα ήταν όντως Lind L. Taylor...
Άλλωστε, τον πραγματικό L. θέλαμε εμείς να φαει φώκω εκείνη τη στιγμή? Και Σωτήρη Καραγκιοζόπουλο να διερρέαν στα μήντια πως τον έλεγαν, δε θα ψώφαγε ο L, αλλά, προφανώς, καποιος από τους καλεσμένους της Πάνια...
Άσε που μ΄ένα λατινικό όνομα δε χτικιάζεις για το πως να το γράψεις...

Παντως, αν θέλει καποιος ν ασχοληθεί μ΄έναν πραγματικά τσίλικο γρίφο, ας ψάξει στην πλοκή ν ανακαλύψει το πραγματικό όνομα του L. Τα στοιχεία που δίνονται είναι ελάχιστα...

#749 Kuso Kenshi

Kuso Kenshi

Anime Fan

• Members
  • 218 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 30 Μάιος 2007 - 13:45

Spoiler:

Spoiler:

"Mind like water is a visual metaphor for a state of
being. Choice is a function of awareness, awareness comes
as a function of meditation. Observe things from a place
of non-reaction, which does not mean detachment, but means
not attached to an outcome. Knowing others is intelligent.
Knowing yourself is enlightened. Conquering others takes force.
Conquering yourself is true strength. Knowing what is enough is
wealth. Forging ahead shows inner resolve."
Δημοσιευμένη  εικόνα

#750 serjripsass

serjripsass

Diclonius

• Members
  • 2 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 30 Μάιος 2007 - 14:30

Spoiler: