Κεφάλαιο Δεύτερο
Ο ντετέκτιβ και ο γιατρός
Δεν είχε έρθει ακόμα το βράδυ όταν συνέβη. Το θυμάμαι καλά, γιατί, ακολουθώντας τις οδηγίες του φίλου μου, είχαμε βγει και οι δύο έξω από την έπαυλη κόβοντας βόλτες στα μονοπάτια του βάλτου. Ο φίλος μου έλεγε ότι χρειαζόταν λίγο χρόνο στην ηρεμία της εξοχής ώστε να βάλει σε μια σειρά τα στοιχεία που είχε βρει παρότι επέμενε ότι δεν ήταν προς το παρόν απαραίτητο να μάθω τι ακριβώς ήταν αυτά. Αλλά, για να είμαι ειλικρινής, δεν σκεφτόμουν τα στοιχεία εκείνη την στιγμή. Η αλήθεια είναι ότι δεν ένιωθα καθόλου καλά με την όλη κατάσταση. Εννοώ, το να αφήσουμε έναν άνθρωπο να πεθάνει αβοήθητος ήταν πάρα πολύ για να το χωνέψω.
"Τι σε ενοχλεί;", ρώτησε τελικά ο φίλος μου βλέποντας με μάλλον σκεπτικό.
"Δεν μου αρέσει αυτό που γίνεται εδώ.", απάντησα.
"Το καταλαβαίνω, Γουάτσον. Είσαι γιατρός και δουλειά σου είναι να σώζεις ζωές και όχι να τις καταδικάζεις."
"Και εσένα το ίδιο. Από πότε αφήνουμε ανθρώπους να πεθάνουν χωρίς να κάνουμε τίποτα απολύτως για να το σταματήσουμε, Χολμς; Δεν το... συνηθιζουμε."
"Όχι, δεν είναι μέσα στα ενδιαφέροντά μας. Αλλά ήταν εντολή του εργοδότη μας να λύσουμε την επικείμενη δολοφονία του και, αν θυμάμαι καλά, ούτε να αγνοούμε τις εντολές του εργοδότη μας είναι μέσα στα ενδιαφέροντά μας."
Γύρισα και κοίταξα τον βάλτο δίχως να έχω διάθεση να συνεχίσω την κουβέντα.
"Εξάλλου Γουάτσον, εάν πρόσεχες λίγο περισσότερο θα συνειδητοποιούσες ότι δεν θα μπορούσαμε να σώσουμε τον εργοδότη μας. Βρισκόμασταν επί τετελεσμένων γεγονότων κατά πάσα πιθανότητα από την στιγμή που η άμαξα μας μπήκε στους βάλτους."
Γύρισα και κοίταξα τον φίλο μου λιγάκι απορημένος, όμως σύντομα κατάλαβα.
"Θες να πεις ότι-"
"Ακριβώς, Γουάτσον. Γιατί κάποιος να μην θέλει να αποτρέψει την ίδια του την δολοφονία; Στοιχειώδης λογική, αγαπητέ μου!"
Εκείνη την στιγμή ακούσαμε γρήγορα βήματα στα λασπόνερα του βάλτου και μπροστά μας εμφανίστηκε ένας κοντός καμπουριαστός γέρος με πυκνά άσπρα φρύδια και δραστήρια καστανά μάτια.
"Εσείς θα είσαστε ο κύριος Μάιλς. Συμβαίνει κάτι;", ρώτησε ο φίλος μου.
"Κύριε Χολμς! Δόκτορα Γουάτσον! Πρέπει να επιστρέψετε γρήγορα στην έπαυλη! Ο λόρδος Μόρτιμερ έπεσε κάτω ξερός την ώρα που συζητούσε! Χρειαζόμαστε επειγόντως τις υπηρεσίες σας!"
Έκανα να τρέξω αλλά το χέρι του φίλου μου στο ώμο με σταμάτησε.
"Ξέρεις ότι δεν θα καταφέρεις να κάνεις τίποτα απολύτως, έτσι Γουάτσον; Μην βιάζεσαι. Κάτι μου λέει ότι και σε μια εβδομάδα να επιστρέφαμε στην έπαυλη κανείς δεν θα είχε φύγει."
Έπειτα ο φίλος μου στράφηκε στον επιστάτη.
"Κύριε Μάιλς, φαίνεται ότι έρχεται καταιγίδα.", είπε δείχνοντας τον ολοένα και πιο μαύρο ουρανό. "Πείτε στον Σεμπάστιαν να πάει τον λόρδο Μόρτιμερ στα δωμάτια του. Έπειτα, αφού επιστρέψουμε, θα σφραγίσετε όλες τις εξόδους της έπαυλης και θα σταθείτε φρουρός από έξω μέχρις ότου σας πω εγώ και μόνο εγώ να κάνετε αλλιώς. Έγινα κατανοητός;"
Ο επιστάτης έμεινε για μερικά δευτερόλεπτα ακίνητος και έπειτα έγνεψε καταφατικά πριν εξαφανιστεί και πάλι στους βάλτους.
"Θα τον αφήσεις απ'έξω; Είναι φανερό ότι είναι μπλεγμένος.", είπα στον φίλο μου.
"Όχι, Γουάτσον, η συμπεριφορά και οι αντιδράσεις του υποδεικνύουν ότι ξέρει, όχι ότι είναι μπλεγμένος. Το γεγονός ότι ήρθε τρέχοντας ως εδώ σε μια απέλπιδα προσπάθεια να σώσει τον αφέντη του δείχνει ότι, αν μη τι άλλο, νοιάζεται για αυτόν. Όπως και να έχει, θα είναι καλύτερα να μην τον έχουμε στα πόδια μας γιατί μπορεί να βάλει το συναίσθημα πάνω από την λογική και να μας προκαλέσει προβλήματα. Αλλά τώρα ήρθε η ώρα να εμφανιστούμε. Εγώ για να παίξω λίγο θέατρο, the Globe way, και εσύ γιατί έχεις ένα πτώμα να εξετάσεις."
Ακολούθησα τον φίλο μου χωρίς πολλές κουβέντες. Αν και ανησυχούσα, γεγονός ήταν ότι δεν είχε κάνει πολλές φορές λάθος στο παρελθόν, οπότε δεν είχα λόγο να μην τον εμπιστευτώ τώρα.
---------------------------------------------
1 ) OdyMonaxos - Kenshiro (Hokuto no Ken)
2 ) Babba - Ryonosuke Uryu (Fate/Zero)
3 ) Vagelio - Tarou A. Priapus (Priapus)
4 ) Fallen Mpougatsa - Kaisar Lidfard (Shingeki no Bahamut)
5 ) The Gunsmasha - Sakamoto (Sakamoto desu ga?)
6 ) Black Kaiser - Urahara Kisuke (Bleach)
7 ) Kalamaris - Furudo Erika (Umineko no naku koro ni)
8 ) John Crabs - Mr Satan (Dragon Ball series)
9 ) Zane - Gandharva (Kubera)
10) Black Rock - Okosan (Hatoful Boyfriend)
11) Lord Leon - Korosensei (Assassination Classroom)
12) Takayama Yuichi - Nishijou Takumi (Chaos;Head, τo VN, όχι το anime, αυτό είναι σκουπίδι και κάνουμε πως δεν υπάρχει.)
13) Ghostprince - JOHHJJ JOJOH HJJ (Terra Formars)
14) Keito - Paprika (Paprika)
15) Mika.siam - Hikigaya Hachiman (My teen romantic comedy SNAFU)
16) Kamui - Pegasus (Oyasumi Punpun)
17) demonicMC - Jotaro Kujo (JoJo's Bizzare Adventure)
18) zennith666 - Favaro Leone (Shingeki no Bahamut:Genesis)
19) Jorg - Adolf Reinhard (Terra Formars)
20) Fandom - Abe (Kuso Miso Technique)
21) The Tragic Prince - Frederica Bernkastel (Umineko no naku koro ni)
22) πίου-πίου - Sebastian Michaelis (Kuroshitsuji)
23) Theodore - Kuranosuke Koibuchi (Kuragehime)
24) Mad Hatter - Shun Kurosaki (yu-gi-oh Arc-V)
---------------------------------------------

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Osama Bin Laden: 09 Δεκέμβριος 2014 - 14:52