Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
* * * * * 1 votes

Non Non Biyori

Comedy Daily Life Fall 2013 School Life Manga Seinen 1x episodes Silver Link

  • Please log in to reply
29 replies to this topic

#1 iristella

iristella

    Heelchou!

  • Administrators
  • 10,437 posts

Posted 08 October 2013 - 23:19

Non Non Biyori

6ld.gif

q155.jpg

 

Tα σχολεία άνοιξαν και ήρθε η ώρα για τους μαθητές να βάλουν τα κεφάλια μέσα. Αυτό φαίνεται να σκέφτηκε και το Studio Silverlink το οποίο μετέφερε στην μικρή οθόνη το manga του Atto. To πρώτο επεισόδιο προβλήθηκε σήμερα και η σειρούλα θα μας κρατήσει παρέα για συνολικά δώδεκα εικοσάλεπτα. Στην σκηνοθεσία έχουμε τον Kawamo Shin ya ο  (Kokoro Connect, Meine Liebe) και την Yoshida Reiko στην σύνθεση της σειράς. Το character design αλλά και το Animation θα επιμεληθεί η Ootsuka Mai δουλειές της οποίας έχουμε δει σε anime όπως το Shakugan no Shana το Hanamaru Yutsien και πολλά άλλα. Ο Μizutani Hiromi φροντίζει τον τομέα της μουσικής.

 

qywg.png 8n7a.png 4tx.png
 

 

Η αντιθέσεις ανάμεσα στην ζωή στην πόλη και αυτήν στην επαρχία είναι συχνά πολύ μεγάλες. Το παραπάνω πρόκειται να το εξακριβώσει από πρώτο χέρι η νεαρή μαθήτρια δημοτικού Ichijou Hotaru η οποία μόλις μετακόμισε μαζί με τους γονείς της από το Τόκυο - την πρωτεύουσα της Ιαπωνίας και μία από τις μεγαλύτερες πόλεις του κόσμου -  στην επαρχία. Πλέον προσπαθεί να ενταχθεί στους ρυθμούς της νέας της ζωής και πάνω από όλα στο νέο της σχολείο ένα δημοτικό με μία τάξη όπου οι πέντε μαθητές συνολικά κυμαίνονται από παιδιά που μόλις ξεκινάνε το σχολείο μέχρι και γυμνασιόπαιδα. Καινούριες εμπειρίες και περιπέτειες περιμένουν την μικρή παρέα από εδώ και στο εξής.


Youtube Video


Σε πρώτη φάση πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι αν σιχαίνεστε τα παιδιά, την εξοχή και τα slow paced anime in general τότε μάλλον δεν είναι το anime για εσάς. Από την άλλη όμως αν ζητάτε κάτι το οποίο για 20 λεπτάκια θα πάρει τις έννοιες από το μυαλό σας και θα σας τυλίξει σε ένα ροζ ζαχαρένιο συννεφάκι όπου τα πουλάκια πετάνε, τα ρυάκια κελαρίζουν και η ζωή είναι τόσο απλή (μέσα από τα μάτια ενός δεκάχρονου) τότε βρίσκεστε στο σωστό μέρος. Το πρώτο επεισόδιο για μένα πέρασε νεράκι αν και όταν κάθισα να το σκεφτώ συνειδητοποίησα ότι από πλευράς γεγονότων είχαν συμβεί ελάχιστα. Παρόλαυτά η διάθεσή μου έφτιαξε ενώ μου κέντρισε πολύ το ενδιαφέρον το πως παρουσιάζονταν οι αντιθέσεις ανάμεσα σε πόλη και επαρχία. Σε πολλά σημεία μου θύμισε τα όσα λέμε εμείς για την δικιά μας επαρχία ή και παλαιότερους καιρούς. Τα πιτσιρίκια δεν είναι ενοχλητικά ενώ σε κάποιες φάσεις μπορεί να χαρακτηριστούν μέχρι και χαριτωμένα. Αν μη τι άλλο με κέρδισε το πώς απέδωσαν το σκεπτικό τους σε κάποια πράγματα, με όλη την αφέλεια και την αθωότητα της μικρής τους ηλικίας. Στα συν και η εμμονή του σκηνοθέτη για γκρο πλαν σε άσχετα πράγματα όπως πχ ΣΕ ΜΙΑ ΤΥΧΑΙΑ ΑΓΕΛΑΔΑ. Δεν κάνω πλάκα επί ένα λεπτό βλέπαμε το ζούμ στο μάτι του ζωντανού και η εμμονή του ήταν τέτοια που άρχισα να πιστεύω ότι περιμένουμε plot twist και η αγελάδα θα γίνει ζόμπι και θα αρχίσει να τρώει κόσμο. Προφανώς τίποτα από τα παραπάνω δεν συνέβη, η αγελάδα συνέχισε το δρόμο της, εγώ κατάλαβα ότι ο σκηνοθέτης μας τρολλάρει και το anime συνέχισε να εξυμνεί τις χαρές της βουκολικής ζωής. Λυπήθηκα πάρα πολύ εντούτοις που το μοναδικό αγοράκι της παρέας δεν το παίζουνε και το δύσμοιρο είναι όλη μέρα μοναχούλι του. Άπονες σουσουράδες.

c3pb.png
*are you talking to moo punk?*
 

Tεχνικά έχει γίνει πάρα πολύ καλή δουλειά. Βλέπουμε τις χαρές της επαρχίας σε όλο τους το μεγαλείο. Ρυάκια με γάργαρα νερά , ουρανοί, πρασινάδες, πανίδα, χλωρίδα όλα είναι ζωγραφισμένα με κάθε λεπτομέρεια προκειμένου να μας μεταφέρουν σε έναν άλλο κόσμο. Σε αυτό βοηθάει και ο τομέας της μουσικής που ήταν και αυτό που μου έκανε πάρα πολύ καλή εντύπωση. Ωραία και εύθυμα κομμάτια πλήρως εναρμονισμένα με το ύφος της σειράς.
 

Opening Theme:

"Nanairo Biyori" by nano.RIPE

Ending Theme:

"Non Non Biyori" by Ayane Sakura, Kana Asumi, Kotori Koiwai, Rie Murakawa
 
Κλείνοντας να πω ότι είναι μία από της σειρές που θέλω να με συντροφεύει γι αυτό το φθινόπωρο γνώμη που ελπίζω να μοιράζεστε και οι υπόλοιποι που θα την δείτε.

ΑNN | Anidb |Official Site


fmtw.jpg h9oh.jpg pffs.jpg

 

 

 
 



#2 Putin

Putin

    Swee

  • Members
  • 1,790 posts
  • LocationΚΟΛΑΣΗ

Posted 08 October 2013 - 23:34

Το καλύτερο της σαιζόν μέχρι τώρα με διαφορά. Χαλαρωτικό, 24/7 αίσθηση όμορφης ζεστασιάς και επαρκές χιούμορ όπου χρειάζεται

Voice acting τέλειο, οι δύο από τις τέσσερις ηθοποιούς ήταν ήδη κάμποσο συμπαθείς, ενώ την Κοτώρει θα την έλεγα budding atm. Αυτή της Χώταρουν άγνωστη σε μένα, αλλά φαίνεται πως δουλεύει

Animation βασικό αλλά ικανοποιητικό με P.A. lvl vistas, minus τους χαρακτήρες χαρτιά πράμα πολύ καλό !!!!!!!!! Μόνο τα 3δ αμάξια χάλασαν το σύνολο κάπως αλλά ευτυχώς δεν είδαμε πολλά μιας και βρισκόμαστε σε χωριό

 

Γενικά είναι η σειρά που ζητάω και θέλω να υπάρχει κάθε σαιζόν, γέλια ζεστή καρδιά και τεμάχισμα κολιού με κλειδιά


HnH5aB0.jpg


#3 1451

1451

    .

  • Members
  • 2,585 posts

Posted 09 October 2013 - 18:06

Δείχνει πώς θα ήταν στη πραγματικότητα το χωριό από το Shiki. Τόσο βαρετό που η πιο μικρή έγινε δρυίδης(χαιρετάει σαν γάτα και ελέγχει ένα ρακούν) και πυθαγόρειος(παίζει μουσική στα ζώα).

Είδα ότι έχουν και φωτοβολταϊκά μα ανεμογεννήτριες πουθενά, σαν να μην έχουν αγκαλιάσει πλήρως τη πράσινη ενέργεια. Ή μπορεί να μην φυσάει αρκετά.

 

Το μόνο αγόρι της τάξης για nerd μου φάνηκε, παίζει να κλείνεται σπίτι βλέποντας κινέζικα καρτούνς. Καλά θα ήταν να κάνει και εμφάνιση ο γκριζλι-σαν αλλά αμφιβάλλω, για αχριόχοιρους και ελάφια είπαν μόνο.

 

Όταν αργήσαν στο λεωφορείο και πέρασε το φορτηγάκι νόμιζα θα προσφερθεί να τις μεταφέρει, φαίνεται βιαζόταν όμως. Και στο τέλος που πήγαν να φάνε το επιδόρπιο, έλεγα θα της πέσει και θα το μοιραστούν μαζί της οι υπόλοιπες δίπλα σε μια διακριτική επιγραφή "ubuntu".



#4 eleospleon

eleospleon

    Anime Fan

  • Members
  • 169 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη (προς το παρόν)

Posted 09 October 2013 - 18:43

Δεν το λες άσχημο αλλά το πρώτο επεισόδιο ήταν πολύ αργό. Δεν θα έλεγα και ότι το χιούμορ της σειράς ήταν κάτι ιδιαίτερο, πάντως νομίζω βλέπετε χαλαρά.


ezgif-save.gif


#5 Keito

Keito

    Tamako Markeito

  • Members
  • 1,194 posts
  • Locationat the bus stop, waiting for 140

Posted 11 October 2013 - 16:36

Πολύ ωραίο πρώτο επεισόδιο. Με αστείες στιγμές, ωραία τοπία, και γλυκούλιδες διαλόγους. Ούτε που κατάλαβα πως πέρασαν τα λεπτά. I want moar!

 

Λίγη εξοχή είναι ό,τι πρέπει για χαλάρωμα, τώρα που αρχίσαν και τα βάσανα μετά τις διακοπές, οπότε εγώ το συμπάθησα πολύ από τώρα.

Επίσης μου αρέσει πολύ αυτή η αντίθεση πόλης και χωριού που έκανε.

 

Το αγοράκι και 'γω στεναχωριέμαι που δεν το παίζουνε, και θα μου άρεσε αν το παίρνανε και αυτό στην παρέα. Γενικά θα ήταν ωραία να μην περιοριστεί μόνο στα τρία κοριτσάκια, χωρίς όμως να υπερβάλει, και κρατώντας αυτή την χαλαρωτική και απαλή ατμόσφαιρα που έχει τώρα.



#6 Erebos

Erebos

    Farewell remorse; all good to me is lost. Evil, be thou my good.

  • Members
  • 1,855 posts

Posted 15 October 2013 - 16:06

Όμορφο και το 2ο ep, αν και θα προτιμούσα να μην κάνανε την Koma-chan αντιγραφή της Popura-chan από το Working. Το καταλάβαμε ότι είναι η ίδια seiyuu, δεν χρειάζεται να μας το κοπανάτε σε κάθε anime που παίζει. >.<


Posted Image
Posted Image

#7 Erebos

Erebos

    Farewell remorse; all good to me is lost. Evil, be thou my good.

  • Members
  • 1,855 posts

Posted 17 October 2013 - 12:39

Αναστήθηκαν οι m.3.3.w.   ヾ(@°△°@)ノ


Posted Image
Posted Image

#8 1451

1451

    .

  • Members
  • 2,585 posts

Posted 22 October 2013 - 13:27

Η δασκάλα πήγε να κάνει οικονομία στα καύσιμα και έβαλε τις μαθήτριες να φυτέψουν ρύζι. Γραφικές σκηνές της υπαίθρου με διδακτικές οικογενειακές ιστορίες αιλουροειδών και μη.

 

Η Χοταρου σαν πολύ να εκτιμά τη σεμπάι της. Είδωλο ή καλή φίλη;



#9 Putin

Putin

    Swee

  • Members
  • 1,790 posts
  • LocationΚΟΛΑΣΗ

Posted 29 October 2013 - 16:21

Η έλλειψη Ren-chon ήταν αισθητή στα υποδεέστερα επεισόδια 2 και 3, με το 4ο όμως επέστρεψε και είχαμε ίσως το καλύτερο επεισόδιο μέχρι τώρα.

Λιγότερο αστείο από το πρώτο (καθαρά από άποψη ποσότητας, με καρπούζια και κουλ ψευτοπρωτευουσιάνους να κάνουν τη δουλειά τους), αλλά πιο όμορφο με άραγμα Ren-chon, διασκέδαση με τη νέα φίλη και συγκίνηση πριν το τέλος, παρόλο που ήταν αναμενόμενη η τροπή.

 

aots ακριβώς εδώ

 

Youtube Video


HnH5aB0.jpg


#10 Erebos

Erebos

    Farewell remorse; all good to me is lost. Evil, be thou my good.

  • Members
  • 1,855 posts

Posted 29 October 2013 - 16:57

Renge = Kigu-chan (Joshiraku)

Natsumi = Marii-san (Joshiraku)

 

Η Sakura Ayane είναι γεννημένη να παίζει το tsukkomi. 


Posted Image
Posted Image

#11 1451

1451

    .

  • Members
  • 2,585 posts

Posted 29 October 2013 - 17:24

Spoiler:



#12 Erebos

Erebos

    Farewell remorse; all good to me is lost. Evil, be thou my good.

  • Members
  • 1,855 posts

Posted 06 November 2013 - 02:09

Dr. Nyanpasu (Dr. Mario MAD)


Posted Image
Posted Image

#13 1451

1451

    .

  • Members
  • 2,585 posts

Posted 06 November 2013 - 16:45

Επεισόδιο παραλίας, οριακά drop. Ας είναι καλά τα ζεστά χρώματα που κάνουν μια ποθητή αντίθεση με τον μουντό καιρό που επικρατεί αυτές τις μέρες. Και φυσικά το μοχθηρό παιδάκι, μάλλον ο καλύτερος χαρακτήρας της σειράς.



#14 Putin

Putin

    Swee

  • Members
  • 1,790 posts
  • LocationΚΟΛΑΣΗ

Posted 11 December 2013 - 00:00

Spoiler: 10


HnH5aB0.jpg


#15 zennith666

zennith666

    Oh boy,more trouble...

  • Members
  • 1,226 posts
  • LocationAthena

Posted 11 December 2013 - 22:02

Και εγώ δηλώνω Renge fan.Γιατί μωρέ την Hotaru τελευταία,έχει πλάκα όταn φτιάχνει τα Koma-plushies.


Edited by zennith666, 11 December 2013 - 22:03.

Posted Image




Also tagged with one or more of these keywords: Comedy, Daily Life, Fall 2013, School Life, Manga, Seinen, 1x episodes, Silver Link