Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
* * * * * 1 votes

Hamatora The Animation

winter 2014 action detective shounen superpower

  • Please log in to reply
17 replies to this topic

#1 iristella

iristella

    Heelchou!

  • Administrators
  • 10,437 posts

Posted 09 January 2014 - 04:18

 2ax.gif

 

Κάθε λιγο και λιγακι θα βρεθεις μπροστά σε ένα anime το οποιο θα φωνάζει "φόλα" από χιλιομετρα. Περυσι ήταν το K πριν από λιγο καιρο τα Diabolic Lovers και Dangandroppa. Το so bad it's never gonna get good ενστικτο μου χτυπησε κοκκινο λοιπόν με αυτό το πόνημα του studio Naz το οποιο ξεκινησε να προβάλλεται στις 8 Ιανουαριου. Το anime ειναι μερος ενος ευρύτερου project σχεδιασμενου για πολλαπλα mediums και με επικεφαλή τον σκηνοθετη Seiji Kishi υπευθυνο για τεραστια κεφαλαια στην ιστορια των anime οπως το Persona 4 the animation Danganropa και Angel Beats! υποσχεται να μας κανει ολους χωμα τωρα! Στον σχεδιασμό των χαρακτηρων ο Yuki Kodama ο οποίος πρεπει να  ξεπατικωσε κανα frame από το Valvrave the vibr- ahem Liberator γιατι θα ορκιζομουν οτι ειδα έναν L-elf εκει μεσα. Τέλος στην συνθεση της σειράς ο Yukinori Kitajime ετοιμαζεται να μας καταπλήξει με την συγκλονιστικη αφηγηματικη τεχνικη του. Η και οχι.

 ks5j.gifbvp.gif

 Η ιστορία μας, μας μεταφέρει σε μια εναλλακτικη πραγματικότητα όπου υπάρχουν άνθρωποι με υπερδυνάμεις γνωστοι ως Minimum Holders. Kάποιοι απο αυτους αποτελούν μελη ενός φτωχου πλην τιμιου γραφειου ιδιωτικων ερευνων γνωστου και ως Hamatora. Not the sharpest tools in the box if I may say so myself. Αν μη τι αλλο ομως εχουν εξασφαλισμενο μονιμο τραπεζακι στο bar το οποιο αποτελει την βαση επιχειρησεων τους και από εκει θα αποπειραθουν να βρουν εναν serial killer που εχει ως στοχους τους Minimum Holders. (seriously no world domination here either?)

 w7zx.gif
*the hills are aliiiive with the sound of music, tralalala*

 Σε αυτήν την χωματερη απο κλισε που λεγεται βασικό premise η εκτελεση ερχεται να δωσει το coup de grace. Στα 20 λεπτα που διαρκει το επεισοδιο δεν υπαρχει καποιο ψιχουλο πρωτοτυπιας η εστω ικανο να σε κανει να ενδιαφερθεις σοβαρά για την υποθεση. Χαρακτηρες στερεοτυπα και bishounen galore, δυναμεις, ξυλο, CGI και καθε ιστορια με superpowers και detective agencies ever ερχονται να συνδυαστουν σε κατι το οποιο παραδοξως περναει γρηγορα. Στα συν τα ωραια χρωματακια και η αξιοπρεπης προσπαθεια με ενα περιορισμενο προυπολογισμο αρκετο ισα ισα για να πουληθουν τα φιγουρινια και λοιπα τζιτζιμπλικια του υπολοιπου εμπορευματος. Προσπαθει απεγνωσμενα να πεισει οτι ειναι edgy και στυλατο και το μονο το οποιο καταφερνει ειναι να κοβεται στο ποσο ηλιθιες ειναι οι ατακες που περνανε για διαλογος. Αλλα δεν πειραζει. Το αγαπαμε γι αυτο που ειναι. Για τα 20 λεπτα που θα μας κρατα συντροφια ως background noise ενω θα κανουμε παραλληλα κατι αλλο. Και γι αυτο εχει την απεριοριστη ευγνωμοσυνη μας. Δινω τυροπιτα σε οποιον καταφερει να το τελειωσει.

 

 iij.gif   k37.gif   iiu8.gif

Αnidb|ANN|Official Site
 




 



#2 1451

1451

    .

  • Members
  • 2,585 posts

Posted 09 January 2014 - 10:31

Προσπάθεια στην οποία συμμετέχει παράγοντας του Valvrave δεν μπορεί να αποτύχει, ειδικά όταν έχει και maids μέσα(άφθονο φανσερβις).

 

Το κλίμα της σειράς μου άρεσε με τον Μαστερ που είναι παράλληλα και ιδιοκτήτης του μαγαζιού να αποτελεί ένα είδος μέντορα για τους νεαρούς πελάτες του. Είμαι σίγουρος ότι αν ήταν minimum holder η δύναμή του θα ήταν η σοφία.

Περιέργως κατά τη διάρκεια των μαχών δεν υπάρχει ένταση αφού ο πρωταγωνιστής

Spoiler:

 

Δεν μου άρεσε που οι σχέσεις ανάμεσα στους χαρακτήρες είναι εντελώς ψεύτικες. Δεν μου δόθηκε η εντύπωση ότι αυτοί οι άνθρωποι γνωρίζονται για καιρό και μάλιστα δούλευαν μαζί πριν. Είναι σαν να μάζεψαν αγνώστους και να τους έβαλαν μαζί για τις ανάγκες του επεισοδίου.

 

Τέλος, το αν η σειρά αποδειχθεί άξια παρακολούθησης είναι κάτι που μονάχα οι κορυφαίοι ντετέκτιβς θα καταφέρουν να αποκαλύψουν.



#3 Vagelio

Vagelio

    Derp

  • Review Team
  • 1,231 posts

Posted 09 January 2014 - 17:33

ειδικά όταν έχει και maids μέσα(άφθονο φανσερβις).

...και με γατοουρά στην περίπτωση του hamatora.

Είδα χθες το πρώτο επεισόδιο δίχως να ψάξω για στούντιο και staff. Υπερβολικά άνοστο από πλευράς χαρακτήρων, πιθανόν να πάει για πέταμα σε καναδυό βδομάδες ή όσο αντέξω τέλος πάντων. Διαβάζοντας το περιεχόμενο του informative text του opening είδα ότι έγραφε τα κιλά, το ύψος και την ηλικία της μελαχρινής waifu, πράγμα που θα εκλάβω για την ώρα ως κακό οιωνό. Και βοήθημα για τους doujinka που θα σχεδιάζουν τα doujinshi.

 


Posted Image
Inspiration strikes when I'm actually trying to do my homework.


#4 redqueen

redqueen

    Za Zombie Chicken...

  • Members
  • 847 posts

Posted 09 January 2014 - 18:06

Περιμενω τν τυποπιτα!

Δεν εχουμε reverse harem αυτην τν season , επρεπε να βρω υποκαταστατο *τα ντααα*
Συνταγη: Bishounen ( megane and eye patch)
               Supernatural elements for the wanna be super wow plot
               ''Plot''
               4-5 seiyuu
               Cute girls/boobs/whatevaaaahh ( for the boys)

Ψηνουμε σε ενα studio κι σερβιρουμε στο κοινο που let's be honest χωρις τν σαπιλα του δν μπορει ! :Ρ

Εγω θα το δω κι θα το καταδιασκεδασω ! Το Κ δν θα το φτασει τιποτα ( its yaoi innuendos that is) αλλα δεν πειραζει κατι τετοια τουλαχιστον δεν μπορω να πω οτι δν τα απολαμβανω !!

Vag don't worry θα σου κανω παρεα ~~~


74ue.jpg

Spoiler:

Myanimelist...


#5 iristella

iristella

    Heelchou!

  • Administrators
  • 10,437 posts

Posted 10 January 2014 - 11:50

H γατοουρα της maid για καποιο λογο ειναι στραβη και παραπεμπει σε γνωστο sex toy. Καθε φορα που την εβλεπα και εκανε zoom μου ερχοταν αυτο στο μυαλο μαζι με ενα αισθημα αναγουλας.



#6 1451

1451

    .

  • Members
  • 2,585 posts

Posted 23 January 2014 - 14:40

Spoiler: 3


Edited by 1451, 23 January 2014 - 14:40.


#7 zennith666

zennith666

    Oh boy,more trouble...

  • Members
  • 1,226 posts
  • LocationAthena

Posted 23 January 2014 - 19:09

Spoiler: 3

Spoiler:


Posted Image


#8 redqueen

redqueen

    Za Zombie Chicken...

  • Members
  • 847 posts

Posted 23 January 2014 - 20:16

Spoiler:


74ue.jpg

Spoiler:

Myanimelist...


#9 1451

1451

    .

  • Members
  • 2,585 posts

Posted 05 February 2014 - 16:53

Spoiler: 5



#10 Erebos

Erebos

    Farewell remorse; all good to me is lost. Evil, be thou my good.

  • Members
  • 1,855 posts

Posted 27 March 2014 - 01:59

Hajime-chan backstory F#CKING WHERE?!?  :madtodeath:

 

Και αυτό το ending...

Spoiler:


Posted Image
Posted Image

#11 1451

1451

    .

  • Members
  • 2,585 posts

Posted 27 March 2014 - 10:11

Οι υπερυνάμεις(minimums) ορισμένων ήταν εντελώς άχρηστες. Άλλος πάλευε με φούσκες, άλλος εκτόξευε λάστιχα.

Το τέλος

Spoiler:



#12 Erebos

Erebos

    Farewell remorse; all good to me is lost. Evil, be thou my good.

  • Members
  • 1,855 posts

Posted 27 March 2014 - 11:13

Ήταν φανερό από την μέση της σειράς και μετά (το Onsen/χα-χου-χα-χου επεισόδιο) ότι τελείωσαν τα φράγκα και η μηχανή είχε αρχίσει να ρετάρει.

Το "ανοιχτό" ending ήταν λύση στιγμής μόνο και μόνο για να κλείσουν τη season και να το συνεχίσουν σε OVA ή 2η season (όταν θα έχουν λεφτά).


Edited by Erebos, 27 March 2014 - 11:14.

Posted Image
Posted Image

#13 jeffhardy

jeffhardy

    Imagi-Knight

  • Members
  • 1,117 posts

Posted 28 March 2014 - 05:04

hamafola it is!! 4/10 και πολύ είναι για αυτό που ειδαν τα ματακια μου αλλα επειδή είμαι και μαζόχας διαβασα και το manga Raw ως το 9 chap το οποιο είναι prequel του ανιμε και καααπως πιο μαζεμενο

 

season 2 και οποιος αντεξει!



#14 1451

1451

    .

  • Members
  • 2,585 posts

Posted 07 July 2014 - 21:18

Spoiler: s02.e01



#15 jeffhardy

jeffhardy

    Imagi-Knight

  • Members
  • 1,117 posts

Posted 23 September 2014 - 00:48

προς καθε ενδιαφερομενο:

 

τελειώνεις την πρωτη σεζον χαματορα και στα καπακια βλέπεις το 8ο επ της δεύτερης σεζον με hajime-chan backstory και δεν ασχολησε καθολου με το τεμπελικο γραψιμο της δεύτερης σεζον :)





Also tagged with one or more of these keywords: winter 2014, action, detective, shounen, superpower