Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
* * * * * 2 votes

Death Note

• Please log in to reply
2705 replies to this topic

#1936 iristella

iristella

Heelchou!

• Administrators
  • 10,437 posts

Posted 27 June 2008 - 11:57

@ ichigo13......... Μην εξαπτεσαι!!!!!! Συζητηση κανουμε οχι προωθηση του εργου του Kira.......
τωρα πανω σε αυτα που λες. Δεν σου ειπα ποτε να συμφωνησεις να παρεις το μερος του Light. καμια σχεση. Απλα σου λεω να αναγνωρισεις οτι η ηθικη ειναι λιγο πολυ υποκειμενικη και οτι αν το δεχτεις αυτο και ξεπερασεις αυτα που εχεις ορισει ως καλο και κακο θα δεις οτι παρα τις μεθοδους που χρησιμοποιησε ο συγκεκριμενος ειχε ενα οραμα για να αλλαξει τον κοσμο. Δεν το εχουν ολοι οι ανθρωποι αυτο. Οι περισσοτεροι δεν μπορουν να ξεφυγουν απο τα δεσμα μιας βραχυχρονιας σκεψης και νοιαονται μονο για το αμεσο συμφερον τους.
Το να μου λες να συγκρινω το οραμα του Μandella και του Martin Louther King με αυτο του Yagami Light σορρυ κιολας ειναι απλα ιεροσυλια. Δλδ τι συγκρινουμε τωρα? 2 υπαρκτες προσωπικοτητες που εχουν αφησει πραγματικα ιστορια με εναν ψυχωτικο φανταστικο χαρακτηρα? Για μενα δεν υπαρχει αυτη η συγκριση καν. Ξεκινας απο τελειως λαθος βαση.
Γενικοτερα ομως εχω να σχολιασω το εξης. Αυτες οι δυο προσωπικοτητες που ανεφερες εχουν μεινει στην ιστορια ακριβως για τον λογο οτι αυτο το οποιο πετυχαν ειναι μοναδικο. Δεν συμβαινει καθε μερα και αν θυμασαι καλα και οι δυο τραβηξαν τα πανδεινα. Δυστυχως στην πραγματικη ζωη η αναιμακτη λυση στις περισσοτερες περιπτωσεις ειναι ανεφαρμοστη. Και αυτο ισχυει πολυ περισσοτερο εαν μια αλλαγη πρεπει να επελθει γρηγορα και οχι σε βαθος χρονου. Καποιες φορες η ευκολη λυση ειναι το να μην εχει το κουραγιο να παρει κανεις τις πρωτοβουλιες οι οποιες χρειαζονται και να χρησιμοποιησεις τον πασιφισμο ως δικαιολογια για να καλυψει την δικη του αδυναμια χαρακτηρα. Η μηπως θες να μου πεις οτι η γαλλικη επανασταση, η ελληνικη απελευθερωση και ο αγωνας εναντια στον Χιτλερ θα μπορουσαν να γινουν αναιμακτα. Το ναθεωρεις οτι ολα μπορουν να γινουν ειρηνικα και αναιμακτα ειναι η αφελης εφηβικη σκεψη.Η καθε περιπτωση ειναι ξεχωριστη και μοναδικη και δεν μπορεις να γενικοποιεις καταστασεις.

Edited by iristella, 27 June 2008 - 12:33.

#1937 sefiroth

sefiroth

Anime Professional

• Members
  • 537 posts

Posted 27 June 2008 - 12:00

ναι αλλα το αλλο ακρο ειναι ο Light....αρα παλι αφελης εφηβικη σκεψη,που εν τελει επειδη ειναι φανταστικος χαρακτηρας το δεχομαστε μιας και ειναι τελειως ουτοπικο εφηβος να εκανε τετοιο πραγμα...
Posted Image

#1938 QueenofHearts

QueenofHearts

Royalty

• Members
  • 577 posts

Posted 27 June 2008 - 12:09

Καλέ ποια αφέλεια εφήβου?? Όχι τίποτε άλλο αλλά αν ξέρετε κανένα τέτοιο έφηβο, να τον προσέξετε!

Ο άνθρωπος δεν είχε όραμά του τη δικαιοσύνη, όραμά του είχε να γίνει ο Θεός του νέου του κόσμου! Αυτός αποφάσιζε ποιος ήταν καλός και ποιος όχι, αυτός κριτής, αυτός και εκτελεστής! Αν δεν σε ήθελε δεν μπορούσες να ζήσεις.-

Εδώ γκρινιάζουμε άμα κανένα club έχει πολύ αυστηρή "πόρτα" και θα βγάλουμε τον Light ήρωα και οραματιστή που μαζί με την "πόρτα" σου έπαιρνε και τη ζωή; Μη λέμε ότι θέλουμε...

Όσο για την έλλειψη εξέλιξης χαρακτήρα που αναφέρετε πιο πάνω, αν και δεν τη βρίσκω τόσο τραγική όσο την περιγράφεις Σεφι, μου φαίνεται πολύ λογική δεδομένου του χαρακτήρα του anime. Ήταν ένα αστυνομικό κυνηγητό με πολλά παιχνίδια λογικής, σαν να βλέπεις μια πολύ καλή παρτίδα σκάκι. Τα πιόνια σου είναι δεδομένα, το πως θα παίξεις είναι που έχει σημασία. Τους χαρακτήρες των παιχτών τους ανακαλύπτεις παρακολουθώντας το παιχνίδι και αφού δεν έχεις καμιά δραματική αλλαγή ως προς τους στόχους του παιχνιδιού, γιατί να έχεις κάποια δραματική αλλαγή/εξέλιξη στο χαρακτήρα; Δεν είναι coming-of-age anime..

#1939 sefiroth

sefiroth

Anime Professional

• Members
  • 537 posts

Posted 27 June 2008 - 12:19

eΕoxi kai δεν ειναι coming of age,αν θυμαμαι καλα συνολικα η ιστορια κρατα 6 χρονια....οπως και να το κανουμε (και θα το λεω μεχρι να μαλλιασει η γλωσσα μου) η σειρα ειχε απιστευτο Potential να γινει ΟΝΤΩΣ αριστουργημα αλλα μετα το 15 το εχασε το παιχνιδι.Οσο για αυτα που λες για τον LIght συμφωνω,πες τα να τα ακουνε!:hahaha: Εκτελεστης χωρις οραμα ηταν.
Posted Image

#1940 ichigo13

ichigo13

trelos CSDas

• Members
  • 995 posts

Posted 27 June 2008 - 12:21

@ ichigo13......... Μην εξαπτεσαι!!!!!! Συζητηση κανουμε οχι προωθηση του εργου του Kira.......
τωρα πανω σε αυτα που λες. Δεν σου ειπα ποτε να συμφωνησεις να παρεις το μερος του Light. καμια σχεση. Απλα σου λεω να αναγνωρισεις οτι η ηθικη ειναι λιγο πολυ υποκειμενικη και οτι αν το δεχτεις αυτο και ξεπερασεις αυτα που εχεις ορισει ως καλο και κακο θα δεις οτι παρα τις μεθοδους που χρησιμοποιησε ο συγκεκριμενος ειχε ενα οραμα για να αλλαξει τον κοσμο. Δεν το εχουν ολοι οι ανθρωποι αυτο. Οι περισσοτεροι δεν μπορουν να ξεφυγουν απο τα δεσμα μιας βραχυχρονιας σκεψης και νοιαονται μονο για το αμεσο συμφερον τους.
Το να μου λες να συγκρινω το οραμα του Μandella και του Martin Louther King με αυτο του Yagami Light σορρυ κιολας ειναι απλα ιεροσυλια. Δλδ τι συγκρινουμε τωρα? 2 υπαρκτες προσωπικοτητες που εχουν αφησει πραγματικα ιστορια με εναν ψυχωτικο φανταστικο χαρακτηρα? Για μενα δεν υπαρχει αυτη η συγκριση καν. Ξεκινας απο τελειως λαθος βαση.
Γενικοτερα ομως εχω να σχολιασω το εξης. Αυτες οι δυο προσωπικοτητες που ανεφερες εχουν μεινει στην ιστορια ακριβως για τον λογο οτι αυτο το οποιο πετυχαν ειναι μοναδικο. Δεν συμβαινει καθε μερα και αν θυμασαι καλα και οι δυο τραβηξαν τα πανδεινα. Δυστυχως στην πραγματικη ζωη η αναιμακτη λυση στις περισσοτερες περιπτωσεις ειναι ανεφαρμοστη. Και αυτο ισχυει πολυ περισσοτερο εαν μια αλλαγη πρεπει να επελθει γρηγορα και οχι σε βαθος χρονου. Καποιες φορες η ευκολη λυση ειναι το να μην εχει το κουραγιο να παρει κανεις τις πρωτοβουλιες οι οποιες χρειαζονται και να χρησιμοποιησεις τον πασιφισμο ως δικαιολογια για να καλυψει την δικη του αδυναμια χαρακτηρα. Η μηπως θες να μου πεις οτι η γαλλικη επανασταση, η ελληνικη απελευθερωση και ο αγωνας εναντια στον Χιτλερ θα μπορουσαν να γινουν αναιμακτα. Το ναθεωρεις οτι ολα μπορουν να γινουν ειρηνικα και αναιμακτα ειναι η αφελης εφηβικη σκεψη.Η καθε περιπτωση ειναι ξεχωριστη και μοναδικη και δεν μπορεις να γενικοποιεις καταστασεις.

Βασικά Iristella μπορεί εσύ να μηην κάνεις προώθηση του έργου του Kira όμως άλλοι κάνουν και γι'αυτό το αναφέρω!Επίσης ξαναεπιμένω και λέω πως επιεδή έχεις ένα όραμα αυτό δεν σημαίνει πως είναι και καλό!
Τώρα το ότι δεν νοιάζεται μόνο για τον εαυτό του ο Light πάλι παίζεται καθώς όσο πιο πολλύ προχωράει η σειρά τόσο πιο πολλύ για τον εαυτό του νοιάζεται!Αντε στην αρχή της σειράς πάω πάσο γι'άυτό που είπες!
Επίσης για την γαλλική επανάσταση που είπες και τα σηναφή,αυτά συμβαίνουν σ'ένα πόλεμο!Εμείς εδώ δεν έχουμε κάποιο πόλεμο,όπου ισχύει ζώη ή η ζωή μου!Υπάρχει μπόλικος χρόνος να σκεφτεί κάποιός λογικά χωρίς να χρειαστεί να χρησιμοποιήσει όπλα!
Τέλος τα παραδείγματα που ανέφερα θα έπρεπε να είναι παραδείγματα προς μίμιση κι όχι αυτά του Kira!Δεν μιλάω για σένα μιλάω γενικά!
Πίστεψε με υπάρχουν άτομα πιστοί ακόλουθοι των ιδεών του και όσο υπάρχουν τέτοια άτομα θα μπαίνω σ'αυτό το thread για να γράφω!

Εκτελεστης χωρις οραμα ηταν.:hahaha:

Βασικά εκτελεστής με μούφα όραμα ήταν :hahaha:
Posted Image

#1941 iristella

iristella

Heelchou!

• Administrators
  • 10,437 posts

Posted 27 June 2008 - 12:33

Και για τα πιο πανω κοριτσια που κοβουν την φλεβα τους για τον Light,δεν φτανει αυτο ως διακαιολογια για τον ισχυρισμο οτι '' δεν ειναι flat'' χαρακτηρας, ή οτι εμεις οι κοινοι θνητοι δεν μπορουμε να καταλαβουμε το μεγαλειο του.Απλα, ειχαμε ενα διαβολικο κακο γιατι επρεπε να υπαρχει,το δεχομαστε και προχωραμε.Εξαλλου θεωρω πως κανεις χαρακτηρας σε αυτη την σειρα δεν ειχε ουσιαστικη εξελιξη.Η Μισα χαζογκομενα παρεμεινε (αν και την πηγαινα τρελα) ερωτευμενη με τον Light, ο L ουτε αυτος ειχε καμια αλλαγη και ο Light τα γνωστα.Ουτε καν στο θεμα σεξ εξελιξη δεν ειχαμε,δλδ ειχε εκει την υπεργκομεναρα να του δηλωνει οτι ειμαι σκλαβα σου και αυτος ουτε τα @@ δεν κουνηθηκαν...Κοιταχτε να δειτε δεν εχω προβλημα με καποιον να ειναι διαβολικα κακος αλλα ρε παιδια εμβαθυνετε λιγο στον χαρακτηρα του γιατι μετα αν δεν γινει αυτο -που δεν εγινε- φαινεται απλα ενας ρηχος κλισε κακος...

Επισης το αρχαια τραγωδια -αν και καταλαβαινω απολυτα γιατι το χαρακτηρισες ετσι και εχεις μια βαση- θα ευσταθουσε μονο οταν πραγματικα το DN θα ειχε το αναλογο βαθος ενος τετοιου εργου.

υγ.Η πλακα ειναι οτι παραλληλα με το DN διαβαζα σωφρονιστικη νομοθεσια και για τα δικαιωματα κρατουμενων.

Μιλωντας για τον εαυτο μου και μονο
Δεν εχω καποιο ιδιαιτερο κολλημα με τον Light ωστε να μεροληπτω υπερ του.Χαβαλε εκανα στην ιLoveL αν δεν το προσεξες - εκτος και αν αυτο το λες για να με βγαλεις αναξιοπιστη εκ των προτερων(lol). Γι αυτο και σε προηγουμενα ποστ ακομη και σε αυτο που απαντας δεν λεω ακριβως και τα καλυτερα. Aπλα αυτο το anime το παρακολουθησα εχοντας κανει delete σε καθε προκαταληψη για εννοιες καλου και κακου. Δεν μπορεις κατ εμε να βαλεις αυτες τις εννοιες στην συγκεκριμενη περιπτωση.
Εσυ κρινεις τον συγκεκριμενο χαρακτηρα πιθανοτατα με βαση τα δικα σου συναισθηματα γι αυτο ισως τον θεωρεις ελλιπη. Προσωπικα δεχτηκα εξ αρχης οτι μιλαμε για εναν αναισθητο ανθρωπο οποτε δεν κολλησα ιδιαιτερα καπου.Εξελιξη υπαρχει στον χαρακτηρα του γιατι απο εκει που ξεκινα στο θα αποδωσω δικαιοσυνη στο τελος καταληγει στο θα κυβερνησω τους παντες και τα παντα (και οι2 σκεψεις υπαρχαν εξ αρχης αλλα η αναλογια αλλαξε δραματικα)... Στον L κατ εμε παλι υπηρχε εξελιξη. Απο εκει που αρχισε αντικειμενικος και αδιστακτος οταν μπλεχτηκε προσωπικα μετην υποθεση και αλληλεπιδρασε με τον Light αρχισε να κλονιζεται ψυχολογικα.
Τωρα στο θεμα του σεξ..... Ας μου θυμισει καποιος εχει δηλωθει ρητα οτι δεν υπηρχε σεξ μεταξυ φωτη και βλαμμενης? Εγω ειχα αλλη εντυπωση απλα νομιζω δεν μας το εδειχναν. Παντως με την Takada δηλωθηκε ρητα οτι υπηρχε. το οτι την ειχε γραμμενη γενικοτερα την Misa εμενα καθε αλλο παρα ρηχο μου φανηκε. Το ρηχο θα ηταν να της δινει σημασια μονο και μονο επειδη ηταν ομορφη και πειθηνια. Πολυ πιο φιλοσοφημενο μου φανηκε να τα προσπερνα καποιος αυτα και να ζητα κατι παραπανω απο τον αλλο (οχι οτι ο συγκεκριμενος νοιαστηκε ιδιαιτερα για την Takada Που το ειχε αλλα τουλαχιστον την σεβοταν περισσοτερο απο οτι φανηκε)

Εφοσον λοιπον εισαι εξοικειωμενος με την εννοια του δικαιου, λογικα στα πλαισια της φιλοσοφιας του δικαιου θα εχεις κατανοησει οτι οι εννοιες καλο και κακο ειναι τελειως υποκειμενικες και ουσιαστικα δεν υφιστανται. Το δικαιο παρεα με αυτες τις εννοιες εξελισσονται και μεταβαλονται διαρκως. Υπαρχουν πολλα ρευματα πανω στο τι αποτελει ηθικη και σε πολλες περιπτωσεις απο την εννοια ηθικη και δικαιο αφαιρειται εντελως η μεταφυσικη χροια και μενει ως ενα συμβολαιο αναμεσα στα μελη μιας κοινωνιας για την ομαλη λειτουργια της. Εγω αντιθετα απο σενα την περιοδο που εβλεπα το anime διαβαζα Ανθρωπιστικο Δικαιο και Δικαιο των Ενοπλων συγκρουσεων αλλα αυτο δεν λεει κατι. Τι παει να πει δλδ? Οτι θα λυπηθω καποιον ο οποιος με τις πραξεις του αποτελει σοβαρο κινδυνο για την κοινωνια? Ενα απο τα ασχημα του υπερασπιστικου δικαιου ειναι οτι στην προσπαθεια του να διασφαλισει τα δικαιωματα του κατηγορουμενου ξεχνα αυτα των θυματων.
Εννοειται οτι δεν δικαιολογω με τπτ αυτα τα οποια εκανε ο συγκεκριμενος χαρακτηρας. Απλα δεν βιαζομαι τοσο να το παιξω υπερανω να τον σταμπαρω ως κακο μονο με βαση την γενικοτερη φιλοσοφια του και να ακυρωσω τα παντα. Ανθεωρησεις κατι κακο επανω του δεν ειναι το σκεπτικο του αυτο καθ εαυτο γιατι αν το καλοσκεφτεις η κοινωνια θα επωφελειτο αν δεν υπηρχαν αυτοιπου θετουν τα μελη της σε κινδυνο. Το προβλημα με τον Light ξεκινα στο οτι δενπεριοριζοταν στους επικινδυνους μονο και στο οτι πραγματικο κινητρο του ηταν η δικη του θεοποιηση και οχι η προστασια των αθωων.Δλδ ουσιαστικα σε μεγαλο βαθμο δρουσε με βαση την ματαιοδοξια... Αλλα και παλι οπως προανεφερα αν ηταν μονο αυτο το κινητρο του θα χρησιμοποιουσε την δυναμη που του δοθηκε για κατι πιο κοντοφθαλμο και βραχυπροθεσμο (οπως πχ οι τυποι στο yotsuda arc)... Οποτε δεν θεωρω τοσο ευκολο το να τον καταταξεις αποκλειστικα καπου. Και εν τελει ναι οντως στερουσε την ζωη απο καποιους ανθρωπους. Το δεχομαι, ειναι κατακριτεο, απαισιο και δεν ειχε το δικαιωμα να κανει κατι τετοιο. Απο την αλλη ομως σε ποσους ανθρωπους εσωσε την ζωη με το να εξαλειφει επικινδυνα στοιχεια απο την κοινωνια?

Edited by iristella, 27 June 2008 - 12:44.

#1942 sefiroth

sefiroth

Anime Professional

• Members
  • 537 posts

Posted 27 June 2008 - 12:47

Dεν προσπαθω να σε κανω να φανεις αναξιοπιστη,απλα απο αυτα που διαβαζα κυριως της iLovel, καταλαβα οτι ενταξει δικαιολογουμε το αγορακι επειδη μας αρεσε.

Καλα με δουλευεις; Ο ανθρωπος απο το πρωτο κιολας επεισοδιο ειπε ''Θα γινω ο Θεος αυτου του κοσμου''.Απο εκεινο το σημειο οι οροι ''αναπτυξη χαρακτηρα'' και ''εξελιξη'' πηγαν περιπατο.Εξαλλου στο κειμενο μου που εκανες quote λεω οτι επρεπε να εχουμε εναν διαβολικο κακο στην σειρα και ετσι το δεχομαστε και προχωραμε.

Αυτο που ειπα για τα δικαιωματα και την σωφρονιστικη νομοθεσια,το ανεφερα γιατι το βρηκα αστειο και ειρωνικο για καποιον (στην προκειμενη περιπτωση εμενα) να διαβαζει αυτο το μαθημα,που στην ουσια βλεπει τους κρατουμενους ως ανθρωπους (και οχι ως ζωα οπως ο Light) ταυτοχρονως να βλεπει ενα anime oπως το DN.Ομως με αυτο που λες:

''Τι παει να πει δλδ? Οτι θα λυπηθω καποιον ο οποιος με τις πραξεις του αποτελει σοβαρο κινδυνο για την κοινωνια? Ενα απο τα ασχημα του υπερασπιστικου δικαιου ειναι οτι στην προσπαθεια μας να διασφαλισει τα δικαιωματα του κατηγορουμενου ξεχναμε αυτα των θυματων.''

Διαφωνω καθετα και ισως και ενας λογος που γινονται εκτρωματα στις δικαστικες αποφασεις ειναι γιατι οι πιο πολλοι Δικαστες ή σκεφτονται ετσι ή επειδη δεν ερευνουν το θεμα διεξοδικα.Ολα πρεπει να προσμετρωνται οταν προκειται να αποδοθει δικαιοσυνη για μια αξιοποινη πραξη.Και τα επιχειρηματα του θυματος και τα επιχειρηματα του κατηγορουμενου.

Kαλα ρε συ μην τα παιρνεις ολα της μετρητοις:oo:, το σχολιο για το σεξ ηταν πλακιτσα:congrats:
Posted Image

#1943 QueenofHearts

QueenofHearts

Royalty

• Members
  • 577 posts

Posted 27 June 2008 - 12:49

eΕoxi kai δεν ειναι coming of age,αν θυμαμαι καλα συνολικα η ιστορια κρατα 6 χρονια....οπως και να το κανουμε (και θα το λεω μεχρι να μαλλιασει η γλωσσα μου) η σειρα ειχε απιστευτο Potential να γινει ΟΝΤΩΣ αριστουργημα αλλα μετα το 15 το εχασε το παιχνιδι.Οσο για αυτα που λες για τον LIght συμφωνω,πες τα να τα ακουνε!:hahaha: Εκτελεστης χωρις οραμα ηταν.

Μετά το 15?? Γιατί? Τι σου φταίξαν τα 16-25? Να μου έλεγες μετά το 25, να σου πω Οκ, ναι από εκεί και πέρα το κούρασαν λίγο και ίσως να φταίει λίγο και η περικοπή σκηνών απ'το manga, ίσως να φταίει που οι νέοι μπήκαν και ο ένας απ'αυτους έγινε Ελ στη θέση του Ελ χωρίς να μας δείξει τον χαρακτήρα του (μόνο τα παιχνίδια του). Προσωπικά νομίζω έπρεπε να δωθεί λίγο παραπάνω σημασία (και το ανάλογο βάθος) στον Μέλλο μιας και είναι προοπτική σαν χαρακτήρας να "δέσει" τη μετάβαση αλλά και γιατί εξαιτίας του εκρηκτικού και παράξενου χαρακτήρα του λύθηκε το μυστήριο. Αλλά τι να κάνουμε, nobody is perfect.

Δες το Honey and Clover. Δες και τις 2 σαιζόν του. Πέρνα όοολες αυτές τις ατελείωτες ώρες μες το μυαλό των ηρώων που σκέφτονται και ξανασκέφτοντε για το τι είναι και που πάνε, αν θα πάνε, αν θα πάρουν τρένο, metro ή μεγάλη σαΐτα εκεί που θα πάνε και μετά μπορούμε να ξανασυζητήσουμε αν το ότι έχουμε timeskip ισοδυναμεί με coming of age! :canthelp:

Τώρα το ότι δεν νοιάζεται μόνο για τον εαυτό του ο Light πάλι παίζεται καθώς όσο πιο πολλύ προχωράει η σειρά τόσο πιο πολλύ για τον εαυτό του νοιάζεται!

Θα σας ακούσει ρε παιδιά ο Light και θα του πέσουν τα υπέροχα μαλλιά του! Πότε και πού παίχτηκε το ότι νοιάζεται μόνο για τον εαυτό του; Βρείτε μου μια σκηνή όπου ο Light δεν έκανε κάτι που να εξυπηρετεί τον ίδιο και τη θεϊκή του υπόσταση και θα φάω το στέμμα μου!!

Πίστεψε με υπάρχουν άτομα πιστοί ακόλουθοι των ιδεών του και όσο υπάρχουν τέτοια άτομα θα μπαίνω σ'αυτό το thread για να γράφω!

Μην συγχύζεσαι Ichi και σου ξεφύγει κανένα Bankai και κλαίμε. Όποιος έχει τα @@ να κάνει ότι έκανε ό Light, εμπρός! Ο δρόμος ανοιχτός και τα σκυλιά δεμένα! Ο Light είχε και τρελό μυαλουδάκι και έφτασε εκεί που έφτασε, πόσοι τέτοιοι νομίζεις πως υπάρχουν; Στο δρόμο τους προς το "όραμα" μάλλον θα καταλήξουν με ζουρλομανδύα, στην είδική πτέρυγα για οτάκου.τραστ μι!:hahaha:

Όποιος όμως θέλει να ακολουθήσει τις ιδέες του Light όσον αφορά το styling, please do!!! Θα μας κάνετε μεγάλη χάρη!!:wooi2:

#1944 sefiroth

sefiroth

Anime Professional

• Members
  • 537 posts

Posted 27 June 2008 - 13:01

εχω δει μεχρι το 18ο επεισοδιο του πρωτου κυκλου στο Honey and Clover.Για καποιο λογο το εχω σταματησει εδω και καιρο,αλλα ειναι στα σχεδια μου να το συνεχισω.Δεν μπορω να πω οτι ξετρελαθηκα απο την εξελιξη του.

Γιατι μετα απο το 15 αρχιζει η καθοδικη πορεια.Γιατι μετα απο κει ανακυκλωνονται τα ιδια και τα ιδια,γιατι αυτο που εγινε στο 25 ετσι οπως εγινε βλακωδες,γιατι....θες κι αλλα;Σιγουρα δεν επιασε πατο οπως στο 26-37 αλλα εχασε πολυ απο την μαγεια που ειχε στην αρχη.
Posted Image

#1945 iristella

iristella

Heelchou!

• Administrators
  • 10,437 posts

Posted 27 June 2008 - 13:25

Dεν προσπαθω να σε κανω να φανεις αναξιοπιστη,απλα απο αυτα που διαβαζα κυριως της iLovel, καταλαβα οτι ενταξει δικαιολογουμε το αγορακι επειδη μας αρεσε.

Νταξει μην ανησυχεις πλακα σου εκανα...Οντως ξεχασα να βαλω το lol αρχικα και γι αυτο ισως φανηκε οτι το πηρα προσωπικα.

Καλα με δουλευεις; Ο ανθρωπος απο το πρωτο κιολας επεισοδιο ειπε ''Θα γινω ο Θεος αυτου του κοσμου''.Απο εκεινο το σημειο οι οροι ''αναπτυξη χαρακτηρα'' και ''εξελιξη'' πηγαν περιπατο.Εξαλλου στο κειμενο μου που εκανες quote λεω οτι επρεπε να εχουμε εναν διαβολικο κακο στην σειρα και ετσι το δεχομαστε και προχωραμε.

Και επαναλαμβανω. Δεν μπορεις να τον κρινεις αυστηρα με εννοια καλου και κακου. Ναι ηταν διαταραγμενος. Ναι απο καπου και υστερα εχασε τελειως την μπαλα. Αλλα οπως ειπα και πριν Α) η αναλογια αναμεσα στις εννοιες δικαιοσυνη και θεοποιηση αλλαξε δραματικα απο την αρχη της σειρας μεχρι το τελος που για μενα αυτο συνιστα εξελιξη χαρακτηρα
Β) Δεν ξερω κατα ποσο μπορεις να θεωρησεις κακο εναν ανθρωπο που δεν παει καλα στο κεφαλι του. Γενικα το DN ηταν ενα οπλο εξω απο την κανονικοτητα του ανθρωπινου κοσμου. Και μια τοσο μεγαλη δυναμη αυτοματως διαφθειρει.
Spoiler:

Εφοσον λοιπον αποτελει μια τοσο ισχυρη επιδραση δεν ειναι λογικο ακομη και τα καλυτερα και αφελεστερα κινητρα ενος εφηβου να τα διαστρεβλωσει στον υπερτατο βαθμο?

Αυτο που ειπα για τα δικαιωματα και την σωφρονιστικη νομοθεσια,το ανεφερα γιατι το βρηκα αστειο και ειρωνικο για καποιον (στην προκειμενη περιπτωση εμενα) να διαβαζει αυτο το μαθημα,που στην ουσια βλεπει τους κρατουμενους ως ανθρωπους (και οχι ως ζωα οπως ο Light) ταυτοχρονως να βλεπει ενα anime oπως το DN.Ομως με αυτο που λες:

''Τι παει να πει δλδ? Οτι θα λυπηθω καποιον ο οποιος με τις πραξεις του αποτελει σοβαρο κινδυνο για την κοινωνια? Ενα απο τα ασχημα του υπερασπιστικου δικαιου ειναι οτι στην προσπαθεια μας να διασφαλισει τα δικαιωματα του κατηγορουμενου ξεχναμε αυτα των θυματων.''

Διαφωνω καθετα και ισως και ενας λογος που γινονται εκτρωματα στις δικαστικες αποφασεις ειναι γιατι οι πιο πολλοι Δικαστες ή σκεφτονται ετσι ή επειδη δεν ερευνουν το θεμα διεξοδικα.Ολα πρεπει να προσμετρωνται οταν προκειται να αποδοθει δικαιοσυνη για μια αξιοποινη πραξη.Και τα επιχειρηματα του θυματος και τα επιχειρηματα του κατηγορουμενου.

Το σωστο ειναι οντως να υπαρχει η ισορροπια. Απο την αλλη ομως κατι τετοιο σπανια συμβαινει. Και οσο υπαρχουν υπερβολικα αυστηροι δικαστες αλλο τοσο υπαρχουν και υπερβολικα χαλαροι και αναγνωριζουν υπερβολικα πολλα ελαφρυντικα.....
Αλλα για να το παω και σε λιγο ευρυτερο πεδιο. Ενας ακριβως απο τους λογους για το μαρτυριο τοσων ανθρωπων σε εμπολεμες συρραξεις ειναι η μεχρι προτινος απουσια σαφους νομοθετικου και θεσμικου πολεμου το οποιο να τιμωρει επακριβως τα εγκληματα πολεμου. Στις περισσοτερες των περιπτωσεων στα διαφορα ad hoc δικαστηρια τα οποια συγκροτηθηκαν οι κατηγορουμενοι ξεφευγαν λογω καποιων διαταξεων τεχνικου χαρακτηρα που αφορουσαν την αρμοδιοτητα των δικαστηριων αυτων και την αντικειμενικοτητα των διεθνων παρατηρητων. Απο την στιγμη ομως που θεσμοθετηθηκε το Διεθνες Ποινικο Δικαστηριο αν και ακομη υπαρχουν προβληματα το ηδη υπαρχον διεθνες δικαιο εφαρμοζεται με πολυ λιγοτερα προβληματα. Ηταν δλδ σωστο που στο παρελθον ξεφευγαν ατομα λογω τυπικων και τεχνικων κανονων?

Kαλα ρε συ μην τα παιρνεις ολα της μετρητοις:oo:, το σχολιο για το σεξ ηταν πλακιτσα:congrats:

το χω ξανακουσει και μου εμεινε η απορια.....γι αυτο ρωταγα. οσο για το δευτερο σκελος το εχω ξανακουσει και αυτο και στα οβαρα οποτε δεν καταλαβα οτι επροκειτο για πλακα.:hahaha:

#1946 Radagast

Radagast

Cogito ergo sum

• Members
  • 2,221 posts
  • LocationDark City

Posted 27 June 2008 - 15:05

Να πω και εγώ χωρίς να απευθύνομαι σε κάποιον συγκεκριμένα, πως το όλο θέμα με το death note το έχετε κάνει Κυπριακό ζήτημα (κοινώς το έχετε κουράσει πλέον) και οι συζητήσεις έχουν ξεφύγει τελείως και το κακό είναι πως έχετε μπλέξει το reallife άσχημα ενώ το anime είναι φίσκα στο υπερφυσικό και καθόλου ρεαλιστικό.

Απλά επειδή βαρέθηκα να ακούω όλο το καλά αυτού του anime και όλο τον κόσμο να το υμνεί σαν να είναι το καλύτερο anime ever θα πω 2 λόγια γιατί κάποιοι βάζουν παρωπίδες.
Το χειρότερο πράγμα που κάνει αυτό το anime αντιρεαλιστικό είναι οι χαρακτήρες και η ανάπτυξή τους. Μη τρελαθώ κανένας απ'τους χαρακτήρες δεν είχε ανάπτυξη μέσα στην σειρά που να μοιάζει με κανονικό άνθρωπο. Να δω πότε θα το καταλάβουν κάποιοι αυτό το μειονέκτημα (που ναι συμφωνώ πως είναι απ'τα ελάχιστα μειονεκτήματα της σειράς). Οι χαρακτήρες όπως ήταν στο 1ο επεισόδιο έτσι ήταν και στο τελευταίο. Ούτε οι καταστάσεις τους άλλαξαν, ούτε ο τρόπος ζωής τους ούτε τπτ. Κανονικά μετά από τόσα χρόνια και καταστάσεις, έπρεπε τα πάντα να αλλάζουν στο χαρακτήρα τους, έπρεπε να φαίνονται έντονα συναισθήματα και δυναμισμός που να φέρνει "αλλαγές" στο μελλοντικό τους χαρακτήρα αλλά και σε όλη την αντίληψη τους για τον κόσμο και τους ανθρώπους γύρω τους.
Αντί γι'αυτό η σειρά στοχεύει σε πολλούς εύκολους εντυπωσιασμούς (φαίνεται έντονα απ'το 1ο-2ο επεισόδιο κιόλας), που ειναι και χαρακτηριστικό των shounen, κι έτσι χάνει απ'το ρεαλισμό πολύ. Βέβαια αρκετοί θα πείτε και τι έγινε; Αφού είχε καλή σκηνοθεσία, μουσική και suspense και καλό 1on1 mind combat εμένα τι με νοιάζει; Ε δε μπορείτε με τέτοιο μειονέκτημα στο ρεαλισμό να το συγκρίνετε με reallife. Γιατί κανένας στην πραγματική ζωή δε θα δρούσε έτσι.
Επίσης θα συμφωνήσω πως το arc με τον Mello-Near είχε μηδαμινό εώς ανύπαρκτο char. development με αποτέλεσμα η πλειοψηφία των θεατών να μισήσουν αυτούς τους χαρακτήρες και με το δίκιο τους.
Spoiler:

Το ξέρω πως συνολικά ήταν πολή καλή και διασκεδαστική σειρά για το είδος της, αλλά δε θα την κάνουμε και αριστούργημα βάζοντας παρωπίδες και λέγοντας μόνο πλεονεκτήματα ενώ έχει φανερά μειονεκτήματα αντιρεαλισμού.
Απλά μη το κουράζουμε με σύγκριση με reallife γιατί καμία σχέση δεν έχει.
Over and out.

sigpic3736_12.gif
In every age, in every place, the deeds of men remain the same...

Spoiler:

#1947 ichigo13

ichigo13

trelos CSDas

• Members
  • 995 posts

Posted 27 June 2008 - 15:13

Το ξέρω πως συνολικά ήταν πολή καλή και διασκεδαστική σειρά για το είδος της, αλλά δε θα την κάνουμε και αριστούργημα βάζοντας παρωπίδες και λέγοντας μόνο πλεονεκτήματα ενώ έχει φανερά μειονεκτήματα αντιρεαλισμού.
Απλά μη το κουράζουμε με σύγκριση με reallife γιατί καμία σχέση δεν έχει.
Over and out.

+10
Πέσ'τα ρε μαθηματικέ!Πάντως άμα κάποιο άτομο το συγκρίνει με real life μετά πρέπει αναγκαστικά κιεσύ να αντικρούσεις με real life παραδείγματα δυστυχώς!
Μπαίνεις στο ίδιο λούκι δηλαδή!
Posted Image

#1948 Sunabouzu

Sunabouzu

Σινιγάμης

• Members
  • 881 posts

Posted 27 June 2008 - 15:16

Πρεπει να συμφωνησω με τον Radagast σε 1 σημειο
Spoiler:

#1949 sefiroth

sefiroth

Anime Professional

• Members
  • 537 posts

Posted 27 June 2008 - 15:19

αφηστε το καλυτερα οσο πιο πολυ αναλυουμε διαφορα τεκταινομενα της σειρας τοσο πιο πολυ απογυμνώνεται...ο μυθος της.

Μα ο LIght με οπλο;;;παμε καλα; αυτος ο supergenius; να μην εχει προβλεψει τουτο το ενδεχομενο σε ενα υπερβολικα υπερτελειο στημενο παιχνιδι;
Posted Image

#1950 iristella

iristella

Heelchou!

• Administrators
  • 10,437 posts

Posted 27 June 2008 - 15:19

Γιατι ηταν ενας δειλος που μονο εμμεσα μπορουσε να κανει οτι εκανε.. να γιατι.