Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Σύνδεση 

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Φωτογραφία
* * * * * 2 Ψήφοι

Death Note

• Please log in to reply
2705 replies to this topic

#1846 kith

kith

Anime Freak

• Members
  • 297 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 05 Ιούνιος 2008 - 14:04

ενα εχο να πω ειδα τo movie καταπληκτικο παρα πολλυ καλι δουλια εκτως απο τους shinigami λιγο μαπα σχεδιο κατα τα αλλα magnifisent
Δημοσιευμένη  εικόνα
Spoiler:

#1847 Radagast

Radagast

Cogito ergo sum

• Members
  • 2.221 Δημοσιεύσεις:
  • LocationDark City

Καταχωρήθηκε 05 Ιούνιος 2008 - 14:12

Θα πω 2 λόγια προσπαθώντας να σταματήσω το μέσα σε εισαγωγικά "χαζό" debate μεταξύ ταινιών και anime/manga του DN.
Καταρχας ναι συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα και είναι εντελώς χαζό. Οι ταινίες είναι remake του remake και το budget μου φάνηκε πολύ χαμηλό αν κρίνω και απ'τα άθλια performances των ηθοποιών. (Β-Movia).
Σε όλους "σχεδόν" τους τομείς ναι συμφωνούν όλοι πως είναι πιο "ολοκληρωμένο" το anime/manga σαν σύνολο οπότε γιατί σκοτίζεστε?

Προς Zoro : Ακόμη κι αν δεχτούμε πως είχε σεναριακά έξυπνες ανατροπές στις ταινίες και γενικά έξυπνο σενάριο βασισμένο σε κανόνες υπαρκτούς του DN, νομίζεις πως αυτό σώζει τις ταινίες ή τις κάνει πολύ καλές? Συμφωνώ πως σε κάποια σημεία είχε έξυπνο σενάριο και χειριστίκανε μερικές καταστάσεις πολύ καλά.
Για την πλειοψηφία των χρηστών παρ'όλα αυτά, αυτό που θα σου πούνε είναι πως όσο καλό και να είναι ένα σενάριο (ακόμη κι όταν το μεγαλύτερο μέρος το παίρνουν έτοιμο), αυτό κάνει πραγματικά "crumble" (ή αλλιώς είναι εντελώς άχρηστο) απ'τη στιγμή που οι επιμέρους τομείς είναι τόσο αδύναμοι.

Αν ένα σενάριο δεν δέσει με "σκηνοθεσία-ατμόσφαιρα-character performances" νομίζετε πως είναι πια σενάριο? Μια σαλάτα είναι...
Όταν βλέπεις κάτι "αντικειμενικά" τότε πρέπει να παίρνεις εις μετρητής 'ΟΛΟΥΣ' τους επιμέρους τομείς. Δε μπορείς να κολλάς πχ ΜΟΝΟ στην ατμόσφαιρα ή ΜΟΝΟ στην σκηνοθεσία. Αλλιώς μετά η γνώμη είναι καθαρά υποκειμενική και χάνει την αξία της.
Γενικά κάποια πράγματα αν δε δέσουν σωστά και δεν έχουμε και ρεαλιστικά performances, πραγματικά νομίζει κανείς πως ένα σενάριο από μόνο του μπορεί να συγκινήσει ή να αγγίξει τον κόσμο;
Τι να πω αν αυτό νομίζετε ρε παίδες πάω πάσο. I quit.:fromabove:

Δεν έχω κάτι άλλο να πω...

#1848 iristella

iristella

Heelchou!

• Administrators
  • 10.437 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 05 Ιούνιος 2008 - 18:27

OK αφου ξαναδιαβασα τις τελευταιες 5 σελιδες:blurah5: ομολογω να αναγνωρισω οτι ακουγονται καποιες πολυ ωραιες αποψεις....Θα ηθελα να απαντησω αναλυτικα σε καποια πραγματα που ειπωθηκαν απο Κenny και Zoro και τα οποια αφορουν την Anime εκδοχη του Dn καθοτι μονο αυτην εχω δει, αλλα θα περιμενω να διαβασω manga και να δω ταινιες για να επανελθω εφ ολης της υλης,,,,,,,
Υπαρχει κατι ομως το οποιο στο anime τουλαχιστον μου φαινεται ως ανακολουθια οσον αφορα τον χαρακτηρα του L. Ολοι λεμε τι καλος χαρακτηρας ο L, και τι δικαιος ο L , και ο L ηταν η δικαιοσυνη κτλ κτλ κτλ (μεταξυ αυτων κ εγω δεν το κρυβω - μεγαλη φαν του L) Αλλα... Αν καθισει και το καλοσκεφτει κανεις και ο L θυσιασε ανθρωπινες ζωες προκειμενου να φτασει στην λυση της υποθεσης....
Spoiler:
Οποτε εχω να κανω 2 παρατηρησεις Α) εφοσον ο L απο την αρχη δεν ειχε προβλημα να θυσιασει εγκληματιες γιατι περιμενε τοσο πολυ μεχρι να καταστρωσει το σχεδιο εκεινο το οποιο θεωρητικα θα του εδινε τον Kira στο χερι αλλα περιμενε μεχρι την τελευταια στιγμη?Και μηπως ηταν λιγο υποκριτικο το κατηγορω του προς τον Kira απο την στιγμη που και ο ιδιος αν και σε πολυ μικροτερο βαθμο χρησιμοποιουσε αναλογες μεθοδους? Β)
Spoiler:
Aπο την αλλη μπορει να το παρατραβαω και η φιλοσοφια του δικαιου που διαβαζω αυτην την στιγμη να με εχει χτυπησει ασχημα στο κεφαλι (καταραμενη εξεταστικη -τουλαχιστον βρηκα και ενα ενδεχομενο θεμα πτυχιακης:hahaha: η αλλη που εκανε στο cosmopolitan καλυτερη ηταν?)

#1849 Zoro

Zoro

escaping reality

• Members
  • 2.833 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 05 Ιούνιος 2008 - 18:57

Προς Zoro : Ακόμη κι αν δεχτούμε πως είχε σεναριακά έξυπνες ανατροπές στις ταινίες και γενικά έξυπνο σενάριο βασισμένο σε κανόνες υπαρκτούς του DN, νομίζεις πως αυτό σώζει τις ταινίες ή τις κάνει πολύ καλές? Συμφωνώ πως σε κάποια σημεία είχε έξυπνο σενάριο και χειριστίκανε μερικές καταστάσεις πολύ καλά.
Για την πλειοψηφία των χρηστών παρ'όλα αυτά, αυτό που θα σου πούνε είναι πως όσο καλό και να είναι ένα σενάριο (ακόμη κι όταν το μεγαλύτερο μέρος το παίρνουν έτοιμο), αυτό κάνει πραγματικά "crumble" (ή αλλιώς είναι εντελώς άχρηστο) απ'τη στιγμή που οι επιμέρους τομείς είναι τόσο αδύναμοι.

Αν ένα σενάριο δεν δέσει με "σκηνοθεσία-ατμόσφαιρα-character performances" νομίζετε πως είναι πια σενάριο? Μια σαλάτα είναι...
Όταν βλέπεις κάτι "αντικειμενικά" τότε πρέπει να παίρνεις εις μετρητής 'ΟΛΟΥΣ' τους επιμέρους τομείς. Δε μπορείς να κολλάς πχ ΜΟΝΟ στην ατμόσφαιρα ή ΜΟΝΟ στην σκηνοθεσία. Αλλιώς μετά η γνώμη είναι καθαρά υποκειμενική και χάνει την αξία της.
Γενικά κάποια πράγματα αν δε δέσουν σωστά και δεν έχουμε και ρεαλιστικά performances, πραγματικά νομίζει κανείς πως ένα σενάριο από μόνο του μπορεί να συγκινήσει ή να αγγίξει τον κόσμο;
Τι να πω αν αυτό νομίζετε ρε παίδες πάω πάσο. I quit.:fromabove:
Δεν έχω κάτι άλλο να πω...

Ναι,αλλα αν δεις σε σχεδον ολα τα post μου εχω πει οτι το ανιμε το προτιμω σχεδον σε ολα....ατμοσφαιρα,character development,suspense κλπ...

Μην μπερδευεσαι,επειδη στηριζω τις ταινιες δεν σημαινει οτι τις θεωρω καλυτερες απο το ανιμε,απλα πιστευω οτι σε μερικα σημεια πολλοι fans τις εχουν αδικησει και ερχομαι να τονισω αυτα τα σημεια(ειδικα το τελος)...τπτ αλλο...

Κατα τ'αλλα το ανιμε νικαει σχεδον σε ολα...μην νομιζεις,κι εγω συμφωνος ειμαι...απλα δεν συμφωνω οτι οι ταινιες ειναι FAIL σε ολα οπως λετε εσεις...

(ειδες τα σημεια απο το quote σου που μαυρισα?αυτο λεω κι εγω..λιγο πιο αναλυτηκα απλως..)

Αρχισα να διαβάζω το ποστ του Ζορο και καπου στη μεση αρχισα να νυσταζω .... Μεχρι να φτασω στο τελος ειχαν περσει 5-6 ωρες αλλα δεν βαριεσαι μια φοαρά ειπε και το παιδι να πει δυο λογακια οποτε αξιζε τον κόπο...:oo:
Αναμένουμε απαντηση απο Kenny με τουλαχιστον ιδιο μεγεθος...
Μηνυματα κατω απο 600 λεξεις δεν γινονται δεκτα:drink:

Βλεπω ηδη ξερεις τους ορους του διαγωνισμου:

[/spoiler] Οποτε εχω να κανω 2 παρατηρησεις Α) εφοσον ο L απο την αρχη δεν ειχε προβλημα να θυσιασει εγκληματιες γιατι περιμενε τοσο πολυ μεχρι να καταστρωσει το σχεδιο εκεινο το οποιο θεωρητικα θα του εδινε τον Kira στο χερι αλλα περιμενε μεχρι την τελευταια στιγμη?Και μηπως ηταν λιγο υποκριτικο το κατηγορω του προς τον Kira απο την στιγμη που και ο ιδιος αν και σε πολυ μικροτερο βαθμο χρησιμοποιουσε αναλογες μεθοδους? Β)

Spoiler:

A New Contestant has Entered the Game!!!

Πολυ καλη αποψη κι αυτη...παρ οτι ο Near ειναι κομματι του μισητου 2o μερους:thumbdown: θα παραδεχτω οτι εχεις δικιο,εκει ηταν αψογος...αναποδα με τον Master του...

(γι αυτο μην τα μπερδευεται μερικοι,δεν ειπα οτι το 2ο μερος δεν βλεποταν,απλα οτι ηθελα να τελειωσει στην "καλη" εποχη του,μεχρι το 25...μετα πηραμε μερικα πολυ καλα σημεια απο το 2....αλλα σαν συνολο δεν εφταναν για να ειναι πασο με το 1ο μερος..)

Βασικα και κατι αλλο λεω εγω,δες τις ταινιες,ουτος η αλλος η συζητηση θα συνεχιζεται μεχρι τοτε πιθανον(:hehe:)και γραψε κι εσυ τις αποψεις σου σαν κι εμας...it'd be fun:orly:

#1850 ichigo13

ichigo13

trelos CSDas

• Members
  • 995 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 05 Ιούνιος 2008 - 19:08

@Iristella όσο αναφορά την πρώτη θυσία που λες ότι έκανε ο L δεν ήταν γιατί αυτός ο άνθρωπος έτσι κι αλλιώς ήταν καταδικασμένος σε θάνατο εκείνη την ημέρα,οπότε έτσι κι αλλιώς θα πέθαινε!Άρα δεν μπορείς να το πεις ως θυσία αυτό το πράγμα!
Δημοσιευμένη  εικόνα

#1851 iristella

iristella

Heelchou!

• Administrators
  • 10.437 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 05 Ιούνιος 2008 - 19:25

@Iristella όσο αναφορά την πρώτη θυσία που λες ότι έκανε ο L δεν ήταν γιατί αυτός ο άνθρωπος έτσι κι αλλιώς ήταν καταδικασμένος σε θάνατο εκείνη την ημέρα,οπότε έτσι κι αλλιώς θα πέθαινε!Άρα δεν μπορείς να το πεις ως θυσία αυτό το πράγμα!

Και το γεγονος αυτο δινει αυτοματως το δικαιωμα στον L να τον χρησιμοποιει ως πειραματοζωο??? Η εννοια της εκτελεσης δικαιολογειται απο τα κρατη τα οποια την εφαρμοζουν ως μια μεθοδος για να πληρωσει καποιος για ενα εγκλημα το οποιο εχει κανει, και ως ενας τροπος για να ανακουφιστει καπως ο πονος των συγγενων του θυματος. Απο την στιγμη που υποβαθμιζουμε εναν ανθρωπο στο επιπεδο ενος χαμστερ δεν δημιουργουνται αυτοματα καποια ερωτηματα σχετικα με το ποσο εκτιμουμε την ανθρωπινη ζωη???
(να σημειωθει εδω οτι δεν εχω σχηματισει ακομη γνωμη στο θεμα της θανατικης καταδικης....δεν ειμαι ουτε υπερ ουτε κατα απλα πιο πανω αναφερω με ποιο σκεπτικο την δικαολογουν τα κρατη που την εφαρμοζουν)

Edit:
Spoiler:

#1852 1oneiromono

1oneiromono

suicide with pixels....

• Members
  • 113 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 05 Ιούνιος 2008 - 20:24

imo o kenny και o Ζορο εχουν ξεχωρισεις τις διαφορες αναμεσα στις ταινιες και το ανιμε δν χρειαζεται να το αναλυσουμε και αλλο.Τελος υπαρχουν ατομα που τους αρεσε το 2 part και αλλους οχι τοσο τι να κανουμε γουστα ειναι αλλα να μην ειμαστε απολυτoi (πχ καλητερα να μην υπηρχε το 2 part...)[εκτος αν εισε τοσο απογοητευμενος απο το κοματι αυτο ,απλος θελω να πω να μην τα ισοπεδωνουμε τελειος plz:sigh2:,αν παλι θελεις να τονισεις καποια κοματια τις ταινιας που μερικοι δν τα πειραν σε υπολυψη εκανες καλη δουλεια:riiight: αν και το παρακανες με τα ποστ :blurah5:].
Υ.Γ. 1)τα παραπανω ειναι σε φιλικο χαρακτηρα ,απλα να προχορησιμου την συζητηση να μην μιλαμε μονο για τις ταινιες(την οποια ειχε ξαναγινει ,νομιζω)
2)Αφηστε και απο μερος μου να σας πρωτινω να διαβασετε απο manga το second part,οχι μονο τις ταινιες(για να υπραχει τροφη στη συζητηση):wis:
Δημοσιευμένη  εικόνα

#1853 ichigo13

ichigo13

trelos CSDas

• Members
  • 995 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 05 Ιούνιος 2008 - 20:35

Και το γεγονος αυτο δινει αυτοματως το δικαιωμα στον L να τον χρησιμοποιει ως πειραματοζωο??? Η εννοια της εκτελεσης δικαιολογειται απο τα κρατη τα οποια την εφαρμοζουν ως μια μεθοδος για να πληρωσει καποιος για ενα εγκλημα το οποιο εχει κανει, και ως ενας τροπος για να ανακουφιστει καπως ο πονος των συγγενων του θυματος. Απο την στιγμη που υποβαθμιζουμε εναν ανθρωπο στο επιπεδο ενος χαμστερ δεν δημιουργουνται αυτοματα καποια ερωτηματα σχετικα με το ποσο εκτιμουμε την ανθρωπινη ζωη???
(να σημειωθει εδω οτι δεν εχω σχηματισει ακομη γνωμη στο θεμα της θανατικης καταδικης....δεν ειμαι ουτε υπερ ουτε κατα απλα πιο πανω αναφερω με ποιο σκεπτικο την δικαολογουν τα κρατη που την εφαρμοζουν)

Edit:

Spoiler:

Μα πιο πειραματόζωο αφού δεν τον ανάγκασαν να το κάνει!Τα πειραματόζωα τα αναγκάζουν σε πειράματα!Τον εγκληματία αυτόν δεν τον ανάγκασαν να το κάνει!Τουλάχτον έτσι νομίζω!Ο ίδιος (ο εγκληματίας πιστεύω ήξερε πως θα πεθάνει έτσι κι αλλιώς γι'αυτό συμφώνησε!
Πειραματόζωα ήταν οι άνθρωποι που σκώτωνε ο KIra για να δει άμα δουλεύει το D.N.
Δημοσιευμένη  εικόνα

#1854 Zoro

Zoro

escaping reality

• Members
  • 2.833 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 05 Ιούνιος 2008 - 20:39

imo o kenny και o Ζορο εχουν ξεχωρισεις τις διαφορες αναμεσα στις ταινιες και το ανιμε δν χρειαζεται να το αναλυσουμε και αλλο.

Ξερω,αλλα αν συνεχιστει η συζητηση δεν μπορω να κανω πισω,δεν ειναι του χαρακτηρα μου...ειδικα αν δω κατι με το οποιο δεν συμφωνω...κατα τ'αλλα μπορουμε και να τελειωσουμε με το τελευταιο ποστ μου,εφ οσων δεν ερθουν λαθη/παρατηρησεις στην επιφανεια(και συνεχιστει το θεμα,αλλα αυτο ειναι αλλη ιστορια:wis:)

Τελος υπαρχουν ατομα που τους αρεσε το 2 part και αλλους οχι τοσο τι να κανουμε γουστα ειναι αλλα να μην ειμαστε απολυτoi (πχ καλητερα να μην υπηρχε το 2 part...)[εκτος αν εισε τοσο απογοητευμενος απο το κοματι αυτο ,απλος θελω να πω να μην τα ισοπεδωνουμε τελειος plz:sigh2:,αν παλι θελεις να τονισεις καποια κοματια τις ταινιας που μερικοι δν τα πειραν σε υπολυψη εκανες καλη δουλεια:riiight: αν και το παρακανες με τα ποστ :blurah5:].

Αυτο αν ψαξεις,παιζει να το χω τονισει και σε ολα τα post μου...

Οσα συζηταμε περι του πιο ειναι καλυτερο και του ποιος ειναι πιο εξυπνος θεατης δεν συμφωνουν με μενα...

Ολα ειναι γουστα και ο καθενας εχει δικαιωμα να πιστευει οτι θελει,χωρις να υποβαθμιζει την νοημοσυνη αυτουνου που τα πιστευει διαφορετικα...

Βεβαια μια καλη συζητηση,παρα τις διαφορες αποψεις,επρεπε να γινει...

Οπως και εγινε!

Οταν βεβαια λες οτι απο γουστα προτιμας το ταδε πραγμα πρεπει να δικαιολογησεις και το γιατι το προτιμας απο αλλο...δεν μπορεις να πεις ειναι γουστα και τελειωσε...

Αλλα πραγματικα τα χουμε αναλυσει τοσο που μονο τα γουστα εμειναν πια!!

Υ.Γ. 1)τα παραπανω ειναι σε φιλικο χαρακτηρα ,απλα να προχορησιμου την συζητηση να μην μιλαμε μονο για τις ταινιες(την οποια ειχε ξαναγινει ,νομιζω)

Yep εχεις δικιο,ας δουμε τι επιφυλασσει το μελλον:drink:

Μα πιο πειραματόζωο αφού δεν τον ανάγκασαν να το κάνει!Τα πειραματόζωα τα αναγκάζουν σε πειράματα!Τον εγκληματία αυτόν δεν τον ανάγκασαν να το κάνει!Τουλάχτον έτσι νομίζω!Ο ίδιος (ο εγκληματίας πιστεύω ήξερε πως θα πεθάνει έτσι κι αλλιώς γι'αυτό συμφώνησε!
Πειραματόζωα ήταν οι άνθρωποι που σκώτωνε ο KIra για να δει άμα δουλεύει το D.N.

Οντως πλακα πλακα εχεις δικιο!!δεν το χα σκεφτει...

Θα τον ρωτουσαν αν ηθελε να δεχτει και αν δεχοταν και δεν πεθαινε μεσα σε 13 μερες αφου χρησιμοποιουσε το Death Note,τοτε θα τον ελευθερωναν/μειωναν ποινη προφανως...

Παρ ολα αυτα θα πεθαινε,σιγουρα χωρις να τον ρωτησουν,το αλλο ατομο που θα εγραφαν στο DN...αυτος ηταν σιγουρο πειραματοζωο μιας και τo DN Θα τον καθαριζε σιγουρα,χωρις αμφιβολιες...

#1855 ichigo13

ichigo13

trelos CSDas

• Members
  • 995 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 05 Ιούνιος 2008 - 20:54

κάτι ακόμα σημαντικό,δεν ξέρω αν είχε ειπωθεί στις προηγούμενες σελίδες αλλά ο L πολεμούσε μόνο με το μυαλό του και δεν είχε κάποια μεταφυσική δύναμη όπως είχε ο Kira,κάτι το οποίο από την αρχή κάνει το έργο του δυσκολότερο!
Δημοσιευμένη  εικόνα

#1856 iristella

iristella

Heelchou!

• Administrators
  • 10.437 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 05 Ιούνιος 2008 - 21:01

Καλα ναι αυτο ειναι σιγουρο...Και αυτο εξυψωνει ακομη περισσοτερο την νοημοσυνη του απεναντι στον Light...Και γι αυτο προσωπικα τον εκτιμω πολυ περισσοτερο απο οτι τον Light. Και σιγουρα ηταν πολυ πιο ανθρωπινος και συναισθηματικος. Απο την στιγμη ομως που συνδεει την δικαιοσυνη με την διαφυλαξη της ανθρωπινης
Spoiler:
Το θεμα δεν ειναι αν εγινε εκουσια η οχι απο τον εγκληματια η συμφωνια(που και παλι συμφωνω με τον Zoro στην παραπανω παρατηρηση....)αλλα οτι δεν πειραματιζεται κανεις με ανθρωπινες ζωες απο την στιγμη ακριβως που διακηρυσσει οτι τις εκτιμα τοσο πολυ που δεν εχει σημασια αν ειναι καταδικασμενων σε θανατο εγκληματιων, αλλα πρεπει να προστατευθουν ολοι.

#1857 ichigo13

ichigo13

trelos CSDas

• Members
  • 995 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 05 Ιούνιος 2008 - 21:12

ναι αλλά τουλάχιστον ελπίζω να συμγωνήσουμε ότι αυτά που έκανε ο L μπροστα σε αυτά που έκανε ο Kira πραγματικά ήταν ψίχουλα!
Δημοσιευμένη  εικόνα

#1858 iristella

iristella

Heelchou!

• Administrators
  • 10.437 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 05 Ιούνιος 2008 - 21:21

Καλα ναι αυτο εννοειται...Αν μιλαμε με απολυτους αριθμους δεν τιθεται ουδεμια συγκριση.Oυτε σε επιπεδο μεθοδων που χρησιμοποιουσαν.Και οπως ειπα και πιο πανω υπαρχει και σημαντικη διαφορα στην συναισθηματικη τους κατασταση. Ο Light ηταν σωστη καταστροφη...Θεριζε κοσμο και δεν ιδρωνε το αυτακι του...Αντιθετα ο L ειχε μεγαλες ψυχολογικες επιπτωσεις για καθε δυσκολη αποφαση (το σκηνικο στη βροχη θυμησου, και η ατακα που λεει στον Light "ειμαι πολυ στενοχωρημενος.θα καταλαβεις συντομα γιατι'')

#1859 stathis

stathis

Starting...

• Members
  • 2 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 05 Ιούνιος 2008 - 22:11

Iristella an kai polla apo afta p les einai oloswsta nomizw dn exeis katalavei kati...o l den ekrine ton kira gia afta pou ekane. O L den ekrine kan tous eglimaties. o logos p asxoloutan mazi tous kai tous kinigouse itan epeidi to apolamvane, kati pou paradexetai k o idios sto anime. To kinigi tou kira einai ena paixnidi gia afton k giafto einai adistaktos sto na 8ysiasei zwes, k exeis dikio, dn exei simasia an aftoi p xrisimopioise itan mello8anatoi i oxi, dn allazei kati. Afto omws pistevw oti kanei to Death Note ksexwristo san anime, den einai to typiko anime 'kalo versus kako'. exeis xaraktires me koblex, proterimata, ellatwmata, idiaiterotites, oi opoies ekfrazontai mesw twn dyo anor8odoxwn prwtagwnistwn tou (light kai L).

#1860 iristella

iristella

Heelchou!

• Administrators
  • 10.437 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 05 Ιούνιος 2008 - 22:28

τοσο ο L οσο και ο Κira ειχαν κατι κοινο. Οτι πιστευαν οτι εκπροσωπουσαν την δικαιοσυνη. Και νομιζω σε καποιο σημειο οτι ο L κανει κριτικη του Kira. Οπως επισης και στο σημειο που αναλυει το ψυχολογικο profile του....Δεν μπορω να θυμηθω τα συγκεκριμενα επεισοδια οποτε θα στηριξω το συμπερασμα μου στο εξης. Απο την στιγμη που ο L θεωρει τον εαυτο του σαν υποστηρικτη της δικαιοσυνης αυτοματως στερει την ηθικη νομιμοποιηση απο τον αντιπαλο του. Με αλλα λογια κρινει αυτοματως τις πραξεις του Kira ως καταδικαστεες.Θα συμφωνησω μαζι σου στο οτι το death note δεν εχει σε ξεκαθαρο βαθμο την μαχη καλου κακου καθως ολοι οι χαρακτηρες (η σχεδον ολοι) παρουσιαζουν προτερηματα και ελαττωματα, παθη και αδυναμιες αλλα και δυναμη ψυχης. Δεν μπορεις να τους καταταξεις απολυτα στην μια η αλλη κατηγορια γιατι εχουν χαρακτηριστικα και απο τις 2 πλευρες....