Click here ή βάλτε το επεισόδιο #1 στο 10:06...
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!
Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
Death Note
Καταχωρήθηκε 29 Μάιος 2007 - 19:47
Click here ή βάλτε το επεισόδιο #1 στο 10:06...
Καταχωρήθηκε 29 Μάιος 2007 - 19:48
Ε, να το πάρει το ποτάμι...
Στο #1 βλέπουμε...Spoiler:Στο #13 όμως, μαθαίνουμε...Spoiler:Contradiction!
Ώρες-ώρες, νιώθω ότι δίνω υπερβολική σημασία στην λεπτομέρια...
Λάθος,λάθος,λάθος.
Και κάτι άλλο

Καταχωρήθηκε 29 Μάιος 2007 - 19:53
Σε αυτήν την περίπτοση στάθηκε τυχερός.
Καταχωρήθηκε 29 Μάιος 2007 - 19:57
Δεν μπορώ να φανταστώ με ποιο τρόπο, κάτι που μαθαίνουμε στο επεισόδειο #30, μπορεί να λύσει την ασυνέπεια μεταξύ των δύο γεγονότων που ανέφερα...Λάθος,λάθος,λάθος.
Κοίτα το επεισόδιο 30 στα 11 λεπτά 35 δευτερόλεπτα
Από την άλλη, αν σου πω ότι ακόμα δεν έχω δει τα επεισόδια από το #15 και έπειτα, τι θα πεις;
Anyway, ό,τι κι αν είναι στο 11:35, μη με spoilerιάσεις, άσε να το δω μόνος μου... όταν επιτέλους καταφέρω να το δω...
Καταχωρήθηκε 29 Μάιος 2007 - 19:58
Μπορεί να πέτυχε το όνομα σε μια απο τις τέσσερις πρώτες φορές, το γεγονό ότι λέει κάτι στο 30 για το αν γράφεις λάθος το όνομα (κάτι τέτοιο θυμάμαι) δεν διορθώνει αυτό που είπε στο 13...
Καταχωρήθηκε 29 Μάιος 2007 - 20:13
Καταχωρήθηκε 29 Μάιος 2007 - 20:28
Επίσης:
Spoiler:(Είμαι ψείρας και το καμαρώνω.)
Και καλά κάνεις!
Ναι αλλά αν ήταν σωστή η πρώτη μετράει αν οι άλλες είναι λάθος?... Αααα δεν μπορώ να σκέφτομαι όταν έχω εξετάσεις!
Καταχωρήθηκε 29 Μάιος 2007 - 20:42
Επίσης:
Spoiler:(Είμαι ψείρας και το καμαρώνω.)
Αχεμ...
Γράφοντας το όνομα κάποιου, πρέπει να έχεις και το πρόσωπό του στο μυαλό, οπότε, όλα αυτά τα ονόματο προορίζοντε για το ίδιο άτομο, σε αυτήν την περίπτωση άν το πέτυχε με την 1η, 2η, 3η ή 4ή θα πεθάνει, οπότε τα επόμενα ονόματα είναι προσπάθειες να σκοτώσει κάποιον που θα πεθάνει.
Καταχωρήθηκε 29 Μάιος 2007 - 22:59
Καταχωρήθηκε 29 Μάιος 2007 - 23:07
Kenny, πολυ σωστη η αντιπαραθεση που εντοπισες, αλλα οριστε και οι κανονες που βλεπεις στο επεισοδιο 30, οι οποιοι καπως πανε να καλυψουν την ολη ασαφεια που διεκρινες
Spoiler:

Καταχωρήθηκε 30 Μάιος 2007 - 00:03
Το θέμα μας είναι πόσο χρόνο πήρε στον Light να μαντέψει με ποιά kanji θα γράψει το όνομα κείνου του βλάκα, και αν προλάβαινε να το κάνει σωστά μέσα στο αυγκεκριμμένο χρόνο που απαιτούσε ο κανόνας, ne?
Η ως τώρα εμπειρία μου με τα ιαπωνικά, μου χει δείξει τα εξής...
Οταν ακούς ένα όνομα προφορικά, πχ. Yagami, δε σημαίνει απολύτως τίποτα. Πρέπει να το δεις γραμμένο (γι αυτό και οι ιάπωνες όταν συστήνονται, πάντα δίνουν κάρτες με το όνομα τους γραμμένο). Αλλά ας δώσουμε κι ένα παραδειγμα, για να δούμε τι διασκεδαστική υπόθεση είναι τα ιαπωνικά ονόματα...
το όνομα του Yagami Raito: Το Raito δε μας ενδιαφέρει, είναι η λέξη Light γραμμένη με katakana. To kanji όμως είναι το tsuki. Το Yagami στην περίπτωση μας , είναι γραμμένο με τα kanji που σημαίνουν: ya=νύχτα και kami=θεός (από παραφορά το kami προφέρεται gami) . Κοιτάχτε όμως με πόσους τρόπους μπορείς να γράψεις το όνομα Yagami: (kanji που προφέρονται ya: βέλος, κοιλάδα, αριθμός 8, λιώσημο) και kanji που προφέρονται kami: κορυφαίο σημείο, Θεός, χαρτί, μαλλιά).
Κάτσε μέτρα πόσους συνδιασμούς μπορείς να κάνεις! Ένας όμως είναι ο σωστός για να δουλέψει το deathnote, εφόσον έχεις στο νού σου και τη φάτσα του θύματος...
"Τι μας λες εκει, μωρή?" Θα μου πείτε. Αυτά, κι αν δεν τα ξέραμε, τα μαντεύαμε μια χαρά! Αλλού θέλω γω να καταλήξω.
α) Η γραφή και η ανάγνωση των kanji είναι μανίκι για εμάς! Όχι για τους ιάπωνες, οι οποίοι γράφουν και διαβάζουν kanji σε ασύληπτες για μας ταχύτητες!
β) Η λίστα με τους τρόπους που μπορεί να διαβαστεί ένα kanji ώστε να συνθέσουμε ένα όνομα δεν είναι και τεράστια! Κατα μέσο όρο θα έχεις το πολύ 4-5 επιλογές. Οι ιάπωνες άλλωστε δε διαλέγουν συχνά πάρα πολύ δύσκολα kanji για τα ονοματά τους, γιατί τους ενδιαφέρει να βγάινει ένα όμορφο νόημα, όχι η ποζεριά.
Τι κοστιζει σε χρόνο, λοιπόν, σε έναν ιάπωνα να ανασύρει απ τη μνήμη του αυτές τις 4-5 επιλογές? Εδώ μιλάμε για τη μητρική του γλώσσα...
Κατά τη γνώμη μου, μια χαρά χρόνο είχε ο κυρ Raito να μαντέψει και να φέρει πετυχησιά! Δεδομένων δε της ευστροφίας και των γνωσεών του...
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Πολύ (ρε νγκαμώτη μου) ασχολείται ο κόσμος με το να ξεψυρίζει, από την εποχή που τελειωσε η μανούρα με τον L! Και γω δε βρίσκω και το λόγο...
Για μένα, εξακολουθεί να είναι σειράρα...
Και επουδενί δεν ψάχνω σουσούμια στην πλοκή του Tsugumi Ohba. Μακάρι να μπορούσα να στήνω κι εγώ τετοια plots...
Καταχωρήθηκε 30 Μάιος 2007 - 12:00
Και πράγματι ας βρω εχώ τέτοια πλοκή και ας έχει και 50 τρύπες!
Επίσης σε σχέση με τον L
Καταχωρήθηκε 30 Μάιος 2007 - 13:38
...έγραψε 7/8 φορές το όνομα αλλά δεν ξέρουμε σε ποια το πέτυχε.
Έλα μ' ντε!! Και είχαμε και μια σκασιλάρα, που μας μουλιάσανε τα δημητριακά, επειδή δε μάθαμε ποτέ πως γράφεται σωστά το όνομα κείνου του πανίβλακα...
Τόοοσο κρίσημο σημείο στην πλοκή...
Τη βουλώσαμε αυτή την τρούπα. Πάμε στην επόμενη:
Lind L.Taylor---> Πως ο Kira του έφαγε το στάρι, αφού υποτίθεται ήταν ψεύτικο το όνομα?
Ιδίως η κοινή γνώμη (μέσα στη οποία συμπεριλαμβανόταν τότε και ο Light), όσο και ανώτατοι αξιωματικοί στα αστυνομικά κλιμάκια διεθνώς δεν είχαν ιδέα ποιο όνομα κρυβόταν πίσω απ το παρατσούκλι L.
Για να τσιμπήσει το σκουλήκι-δόλωμα ο Kira και να δουλέψει το deathnote, έπρεπε να χρησιμοποιηθεί ένα αληθινό όνομα που ν' αντιστοιχεί σ ένα πραγματικό πρόσωπο που θα εμφανιζόταν στην τι-βί. Άρα, για να δουλέψει το τεφτέρι, παει να πει πως το όνομα του θανατοποινήτη-δόλωμα ήταν όντως Lind L. Taylor...
Άλλωστε, τον πραγματικό L. θέλαμε εμείς να φαει φώκω εκείνη τη στιγμή? Και Σωτήρη Καραγκιοζόπουλο να διερρέαν στα μήντια πως τον έλεγαν, δε θα ψώφαγε ο L, αλλά, προφανώς, καποιος από τους καλεσμένους της Πάνια...
Άσε που μ΄ένα λατινικό όνομα δε χτικιάζεις για το πως να το γράψεις...
Παντως, αν θέλει καποιος ν ασχοληθεί μ΄έναν πραγματικά τσίλικο γρίφο, ας ψάξει στην πλοκή ν ανακαλύψει το πραγματικό όνομα του L. Τα στοιχεία που δίνονται είναι ελάχιστα...
Καταχωρήθηκε 30 Μάιος 2007 - 13:45
Spoiler:
being. Choice is a function of awareness, awareness comes
as a function of meditation. Observe things from a place
of non-reaction, which does not mean detachment, but means
not attached to an outcome. Knowing others is intelligent.
Knowing yourself is enlightened. Conquering others takes force.
Conquering yourself is true strength. Knowing what is enough is
wealth. Forging ahead shows inner resolve."

Καταχωρήθηκε 30 Μάιος 2007 - 14:30