Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
* * * * * 2 votes

Yamishibai: Japanese Ghost Stories

Studio Ilca Summer 2013 Summer 2014 Horror jizzed in mah pants 2x episodes Tv Series

  • Please log in to reply
10 replies to this topic

#1 iristella

iristella

    Heelchou!

  • Administrators
  • 10,437 posts

Posted 16 July 2014 - 18:53

rw7IgYG.jpg

 

Φανταστείτε την παρακάτω εικόνα. Είναι καλοκαιράκι, ένα ήρεμο και ζεστό βράδυ, με το αεράκι να χαμηλώνει την θερμοκρασία κάπως από μία ζεστή μέρα και μία γενικότερη ατμόσφαιρα χαλάρωσης. Τι λείπει από αυτήν την εικόνα; Μία διασκεδαστική και σύντομη ιστορία τρόμου. Αυτόν ακριβώς τον σκοπό επιτελεί και ο συγκεκριμένος τίτλος από το Studio Ilca.H πρώτη season ολοκληρώθηκε πέρισυ το καλοκαίρι με δεκατρία επεισόδια και φέτος ξεκίνησε η δεύτερη υποθέτω με τον ίδιο αριθμό επεισοδίων. Τα τετράλεπτα επεισόδια σκηνοθετεί ο Τοmoya Takashima.

BVGqiZN.gif
*Banzaiiii! (aka hooray/long life) - ή και όχι*

 

Η σειρά επικεντρώνεται κυρίως από urban legends, ιστορίες διαδεδομένες στην Ιαπωνική κουλτούρα και αποτελούν μέρος της καθημερινότητάς. Κάτι ανάλογο με τους ανάλογους αστικούς μύθους για κροκόδειλους στους υπόνομους, για κατσαρίδες σε μαλλιά για ίσκιους , πνεύματα και φαντάσματα που συναντάμε στην χώρα μας και στον δυτικό κόσμο γενικότερα. Βέβαια μία σημαντική πολιτισμική διαφορά είναι το ότι οι δικές μας ιστορίες έχουν μία πιο " Πρόσεχε και μην κάνεις βλακείες" προσέγγιση ενώ οι Ιαπωνικές ιστορίες και κατά αναλογία και οι ιστορίες που παρακολουθούμε στο Yami Shibai ακολουθούν την λογική " Μην πας ΠΟΤΕ στην Ιαπωνία. Ακόμη καλύτερα φύγε από τον πλανήτη".

zDqJ5Vg.gif

Η σειρά δεν ακολουθεί το στυλ του πλούσιου gore με focus στους βίαιους θανάτους και τα άντερα όπως για παράδειγμα βλέπουμε σε σειρές τύπου corpse party και Another. Με το λιτό και - ας το παραδεχτούμε - low budget animation της παραπέμπει σχεδόν σε εικονογραφημένο βιβλίο τρόμου, με την ένταση και το μυστήριο να έχουν μεν μία απλότητα στα όρια της αφέλειας από την άλλη ενίοτε να προκαλούν μία ανατριχίλα λες και μιλάνε στους κρυφούς παιδικούς μας τρόμους. Και αυτή είναι και η κατεύθυνση που ακολουθεί η σειρά. Όπως είπα και πριν είναι ο τύπος ιστοριών που θέλει να ακούει κανείς ενώ συζητάει ήρεμα με μία παρέα και προσπαθούν να κοψοχολιάσουν ο ένας τον άλλο (και όλως τυχαίως ο τρόπος με τον οποίο οι περισσότερες ιστορίες τρόμου ξεκινάνε. Irony?). Οπότε για ένα quick fix τρομάρας με σύντομα αυτοτελή επεισόδια είναι η κατάλληλη επιλογή.

Anidb | ANN | Official Site


HHJS89M.gif


 



#2 Hajime_Saito

Hajime_Saito

    ドS

  • Moderators
  • 2,136 posts

Posted 16 July 2014 - 20:46

Εναλλακτικός τίτλος:
 
  -Inagawa Junji ~ The Animation-

tumblr_ms46vmBotl1rcwfsgo1_500.gif

Ο συνδυασμός Καλοκαίρι + Ιστορίες με φαντάσματα (Kaidan) υπάρχει στην Ιαπωνία εδώ και εκατοντάδες χρόνια. Άλλοι λένε ότι έχει να κάνει με το Obon και άλλοι απλά για να δροσιστούμε από τον φόβο μας τις ζεστές καλοκαιρινές βραδιές.
 
Ήταν ευχάριστη έκπληξη που ένα από τα αγαπημένα μου anime του 2013 επέστρεψε και φέτος, (με χειρότερο ending theme.) και ελπίζω να συνεχιστεί αυτή η παράδοση και τα επόμενα χρόνια.
Οπτικά προσπαθεί να μας δώσει την αίσθηση ότι παρακολουθούμε Kamishibai εξου και το λιτό animation, αν και εδώ που τα λέμε προτιμώ να βλέπω καλοσχεδιασμένα κινούμενα κομμάτια χαρτί όπως παρουσιάζονται εδώ από το third rate animation που συνήθως έχουν άλλες σειρές μικρής διάρκειας.


LfNX0dh.png


#3 iristella

iristella

    Heelchou!

  • Administrators
  • 10,437 posts

Posted 16 July 2014 - 22:50

Πάντα θεωρούσα ότι το καλοκαιράκι τραβάει τα horror stories, αλλά το post σου είναι πολύ διαφωτιστικό.

Ps. Τα gifakia από αυτήν την σειρά είναι mini heart attacks αν τα χρησιμοποιήσει καποιος σωστά.



#4 iristella

iristella

    Heelchou!

  • Administrators
  • 10,437 posts

Posted 28 July 2014 - 14:40

Το τέταρτο επεισόδιο πραγματικά ήταν ο ορισμός του jump scare. Τινάχτηκα σε κανά δυο φάσεις εκεί με την πόρτα και το παράθυρο. Πράγμα εντυπωσιακό για ένα τετράλεπτο animation.

Yπάρχει κάποια πληροφορία για το urban legend από το οποίο προέρχεται το wall woman? Ή είναι fiction εξ ολοκλήρου;



#5 Itachi Akatsuki

Itachi Akatsuki

    Anime Master

  • Members
  • 1,740 posts

Posted 28 July 2014 - 18:22

Μολις τωρα ειδα μονορουφι εννοειται την πρωτη season του Yami Shibai.
Παρα πολυ καλο, πραγματικα.Ναι, εννοειται ειναι low budget κλπ αλλα οι ιστοριες του πιστευω πως ειναι πολυ καλοφτιαγμενες!
Αφηνω τα οσα επεισοδεια εχει μεχρι στιγμης η 2η season για να τα δω αυριο!


mushishi_signature_by_rhearatite-d4jj2om


#6 Mr. Brightside

Mr. Brightside

    Le secret du Roi

  • Members
  • 425 posts

Posted 28 July 2014 - 22:27

Αν εξαιρέσω την βλακεία με την χλαπάτσα στο τρένο της 1ης σεζόν, η σειρά ήταν άψογη και πραγματικά σε κανέι να φοβάσαι μέχρι και την τουαλέτα.  Το πόσο όμως έχω απογοητευτεί μέχρι στιγμής από την 2 σεζόν δεν περιγράφεται...



#7 Keito

Keito

    Tamako Markeito

  • Members
  • 1,194 posts
  • Locationat the bus stop, waiting for 140

Posted 28 July 2014 - 22:41

Εμένα μ'αρέσει πολύ και η δεύτερη σαιζόν πάντως. Ειδικά στο 3ο, η σκηνή που βγάζει μια-μια τις κουκλες ηταν τέλεια. Υπήρχαν καλά και κακά επεισόδια, αλλά σαν γενική ατμόσφαιρα και σύνολο είναι αν μη τι άλλο ενδιαφέρον και απολαυστικό. 


Edited by Keito, 28 July 2014 - 22:46.


#8 comic_machine

comic_machine

    Starting...

  • Members
  • 23 posts

Posted 28 July 2014 - 23:04

Η δεύτερη σεζόν δεν με τρέλανε μέχρι το 4ο επεισόδιο που με ταρακούνησε για τα καλά.Μακάρι τα υπόλοιπα να είναι πιο τρομακτικά και να μας δώσεουν κάτι ακόμα πιο τρομακτικό από την 1η σεζόν!!



#9 Itachi Akatsuki

Itachi Akatsuki

    Anime Master

  • Members
  • 1,740 posts

Posted 29 July 2014 - 17:00

Kαλα το επεισοδειο με το Ζanbai και εκεινο με τον πατερα που εφυγε για την δουλεια στα γενεθλια της κορης του ηταν τουλαχιστον κορυφαια (οπως και το τελευταιο επεισοδειο).


mushishi_signature_by_rhearatite-d4jj2om


#10 Vagelio

Vagelio

    Derp

  • Review Team
  • 1,231 posts

Posted 09 August 2014 - 01:28

Yoterasshai, Miterasshai
Yamishibai no Jikan da yo~

Ξεκίνησα από την δεύτερη σεζόν και κατεβάζω και την πρώτη, για την οποία έχω ακούσει ότι είναι πολύ ανώτερη ποιοτικά. Πέρα από την wall woman που την μία με έκανε να γελάω σπαστικά και την άλλη μου προκάλεσε jumpscare, τα υπόλοιπα επεισόδια μου φάνηκαν γλυκούλια. Εκείνο το notice-me-senpai τερατάκι που έφαγε την φοιτήτρια στο διαμέρισμα άνετα θα το κερνούσα μια μακαρονάδα π.χ.


Posted Image
Inspiration strikes when I'm actually trying to do my homework.


#11 ma_foteini

ma_foteini

    definately busy

  • Members
  • 240 posts
  • Location2.09km off the City Walls

Posted 05 September 2014 - 15:18

Πρώτη σεζόν, και ναι, είναι σωστό το tag "jizzed my pants"!

Πάρα πολύ ωραίο το artwork τύπου θέατρο σκιών και ακόμα πιο ωραία η ηχητική επένδυση των επεισοδίων.

Είχε κανα-δυο που ήταν μεχ-μέτρια. Το τελευταίο επεισόδιο όμως αφήνει γερή τρομάρα.





Also tagged with one or more of these keywords: Studio Ilca, Summer 2013, Summer 2014, Horror, jizzed in mah pants, 2x episodes, Tv Series