Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
* * * * * 2 votes

The Pilot's Love Song | Toaru Hikuushi e no Koiuta

Adventure Drama Romance Winter 2014 TMS Entertainment

  • Please log in to reply
6 replies to this topic

#1 Kai

Kai

    Fluent in sarcasm

  • Review Team
  • 2,722 posts

Posted 14 January 2014 - 19:52

logo_zps731ac48f.png

 

Είναι πουλί; Είναι αεροπλάνο;

 

Ο Kal-el, ο πρωταγωνιστής της σειράς, (πετάει αλλά δεν είναι ο Superman) αφήνει την πατρίδα του και την οικογένεια που τον μεγάλωσε για να εκπαιδευτεί ως πιλότος και να συνοδεύσει το αιωρούμενο νησί Isla μέχρι το "τέλος του ουρανού" χωρίς να γνωρίζει πότε και αν θα καταφέρει ποτέ να επιστρέψει πίσω. Τα κίνητρά του όμως δεν είναι και τόσο ιπποτικά αφού στοιχειώνεται ακόμα από το δραματικό του παρελθόν και το θάνατο της μητέρας του και γι' αυτό η ανάγκη για εκδίκηση παρασέρνει τα συναισθήματά του (στα 10-11' του επεισοδίου actually). Συνοδός του σε αυτό το ταξίδι στο άγνωστο είναι η αδερφή του, η Ariel, που συνεπαρμένη από την ιδέα της περιπέτειας άδραξε την ευκαιρία για αυτό το ταξίδι και αποχαιρέτησε κι εκείνη με δάκρυα τους δικούς της.

 

photo01_zps80847c0f.png

 

Μαζί θα πρέπει να προσαρμοστούν στη νέα τους πραγματικότητα και να περάσουν από την εκπαίδευσή τους σε μία σχολή που η μεταχείριση που δέχονται είναι ανάλογη με αυτή της κοινωνικής τους τάξης, όπου οι πλούσιοι συμμαθητές τους πρωτοτυπούν και είναι ξιπασμένα παιδάκια με μεγάλη ιδέα για τον εαυτό τους. Το ξεκίνημά τους είναι αρκετά αισιόδοξο, γνωρίζουν νέα άτομα, μαγειρεύουν όλοι μαζί, μιλάνε για τις φιλοδοξίες και τα όνειρά τους, ερωτεύονται και βάζουν και στη θέση τους και ένα-δυο ευγενείς για να περάσει η ώρα.

 

Με καθηγητή τους τον manly Μπαντέρας, οι νέοι κάνουν το πρώτο τους βήμα όλο περιέργεια προς νέους ορίζοντες, ενώ ένα ωραιότατο flash forward στην αρχή του πρώτου επεισοδίου, η υψηλή προστασία που δέχεται το νησί και οι μαγκωμένες αντιδράσεις των καθηγητών δηλώνουν ότι τα πράγματα δε θα παραμείνουν γαλήνια για πολύ αφού κάπου πέρα στον ορίζοντα μπορεί να μην υπάρχει το τέλος του αλλά υπάρχει σίγουρα εχθρός και δεν αρκούμαστε να μείνουμε σε απλές υπόνοιες.

 

photo03_zps3aa43931.png

 

Πέρα από τον ορίζοντα...

 

Τα πρώτα επεισόδια της σειράς έχουν ότι θα μπορούσε να ζητήσει κανείς: αεροπλάνα, βιβλική αφήγηση, όχι-και-τόσο-μυστική ταυτότητα, ποδηλατάδα στο ηλιοβασίλεμα, δραματικές πτώσεις και πλατσουρίσματα στη λίμνη, κωλοτούμπες, ξιπασμένους ευγενείς, a bro, τον Kuroda Takaya, αυστηρή νταντά, τον πρωταγωνιστή να κάνει το κομμάτι του, φιλοδοξίες, όνειρα, το one piece και όλα τα σχετικά. Η ιστορία τοποθετείται στο ίδιο σύμπαν με αυτό της ταινίας "The Princess and the Pilot" αν και την παραγωγή έχει αναλάβει διαφορετικό studio, συγκεκριμένα η TMS Entertainment. Το αριστουργηματικό δεύτερο μισό του πρώτου επεισοδίου με τα "σύννεφα επί γης" και τη ρομαντική σκηνή θα σας πείσει από μόνο του.

 

photo02_zps6e7521a0.png

 

Τη σκηνοθεσία της σειρά έχει αναλάβει ο Toshimasha Suzuki, γνωστός από τους διθυράμβους που του πλέκουν για την αντίστοιχη δουλειά του στο Heroic Age και το Pοlyphonica Crimson S. Στο σενάριο έχουμε τη Reiko Yoshida (Witch Craft Works, Bakuman) και τον Shinichi Inotsume (Zetai Karen Children OVA). Το σχέδιο των χαρακτήρων είχε αναλάβει ο Hiroki Harada (Sasami-san, RomeoxJuliet) και το μουσικό κομμάτι ο Kow Otani (Hyouge Mono, Tokyo Magnitude, Gundam Wing).

 

Τελειώνουμε σιγά-σιγά...

 

frm04_zps1919237b.png

 

Πρωταγωνιστής της σειράς είναι ο καζανόβας Kal-el. Πέρα από τις φιλοδοξίες και την εκδίκηση έχει βάλει και ως στόχο και την καρδιά της Claire Cruz την οποία συνάντησε την πρώτη του μέρα στη σχολή. Οι διακριτικές σκηνές που υπονοούν την τραγική μοίρα της οικογένειάς του αφήνουν στον θεατή χώρο για πολλές υποθέσεις. Μέχρι τώρα δεν έχει δείξει να έχει ξεχωριστές ικανότητες ως πιλότος (ούτε και ως ποδηλάτης) αλλά οι σχέσεις του με τους συμμαθητές του είναι πολύ καλές.

 

Τη φωνή του χαρίζει ο Natsuki Hanae (Shinichi Kanou/Outbreak Company, Atsuhiro "Wien" Maeda/Tari Tari).

 

flm04_zps915efc6d.png

 

 

 

frm02_zpsc8c9e3b3.png

 

Η Claire Cruz, η ήσυχη και καλοσυνάτη κοπέλα, μέλος αριστοκρατικής οικογένειας, έχει κλέψει ήδη την καρδιά του πρωταγωνιστή και ο έρωτάς τους φαίνεται να μην αφήνει να μπει στη μέση το γεγονός ότι ανήκουν σε διαφορετική κοινωνική τάξη (μπράβο τα παιδιά). Συναντά ενστάσεις στην απόφασή της να εκπαιδευτεί ως πιλότος αλλά έχει την υποστήριξη του συγγενή της και Πτέραρχου Luis de Alarcon. Παρότι είναι πολύ ντροπαλή, βάζει τα δυνατά της. Περιμένουμε απρόσμενη ανατροπή που δεν τη μαρτυρά ούτε κατά διάνοια η ηθοποιός που της χαρίζει τη φωνή της.

 

Η Yuki Aoi (Renbokouji Akira / Valvrave το Έπος, Ringo-chan / Danshi Kokousei no Nichijou) τραγουδά μαζί με τη συνάδελφο της Ayana Taketatsu το opening και το ending της σειράς ως "petit milady" η ίδια η Yuki έχει ερμηνεύσει παλιότερα μόνη της τραγούδια για σειρές όπως (ενδεικτικά) Madoka και And Yet the Town Moves.

 

flm02_zps0aa7d6ed.png

 

frm03_zpsffd76df3.png

 

Τρίτος στην ομάδα των πρωταγωνιστών είναι ο Ignacio Axis, ο μυστηριώδης της παρέας ο οποίος από την αρχή κιόλας φρόντισε να κρατήσει τις αποστάσεις του από τους υπόλοιπους συμμαθητές του. Μάλιστα ήθελε τόσο πολύ να μείνει μακριά τους που δήλωσε ότι θα αναλάβει να φροντίζει τα γεύματά του μόνος τους, χώρια από τους υπόλοιπους. Αγαπημένη του ασχολία είναι να κάθεται κάτω από δέντρα και σκιερά μέρη και να αγριοκοιτάζει τον πρωταγωνιστή που έδειξε από την αρχή ότι δεν το συμπαθεί. Για κάποιον λόγο, που είναι δύσκολο να το φανταστεί κάποιος, γνωρίζει για το παρελθόν του Kal-el. Πιθανότατα θα τα τινάξει προς το τέλος της σειράς, δε βάζω και το χέρι μου στη φωτιά όμως.

 

Τη φωνή τού χαρίζει ο Ishikawa Kaito, ένας σχετικά νέος στο χώρο ηθοποιός, πιο γνωστός για τον ρόλο του ως Ledo στο Suisei no Gargantia. Την περασμένη σαιζόν είχε μπόλικη δουλειά καθώς έπαιρνε μέρος σε τέσσερις σειρές, από τις οποίες στις τρεις είχε πρωταγωνιστικούς ρόλους.

 

flm03_zps6e082508.png

 

frm01_zpsf2a3fd99.png

 

Τελευταία της παρέας είναι η Albus Ariel, η αδερφή του Kal-el, μια ενεργητική κοπέλα που όπως δήλωσε διψά για περιπέτεια. Μέχρι τώρα δεν έχουμε μάθει αν είναι μικρότερη ή μεγαλύτερη από τον αδερφό της, είναι μεγαλύτερο μυστήριο και από την ταυτότητα του πρωταγωνιστή. Παρά τις διαφορές τους τα δύο αδέρφια φαίνεται να τα πηγαίνουν αρκετά καλά. Μέσα σε δύο επεισόδια, δε φαίνεται να έχει ρομαντικά συναισθήματα για τον onii-chan, οπότε πάμε καλά.

 

Τη φωνή της χαρίζει η Taketatsu Ayana (Tsugumi/Guilty Crown, Kirigaya Suzuha/SAO).

 

flm01_zps43931eed.png


ySss0UF.jpg


#2 iristella

iristella

    Heelchou!

  • Administrators
  • 10,437 posts

Posted 14 January 2014 - 22:23

Σιχτιριζω που δεν εχω προλαβει να δω τη σειρά ακομη για να απολαυσω ακομη περισσοτερο αυτο το preview. Καπου ειναι ενα νεφρο που εχασα απο το γελιο.

Btw προτεινω .anime/gr driniking game με αυτο το anime με την λεξη  hikuushi san.



#3 Aena

Aena

    Anime Freak

  • Members
  • 284 posts
  • LocationUp in the sky searching for the brightest star

Posted 11 February 2014 - 00:14

Αυτή η σειρά έχει καμία σχέση με την σειρά που αναφέρεται πιο πάνω "The Princess and the Pilot"? Πρέπει να δω πρώτα εκείνη; Γιατί δεν την ξέρω...


30w46c0.jpg


#4 Zentsugi

Zentsugi

    Anime Professional

  • Members
  • 640 posts

Posted 17 February 2014 - 05:46

Αυτή η σειρά έχει καμία σχέση με την σειρά που αναφέρεται πιο πάνω "The Princess and the Pilot"? Πρέπει να δω πρώτα εκείνη; Γιατί δεν την ξέρω...

Όχι, απλά υπάρχουν στο ίδιο σύμπαν, δεν έχουν κάτι να κάνουν μεταξύ τους ούτε χωρικά ούτε χρονικά.



#5 Aena

Aena

    Anime Freak

  • Members
  • 284 posts
  • LocationUp in the sky searching for the brightest star

Posted 17 February 2014 - 23:40

ευχαριστώ :)


30w46c0.jpg


#6 maarinos

maarinos

    Anime Freak

  • Members
  • 311 posts

Posted 20 August 2014 - 11:20

Δεν θα βγει άλλη σεζόν??



#7 Dark_Angel

Dark_Angel

    Emissary Of Death

  • Members
  • 254 posts
  • LocationSomewhere over the rainbow

Posted 20 August 2014 - 19:21

έτσι όπως τελείωσε η σειρά κανονικά θα πρέπει να ακολουθήσει και δεύτερη σεζόν... Άλλα ακόμα τίποτα.

 

Φοβάμαι πως θα είναι άλλη μια ακόμα κουτσουρεμένη σειρά... κρίμα...


Shaltear%20%28Full%20Background%20Sig%29

 




Also tagged with one or more of these keywords: Adventure, Drama, Romance, Winter 2014, TMS Entertainment