Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

Disenchanted

webcomic Avatar Press fantasy

  • Please log in to reply
1 reply to this topic

#1 iristella

iristella

    Heelchou!

  • Administrators
  • 10,437 posts

Posted 04 May 2014 - 02:27

 sigmaphi.png

 

 

 

Πρόκειται για την νέα προσθήκη στα webcomics της Αvatar Press με τον Simon Spurrier (Crossed: Wish You Were Here) στο σενάριο και τον German Erramouspe στο σχέδιο. Η σειρά έχει ξεκινήσει από το Halloween το οποίο μας πέρασε και βγαίνει εβδομαδιαία κάθε Δευτέρα. Εϊναι δωρεάν διαθέσιμο online και δύο φορές το χρόνο μαζεύεται το ήδη υπάρχον υλικό σε έντυπες εκδόσεις. Η πρωτη βγαίνει τώρα τον Μάιο αν και δεν έχω βρει ακριβή ημερομηνία.

 zzzz.png


Η ιστορία μας μεταφέρει στην Vermintown στο μέρος όπου η μαγεία πηγαίνει για να πεθάνει, όπως συνηθίζουν να λένε οι κάτοικοί της. Νεράιδες, ξωτικά, καλλικάντζαροι πλάσματα των παραμυθιών τα οποία τις παλιές ημέρες κυριαρχούσαν στο συλλογικό ασυνείδητο, πλέον αποτελούν απομεινάρια των καιρών και προσπαθούν με κάθε μέσο να επιβιώσουν από ένα μεγάλο αριθμό απειλών η κυριότερη από τις οποίες είναι η σύγχρονη εποχή και ότι την απαρτίζει. Μαζί με τους ανθρώπους άλλαξαν και τα ίδια τα παραμυθένια πλάσματα με την κοινωνία τους να αντικατοπτρίζει ολοένα και περισσότερο την ανθρώπινη. Μέσα σε μία συνεχόμενη μάχη ανάμεσα στην παράδοση και την πρόοδο, στο παρελθόν το παρόν και το μέλλον βρίσκεται μία οικογένεια νεράιδων. Τρεις γενιές προσπαθούν να πορευτούν σε ένα αφιλόξενο περιβάλλον ενωμένοι και μακριά από τους κινδύνους που εγκυμονούν.

adsad.png

Αν και στα comics δεν έχω τόση εμπειρία όση έχω στα ασιατικικά ξαδερφάκια τους με μία πρώτη ματιά μου έφερε στο μυαλό την κεντρική ιδέα του Fables. Παρόλαυτά όσο έχω διαβάσει μέχρι στιγμής μου δείχνει ότι δεν επικεντρώνεται τόσο στο να μας δείξει το πώς ανταπεξέρχονται τα μαγικά πλάσματα στην ανθρώπινη πραγματικότητα, όσο το να αναπτύξει τους χαρακτήρες του. Όσα βλέπουμε θα μπορούσαν πάρα πολύ εύκολα να εκτυλίσσονται και σε ένα μη φανταστικό περιβάλλον. Τα γκέτος, ο ρατισμός, η καταπίεση η εγκληματικότητα όλα αυτά είναι κομμάτια της καθημερινής ζωής. Το ίδιο συμβαίνει και σε μεγάλο βαθμό με τις επιδράσεις της παράδοσης όταν απογυμνώνεται από την επαφή με τον κόσμο και μένει μόνο με τις προλήψεις. Αν και δεν έχω φτάσει up to date φαίνεται να έχει τις βάσεις για μία πολύ διασκεδαστική ιστορία.

Στον οπτικό τομέα είναι πολύ προσεγμένο και σίγουρα αν αναλογιστούμε ότι κάθε δευτέρα δεν βγαίνει μόνο μία σελίδα αλλά κεφαλαιάκια είναι κάτι το άξιο σεβασμού. Το παραδέχομαι ότι είμαι φαν τον Feys μέχρι στιγμής με τα φτεράκια τους να ειναι το αγαπημένο μου κομμάτι να παρατηρώ.

Παράλληλα με την ιστορία στο ίδιο το site υπάρχει πολύ υλικό το οποίο εξηγεί το context και στο setting πάνω στα οποία έχει χτιστεί η ιστορία και το οποίο θα ανανεώνεται διαρκώς. Οπότε αν μη τι άλλο πέρα από δείγμα επαγγελματικής δουλειάς είναι και μία συνεχώς αναπτυσσόμενη πηγή υλικού για διάβασμα.

Ελπίζω να δελεαστεί κόσμος και να του ρίξει μια ματιά ώστε να συζητάμε για το πόσο πλάκα έχουν τα πιτσιρίκια πρωταγωνιστές και το πόσο αξιολάτρευτα είναι, το καθένα με τον τρόπο του.

 alphadeltaalphasigma.jpg



#2 Shiro_Tamori

Shiro_Tamori

    Ryu

  • Members
  • 207 posts
  • LocationDeni-Kai Dojo, Greekugan

Posted 05 May 2014 - 21:08

Interesting...


dragonclan21.jpg
You all know your destiny, deny it at your own peril.
Togashi Yokuni

 




Also tagged with one or more of these keywords: webcomic, Avatar Press, fantasy