Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!
Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
To δευτερο κομματι της σειρας μου αρεσε απλα οι καινουριοι χαρακτηρες μου φανηκε οτι αποδοθηκαν πολυ βεβιασμενα σε σχεση με το manga..... επισης δεν μου αρεσε που ο καθενας τους αποτελουσε μια διαφορετικη εκδοχη του L..... Θα προτιμουσα αν ηταν εντελως πρωτοτυποι και δεν ειχαν ο καθενας καποια απο τα χαρακτηριστικα του....
Spoiler:
Εφοσον διαλεξαν να τον σκοτωσουν τον L ας μην μου πετανε ενα κακεκτυπο στην μουρη. Και με ενοχλει που το κακεκτυπο αυτο αν και παραδεχεται οτι ειναι κατωτερο απο τον L Και τον Light παιρνει στο τελος ολη την δοξα.....Kαι οτι ειναι και τα δυο αγορια... Θα ηθελα λιγο girl mental power....γιατι ηταν το στοιχειο που ελειπε απο την σειρα πιο πολυ (ναι zoro στην Misa αναφερομαι)..
σε μια τετοια σειρα πως θα μπορουσαν να βαλουν πρωτοτυπους χαρακτηρες (?),απο την στιγμη που κατα γενικη εικονα παντα οι ιδιοφιοιες ειναι περιεργοι και σε στυλ και σε συνηθειες.Επισεις προκειται για συγκρουση ιδοφειων και οχι απλη μαχη (οπως ναρουτο και bleach) οι δημιοργοι θα τονισουν πιο πολυ την παραξενια αυτων των ατομων με αυτων τον τροπο, ωστε να ξεχωρισουν με τον δικο τους τροπο.
Επιπλεον τον Mellow και τον Near μπορεις να τους χαρακτηρησεις μονος ως τα δυο ακραιες μεριες τις πρωσοπικοτητας και των συνηθειων του L . Για τον Νεαρ τωρα μπορω να πω οτι
Spoiler:
εβγαζε τοσο γρηγορα συμπερασματα οπως τον L,γτ για παραδειγμα ο L ειχε κολλησει με την ιδεα οτι ο Light ηταν ο kira ενω ολα τα στοιχεια εδειχνα το αντιθετο (ας ηταν και νοθα),δν σημαινει αυτο οτι και ο ιδιος δν βασιζοταν τοσο στα στοιχεια οσο και ο Near.Τα συμπερασματα του βασιζονταν παντα στη λογικη ,βεβαια δν διαφωνω οτι το γεγονος τοι βασιζοταν πολυ σε αυτες τις υποθεσεις ηταν παραλογα επικινδυνο ,αλλα για τις παραλογες ιδιοφιες δν το υπολογιαζουν αυτο .Ειναι σιγουρο πως η μεθοδος του ηταν σαν ακροβασια σε σχινη αλλα το διο εκανε και ο Light πολλες φορες στη σειρα
Οσο για το τελος τις σειρας πιστευω οτι
Spoiler:
1)
Spoiler:
μπορει να πηρε μονος του ολη τη δοξα, αλλα αμα δεν ηταν ο mello, δεν θα ειχε καταφερει τιποτα... Αλλοστε το ειπε και μονος του οτι δεν μπορει να φτασει τον Λ, αλλα μαζι με το mello μπορει να τον ξεπερασει κ ολας
2)επισεις οπως και να το κανουμε ο Light επισπευσε την νεμεσις του.Στοχος του τελευτεων επισοδειων ηταν να τονισεις την παραφροσηνη του Light,καθως επισεις την ανθρωπινη αδυναμια του ,δν ειναι εφικτο να μην κανει λαθος υπολογισμους και να την βγαζει παντα καθαρη.
3)για τους παραπανω λογους δν μαρεσε και οι δευτερη ταινια οπου ολα τελειωνουν στο L. Ενταξει και οι δυο τους(light,L) ηταν υπερανθρωποι χαρακτηρες οι οποιοι ερχονται καποια στιγμη σε συγκρουση,απο αυτη λογικο ειναι να νικησει ο ενας και να ζησει ,στην συνεχεια ομως αυτος που θα τον νικησει δν χρειαζεται να ειναι απαρετητα καλλητερος απο τον ιδιο γενικα (οπως στη περιπτωση του Light και του Near).Τα αποτελεσματα των μαχων δν βγαινουν ποτε με δικαια κριτιρια,και αυτο ειναι που την κανει ρεαλιστικη την σειρα
Gkloc διαβασα την αντιδραση σου για το τελος της σειρας 3 σελιδες πιο πριν και ενα εχω να σου πω
Συμφωνω Απολυτα !
Τι τελος ητανε αυτο ρε πλακα μας κανουνε ..... τι ηθικα διδαγματα και τουφεκια πρασινα ρε?
Τζαμπα τοση πορωση ...
Αυτο που κραταω ειναι τα πρωτα 15-20 επεισοδια , μετα Μπλουμ
Death Note Special Episode 2 was announced yesterday!
Spoiler: Info
The Japanese broadcaster NTV has announced that it will air the Death Note Rewrite 2: L o Tsugu Mono (Death Note: Rewrite 2: L's Successors) special on August 22. Like the first special, this new compilation will summarize a part of the 2006-2007 television anime series. Specifically, it will recount the final half of the supernatural suspense story, including the investigators Near and Mello's confrontations with the vigilante Kira. For those who have not seen the first special (Death Note Rewrite: Genshi Suru Kami) last August or the television series, the genius detective character L and his assistant Watari will provide exposition of the story leading up the second special.
Ίσως εχουμε και μια ξεκαθαρη απαντηση
Spoiler: Don't read if you havent watched the whole series and special 1
Τοσα και τοσα πραγματα τα ειδα για να τελειωσει Ετσι,Τι Διαολο,Ξεμειναν απο σεναριο,Χειροτερο Τελος Καλυτερου Anime,Οχι ρε που θα μου τον σκοτωσετε ετσι,Δηλ στον τροπο που πεθανε ειχε τιποτα το Αξιοθαυμαστο,Ντροπιασανε τον χαρακτηρα και τον Σκωτοσανε,Ξεφτιλα,Εχασε Απο εναν Yaoi και εναν Mini-L,ΕΛΕΟΣ!!!!!100 Φορες καλυτερα να εχανε απο L ξερω εγω,Που ηταν και καταπλητκικος χαρακτηρας,Ομως ετσι που εχασε,Ηταν Πολυ Ξεφτιλα,Δεν μαρεσε καθολου,Τρισεελεεινο τελειομα,37 επεισοδια Πορωσης για αυτο???Damn Mangaka!!
Αυτο που κραταω ειναι τα πρωτα 15-20 επεισοδια , μετα Μπλουμ
αν ηθελατε ατελειοτες φοβερες συγκρουσεις να παρακολουθουσατε dragonball.Η σειρα ειχε καποια σημαντικα πραγματα να θiξει και να βαλει τον θεατη να μπει σε ενδιασμους(οπως τι ειναι σωστο και τι αδικο) μην λεμε και οτι δν ειχε ηθικα διδαγματα
Spoiler:
Τοσα και τοσα πραγματα τα ειδα για να τελειωσει Ετσι,Τι Διαολο,Ξεμειναν απο σεναριο,Χειροτερο Τελος Καλυτερου Anime,Οχι ρε που θα μου τον σκοτωσετε ετσι,Δηλ στον τροπο που πεθανε ειχε τιποτα το Αξιοθαυμαστο,Ντροπιασανε τον χαρακτηρα και τον Σκωτοσανε,Ξεφτιλα,Εχασε Απο εναν Yaoi και εναν Mini-L,ΕΛΕΟΣ!!!!!100 Φορες καλυτερα να εχανε απο L ξερω εγω,Που ηταν και καταπλητκικος χαρακτηρας,Ομως ετσι που εχασε,Ηταν Πολυ Ξεφτιλα,Δεν μαρεσε καθολου,Τρισεελεεινο τελειομα,37 επεισοδια Πορωσης για αυτο???Damn Mangaka!!
ξεπερασετω δν γινεται ενας χαρακτηρας να μαζευει μονο τα θετικα (δν ειναι ανθρωπινο) , με το δευτερο κομματι ερχεται ο mangakas να ολοκληρωσει τους χαρακτηρες (matsu,light ect....),[Διαβαστε και τι λεω παραπανω]
Spoiler:
αλλωστε ηταν αναμενομενη ολη αυτη η αλλαζονια του Light να τον οδηγησει σε παρατολμες αποφασεις και επιλογες(εγω δν ξερω παντως πολλους που παιρνουν τον εαυτο τους σαν θεο και να μην τα εχουν χασει) .Επισεις σαν το L δν θα υπηρχε αλλος η θα βαζαν εναν καλλητερο μετα απο αυτον οι δυο οι ο ποιοι ισοδηναμουσαν με αυτον και με το παραπανω
Οσο για την Kira ιδεολογια,η λυση του Light ηταν καλη και αποτελεσματικη αλλα αρκετα ακραια και λαθος συμφωνα με τα κριτιρια τις ανθρωπινης λογικης και με τα ανθρωπινα δικαιοματα.Εγω και οποιος διποτε αλλος σιγουρα θα του αρεσε να εκρινε το κοσμο με τα κριτιρια του Light και να σκορπιζει την διακαιοσυνη αλλα σε οποιαδιποτε αλλη θεση και να βρισκομασταν οπως αυτη ενος πολιτη ειναι σιγουρο οτι δν θα μας αρεσε...
ξεπερασετω δν γινεται ενας χαρακτηρας να μαζευει μονο τα θετικα (δν ειναι ανθρωπινο) , με το δευτερο κομματι ερχεται ο mangakas να ολοκληρωσει τους χαρακτηρες (matsu,light ect....),[Διαβαστε και τι λεω παραπανω]αλλωστε ηταν αναμενομενη ολη αυτη η αλλαζονια του Light να τον οδηγησει σε παρατολμες αποφασεις και επιλογες(εγω δν ξερω παντως πολλους που παιρνουν τον εαυτο τους σαν θεο και να μην τα εχουν χασει) .Επισεις σαν το L δν θα υπηρχε αλλος η θα βαζαν εναν καλλητερο μετα απο αυτον οι δυο οι ο ποιοι ισοδηναμουσαν με αυτον και με το παραπανω
Spoiler:
Παλι δεν με ακολουθατε,Δεν Ειπα Οτι Δεν επρεπε να πεθανει,αυτο το ξεραμε απ'το πρωτο επεισοδιο,Ομως θεωρησα ο τροπος που πεθανε ηταν εξεφτελιστικος,Πρωτον,Οσο αλαζονας ηταν και πριν,ηταν και τοτε,τι δηλαδη,οταν ξεπερνουσε L σε Μυαλο,Δεν ηταν το ιδιο αλαζονας!Οχι μια Ιδιοφυια να powned ετσι!Οπως ξαναειπα,Ο Near k o Mello μου φανηκαν Λολικοι Χαρακτηρες,Και χωρις πληροφοριες απο L δεν θα ειχαν κανει τιποτα,Ομως οχι και να Βγαινουν εξυπνοτεροι Απο L k Light!!Οσο οτι ξεπερασε τον L,Αυτο το ειπε ο Near,και η φαση μου φανηκε Λολικη!! Επισης,Ο Matsu[ασχετο αυτο αλλα μου εσπασε τα νευρα],Στα καλα καθουμενα εκει που ηταν υσηχος και φλωρουμπας,Παει να σκωτοσει τον Light,Αλλαξε ολοκληρη η πρωσοπικοτητα του σε κλασματα,Sorry δηλ αλλα το Death Note δεν ειναι σαν τα Shounen που αλαζει πρωσοπικοτητα Αμεσως και τα γ@μ@νε ολα,Στα ξαφνικα ενω οι υπολοιποι Δηθεν Badass Cops δεν κανανε τιποτα,αυτος απο φλωρος εγινε "Αντρας"Και πυροβολησε τον Light,Ε Οχι,Εδω περα χεζοτανε πανω του σε καθε αποστολη αυτος,Μονο Στα Shounen γινονται τετοιες αλλαγες ξαφνικα!!!
σε μια τετοια σειρα πως θα μπορουσαν να βαλουν πρωτοτυπους χαρακτηρες (?),απο την στιγμη που κατα γενικη εικονα παντα οι ιδιοφιοιες ειναι περιεργοι και σε στυλ και σε συνηθειες.Επισεις προκειται για συγκρουση ιδοφειων και οχι απλη μαχη (οπως ναρουτο και bleach) οι δημιοργοι θα τονισουν πιο πολυ την παραξενια αυτων των ατομων με αυτων τον τροπο, ωστε να ξεχωρισουν με τον δικο τους τροπο.
Επιπλεον τον Mellow και τον Near μπορεις να τους χαρακτηρησεις μονος ως τα δυο ακραιες μεριες τις πρωσοπικοτητας και των συνηθειων του L .
Ναι αλλα θα μπορουσαν οι δημιουργοι να φτιαξουν ενα εντελως διαφορετικο μοντελο χαρακτηρα....
Spoiler:
Ιδιως οταν θελουν να κανουν τους νεους χαρακτηρες να ξεχωρισουν το να τους δημιουργησουν κατ εικονα και ομοιωση με εναν παλαιοτερο ο οποιος αγαπηθηκε απο μεγαλη μεριδα του κοινου και του οποιου ο χαμος ηταν απροσδοκητος και πολυ ξαφνικος ειναι σιγουρα ο λαθος τροπος. Ειναι σαν να μετανιωσα την αποφαση τους να σκοτωσουν τον L η σαν να θελησαν να ξαναξεκινησουν την ιστορια απο την αρχη. Ναι συμφωνω οτι προκειται για συγκρουση ιδιοφυιων αλλα κανεις δεν ειπε οτι οι ιδιοφυιες εχουν ολες τις ιδιες παραξενιες η οτι εχουν παραξενιες ευθης εξαρχης. Ας μην ξεχναμε οτι και ο Light πανεξυπνος ηταν και πιθανοτατα και πιο εξυπνος απο τον L Και η λογικη τους και ο τροπος σκεψης τους ηταν ιδιος σε πολυ μεγαλο βαθμο αλλα παρολαυτα ειχαν τελειως διαφορετικο στησιμο σαν χαρακτηρες.......
Και εχω και μια αλλη απορια..... Στο Manga δηλωνεται ρητα οτι ουτε ο Near ουτε ο Mello ειχαν γνωρισει ποτε τον L απο κοντα....πως ειναι λοιπον δυνατον να εχουν ξεπατικωσει τις συνηθειες του???? Σε αυτο το σημειο μου φανηκε οτι υπηρχε ενα λογικο κενο.... Σαν να ηθελαν να αποδειξουν βεβιασμενα κατι..... Δεν ηταν τοσο το οτι μου εξυνε πληγες η οτι με ενοχλουσε συναισθηματικα που τους εβλεπα.... Μου χτυπησε περισσοτερο σαν ελλειψη πρωτοτυπιας και ορεξης να δημιουργησουν δυο ολοκληρωμενους χαρακτηρες ξεκινωντας τελειως απο την αρχη.
Για τον Νεαρ τωρα μπορω να πω οτι
Spoiler:
εβγαζε τοσο γρηγορα συμπερασματα οπως τον L,γτ για παραδειγμα ο L ειχε κολλησει με την ιδεα οτι ο Light ηταν ο kira ενω ολα τα στοιχεια εδειχνα το αντιθετο (ας ηταν και νοθα),δν σημαινει αυτο οτι και ο ιδιος δν βασιζοταν τοσο στα στοιχεια οσο και ο Near.Τα συμπερασματα του βασιζονταν παντα στη λογικη ,βεβαια δν διαφωνω οτι το γεγονος τοι βασιζοταν πολυ σε αυτες τις υποθεσεις ηταν παραλογα επικινδυνο ,αλλα για τις παραλογες ιδιοφιες δν το υπολογιαζουν αυτο .Ειναι σιγουρο πως η μεθοδος του ηταν σαν ακροβασια σε σχινη αλλα το διο εκανε και ο Light πολλες φορες στη σειρα
Το κακο με το δευτερο κομματι του anime ειναι οτι προχωρουσε υπερβολικα γρηγορα και ειτε παρελειπε καποια κομματια ειτε δεν εδινε τον απαραιτητο χρονο στον θεατη να επεξεργαστει και να χωνεψει την πορεια των γεγονοτων.
Spoiler:
Σκεψου μονο οτι το πρωτο μερος ηταν 25 επεισοδια οπου η ψυχολογικη κατασταση του L αναλυθηκε τις απειρες φορες οπως και ο τροπος σκεψης του και το δευτερο ηταν 12 δλδ το μισο..... Λογικο ειναι να μην μπορει καποιος να αντιληφθει το πως εφτανε σε τετοια συμπερασματα ο Near..... απο την μια γλιτωσαμε την επαναληψη του συλλογισμου του L βεβαια κατι το οποιο θα ηταν βαρετο αλλα απο την αλλη δεν μπορουσαμε να καταλαβουμε ευκολα που βασιζοταν ο Near για να βγαλει συμπερασμα.. Και το κακο ηταν οτι οι χαρακτηρες δεν μπορεσαν να αναλυθουν τοσο οσο αυτοι του πρωτου κυκλου. Δεν ηταν ευκολο δλδ να καταλαβουμε με ποια λογικη ο Mello ο οποιος δεν διστασε να παρανομησει και να συνεργαστει με εγκληματιες προκειμενου να λυσει πρωτος την υποθεση αποφασισε ξαφνικα να θυσιαστει και πολυ περισσοτερο να παραχωρησει την δοξα στον Near.
Ο δευτερος κυκλος ειχε σιγουρα πολλα καλα και για μενα ενα απο αυτα ειναι οτι βλεπουμε πλεον να εχει ολοκληρωθει ο χαρακτηρας του Light....
Spoiler:
μπορει καποιοι να θεωρουν οτι δεν υπηρξε τοσο εξελιξη αλλα σε αυτο διαφωνω.... Και μια στροφη προς την παρανοια παρατηρησα, και μεγαλυτερο εφησυχασμο ειδα και κυριοτερο το βαθος στο οποιο ειχε διαφθαρει ο χαρακτηρας του και αλλοτριωθει η γενικοτερη προσωπικοτητα του. Με αλλα λογια ειδαμε οτι ακομη και οι πιο εξυπνοι και δυνατοι χαρακτηρες υποπιπτουν σε σφαλματα και παραληψεις. Και γι αυτο μου αρεσε και το φιναλε και το βρηκα πολυ ταιριαστο..... Γιατι και ειρωνεια ειχε - το πως δλδ ο Light βρεθηκε στην θεση αυτων τους οποιους εκρινε τοσα χρονια - απο αποψη τοσο κυριολεκτικη καθοτι πεθανε απο DN οσο και απο ηθικη γιατι κατεληξε να μην ειναι τπτ περισσοτερο απο ενας μανιακος δολοφονος τυφλωμενος απο την προσωπικη του φιλοδοξια. Και ειχε και αυτο που λεμε την αποκατασταση της φυσικης ισορροπιας.... με λιγα λογια οτι δεν υπηρχαν πλεον αλλοτριες με τον κοσμο των ανθρωπων δυναμεις οι οποιες να επεμβαινουν στην εξελιξη και ροη της ανθρωπινης ιστοριας....
Yosh,μετα απο τοσο καιρο που ειχα να ποσταρω σε αυτο το thread,το πεθυμισα!!
Για να απαντησω σε μερικα που παιχτηκαν οσο ελειπα!^^
[παμε για ενα σεντονακι mode:P]
Λοιπόν, μετά από 2,5 ώρες διαβάσματος του thread από τη σελίδα 114 και μετά (κατόρθωμα για το οποίο μού αξίζει τουλάχιστον 1 death note ), θα πω ότι συμφωνώ με τον Zoro, την iristella και τον Radagast στα περισσότερα θέματα/απόψεις/ερμηνεύσεις/debates.
Και καλα κανεις!!!
[και με την 2η βασικα!!P]
Θα ήθελα τώρα να προσθέσω/ξεκαθαρίσω κάποια σημεία kudasai, εφόσον σιγουρεύτηκα ότι δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο από κάποιον προλαλήσαντα.
Σχετικά με τις Live-action ταινίες του Death Note, επειδή πολλοί νομίζουν ότι πρόκειται για remake του anime, οι ταινίες είχαν γυριστεί και προβληθεί πριν το anime:
Ετσι,χαιρομαι που μας ενημερωσες σχετικα με αυτο....οτιδηποτε νεο μαθαινετε για τις ταινιες καλο ειναι να το ξερουμε...αυτο ειδικα ηταν αρκετα σημαντικο...
Σχετικά με το spinoff/έκτρωμα sequel που ακούει στο όνομα L: Change the World, το review του Zoro με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο. Απλά να προσθέσω ότι: Φαίνεται πως την γυρίσανε μόνο και μόνο για τα λεφτά, μιας και οι fans του L θα τρέξουνε κατευθείαν να τη δούνε... Παιδαριώδες σενάριο, άπειρες τρύπες στα subplots, ανύπαρκτες οι γνωστές "μαεστρίες" του L, τί να πω... απογοήτευση... Δείτε την απλά για να θαυμάσετε για ακόμα μία φορά τον Matsuyama Ken'ichi ως L!!
Ετσιιιι!
Χαιρομαι που σε βρισκει συμφωνο το review μου,γενικως οι πρωτες 2 ταινιες ειχαν κατι να προσφερουν αλλα η 3η ηταν 2 ωρες λιγοτερες απο την ζωη μου...αν και θα παραδεχτω οτι ξεκινησε καλα....
Δεν ξερω τι πιστευουν οι αλλοι αλλα εγω θα ηθελα να δω ενα αμερικανικο remake απο περιεργεια και μονο....πολυ πιθανον θα ταν το λιγοτερο καλυτερο απο τις 2 ιαπωνικες ταινιες....
παρολα αυτα την πρωτη φορα που ειδα τον matt και τον mello δεν τους χωνευα. τωρα i love them!!! <3 <3 they are awesome!!
Κριμα που ο matt δεν αναπτυχτηκε καθολου καλα στο ανιμε ομως...νομιζω καπου ακουσα οτι στο manga εγινε καλυτερη αναπτυξη...
ο near Μου την σπαει ακομα,δεν τον χωνευω δεν ξερω γιατι
Αυτο ειναι κατι πολυ κοινο,δεν εχει εξηγηση
Σε μερικους αρεσε αλλα εγω τον εβλεπα σαν ενα κακο αντιγραφο του L...
omg omg δεν θα το αντεξω αντε παλι για το τελος.. xDDD
Μα γιατι,δεν εχεις καμια ερωτηση??XDXD
παντως Νομιζω πως επρεπε να υπαρχει ξεχωριστω threat με τις συζητησεις που εχουν γινει για το τελος γιατι δεν τις βλεπεις εδω, ειναι δυσκολο σε τοσο χαος σελιδων και ειναι ενδιαφερον
Αυτο πλακα πλακα ειναι πολυ καλη ιδεα...ισως καποιος θα πρεπε να αναλαβει την ευθυνη να το κανει...
[μα γιατι κοιτατε εμενα??!:hahaha:]
Spoiler:
Στο τελος ο L βρηκε Θανατο!Κριμα,πολυ αδικος τροπος να σκοτωσουν τον χαρακτηρα,
Και τωρα δεν ξερω,αλλα δεν εχω και πολλυ διαθεση να το συνεχισω,και εμφανιστηκαν και 2 φλωροι που ο ενας ειναι Replica του L,και ψαχνουν τον Kira,Αααχ,ο L κρατουσε την σειρα,αν και ηθελα να πεθανει για να βγει νικηφορος ο Light,δεν ηθελα τοσο νωρις!!!
Και στο τελος αποδειχτηκε That Light Much Smarter From L!!!
RESPECT!!!
Οπως λεω παντα σε οσους μισησαν το τελος του ανιμε,δες τις 2 ταινιες και αγνωησε τις ερμηνειες...δες τες μονο για τις αλλαγες προς την πλοκη του ανιμε...πολλα ηταν ισαξια καλα και αλλα και καλυτερα ακομη...
Εδικα το τελος της 2ης ταινιας ηταν καλυτερο απο του ανιμε για μενα και δικαιωνετε τοσο ο L οσο και ο πατερας του Light!
Βεβαια σε καμια περιπτωση δεν θεωρω καλυτερες τις ταινιες απο το ανιμε,αλλα μονο μερικα σημεια...το τελος ειναι ενα απ αυτα!
Βασικα GKLoc kun διαφωνω με καποια απο αυτα που λες για τους εξης λογους.
Spoiler:
Ο L ηξερε τροπο για να αποδειξει οτι ο Light ηταν ο Kira. Το θεμα ηταν ομως οτι πηγαινε εναντια στην ηθικη του και στην τακτικη την οποια ακολουθουσε για το μεγαλυτερο μερος του εργου. Αυτο τον εφαγε στην ουσια. Το οτι προτιμουσε να ριψοκινδυνεψει την δικη του ζωη παρα την ζωη καποιου αλλου εκτος και αν ηταν απολυτως αναγκαιο.
Ακομη μην παραγνωριζεις το γεγονος οτι παρα την δυσκολια η μαλλον την απιθανοτητα του να εντοπιστει ενα οπλο σαν το DN ο L κατορθωσε και στριμωξε πολυ τον Light ως κυριο υποπτο και τον αναγκασε να πραγματοποιησει το ριψοκινδυνο σχεδιο που θαυμασαμε ολοι μας. Η πιεση που ασκηθηκε στον Light σε καποια σημεια του εργου ηταν πραγματικα απιστευτη και μην ξεχνας οτι σε μια φαση πιστεψε οτι το ειχε χασει το παιχνιδι. Και ολα αυτα ενω ειχε στην κατοχη του το απολυτο οπλο παντα ε?? Και μην ανησυχεις ακομη και νεκρος ο L Κατ εμε εξακολουθει να παιζει μεγαλο ρολο στην σειρα. Θα αντιληφθεις πιο κατω ενδεχομενως το πως....
Yep αυτο ειναι και αυτο που ισχυει πραγματικα....μ'αρεσαν και οι 2 πολυ αλλα ο L ηταν λιγααακι καλυτερος για μενα....
Ο Light χρησιμοποιησε cheats για να νικησει!!
απο την αλλη αν εισε Huge L fan και δν σου αρεσε οι ανατροπες που εγιναν στο 25επ δες τις δυο ταινιες που εχουν βγει (τουλαχιστον αυτο θα σου πρωτεινε ο Zoro:hahaha:)
Μαγος εισαι??XDXD
Sorry για Double post!!!
Ομως μολις τελειωσα την σειρα και λεω εντυπωσεις!!!!
VERY HUGE SPOILER,NEVER OPEN IT IF YOU HAVEN'T FINISHED THE ANIME!!
Spoiler:
WTF WAS THAT????
Tι τελος ηταν αυτο????Ο Kami Light να πεθαινει,Οχι,Οχι,Με τιποτα,Σκωτοσανε των θεο των Θεων!!!Damn That Bastard Near,Τα καταλαβε Ολα Ο Γυφτος,Χωρις βοηθεια απο L δεν θα εκανε τιποτα,καο ομως βρηκε μονος του τα τελευταια στοιχεια,Μα Οχι,Οχι να βαζουν Αυτον και να προσπερναει τον ιδιο τον L μαζι με τον αλλον που ηταν σαν γκομενα,Πιο ωραιο τελος θα ηταν να Τους σκωτονε Ολους Ο Light και μετα να πεθαινε αμα ηταν,No Problem~~!Ομως ετσι Ηταν πολυ Αδικια,και ο Θανατος του L,αλλα και ο Θανατος του Light,Damn it,Εχασα ολη μου τη διαφεση Damn It!!!Τελικα κερδισμενος βγηκε ο Ryuuk μιας και αυτος περασε την βαρεμαρα του μια χαρα,Damn Shinigami!!
Χαχα GK-kun φρικαρες εδω βλεπω!!!
Ναι δεν μπορω να πω οτι μου αρεσε πολυ ο τροπος δρασης του Ryuk...η Rem ηταν πιο καλη παρα τα προνομια της...
Spoiler:
Μα Οχι Ο Φλορουμπας ο matsu εκει που δεν μπορουσε να κανει τιποτα να αρχισει να πυροβολα τον Light,κατσε ρε φλωρε,Πως πεταχτηκες στα καλα καθουμενα ετσι!!!
και οχι και να ζησει η Misa Misa πιο πολλυ απ'τον Light,Κill That Bich!!!!!ΛΟΛΙΚΟ,
Oi,watch your tongue:mador2:
Αυτη τι εφταιγε τωρα!!
Να λες γιατι δεν
Spoiler:
πεθανε ο Near,
η αλλη δεν σου φταιξε τπτ!!
Spoiler:
Μα παλι,Γιατι να πεθανει ετσι???ΓΙΑΤΙ???δεν αξιζε αυτο,damn σκωτοσανε τον Κami ετσι!?!?!?τι στο διαολο,του τελειωσε το σεναριο και εβαλε αυτο το τελος???Κριμα,Κριμα,Φοβερο Anime κ Φοβερη πλοκη,αλλα το τελος Κακο!!!Δεν μου αρεσε,το ηθικο διδαγμα!!!
Dont Touch The Note~!(A Shinigami Will Screw You)
Οπως ξαναπα δες την 2η ταινια ανεξαρτητως ερμηνειων και πιθανως θα σ'αρεσει πιο πολυ το τελος,αν και δεν γινετε αυτο που θες πιθανον
Spoiler: Movie Spoiler
να νικαει ο Light δλδ
αλλα τουλαχιστον ο L δικαιονεται για μενα....
τι δν σας αρεσε στο δευτερο κομματι τις σειρας ?
γτ σας ξινησε οι καινουριοι χαρακτηρες που εφανιστηκαν στο προσκηνιο??
Βασικα το χω ξαναπει αλλα θα το πω ξανα λιγο περιεκτικα,γι αυτο οχι παραπονα για την ελλειψη λεπτομεριων...
Spoiler:
Στο 2ο κομματι η σειρα εχασε ατομοσφαιρα συγκριτικα με το 1ο για μενα...
Ολα γινοταν πιο βιαστικα και με πιο υπερβολικα μετρα συγκριτικα με το 1ο που βασιζοταν πιο πολυ στην εξυπναδα...
Οσο για τους καινουριους χαρακτηρες μου την εσπασε...το οτι υπηρχαν!
Ο L επρεπε να ναι ενας και μοναδικος....δεν μ'αρεσουν οι συνωμοσιες και μυστικες οργανωσεις οπου μετα υπαρχουν και αλλοι πρακτορες με αλλα κωδικα ονοματα κλπ
Παραπαει!
Ο L ηταν ηδη κατι το εξαιρετικο για την κανονικη ζωη...με το ολο wammy house idea κατερρευσε ενα καλο κομματι της ρεαλιστικοτητας της σειρας για μενα...
[απλα το τι πιστευω...feel free to disagree;)]
To δευτερο κομματι της σειρας μου αρεσε απλα οι καινουριοι χαρακτηρες μου φανηκε οτι αποδοθηκαν πολυ βεβιασμενα σε σχεση με το manga..... επισης δεν μου αρεσε που ο καθενας τους αποτελουσε μια διαφορετικη εκδοχη του L..... Θα προτιμουσα αν ηταν εντελως πρωτοτυποι και δεν ειχαν ο καθενας καποια απο τα χαρακτηριστικα του....
Και ναι εχεις δικιο!!
[τρομαρα μου,πρεπει να αρχισω να σου πηγαινω κοντρα σκοπιμα αλλιως it's no fun!!XD]
Spoiler:
Εφοσον διαλεξαν να τον σκοτωσουν τον L ας μην μου πετανε ενα κακεκτυπο στην μουρη. Και με ενοχλει που το κακεκτυπο αυτο αν και παραδεχεται οτι ειναι κατωτερο απο τον L Και τον Light παιρνει στο τελος ολη την δοξα.....Kαι οτι ειναι και τα δυο αγορια... Θα ηθελα λιγο girl mental power....γιατι ηταν το στοιχειο που ελειπε απο την σειρα πιο πολυ (ναι zoro στην Misa αναφερομαι)..
Παρ οτι εχεις δικιο διαφωνω στο να τα παιρνεις με την misa απλα γιατι δεν υπηρχε πιο εξυπνη κοπελα[κατι L like!]....
Αν ηθελες πιο smart τυπισσα κατηγορισε τον mangaka,η καημενη η Μisa δεν φταει τπτ που την εκανε ετσι αυτος!!
[η αιωνια διαμαχη....to be continued!!:stubborn:]
[/spoiler]3)για τους παραπανω λογους δν μαρεσε και οι δευτερη ταινια οπου ολα τελειωνουν στο L. Ενταξει και οι δυο τους(light,L) ηταν υπερανθρωποι χαρακτηρες οι οποιοι ερχονται καποια στιγμη σε συγκρουση,απο αυτη λογικο ειναι να νικησει ο ενας και να ζησει ,στην συνεχεια ομως αυτος που θα τον νικησει δν χρειαζεται να ειναι απαρετητα καλλητερος απο τον ιδιο γενικα (οπως στη περιπτωση του Light και του Near).Τα αποτελεσματα των μαχων δν βγαινουν ποτε με δικαια κριτιρια,και αυτο ειναι που την κανει ρεαλιστικη την σειρα [/spoiler]
χμμμ,εγω το ειδα με αλλη οπτικη....
Spoiler:
ο Light παρουσιαστηκε σε ολη την σειρα σαν το ατομο που δεν θα επρεπε σιγουρα να ειναι ο νικητης....
Αv και δεν θα με ειχε χαλασει ενα τετοιο τελος,με τον Light νικητη,απ οσο φαινετε ο mangaka εκανε εμφανες οτι στο τελος ο πραγματικος κακος ηταν αυτος[αντιθετα απο την αρχη που δεν ηταν ξεκαθαρο ποιος ηταν κακος και ποιος οχι]
Αρα αν επρεπε να πεθανει,ας τελειωνε η σειρα οπως ξεκινησε,με τον L νικητη....
Αν οχι και ηταν να νικησει ο Light,καλως παλι....αλλα οχι να μας πεταξουν απομιμισεις και συνωμοσιες και μυστκους πρακτορες και μπλα μπλα μπλα....χανει ρεαλισμο η σειρα ετσι για μενα...και εξυπναδα...
Για να μην αναφερθω στο ποσο πιο βιαστικα και σωστα συμπερασματα εβγαζε ο near συγκριτικα με τον L και τα πετυχαινε...
Στις ταινιες ενω ο L δικαιωθηκε γιατι παρ οτι δεν ηταν σε επιπεδο shinigami καταφερε με το μυαλο του να βρει εναν τροπο να φυγει απο την σκηνη σαν νικητης και οχι σαν χαμενος...
Αν και η 3η ταινια δεν αξιζε πολυ,ειχε τον L να λεει την εξης ατακα οσο εγραφε το ονομα του στο death note πριν το κανει ο Light....
"Determine My Own Fate.
It's the Οne and Οnly Way to Outwit Death."
...που πολυ μ'αρεσε σαν ατακα...απο τα λιγα καλα της 3ης ταινιας....
Παλι απλα τα πιστευω μου!
Eπιτελους,κια αλλος Lightοκαμενος,Ετσι Ετσι,
Spoiler:
GK take it easy,it's only an anime!!
NANIII???
It's the best anime eva!It can't end that way!!
Aaaah,whatever you say then!!!
Οσο για το πρωτο Directors-Cut!!!
Me Will Watch Out Now!!!και θα πω εντυπωσεις!
Και παλι,δες και την 2η ταινια!!
Αυτα απο μενα,ελπιζω να σας αρεσε το τραπεζομαντιλακι μου!!
EDIT:
This post was totally respect iri-chan!!
Spoiler:
Ναι αλλα θα μπορουσαν οι δημιουργοι να φτιαξουν ενα εντελως διαφορετικο μοντελο χαρακτηρα....
Spoiler:
Ιδιως οταν θελουν να κανουν τους νεους χαρακτηρες να ξεχωρισουν το να τους δημιουργησουν κατ εικονα και ομοιωση με εναν παλαιοτερο ο οποιος αγαπηθηκε απο μεγαλη μεριδα του κοινου και του οποιου ο χαμος ηταν απροσδοκητος και πολυ ξαφνικος ειναι σιγουρα ο λαθος τροπος. Ειναι σαν να μετανιωσα την αποφαση τους να σκοτωσουν τον L η σαν να θελησαν να ξαναξεκινησουν την ιστορια απο την αρχη. Ναι συμφωνω οτι προκειται για συγκρουση ιδιοφυιων αλλα κανεις δεν ειπε οτι οι ιδιοφυιες εχουν ολες τις ιδιες παραξενιες η οτι εχουν παραξενιες ευθης εξαρχης. Ας μην ξεχναμε οτι και ο Light πανεξυπνος ηταν και πιθανοτατα και πιο εξυπνος απο τον L Και η λογικη τους και ο τροπος σκεψης τους ηταν ιδιος σε πολυ μεγαλο βαθμο αλλα παρολαυτα ειχαν τελειως διαφορετικο στησιμο σαν χαρακτηρες.......
Και εχω και μια αλλη απορια..... Στο Manga δηλωνεται ρητα οτι ουτε ο Near ουτε ο Mello ειχαν γνωρισει ποτε τον L απο κοντα....πως ειναι λοιπον δυνατον να εχουν ξεπατικωσει τις συνηθειες του???? Σε αυτο το σημειο μου φανηκε οτι υπηρχε ενα λογικο κενο.... Σαν να ηθελαν να αποδειξουν βεβιασμενα κατι.....
Το κακο με το δευτερο κομματι του anime ειναι οτι προχωρουσε υπερβολικα γρηγορα και ειτε παρελειπε καποια κομματια ειτε δεν εδινε τον απαραιτητο χρονο στον θεατη να επεξεργαστει και να χωνεψει την πορεια των γεγονοτων.
Spoiler:
Σκεψου μονο οτι το πρωτο μερος ηταν 25 επεισοδια οπου η ψυχολογικη κατασταση του L αναλυθηκε τις απειρες φορες οπως και ο τροπος σκεψης του και το δευτερο ηταν 12 δλδ το μισο..... Λογικο ειναι να μην μπορει καποιος να αντιληφθει το πως εφτανε σε τετοια συμπερασματα ο Near..... απο την μια γλιτωσαμε την επαναληψη του συλλογισμου του L βεβαια κατι το οποιο θα ηταν βαρετο αλλα απο την αλλη δεν μπορουσαμε να καταλαβουμε ευκολα που βασιζοταν ο Near για να βγαλει συμπερασμα.. Και το κακο ηταν οτι οι χαρακτηρες δεν μπορεσαν να αναλυθουν τοσο οσο αυτοι του πρωτου κυκλου. Δεν ηταν ευκολο δλδ να καταλαβουμε με ποια λογικη ο Mello ο οποιος δεν διστασε να παρανομησει και να συνεργαστει με εγκληματιες προκειμενου να λυσει πρωτος την υποθεση αποφασισε ξαφνικα να θυσιαστει και πολυ περισσοτερο να παραχωρησει την δοξα στον Near.
Ο δευτερος κυκλος ειχε σιγουρα πολλα καλα και για μενα ενα απο αυτα ειναι οτι βλεπουμε πλεον να εχει ολοκληρωθει ο χαρακτηρας του Light....
Spoiler:
μπορει καποιοι να θεωρουν οτι δεν υπηρξε τοσο εξελιξη αλλα σε αυτο διαφωνω.... Και μια στροφη προς την παρανοια παρατηρησα, και μεγαλυτερο εφησυχασμο ειδα και κυριοτερο το βαθος στο οποιο ειχε διαφθαρει ο χαρακτηρας του και αλλοτριωθει η γενικοτερη προσωπικοτητα του. Με αλλα λογια ειδαμε οτι ακομη και οι πιο εξυπνοι και δυνατοι χαρακτηρες υποπιπτουν σε σφαλματα και παραληψεις. Και γι αυτο μου αρεσε και το φιναλε και το βρηκα πολυ ταιριαστο..... Γιατι και ειρωνεια ειχε - το πως δλδ ο Light βρεθηκε στην θεση αυτων τους οποιους εκρινε τοσα χρονια - απο αποψη τοσο κυριολεκτικη καθοτι πεθανε απο DN οσο και απο ηθικη γιατι κατεληξε να μην ειναι τπτ περισσοτερο απο ενας μανιακος δολοφονος τυφλωμενος απο την προσωπικη του φιλοδοξια. Και ειχε και αυτο που λεμε την αποκατασταση της φυσικης ισορροπιας.... με λιγα λογια οτι δεν υπηρχαν πλεον αλλοτριες με τον κοσμο των ανθρωπων δυναμεις οι οποιες να επεμβαινουν στην εξελιξη και ροη της ανθρωπινης ιστοριας....
Spoiler:
καλά είπες τον Mello useless yaoi!!!!!!!!!!!!!!!
Πάρτο πίσω φίλε, δεν έχεις το δικαίωμα να υποτιμάς τους άλλους χαρακτήρες με αυτό το τρόπο, ειδικά τους χαρακτήρες του death note
Even though "I want to be loved" in my own way, it fills me, but I can't see you I just have the feeling that I'll never see you again... I want to tell you that, but I can't find the right words Maybe it's okay if I lie, but I can't even say "Don't go away"