Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Σύνδεση 

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Φωτογραφία
* * * * * 2 Ψήφοι

Death Note

• Please log in to reply
2705 replies to this topic

#1951 Maya-chan

Maya-chan

Anime Master

• Moderators
  • 1.667 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 27 Ιούνιος 2008 - 16:28

Γιατι ηταν ενας δειλος που μονο εμμεσα μπορουσε να κανει οτι εκανε.. να γιατι.

Και γιατί αν στο τελευταίο επεισόδιο ο Light έβγαζε ένα φλογοβόλο και τους έκανε όλους ψητούς θα χανόταν όλο το νόημα της σειράς. :fromabove:

15fkk04.jpg

#1952 Sunabouzu

Sunabouzu

Σινιγάμης

• Members
  • 881 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 27 Ιούνιος 2008 - 16:34

Και γιατί αν στο τελευταίο επεισόδιο ο Light έβγαζε ένα φλογοβόλο και τους έκανε όλους ψητούς θα χανόταν όλο το νόημα της σειράς. :fromabove:

Δηλαδη δεν χανει η σειρα που
Spoiler:

#1953 Maya-chan

Maya-chan

Anime Master

• Moderators
  • 1.667 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 27 Ιούνιος 2008 - 16:39

Δηλαδη δεν χανει η σειρα που

Spoiler:

Όχι τόσο πολύ. Ίσα ίσα
Spoiler:

15fkk04.jpg

#1954 etellen

etellen

Anime Newbie

• Members
  • 56 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 27 Ιούνιος 2008 - 16:45

Εχω να δηλωσω το εξης:

Βασικά ο Light είναι τετραπέρατος και είχε όραμα. Πολλά level στο intelligence κι αυτο ειναι που τον εφαγε. Η γραμμη ανάμεσα στην παράνοια και την εξυπνάδα είναι λεπτή.

Ηταν λίγο ατιμοτικό το τέλος. Αλλα ίσως να αξιζε για να δείξει ότι τελικά δεν είναι τίποτα άλλο απο ένας απλός θνητός.

Το ανιμε δε το χω δει, αλλα το manga είναι απο τα αγαπημενα μου.

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Phantom Duck: 27 Ιούνιος 2008 - 17:05
Double post merged

"I'm the Law"
The Judge

#1955 erculix

erculix

Anime Amateur

• Members
  • 83 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 27 Ιούνιος 2008 - 16:54

Ειδα ολη τη σειρα ... τα πρωτα 10-15 επεισοδια καταπληκτικά ...

Μετα δυστυχως αρχισε η κατρακυλα ...
Spoiler: MEGA SPOILER

Το μονο που κραταω ηταν η απιστευτη και ανεπαναληπτη μαχη Kira Vs L και τιποτε αλλο.Στο τελος το σκοτωσανε.

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Phantom Duck: 27 Ιούνιος 2008 - 17:04
[spoiler]YOUR SPOILER[/spoiler] USE IT .......

Original Butterfly User - Βοηθός Master Swordsman

#1956 Adventurer

Adventurer

Αιώνιος φοιτητής

• Members
  • 2.983 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 27 Ιούνιος 2008 - 17:07

Εσεις που απο πανω θεωρειτε μειονεκτημα που ο Light δεν ειχε οπλα και φλογοβολα, απλα χασατε το νοημα της σειρας τελειως:terror2: Με το Death Note μπορει να σκοτωνει ατομα χωρις να αφηνει το παραμικρο ιχνος και στοιχειο, αν ακολουθουσε τη συμβουλη σας θα αφηνε ενα καρο στοιχεια για να τον πιασουνε!
Δημοσιευμένη  εικόνα

#1957 Sunabouzu

Sunabouzu

Σινιγάμης

• Members
  • 881 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 27 Ιούνιος 2008 - 18:35

Το θεμα με το οπλο μπορουμε να το δουμε και συμβολικα
Spoiler:

#1958 sefiroth

sefiroth

Anime Professional

• Members
  • 537 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 27 Ιούνιος 2008 - 21:59

Εσεις που απο πανω θεωρειτε μειονεκτημα που ο Light δεν ειχε οπλα και φλογοβολα, απλα χασατε το νοημα της σειρας τελειως:terror2: Με το Death Note μπορει να σκοτωνει ατομα χωρις να αφηνει το παραμικρο ιχνος και στοιχειο, αν ακολουθουσε τη συμβουλη σας θα αφηνε ενα καρο στοιχεια για να τον πιασουνε!

Ma δεν ειπε κανεις οτι επρεπε σονι και καλα να χρησιμοποιησει οπλο.Απλα δεν μπορουσε να εχει σε περιπτωση και αυτης της απειροελαχιστης πιθανοτητας αποτυχιας και μαλιστα οταν υποτιθεται οτι εχει προβλεψει τα παντα;

Κατι τετοια αποδεικνυουν ποσο ευθραστη ηταν η σειρα.:df13952b:
Δημοσιευμένη  εικόνα

#1959 Radagast

Radagast

Cogito ergo sum

• Members
  • 2.221 Δημοσιεύσεις:
  • LocationDark City

Καταχωρήθηκε 28 Ιούνιος 2008 - 00:37

Ma δεν ειπε κανεις οτι επρεπε σονι και καλα να χρησιμοποιησει οπλο.Απλα δεν μπορουσε να εχει σε περιπτωση και αυτης της απειροελαχιστης πιθανοτητας αποτυχιας και μαλιστα οταν υποτιθεται οτι εχει προβλεψει τα παντα;

Κατι τετοια αποδεικνυουν ποσο ευθραστη ηταν η σειρα.:df13952b:

Spoiler:

Αλλά όπως και νάχει το κουράσαμε νομίζω και δεν αξίζει, γιατί καμία σχέση με reallife δεν έχει.

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Radagast: 28 Ιούνιος 2008 - 00:46

sigpic3736_12.gif
In every age, in every place, the deeds of men remain the same...

Spoiler:

#1960 iristella

iristella

Heelchou!

• Administrators
  • 10.437 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 28 Ιούνιος 2008 - 03:07

Θα σας ακούσει ρε παιδιά ο Light και θα του πέσουν τα υπέροχα μαλλιά του! Πότε και πού παίχτηκε το ότι νοιάζεται μόνο για τον εαυτό του; Βρείτε μου μια σκηνή όπου ο Light δεν έκανε κάτι που να εξυπηρετεί τον ίδιο και τη θεϊκή του υπόσταση και θα φάω το στέμμα μου!!

Για τον εαυτο του νοιαζοταν και μονο στην συντριπτικη πλειοψηφια των περιπτωσεων .....Απλα αυτο που ειπα και ενδεχομενως παρεξηγησε ο Ichi ειναι οσον αφορα το οτι ηθελε να κανει αυτο που λεμε μια αλλαγη στον κοσμο που ζουσε. Το να βρεις το θαρρος να κανεις κατι τετοιο για μενα ειναι αξιοθαυμαστο απο μονο του ασχετα με το που οδηγησε τον συγκεκριμενο.
Και παρολαυτα μια σκηνη θα σου βρω εφοσον το ζητησες. Οταν ο Mello απηγαγε την αδερφη του με ανταλλαγμα το DN ο Light δεν την σκοτωσε παρα το οτι κατι τετοιο θα του επετρεπε να κρατησει το DN το οποιο παραχωρησε στην ομαδα του Mello ως λυτρα. Με αυτον τον τροπο και επεσαν περισσοτερες υποψιες επανω του εφοσον το προηγουμενο θυμα απαγωγης το ειχε σκοτωσει και εχασε απο τα χερια του ενα απο τα DN. To μονο ατομο το οποιο δεν μπορεσε να πειραξει στην τελικη ηταν η αδελφη του.
Το στεμμα μην το φας.....Αντι γι αυτο μπορεις να μου το δανεισεις που εχω να παω σε ενα γαμο αυτες τις μερες και ψαχνω ενα καλο κοσμημα?:gotit::hihi2:

Όποιος όμως θέλει να ακολουθήσει τις ιδέες του Light όσον αφορά το styling, please do!!! Θα μας κάνετε μεγάλη χάρη!!:wooi2:

Θα μου επιτρεψεις να διαφωνησω εδω....Δεν λεω κουκλι ο Φωτης αλλα ο L κλασεις ανωτερος σε φατσουλα και στυλακι.:awww::lovulovu:

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από iristella: 28 Ιούνιος 2008 - 03:20

#1961 Zoro

Zoro

escaping reality

• Members
  • 2.833 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 28 Ιούνιος 2008 - 03:32

ΛΟΙΠΟΟΟΟΟΝΝΝ!!!

Σχεδιαζα να απαντησω σε περιπου 2 βδομαδες που τελειωνουν οι εξετασεις μου,αλλα τελικα δεν αντισταθηκα και ειπα να δημιουργησω το νεο μου τερατουργημα!!

Ειναι γεννημα multi-quoting(το 1ο μου!!) για αυτο προετοιμαστειτε ισως για το εργο της ζωης μου!!!:hiding_something:

Βεβαια για πολλα ατομα δεν μπορουσα να κανω quote ολα τα ποστς τους,αλλα μιας και καταλαβα το πως βλεπουν την σειρα,εκανα quote μονο τα ουσιωδη!!

I warn you: θυμάμαι πολύ καλά το σενάριο. Ρώτα και τον Zoro, που έχει βρει το διάολό του με μένα. :hehehe:

Οντως,πολυ καλα και προσεκτικα^^

Οτι χρειαζεται σε μια καλη συζητηση!!:hehe:

Επιτέλους βρήκα αρκετό χρόνο για να απαντήσω. Αναθεματισμένη εξεταστική.

Spoiler:

Ε,αρα οπως ειπα κι εγω,κακογραμμενο!!

Τι παει να πει δεν μπορουσε να αγκιξει πυροβολο οπλο επειδη ηταν retired??!!!Oπλο ανετα εβρισκε αν ηθελε!!

Κι αν ηθελε να τιμωρησει τον εαυτο του υπαρχουν 1002 αλλοι τροποι,δεν νομιζω οτι αφαιροντας την μιση ζωη σου κι αφηνοντας την οικογενεια σου μονη,ακομη και τον γιο που αγαπας και θες να δεις να μεγαλωνει ειναι το ιδανικο για εναν πατερα!!

Ανετα,μιας και ο Kira τους ειχε πει οτι οι "μαφιοζοι" που ηταν γραμμενοι στο DN θα πεθαιναν ουτος η αλλος,μπορουσε να οργανωσει ενα "ντου" με την αστυνομια και να τους συλλαβει ολους...ουτος η αλλος αν εισαι μπροστα σε καποιον με πιστολι,ακομη και με τα shinigami eyes θες πιο πολυ ωρα να γραψεις το ονομα παρα να πατησεις την σκανδαλη...

Αρα εκτος κι αν ηθελε να αυτοκτονησει,εμενα ουτε για αυτοτιμωρια δεν μου κανε/επεισε η δικαιολογια...

(εαν ειναι να σχολιασεις αυτο τσεκαρε και την ιδια απαντηση που εδωσα στην iristella πιο κατω,για οσον αφορα την επιθεση στον mello απο τον sοichiro...θεωρω οτι την εξηγησα καλυτερα στο αλλο ποστ μου πιο κατω,αρα λαβε εκεινο περισσοτερο υποψην..)

Man, άλλο πολλές προσωπικές γνώμες, άλλο κοινή γνώμη. Διάβασε περί ψυχολογίας του πλήθους, για να δεις πως αργά και σταδιακά διαμορφώνονται οι συλλογικές συνειδήσεις. Όσο οπαδός του Kira κι αν είσαι, δεν τα βάζεις με την αστυνομία αν δεν είσαι απόλυτα σίγουρος ότι, όχι απλά έχεις πολλούς οπαδούς του Kira γύρω σου, άλλα έχεις πολλούς οπαδούς του Kira που είσαι βέβαιος ότι θα σου συνδράμουν.

Με αυτό κατά νου, στην ταινία βιάστηκαν να δείξουν διαληλώσεις υπέρ του Kira.Δεν αρκεί η φανατίλα.

Κι ομως να σου φερω ενα παραδειγμα,οταν οι αστυνομια επιτιθεται στους φιλαθλους με ασπιδες και γκλομπ μπορει να φοβηθουν μερικοι στην αρχη,αν ομως 2-3-4 πεταχτουν μπροστα και αρχισουν να βαρανε την αστυνομια,ε τοτε θα ξεθαρρεψουν και οι υπολοιποι και,αν οχι ολοι ενα καλο μεριδιο,θα πανε στην "επιθεση"...

Οι καταλυτες εινα που μετρανε σε τετοιες περιπτωσεις....τωρα δεν θυμαμαι καλα την ταινια αλλα υποθετω οτι 2-3 "καταλυτες-πιο πιστοι" kira followers αρχισαν την διαμαρτυρια και ακολουθησαν και οι αλλοι πιο "φοβητσιαρηδες" kira followers...οσοι δεν ηταν followers ή ηταν και haters απλα δεν αναμειχτηκαν και απο φοβο και μονο,εκτος απο την αδερφη του light...

Δεν θυμαμαι ποσο καλα εγινε αυτο στην ταινια,παντως το γεγονος που αναφερεις για την μαζα,ασχετα απο την ταινια,εξηγειται πολυ καλα με τους "καταλυτες"(δεν ξερω πως αναφερονται κανονικα τα ατομα που παιρνουν τις πρωτοβουλιες σ'αυτες τις περιπτωσεις,γι αυτο τους γραφω ετσι:P)

Spoiler:

Οπως και να το κανουμε ειναι επαναληπτικο και μη αληθοφανες...ηδη με τον L,εναν τοσο εξυπνο πιτσιρικα που ελεγχει ολη την αστυνομια ηταν κατι υπερβολικο,αλλα τι να πεις,ανιμε ειναι το δεχομαι....

Αλλα απο την στιγμη που σου λεει
Spoiler:

Οπως ειπα,το ιδιο κανανε και με το prison break....απο απλη τελεια (φανομενικα) ιστορια το πηγαν σε συνωμοσιες και ατομα απο πισω που τα κανονιζουν ολα...

Ε λοιπον εμενα δεν μ'αρεσουν αυτες οι περιπτωσεις οπου υπαρχουν κι αλλοι αναμειγμενοι στο θεμα...ή τελειωνει οπως ξεκινησε και οπως μας το πασαραν στην αρχη ή τπτ...(εκτος κι αν,τι να πω,σου δωσουν μια τρομερη συνεχεια...αλλα εδω δεν εγινε..)

Και σαν να μην εφτανε αυτο,το 2ο μερος το βρηκα σαν μια κακη επαναληψη του 1ου....δεν βλεπω τον λογο του να μην εχει τελειωσει στο 25ο ep λοιπον..

Και καλυτερο τελος θα ειχαμε και θα εμενε γνωστη και παλι η ιστορια...αμφιβαλλω αν δεν θα γινοταν γνωστο το ανιμε μονο και μονο επειδη δεν ειχαμε τον near μεσα!!:oops:

Την ιστορια την εφτιαξαν ο L και ο Light και τα "παιχνιδια" τους...ο near κλωνος του L ηταν,τπτ αλλο...

Παντως,οπως λεω παντα,εδω ειναι καθαρα περιπτωση οπου υπαρχουν μονο τα γουστα και οι αποψεις...

Δεν εχω εγω δικιο και εσυ αδικο,απλα εμενα δεν μ'αρεσει κι εσενα ναι!!

(ο καθενας μας για τους λογους του,που ηδη αναλυσαμε!)

Να σου πω γιατί μου μαυρίζεις την ψυχή. Επειδή κάθεσαι και αμύνεσαι υπέρ των λαθών των ταινιών (αν είναι δυνατόν!), ταμπουρωμένος πίσω από τη δικαιολογία "είναι θέμα γούστου". Κάποια πράγματα, Zoro, δεν είναι θέμα γούστου. Είναι θέμα "βλέπω το σεναριακό λάθος ή δεν το βλέπω". Αντί λοιπόν να κάθεσαι να μειώνεις τον εαυτό σου με το να υπερασπίζεσαι επί ματαίω ένα flawed σενάριο, απλά παραδέξου ότι το έκρινες βιαστικά (επηρρεασμένος πιθανότατα από το γεγονός ότι η ταινία είχε το τέλος που ήθελες), και ότι με μια πιο προσεκτική ματιά γίνονται φανερές οι σεναριακές γκάφες που υποβαθμίζουν όλο το έργο.[/spoiler]

Λαθη εχει η ταινια,και μαλιστα 1-2 τα παρατηρησα χαρη σε σενα,αλλα παρ ολα αυτα ειναι λαθη που ανεχεσαι/δεχεσαι ευκολα...μικροflaws που θελει να σαι λιγο "ψειρας" για να σε πειραξουν...εσυ σημειωσες πολλα τετοια πιο κατω και θα σου εξηγησω τι εννοω....επισης εχουν και θετικα σημεια που λιγοι παρατηρουν...αν ειναι να μιλησουμε για μειονεκτηματα να πουμε και για τα πλεονεκτηματα δλδ...(που τα χω ξαναπει btw...)

Και ξεκινάς τον απολογητικό σου:

Spoiler:

Άρα και πάλι "από το πουθενά" το trick του L. Νομίζω ότι κάπου εδώ μπορείς να παρατήσεις τις προσπάθειες να βγάλεις την ταινία αλάνθαστη.

Καταρχας ποτε δεν ειπα οτι η ταινια ειναι αλανθαστη,απλα οτι ειναι πιο καλη απ οσα λενε/εχω ακουσει...:nerd:

Αυτο ισως ειναι το μοναδικο που μπορει να θεωρηθει το πιο μεγαλο flaw,αλλα και παλι δεν ειναι καθολου τεραστιο...ασαφεια θα το λεγα εγω...

Γιατι αν δεν αναφεροταν τπτ θα ταν σιγουρα "σεναριακη γκαφα",αλλα αφου λεει αυτο που πες κι εσυ,οτι οτι γραφεται δεν αναιρειται,ηδη δειχνει καπως εμμεσα οτι οτι γραφεται,γραφεται μια φορα για να ισχυσει...

Ας πουμε οτι σου δινω 50% δικιο οτι ειναι κενο...θεωρησε και κατι αλλο ομως...

Το λαθος της ταινιας δεν χαλαει την ιδιοφυεια του τελους πολυ απλα γιατι διορθωνεται προσθετωντας τον κανονα αυτο!!!

Δλδ αυτο που θελω να πω ειναι οτι εφ οσων κανοντας αυτη την μικρη προσθηκη διορθωνονται ολα,ναι μεν η ταινια εχει ενα κενο,αλλα απο την αλλη το τελος θα ηταν και παλι καλυτερο στο ανιμε αν ειχε τελειωσει οπως στην 2η ταινια + αν ειχαμε των αποντα κανονα(που στο ανιμε υπηρχε)!...

Αν δεν το πα καθαρα εννοω οτι το τελος της 2ης ταινιας,θα ταν πιο καταλληλο για το ανιμε και παλι,πολυ απλα γιατι δεν συγκρουονταν με καποιον απο τους κανονες του ανιμε και ηταν απολυτα συμφωνος μαλιστα!!

Αλλα ναι,η ταινια ειχε ενα λαθος-ασαφεια...και μπραβο σου που την παρατηρησες...αυτη ειναι η μοναδικη σημαντικη απ αυτες που μου λες πιο κατω...

Spoiler:
Και πάμε στο αγαπημένο μου.Μια τυπική εμπιστοσύνη υπήρχε, αλλά μη ξεχνάς ότι ο L έστηνε για την πλάκα του ολόκληρο ψέμα για να πετύχει κάποιο σκοπό. Παράδειγμα, το κόλπο με τον Lind L. Taylor. Ούτε η αστυνομία ήξερε ότι αυτός που βλέπανε στη ζωντανή μετάδοση δεν είναι ο L. Ακόμα και κατά τη διάρκεια του investigation με τους "έμπιστους 6", σε σοβαρά θέματα τους έπιανε όλους η αμφιβολία και η καχυποψία για τους σκοπούς και τις μεθόδους του L. Επί της ταινίας τώρα:
Spoiler:

Εμ εδω ειναι που λεω εισαι λιγο "ψειρας"(χωρις offense το λεω ετσι?..ειναι οπως εσυ λες οτι δεν ειμαι ευελικτος:hahaha:..σε καμια περιπτωση δεν ειναι προσβλητικο!!)...

2 απαντησεις:

1)
Οπως σου χω ξαναπει οι ταινιες δεν ειναι οπως τα ανιμε οπου εχουν τοσο χρονο για την αναπτυξη των χαρακτηρων....πολλα πραγματα,και σε αλλες ταινιες το χω δει να γινετε,τα αφηνουν να τα φανταστουμε εμεις...

Μπορει να του δωσε καποιο εγγραφο απο το wammy house που τα πιστοποιουσε ολα,μπορει ο watari να εγγυηθηκε ή πολυ απλα εμπιστευτικε τον L,ψευτης δεν ηταν οπως ειπα...χρησιμοποιουσε παραξενες μεθοδους αλλα απο την στιγμη που γνωρησε τον soichiro ηταν παντα loyal...

Επισης θεωρησε και κατι αλλο....τα ανιμε ειναι ενα τελειω διαφορετικο ειδος entertainment απο τις ταινιες...πραγματα που στις ταινιες θα φαινοταν πολυ κουφα τα ανιμε το πετυχαινουν χωρις να φαινονται ετσι...

Πχ gungrave,αναμειξη καλης ιστοριας φιλιας με ζομπι...σε ταινια σπανια πετυχαινετε αυτο το mix,καθως ή ιστορια φιλιας που θα προταθει για σκαρ θα χουμε ή ταινια τρομου με ζομπι καθαρα για διασκεδαση θα χουμε...

Στα ανιμε ενω το να συνδιασεις τερατα και παραξενια με μια εξυπνη ιστορια θεωρειται κατι το πιο φυσιολογηκο...

Αρα στη ταινια και λογω ελλειψης χρονου και λογω του οτι σε τετοιου ειδους ταινιες οπως τα DN(με φαντασια,προς μεσαιες ηλικιες)δεν δινεται ποτε πολυ εμφαση στο character development πηραμε τον "γρηγορα" πεισμενο soichiro που λες...

Αλλα πραγματικα στο ξεναλεω,στις ταινιες τετοιου ειδους,σπανια δινεται η ιδια σημασια που δινεται και στα ανιμε...

Το ανιμε dn θεωρηθηκε πολυ καλο και επιτυχια...

Ομως οι ταινιες,οσο καλους ηθοποιους και να παιρναμε και οσο πιστο κι αν ηταν στο ανιμε,πολυ απλα δεν θα γινοταν ποτε τοσο πετυχημενο!!

Γιατι

α)Ολοι οι φανς θελουν να δουν τους ιδιους L και Light με το ανιμε...κατι αδυνατον,αν και δεν αρνουμε οτι μπορουσαν να πλησιασουν περισσοτερο απο αυτους που πηραμε...

β)Ο χρονος (σορυ που επαναλαμβανομαι αλλα...)υστερει πολυ συγριτικα με το ανιμε...γι αυτο θεωρω οτι οσες αλλαγεςσ την πλοκη κανανε,εγιναν πολυ καλα αν εξαιρεσεις τις ερμηνειες και μερικα κενα...

Αρα στις ταινιες που προοριζονται και για ατομα μη-ανιμε φανς(ακομη και στην ιαπωνια δεν θα ηξεραν ολοι το ανιμε οταν το δαν...αν και θα ηταν σιγουρα πλειοψηφια οι φανς εκει)συνηθως οτι αλλαγες γινοται ειναι και για να χωρεσει στο χρονικο διαστημα που δινεται και για να γινουν πιο προσιτες σε ολα τα ειδη τον θεατων...

Επομενως,το ολο περιστατικο L-Soichiro πολυ απλα παιζει και να σαι ο μονος που του φανηκε τοσο παραξενο και flawed!!

Σιγουρα δεν το λες και τελεια τεκμηριομενο,αλλα οπως ειπα στις ταινιες αναγκαστηκα κανουν περικοπες και τα μικρα flaws που εξηγουνται με την φαντασια του θεατη συχνα μενουν ετσι...δεν ειναι η 1η φορα που γινετε σε ταινια κατι παρομοιο...

2)Ο Soichiro ΔΕΝ ΕΙΧΕ τπτ να χασει απο μια δοκιμη...

Δλδ:

α)Κι ας ελεγε ψεματα ο L θα μπορουσε να δει επιτελους αν ο Light ηταν οντως ο Kira με την απολυτη αυτη δοκιμη...αντιστοιχα οπως το ανιμε εκανε το περιστατικο με το αυτοκιντο,εδω ειχαμε αυτο...τπτ το παραξενο..

β)Μαλιστα θα διαπιστωνε και μονος του αν ο L ηταν ψευτης,αφου θα του χε εξηγησει το σχεδιο περι φοβου για την Rem μην τους σκοτωσει...αρα βλεποντας τον Light να μην αμφισβητει τον θανατο του L διαπιστωσε οτι ηταν οπως τα χε πει ο L στο σχεδιο του και εκεινο ηταν το ονομα του...(μιας και δεν πεθανε τελικα με το DN της Rem,αναγκαστηκα ειχε γραψει το αληθινο του ονομα!!)

Στο κατω κατω τι περιμενες να εκανε,να του λεγε "δεν σε πιστευω" και να φευγε??

Δεν ηταν κατι για τον Soichiro αυτο,απο την στιγμη που θα πιανε με ενα σμπαρο 2 τρυγονια...

Και θα βλεπε αν οντως ο Light ηταν ο Kira(οπως ειπε ο L μεχρι τελους ο soichiro υποστηριζε το αντιθετο) και θα βλεπε αν το ονομα του L ηταν το αλιθηνο...

Αν το αμφισβητησε καθολου βεβαια...για μενα δεν σηκωνε καν αμφσβητηση γιατι ο L ειχε δειξει οτι ηταν trusty αν και με δικες του μεθοδους...μπορει να κανε οτι ηθελε αλλα το λεγε παντα στην ομαδα...πχ οταν σκεφτηκε να δοκιμασει τον κανονα των 13 ημερων σε κρατουμενο...θα το κανε και παλι,αλλα το πε στους αλλους και μπορουσε ανετα να το κρυψει...

Οσο για το περιστατικο με τον Taylor δεν ηταν στην ομαδα τοτε αρα δεν ειχε σε ποιον να το πει...αν ηταν θα τους το χε πει προφανως...

Αρα κατα την γνωμη μου μονο αν το κοιταξεις στο μικροσκοπιο οπως κανεις τωρα θεωρειται κενο...

Οπως το βλεπει ο καθενας!!

Το ελαφρυντικό το έδωσαν οι σεναριογράφοι, αλλά βλέπω ότι κι εσύ συμφωνείς μαζί τους. Καταλαβαίνεις ότι το premise αυτού που λετε είναι "Είναι χαζή, αλλά όμορφη. Ας την αθωώσουμε, και να πάνε να κουρεύονται οι συγγενείς των θυμάτων."; Χρειάζεται να εξηγήσω πόσο υποτιμητικό, σεξιστικό και άδικο είναι αυτό, ή μήπως τώρα που το στρίμωξα σε δυο προτάσεις φαίνεται καλύτερα;

Ωωω μα μην ξεχνας οτι εχω πει οτι αν πηγαινε σε δικαστηριο θα την εκλειναν μεσα σιγουρα...παρ ολα αυτα αν ειναι γνωστο το γεγονος μεσα σε μια μικρη ομαδα μονο,τοτε ειναι αναλογα στο καθενα αν θα την καταδοσουν ή αν οχι...

Μην ξεχνας οτι ειναι μια ταινια...μια ταινια που εκανε μια αλλαγη απο το ανιμε...

Δλδ δεν ειναι παραξενα ολα τα υπολοιπα mind games μεταξυ L-Light??

Δεν λεω να προστατεψω τα κενα,αλλα το συγκεκριμενω ειναι ενα κλασικο λιγο παραξενο-weird τελος που εχω συνηθισει να βλεπω σε ταινιες...

Ταινιες ειναι,οχι real-life!!

Οτι παραξενο τελος δεις δεν ειναι απαραιτως κενο εκτος κι αν κανει "μπαμ"...εδω θεωρω οτι παλι εισαι λιγο ψειρας!!(αν και μια εξηγηση δεν θα εβλαπτε εχεις δικιο εκει)

Εξηγηση εδωσα στο προηγουμενο ποστ περι της πιθανης λογικης του L και το ολο θεμα με τις 23 μερες,την αμνησια που θα παθαναιναν αφου τα καιγε,την συμπαθεια που τις ειχαν μιας και ειχε τραυματα με τους γονεις τις και τελος το να μην βρεθει σε ξενα χερια(δικαστηριου)το DN!!

Kαθεσαι και χωνεις στην ιστορια το δικαιο και τους νομους σε μια ταινια οπου αυτοι δεν υπαρχουν σχεδον!!

Ο Light ηξερε δικαιο αλλα παρανομησε σε σχεδον ολους τους νομους...

Ο L παλι εκανε του κεφαλιου του αν το απαιτουσε η κατασταση...

(επισης δεν μιλαμε για σοβαρο δραμα για οσκαρ σεναριο!!μονο εκει μετρανε πολυ αυτα που λες..)

Αρα για την misa παει στην αποψη του καθενος το τι θεωρουν καλυτερο να κανουν,ασχετα απο το τι οριζει ο νομος...

Αν θεωρουσαν οτι επρεπε να φυλακιστει θα το καναν...

Αν οχι(οπως και εγινε)για τον λογο οτι πιθανον την θεωρησαν θυμα του Kira και οτι δεν θα θυμοταν συντομα ουτε καν οι ιδιοι,ποσο μαλλον οι αστυφυλακες και οι δικαστες,τον λογο που την εκλεισαν...ολα αυτα την εκανα ελευθερη....

Σκεψου οτι εκτος απο το ρισκο που ηδη ειπα,να πεσει το DN σε ξενα χερια πχ στο δικαστηριο και να μην το παιρνε πισω ο L,ακομη και να το παιρνε πισω,αφου το καιγε θα ξεχνουσαν τα παντα ολοι...δικαστες,αστυνομικου,φυλακες κελιων και η misa....

Δεν θα ειχε και νοημα αφου ουτος η αλλος επραξε κατ εντολην του kira και στην φυλακη,οχι μονο δεν θα συμμορφωνοταν,οχι μονο δεν θα αντεχε,αλλα δεν θα ηξερε και τον λογο που ειναι μεσα...

Αρα πιστευω οτι το δικαιο,σε τετοια συζητηση δεν χωραει καν..μιλαμε και για ταινια βασισμενη σε ανιμε...ηταν ενα weird τελος οπως εχω δει αλλα τοσα παραξενα σχεδον μη-λογικα τελη που ομως δεν θεωρηθηκαν κενα..

Δεν μιλουσαμε και για οσκαρ ταινια!!Σε τετοιες ταινιες αφηνεται και λιγο χωρος για το "παραξενο" στοιχειο...

Αυτα και το ολο θεμα μην πεσει το DN σε ξενα χερια τα εξηγουν ολα πιστευω,χωρις να μην εχω παραδεχτει οτι ενα μεριδιο δικιου το εχεις...

Απλα παλι τα βλεπεις ολα στο μικροσκοπιο,σε μια ταινια που δεν παιρνει τον εαυτο της σοβαρα(ουτε και το ανιμε θα μπορουσες να πεις,αλλα τα ανιμε ειναι φτιαγμενα για να ναι παραξενα,αρα ολοι το βλεπουν λογικο να χωραει μια καλη ιστορια με θεους θανατου!!)και σε μια ταινια που δεν εχει τον ιδιο χρονο με το ανιμε να κανει την ιδια αναπτυξη...

Αυτα τα εξηγουν (σχεδον)ολα νομιζω!!Δες και πιο κατω...

Το γεγονός ότι αυτό το ελφρυντικό το έδωσαν και οι ίδιοι οι σεναριογράφοι μειώνει ακόμα περισσότερο την ταινία.

Spoiler:

Το εξηγησα απο πανω...αν εμπαιναν φυλακη,ακομη και αν παιρναν το dn πισω(πραγμα που πιθανον δεν θα γινοταν,μιας και θα πρεπε να αποδειξει την λειτουργια του και δυσκολα το παιρνε πισω μετα....βεβαια μπορουμε να υποθεσουμε οτι θα εδειχνε την λειτουργα του παλι πισω απο γιγαντοοθονη οπως στην αρχη...αλλα κιας το θεωρησουμε ετσι,δλδ οτι ο L κρατουσε το DN κατα την διαρκεια της αποδειξης της λειτουργιας του,μενει ακομη το γεγονος οτι αυτο θα "εμενε" στην μνημη μονο αν μετα εμενε φυλαγμενο καπου το DN...αν το καιγε ολοι θα ξεχνουσαν τα συμβαντα...)

Δλδ αν η misa ξυπνουσε παλι,οπως οταν την φυλακισε ο L στην αρχη,σε ενα κελι και ζητουσε τον λογο που ειναι φυλακισμενη(οπως εκανε και την 1η φορα),πολυ πιθανον να την αθωωναν λογο ελλειψης αποδειξεων του αντιθετου...αρα παλι στα ιδια θα καταληγαμε...μπορεις να το δεις και ετσι στο γιατι η misa ηταν ελευθερη...

Ουτος η αλλος αν δεν κανω λαθος,η misa στο τελος της ταινιας ειναι ενα χρονο μετα ειπαν...

Αρα ναι μεν δεν πηραμε εξηγηση,που ειναι ενα κενο,ομως οι ολοι διαφοροι λογοι απο τις πανω παραγραφοι μου δινουν αρκετες εξηγησεις στο γιατι εγινε αυτο πιστευω...

Το ξαναλεω,ταινια ειναι,οχι οσκαρ ταινια,πολλα πραγματα συχνα σε τετοιου ειδους ταινιες μενουν στην φαντασια του θεατη...μενει σε σενα αν θα το εξηγησεις με δικο σου τροπο/θα το δεις με μια δικη σου οπτικη γωνια ή αν δεν θα το θεωρησεις καν,και θα το πασαρεις σαν κενο...

Παντως,εφ οσων μπορει να εξηγηθει εστω και λιγο,και δεν κανει "μπαμ" ανεξηγητο,εγω το θεωρω partial flaw...

Το ανιμε ενω λογο του περισσοτερου χρονου του καταφερνει και να κανει καλυτερη αναλυση και λογω του οτι ειναι φτιγμενο για να χωραει "παραξενιες" οπως την υπαρξη shinigami σε μια καλη ιστορια πετυχαινει περισσοτερο..

Αλλα η ταινια,για τα δεδομενα της μια χαρα τα καταφερε...κατωτερη μεν απο το ανιμε,αλλα τετοια πραγματα ειναι πολυ "ψαγμενα" λαθη για μενα..

Τελος,τωρα θα μου πεις,"ειναι λαθος/κενο που δεν το εξηγησαν ομως,να μην το κοιταμε/παρατηρουμε δλδ??"

Οχι βεβαια και καλα εκανες και το συζητησαμε,απλα πιστευω οτι αυτο δεν μειωνει την ταινια παραπανω απο 1-2%...αλλοι παραγοντες τις χαλασαν και αυτους θα πρεπε να κοιταμε...

Και μ'αυτα τελειωνω με σενα Kenny φιλε μου^^

Παω για τα επομενα...

Θα περιμενω (σιγουρα) απαντηση απο σενα:wis:

(ελπιζω μετα την εξεταστικη μου να τυχει μονο,να χω χρονο να απαντησω...)

Ναι πράγματι και για την ακρίβεια το μόνο μειονέκτημα για μένα σ'αυτό το anime ήταν πως είχε μηδαμινό character development. Τα κίνητρα των χαρακτήρων δεν εξηγούνται λογικά και με σωστά επιχειρήματα είτε με το παρελθόν τους είτε με τις καταστάσεις που βιώνουν. Είναι το μόνο anime που είδα που έχει τόσο μηδαμινό character development. Οι χαρακτήρες όπως ήταν στα πρώτα επεισόδια έτσι ήταν και στα τελευταία.

Spoiler:

Παρότι πέρασαν πολλά χρόνια μέσα στην σειρά και πολλές καταστάσεις, αυτά δε τους άλλαξαν καθόλου τον χαρακτήρα τους και το πως βλέπαν τον κόσμο.

Γι'αυτό και αν και πολύ καλό ντετεκτίβικο-suspense thriller με καλή ατμόσφαιρα, δεν φτάνει ούτε στο δαχτυλάκι του το monster, που εκτός από άκρως ρεαλιστικό story είχε και απίστευτο char. development. Παρόλα αυτά ήταν μια καλή εμπειρία συνολικά δεν λέω, αλλά μη λέμε πως ήταν και masterpiece χωρίς κανένα μειονέκτημα.

Να πω την μαυρη μου αληθεια εγω δεν το παρατηρησα και τοσο αυτο που λετε... Ειχα παθει τοσο με την ολη αγωνια που ψιλοξεχαστηκα....Οσο για τον Light θα διαφωνησω σε μερικα στοιχεια.... Δεν ειναι αναγκη να εχει καποιος τραυματικο παρελθον για να γινει serial killer.... Ειδικα στην περιπτωση του Light ο δρομος για την κολαση Εεε το nothingness ηθελα να πω ηταν στρωμμενος με τις καλυτερες των προθεσεων αυτο το οποιο επαιξε καταλυτικο ρολο ηταν οντως το εντονο αισθημα δκαιοσυνης που ειχε κληρονομισει απο εναν πολυ ηθικο γονεα...

Radagast,αν και εχεις δικιο γενικως,εδω θα συμφωνησω με την iristella(που σαι να το ακουσεις iri!!)

Το ανιμε ηταν φτιαγμενο για να μην δωσεις σημασια σε κατι τετοιο οπως το character development...πιο πολυ το Μind Game μεταξυ L-Light προωθουσε...

Κανεις δεν ειπε(εγω τουλαχιστον οχι!!) οτι ξεκινησε με την προοπτικη να γινει το καλυτερο,απο character development,anime...ουτε και να χει πολυ γενικα...

Αυτες οι σειρες αποτυχαινουν,δλδ αυτες που προσπαθουν να κανουν κατι στην ιστορια(αναπτυξη που λεμε πχ) αλλα δεν τα καταφερνουν...

Το DN ξεκινησε απο την αρχη με την ιδεα,οπως ειπε και ο sefiroth,"ειμαι μαματος,τα ξερω ολα και ο αντιπαλος μου κανει το ιδιο"(περιπου οπως τα πε!Τωρα δεν θυμαμαι τελεια:hahaha:)...

Αυτο αναλογα στο ατομο αρεσει περισσοτερο ή λιγοτερο....οπως στο prison break,full ψευτια και στον 1ο κυκλο αλλα το λατρεψα εγω,κυριως λογο του suspense...τα ιδια το DN απο suspense...

(χωρις να σημαινει 0 ιστορια)

Ειναι οπως λεω εγω,γουστα..εσενα πιθανον σ'αρεσε λιγοτερο η ελλειψη char development και την παρατηρησες(ετσι γινεται συνηθως,οτι δεν σ'αρεσει το παρατηρεις:P),ενω εγω και η iristella παρατηρησαμε πιο πολυ το mind game και την ολη νοημοσυνη/τροπο σκεψης του Light και δωσαμε λιγοτερο σημασια στην αναπτυξη!!

Και συνεχιζω οτι τουλαχιστον ο συγκεκριμενος παρουσιαζει μια μεγαλη αλλαγη - προς το χειροτερο-σιγα σιγα μετατρεπεται σε πραγματικο τερας και η εξουσια ζωης και θανατου που αποκτα τον διστρεφει σε απελπιστικο βαθμο....Τα χρονικα διαστηματα μεταξυ των μεταμορφωσεων δεν ξερω κατα ποσο ειναι ρεαλιστικα αλλα μπορουμε τουλαχιστον ενα πραγμα να το θεωρησουμε ποιητικη αδεια......Στον συγκεκριμενο προσωπικα ειδα διαφορα... Και στον τροπο σκεψης του....και στο ποσο αδιστακτος και ψυχρος γινεται σταδιακα ........

Και παλι θα συμφωνησω!!!(ω τι γινεται σημερα...παντως δεν εχει καμια σχεση που ειχες γενεθλια χτες!!:hahaha:)

Mπορει να μην ηταν η καλυτερη αναπτυξη,αλλα,εστω και μηδαμινη,λογο των σκεψεων του,κατι υπηρξε...

Αλλα και παλι,δεν το θεωρω κενο μιας και δεν ηταν το ατου της σειρας...αλλα πραγματα προωθησαν-εκανα διασημη την σειρα,αρα δεν με πειραξε^^

(βασικα μ'αρεσει να μην ειναι κατι τελειοφτιγμενο...πολλες φορες θες να ξεφυγεις απο τον ρεαλισμο και να πας σε κανα guilty pleasure story,χωρις να συνεπαγεται oτι θα χει χαζη πλοκη,το οτι δεν εχει ρεαλισμο...βεβαια πρεπει να κοιτας και ρεαλιστηκες ιστοριες,για να δεις ποσο καλα εχει γινει η δουλεια και να θαυμασεις την ρεαλιστηκοτητα,αν σ'αρεσουν κατι τετοια....)

Προσωπικα εγω πιστευω στην ισορροπια:P(balance to the force μουαχαχαχα:terror2:)

Δλδ απο ταινιες τουλαχιστον(ανιμε ειμαι καινουριος αρα δεν μπορω να πω πολλα) βλεπω τα παντα...σχεδον κανενα ειδος δεν με κουραζει/μισω....αναλογα με το τι ορεξη εχω εκεινη την στιγμη...

Και περιπετειες/αμερικανιες με εκρηξεις αυτοκινητων και δραματα οπου οι δημιουργοι ξεπερνανε τους εαυτους τους...

(βεβαια μερικες ταινιες,πχ οτι ειναι με τον Seagal,ειναι πατατες και δεν τα βλεπω,μιας και τους πλακωνει παντα αυτος...sorry fans!!

Αλλα χαλαρωτικες αμερικανιες,πχ το φετινο Iron Man τις βεπω ανετα...)

Μα ο LIght με οπλο;;;παμε καλα; αυτος ο supergenius; να μην εχει προβλεψει τουτο το ενδεχομενο σε ενα υπερβολικα υπερτελειο στημενο παιχνιδι;

Spoiler:

Αλλά όπως και νάχει το κουράσαμε νομίζω και δεν αξίζει, γιατί καμία σχέση με reallife δεν έχει.

Καταρχας sefiroth,εσενα δεν σ'ανεφερα σχεδον καθολου γιατι στα ειπα ηδη ολα στο προηγουμενο ποστ μου και απ οσο ειδες πανω κατω συμφωνουσα μαζι σου οτι απο το 25 και μετα εχασε τελειως την μπαλα η σειρα..μια κακη επαναληψη οπως ειπες κι εσυ αν θυμαμαι καλα...

Δεν θεωρω απο το 15 και μετα κακη την σειρα,αλλα σιγουρα προτιμουσα πολυ περισσοτερο την αρχη,οταν ο Light και ο L ηταν σε αποσταση μεταξυ τους,παρα οταν γνωρηστικαν και συνεχως προεβλεπαν ο ενας τον αλλο....παρ ολα αυτα,μεχρι το 25 οπως ειπα θεωρω οτι "επεσε με το κεφαλι ψηλα" η σειρα....ναι μεν οχι τοσο καλη οσο η αρχη,αλλα και παλι πολυ καλη...

Σιγουρα μια σειρα που σου αφηνει εστω και λιγα πραγματα περι του ποτε ειναι δικαιο να παρεις την ζωη καποιου...εμενα μου αφησε πολλα^^

Τωρα,Radagast,εδω συμφωνω μαζι σου και μαλιστα ειναι ενα απο τα αρκετα χοντρα "κενα" ας το πω ετσι(οχι οτι δεν στεκει,απλως οτι θα μπορουσε/επρεπε να το χει σκεφτει ανετα ο Mr.Genius Light!)...

Οπως εχω ξαναπει,το DN ειναι ενα καλο οπλο για να σκοτωσεις μαζικους ανθρωπους,απο αποσταση και χωρις να αφησεις στοιχεια....

Αν ομως εισαι σε εναν μικρο χωρο με οπλισμενους ανθρωπους,ε τοτε ακομη και shinigami eyes να χεις ειναι αχρηστο,μεχρι να γραψεις ακομη και ενα ονομα θα σε χουν προλαβει...

Ηδη εκει φαινετε ποσο επεσε το 2ο μερος(αν και θα παραδεχτω οτι την ιδια γκαφα εκαναν και οι ταινιες:oops:)...

Υποβιβαζει καπως την νοημοσυνη μας που μια τετοια ιδιοφυια σκεφτοταν τοσο πολυπλοκα πραγματα που εμεις δεν μπορουμε καν να φαντασουμε και μετα κολλησε σε κατι τοσο απλο,που οι περισσοτεροι θα χουν ηδη σκεφτει πιθανως...

Εχεις τοσο δυνατο οπλο??Ωραια,αλλα δεν εισαι και shinigami να χεις την ησυχια σου οσο γραφεις!!

Παρε και ενα magnum μαζι σου καλου κακου:hahaha:...

Και ο παλιος τροπος με τα πιστολια δεν ξεπεραστηκε,κυριε Light,με το DN...μαλιστα σε πολλες περιπτωσεις ειναι και πιο αμεσος απο αυτον με τα DN!!

Ολα τα αλλα που λες παλι με βρισκουν συμφωνω επι το πλειστον....

Αυτα απο μενα παιδακια....αυτο πιθανως,αν και ακομη δεν ειδα το μεγεθος,ειναι το πιο μεγαλο μου δημιουργημα...

Χαρα σε οποιον το διαβασει ολο!!!

(αντε να δω ποτε θα απαντησω στο Misa thread,αν και εκει εχω λιγοτερα να πω)

Εως την επομενη συζητηση!!!:gn2:

(....οπου θα επανελθω σιγουρα,εαν εχω κατι να πω!!:hehehe:)

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Zoro: 28 Ιούνιος 2008 - 21:55

#1962 iristella

iristella

Heelchou!

• Administrators
  • 10.437 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 28 Ιούνιος 2008 - 03:47

Να σημειωθει σε αυτο το σημειο πως ο Zoro το σεντονι αυτο το προετοιμαζε απο τις 8,30 το απογευμα της προηγουμενης μερας τουλαχιστον..... Επειδη δεν υπαρχει περιπτωση να πατησω το κουμπακι quote στο godjira post αυτο εκανα ενα ταπεινο copy paste στα σημεια στα οποια διαφωνω (απο ενα τετοιο post και βρηκα μονοαυτα???? Οντως κατι εχει η μερα σημερα)

zoro
Ε,αρα οπως ειπα κι εγω,κακογραμμενο!!

Τι παει να πει δεν μπορουσε να αγκιξει πυροβολο οπλο επειδη ηταν retired??!!!Oπλο ανετα εβρισκε αν ηθελε!!

Κι αν ηθελε να τιμωρησει τον εαυτο του υπαρχουν 1002 αλλοι τροποι,δεν νομιζω οτι αφαιροντας την μιση ζωη σου κι αφηνοντας την οικογενεια σου μονη,ακομη και τον γιο που αγαπας και θες να δεις να μεγαλωνει ειναι το ιδανικο για εναν πατερα!!

Ανετα,μιας και ο Kira τους ειχε πει οτι οι "μαφιοζοι" που ηταν γραμμενοι στο DN θα πεθαιναν ουτος η αλλος,μπορουσε να οργανωσει ενα "ντου" με την αστυνομια και να τους συλλαβει ολους...ουτος η αλλος αν εισαι μπροστα σε καποιον με πιστολι,ακομη και με τα shinigami eyes θες πιο πολυ ωρα να γραψεις το ονομα παρα να πατησεις την σκανδαλη...

Αρα εκτος κι αν ηθελε να αυτοκτονησει,εμενα ουτε για αυτοτιμωρια δεν μου κανε/επεισε η δικαιωλογια...

Ναι το ζητημα ηταν οτι δεν ηθελε...... Ο χαρακτηρας του Shouichiro Υagami ειναι αυτος ενος αστυνομικου ο οποιος θεωρουσε το γραμμα του νομου ως το βασικο θεμελιο της κοινωνιας και με υπερβολικα οξυμενο το αισθημα του Δικαιου.Εφοσον ο νομος απαγορευε τα οπλα παει και τελειωσε. Θεωρησε οτι αυτο που εκανε το να παραχωρησει δλδ το Dn ηταν τοσο τεραστιο λαθος το οποιο του στερουσε το δικαιωμα της ζωης. Και επειδη ενδεχομενως δεν ηθελε να αυτοκτονησει σαν δειλος αποφασισε να δωσει την ζωη του για χαρη της αποστολης. Το χρεος του προς την οικογενεια του το ειχε εκπληρωσει. Ηταν ωρα για να εκπληρωσει το χρεος του προς την κοινωνια. Τα shinigami eyes δεν ξεραν πριν απο την επιχειρηση αν θα χρειαστουν η οχι....Ενδεχομενως καποιοι να ξεφευγαν και τα ονοματα τους να τους χρησιμευαν αργοτερα. Ισως το να γραφτει ενα ονομα στο DN Να ηταν πιο χρονοβορο απο αποψη χρονου αλλα για τον Shouichiro ηταν ο μονος αποδεκτος γι αυτον τροπος για να αμυνθει.

Originally Posted by Kenny Posted Image
Το γεγονός ότι αυτό το ελφρυντικό το έδωσαν και οι ίδιοι οι σεναριογράφοι μειώνει ακόμα περισσότερο την ταινία. Spoiler:
Spoiler:

Zoro
Το εξηγησα απο πανω...αν εμπαιναν φυλακη,ακομη και αν παιρναν το dn πισω(πραγμα που πιθανον δεν θα γινοταν,μιας και θα πρεπε να αποδειξει την λειτουργια του και δυσκολα το παιρνε πισω μετα....βεβαια μπορουμε να υποθεσουμε οτι θα εδειχνε την λειτουργα του παλι πισω απο γιγαντοοθονη οπως στην αρχη...αλλα κιας το θεωρησουμε ετσι,δλδ οτι ο L κρατουσε το DN κατα την διαρκεια της αποδειξης της λειτουργιας του,μενει ακομη το γεγονος οτι αυτο θα "εμενε" στην μνημη μονο αν μετα εμενε φυλαγμενο καπου το DN...αν το καιγε ολοι θα ξεχνουσαν τα συμβαντα...)

Δλδ αν η misa ξυπνουσε παλι,οπως οταν την φυλακισε ο L στην αρχη,σε ενα κελι και ζητουσε τον λογο που ειναι φυλακισμενη(οπως εκανε και την 1η φορα),πολυ πιθανον να την αθωωναν λογο ελλειψης αποδειξεων του αντιθετου...αρα παλι στα ιδια θα καταληγαμε...μπορεις να το δεις και ετσι στο γιατι η misa ηταν ελευθερη...

Εγω μπορω να διαφωνισω και με τους δυο σε αυτο το σημειο??? (μην με φατε please)
H δημοσιοποιηση ενος οπλου σαν το DN περα απο το οτι θα προκαλουσε τεραστιο πανικο και θα ειχε μεγαλες ηθικοφιλοσικες προεκτασεις που θα επηρεαζαν βαθυτατα ολη την κοινωνια θα ειχε και το εξης αποτελεσμα. Δεν υπηρχε περιπτωση οι κυβερνησεις να αφησουν να καταστραφει ενα τοσο αποτελεσματικο οπλο και θα επεφταν σε εναν διαρκη αγωνα προκειμενου να το παρουν στα χερια τους με οποιοδηποτε κοστος. Αυτος που θα το πετυχαινε θα κυριαρχουσε στον πλανητη αυτοματως. Οποτε κατ εμε σωστα τα εκαψε αμεσως.

Απο την αλλη βεβαια δεν θεωρω σωστο το οτι η Misa αφεθηκε ελευθερη. Θα μπορουσαν καλλιστα να κατασκευασουν μια υποθεση εναντιον της ωστε ακομη και αν δεν κλεινοταν φυλακη να πηγαινε τουλαχιστον σε καποιο ψυχιατρειο οπου δεν θα αποτελουσε πλεον κινδυνο για κανεναν ουτε και για τον ιδιο της τον εαυτο και θα ηταν και μια μορφη δικαιωσης προς τα θυματα. Αυτα προς το παρον.Αν δω κατι αλλο θα επανελθω.

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από iristella: 28 Ιούνιος 2008 - 04:21

#1963 Zoro

Zoro

escaping reality

• Members
  • 2.833 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 28 Ιούνιος 2008 - 04:39

Πας κοντρα μικρη iri???:hehehe:

(kidding!!!:nanana:)στο 2ο βασικα θα δεις που συμφωνω...οσο για το 1ο....

Ναι το ζητημα ηταν οτι δεν ηθελε...... Ο χαρακτηρας του Shoushiro Υagami ειναι αυτος ενος αστυνομικου ο οποιος θεωρουσε το γραμμα του νομου ως το βασικο θεμελιο της κοινωνιας και με υπερβολικα οξυμενο το αισθημα του Δικαιου.Εφοσον ο νομος απαγορευε τα οπλα παει και τελειωσε. Θεωρησε οτι αυτο που εκανε το να παραχωρησει δλδ το Dn ηταν τοσο τεραστιο λαθος το οποιο του στερουσε το δικαιωμα της ζωης. Και επειδη ενδεχομενως δεν ηθελε να αυτοκτονησει σαν δειλος αποφασισε να δωσει την ζωη του για χαρη της αποστολης. Το χρεος του προς την οικογενεια του το ειχε εκπληρωσει. Ηταν ωρα για να εκπληρωσει το χρεος του προς την κοινωνια. Τα shinigami eyes δεν ξεραν πριν απο την επιχειρηση αν θα χρειαστουν η οχι....Ενδεχομενως καποιοι να ξεφευγαν και τα ονοματα τους να τους χρησιμευαν αργοτερα. Ισως το να γραφτει ενα ονομα στο DN Να ηταν πιο χρονοβορο απο αποψη χρονου αλλα για τον Shouyshiro ηταν ο μονος αποδεκτος γι αυτον τροπος για να αμυνθει.

Μα οπως ειπα η αποστολη αυτη ηταν αυτοκτονια να πας με το DN μονο!!!

Καταρχας μπορει να τον πυροβολουσαν(πραγμα που εγινε)και 2ον δεν ειναι εγγυημενο οτι μες στην ολη ταραχη θα βλεπε ολα τα ονοματα των "κακων"!!

Ηταν σπαταλιμα μισης ζωης για μενα!!(+το αλλο μισω απο την αποτυχια της αποστολης που ηταν σχεδον σιγουρη..)

Οσο πολυ κι αν μισει τον εαυτο του ενας γονεας,τοσο χαζος ο soichiro δεν ηταν!!

Καταρχας σκεψου οτι δεν εφταιγε αυτος που αναγκαστηκε να το παραδωσει...και 2ον,απο την αρχη τον ειχα κοψει για πιο "λογικο" ατομο....αν ηθελε να τιμωρησει τον εαυτο του θα το κανε μ'αλλον τροπο...εναν πιο χρησιμο για τους αλλους/κοινωνια...

Δλδ,τι εννοω...

1)Πηγαινοντας για ντου σε μια αποστολη οπου πολυ πιθανον θα πεθανεις λεγεται ή ασυνειδησια ή αυτοκτονια για μενα...σε κτιριο οπου μπορει να στην πεσουν οπλισμενα ατομα(βασικα δεν θυμαμαι αν ειχαν μεινει κι αλλοι εκτος απο τον mello,αλλα και αυτος εφτανε) ειναι τεραστιο ρισκο να πας μονο με το death note...

Το πιο πιθανο ειναι να βρεθεις σε μετωπο με τον αντιπαλο(αν δεν σε βρει πρωτα αυτος...ή τον βρεις εσυ,αλλα σε κτιριο οπου ειναι ο "χωρος του εχθρου" σιγουρα αυτοι ηξεραν πιο ευκολα πως να κινηθουν,κι ας τους ξαφνιασαν..)...αν βρεθεις φατσα-φατσα λοιπον μεχρι να τον γραψεις σε χει καθαρισει!!

Πιστευω δλδ οτι αν ηθελε να κανει κατι χρησιμο,επρεπε το λιγοτερο να δοκιμασει να πιασει τον mello,με ενα πιο "οργανωμενο" σχεδιο...

2)Αν δεν ηθελε να σηκωσει οπλο,μπορουσε πολυ απλα να στειλει την ομαδα του μεσα..αυτοι δεν νομιζω να χαν προβλημα!!(οπως και εκαναν!)

Και πιθανον θα πιανοταν ο mello!!(αν δεν ειχε αναμειχτει αυτος με το DN ισως και να τον ειχαν πιασει!)

Ο souichiro του ανιμε ξεκινησε ως ενδιαφερον χαρακτηρας για μενα,αλλα χαλασε με την τελευταια του αυτη πραξη(παλι για μενα)!!

Και εδω ερχομαι λοιπον,επι τι ευκαιρια(καλα που μου το θυμισες iri!!;))να πω οτι ο souichiro του τελους της 2ης ταινιας,παλι αγνωοντας την ερμηνεια,μονο ως χαρακτηρας βλεποντας τον,ηταν καλυτερος απ αυτον του τελους του ανιμε!!

Πιο εξυπνος,χωρις να μην αγαπαει τον γιο του...και γενικα μ'αρεσε πιο πολυ απο το πως "τελειωσαμε" μ'αυτον στο ανιμε...ηταν φοβερο που

Spoiler: MOVIE SPOILER

Εδω το θεωρω καλυτερο το πως τελειωσε με τον soichiro στην ταινια λοιπον!

Εγω μπορω να διαφωνισω και με τους δυο σε αυτο το σημειο??? (μην με φατε please)

Πως τολμησες??

Τωρα θα δεις!!!
:nanana:

H δημοσιοποιηση ενος οπλου σαν το DN περα απο το οτι θα προκαλουσε τεραστιο πανικο και θα ειχε μεγαλες ηθικοφιλοσικες προεκτασεις που θα επηρεαζαν βαθυτατα ολη την κοινωνια θα ειχε και το εξης αποτελεσμα. Δεν υπηρχε περιπτωση οι κυβερνησεις να αφησουν να καταστραφει ενα τοσο αποτελεσματικο οπλο και θα επεφταν σε εναν διαρκη αγωνα προκειμενου να το παρουν στα χερια τους με οποιοδηποτε κοστος. Αυτος που θα το πετυχαινε θα κυριαρχουσε στον πλανητη αυτοματως. Οποτε κατ εμε σωστα τα εκαψε αμεσως.

Αυτο ειναι ακριβως αυτο που λεω τοσην ωρα...χαιρομαι που συμφωνουμε εδω!!!;)

(οχι τπτ αλλο αλλα ετσι δεν εχω να γραψω πολλα!!:hot:)

Απο την αλλη βεβαια δεν θεωρω σωστο το οτι η Misa αφεθηκε ελευθερη. Θα μπορουσαν καλλιστα να κατασκευασουν μια υποθεση εναντιον της ωστε ακομη και αν δεν κλεινοταν φυλακη να πηγαινε τουλαχιστον σε καποιο ψυχιατρειο οπου δεν θα αποτελουσε πλεον κινδυνο για κανεναν ουτε και για τον ιδιο της τον εαυτο και θα ηταν και μια μορφη δικαιωσης προς τα θυματα. Αυτα προς το παρον.Αν δω κατι αλλο θα επανελθω.

Χμ,αν ελεγες φυλακη δεν θα μ'αρεζε γιατι δεν ηταν ο τελειος χορος για ενα τοσο αδυναμο ατομο,απο την στιγμη που μαλιστα δεν θα ηξερε και γιατι ειναι εκει!!!

Απο την αλλη,ενα φταιξιμο το χε κι αυτη(και για να το λεω κι εγω ειναι τεραστια παραχωρηση απο μενα!!!)....

Πως και δεν το σκεφτηκα νωριτερα(iri λαμπεις ακομη και τις πρωινες ωρες!!)....ε,λοιπον ναι,το ψυχιατρειο ισως να ταν η καλυτερη λυση...

Να τις φωρτοναν ταχα καποια αρρωστια(ε λιγη ειχε ουτος η αλλος!!) και παρ οτι την βρισκω λιγο "φτηνη μεθοδο",απο την αλλη χρειαζοταν να υπαρξει και ενα "balance" που λεω κι εγω!!...ενα retribution για τα θυματα,με τον σκοπο,εστω και λιγο,να γινει καλυτερα/υποφερει η Misa...

Η φυλακη δεν θεωρω οτι θα την βοηθουσε ιδιατερα και θα υπερφερε τρομερα(και αδικα) για μενα..δεν ηταν αυτη ο main κακος της ιστοριας,παρ οτι ειχε αναμειξη κι αυτη...το ψυχιατρειο απο την αλλη και δεν ηταν υπερβολικο μετρο,και θα πληρωνε εστω και λιγο αυτο που εκανε και υπηρχε εστω και μια πιθανοτητα για βελτιωση!!

Αρα μπορω να πω οτι επιτελους βρηκαμε την ισορροπια μας!!!

Χαρα στην σκεψη σου γιατι ειμαι συμφωνος εδω!!

Οχι Ελευθερια-Οχι Φυλακη???Η μεση οδος λοιπον,Ψυχιατρειο!!:riiight:

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Zoro: 28 Ιούνιος 2008 - 05:43

#1964 QueenofHearts

QueenofHearts

Royalty

• Members
  • 577 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 28 Ιούνιος 2008 - 08:51

Θα μου επιτρέψετε να αγνοήσω τα ενδιάμεσα ποστς. Το αγαπώ το DN αλλά όχι τόσο ώστε διαβασώ όλο αυτό το δοκίμιο 7 η ώρα το πρωί. :dazed:Συγχαρητήρια στον συγγραφέα όμως και χαρά στο κουράγιο του! Ave Zoro!

Για τον εαυτο του νοιαζοταν και μονο στην συντριπτικη πλειοψηφια των περιπτωσεων .....Απλα αυτο που ειπα και ενδεχομενως παρεξηγησε ο Ichi ειναι οσον αφορα το οτι ηθελε να κανει αυτο που λεμε μια αλλαγη στον κοσμο που ζουσε. Το να βρεις το θαρρος να κανεις κατι τετοιο για μενα ειναι αξιοθαυμαστο απο μονο του ασχετα με το που οδηγησε τον συγκεκριμενο.

Eχμ.. θα το έβαζα στα θετικά του Light ότι κάτι ήθελε να κάνει αν είχε ξεκινήσει κάπως νορμάλ και κατέληγε .. όπως κατέληξε. Απ'τη στιγμή όμως που κατάλαβε τι εξουσία έχει στα χέρια του, πάει! Λάλησε και βάλθηκε να γίνει όχι δικαστής, όχι πρόεδρος, ούτε καν ο superman αλλά Θεός! Άρα δεν είναι το θάρρος να αλλάξει κάτι που τον κινεί αλλά μάλλον η εγωμανία του και αυτή η παράνοια που έχει κάθε ιδιοφυία (και αυτός την παραέχει..)

Και παρολαυτα μια σκηνη θα σου βρω εφοσον το ζητησες. Οταν ο Mello απηγαγε την αδερφη του με ανταλλαγμα το DN ο Light δεν την σκοτωσε παρα το οτι κατι τετοιο θα του επετρεπε να κρατησει το DN το οποιο παραχωρησε στην ομαδα του Mello ως λυτρα. Με αυτον τον τροπο και επεσαν περισσοτερες υποψιες επανω του εφοσον το προηγουμενο θυμα απαγωγης το ειχε σκοτωσει και εχασε απο τα χερια του ενα απο τα DN. To μονο ατομο το οποιο δεν μπορεσε να πειραξει στην τελικη ηταν η αδελφη του.

Το ήξερα πως θα έπεφτε αυτό σαν παράδειγμα.. Πρόσεξέ το όμως και θα δεις πως δεν είναι έτσι. Απλά αν δεν έκανε τίποτα, θα τον υποψιάζονταν ακόμα περισσότερο.

Το στεμμα μην το φας.....Αντι γι αυτο μπορεις να μου το δανεισεις που εχω να παω σε ενα γαμο αυτες τις μερες και ψαχνω ενα καλο κοσμημα?:gotit::hihi2:

Το στέμμα δεν δανείζετε αλλά άμα θες, να σου δώσω τον βασιλικό στυλίστα να σε βοηθήσει..
Spoiler:

Θα μου επιτρεψεις να διαφωνησω εδω....Δεν λεω κουκλι ο Φωτης αλλα ο L κλασεις ανωτερος σε φατσουλα και στυλακι.:awww::lovulovu:

Είπα εγώ το αντίθετο; Είναι φάτσα που σε προκαλεί να τον ταΐζεις φράουλες και σοκολάτες όλη μέρα! Χιχιχι:nbleed:Απλά για όσους είναι Light-o fans... Εδώ που τα λέμε όμως το στυλάκι του Λ είναι δύσκολο να το πετύχουν και να μη φαίνοντε χάλια... :sleepy:Αχ... σκληρή που είναι η ζωή...

#1965 iristella

iristella

Heelchou!

• Administrators
  • 10.437 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 28 Ιούνιος 2008 - 09:45

Eχμ.. θα το έβαζα στα θετικά του Light ότι κάτι ήθελε να κάνει αν είχε ξεκινήσει κάπως νορμάλ και κατέληγε .. όπως κατέληξε. Απ'τη στιγμή όμως που κατάλαβε τι εξουσία έχει στα χέρια του, πάει! Λάλησε και βάλθηκε να γίνει όχι δικαστής, όχι πρόεδρος, ούτε καν ο superman αλλά Θεός! Άρα δεν είναι το θάρρος να αλλάξει κάτι που τον κινεί αλλά μάλλον η εγωμανία του και αυτή η παράνοια που έχει κάθε ιδιοφυία (και αυτός την παραέχει..)

H πρωτη φορα που χρησιμοποιει το DN o Light γινεται περισσοτερο απο αλτρουιστικα κινητρα (καθαρμα καθαρμα αλλα αυτο να του το αναγνωρισουμε) και ως ενα βαθμο και απο περιεργεια. Προσπαθει να σωσει μια κοπελα η οποια παρενοχλειται απο αλητες. Σε εκεινη την φαση δεν ξερει ακριβως τι δυναμη εχει αποκτησει και αυτο που τον ωθει ειναι η παρορμηση να μην αφησει την κοπελα εκεινη αβοηθητη. Οταν τελικα καταλαβαινει οτι το DN δουλευει σοκαρεται αλλα παραλληλα χαιρεται για την ευκαιρια να δημιουργησει ενα καινουριο κατ αυτον καλυτερο κοσμο (εως εκεινη την φαση τουλαχιστον δεν θυμαμαι να εχει ειπωθει τπτ για θεοποιηση). Αλλα και παλι παρα το οτι λαλησε ο χαρακτηρας του ειναι εντελως διαφορετικος απο εναν απλα απληστο ανθρωπο που ηθελε μονο δυναμη μεσω του DN .Αυτο εννοω ως οραμα. Και αυτο αναγνωριζεται και απο τον L αλλα και απο τον Near αργοτερα (ιδιως στο Manga στην extra τελευταια ιστορια),,,,

Το ήξερα πως θα έπεφτε αυτό σαν παράδειγμα.. Πρόσεξέ το όμως και θα δεις πως δεν είναι έτσι. Απλά αν δεν έκανε τίποτα, θα τον υποψιάζονταν ακόμα περισσότερο. ...

Τι εννοεις???? Και εγω αυτο λεω οτι αν δεν εκανε τπτ ως δευτερος L ναι μεν θα τον υποψιαζονταν περισσοτερο απο την αλλη ως Kira κυριως δεν μπορουσε να δωσει το DN σε αλλα χερια και να αποκαλυφθουν πολλα απο τα μυστικα του. Το μονο θετικο σε αυτην την περιπτωση ηταν οτι το συγκεκριμενο DN δεν συνοδευοταν απο shinigami καθοτι ηταν αυτο της rem η οποια ειχε θυσιαστει για την MIsa. H μοναδικη λυση θα ηταν να σκοτωνε με το DN την Sayu ωστε να μην υπαρχει κινητρο να γινει η συναλλαγη. Προσπαθησε μαλιστα κανα δυο φορες αλλα δεν μπορεσε να κανει κατι τετοιο.Aκομη και το ιδιο το διλημμα φαινεται να τον βασανιζει αρκετα (πρωτοτυπο....συνηθως δεν επαιζε ουτε καν βλεφαρο.) Το ξαναειδα το επεισοδο 28 και δεν μπορεσα να βγαλω αλλο συμπερασμα. Με αυτον τον τροπο δημιουργησε προσθετες υποψιες στον Near καθως υπηρξε διαφορα μεταχειρισηςαναμεσα στον προηγουμενο απαχθεντα τον οποιο ξεφορτωθηκε με συνοπτικες διαδικασιες και την Sayu πραγμα που εδειχνε οτι κατι εμποδιζε τον Kira (οπως συναισθηματικοι λογοι) να πραξει το ιδιο.

Το στέμμα δεν δανείζετε αλλά άμα θες, να σου δώσω τον βασιλικό στυλίστα να σε βοηθήσει..

Spoiler:
...

Αντε εστω να το δεχτω αυτο.....Αλλα μονο αν μου φερει επωνυμα ρουχα.

Είπα εγώ το αντίθετο; Είναι φάτσα που σε προκαλεί να τον ταΐζεις φράουλες και σοκολάτες όλη μέρα! Χιχιχι:nbleed:Απλά για όσους είναι Light-o fans... Εδώ που τα λέμε όμως το στυλάκι του Λ είναι δύσκολο να το πετύχουν και να μη φαίνοντε χάλια... :sleepy:Αχ... σκληρή που είναι η ζωή...

Nαι σε αυτο εχεις δικιο...... Δεν ειναι μονο το μαλλι και τα ρουχα...ειναι το γενικοτερο στησιμο και weirdo υφος που κανει τον L μοναδικο και τοσο δαβολεμενα ακαταμαχητο.......:nbleed: { Fangirl mode/off}

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από iristella: 28 Ιούνιος 2008 - 10:05