Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

Ore Monogatari!! | My Love Story!!

spring 2015 Madhouse shoujo comedy romance

  • Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 Kai

Kai

    Fluent in sarcasm

  • Review Team
  • 2,722 posts

Posted 01 June 2015 - 20:01

logo_ore_zpsabvrzls3.png

 

 

story_ore_zpsw7aell4m.png

 

Ο Gouda Takeo, πρωτοετής μαθητής πλέον στο λύκειο, περνάει τις μαθητικές του ημέρες στο πλευρό του ιδιαίτερα κλειστού προς τους άλλους αλλά εξαιρετικά δημοφιλή με τις κοπέλες φίλο του. Το μόνο που του λείπει για να συμπληρώσει την όμορφη μαθητική του ζωή και τις περιπέτειες του Ηρακλή που ανταμώνει είναι στον δρόμο του είναι μια ρομαντική περιπέτεια η οποία δεν ήρθε ποτέ ώσπου μία ημέρα έσωσε μία συνομήλική κοπέλα που δεχόταν σεξουαλική παρενόχληση στο τραίνο προς το σχολείο.

 

Έχοντας συνηθίσει το γεγονός ότι όλες οι κοπέλες προτιμούσαν πάντα τον κολλητό του, ο πανύψηλος νεαρός το παίρνει απόφαση ότι τα ρομαντικά του συναισθήματα δε θα βρουν ανταπόκριση για άλλη μία φορά και αποφασίζει ότι η χαριτωμένη Yamato θα ήταν εξαιρετικό ταίρι για τον φίλο του Sunakawa. Η ιστορία όμως τον διαψεύδει και η Άνοιξη για τον Takeo έρχεται όταν αποκτά τελικά την πρώτη του κοπέλα…

 

chara_ore_zpsvwi0bll7.png

 

Το Ore Monogatari!! ή αλλιώς My Love Story!! όπως έχει μεταφερθεί στα αγγλικά ξεκινάει μια ιδιαίτερη ιστορία με πρωταγωνιστή τον Gouda Takeo, έναν χαρακτήρα που μοιάζει να έχει ξεφύγει από τις σελίδες κάποιου shounen περιοδικού για να βρεθεί ανάμεσα στις χρωματιστές φουσκάλες και τα λουλούδια των shoujo. Με τον Gouda να είναι ο ορισμός του «παιδί του λαού» αφού πέρα από τις εξαιρετικές σχέσεις που έχει με τους συμμαθητές του βοηθάει κάθε γριούλα, μάνα, κύριο που μπορεί να βρεθεί σε κίνδυνο μπροστά του και με δύναμη που ξεπερνά τα ανθρώπινα όρια η ιστορία διηγείται το ιδιαίτερο ρομάντζο του καλοκάγαθου γίγαντα με τη Yamato την κοπέλα που έσωσε στο τραίνο.

 

Παίζοντας λοιπόν με τα στερεότυπα των shoujo, η Yamato ακολουθεί την επιφανειακή εικόνα της υπερβολικά αθώας κοπέλας χωρίς αυτό να είναι απαραίτητα και αλήθεια. Η σχέση του ζευγαριού αρχίζει αρμονικά αλλά ο άμαθος Takeo στην πορεία θα ανακαλύψει ότι η αθώα εικόνα του απόλυτου αγνού έρωτα που έχει πλάσει στο μυαλό του περιορίζει τη Yamato και τη σχέση τους.

 

ore1_zpscq7pagb9.jpg

 

Παρατηρητής και σύμβουλος σε όλα αυτά παραμένει ο φίλος του Sunakawa, που έχει αναπτύξει μια πολύ δυνατή φιλία με τον παιδικό του φίλο, ο οποίος μάλιστα έπαιξε κυριότερο ρόλο στην ένωση του ζευγαριού. Παρότι η ιστορία έχει ως επίκεντρο στη σχέση των δύο πρωταγωνιστών η ξεχωριστή φιλία των δύο αγοριών παραμένει στο προσκήνιο και οι συζητήσεις τους γεμίζουν με παιδικές αναμνήσεις.

 

Χωρίς να είναι απαραίτητα άριστο -και παρόλο που πολλές φορές βασίζεται υπερβολικά στη διακωμώδηση ή την αποδόμηση διάφορων κλισέ- σαν ιστορία καταφέρνει να παραμένει χαριτωμένη. Παρόλα αυτά οι χαρακτήρες έχουν κάποιες πολύ καλές σκηνές στην ανάπτυξη των σχέσεών του ενώ δεν λείπουν οι διάφορες κωμικές καταστάσεις. Θα μπορούσε να πει ότι είναι η ανάλαφρη δόση της ανοιξιάτικης σεζόν.

 

stuff_ore_zpsyoo3dlaz.png

 

Γραμμένο από τη Kawahara Kazune, που έχει γράψει ήδη αρκετούς πετυχημένους τίτλους στο παρελθόν, και σχεδιασμένο από την Aruko χαίρει ήδη αρκετής εκτίμησης σε Ιαπωνία αλλά και Αμερική αφού όχι μόνο κάνει αρκετά καλές πωλήσεις και έχει αποκτήσει εδώ και καιρό αγγλική έκδοση αλλά και λίγο καιρό μετά την προβολή του anime ανακοινώθηκε και live action ταινία.

 

ore2_zpsze7tikob.jpg

 

Τη μεταφορά του στην μικρή οθόνη ανέλαβε το studio Madhouse επιλέγοντας για καπετάνιο τον Asaka Morio που έχει σκηνοθετήσει επίσης δύο από τα πιο πετυχημένα shoujo του στούντιο, το Chihayafuru που έγινε γνωστό λίγα χρόνια πριν αλλά και το Nana που βρίσκεται ανάμεσα στους πιο πολυαναγνωρισμένους τίτλους του είδους του. Με τη Takahashi Natsuko, που στο παρελθόν είχε σημαντική συμμετοχή σε διάφορες γνωστές σειρές, στη σύνθεση της σειράς το στούντιο φαίνεται να επέλεξε αρκετά πετυχημένη συνταγή.

 

Τις φωνές τους στους κεντρικούς χαρακτήρες χαρίζουν τρία σχετικά νέα ανερχόμενα ταλέντα, ο Eguchi Takuya (Hikigaya Hachiman, Hokaze Kon), η Megumi Han (Gon Freecss, Five) και ο Shimazaki Nobunaga (Furuya Satoru, Nanase Haruka) που μέχρι στιγμής έχουν δέσει απόλυτα. Τα τραγούδια της σειράς τραγουδάνε οι TRUSTRICK (OP: Future-Tense Answer) και Local Connect (ED: Where to Find Happiness), το δεύτερο είναι ανάμεσα στα προσωπικά αγαπημένα από αυτή τη σεζόν.

 

 

Η σειρά προβάλλεται κάθε Τετάρτη βράδυ και υπάρχει διαθέσιμη για streaming στο Chruncyroll. 
 

Με μία μικρή αναζήτηση δεν κατάφερα να βρω αντίστοιχο thread αλλά επειδή δεν εμπιστεύομαι ιδιαίτερη την αναζήτηση διαγράψτε το thread αν υπάρχει ήδη.

 

hq4_02_zpsdf3f97a3_01_zpsvieeye0u.png
similar_buttons_02_zpskirgewif.pngsimilar_buttons_03_zps0ek5indu.pngsimilar_buttons_04_zpsenlv7ruh.pngsimilar_buttons_05_zpsha7c8gnr.pngsimilar_buttons_06_zpsbumkym8n.pngsimilar_buttons_07_zpszeek8c4r.pngsimilar_buttons_08_zps81pjmanz.jpg


ySss0UF.jpg


#2 zennith666

zennith666

    Oh boy,more trouble...

  • Members
  • 1,226 posts
  • LocationAthena

Posted 01 June 2015 - 22:06

Η αλήθεια λέει ότι εγώ θυμάμαι εκτενής συζήτηση γι τουτό δω το Anime.Δεν θυμάμαι όμως αν ήταν εδώ ή στο facebook.Δεν βαριέσαι.Το πολύ πολύ τα κάνουν merge.Btw πολύ ωραίο το anime.To περίμενα πολύ μέτριο αλλά χειρίζονται αρκετά ωραία την ιστορια.Είναι αναλαφρή και χαροπή,σου γεμίζει όμορφα το 20λεπτό.


Posted Image


#3 Jorg

Jorg

    πηγκουίνοι

  • Members
  • 1,280 posts

Posted 02 June 2015 - 02:04

Ίσως το πιο γλυκό άνιμε της season, αν και πολλές φορές παθαίνω ζάχαρο με τη yamato και κάποιες ρομαντικές σκηνές (βλέπε αστέρια του τελευταίου επεισοδίου). Ωστόσο οι χαρακτήρες είναι πολύ συμπαθητικοί (ακόμα και η yamato που δε μου είχε κάνει click στην αρχή) και Takeo-Suna bromance da bestest. Ευελπιστώ σε περισσότερο screentime στο μέλλον για τον τελευταίο, αν και ψιλοαναμενόμενο μιας και πάει για 2 cour.


tumblr_mv7en0qUmN1ql1bd6o1_500_zpsf41245

*waving intensifies*


#4 Kai

Kai

    Fluent in sarcasm

  • Review Team
  • 2,722 posts

Posted 02 June 2015 - 10:05

Εγώ θα ήθελα να δω το ζευγάρι να κάνει κάποια πράγματα μόνο τους χωρίς συνοδεία πέρα από τις δοκιμές γλυκών και τα μέλια αλλά είναι συμπαθητικοί οι δυο τους όπως και να έχει. Η σχέση του Takeo με τον Suna είναι πολύ καλή, το τελευταίο επεισόδιο μου άρεσε περισσότερο από τα προηγούμενα, ελπίζω να συνεχίσει ανοδικά.

 

zennith κι εγώ μπερδεύτηκα, είχα την εντύπωση ότι είχε πετύχει μια συζήτηση εδώ αλλά δεν κατάφερα να βρω αντίστοιχο thread.


ySss0UF.jpg




Also tagged with one or more of these keywords: spring 2015, Madhouse, shoujo, comedy, romance