Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Anime vs Manga
Posted 01 December 2006 - 02:19

Posted 10 February 2007 - 16:15
Το anime ειναι πιο ολοκληρωμενο σαν εμπειρια, εχοντας την μουσικη, την κινηση, την ταχυτητα, τιε εκφανσεις των συναισθηματων.
Γενικα ειναι ενα πιο ολοκληρωμενο οπτικοακουστικο συνολο με δυναμικη.
...με καλύπτει πλήρως η άποψη του φίλου mcgraf!

Posted 23 February 2007 - 00:01
Όλο ακούω να λένε ....και που να διαβάσεις το manga...στο manga το εξηγεί καλύτερα...στο manga είναι καλύτερη η μάχη....αυτό δεν το έδειξε στο manga, πάλι filler βάλανε.... και άλλα τέτοια.
Από εσάς που έχετε διαβάσει το manga και έχετε δει και το anime μίας σειράς πείτε μου τι σας άρεσε περισσότερο στο manga από ότι στο anime.

''Πλημμυρισμένος από οργή και απελπισία,καβάλησε το Ροχάλλορ,το μεγάλο του άλογο. Διέσχισε το Ντορ-νου-Φάουγκλιθ σαν άνεμος μέσα στη σκόνη και όσοι είδαν την επίθεσή του το έβαλαν στα πόδια.Κι έφτασε στις πύλες της Άνγκμπαντ και σάλπισε το βούκινό του,χτύπησε τις μπρούτζινες πόρτες και προκάλεσε τον Μόργκοθ να βγει να πολεμήσουν.'' Το Σιλμαρίλλιον
My AMV in animemusicvideos.org

Posted 23 March 2007 - 11:46

-It's the first day of the rest of your life...
Posted 03 April 2007 - 03:49
Ο μόνος λόγος που έχω κόψει τα manga αυτό τον καιρό είναι λόγο του λίγου χρόνου που διαθέτω αυτό τον καιρό #@%&* διπλωματική ^&^(*( .. ναι τεσα στο θεμα μας
ΓΙΑΤΙ MANGA :
1) Τα manga συνήθως απευθύνονται σε ποίο ώριμο κοινό έτσι στα manga δεν πέφτει η λογοκρισία στην βία, στο γυμνό, και στην γλώσσα που χρησιμοποιείται που πέφτει στα anime (εκτός άμα βάλει το χεράκι της καμιά tokyopop και θέλει να το προώθηση το manga σε καμία Αμερική )και έτσι παρουσιάζονται ακραίες καταστάσεις και συμπεριφορές που δύσκολα θα δεις ακόμα και σε OVA. Επίσης πιάνονται θέματα που ακόμα και αν τα έβλεπες σε anime δεν θα ήταν στην ίδια ένταση και γενικότερα υπάρχει μεγαλύτερη ελευθερία στην έκφραση του mangaka , έτσι όσοι δεν διαβάζουν mamga μένούν μακριά από κάποιες κορυφαίες δουλείες ή στην καλύτερη περιορίζονται σε κάποιο κακοποιημένο ή και πετσοκομμένο anime .
2) Υπάρχει περισσότερος χρόνος και χώρος για να παρουσιαστεί η εξέλιξη ενός χαρακτήρα , ενώ ταυτόχρονα βλέπεις και τις σκέψεις και όχι μόνο πώς αντιδρά στις καταστάσεις και τι λέει όπως στα anime πράμα που είναι αρκετά βοηθητικό για να καταλάβεις κάποιόν χαρακτήρα και να ταυτιστείς περισσότερο μαζί του, αντίστοιχος χρόνος δίνεται και στην πλοκή με αποτέλεσμα να καταλαβαίνεις και να εμβαθύνεις περισσότερο, μπορεί να υπάρχουν σκηνές που δεν υπάρχουν στο anime γιατί θεωρήθηκαν λιγότερο σημαντικές ή να έχουν αφαιρεθεί ολόκληροι χαρακτήρες από το story στο anime, ωστόσο όλα αυτά δίνουν μία καλύτερη εικόνα . Σε ακραίες αλλά όχι σπάνιες περιπτώσεις που θέλουν να τελειώσουν το anime και το manga δεν έχει τελειώσει ακόμα φτιάχνουν ένα ότι να είναι τέλος που μπορεί να μην εξηγεί και τπτ ή να μην ικανοποιεί . Έτσι για οποίων θέλει το κάτι παραπάνω σε μια σειρά το αντίστοιχο manga είναι must.
3) +1 Ένα λόγο έχουν όσοι τους αρέσει το ασπρόμαυρο σαν αισθητική και κατανοούν κάποια από τα καλά του ^^
Βέβαια τα παραπάνω ίσος να μην φαίνονται και πολύ σε σειρές μπαμ-μπουμ ξύλο do θάνατος παντού όπως naruto bleach one pice …. Το πιάσατε το νόημα φαντάζομαι …
Posted 04 June 2007 - 19:16
Posted 04 June 2007 - 23:30
Posted 05 June 2007 - 03:04

Posted 05 June 2007 - 03:57
Ακόμα δεν μπορώ να ξεχάσω την αίσθηση που μου πέρασε το Hellsing όταν το διάβασα.
Αλλά γενικότερα διαφορετική η αίσθηση που προσφέρει το ένα σε σχέση με το άλλο και ειδικότερα ανίμε που δεν προέρχονται από μάνγκα.

Posted 05 June 2007 - 10:34
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||
Posted 05 June 2007 - 12:31
Δεν ψηφίζω γιατί δεν ξέρω τι να διαλέξω, απλά αν ρωτήσω, υπάρχει σειρά που πρώτα έγινε anime και μετά manga;
Eureka 7 was first an anime, so was Suzumiya Haruhi no Yuutsu and Full Metal Panic. I'm sure that if I search a bit, i'll find some more though it is rare and happens only with the MOST successfull anime.

Posted 05 June 2007 - 13:29
Άρα γενικά από άποψη ποιότητας, ιστορίας, πληρότητας το manga είναι καλύτερο. Απλά θέλει χρόνο και κουράγιο : για σκέψου να διάβαζες το Naruto...αν και για να δω τα 150 επεισόδια (τόσα άντεξα) χρειάστηκε χρόνος. Τώρα απλά περιμένω κάθε 2η βδομάδα ένα καινούργιο chapter και η αίσθηση μου αρέσει πολύ περισσότερο.
Posted 06 June 2007 - 00:00
κυριε κυριεεμμμ δυσκολο ..
αλλα θα πω ανιμε
γιατι η οπτικοακουστικη ιδιοτητα των ανιμε
τα κανει πιο ευκολα
θα ηθελα να αναδιατυπωσω
το εντυπο manga το προτιμω στο χαλαρο

τωρα σε ηλεκτρονικη μορφη δεν το αντεχω ( το manga )

Μην ακολουθείς το μονοπάτι.
Πήγαινε εκεί που δεν υπάρχει μονοπάτι και άφησε τα ίχνη σου.
Posted 11 June 2007 - 23:56
κυριε κυριε
θα ηθελα να αναδιατυπωσω
το εντυπο manga το προτιμω στο χαλαροαπο το ανιμε
τωρα σε ηλεκτρονικη μορφη δεν το αντεχω ( το manga )
και ομως για καλυτερη μεταφραση συνηθως τα scanlations ειναι πιο πιστά παρά τα πετσοκοψήματα από εταιριες τυπου Viz και Darkhorse.
Τα μανγκα διαβάζονται (με εξαιρεση αυτά τυπου GITS, Appleseed κλπ) στην οθονη ανετα, μιας και δεν εχουν πολυ κειμενο. Το προβλημα ειναι στα δυτικά κόμικς
αν ειναι παντως καλος ο τιτλος και καλοσκαναρισμενος και καλομεταφρασμενος, δεν εχω προβλημα να τον διαβασω ηλεκτρονικά. Πιο πολλες φορες τα ματια μου βγαινουν οταν εχω το μανγκα σε εντυπη μορφη, παρα στο PC.