Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
* * * * * 1 votes

Akatsuki no Yona

akatsuki no yona princess yona historical fantasy drama romance supernatural adventure comedy

  • Please log in to reply
42 replies to this topic

#1 Utaku

Utaku

    Tuturuu!!!

  • Members
  • 166 posts

Posted 06 October 2014 - 22:53

Akatsuki no Yona  / 暁のヨナ

 

 

Genre: Action, Adventure, Comedy, Drama, Fantasy, Historical, Romance, Supernatural 

 

Starts: 7 Οκτωβρίου 2014\

 

based on manga

 


akatsuki_no_yona.jpg

 

Η Yona, η μοναδική πριγκίπισσα του βασιλείου, κάτω από την αγάπη και τη φροντίδα του πατέρα της, ζει μια ανέμελη και πολυτελή ζωή, όπως άλλωστε αρμόζει σε κάθε σωστή πριγκίπισσα. Κοντά της έχει τον παιδικό της φίλο Hak, που πάντα την προστατεύει, καθώς και τον ξάδερφό της Soo-won, με τον οποίο είναι τρελά ερωτευμένη. Όταν, όμως, στα 16α γενέθλιά της ο άνθρωπος στον οποίο τόσα χρόνια είχε τυφλή εμπιστοσύνη προδίδει τον πατέρα της αλλά και την ίδια, καλείτε να ξυπνήσει από τον ονειρεμένο της κόσμο, να ωριμάσει και να πάρει τη ζωή στα χέρια της. Ο Hak, πάντα πιστός δίπλα της, την ακολουθεί και μαζί ξεκινάνε το ταξίδι για μια νέα ζωή…

 

Youtube Video
    
Youtube Video

 

Νομίζω η είδηση της χρονιάς για μένα, ήταν ότι το Akatsuki no Yona θα γίνει anime! Το manga σίγουρα είναι ένα από τα πολύ αγαπημένα μου. Η πλοκή του είναι ιδιαίτερη και ενδιαφέρουσα και σε κερδίσει τόσο στις ρομαντικές σκηνές, όσο και στις σκηνές δράσης! Η Yona είναι ένας χαρακτήρας που ενώ στην αρχή φαίνεται να ζει στο δικό της συννεφάκι, γρήγορα σε κάνει να την αγαπάς και να τη θαυμάζεις! Οι υπόλοιποι πρωταγωνιστές, επίσης, παρουσιάζουν αρκετό ενδιαφέρον. Είναι ξεχωριστοί, με διαφορετικούς χαρακτήρες και βιώματα, αλλά καθώς τους γνωρίζεις, δε μπορείς να μη συμπαθήσεις τον ένα πιο πολύ από τον άλλο! Γενικότερα, ακόμα και οι δευτερεύοντες χαρακτήρες της ιστορίας είναι τόσο προσεγμένοι που σίγουρα κανείς δε θα σου περάσει αδιάφορος! Τέλος, η ιστορία πιστεύω είναι ένας όμορφος συνδυασμός δράσης, περιπέτειας, με πινελιές ρομαντισμού αλλά και γέλιου, όλα διαδραματιζόμενα σε μια άλλη εποχή, με ένα τρόπο που σίγουρα δε σε αφήνει αδιάφορο! Ελπίζω το anime να μην απογοητεύσει και να είναι το ίδιο όμορφο με το manga, γιατί όχι και περισσότερο!!!

 

Cast:

Chiwa Saito as Yona

Tomoaki Maeno as Soon Hak

Yūsuke Kobayashi as Soo-won

Hiro Shimono as Zeno

Junichi Suwabe as Jeha

Junko Minagawa as Yun

Masakazu Morita as Kija

Nobuhiko Okamoto as Shin-a

 

 

Spoiler: Κάτι γλυκό για να σας φτιάξει τη μέρα!!! :wooi2: 

Edited by Utaku, 06 October 2014 - 22:53.

tumblr-static-1ngsil503zesk8s48o480gsg0-
...My anime, manga and dorama lists!!!


#2 Vagelio

Vagelio

    Derp

  • Review Team
  • 1,231 posts

Posted 08 October 2014 - 03:19

Χλιαρό σχετικά το πρώτο επεισόδιο, αλλά με έκανε να έχω expectations ως προς το character development της πριγκιπέσας. Η σειρά πως φέρεται στους αρσενικούς της χαρακτήρες; Ελπίζω να μην είναι χαρεμοειδές.


Posted Image
Inspiration strikes when I'm actually trying to do my homework.


#3 Kai

Kai

    Fluent in sarcasm

  • Review Team
  • 2,722 posts

Posted 08 October 2014 - 10:29

Τη σειρά δε σχεδίαζα να τη δω αλλά υπήρχε αρκετός ενθουσιασμός στο ίντερνετ μετά την ανακοίνωση του άνιμε και αποφάσισα να της δώσω μια ευκαιρία (πάλι καλά που κατάφερα να αποφύγω σποιλερς). Το πρώτο επεισόδιο είχε κάποια ανησυχητικά σημάδια ξεκινώντας από μικρές λεπτομέρειες όπως το άχαρο και άχρηστο info dump πρώτα για τον Huk από τον βασιλιά και μετά για τον Soo-Won καθώς έτρεχε χαρωπά η πριγκίπισσα που άνετα θα μπορούσε να γίνει φυσιολογικά κατά τη διάρκεια του επεισοδίου και τις ανησυχίες για το κόκκινο μαλλί (ο άλλος είχε πράσινα στο OP, seriously) μέχρι την εισαγωγή που μας ενημερώνει ότι μπορούμε να περιμένουμε τον πιο badass χαρακτήρα της με το obligatory αγορέ κούρεμα -σύμφωνα με το opening- για να υπογραμμίσουμε το αντίο στον παλιό εαυτό, πιθανότατα θα δουλεύει και ως μεταμφίεση αλλά anyway.

 

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί μονίμως η βάση ενός χαρακτήρα, συγκεκριμένα μιας πριγκίπισσας πρέπει να είναι το κλασσικό κακομαθημένο, αθώο κοριτσάκι, πλέον μου φαίνεται πολύ φθηνό κόλπο για να τονιστεί η απότομη αλλαγή.

Spoiler:

 

Γενικά θέλω να δω πώς θα εξελιχθεί στη συνέχεια αλλά μέτρια πράγματα στο πρώτο επεισόδιο.


ySss0UF.jpg


#4 Utaku

Utaku

    Tuturuu!!!

  • Members
  • 166 posts

Posted 08 October 2014 - 13:11

Ελπίζω να μην είναι χαρεμοειδές.

Θα προσπαθήσω να απαντήσω χωρίς να κάνω σπόιλερ...Συνήθως με ενοχλούν τα χάρεμ αλλά μέχρι εκεί που έχει μεταφραστεί το manga τουλάχιστον, δε μου έχει δώσει την εντύπωση ότι το πάει προς τα κει. Γενικά θα μπορείς να πεις ότι χαρεμίζει με την έννοια ότι αυτοι οι 4 για κάποιο λόγο ακολουθούν τη Yona αλλά εκτός από το γλυκανάλατο πρώτο επεισόδιο γενικότερα η σειρά δεν εστιάζει σε τέτοια.


tumblr-static-1ngsil503zesk8s48o480gsg0-
...My anime, manga and dorama lists!!!


#5 Kamui

Kamui

    Degenerate aristocrat

  • Members
  • 615 posts
  • LocationRealm of perdition

Posted 12 October 2014 - 13:23

Εκτρωματικό το μεγαλύτερο μέρος του πρώτου επεισοδίου, χωρίς να χρειάζονται πολλές αναφορές. Χλιαροί διάλογοι, ελεϊνό χιούμορ, εμετική πρωταγωνίστρια, ανούσια τα υπόλοιπα πρόσωπα. Ήμουν έτοιμος να το κλείσω αλλά μετά έβαλε και λίγη νταρκίλα και ανέβηκε το σασπένς, οπότε φοβάμαι ότι μπορεί να το συνεχίσω λίγο ακόμα.


Edited by Kamui, 12 October 2014 - 13:23.

O6rrvsU.jpg


#6 iristella

iristella

    Heelchou!

  • Administrators
  • 10,437 posts

Posted 12 October 2014 - 13:51

 Αt first i was like : :hi:
Βut then shit got real. :scared:  

That escalated quickly.

Συμφωνώ με το ότι η βάση φαινόταν αρχικά να είναι generic αλλά ομολογουμένως το ότι ο Soon Woo ήταν έτοιμος να εκτελέσει την ηρωίδα μου κέντρισε το ενδιαφέρον. Δεν μιλάμε για "θα σε κρατήσω ζωντανή for old times sake" δεν μιλάμε για " θα σε παντρευτώ με το ζόρι" μιλάμε για ψυχρή απόπειρα δολοφονίας. Στην διάρκεια του επεισοδίου βλέπουμε ότι η πρωταγωνίστρια ζει σε κατάσταση blissful ignorance και υπονοείται σε αρκετά σημεία τόσο στην άρνηση του πατέρα της να παντρευτεί τον Soon Woo παρά το ότι φαινομενικά ήταν ο τέλειος υποψηφιος, όσο και στο πώς τον κατηγορούσε για δειλία πράγμα που αποδείχτηκε foreshadowing.  Μου άρεσε το πώς τονίστηκε ότι η προδοσία αυτή δεν επηρέασε μόνο την Yona αλλά και τον Hak που θεωρούσε τον Soon - Woo φίλο του. Η σειρά αφιέρωσε χρόνο να δείξει την φιλία μεταξύ των δύο χαρακτήρων πράγμα που είχε impact στην ξαφνική αποκάλυψη.

Γενικά μιλώντας δεν το θεωρώ κακό πρώτο επεισόδιο. Σαφώς και είχε κάποια περιθώρια βελτίωσης αλλά άφησε κάποια στοιχεία τα οποία προξενούν το ενδιαφέρον (πχ την καταγωγή της πριγκήπισσας).



#7 Vagelio

Vagelio

    Derp

  • Review Team
  • 1,231 posts

Posted 14 October 2014 - 19:59

Προς το τέλος του δεύτερου επεισοδίου ξαναέδειξε την πριγκιπέσα στην μελλοντική badass κοντότριχη εκδοχή της, αλλά αντί να πωρωθώ και να fangerlιάσω με το five-bishounen στρατό της με έπιασαν τα γέλια γιατί ένιωσα την σειρά να μου φωνάζει "μην το ντροπάρεις, δες πόσο σκληρή και κουλ γίνεται μετά!".

Μου αποπνέει την αύρα τυρένιου adventure-fantasy anime της δεκαετίας του 90 για κάποιο λόγο. Δεν ξέρω γιατί συμβαίνει αυτό, μάλλον έχει να κάνει με την εξέλιξη της πλοκής.


Posted Image
Inspiration strikes when I'm actually trying to do my homework.


#8 Kai

Kai

    Fluent in sarcasm

  • Review Team
  • 2,722 posts

Posted 14 October 2014 - 22:38

Spoiler:

ySss0UF.jpg


#9 Itachi Akatsuki

Itachi Akatsuki

    Anime Master

  • Members
  • 1,740 posts

Posted 05 January 2015 - 19:27

Το ειδε κανενας ολοκληρο τελικα?Το κατεβασα χωρις να το πολυσκεφτω οποτε θα το κοιταξω σιγουρα...Απλως i want to know what to expect :P


mushishi_signature_by_rhearatite-d4jj2om


#10 Kai

Kai

    Fluent in sarcasm

  • Review Team
  • 2,722 posts

Posted 05 January 2015 - 20:13

Το παρακολουθώ αλλά προσωπικά συνεχίζει να μη με ενθουσιάζει, έχει γίνει απλώς μέρος της ρουτίνας και δεν ξέρω πώς θα είναι αν δεις όλα τα επεισόδια μαζεμένα. Επίσης η ιστορία προχοράει σχετικά αργά, είμαστε στο 12ο επεισόδιο και η Γιόνα έχει στρατολογήσει μόλις τα 3 από τα 5 μπισόνεν του OP με τα κομμάτια για τις "πολιτικές δολοπλοκίες" να είναι ελάχιστα. Ίσως ήταν κάπως καλύτερο αν είχε επικεντρωθεί στο τελευταίο και δεν κυνηγούσαμε απογόνους δράκων και προσπαθούσαμε να προσθέσουμε κακογραμμένο shiptease εδώ κι εκει. Μέτρια πράγματα με άλλα λόγια, ξεκίνησέ το με επιφύλαξη αν είναι στα σχέδιά σου.


ySss0UF.jpg


#11 Itachi Akatsuki

Itachi Akatsuki

    Anime Master

  • Members
  • 1,740 posts

Posted 05 January 2015 - 21:35

Α, καλα οτι ναναι :P Ειδα 12 επεισοδεια και ορμιξα κατευθειαν, νομιζα οτι ηταν finished, δεν το τσεκαρα καν!
Αν ειναι οντως μετριο το φτανω μεχρι το τελευταιο που εχει βγει και βλεπουμε...Αν και δεν βλεπω καποιο αλλο ongoing αυτο τον καιρο οποτε ισως να ειναι η ευκαιρια του.Θα δειξει.
Θενκς for the info Kai!


mushishi_signature_by_rhearatite-d4jj2om


#12 Alpasar

Alpasar

    Anime Newbie

  • Members
  • 157 posts

Posted 06 January 2015 - 16:10

Σχετικά καλό είναι, απλά κυλάει πάρα πολύ αργά η ιστορία... όπως είπε και η Kai έχει φτάσει στο 12 επεισόδιο και έχει μαζέψει μόλις τα 3/5 της ομάδας. Πότε θα τα μαζέψει όλα και πότε θα ξεκινήσει η μάχη κατά του βασιλιά; Δεν ξέρω πόσα επεισόδια θα το κάνουν ελπίζω μόνο να μην το πασαλείψουν στο τέλος.


Posted Image

#13 Itachi Akatsuki

Itachi Akatsuki

    Anime Master

  • Members
  • 1,740 posts

Posted 06 January 2015 - 17:38

Χμμμ...Προεχουν αλλα τωρα, θα το δω ομως...Ελπιζω να καλυτερεψει μετα λοιπον!


mushishi_signature_by_rhearatite-d4jj2om


#14 Aena

Aena

    Anime Freak

  • Members
  • 284 posts
  • LocationUp in the sky searching for the brightest star

Posted 08 January 2015 - 22:42

13 επεισόδιο... υποθέτω ότι είναι η ιστορία που εξελίσσεται τόσο αργά και όχι η διάρκεια του επεισοδιου καθ' αυτού.. κάθε φορά που τελειώνει λέω απο μέσα μου "αντε τώρα να βγει το επόμενο"... Στην αρχή μου άρεσε το γεγονός ότι έδωσαν χρόνο για να δείξουν την σχέση μεταξύ Yona, Hak, Soo-won, αλλα νομίζω ότι τώρα τραβιέται πολύ το πράγμα. Ελπίζω να μη τα χώσουν όλα μαζί στο τέλος. Βέβαια ίσως ο πόλεμος εναντίον του βασιλιά γίνει σε δεύτερη σεζον.. δε ξέρω.

Πάντως μου αρέσει το opening του! :)


30w46c0.jpg


#15 ice_hime

ice_hime

    and the livin's (not) easy

  • Moderators
  • 1,396 posts

Posted 20 January 2015 - 16:17

Blue is the miracle of the universe !!!!

Spoiler: ep 14

 

Αν και άρχισε πολύ μέτρια για μένα η σειρά , μετά τα επεισόδια με kija ανέβηκε πολύ και τώρα είναι ίσως το μόνο anime που το βλέπω αμέσως μόλις βγει.Τώρα για το ότι πάει αργά αρχικά να πω οτι πάει καρμπόν με το manga και μάλλον το πάνε για πολυ περισσότερο απο 25 επεισόδια από οτι μου λένε όσοι διαβάζουν το manga και σύμφωνα με το παρακάτω trailer

Spoiler: ep14+





Also tagged with one or more of these keywords: akatsuki no yona, princess yona, historical, fantasy, drama, romance, supernatural, adventure, comedy