Non Non Biyori
Tα σχολεία άνοιξαν και ήρθε η ώρα για τους μαθητές να βάλουν τα κεφάλια μέσα. Αυτό φαίνεται να σκέφτηκε και το Studio Silverlink το οποίο μετέφερε στην μικρή οθόνη το manga του Atto. To πρώτο επεισόδιο προβλήθηκε σήμερα και η σειρούλα θα μας κρατήσει παρέα για συνολικά δώδεκα εικοσάλεπτα. Στην σκηνοθεσία έχουμε τον Kawamo Shin ya ο (Kokoro Connect, Meine Liebe) και την Yoshida Reiko στην σύνθεση της σειράς. Το character design αλλά και το Animation θα επιμεληθεί η Ootsuka Mai δουλειές της οποίας έχουμε δει σε anime όπως το Shakugan no Shana το Hanamaru Yutsien και πολλά άλλα. Ο Μizutani Hiromi φροντίζει τον τομέα της μουσικής.
Η αντιθέσεις ανάμεσα στην ζωή στην πόλη και αυτήν στην επαρχία είναι συχνά πολύ μεγάλες. Το παραπάνω πρόκειται να το εξακριβώσει από πρώτο χέρι η νεαρή μαθήτρια δημοτικού Ichijou Hotaru η οποία μόλις μετακόμισε μαζί με τους γονείς της από το Τόκυο - την πρωτεύουσα της Ιαπωνίας και μία από τις μεγαλύτερες πόλεις του κόσμου - στην επαρχία. Πλέον προσπαθεί να ενταχθεί στους ρυθμούς της νέας της ζωής και πάνω από όλα στο νέο της σχολείο ένα δημοτικό με μία τάξη όπου οι πέντε μαθητές συνολικά κυμαίνονται από παιδιά που μόλις ξεκινάνε το σχολείο μέχρι και γυμνασιόπαιδα. Καινούριες εμπειρίες και περιπέτειες περιμένουν την μικρή παρέα από εδώ και στο εξής.
Σε πρώτη φάση πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι αν σιχαίνεστε τα παιδιά, την εξοχή και τα slow paced anime in general τότε μάλλον δεν είναι το anime για εσάς. Από την άλλη όμως αν ζητάτε κάτι το οποίο για 20 λεπτάκια θα πάρει τις έννοιες από το μυαλό σας και θα σας τυλίξει σε ένα ροζ ζαχαρένιο συννεφάκι όπου τα πουλάκια πετάνε, τα ρυάκια κελαρίζουν και η ζωή είναι τόσο απλή (μέσα από τα μάτια ενός δεκάχρονου) τότε βρίσκεστε στο σωστό μέρος. Το πρώτο επεισόδιο για μένα πέρασε νεράκι αν και όταν κάθισα να το σκεφτώ συνειδητοποίησα ότι από πλευράς γεγονότων είχαν συμβεί ελάχιστα. Παρόλαυτά η διάθεσή μου έφτιαξε ενώ μου κέντρισε πολύ το ενδιαφέρον το πως παρουσιάζονταν οι αντιθέσεις ανάμεσα σε πόλη και επαρχία. Σε πολλά σημεία μου θύμισε τα όσα λέμε εμείς για την δικιά μας επαρχία ή και παλαιότερους καιρούς. Τα πιτσιρίκια δεν είναι ενοχλητικά ενώ σε κάποιες φάσεις μπορεί να χαρακτηριστούν μέχρι και χαριτωμένα. Αν μη τι άλλο με κέρδισε το πώς απέδωσαν το σκεπτικό τους σε κάποια πράγματα, με όλη την αφέλεια και την αθωότητα της μικρής τους ηλικίας. Στα συν και η εμμονή του σκηνοθέτη για γκρο πλαν σε άσχετα πράγματα όπως πχ ΣΕ ΜΙΑ ΤΥΧΑΙΑ ΑΓΕΛΑΔΑ. Δεν κάνω πλάκα επί ένα λεπτό βλέπαμε το ζούμ στο μάτι του ζωντανού και η εμμονή του ήταν τέτοια που άρχισα να πιστεύω ότι περιμένουμε plot twist και η αγελάδα θα γίνει ζόμπι και θα αρχίσει να τρώει κόσμο. Προφανώς τίποτα από τα παραπάνω δεν συνέβη, η αγελάδα συνέχισε το δρόμο της, εγώ κατάλαβα ότι ο σκηνοθέτης μας τρολλάρει και το anime συνέχισε να εξυμνεί τις χαρές της βουκολικής ζωής. Λυπήθηκα πάρα πολύ εντούτοις που το μοναδικό αγοράκι της παρέας δεν το παίζουνε και το δύσμοιρο είναι όλη μέρα μοναχούλι του. Άπονες σουσουράδες.

*are you talking to moo punk?*
Tεχνικά έχει γίνει πάρα πολύ καλή δουλειά. Βλέπουμε τις χαρές της επαρχίας σε όλο τους το μεγαλείο. Ρυάκια με γάργαρα νερά , ουρανοί, πρασινάδες, πανίδα, χλωρίδα όλα είναι ζωγραφισμένα με κάθε λεπτομέρεια προκειμένου να μας μεταφέρουν σε έναν άλλο κόσμο. Σε αυτό βοηθάει και ο τομέας της μουσικής που ήταν και αυτό που μου έκανε πάρα πολύ καλή εντύπωση. Ωραία και εύθυμα κομμάτια πλήρως εναρμονισμένα με το ύφος της σειράς.
Opening Theme:
Ending Theme:
ΑNN | Anidb |Official Site