Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!
Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
Ο L Ηταν τοσο μανιακος με την 100% βεβαιοτητα, που ακομα κι αν ηταν μπροστα του ο Light και εγραφε στο DN, θα επρεπε πρωτα να παραξει αδιαψευστα στοιχεια οτι δεν βλεπει παραισθησεις.
Δεν συμφωνώ, πάντως μου θύμισες αυτό το comic.
Spoiler:
παντως στο director's cut το end ειναι : αμεσως μολις πεθαινει ο L και ο light κανει σχεδια πως τωρα θα γινει θεος και δεν εχει κανενα εμποδιο!! τον σκοτωνει ο ruyk ~ επειδη πια χωρις τον L δεν εχει κανενα ενδιαφερον. γινεται ο light death god (neither heaven or hell) και τελειωνει εκει. δεν υπαρχει mello ουτε near
και να σας πω και κατι κουφο
Spoiler:
εγω πιστευω πως ο L ηξερε πως θα πεθανει κατα βαθος . και εν γνωση του παρολα αυτα αφησε τον light να νοικησει. ηξερε τι θα γινει και παρολα αυτα δεν χρησιμοποιησε το death note ισως δεν ηθελε να το πιστεψει ενω κατα βαθος ηξερε την αληθεια και δεν ρισκαρε ~ συναισθημα
Spoiler:
Το director's cut δεν ακολουθεί διαφορετική πλοκή ρε παιδιά. Πουθενά δεν λέει ο Ryuk ότι σκότωσε τον Light αμέσως μετά από τον θάνατο του L. Απλά διηγήθηκε το L vs Light story.
Spoiler:
Κι εγώ πιστεύω ότι προς το τέλος ήταν 100% βέβαιος για την ταυτότητα του Kira, απλά δεν μπορούσε να το αποδείξει στους άλλους λόγω της τέλειας μπλόφας που είχε στήσει ο Light.
Το έχω ξαναπεί αλλά πάμε πάλι : Σύγκριση ταινίες-anime (τεράστιο) :
Spoiler:
Οι ταινίες, αν εξαιρέσουμε το διαφορετικό τέλος και ίσως και τα CG Shinigami που ήταν αρκετά καλούτσικα, πραγματικά είναι ότι πιο "βέβυλο" έχω δει για το deathnote. Να πω πως ήταν μάπες? Λίγα θα λέω. Ούτε από που να ξεκινήσω και που να τελειώσω δε ξέρω.
Μουσική-OST? 0 βαθμοί η ταινία. Ατμόσφαιρα-Σκηνοθεσία-Αγωνία? Εντελώς0 βαθμοί η ταινία. Ηθοποιεία? Παίζει μόνο ο Λ να το πάλεψε. Οι άλλοι ήταν λες και βγήκαν από B-movie και βαριόντουσαν και να παίξουν. Light απαράδεκτος, Misa ελεεινή. Την σκηνή με τον Ray Penbar που ο κακοποιός βγαίνει απ'το λεωφορείο και τον πατάει αμάξι την έχετε δει στις ταινίες? "Κωμωδία" ήταν στην ταινία. Ο τυπάς φάνηκε πεντακάθαρα πως ήταν κούκλα και την εκτοξεύσανε 60!! μέτρα ψηλά. Προσωπικά όταν το είδα πέθανα στα γέλια. Η Μίσα κι ο Light όταν στις ταινίες είδανε τον Shinigami είδατε πως αντιδράσανε; Λες και είναι το φιλαράκι τους δεν τρομάξανε ΚΑΝ! Mercy! Στο anime όλοι οι ηθοποιοί παίζαν κλάσεις ανώτερα τον ρόλο τους...Στις ταινίες ήταν λες και δε ζούσαν τον ρόλο τους οι χαρακτήρες. Ρεαλιστικότητα δλδ 0 βαθμοί.
Γενικά πάντως η σκηνοθεσία του DN anime σε συνδυασμό με το OST και την ατμόσφαιρα που κατάφερε να περάσει στον θεατή και όλη η αγωνία που σου άφηνε, είναι "ΑΠΛΑ" αξεπέραστη στο είδος. Δεν πρόκειται να βρείτε ούτε καν κανονικές ταινίες που να σας περάσουν τέτοια αγωνία και συναίσθημα. Ας πάρουν μαθήματα άλλοι σκηνοθέτες στο συγκεκριμένο θέμα για να μάθουν πως προκαλέις suspense με όλη την έννοια της λέξης. Οι χαζοταινιούλες οι B-Movies είναι το λιγότερο αστείες μπροστά στο μεγαλείο της σκηνοθεσίας του anime.
foot massage :
Spoiler:
E τι foot massage και μπούρδες έλεος ρε παίδες... ότι'νάναι...Μα πως τα εκλαμβάνετε έτσι κάποια πράγματα. Σιγά μην είναι και κωμωδία ή gay parody..
Είναι φανερό πως όλο το σκηνικό είναι παραπομπή στο σκηνικό Ιούδα και Χρηστού, και είναι πεντακάθαρο πως ο L ήξερε πως έρχεται το τέλος του γιατί πολύ απλά δε κατάφερε να αποδείξει "ακράδαντα" πως ο Light ήταν ο ένοχος, και ήξερε πως είχε φτάσει ο κόμπος στο χτένι και πως αφού η Misa ήταν πλέον ελεύθερη και οι κακοποιοί ξαφνικά ξαναπέθαιναν ο επόμενος μάλλον θα ήταν αυτός. Το ήξερε καταβάθος για τον Light. Αλλά δε μπορούσε να κάνει κάτι γι'αυτό γιατί το είχε σκηνοθετήσει πολύ καλά ο Light και τον έσωσαν οι extra rules στο deathnote. Ήταν ένας τρόπος για να τον χαιρετήσει και ταυτόχρονα να τον παραδεχτεί και ως αντίπαλο. Καθαρά συμβολικές σημασίες.
Διαφωνώ με όλους και για όλα και πραγματικά πιστεύω ότι το deathnote δεν είχε ιδιαίτερες φιλοσοφικές προεκτάσεις αλλά για ένα είμαι σίγουρη
Spoiler:
1) Τα πόδια κάποιου μπορείς να τα σκουπίσεις με μιά κίνηση, το footmassage είναι προαιρετικό! Επίσης είναι προαιρετικό ο μασαζόμενος να βγάλει αμήχανες κραυγές ("οι" μ αρέσει αλλά είναι και λίγο παράξενο)
2) Επίσης όταν ζεις δεμένος με χειροπέδες με κάποιον είναι απόλυτα λογικό να κοιμάσαι στο ίδιο κρεβάτι μαζί του για πρακτικούς λόγους
να κάνεις μπάνιο μαζί του (πάλι για πρακτικούς λόγους)
και γενικά να κάνεις τα πάντα μαζί του για πρακτικούς λόγους...♥_♥
5) Το τελευταίο πράγμα που είδε πριν πεθάνει το κάθαρμα στο έργο ήταν η μορφή του L. Δεν ήταν η Μίσα, δεν ήταν η μαμά του, ήταν ο L!!!
6) Το κάθαρμα είχε δίπλα του τη Μίσα και δεν την άγγιζε, γιατί δεν του άρεσε! Τη ΜΙΣΑ που όλοι λένε τί όμορφο μπάζο που είναι! Και το σουπερ κάθαρμα που θα μπορούσε να την εκμεταλλευτεί και σ αυτόν τον τομέα, όπως θα έκανε ένα μέσο κάθαρμα, ΔΕΝ ΤΗΝ ΗΘΕΛΕ και το έλεγε επανειλημμένα.
7) Δείτε το και σχεδιαστικά. Το κάθαρμα είναι αρρενωπά και έντονα σχεδιασμένο ενώ ο Λ είναι εύθραυστος και ψιθυριστός.
Ρε παιδιά, εδώ υπάρχει ένας έρωτας μεγάλος κι εσείς μιλάτε για κάτι πράγματα μικρά.:df13952b:
Ακόμα και αν δε μας αρέσει, το deathnote είναι το πιο επιτυχημένο κρυφοyaoi (αρέσει ακόμα και στους oμοφοβικούς) που έγινε ποτέ και γι αυτό οι φανς ανά τον κόσμο έχουν λυσσάξει.
Θα τριζουν τα κοκκαλακια του L στον ταφο του!!!
Χωρις να λεω οτι δεν υπηρχαν καποια τετοια στοιχεια....ως υπονοιες εντουτοις.... Το foot massage ηταν παραλληλισμος προς γνωστη βιβλικη εικονα, Απο οσο θυμαμαι ο Light την Μisa δεν την ηθελε για νυφη αλλα για καθαρα χρηστικους λογους δεν θυμαμαι να εφερε καποια αντιρρηση.την οποια misa o L την γλυκοκοιταζε...Υπαρχει και η αλλη κοπελα η Tacada με την οποια το anime αφηνε ξεκαθαρα υποννοουμενα για το τι επαιζε με τον Light...Τωρα και το οτι ηταν συνεχως μαζι δεν σημαινει απαραιτητα οτι ηταν και ζευγαρι.
Kαι εγω θα συμφωνήσω ότι το να λέμε ότι ηταν ζευγαρι ειναι χοντραδα και αναμφιβολα ποτε δεν αφησε να εννοηθεί κατι τετοιο στο anime. Όμως απο την αλλη δεν καταλαβαίνω αυτη την εμμονή που εχουν οι φιλοι μας οι Γιαπωνέζοι να δινουν μια ερωτική διασταση στις σχεσεις αναμεσα σε δυο φιλους οι εχθρούς ( αντρες) ... Τα παραδειγματα είναι παρα πολλα και δεν θα τα αναφερω γιατι θα ξεφυγουμε, λιγο πολύ ομως υπάρχουν σε κάθε σειρα σχεδον!
1) Τα πόδια κάποιου μπορείς να τα σκουπίσεις με μιά κίνηση, το footmassage είναι προαιρετικό! Επίσης είναι προαιρετικό ο μασαζόμενος να βγάλει αμήχανες κραυγές ("οι" μ αρέσει αλλά είναι και λίγο παράξενο)
2) Επίσης όταν ζεις δεμένος με χειροπέδες με κάποιον είναι απόλυτα λογικό να κοιμάσαι στο ίδιο κρεβάτι μαζί του για πρακτικούς λόγους
να κάνεις μπάνιο μαζί του (πάλι για πρακτικούς λόγους)
και γενικά να κάνεις τα πάντα μαζί του για πρακτικούς λόγους...♥_♥
5) Το τελευταίο πράγμα που είδε πριν πεθάνει το κάθαρμα στο έργο ήταν η μορφή του L. Δεν ήταν η Μίσα, δεν ήταν η μαμά του, ήταν ο L!!!
6) Το κάθαρμα είχε δίπλα του τη Μίσα και δεν την άγγιζε, γιατί δεν του άρεσε! Τη ΜΙΣΑ που όλοι λένε τί όμορφο μπάζο που είναι! Και το σουπερ κάθαρμα που θα μπορούσε να την εκμεταλλευτεί και σ αυτόν τον τομέα, όπως θα έκανε ένα μέσο κάθαρμα, ΔΕΝ ΤΗΝ ΗΘΕΛΕ και το έλεγε επανειλημμένα.
7) Δείτε το και σχεδιαστικά. Το κάθαρμα είναι αρρενωπά και έντονα σχεδιασμένο ενώ ο Λ είναι εύθραυστος και ψιθυριστός.
Ρε παιδιά, εδώ υπάρχει ένας έρωτας μεγάλος κι εσείς μιλάτε για κάτι πράγματα μικρά.:df13952b:
^ Αμα μετά της λέω ότι είναι yaoi fan, θυμώνει.
Spoiler:
Παιδιά, η αλυσίδα ήταν τουλάχιστον 4 μέτρα μακρυά. Και σε χωριστά κρεβάτια θα μπορούσαν να κοιμούνται, και στο μπάνιο να μπαίνουν μόνοι, και όλα τα συναφή.
Τη Misa ο Light δεν την άγγιζε όχι επειδή ήταν gay, αλλά επειδή ήταν απολύτως ανίκανος να αγαπήσει άνθρωπο. Τον κατέτρεχε η φανατίλα του "είμαι ο θεός του νέου κόσμου, κανείς δεν είναι άξιος να σταθεί δίπλα μου". Σιγά μην... get off his high horse και αγαπήσει κάποιον πλησίον του αυτό το κάθαρμα.
Επίσης, το σχεδιαστικό στυλ του Ohba δεν άλλαξε για χάρη του Death Note, bishounen κάνει όλους τους χαρακτήρες του.
ξέρουμε όλοι τι ανωμαλιάρηδες είναι οι γιαπωνέζοι. Όσο ωραίες παραβολές να είχε και ουσία, αποκλείεται να μη θέλανε να δώσουν και λίγο fan service οι δημιουργοί. Αμα εδώ μερικοί το βλέπουν έτσι, δε θα το βλέπουν οι Νο1 σεξομανείς; Δηλαδή, εγώ πιστεύω οτι όταν το γράφανε και το φτιάχνανε ήταν του στύλ:
"Ωραία σκηνή αυτή και πολύ σημαδιακή. Έτσι, βαριά και sad πράγματα βρε παιδί μου. Τέχνη!......αλλά ας τους πετάξουμε και υπονοούμενα.."
Τώρα θα τους μάθουμε; Χα χα!
Πάντως πέρα απο τα αστεία, ότι σχέση και να είχανε απο αυτή την άποψη, δεν έχει σημασία. Το σημαντικό είναι η μάχη των μυαλών τους.
Και ο Φώτης είδε τον L στο τέλος γιατί εκείνος και η δουλειά του είναι ουσιαστικά που τον τσακώσανε τον Light. Κατάλαβε οτι τον είχε νικήσει ο L και σας τις πολλές άλλες ωραίες εικόνες που έχει αυτή η σειρά, ήταν μια σκηνή δικαίωσης και αποδοχής. Παραδέχτηκε και συνειδητοποίησε ο Φώτης ότι τελικά κατάφερε να τον καταστρέψει ο L, ακόμα και απο το τάφο.
Αν όντως βρε παιδιά, έτρεφε οποιουδήποτε είδους συναισθήματα, δε θα είχε λάμψει απο τη χαρά του πάνω απ'το πτώμα του άλλου!
Ο Light ΔΕΝ είχε συναισθήματα εκτός απο τον θαυμασμό για τον εαυτό του και τη τσαντίλα του για τον L. Γι'αυτό και τον έτσουξε όταν την έπαθε!
Όμως απο την αλλη δεν καταλαβαίνω αυτη την εμμονή που εχουν οι φιλοι μας οι Γιαπωνέζοι να δινουν μια ερωτική διασταση στις σχεσεις αναμεσα σε δυο φιλους ή εχθρούς ( αντρες) ... Τα παραδειγματα είναι παρα πολλα και δεν θα τα αναφερω γιατι θα ξεφυγουμε, λιγο πολύ ομως υπάρχουν σε κάθε σειρα σχεδον!
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Κι εγώ αδυνατώ να την καταλάβω. Θέλω να πώ άλλο να υπάρχουν ομοφυλοφιλικά στοιχεία εδώ κι εκεί και άλλο να αφήνουν υπαινιγμούς σε κάθε διάσημο ομόφυλο ζευγάρι...
Πάμε στο πειραχτήρι :hiding_something:
Αμα μετά της λέω ότι είναι yaoi fan, θυμώνει.
Είναι βαριά η ταμπέλα που μου θες να μου κρεμάσεις
Spoiler:
Παιδιά, η αλυσίδα ήταν τουλάχιστον 4 μέτρα μακρυά. Και σε χωριστά κρεβάτια θα μπορούσαν να κοιμούνται, και στο μπάνιο να μπαίνουν μόνοι, και όλα τα συναφή. Τη Misa ο Light δεν την άγγιζε όχι επειδή ήταν gay, αλλά επειδή ήταν απολύτως ανίκανος να αγαπήσει άνθρωπο. Τον κατέτρεχε η φανατίλα του "είμαι ο θεός του νέου κόσμου, κανείς δεν είναι άξιος να σταθεί δίπλα μου". Σιγά μην... get off his high horse και αγαπήσει κάποιον πλησίον του αυτό το κάθαρμα.
Κοιτάς το δέντρο και χάνεις το δάσος:df13952b:. Μπορούμε να διαφωνούμε μέχρι του χρόνου. Το θέμα είναι ότι όλα αυτά που έγραψα παραπάνω είναι διφορούμενα στοιχεία που παραπέμπουν σε πονηρές σκέψεις χωρίς να υπάρχει τρόπος επιβεβαίωσης. Αυτό ακριβώς ήθελαν να κάνουν. Διότι αν δεν το έκαναν, το deathnote δε θα είχε τόσο ευρύ γυναικείο κοινό. Οι γυναίκες ερωτεύτηκαν και μίσησαν τον Λάιτ και ταυτίστηκαν-λάτρεψαν τον Λ, τα ίδια ακριβώς συναισθήματα που τους δημιουργεί ένα κλασικό yaoi (όποιος δεν κατάλαβε και θέλει, ας ρίξει μια ματιά στο thread με τα yaoi).
Τη Μίσα ο Λαιτ δεν την άγγιζε γιατί τον απωθούσε και γιατί είχε το μυαλό του "αλλού". Και σε καμία περίπτωση δε θα χρειαζόταν να την αγαπήσει για να την αγγίξει. Ο_ο
Επίσης επειδή ερωτεύτηκε ομόφυλό του δε σημαίνει ότι είναι και ομοφυλόφιλος (απάντηση στην παρατήρηση της iristella)
Ουφ ηρθα κι εγω!!Καλα κι εγω που νομιζα οτι χτες που εφυγα η συζητηση δεν ειχε αλλο ζουμι...φαινετε οταν ανοιξαμε χτες την τρυπα εγω και η iristella την καναμε πιο βαθια απ οσο φαινοταν..θα παρει λιγο χρονο για να κλεισει...(οχι οτι ειναι κακο)...
ας πω κι εγω την αποψη μου λοιπον(αν και λιγο αργοπορημενος),οπως ολοι(το κανω σε ενα πολλλυυυ μεγαλο ποστ μας και ειποθηκαν πολλα)...προτεινω να τα διαβασουν οι fan και haters των ταινιων ειδικα,γιατι γραφω ολες τις αποψεις μου....
1. 6 σελίδες σε 6 ώρες, you are a menace. @______@
Ειμαστε!!Και το ξερεις!!
3. Γιατί σας μπερδεύει η ατάκα του Ryuk στο πρώτο επεισόδιο; Επειδή λέει "οι Death Note users δεν πηγαίνουν στην κόλαση ή στον παράδεισο", δεν σημαίνει ντε και καλά ότι υπάρχει κόλαση και παράδεισος. Ο Ryuk μπορεί να ανέφερε επίτηδες αυτές τις δύο λέξεις μιας και αυτές οι έννοιες αποτελούν common preconception πολλών ανθρώπων. Άσε που στο eyecatch του 37 το λέει πεντακάθαρα ότι όλοι οι άνθρωποι πεθαίνουν, και όλοι τους πάνε στο 無. What part of this can't you understand?
Εγω μεχρι σημερα να σκεφτεις ειχα καταλαβει τοι υπηρχε κολαση και παραδεισος(μαλιστα καπου ειχε πιασει το ματι μου εδω στο thread καποιον αλλον να λεει οτι δεν ηξερε αν θα χρησιμοποιουσε το DN γιατι αυτο προυποθετε την υπαρξη της μεταθανατιας ζωης και αρα θα επηρεαζε το "karma" του)...κι εγω με την σειρα μου αυτο ειχα καταλαβει,οπως και αρκετα ακομη μελη...πιστευω οτι και το ανιμε ευθυνεται ομως για το μπερδεμα(το eyecatch το χα δει αλλα νομιζα αναφεροταν στους DN users,μαλλον δεν το ειχα προσεξει καλα γιατι μου χαν μεινει εμφυτα τα λογια του Ryuk στην αρχη)...παρ ολα αυτα στο manga εξηγειται πιο καλα συμφωνα με την εικονα που εβαλε η usagi....anyway,το καταλαβαμε κι αυτο....παει!
4. Ντε και καλά yaoi κατάσταση το πλύσιμο των ποδιών... >.< Ναι, Zoro, ήταν foot massage, αλλά πώς γίνεται να πλύνεις και να σκουπίσεις τα πόδια κάποιου χωρίς foot massage;
Spoiler:
Ευτυχως υπαρχει καποιος που μου γλιτωνει γραψιμο
5. Το anime ήταν ανώτερο από το manga. Ακόμα κι αν "έτρεχε" από το επεισόδιο 26 και μετά, η πνοή που έδωσε η MADHOUSE στο storytelling με το το εξαιρετικό animation - music - voice acting, απλά παρέδωσε μαθήματα anime directing. Σε ελάχιστα άλλα anime θυμάμαι να έζησα τόση έντονη αγωνία όσο με το Death Note. Το ελαφρώς διαφορετικό τέλος του anime επίσης ήταν πιο ωραίο. Προτιμώ δράμα-flashbacks-περισυλλογή, παρά ένα cliffhanger που κάθε άλλο παρά cliffhanger ήταν.
Οπως ειπε και η iristella μου φαινετε,απο το 26 και μετα δημιουργιοταν κι ενα μπερδεμα με την ολη κατασταση,συγκριτικα με τα πρωτα 26...επισης εχανε κι ατμοσφαιρα το ανιμε(κατα την γνωμη μου,αλλα το χω ξανακουσει κι απο αλλους)...
πιστευω οτι πηγε πολυ γρηγορα σ'αυτες τις καταστασεις και συμπερασματα(εμφανιζεται ο Near με μια ομαδα απο αστυνομικους,οι οποιοι δεν εχουν καν τις φοβιες της πρωτης ομαδας για οικογενεια,πρωσοπικη ζωη κλπ..ακολουθουν ενα εφταχρονο με κινδυνο της ζωες τους,χωρις να τους στηριζει η χωρα τους και χωρις την εγγυηση οτι θα πιασουν τον kira...εδω εγω το περνω σαν ενα απο τα κενα...βρηκα κι αλλα,αλλα τα χουμε ξανααναλυσει.....αν σου αρεσαν και τα υπολοιπα,αποψη σου..)
6. Όσο για τις ταινίες που τολμάνε να τιτλοφορούνται Death Note, για να σου αρέσουν θα πρέπει α. να σου αρέσουν οι ιάπωνες ηθοποιοί (NOT check), β. ο CG Ryuk (επίσης NOT check), και γ. να μην σου άρεσε το σκληρό σενάριο του manga και να ζητάς ένα πιο γλυκανάλατο τέλος (κι αυτό NOT check).
α.Οι ηθοποιοι οχι,OK(αν και ο L ηταν fine,o Souichiro αν οχι απο ερμηνεια τον βρηκα καλυτερα γραμμενο σαν χαρακτηρα απο αυτον του ανιμε..πιο εξυπνος και λογικος...το να φτασει να κανει αυτο του ανιμε δλδ
Spoiler:
να βαλει Shinigami eyes μονο και μονο για να πιασει τον Mello ενω με μια εισβολη με οπλα μπορουσε να γινει πολυ πιο απλα,το θεωρω ηλιθιο...
ενω στις ταινιες ειδαμε οτι αγαπουσε τον γιο του αλλα αυτο δεν τον τυφλωσε απο το να δει την αληθεια...μεχρι και οταν την εμαθε συνεχισε να του σφιγγει το χερι οταν πεθαινε....παλι αναφερομαι στον χαρακτηρα και οχι στην ερμηνεια...
στο ανιμε ενω που πεθανε με χαζο τροπο και χωρις να μαθει την αληθεια το θεωρω κατωτερο..
και ο Light στην 2η ταινια τον βρηκα καλυτερο,αλλα σαν συνολο μαπα οπως λετε κι εσεις)....
β.ωραιος ηταν ο CGI Ryuk αλλα τα cgi δεν αρκουν για να κανεις μια καλη ταινια,ειναι γνωστο αυτο,αρα OK...
γ.ενα γλυκαναλατο τελος???το κανεις να ακουγετε λες και τελειωσε χαρουμενα η ιστορια με καποιον κουφο τροπο...ε,λοιπον εγω εδω λεω οχι...
Το τελος δεν τελειωσε οπως τελειωσε επειδη ετσι το ειπαν οι σεναριογραφοι...τελειωσε οπως τελειωσε επειδη ακολουθηθηκε πολυ εξυπνα ο κανονας του Death Note οτι
Spoiler:
αν 2 ατομα γραψουν το ιδιο ονομα στο DN αυτος που το εγραψε πρωτος θα μετρησει....ετσι αντι να εχουμε τον sucker L του ανιμε που ηταν και φοβισμενος και αβεβαιος μιας και τα εβαζε με θεικες δυναμεις,να που στις ταινιες ξαναπερνουμε τον σιγουρο L μας....που παρα τις συνθηκες και αβεβαιοτητες καταφερε να βρει εναν τροπο να μην τον αγκιξουν και οι shinigami και ο Light και διαλεξε το μεγαλυτερο δυνατο χρονικο διαστημα να ζησει(23 μερες) γραφοντας αυτος πρωτος το ονομα του στο DN...ετσι εφυγε απο την ζωη με εναν πολυ πιο εξυπνο και ωραιο τροπο,για να κλεισει η αυλαια,παρα με αυτον του ανιμε,αδυναμος κι ανημπορος...και,κακα τα ψεματα οι περισσοτεροι με τον L θελαμε να τελειωσει η ιστορια και οχι με τον Near..
Εγω αυτο το λεω εξυπνο τελος και καλυτερο απο το ολο επαναλαμβανομενο κυνηγητο που πηραμε απο το 26 και μετα(αλλα ειναι παντα η αποψη μου...)
Επισης το τελος δεν ειναι το μοναδικο δυνατο σημειο των ταινιων...
Το οτι εκοψαν/τροποιποιησαν τους ακριβως σωστους χαρακτηρες ωστε να χωρεσει η ιστορια σε 2 διωρες ταινιες εγω το βρηκα πολυ εξυπνο...ετσι και χωρεσε η ιστορια σε 2 ωρες και δεν κατεντησε πολυ βαρετο με τις πολλες ανατροπες(παλι αναφερομαι στην ιστορια σαν stand-alone και οχι στις ερμηνειες)...
2 παραδειγματα
Spoiler:
η Misora Naomi...διαφορετικη απο το ανιμε και λιγο πιο βιαστηκα "φτιαγμενη"...ΟΚ εδω θα παραδεχτω οτι ο τροπος που την ξεφορτωθηκε στο ανιμε ηταν πιο εξυπνος,με το να βρηκε το ονομα της μεσω εξυπναδας και με το ολο cliffhanger να πλησιαζουν το αστυνομικο τμημα...
Παρ ολα αυτα και στις ταινιες ειχαμε μια εξυπνη ανατροπη,παλι βασισμενη στους κανονες του DN...
o Light βρηκε εναν τροπο να πιασει με "ενα σμπαρο 2 τρυγονια"...
εβαλε δλδ την Misora στο DN (μιας και ειχε καταλαβει οτι αυτος ηταν ο Kira απο τις πληροφοριες που μαζεψε) να απαγαγει την φιλη του και να τον απειλησει να αποκαλυψει την ταυτοτητα του αλλιως την σκοτωνε...ο Light επαιξε τον ρολο του φοβισμενου φιλου της κοπελας και οταν η κοπελα βρηκε τροπο να ξεφυγει η Naomi την πυροβολησε...
και μετα ερχεται ο Ryuk και του λεει"μα πως γινετε και εβαλες την Naomi να πυροβολησει την φιλη σου αφου στο DN δεν μπορεις να βαλεις ατομα να σκοτωνονται μεταξυ τους??"
και ο Light απαντησε οτι:"εγραψε οτι η φιλη του πεθανε απο πυροβολισμο και εβαλε την Misora να πεθαινει απο αυτοκτονια με πιστολι στο μουσειο"...
Μιας και κανεις τυπικα δεν θα εφερνε πιστολι σε μουσειο στην ιαπωνια,η μονη δυνατη κατασταση ηταν αυτη που προεβλεψε ο Light...δλδ την misora να πυροβολαει την φιλη του Light που ειχε απαγαγει και μετα να αυτοκτονει απο την θλιψη οτι σκωτοσε μια αθωα κοπελα...
Ετσι ο Light και ξεφορτοθηκε την misora που τον υποψιαζοταν και βρηκε ενα μεσω με τον θανατο της φιλης του να μπει στην ομαδα του L οτι ταχα ηταν στενοχωρημενος και ηθελε να πιασει τον kira που σκωτοσε την φιλη του...
ο L βεβαια δεν το εχαψε αλλα τον δεχτηκε στην ομαδα...και πηραμε και το ωραιο τελος με τον L να τρωει τα πατατακια που ετρωγε πριν ο Light,ως αποδειξη οτι τον παρακολουθουσαν...
Επισης οπως εχω ξαναπει,στο ανιμε εκτος των ολων βλεπουμε τον Light να σκεφτεται και το τι σκεφτεται(με λογια),πραγμα που δεν γινεται στις ταινιες και αφαιρει κι αλλους ποντους στην δημιουργια του χαρακτηρα του Light(γι αυτο στις ταινιες οταν ο Ryuk τον ρωτησε αν λυποταν που πεθανε η φιλη του,ο Light δεν απαντησε,αν και το σκεφτοταν...σαν να δειχνει οτι οσα συναισθηματα ειχε,ειχαν φυγει...το εκανε καπως εμμεσα δλδ να μας δειξει πως σκεφτεται..στο ανιμε ηταν πιο πετυχημενο αυτο...)
Το 2ο παραδειγμα(ναι αυτο ηταν το 1ο πιο πριν!!) ειναι με το merge Takada,Mizoguchi(η οπως λεγοταν δεν θυμαμαι,αυτος στην Yotsuba που ειχε το DN)και Teru ολα στο ενα πρωσοπο της Takada....
Αυτο φανηκε γιατι η Takada της ταινιας εδρασε ως
Takada(ηταν στο δελτιο των ειδησεων και υποστηριζε τον Κira)
Teru(ελαβε το DN ως "δωρο" μιας και ο Kira την θεωρουσε μεγαλη υποστηρικτρια του και την εβαλε να κανει το judgement)
Mizoguchi(ειχαμε το ολο κυνηγητο με το τα αυτοκινητα,τον θανατο του αστυνομικου με την μοτοσικλετα και την συναντηση στην Yotsuba)...
Εδω οπως ειπα κατα την γνωμη μου κανανε αριστη δουλεια γιατι τοσοι χαρακτηρες δεν χωρουσαν σε 2 διωρες ταινιες...και απο τους 3 η πιο ενδιαφερουσα ηταν η Takada(βαλανε και ομορφη ηθοποιο οπως ειπα),γιατι αν το σκεφτει κανεις,στο ανιμε γιατι να καθησει να ψαχνει τον μεγαλυτερο υποστηρικτη του Kira στο κοινο,ενω την ειχε μπροστα του(takada)...ηταν πολυ πιο απλο ετσι...
Απο την αλλη ο Τeru σαν μανιακος ηταν,ολο φωναζε "Kami" και "Sakujo"...δεν μου φανηκε και τοσο απαραιτητος χαρακτηρας...η Takada εφτανε πιστευω...
Οσο για τον Mizoguchi(οπως ειπα δεν θυμαμαι το ονομα του,μαλλον κανω λαθος) κι αυτος,ωραιος,αλλα αν μπορεις να τον κανεις merge μαζι με αλλα 2 ατομα ολα σε ενα πρωσοπο,εγω το βλεπω σαν πλεονεκτημα γιατι σε γλιτωνει απο ενδεχομενο παρατραβηγμα της ιστοριας...
7. Near rules almost as much as L himself. Τον μισείτε απλά επειδή δεν είχατε τόσα παιχνίδια όταν ήσασταν μικροί.
Οπως ειπε και η usagi,ειπες "almost"...τον Near δεν τον μισουμε,απλα μας την σπαει
Τωρα,οσο για τις ταινιες(απλα λεω την αποψη μου)το πιο καλο αν και καπως υπερβολικο,review το κανε ο Radagast(ειπα υπερβολικο γιατι ναι μεν παρουσιασε τα "κακα" σημεια ως εχουν,αλλο δε δεν παρουσιασε εστω και τα λιγα καλα σημεια,ή τα παρουσιασε σαν κακα...βεβαια,ειναι και η αποψη του και δεν εχω αντιρρηση σ'αυτο,απλα λεω την δικη μου)
Οταν σου βαζουνε τον light 40 χρονων, και με τετοια φατσα :oo:
Εδω συμφωνουμε...
Τα film θα είχαν σωθεί αν: 1) είχαν βάλει την Aya Hirano να παίξει την Misa-Misa 2) πυροβολούσαν τον κλόουν που έπαιξε τον Light πριν αρχίσουν τα γυρίσματα
Whatever...επισης...
οσο για τις ταινιες ΑΙΣΧΡΕΣ!(λιγο ελεγε ο L και ο father του light)!!!!(just my opinion)!
Οπως ειπα κι εγω ο L αι ο πατερας του Light ελεγαν...αλλα παλι στις ερμηνειες ερχομαστε...κανεις δεν ανεφερε το φοβερο σεναριο...ολοι το βλεπουν ως προς τις ερμηνειες...δλδ θα βλεπατε αλλιως την ιστορια αν ερχοταν πιο ικανοι ηθοποιοι να παιξουν τους ρολους??
πρεπει να ξεχωρησετε της ερμηνειες απο την ιστορια του σεναριου...
Το έχω ξαναπεί αλλά πάμε πάλι : Σύγκριση ταινίες-anime (τεράστιο) :
Spoiler:
Οι ταινίες, αν εξαιρέσουμε το διαφορετικό τέλος και ίσως και τα CG Shinigami που ήταν αρκετά καλούτσικα, πραγματικά είναι ότι πιο "βέβυλο" έχω δει για το deathnote. Να πω πως ήταν μάπες? Λίγα θα λέω. Ούτε από που να ξεκινήσω και που να τελειώσω δε ξέρω. Αποψη σου,αλλα μονο καλουτσικα το CGI(αντε πες το cgi δεν μετραει) και το τελος???...πιο πανω περιεγραψα γιατι το τελος ηταν πολυ εξυπνο κατα την γνωμη μου και επισης "φτιαχνει" για τις λειψες ερμηνειες...(και οχι μονο το τελος αλλα κι αλλα σημεια "ελεγαν")...
Μουσική-OST? 0 βαθμοί η ταινία.
Δεν ηταν κι οτι καλυτερο αλλα εμενα μια χαρα μου φανηκε,οχι και 0 βαθμοι!!
...α,και το Dani California και το Snow των Red Hot Chilli Peppers μια χαρα μου φανηκαν επισης(εδω δεν ειναι το Lord of the Rings ή ο Tιτανικος οπου θελουμε καλη μουσικη)...αλλα θα παραδεχτω οτι του ανιμε ηταν καλυτερη...οχι ομως και 0 αυτη των ταινιων!!
Ατμόσφαιρα-Σκηνοθεσία-Αγωνία? Εντελώς0 βαθμοί η ταινία.
Μονο και μονο στο τελος δεν ειχες αγωνια να δεις τι θα γινει???
Εδω τι να σου πω,εγω ομως εμεινα οταν
Spoiler:
ειδα τον L ορθιο αφου ειχε γραψει το ονομα του στο DN η Rem,ειχα πεθανει απο την αγωνια να μαθω πως τα καταφερε...φοβηθηκα για καμια μαπα εξηγηση ενω ηταν οτι πιο εξυπνο μπορουσαν να βρουν....και αλλα σημεια που σημειωσα πιο πανω
Επισης η ατομοσφαιρα μια χαρα μου φανηκε...οχι σαν του ανιμε,αλλα ταινια ηταν!!Δεν νομιζω να γινοταν και πολυ καλυτερα...πχ η Sakura TV και το κτιριο του L μια χαρα σχεδιαστηκαν για μενα(με τις οθονες στους τοιχους κλπ)...
Ηθοποιεία? Παίζει μόνο ο Λ να το πάλεψε. Οι άλλοι ήταν λες και βγήκαν από B-movie και βαριόντουσαν και να παίξουν. Light απαράδεκτος, Misa ελεεινή.
Το χω πει,ναι συμφωνω...αλλα το να δεις μονο την ερμηνεια σε μια ταινια και να αγνωησεις το σεναριο ειναι λαθος για μενα...
Επισης,πες μου και οτι δεν σου αρεσε ο αγωνας σκακι μεταξυ Light και L,ο οποιος ηταν απων στο ανιμε(δεν ξερω για το manga)...εδω δεν ακουσα κανεναν να λεει:"Αυτο το κανε καλα η ταινια"(εκτος κι αν υπηρχε στο ανιμε και δεν θυαμαι καλα...αν ειναι ετσι ζηταω συγγνωμη..)...
Το ολο παιχνιδι με το σκακι ηταν και ολη η ουσια της μαχης μεταξυ του Light και του L...οπως ενας αγωνας σκακι οπου πρεπει να προβλεψεις τις κινησεις του αλλου και να φας τον βασιλια...και φοβερο το οτι καθως ο L μιλουσε για τις ιδεες του περι της υποθεσης,παει μια ο Light
Spoiler:
και του λεει:"Check-mate-o"...
αυτο εγω το βρηκα πολυ ωραια σκηνη...εδειχνε τι θα επακολουθησει μετα και ηταν πολυ πιο εξυπνο απο τον αγωνα τεννις που ηταν ξεκαρφωτος...
πες μου οτι προτιμησες τον αγωνα τεννις απο αυτον του σκακι και τοτε σιγουρα διαφερουν τρομερα οι αποψεις μας....
Την σκηνή με τον Ray Penbar που ο κακοποιός βγαίνει απ'το λεωφορείο και τον πατάει αμάξι την έχετε δει στις ταινίες? "Κωμωδία" ήταν στην ταινία. Ο τυπάς φάνηκε πεντακάθαρα πως ήταν κούκλα και την εκτοξεύσανε 60!! μέτρα ψηλά. Προσωπικά όταν το είδα πέθανα στα γέλια.
Ερμηνειες again....ΟΚ στο ανιμε ηταν καλυτερα....
Η Μίσα κι ο Light όταν στις ταινίες είδανε τον Shinigami είδατε πως αντιδράσανε; Λες και είναι το φιλαράκι τους δεν τρομάξανε ΚΑΝ! Mercy!
And again ερμηνειες...
Στο anime όλοι οι ηθοποιοί παίζαν κλάσεις ανώτερα τον ρόλο τους...Στις ταινίες ήταν λες και δε ζούσαν τον ρόλο τους οι χαρακτήρες. Ρεαλιστικότητα δλδ 0 βαθμοί.
Στο ανιμε δεν υπαρχουν ηθοποιοι!!
Ειναι πολυ πιο ευκολο να αποδωσεις τα συναισθηματα σε ενα κομματι χαρτι παρα να το κανεις σε live action ρολο οπου ο κοσμος περιμενει πολλα...
Παρ ολα αυτα,οπως ειπα ναι...συμφωνω οι ηθοποιοι δεν ηταν κι οτι καλυτερο και μπορουσαν να βρουν καλυτερους...
Εδω ειναι το μοναδικο που θα συμφωνησω μαζι σου...
Ρεαλιστηκοτητα 0 βαθμοι(αν και εγω θα του δινα ενα 1 ή 2...anyway..)
Γενικά πάντως η σκηνοθεσία του DN anime σε συνδυασμό με το OST και την ατμόσφαιρα που κατάφερε να περάσει στον θεατή και όλη η αγωνία που σου άφηνε, είναι "ΑΠΛΑ" αξεπέραστη στο είδος. Δεν πρόκειται να βρείτε ούτε καν κανονικές ταινίες που να σας περάσουν τέτοια αγωνία και συναίσθημα. Ας πάρουν μαθήματα άλλοι σκηνοθέτες στο συγκεκριμένο θέμα για να μάθουν πως προκαλέις suspense με όλη την έννοια της λέξης.
Βεβαιως,εδω εχεις δικιο,το κλιμα του ανιμε ηταν καλυτερο...αλλα αυτο δεν πρεπει να μας τυφλωνει απο το να δουμε και τα καλα των ταινιων...
Οι χαζοταινιούλες οι B-Movies είναι το λιγότερο αστείες μπροστά στο μεγαλείο της σκηνοθεσίας του anime.
Kαι εδω παλι συμφωνουμε....
[spoiler] παντως στο director's cut το end ειναι : αμεσως μολις πεθαινει ο L και ο light κανει σχεδια πως τωρα θα γινει θεος και δεν εχει κανενα εμποδιο!! τον σκοτωνει ο ruyk ~ επειδη πια χωρις τον L δεν εχει κανενα ενδιαφερον. γινεται ο light death god (neither heaven or hell) και τελειωνει εκει. δεν υπαρχει mello ουτε near
Ποιος εγινε death god???:oo:(δεν νομιζω να εννοηθηκε ποτε τπτ τετοιο,εκτος κι αν εχασα κατι...)
Δεν συμφωνώ, πάντως μου θύμισες αυτό το comic.
That was awesome!!(συμφωνω επισης μαζι σου για την αλυσιδα και την ελλειψη αγαπης προς την Misa...)
Αυτα παιδες....οποιος εκατσε να τα διαβασει ολα...(αν υπαρξει καποιος)...ειναι για μενα ΗΡΩΑΣ!!!hero:...μπραβο του....
γινεται ο light death god (neither heaven or hell) και τελειωνει εκει.
Spoiler:
Κυκλοφορουσε στο δικτυο η αποψη, οτι το Shinigami που βγαινει στο ξεκινημα του Director's Cut, ειναι η μετεμψύχωση του Light. Αυτη η θεωρεία βασιζεται στα τελευταια λογια που λεει ο Ryuuk στο film, και αναφερει το ονομα του Light. Ετσι υπαρχει παρεξηγηση αν μιλαει στο Shinigami ,που κατεβαινει στον κοσμο των ανθρωπων, ή αναπολει απλα τον παλιο του φιλο! Μαλλον το 2ο ισχυει, εκτος και ο κοσμος των Shinigami ειναι το MU(Nothingness).
Καμμένε Zoro τι άπειρα quotes πάει κάηκες. (αλλά και εγώ που τα διάβασα καλά τα πήγα- Φυσικά δε πρόκειται να κάνω άπειρα quotes γιατί απλά βαριέμαι).
Spoiler:
Έχεις κάποια δίκια Zoro δε μπορώ να πω, τις ταινίες αν τις δεις κάποιος που δεν έχει δει το anime ίσως να του αρέσουν σαν ταινίες και να βρει αρκετά καλά στοιχεία, αν και πάλι πιστεύω πως σε μόνο 4 ώρες δε πρόκειται άνθρωπος να ρουφηχτεί στον κόσμο του DN. Θα του φαίνονται όλα ψεύτικά. Είναι πολύ πολύπλοκο το concept για να πείσεις έναν θεατή σε μόλις 2 ταινίες. Αυτό το πλεονέκτημα είχε η σειρά.
Το ξέρω πως ήμουν υπερβολικός και τις έθαψα τις ταινίες αλλά δε θα το έκανα αυτό αν δεν είχα ήδη το παράδειγμα του anime που είναι ανώτερο σε όλα. Αν δεν υπήρχε αυτή η σύγκριση ok , ίσως έστεκαν οι ταινίες από μόνες τους. Πάντα έχει να κάνει με το τι καλύτερο υπάρχει και γενικά είναι όλα θέμα σύγκρισης. Και ναι οι ερμηνείες ρε συ είναι το ήμισι του παντός πως να το κάνουμε δλδ. Ταινία χωρίς ερμηνείες sorry αλλά δεν είναι καν ταινία. Γι'αυτό το λόγο κιόλας προτείνω σε "ΟΛΟΥΣ" την σειρά αλλά σε κανέναν τις ταινίες. Κοινώς αν είναι κάποιος να δει μόνο το 1 απ'τα δύο είναι αμαρτία να δει τις ταινίες και όχι την σειρά. Είχαν κάποια καλά στοιχεία οι ταινίες αλλά αυτό δε τις κάνει "άξιες" θέασης. Ενώ για το anime τα λόγια περιττεύουν. Νομίζω με έχει καλύψει και ο Κεννυ με αυτά που είπε.Αυτό απλά λέω. Κι όταν λέω 0 βαθμοί εννοώ fail. Μη το βλέπεις σαν 0/10. Γενικά αποτυχία δλδ σαν σύνολο. (πάντα σε σχέση με το anime series)
Και στο θέμα του Massage για να μη το κουράσω θα πω απλά πως συμφωνώ με ότι είπε και ο Kenny πιο πάνω.
Μαλλον το 2ο ισχυει, εκτος και ο κοσμος των Shinigami ειναι το MU(Nothingness).
Μωρ λες????
Spoiler:
Για αυτο βαριοταν τοσο πολυ,ηταν nothing και αυτοι...παντως για μενα ο 2ος shinigami με την κιθαρα απο κοκκαλα δεν ειναι ο Light..
Καμμένε Zoro τι άπειρα quotes πάει κάηκες.
Βασικα καημενε επρεπε να πεις...μου πηρε τουλαχιστον 30-45 λεπτα,αλλα δεν μετρησα χρονο...
Spoiler:
Πάντα έχει να κάνει με το τι καλύτερο υπάρχει και γενικά είναι όλα θέμα σύγκρισης. Και ναι οι ερμηνείες ρε συ είναι το ήμισι του παντός πως να το κάνουμε δλδ. Ταινία χωρίς ερμηνείες sorry αλλά δεν είναι καν ταινία. Γι'αυτό το λόγο κιόλας προτείνω σε "ΟΛΟΥΣ" την σειρά αλλά σε κανέναν τις ταινίες.
Αποψη σου παλι αυτα που λες,αλλα το παρουσιαζεις σαν να ειναι καλυτερα σε ολα το ανιμε παλι..ενω εγω πιστευω οτι σε μερικα σημεια(αν αγνοησεις τις ερμηνειες) ειναι καλυτερες οι ταινιες...(και ωραια,οι ερμηνειες ειναι το ημιση του παντως,και με το αλλο ημιση τι κανουμε,το πεταμε??)
Και επισης διαφωνω με το να προτεινεις σε καποιν την σειρα και οχι τις ταινιες...
Ειναι ενα πραγμα να πεις μεταξυ σειρας και ταινιων,αν ειναι να παρεις ενα,παρε την σειρα(εκει συμφωνω,η σειρα σαν συνολο ΗΤΑΝ καλυτερη,δεν ειπα το αντιθετο,ελπιζω να μην με παρεξηγησατε..) και αλλο να πεις δες την σειρα και οχι τις ταινιες...
Καλο ειναι καποιος να τα δει και τα 2 για να εχει μια αποψη...
Εκτός απο το Hellsing...Εκεί απεχθάνομαι τα OVA...
off topic,αλλα σου αρεσε πιο πολυ η σειρα με τα 13 επεσοδια δλδ??(ρητωρικη ερωτηση,αν ειναι να απαντησεις,pm ή visitor message)
Jesus Christ Superstar!!!!!!!!! Ποτε προλαβατε καλε και γραψατε τοσα???????τα ματακια μουουου... Συνοψιζοντας δλδ να δουμε τις ταινιες για το σεναριο και το τελος, αλλα παραλληλα να στειλουμε και ενα mail στην universal ζητωντας να κανουν το remake(για μια high budjet τριλογια με ηθοποιους, soundtrack , special effe ,κοστουμια και σκηνικα και λιγοτερα yaoi υπονοουμενα.)....Αν και εφαγα τρελο spoiler για το τελος των ταινιων (δεν πειραζει σειρα μου ητανε) ο L ηταν κορυφη!!!!!!
Λυπαμαι iristella που ειδες το τελος,μιας και εγω το εγραψα(αλλα το χα βαλει σε spoiler,αρα το θελες,μην το κρυβεις!!),απλως κριμα ειναι,αν το βλεπες στις ταινιες ισως σου εκανε πιο πολυ ενυπωση...εγω ειχα μεινει οταν το δα...
Τελικα απ οσα διαβασες,σου φανηκε καλο το τελως των ταινιων με το κολπο με το Death Note??