Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
* * * * * 2 votes

Death Note

• Please log in to reply
2705 replies to this topic

#1816 iristella

iristella

Heelchou!

• Administrators
  • 10,437 posts

Posted 31 May 2008 - 18:34

Koιτα προσωπικα δεν με ενοχλουν τα spoilers (η μονη πρεπει να μαι) μιας και γενικοτερα σιχαινομαι τις εκπληξεις.... Οταν βλεπω μια ταινια θελω να ξερω πανω κατω που βαδιζω....
Μου αρεσε και αυτο το τελος και του anime (παλι πρεπει να ειμαι η μονη)... Τωρα για περισσοτερα πρεπει να τις βρω απο καπου και να τις κατεβασω.
Α! και σχετικα με κατι που ειπωθηκε πιο πανω.....
Spoiler:

Edited by Phantom Duck, 31 May 2008 - 18:53.
SPOILERS ΛΕΜΕ ΓΙΑ 100στη ΦΟΡΑ. ΕΛΕΟΣ...

#1817 Phantom Duck

Phantom Duck

Platyrhynchos Kineticus

• Retired Staff
  • 5,461 posts

Posted 31 May 2008 - 18:56

προσωπικα δεν με ενοχλουν τα spoilers

Επειδή όμως δεν συμμερίζονται όλοι τις απόψεις σου, είσαι υποχρεωμένη από τους κανόνες όταν αναφέρεις ένα spoiler, να χρησιμοποιείς το spoiler button.

Το έχουμε πει τόσες φορές. Ειδικά σε εσένα έχουμε διορθώσει ένα σωρό posts σου που θα μπορούσαν να καταστρέψουν ένα άτομο που δεν έχει δει την σειρά. Λίγη προσοχή στους κανόνες και στο τι postάρουμε. Δεν νομίζω να είναι τόσο δύσκολο.

E5VV38U.jpg

#1818 iristella

iristella

Heelchou!

• Administrators
  • 10,437 posts

Posted 31 May 2008 - 19:04

Συγγνωμη και παλι δεν το εκανα επιτηδες:emptyonexg1:

#1819 Jimaruto

Jimaruto

Mia tigris, tria tigrakia

• Members
  • 44 posts

Posted 31 May 2008 - 22:16

Ας πω και γω την γνώμη μου σε πολλά από αυτά που είπατε προηγουμένως.

Τις ταινίες Death Note δεν τις έχω δει αλλά έχω check-άρει τους ηθοποιούς. Μόνο ο L μου φαίνεται πανομιότυπος. Επίσης, για να περιμένω να δω καλές ταινίες θα πρέπει να προσδοκώ να έριξαν πολύ δουλειά, μιας και το anime ήταν κορυφαίο και δύσκολα θα ξεπεραστεί σε 'suspense' και 'ατμόσφαιρα' από μία άλλη ανακατασκευή του.

Όσο για τις περίεργες συμπεριφορές σε μερικά anime κακώς τις κρίνετε πάντα ότι στοχεύουν στο ομοφυλοφιλικό στοιχείο. Με τόσες βλακείες που μας γεμίζουν οι χαζο-ενημερωτικές εκμπομπές στην TV (στην Ελλάδα και γενικά στον κόσμο) μας έχουν μάθει να βλέπουμε κάθε πράξη με 'πονηριά' και 'δόλο'. Ιδού και οι αλλαγές στις συμπεριφορές μας απο εποχές 'προ' τηλεόρασης και 'μετά' τηλεόρασης. Πχ. παλιά όταν κάποιος άντρας πήγαινε επίσκεψη σε μία άλλη οικογένεια τους χαιρετούσε προτού μπει στο σπίτι τους με το παραδοσιακό τρόπο, φιλόντας τους σταυρωτά, όλους! Τώρα, αν πάει άντρας να φιλήσει σταυρωτά άλλον άντρα και το δουν αυτό κανα-δυό άγνωστοι αμέσως θα τον πουν, GAY! Παλιά δεν συνέβαινε αυτό γιατί δεν υπήρχε η 'κακία' στην ψυχή μας που υπάρχει στις μέρες μας! :angry::angry: Tespa,..... σταματάω για να μην ανοίξω θεολογικό θέμα. :hahaha:

Spoiler:

#1820 Kenny

Kenny

<SS0·b ∨ ~SS0·b>

• Retired Staff
  • 8,656 posts
  • Locationbetween the frets

Posted 01 June 2008 - 07:58

πιστευω οτι πηγε πολυ γρηγορα σ'αυτες τις καταστασεις και συμπερασματα(εμφανιζεται ο Near με μια ομαδα απο αστυνομικους,οι οποιοι δεν εχουν καν τις φοβιες της πρωτης ομαδας για οικογενεια,πρωσοπικη ζωη κλπ..ακολουθουν ενα εφταχρονο με κινδυνο της ζωες τους,χωρις να τους στηριζει η χωρα τους και χωρις την εγγυηση οτι θα πιασουν τον kira...εδω εγω το περνω σαν ενα απο τα κενα...βρηκα κι αλλα,αλλα τα χουμε ξανααναλυσει.....αν σου αρεσαν και τα υπολοιπα,αποψη σου..)

LOL. 18 χρονών ήταν, και ιδιοφυία. Επίσης, όλα τα άλλα ίσχυαν και με τον L.

α.Οι ηθοποιοι οχι,OK(αν και ο L ηταν fine,o Souichiro αν οχι απο ερμηνεια τον βρηκα καλυτερα γραμμενο σαν χαρακτηρα απο αυτον του ανιμε..πιο εξυπνος και λογικος...το να φτασει να κανει αυτο του ανιμε δλδ

Spoiler:

Δεν είναι κατώτερο. Είναι σκληρότερο. Υπάρχουν και φορές που άνθρωποι πεθαίνουν άδοξα, όχι "όπως γίνεται στις ταινίες". Μάλλον γι' αυτό δεν σου άρεσε.

γ.ενα γλυκαναλατο τελος???το κανεις να ακουγετε λες και τελειωσε χαρουμενα η ιστορια με καποιον κουφο τροπο...ε,λοιπον εγω εδω λεω οχι...

Το τελος δεν τελειωσε οπως τελειωσε επειδη ετσι το ειπαν οι σεναριογραφοι...τελειωσε οπως τελειωσε επειδη ακολουθηθηκε πολυ εξυπνα ο κανονας του Death Note οτι

Spoiler:

Εγω αυτο το λεω εξυπνο τελος και καλυτερο απο το ολο επαναλαμβανομενο κυνηγητο που πηραμε απο το 26 και μετα(αλλα ειναι παντα η αποψη μου...)

Και θα το ξαναπώ. Υπάρχουν και φορές που άνθρωποι πεθαίνουν άδοξα, όχι "όπως γίνεται στις ταινίες".

Spoiler:
Και λες και αυτό ακριβώς έλειπε από το Death Note anime, και ήρθαν να το προσφέρουν οι ταινίες, το έξυπνο τέλος. Από την αρχή μέχρι το τέλος το anime περιέχει παιχνίδια τακτικής. Δεν χώλαινε καθόλου σ' αυτόν τον τομέα.

Το οτι εκοψαν/τροποιποιησαν τους ακριβως σωστους χαρακτηρες ωστε να χωρεσει η ιστορια σε 2 διωρες ταινιες εγω το βρηκα πολυ εξυπνο...ετσι και χωρεσε η ιστορια σε 2 ωρες και δεν κατεντησε πολυ βαρετο με τις πολλες ανατροπες(παλι αναφερομαι στην ιστορια σαν stand-alone και οχι στις ερμηνειες)...

2 παραδειγματα

Spoiler:

Δεν ήταν έξυπνο, ήταν σύνθλιψη του σεναρίου, με εφιαλτικά αποτελέσματα. Γιατί δηλαδή έπρεπε να στριμώξουν ντε και καλά την ιστορία σε 4 ώρες, ενώ κανονικά χρειαζόταν 7-8 ώρες (υποθέτω, να λέω πάλι καλά που δεν επιχείρησαν να τη στριμώξουν σε 2 μόνο); Και κυρίως, γιατί τα ακούω αυτά από άτομο που δεν είχε πρόβλημα να δει 350 επεισόδια One Piece, το οποίο περιέχει filler arcS δεκάδων επεισοδίων (μπροστά τους το Yotsuba arc του Death Note είναι διακοπή για διαφημίσεις).
Spoiler: Επίσης

Ειναι πολυ πιο ευκολο να αποδωσεις τα συναισθηματα σε ενα κομματι χαρτι παρα να το κανεις σε live action ρολο οπου ο κοσμος περιμενει πολλα...

Ελαφρυντικά. Ας βρίσκανε καλύτερους ηθοποιούς. Το anime είναι καλύτερο.

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||

#1821 iloveL

iloveL

Anime Freak

• Members
  • 293 posts

Posted 01 June 2008 - 11:01

a

Originally Posted by Zoro Posted Image

Spoiler:

Spoiler:

Spoiler:

b
ναι KENNY

Spoiler:

γ

Originally Posted by Zoro Posted Image

αν 2 ατομα γραψουν το ιδιο ονομα στο DN αυτος που το εγραψε πρωτος θα μετρησει....ετσι αντι να εχουμε τον sucker L του ανιμε που ηταν και φοβισμενος και αβεβαιος μιας και τα εβαζε με θεικες δυναμεις,να που στις ταινιες ξαναπερνουμε τον σιγουρο L μας....που παρα τις ..

Spoiler:

Edited by iloveL, 01 June 2008 - 15:59.

#1822 Diablakos

Diablakos

Shineee!!

• Members
  • 117 posts

Posted 01 June 2008 - 12:55

πο γουσταρω πολυ την αποψη που αναφερατε για shinigami και ετσιι...την ειχα σκεφτει κ εγω
tumblr_mna02dnhn_T1sqlqe5o2_250.gif
I am the bone of my sword.

Steel is my body, and fire is my blood.
I have created over a thousand blades.
Unknown to death.
Nor known to life.
Have withstood pain to create many weapons.
Yet, those hands will never hold anything.
So as I pray, 'Unlimited Blade Works'

#1823 koukouroukou

koukouroukou

Anime Newbie

• Members
  • 52 posts

Posted 01 June 2008 - 13:11

Spoiler:

Θα συμφωνήσω απόλυτα με τα παραπάνω.

Spoiler:

Spoiler:

Θα συμφωνήσω με την παραπάνω άποψη σαν γενικό και δικό μου συμπέρασμα. Αλλά επιτρέψτε μου να πω πως συγκρίνουμε δύο ανόμοια πράγματα.

Spoiler:

Πάντως βρε παιδιά, είπατε τόσα πολλά! Που να σας προλάβει κανείς!

#1824 1oneiromono

1oneiromono

suicide with pixels....

• Members
  • 113 posts

Posted 01 June 2008 - 14:44

[quote][quote name='Kenny']LOL. 18 χρονών ήταν, και ιδιοφυία. Επίσης, όλα τα άλλα ίσχυαν και με τον L.
Δεν είναι κατώτερο. Είναι σκληρότερο. Υπάρχουν και φορές που άνθρωποι πεθαίνουν άδοξα, όχι "όπως γίνεται στις ταινίες". [/quote]
Οντος πολυ εχουν την εντυποση λογο της συμπεριφορας του Νear οτι ηταν κανενα 12 χρονο ομως ειχε την ιδια ηλικια με τον Mellow η' αντε 1 χρονο μικρος και ο Mellow εφηγε απο το ορφανοτροφιο σε ηλικεια 15 χρονον+3χρονια που τοποθετηται η συνεχεια της ιστοριας=18 χρονων!!!
:bike:Near rulezZz:hahaha:

[quote]
Spoiler:
Και λες και αυτό ακριβώς έλειπε από το Death Note anime, και ήρθαν να το προσφέρουν οι ταινίες, το έξυπνο τέλος. Από την αρχή μέχρι το τέλος το anime περιέχει παιχνίδια τακτικής. Δεν χώλαινε καθόλου σ' αυτόν τον τομέα.Δεν ήταν έξυπνο, ήταν σύνθλιψη του σεναρίου, με εφιαλτικά αποτελέσματα. Γιατί δηλαδή έπρεπε να στριμώξουν ντε και καλά την ιστορία σε 4 ώρες, ενώ κανονικά χρειαζόταν 7-8 ώρες (υποθέτω, να λέω πάλι καλά που δεν επιχείρησαν να τη στριμώξουν σε 2 μόνο);[/quote]Μια χαρα το διατυπωσε ο Kenny , αν και σεβομαι οτι
Spoiler:

Oπως εχω πει ξανα ριξτε διαβασετε και το μανγκα απο το chαpter 58 και μετα οπου υπαρχουν καποιες διαφορες στο πλοτ Near kai Mellow

Edited by Kenny, 01 June 2008 - 15:08.

Posted Image

#1825 koukouroukou

koukouroukou

Anime Newbie

• Members
  • 52 posts

Posted 01 June 2008 - 17:18

Έχω ακούσει ότι στο manga η ιστορία του Near και του Mello είναι πολύ διαφορετική. Στο anime όλα γίνονται κάπως γρήγορα και αδικούνται σαν χαρακτήρες. Τουλάχιστον αυτό μου είχε πει μία φίλη την οποία εμπιστεύομαι σε αυτά τα θέματα!
Αν αυτό είναι όντως αλήθεια κρίμα... :(

Spoiler:

#1826 Manbearpig

Manbearpig

You wanna get high?

• Members
  • 87 posts

Posted 01 June 2008 - 17:29

Death Note...το αγαπημένο μου anime...απίστευτη πλοκή,όλοι οι πρωταγωνιστές είναι υπερβολικά υψηλού IQ και το τέλος τα σπάει....
Spoiler:

Posted Image

#1827 usagi 19

usagi 19

Didi-chan

• Members
  • 168 posts

Posted 01 June 2008 - 17:34

Όντως ισχύει ...το anime μετά
Spoiler:

@koukouroukou έτσι στον αγωνα ενάντια στη Misa:hahaha:

@manbearpig ε όχι και όλοι οι πρωταγωνιστες...:orly:

Edited by Kenny, 01 June 2008 - 18:29.
double post

οι τοίχοι δεν έχουν μόνο αυτία , έχουν και φωνή...

Posted Image

#1828 Manbearpig

Manbearpig

You wanna get high?

• Members
  • 87 posts

Posted 01 June 2008 - 17:41

Όντως ισχύει ...το anime μετά

Spoiler:

@koukouroukou έτσι στον αγωνα ενάντια στη Misa:hahaha:

@manbearpig ε όχι και όλοι οι πρωταγωνιστες...:orly:

Κοίτα,όταν λέω πρωταγωνιστές εννοώ τους βασικούς 2,Light και L.Τώρα την Misa δεν την πολυσυμπάθησα ποτέ μόνο και μόνο λόγω της χαζομάρας της...
Spoiler:

Posted Image

#1829 Orion19

Orion19

Merciless, with love.

• Members
  • 1,095 posts

Posted 01 June 2008 - 17:59

Όντως, μετά το

Spoiler:

#1830 Zoro

Zoro

escaping reality

• Members
  • 2,833 posts

Posted 01 June 2008 - 18:33

Λοιπον,πριν ξεκινησω το quote game,να πω 2 πραγματα:

1)Για να αποφευγχθουν παραξηγησεις,κι εγω θεωρω το ανιμε καλυτερο σαν συνολο,suspense,μουσικες,χαρακτηρες κλπ...απλα θεωρω:α)οτι σε μερικα σημεια οι ταινιες ηταν καλυτερες και β) απανταω παντα οταν βλεπω καποιους να συγκρινουν μονο τις ερμηνειες..σε μια ταινια δεν κοιταμε μονο το πως αποδωθηκαν οι χαρακτηρες(αν και το προσεχουμε κι αυτο),αλλα και το σεναριο τι ιδεες παρουσιαζε..

2)Ειναι εμφανες οτι συμφωνουμε πως διαφωνουμε,παρ ολα αυτα ας προχωρησω στις αποψεις μου...

LOL. 18 χρονών ήταν, και ιδιοφυία. Επίσης, όλα τα άλλα ίσχυαν και με τον L.

ΟΚ,αυτο δεν το ηξερα,τον ειδα να παιζει με τα playmobil και τον ειχα κοψει για μικροτερο...

Αυτο παρ ολα αυτα δεν αλλαζει το γεγονος οτι η αναπτυξη που εγινε στην ομαδα του Near ειναι κατωτερη απο αυτη που εγινε στην ομαδα του L...

Στην μια ομαδα παρακολουθυμε πως τοσοι αστυνομικοι εφυγαν απο την ομαδα με τον φοβο των ζωων τους και των οικογενειων τους...επισης το πως ακομη και τα τελευταια μελη (o τυπος που εκανε τα μαλλια αφρο,που υποπτευονταν τον Light,τωρα μου ξεφευγει το ονομα του,εφυγε γιατι φοβοταν για την οικογενιεα του αρχικα...επισης και το αλλο μελος που δεν εμπιστευοταν τον Light) αναρωτηθηκαν αν επρεπε να μεινουν στην ομαδα αφου σταματησε η υποστηριξη απο την αστυνομια...

Στην αλλη ομαδα ενω (μιλωντας παντα για το ανιμε,δεν ξερω για το manga) παιρνουμε ενα ματσο "κουκλες" που ακολουθουν ενα 18χρονο ακομη και οταν η χωρα τους(αμερικη) σταματησε να τους υποστηριζει...ακομη και οταν τα μισα μελη εχουν πεθανει και ακολουθουν πια ενα πιτσιρικα,που αν και πανεξυπνος,δεν υπαρχει καμια εγγυηση οτι θα πιασουν τον Kira,μαλιστα κινδυνευουν ολοι...(τωρα μην πω ποσο ακυρο ηταν οτι κατεληξε κατευθειαν στο συμπρερασμα οτι ο Light ηταν ο Κira,αυτο παραπηγε...ουτε υποθεση να ηταν,βεβαιωτητα την εκανε και δεν μας εδωσε εναν αρκετο λογο..)

Δεν είναι κατώτερο. Είναι σκληρότερο. Υπάρχουν και φορές που άνθρωποι πεθαίνουν άδοξα, όχι "όπως γίνεται στις ταινίες". Μάλλον γι' αυτό δεν σου άρεσε.Και θα το ξαναπώ. Υπάρχουν και φορές που άνθρωποι πεθαίνουν άδοξα, όχι "όπως γίνεται στις ταινίες".

Spoiler:
Και λες και αυτό ακριβώς έλειπε από το Death Note anime, και ήρθαν να το προσφέρουν οι ταινίες, το έξυπνο τέλος. Από την αρχή μέχρι το τέλος το anime περιέχει παιχνίδια τακτικής. Δεν χώλαινε καθόλου σ' αυτόν τον τομέα.Δεν ήταν έξυπνο, ήταν σύνθλιψη του σεναρίου, με εφιαλτικά αποτελέσματα. Γιατί δηλαδή έπρεπε να στριμώξουν ντε και καλά την ιστορία σε 4 ώρες, ενώ κανονικά χρειαζόταν 7-8 ώρες (υποθέτω, να λέω πάλι καλά που δεν επιχείρησαν να τη στριμώξουν σε 2 μόνο); Και κυρίως, γιατί τα ακούω αυτά από άτομο που δεν είχε πρόβλημα να δει 350 επεισόδια One Piece, το οποίο περιέχει filler arcS δεκάδων επεισοδίων (μπροστά τους το Yotsuba arc του Death Note είναι διακοπή για διαφημίσεις).[/spoiler]

Καταρχας να πω για το One Piece....η συγκριση που κανεις ειναι τελειως ανομοια....

Το One Piece ειναι ενα ανιμε φαντασιας,που,αν και οχι παιδικο,προοριζεται για μικροτερο κοινο απο το Death Note...ειναι λιγοτερο σοβαρο και απο την αρχη εχει προοριστει να κρατησει πολλα χρονια...κατι το οποιο εμεις οι fans ειμαστε οχι μονο διατεθειμενοι να δεχτουμε,αλλα χαιρομαστε κιωλας,μιας και παιρνουμε ωραιες εκπληξεις απο την σειρα και κανουμε καλες συζητησεις...

Για μια ιστορια που βασιζεται πολυ στις προβλεψεις,ανατροπες και την εξυπναδα,οπως το Death Note,ο αριθμος των επεισοδιων δεν μπορει να φτασει ουτε το 1/8 αυτων του One Piece γιατι πολυ απλα καποια στιγμη θα χαλασει η ολη πλοκη,θα γινει επαναλαμβανομενη ή πολυ ψευτικη(οπως και εγινε,για μενα)....για μενα στο 25,ακομη
Spoiler:
μπορουσε ανετα να τελειωσει ετσι,απο το να συνεχιστει...

Οσο για το τελος των ταινιων/ανιμε

Spoiler:

Spoiler:

Spoiler:

Όσο για το fusion Takada-Higuchi-Mikami που λες, δεν υπάρχουν στοιχεία ούτε του Mikami ούτε της Takada. Ο ρόλος που εμφανίζεται στην ταινία είναι σχεδόν αυτούσιος αυτός του Higuchi. Το μόνο που αλλάζει είναι ότι στη θέση του βρίσκεται μια γυναίκα ονόματι Takada Kiyomi που δουλεύει σε τηλεοπτικό σταθμό. Αυτό, πέρα από το τσεκούρωμα δύο πολύ σημαντικών χαρακτήρων (ο Mikami έχει πολύ περισσότερο βάθος απ' ότι θυμάσαι, ξαναδες το επεισσόδιο 32), δεν μου λέει κάτι για την ποιότητα των ταινιών.

Σιγουρα εχει περισσοτερο βαθος,εδω μιλαμε για 2 διωρες ταινιες και εκει για ανιμε ποσων ωρων...αλλα..

Συνδιασανε τα απαραιτητα στοιχεια του καθενα και αυτο εγω το θεωρω success...

Spoiler:

Ελαφρυντικά. Ας βρίσκανε καλύτερους ηθοποιούς. Το anime είναι καλύτερο.

Δεν αντιλεγω,αλλα οπως ειπε καποιος(η koukouroukou??) οσο καλους ηθοποιους κι αν βρισκανε,σαν το ανιμε δεν θα γινοταν γιατι:

α)οπως ειπα,στο χαρτι ειναι πιο ευκολο να αποδωσεις τα "παραξενα" συναισθηματα του κοσμου του Death Note(αλλο αν ηταν κανα Cop Story της πραγματικης ζωης του Scorsese,τοτε παει με κανονικους ηθοποιους,αλλα για τον κοσμο με τα shinigami,τετραδια κλπ του Death Note,σε ανιμε ειναι πιο ευκολο για μενα να αποδωθει)

β)το ανιμε προηγηθηκε των ταινιων,αρα ολοι ειχαν ηψηλες προσδοκιες γιατι ηθελαν τους ιδιους χαρακτηρες με το ανιμε...παρ ολα αυτα,και απο μονες τους οι ερμηνειες δεν ηταν κι οτι καλυτερο,απλα αυτο τα χειροτερεψε...

That's from me...

Α,επισης...

Spoiler:

Το απο πανω,με λιγοτερα λογια,με εκφραζει επισης....

Edited by Kenny, 01 June 2008 - 18:50.