Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
* * * * * 5 votes

Gatchaman Crowds

anime review nakamura kenji summer 2013 sci-fi adventure

  • Please log in to reply
5 replies to this topic

#1 GhostPrince

GhostPrince

    夢遊病者

  • Members
  • 2,149 posts
  • Location ・ω・ 

Posted 07 October 2013 - 21:49

Gatchaman Crowds

ガッチャマン クラウズ

 

banner_3039.jpg

 

 

Title: Gatchaman Crowds ((ガッチャマンクラウズ)
Type: TV series
Premiere date: July 12, 2013
Genres: Adventure, Sci-Fi
Studio: Tatsunoko Production

 

To Gatchaman Crowds είναι μια τηλεοπτική σειρά η οποία προβλήθηκε απο τις 12 Ιουλίου μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου στην Ιαπωνία. Aποτελείται από 12 επεισοδία συνολικά και είναι βασιμένο στη πρωτότυπη σειρά Gatchaman ή αλλιώς Science Ninja Team Gatchaman του 1972. Eχουν επίσης προηγηθεί: η ταινία Kagaku Ninja-Tai Gatchaman (1978), η δεύτερη σειρά Kagaku Ninja-Tai Gatchaman II του 1979, η σειρά του 80 Kagaku Ninja-Tai Gatchaman Fighter, τα Gatchaman OVAS του 1994 και το Ohayou Ninja-tai Gatchaman του 2011. Την παραγωγή ανέλαβε το στούντιο Tatsunoko productions ενώ στη σκηνοθεσία είχαμε τον Kenji Nakamura. Σε γενικές γραμμές βλέπουμε κάτι αρκετά διαφορετικό απο τις παλαιότερες σειρές. Στην ουσία αυτό που κρατήσανε ήτανε η κεντρική ιδέα της ιστορίας - αν και είναι αρκετά διαφορετική συγκρίνoντάς τη με τα παλιά- και το setting γενικά της ομάδας των Gatchaman. Aπό μια άποψη είναι απολύτως λογικό να υπάρχουν αλλαγές με το πέρασμα των χρόνων. Αρκετοί, θεωρώ, περιμέναμε κάποια μεταφορά απο τα παλιά και αρχικά μπορεί να μας ξάφνιασε αυτο το διαφορετικό, τελικα όμως πιστεύω ότι το αγαπήσαμε.Θα μπορούσαμε να το  χαρακτηρίσουμε ως μια άλλη οπτική στην ιστορία των Gatchaman.

 

 Untitled-21.jpg?w=630&h=420&zc=1&s=0&a=t

 

- Yπόθεση -

 

 

 Oι Gatchaman είναι ένα είδος urban legend της Ιαπωνίας και πολλά αποδίδονται σε αυτούς αν και κανείς δεν τους έχει δει ποτέ (κάτι ανάλογο με το τέρας του Λόχ Νες στην Σκωτία). Παρόλαυτά, όντως υπάρχουν και αντλούν την δύναμη τους από ένα είδος εξοπλισμού που αν και μοιάζει με σημειωματάριο, στην πραγματικοτητα είναι η υλοποίηση της ψυχής τους. Στόχος τους είναι η προστασία της γειτονιάς της Tachikawa, ένα δευτερο κέντρο στην περιοχή του Τόκυο όπου διαδραματίζεται και η ιστορία μας. 

Η ιστορία ξεκινάει με την πρωταγωνίστρια μας, την Ichinose Hajime, μια 16χρονή μαθήτρια συνηθισμένη απο κάθε άποψη. Μια μέρα έρχεται σε επαφή με έναν παράξενο άντρα, τον J.J, ο οποίος της παρουσιάζεται ως προστάτης της Γης, και της δίνει την ικανότητα και την ευκαιρία να  πολεμήσει μαζί με τους Gatchaman και να γίνει σύντροφός τους. Παράλληλα καλούνται να αντιμετωπίσουν την πιο επικίνδυνη απειλή, έναν εξωγήινο με το όνομα Katze-berg, που έχει καταστρέψει στο παρελθόν πλανήτες ολόκληρους και έρχεται τώρα να κάνει το ίδιο και στη Γη.

Ιδιαίτερο βάρος στην ιστορία δίνεται στα "πιστεύω" των ανθρώπων. Πιο συγκεκριμένα τίθενται δύο ερώτηματα. Πρώτον κατά πόσο θέλουν οι κάτoικοι της Tachikawa να συμβεί κάποια αλλαγή στα σημερινά τους δεδομένα. Δεύτερον τι είναι διατεθειμένοι να κάνουν προκειμένου να το πετύχουν αυτό. Ο καθένας έχει τη δική του άποψη, τα δικά του πιστεύω και τις δικιές του θεωρίες για το πού θα μπορούσανε να φτάσουνε και πως θα ήτανε ο κόσμος τον οποίο ονειρεύονται και έχουν ως "ιδανικό". Αναπτύσσεται η άποψη οτι οι άνθρωποι δεν χρειάζονται απαραίτητα υπερήρωες. Από το να βασίζονται σε κάποιο είδωλο όπως οι Gatchamαn είναι καλύτερο να συνειδητοποιήσουν πως έχουν οι ίδιοι δύναμη και να προσπαθήσουν να συνεργαστούν και να αλλάξουν τον κόσμο με τα ίδια τους τα χέρια. Ο λόγος που θεωρείται ο Katze-Berg μια τόσο επικίνδυνη υπάρξη είναι το ότι εκμεταλλευόμενος το παραπάνω - την δύναμη που έχουν οι άνθρωποι δηλαδη - προσπαθούσε ξεγελώντας τους, να τους παρασύρει και αθέλα τους να τους οδηγήσει στη καταστροφή τους.
 

 

- Χαρακτήρες και voice actors -

 

gmci121.jpg

 

H Ichinose Hajime είναι μια 16χρονη μαθήτρια, η οποία ζει στην Tachikawa, ένας αρκετά θετικός, ενεργητικός και λίγο παράξενος, θα λεγε κανείς, χαρακτήρας, που έχει ένα αρκετά μεγάλο πάθος με τα σημειωματάρια και έχει συλλεξει αρκετά. Πιο συγκεκριμένα, έχει τη μανία να συλλέγει διάφορα χαρτικά είδη και συνήθως κατενθουσιάζεται, χάνοντας λίγο την επαφή με τον κόσμο, όταν βρίσκει κάτι που της αρέσει.  Αυτός ήταν κι ο λόγος αρχικά που την βλέπουμε να κυριεύεται από ενθουσιασμό όταν έβγαλε ο J.J το σημειωματάριο από μέσα της, δίνοντάς της με αυτόν τον τρόπο τη δυνατότητα να μπει στην ομάδα των Gatchaman. Τίθεται αρχικά υπό την παρακολούθηση και την ευθύνη του Sugane. Ειδικά στην αρχή, τη βλέπουμε να τον αγνοεί και να κάνει τελείως απρόβλεπτες και αδικαιολόγητες κινήσεις, αν και τελικά αποδεικνύεται πως δεν είναι τόσο τυχαίες και επικίνδυνες οι πράξεις της όπως αρχικά πιστεύανε. Πολλές φορές μάλιστα καταλήγουν να βοηθούν στη σωτηρία της Tachikawa. Είναι η μόνη που βλέπουμε να επικοινωνεί αρκετές φόρες με τον Κatze ο οποίος δηλώνει εκστασιασμένος μαζί της  ενώ η αλληλεπίδραση της με τα MESS, η οποία αρχικά είχε τρομοκρατήσει την ομάδα, ήταν χωρίς προηγούμενο.

 

 

tumblr_om1tbtbxls1u3s8cco1_500.gif

 

Πιστεύω ότι σαν χαρακτήρας αν και μας παρουσιάζεται ως αρκετά ασταθής με αυτό το "ζω στο κόσμο μου" στυλ της, στην πραγματικότητα είναι έξυπνη, αλλά δεν το βγάζει προς τα έξω. Ακόμη και αν παρουσιάζονται οι πράξεις της ως πράξεις της στιγμής, εντούτοις αποδεικνύονται προμελετημένες.  Αρκετές φορές την ακούμε  να αναρωτιέται για το σωστό και το λάθος σε μια δεδομένη κατάσταση. Γενικά την απασχολεί και την ίδια το τι πρέπει να κάνουνε ως ομάδα και πως θα πραγματοποιήσουν το στόχο τους για να προστατέψουν την πόλη τους, απλώς τα παίρνει όλα σαν να είναι κάποιο παιχνίδι, κατι που δίνει στους υπόλοιπους μια αίσθηση ασφάλειας. Το σημειωματάριό της είναι λευκό και η μορφή της ως "Gatchaman" εμφανίζεται ως ένα mecha-like κορίτσι με ροζ κοτσίδια και τεράστια ψαλίδια.

 

tumblr_mtlntgUKn61r37x8yo3_r1_500.gif

 

Ο Sugane Tachibana, πηγαίνει στο ίδιο σχολείο με την Hajime, είναι ένα έτος μεγαλύτερός της και χρησιμοποιεί αρχαϊκή διάλεκτο, μιμούμενος τους σαμουράι. Είναι μέλος των Gatchaman εδώ και πέντε χρόνια και είναι ο πρώτος που συναντά την Hajime. Aρχικά την πετυχαίνει τυχαία στο δρόμο ενώ πολεμάει με ένα MESS, αλλά στη συνέχεια ανακαλύπτει πως έχει επιλεχτεί κι αυτή να γίνει μια απ' αυτούς. Προσπαθώντας να  την συγκρατήσει απ' το να αποκαλύψει την ταυτότητά τους, τη φέρνει στο καταφύγιό τους και τη συστήνει στην υπόλοιπη ομάδα. Για ένα αρκετά μεγάλο μέρος της σειράς καταλαβαίνουμε ότι βρίσκει τη Hajime αρκετά ενοχλητική και απερίσκεπτη, ενώ αγχώνεται αρκετά προσπαθώντας να την συγκρατήσει, αν και συνήθως δεν τα καταφέρνει σε αυτό. Σταδιακά, όσο αποδεικνύεται ότι οι πράξεις της δεν είναι τόσο απερίσκεπτες, βλέπουμε πως αρχίζει και αλλάζει γνώμη για αυτήν. Γενικά είναι ο χαρακτήρας που θα αξιολογούσαμε ως τον πιστό πολεμιστή, ή τον καλό ήρωα. Έχει ανεπτυγμένο το αίσθημα της υπερηφάνειας και προσπαθεί να ακολούθει πιστά κάθε διαταγή που του δίνεται. Κύριο μέλημά του ειναι το καλό της ομάδας.  Αυτός ίσως είναι και ο βασικός λόγος που δεν μπορεί να συντονιστεί εύκολα με την Hajime που είναι στο άλλο άκρο. Το σημειωματάριό του είναι μαύρο και η Gatchaman μορφή του εμφανίζεται ως ένα ρομποτικός, ανθρωπόμορφος κύκνος ενώ χρησιμοποιεί πολεμικές τεχνικές με ένα κατάνα, όπως θα περιμέναμε από έναν samurai.

 

tumblr_mtlntgUKn61r37x8yo2_500.gif

 

Ο Jou Hibiki είναι απόφοιτος του πανεπιστημίου του Τόκιο και μέλος των Gatchaman εδώ και 10 χρόνια. Έχει χάσει την πίστη του προς την ανθρωπότητα, καθώς θεωρεί ότι είναι καταδικασμένη και ότι ο χρόνος που τους απομένει είναι ελάχιστος. Παρόλα αυτά, μετά τη γνωριμία του με τη Hajime, ο ενθουσιασμός του και το κίνητρό του να αγωνίζεται επιστρέφει. Την ημέρα δουλεύει στο "τμήμα προστασίας", φορώντας γυαλιά και έχοντας μια καθαρή, όμορφη εμφάνιση ενώ τα βράδια ρίχνει κάτω τα μαλλιά, καπνίζει, πίνει και μεταμορφώνεται στο άκρως αντίθετο. Αποκαλεί τη Hajime "μικρή κυρία" ενώ παρουσιάζει τον εαυτό του ως παππού. Δείχνει να έχει κάποιο ενδιαφέρον προς αυτήν, αλλά το κρύβει κρατώντας τις αποστάσεις του. Γενικά θα λέγαμε πως είναι ο κλασικός τα τελευταια χρόνια σοβαρός, λιγομίλητος και λίγο καταθλιπτικός χαρακτήρας,  που προτιμάει να δουλεύει στις σκιές για την ομάδα και να μη πολυβγαίνουν τα κατορθώματά του προς τα έξω. Παρόλο το ψυχρό του παρουσιαστικό νοιάζεται παρά πολύ για την ομάδα του. Παραδείγματα υπάρχουν άφθονα, όπως το ότι μοιράστηκε τη ζωτική ενέργειά του με την Utsutsu για να μην την εκθέσει σε κινδυνο, ή το ότι είχε σώσει τον Sugane στο παρελθόν, ή όταν κάθισε και εμπόδισε τον Katze μόνος του για να μην πάθουν κακό οι άλλοι. Το σημειωματάριό του είναι κόκκινο και η Gatchaman μορφή του είναι βασισμένη στα Oni (κόκκινοι δαιμονες) που συναντάμε στους κλασσικούς ιαπωνικούς μύθους .


tumblr_mtlntgUKn61r37x8yo4_500.gif

 

Ο OD, μισός εξωγήινος, μισός άνθρωπος εχει ως κύριο μέλημά του τη διαχείριση της "CAGE", της βάσης δεδομένων των Gatchamαn. Aποκαλεί τον εαυτό του ως έναν Gatchaman χωρίς δύναμη, ένα θλιμμένο που δεν μπορεί να "μεταμορφωθεί γι' αυτό και δεν παίρνει μέρος στις αποστολές". Αυτό είναι κάτι που αποδεικνύεται πως δεν ισχύει βέβαια προς το τέλος της σειράς, μιας και αποκαλύπτεται πως οι δυνάμεις του είναι ισχυρές σε σημείο που θα μπορούσαν να καταστρέψουν τον πλανήτη ολόκληρο. Μια αγαπημένη του φράση που λέει αρκετά συχνά είναι "το παρακάνεις!" ενώ αποκαλεί την Hajime ως τον ήλιο των Gatchaman. Γενικά μας παρουσιάζεται ως ένα άτομο το οποιο παίζει με το duality, εγκλωβισμένο ανάμεσα στα δύο φύλα όπως είναι και εγκλωβισμένο αναμεσα και στα δυο είδη. Όταν είναι μαζί με τους υπόλοιπους προσπαθεί να δείχνει χαρούμενος αλλά όταν ειναι μόνος του φαίνονται η θλίψη και η μελαγχολία του. Έχει μια γάτα που την έχει ονομάσει Altair και το σημειωματάριό του είναι πράσινο.

 

tumblr_mtlntgUKn61r37x8yo5_500.gif

 

H Utsutsu είναι μαθήτρια στην ακαδημία της Tachikawa, ένα σχολείο για ταλαντούχους μαθητές. Δουλεύει ως εθελόντρια στον διεθνή πράσινο κήπο της Tachikawa όπου φροντίζει τα λουλούδια. Έχει μια αρνητική εικόνα για τον εαυτό της και φοβάται να πλησιάσει ή να ανοιχτεί στον κόσμο. Ο μόνος που καταφέρνει να έρθει πιο κοντά της αρχικά είναι ο OD, με τον οποίο και συγκατοικεί. Αργότερα, αρχίζει και ανοίγεται σιγά-σιγά τόσο προς τη Hajime, όσο και προς τα υπόλοιπα μέλη. Η πιο συνηθισμένη και αγαπημένη της φράση είναι το "Utsuutsu shimasu / δεν νιώθω καλά" , την οποία συνηθίζει να το λέει σε όλους, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί λογοπαίγνιο του ονόματός της. Η ικανότητά της είναι να φτιάχνει τέλειους κλώνους του εαυτού της που συνδέονται μεταξύ τους νοητικά, δίνοντάς της τη δυνατότητα να  βρίσκεται σε πολλά μέρη ταυτόχρονα. Μπορεί επίσης να απορροφάει τη ζωτική ενέργεια των ζωντανών οργανισμών με το δεξί της χέρι ενώ με το αριστερό μπορεί να τη δίνει σε άλλους. Bέβαια χρησιμοποιώντας αυτή τη δύναμη βάζει σε κίνδυνο την ίδια της την ζωή. Το ίδιο ρίσκο εμφανίζεται και στην Gatchaman μορφή της, σχεδιασμένη σαν ένα κορίτσι που φοράει ένα σκούφο, ενώ χρησιμοποιεί δύο επιμηκυνόμενα χέρια τα οποία καταλήγουν να έχουν πελώρια νύχια. Το σημειωματάριό της είναι Κίτρινο.

 

tumblr_mtlntgUKn61r37x8yo1_500.gif

 

 

O Paiman, είναι ένα εξωγήινο πλάσμα, τον οποίο έστειλε στη Γη ο J.J. Επίσης είναι το πιο παλιό μέλος των Gatchaman. Έχει απόλυτη εμπιστοσύνη και σεβασμό προς τον J.J, του οποίου θεωρεί τις προφητείες απόλυτες.  Αυτό οφείλεται κυρίως στο ότι τον έκανε αρχηγό των Gatchaman.  Oi διαταγές και oι αποστολές τις οποίες δίνει στην ομάδα, είναι βασισμένες στις προφητείες του J.J. Έχει την εμπιστοσύνη των Gatchaman αν και πολλές φορές των αγνoούν, ειδικά η Hajime. H εμφάνισή του μοιάζει με αυτή των panda, πράγμα που τον οδηγεί στο να νευριάζει όταν τον αποκαλούν έτσι. Παράλληλα όμως  έχει μια τεράστια συλλογή από λούτρινα Panda. Mε τον καιρό άρχισε να το φωνάζει Pai Pai η Hajime και στη συνέχεια και οι υπόλοιποι. Το σημειωματάριό του είναι ροζ ενώ η Gatchaman μορφή του είναι ένα τεράστιο τέρας με τροχούς που του επιτρέπει να μετακινείται με τεράστια ταχύτητα, έχοντας τη δυνατότητα να πάρει και επιβάτες μαζί του. Προσωπικά ο Pai Pai μου έδινε εξαρχής μια αίσθηση ενός αρκετά ντροπαλού χαρακτήρα, όπου προσπαθεί να κρύψει τα αισθήματα του για κάποια πράματα, αλλά ταυτόχρονα με μεγάλη αίσθηση του δικαίου. Τον βλέπουμε πολλές φορές αρκετά αγχωμένο με τα όσα συμβαίνουν γύρω του, αν και καταφέρνει σε συνδυασμό με τον Sugane να συντονίζει πάντα την ομάδα.

 

Ο J.J Robinson είναι ο προστάτης της γής, μια αινιγματική οντότητα που παρακολουθούσε τις ζωές που ερχόντουσαν στον γαλαξία για πάρα πολλά χρόνια.Με την ικανότητά του να δημιουργεί αυτά τα "σημειωματάρια" διαλέγει άτομα από διάφορα μέρη του γαλαξία με σκοπό να γίνουν Gatchaman. Προφητεύει πως θα υπάρξει  ένας εχθρός τον οποίο θα είναι αδύνατον να αποκρούσουν με τις δυνάμεις της επιστήμης, ενώ τον βλέπουμε να φτιάχνει origami, ένα για κάθε μέλος των Gatchaman.


large.gif

 

Τελιώνουμε με τους Gatchaman και περνάμε στον Rui Ninomiya, ένα αγόρι που μένει στο τελευταίο όροφο του πύργου Τoyosu του Τόκυο, σε ένα αρχοντικό διαμέρισμα. Είναι πανέξυπνος και μπορεί να μιλάει τρείς γλώσσες (ιαπωνικά, αγγλικά και κινέζικα). Αφού κατάφερε και έμαθε πως να γράφει κώδικες από hackers όλου του κόσμου, δημιουργεί ένα πρόγραμμα, το "GALAX" με πάνω απο 200 χιλιάδες χρήστες απ'όλο τον κόσμο. Πιστεύει ότι η σημερινή κοινωνία είναι ελαττωματική και ισχυρίζεται ότι είναι καθήκον του να τη βελτιώσει ή αλλιώς όπως λέει κι ο ίδιος, να κάνει "update" τον κόσμου. Όταν βγαίνει έξω μεταμφιέζεται σε γυναίκα, συνήθως με ξανθά μαλλιά, ενώ είναι γνωστός μέσα στο "GALAX" ως "LOAD". Έχει επίσης ένα σημειωματάριο με ένα διαφορετικό σύμβολο από αυτά των Gatchaman που του έδωσε ο Katze-berg, χρώματος μοβ, αν και αποφεύγει να χρησιμοποιήσει τις δυνάμεις που του έδωσε ο Katze. Μέσα απ'τους χιλιάδες χρήστες του "GALAX" ο Rui επιλέγει 100, ονομάζοντάς τους ως "hundred" για να χρησιμοποιήσει ένα σύστημα, γνωστό ως "crowds" με σκοπό να βοηθήσει σε καταστάσεις καταστροφών. Στην συνάντησή του με την Hajime, επιβεβαιώνει την ύπαρξη των Gatchaman. Παράλληλα προσπαθεί να την πείσει, όπως και την Utsutsu και τον Sugane, να παραιτηθούν απο τις δραστηριότητές τους, δίνοντας ως επιχείρημα το ότι δεν χρειάζονται υπερήρωες για να εξελιχθεί ο κόσμος. Πιστεύει πως οι άνθρωποι θα αρχίσουν να τα περιμένουν όλα απ'τους Gatchaman και δε θα κάνουν τίποτα για να σταματήσουν τις καταστροφές ή τα εγκλήματα. Αργότερα, όταν ο Katze παίρνει τον έλεγχο του "GALAX", ο Rui αναγκάζεται να συνεργαστεί με τους Gatchaman για τον σταματήσει.

 

tumblr_muel40NvLA1qmky5go2_500.gif

 

Kαταλήγουμε στον αγαπημένο μας και fabulous κακό, τον Katze-berg, ένα ανδρόγυνο μυστήριο πλάσμα, όπου έχει το ίδιο όνομα με τον κακό της original σειράς Gatchaman. Η ικανότητά του είναι να μπορεί να πάρει τη μορφή οποιουδήποτε φιλώντας τον, κάτι που κάνει αρκετά δύσκολο τον εντοπισμό του. Έχοντας καταστρέψει αρκετούς πλανήτες, στοχεύει και ξυπνά το σκοτάδι και τη διχόνοια μέσα στους ανθρώπους και τους βάζει να μάχονται μεταξύ τους, κάτι που τον κάνει εξαιρετικά επικίνδυνο. Παρόλους τους μοχθηρούς στόχους του, μας εμφανίζεται ως ένας πραγματικά παιχνιδιάρης ψυχάκιας, που απολαμβάνει την κάθε στιγμή. Μπορώ να πω με ασφάλεια πως κατάφερε να κερδίσει τη θέση του αγαπημένου μου στη σειρά. Κάθε εμφάνιση του την απολάμβανα σε σημείο φανμποϊσμού. Σε αυτό βοήθησε και το καταπληκτικό voice acting του Miyano Mamoru βέβαια. Έχει στη κατοχή του ένα χρυσό σημειωματάριο με διαφορετικό σύμβολο απ'των Gatchaman. Φαίνεται να είναι μια οντότητα που στόχος της είναι να καταστρέψει κάθε ίχνος ζωής στο σύμπαν.


 

 

Γενικά όσο αφορά τους voice-actors δεν είχαμε κάποιο θέμα, αρκετά εντυπωσιακές φωνές και πολυ καλό acting.

 

Την Ιchinose Hajime την υποδύεται η Maaya Uchida, (Wondering Son - Miyake, Sankarea - Rea) της οποίας την φωνή και το acting μπορώ να πω πως καταευχαριστήθηκα καθόλη την διάρκεια της σειράς.

Τoν Sugane Tachibana τον υποδύεται ο Ryouta Osaka, αρκετά ικανοποιητική φωνή, τον έχουμε ξανακούσει στο παρελθόν σε σειρές όπως το Tsuritama, το Kimi to boku κ.α.

Toν Jou Hibiki, τον υποδύεται ο Daisuke Namikawa, αρκετά ικανοποιητική φωνή κι αυτή και αρκετά γνωστός seiyuu, τον έχουμε ξανακούσει στο παρελθόν σε πάρα πολλές σειρές όπως στο one piece, στο Kimi ni todoke, στο bleach, στο black lagoon κ.α...

Τον Ο.D, τον υποδύεται αρκετά καλά θα λεγα, βγάζοντας πετυχημένο το στυλ που θέλει να περάσει ο Daisuke Hosomi. (άλλες σειρές που ίσως να τον έχουμε ακούσει είναι το C και το Tsuritama)

Την Utsutsu, την υποδύεται η Kotori Koiwai. Άλλες σειρές που έχει πάρει μέρος ήταν στο Joshiraku, όπου είχε τραγουδήσει και το opening, αλλά και σε αλλά όπως το psycho pass, ao no exorcist κ.α

Τον Pai Pai, τον υποδύεται η Aya Hirano, αρκετά γνωστή seiyuu (προσωπικά  από τις αγαπημένες μου) που την έχουμε ακούσει σε παρα πολλες σειρές όπως στο haruhi, fairy tail , nana κ.α

Toν J.J, τον υποδύεται ο ίδιος seiyuu που είχε κάνει και τον Ken the eagle απο την προτότυπη σειρά του 1970, ο Κatsuji Mori.

Τον Rui Νinomiya, τον υποδύεται ο Ayumu Murase (άλλες σειρες που έχει εμφανιστεί είναι στο Sword Art Online, Love Lab, Majestic Prince).

Ton Katze-berg τον υποδύεται ο Miayno Mamoru, (από τους αγαπημένους μου v.actors) συναρπαστικό acting και εδώ. Aλλες σειρές στις οποιες τον έχουμε δει είναι ως Yagami light, στο Deathnote, Οkabe Rintarou, στο Steins;Gate κ.α)

 

- Μουσική επένδυση -

 

Tη μουσική επένδυση την είχε αναλάβει ο μουσικοσυνθέτης Taku Iwasaki, γνωστός σε όλους μας πιστεύω από άλλες δουλειές του σε σειρές όπως το Black Butler, soul eater, Κatanagatari, JoJo(2012) κ.α, αλλά και σε παιχνίδια όπως το Onimusha .

Καταπληκτική δουλειά και σ'αυτό το κομμάτι, απίστευτα κομμάτια να παίζουν κατά τη διάρκεια της. Ένας τομέας τόσο καλοφτιαγμένος που σε κάνει να απολαμβάνεις τη σειρά ακόμη περισσότερο, με έμφαση στις σκηνές δράσεις.

 

To κομμάτι του opening το έχουν φτιάξει οι "white ash", με τον τίτλο "crowds" ενώ το ending η Μaaya Uchida με το τίτλο "Innocent note".  Πανέμορφο opening, αλλά και ending.

 

 

Youtube Video

 

Youtube Video

 

Κάποια κομμάτια που ξεχώρισα.

 

 

- Σκηνοθεσία και animation -

 
 

Την σκηνοθεσία την είχε αναλάβει ο Kenji Nakamura, γνωστός απο το Μononoke και το Τsuritama. Στο character design των ανθρώπων είχαμε τον Kinoko, ενώ στα mecha (ή αλλιώς τις μεταμορφώσεις των Gatchaman) είχαμε τον Koji Nakakita (γνωστο απο τα Wandaba Style και Dancouga Nova). Πολύ όμορφα και χαριτωμένα designs συνοδεύουν τις θεαματικές στολές που θυμίζουν αρκετά τις αντίστοιχες του Tiger & bunny. Γενικά βρήκα παρά πολυ καλή τη σκηνοθεσία, αρκετά καλοφτιαγμένα και θεαματικά πλάνα, αλλα αυτό που με καταενθουσίασε ήταν το art direction της σειράς όπως και τα backgrounds σε ορισμένες σκηνές. Απίστευτη δουλειά και πολύ καλή παραγωγή. Εξαιρετικό το animation σαν σύνολο.

360-1.jpg

 

- Γενικές εντυπώσεις -

 

 

Μπορώ να πω πως την ευχαριστήθηκα τη σειρά από την αρχή μέχρι το τέλος της. Πανέμορφοι χαρακτήρες, τοπία, μουσική... Όλα ήταν στο βαθμό που πρέπει και προσεγμένα για να σου κρατάνε το ενδιαφέρον και να τα απολαμβάνεις. Αυτό δεν με εμπόδισε να έχω και κάποια παράπονα από τη σειρά, πράγμα που με οδήγησε στο να της κατεβάσω τη βαθμολογία απ'το 9 στο 7.  Αναφορικά με τα μειονεκτήματα, αυτό το οποίο με ξένισε σε πρώτη φάση ήταν οι απότομες εναλλαγές ύφους και θέματος μεταξύ των επεισοδίων. Αυτό σε συνδυασμό με τα αναπάντητα ερωτήματα που συσσώρευε κατά την πορεία της, δημιουργούσαν συγκεκριμένες προσδοκίες για το τελείωμα της. Δυστυχώς όμως απογοητεύτηκα με το τέλος και το κλείσιμο που της έδωσαν. Ενδεικτικά αναφέρω ότι ήθελα πάρα πολύ να μάθω για το παρελθόν του Pai Pai και του OD, όσο και για τις πτυχές του Katze-berg που δεν παρουσιάστηκαν. Αυτό που με έκανε να απογοητευτώ ήταν η τόσο βιαστικά δοσμένη αναμέτρηση του Katze με τον O.D, και σαν να μην έφτανε αυτό, η παντελής απουσία οποιασδήποτε μορφής θρήνου για το χαμό του τελευταίου. Πολλά ανεξήγητα ερωτήματα επίσης δημιουργούνται κατά το τελευταίο επεισόδιο και θα προτιμούσα την απάντηση τους να μην την άφηναν στη φαντασία μας. Aπό την άλλη όμως χάρηκα βέβαια που δικαιώθηκε ο Rui Rui με τα λεγόμενά του κατά το τέλος της σειράς, αν και χρειάστηκε τελικά την βοήθεια των Gatchaman. Kατάφερε από την άλλη, όμως, να κάνει τους πολίτες της Tachikawa να δουλέψουνε όλοι μαζί, ώστε να σταματήσουν την καταστροφή που τους περίμενε.

 

Παρόλαυτα, το παράπονό μου δεν είναι τόσο μεγάλο σε σύγκριση με την ευχαρίστηση και απόλαυση που μου δημιούργησε η σειρά, οπότε πήρε άξια το 7 της.  Αρχικά, είχα κολλήσει με την Hajime η οποία με κάποιο παράξενο λόγο μου είχε περάσει τον ενθουσιασμό της και όλο το super happy στυλ της. Πιστεύω όμως πως αυτός που με κέρδισε πραγματικά ήταν ο Katze-berg. Έχει τύχει, σε διάφορες περιόδους να εμφανίζονται χαρακτήρες σε αυτό το στυλ, αλλά ο συγκεκριμένος ήταν κάτι το ιδιαίτερο. Όλη αυτή η fabulous μορφή του σε συνδυασμό με τις ατάκες του με έκαναν να χτυπιέμαι κάτω με κάθε του εμφάνιση και να προσπαθώ να μαντέψω την επόμενή του κίνηση.

 

vlcsnap-2015-10-01-19h03m39s2071.png

 

Όπως ανέφερα και πιο πάνω, εντοπίζουμε πολλά κοινά χαρακτηριστικά με το Tiger x bunny, ειδικά όσον αφορά τον σχεδιασμό των στολών. Αν και τα designs όπως και στο Tiger & Bunny ήταν πολύ ωραία, προσωπικά θα προτιμούσα να είχαμε κάτι πιο απλό σε αρμονία με τις στολές που υπήρχαν στην παλιά σειρά (γνωστή στην Ελλάδα και ως G-force) και όχι τόσο σύνθετα ρομποτικά κουστούμια και παράξενες στολές.  

 

Άλλα κοινά σημεία παρατηρούνται και με το Μahou Shoujo Madoka. Noμίζω θα μπορούσαμε  άνετα να συγκρίνουμε τα σημειωματάρια  των Gatchaman με τα "αυγά"  που είχανε τα μαγικά κορίτσια. Τα δύο αυτά αντικείμενα, ήταν άρρηκτα συνδεδεμένα με την ζωή των κάτοχών τους και αποτελούσαν υλοποιήσεις της ψυχής τους. Στο Gatchaman βέβαια δεν έτυχε να έχουμε κάποιο θάνατο λόγο του σημειωματάριου, κάτι που εντούτοις δεν θα ήταν παράξενο δεδομένου του τρόπου λειτουργίας τους.

 

Καταλήγοντας, προτείνω να τη δείτε όσοι δεν το έχετε κάνει ήδη. Παρόλο που δεν αποδείχτηκε  το "διαμάντι" που είχα την αίσθηση αρχικά, παραμένει μια πάρα πολύ καλή σειρά. Κατά την γνώμη μου ήταν ένα από τα καλύτερα anime του καλοκαιριού του 2013.


Edited by GhostPrince, 16 June 2017 - 00:42.

フカフカ

#2 iristella

iristella

    Heelchou!

  • Administrators
  • 10,437 posts

Posted 08 October 2013 - 00:12

Ghostprince strikes again. GJ dear. :)

 

Το μεγαλύτερο πρόβλημά μου με το Gatchaman crowds πέρα από το ανατριχιαστικό πρώτο επεισόδιο ήταν ότι μιλάμε για μία εξαιρετικά άνιση σειρά. Είχε καλές ιδέες τις οποίες δεν μπορεσε να εκμεταλλευτεί και να αξιοποιήσει πλήρως (παίρνει πόντους όμως για το ότι προσπάθησε). Από την άλλη όμως ακόμη και στις πιο σκοτεινές τις στιγμές, δεν μπορούσες να νιώσεις το δράμα και το κίνδυνο. Η ακτινοβολούσα προσωπικότητα της Hajime σκέπαζε σε μεγάλο βαθμό όλες τις άλλες πτυχές της σειράς.

Δεν μπορώ να την μισήσω και να την πώ σκουπίδι επειδή είναι διασκεδαστική και χρωματιστή και γενικά δεν είχε πολλά ενοχλητικά πράγματα. Μου φαίνεται όμως ότι ο δημιουργός πήγε να επαναλάβει το περσινό Tsuritama και δεν του βγήκε σε αυτήν την περίπτωση. Nιώθω ανάλογα συναισθηματα με το όταν τελείωσα την σειρά Escaflowne.



#3 zennith666

zennith666

    Oh boy,more trouble...

  • Members
  • 1,226 posts
  • LocationAthena

Posted 08 October 2013 - 06:20

Great job here.Όμορφο το gatchaman το διασκέδασα μέχρι τέλους.Προτείνω να μπει ο πρίγκιπας  στην review team !


Edited by zennith666, 08 October 2013 - 06:20.

Posted Image


#4 Petran79

Petran79

    YOU GET TO BURNING!

  • Review Team
  • 3,264 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 08 October 2013 - 21:34

Great job here.Όμορφο το gatchaman το διασκέδασα μέχρι τέλους.Προτείνω να μπει ο πρίγκιπας  στην review team !

 

 ειναι ηδη στη review team, μην ανυσηχεις.



#5 GhostPrince

GhostPrince

    夢遊病者

  • Members
  • 2,149 posts
  • Location ・ω・ 

Posted 08 October 2013 - 21:38

 ειναι ηδη στη review team, μην ανυσηχεις.

 

 I'm working from the shadows, bwahah ;p 

 

Thanks για τα σχόλια.  ^^


Edited by GhostPrince, 08 October 2013 - 22:04.

フカフカ

#6 Duderlady

Duderlady

    Anime Newbie

  • Members
  • 34 posts

Posted 09 October 2013 - 23:55

Απολαυστική σειρά όσον αφορά τον οπτικό τομέα, της ταιριάζει ο χαρακτηρισμός "eye candy". Με κάθε επεισόδιο ενθουσιαζόμουν σαν μικρό παιδάκι με τα άπειρα οπτικά ερεθίσματα που δεχόμουν. Μου άρεσαν επίσης τα cyberpunk outfits, τα origami και γενικότερα όλα αυτά τα τρελά χρώματα που υπήρχαν παντού. Παρόλα αυτά όμως δεν μπορώ να παραβλέψω το ότι σε κάθε επεισόδιο υπήρχε τουλάχιστον μία στιγμή που ένιωθα μπερδεμένη. Γενικά με κούραζαν όλες αυτές οι απότομες/αδικαιολόγητες αλλαγές στην πλοκή, και ένιωθα να χάνω το νόημα. Επίσης νομίζω πως κάποιοι χαρακτήρες ήθελαν λίγη περισσότερη ανάπτυξη, μιας και όλη η τρέλα της Hajime επισκίαζε τους υπόλοιπους. Και συμφωνώ απόλυτα όσον αφορά τα αναπάντητα ερωτήματα που άφησε το τελευταίο επεισόδιο, μιας και περίμενα να δικαιώσει την υπομονή μου. Όσο προσεγμένη ήταν η σειρά από οπτικής άποψης, άλλο τόσο θα την χαρακτήριζα ως προχειροδουλειά όσον αφορά το σενάριο και την εκτέλεση του. Έτρεχε, και μάλιστα πολύ γρήγορα - τόσο γρήγορα που παρέλειψε να εξηγήσει βασικά πράγματα. 6 από εμένα γιατί με ενόχλησε με όλα τα κενά που μου άφησε.


pretentious_samurai_zps33c4c09c.jpg

 




Also tagged with one or more of these keywords: anime review, nakamura kenji, summer 2013, sci-fi, adventure